Wij gaan niet opzij

Jong AZ - NAC: Man of the Match

DeWeesJr

NAC wist gisteren met 2-1 te winnen bij AZ. Dankzij twee doelpunten van Sydney van Hooijdonk nam de Parel van het Zuiden de punten mee naar Breda. Aan jullie weer de vraag wie de beste man op het veld was. Deel hieronder je cijfers uit.

B-Side Stats: Jong AZ - NAC (443 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
N. Olij
-
P. van Anholt
-
R. Riera
-
N. Monsalve
-
J. Noblejas
-
I. Ilic
-
A. Verschueren
-
L. Ilic
-
O. Boussaid
-
M. El Allouchi
-
F. Stokkers
-
R. Schouten
-
A. Filipovic
-
S. van Hooijdonk
-
F. Stokkers
5,1
M. El Allouchi
6,8
O. Boussaid
5,8
L. Ilic
6,7
A. Verschueren
6,8
I. Ilic
6,6
J. Noblejas
6,6
N. Monsalve
6,6
R. Riera
6,3
P. van Anholt
5,4
N. Olij
7,0
S. van Hooijdonk
8,7
A. Filipovic
6,6
R. Schouten
6,5
Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Van Boekel fluit NAC - Excelsior 8 reacties
Volgend bericht
Fotoalbum: Jong AZ-NAC (1-2) 10 reacties
25 Reacties
55   2  
J.ae

Helaas niet geweest, en aan de hand van een samenvatting van 2,5minuut kan ik geen punten geven. Maar natuurlijk kan er maar een MOTM zijn en dat is Sydney !

Hopelijk pakt hij door....

55   2  
J.ae

Helaas niet geweest, en aan de hand van een samenvatting van 2,5minuut kan ik geen punten geven. Maar natuurlijk kan er maar een MOTM zijn en dat is Sydney !

Hopelijk pakt hij door....

72   33  
van Flieger

Schiphol, bewolkt, lounge,

Over de Man of the Match hoeft dit keer niet lang te worden geduscussieerd. Dat is duidelijk maar 1 man, Sydney van H.

De pot in Almere heeft overigens veel duidelijk gemaakt. Namelijk dat die marokkaanse mug van 1 meter 60 die nooit steekt weinig toevoegt, dat de Congolees met de betonnen voeten al niet meer wordt ingebracht, dat Stokkers wel hard werkt maar er geen 20 gaat maken, dat er veel te weinig eigen jongens in staan, dat het middenveld te weinig brengt en dat je met deze selectie geen promotie gaat afdwingen. VDA heeft te weinig geleverd, wellicht te druk met andere dingen of niet goed genoeg. In de winterstop moet er stevig worden doorgeselecteerd. Tenzij je nacompetitie halen ook wel goed genoeg vind in het eerste seizoen dat er 2 rechtstreeks promoveren.

Een bizarre opluchtingsavond was het in Almere. De twee goals van Sydney hebben een acute crisis voorkomen, maar het lijntje is nog altijd dun.

11   4  
TpT

Deze was wel heel belangrijk, zeker na afgelopen vrijdag. Jong AZ had best een sterk team opgesteld dus wat dat betreft goed gedaan.

Begin me wel zorgen te maken over het gebrek aan scorend vermogen. Als Stokkers er 15 maakt mag je al blij zijn in deze vorm. Hopelijk is het een tijdelijke dip en komt hij nog los.
Verder kan Ilic er misschien 10 maken. Mounir en Verschueren allebei een stuk of 5. Verder wordt het goals schrapen denk ik met Filipovic, Sidney etc.

9   75  
Rickert

Ik zeg stokkers per direct eruit wat een waardeloze zak

27   2  
Signase

Mooi dat SVH aan de poort rammelt. Geef hem maar eens speeltijd, Brood. Paar wedstrijden en laat hem vertrouwen tanken. Is op moment niet slechter dan Stokkers of Filipovic.

Overigens nog kleine indicatie van de tegenstander, van 'Jong' AZ:
Albert Gudmunsson die gister meespeelde bij AZ: geschatte transferwaarde 2,5 miljoen. Da's meer dan het hele budget dat TVDA over de tafel mocht schuiven.
Ferdi Druijf: anderhalf miljoen geschatte transferwaarde.
Hatzidiakos: 8 ton.

En dan NAC:
Luca Ilic: 1 miljoen. Maar die is gehuurd. Van de eigen spelers kom je met Verschueren op 650 K. Net als Dogan en, jawel, Stokkers. Dan is die uitslag al met al zo gek nog niet. Zeker niet in de grote bingo die KK heet, want daar kan iedere ploeg zo'n beetje van iedere ploeg winnen.

Ps: geschatte transferwaardes van transfermarkt.nl ; zal niet zo betrouwbaar zijn als Raiola, maar we doen het er maar mee.

17   5  
sjef de gevulde koek

Je ziet wel waar de goals uitkomen. Gewoon uit een voorzet en goeie actie vanaf de zijkant. Dus niet dat tikkie takkie gedoe wat tot niets lijdt maar gewoon simpel. Het is of El Allouci of Boussaid gaat niet samen hopelijk heeft brood dat nu ook gezien.

5   0  
Johnnyboembastik

Ik kan geen punten geven voor deze wedstrijd, ik heb er helaas niets van gezien. Maar BSR.... we hebben geen punten kunnen geven voor de wedstrijd tegen jong Utrecht??? Of heb ik dat gemist?

1   27  
The Cosmic Gate

Ik vraag me nog steeds af, waar die buitenkansjes en speler(s) van City blijven ?
Het mogelijk inmiddels meer dan duidelijk zijn waar er echt iets bij MOET !!

18   3  
7Hills

@The Cosmic Gate

Je weet dat de Transfermarkt al eventjes dicht is? Er mogen nog enkel transfervrije jongens aangetrokken worden, en aangezien er nog slechts budget zou zijn voor 1 (reserve) middenvelder kun je wel concluderen dat we in ieder geval tot januari het hiermee moeten doen.

13   1  
Geel/Zwart

Signase - goed dat je de budgettaire verhoudingen nog eens aan de kaak stelt inderdaad. Velen die niet doorhebben hoe scheef de verhoudingen in het budget liggen en dat wij het dus zo slecht niet doen. Zowel met het samenstellen van een geheel nieuwe selectie als met de huidige sportieve prestaties.

On topic snap ik niet waarom Brood maar
blijft vasthouden aan 4-3-3 met Stokkers als enige spits. Je ziet duidelijk het verschil hoe het loopt met twee spitsen. Stokkers is oprecht een harde werker, maar kan beter om een andere spits heen bewegen en ruimtes creëren. Hopelijk leert Brood hiervan, hoewel hij niet snel afstapt van spelers en systeem die hij het vertrouwen wil geven

28   2  
Chris W.M.

@Signase

Er even ingedoken, maar de totale geschatte marktwaardes van de basiselftallen waren;

Jong AZ = 11,125 miljoen
NAC = 6,2 miljoen

Moet er bij aangemerkt worden dat Félix Correia geen geschatte marktwaarde heeft, daar heb ik zijn transfersom ( 3.5 miljoen) van afgelopen zomer genomen. Je ziet in ieder geval een heel verschil. Terecht geef je aan dat een marktwaarde niet alles zegt, maar het geeft wel een indicatie van wat een speler kan of wat voor potentie hij heeft.

Overigens interessant om de marktwaardes naast elkaar te leggen van Jong AZ van gisteren en het elftal wat afgelopen vrijdag tegen Jong PSV speelde;

Gisteren: 11,125 miljoen
Vrijdag: 6,875 miljoen

Bijna de helft van de waarde van afgelopen vrijdag komt ook op naam van Correia. Maar dan nog; een verschil van 56% tussen het Jong AZ van vrijdag en het Jong AZ van gisteren. Om maar even aan te geven dat je dit gewoon als competitievervalsing zou kunnen omschrijven, helemaal als Pusic aangeeft dat dit de laatste keer is dat Jong AZ uit deze 11 zal bestaan.

Je zou maar verloren hebben, terwijl alle concurrenten wel tegen het Jong AZ zoals dat vrijdag op het veld stond mogen spelen....

13   0  
Arie

Cosmic Gate

Die spelers van City?
Bij Jong AZ speelde er gister eentje mee, Felix Correia, "Portugees toptalent". Daarnaast nog een ander "toptalent" van PSV, Aboukhlal. AZ speelde gister met een basiself waarvan de helft al minuten heeft gemaakt bij het eerste dit seizoen. Gewoon een hele knappe overwinning dus.

10   2  
koekjesmade

NAC staat gewoon tweede op een puntje van de koploper, en heeft gisterenavond een flink versterkt tweede elftal verslagen. Kunnen we even wachten met roepen dat deze selectie niet goed genoeg is tot we een keer tegen alle ploegen hebben gespeeld?

9   0  
Tombola Breda

@Flieg, bedankt voor je genuanceerde bericht. Kritiek leveren kan dus wel degelijk ook op gepaste wijze. Ik deel je zorgen. Maar het is nog te vroeg voor conclusies of een rapportcijfer voor van VDA. De verloren/gelijk gespeelde wedstrijden acht ik ingecalculeerd verlies. Evenals het wisselvallige spel. Tegelijkertijd heb ik wel degelijk momenten van individuele klasse gezien. Ook bij Stokkers. Dus wat mij betreft absoluut nog geen verloren zaak. Maar de komende maanden worden wel cruciaal om die motor te laten opstomen.

Alle ploegen in de KKD hebben in meer of mindere mate te maken gehad met wisselvalligheid. De ploeg die het als eerste voor elkaar krijgt om een goed en consistent spel op de mat te leggen gaat kampioen worden. Daarvoor hoeft de ploeg niet eens super goed te spelen.

6   1  
Vinnie Jones

Ik wil Filipovic wel eens in de punt zien. Dat is de enige die ik daar nog niet heb zien spelen.

1   0  
Thiestemberg (BSR)

@JOHNNYBOEMBASTIK

Dat klopt inderdaad er waren technische problemen.

5   10  
Jan Bril

Interessante reacties over spelersbudgetten. Maar om dat oneerlijk te noemen gaat mij te ver. Wij hadden met Mommers een big spender in de jaren dat Scherimga die rol vervulde bij AZ. Dan mogen we de pet afnemen voor het bestuur van AZ dat sinds Scheringa keihard heeft gewerkt aan een gezonde club. Vooral door topmensen te benoemen in de directie.

Na Mommers is het bij ons een rommeltje in de directie en dat ligt aan het meest waardeloze bestuur in het Nederlandse betaald voetbal in de afgelopen 20 jaar. Als van Aalst, van Weelde, Burema, Gielen en Edelenbos meer verstand hadden gehad van voetbal en verstandige keuzes hadden gemaakt bij benoemingen dan hadden we nu in het linkerrijtje van de ED tegen AZ’s eerste team gespeeld. NAC heeft qua achterland en supportersschare zelfs meer potentie dan AZ.

0   0  
Prediker

Doen we dit alleen als we winnen?

1   1  
Prediker

Excuus.. reactie van BSR hierboven gemist.

3   0  
Ivo

Wedstrijd niet gezien, maar invallen, 2x scoren en daardoor drie punten pakken, dan ben je gewoon de man. Goed gedaan Sydney, ga zo door. En natuurlijk is zoiets ook een teamprestatie maar scorend vermogen is op dit moment belangrijk.

4   0  
wvds

Ik ben het niet vaak met Flieger eens, maar dit keer slaat hij (genuanceerd) de spijker op zijn kop. Lijntje is dun, maar nog niks verloren. Dit soort wedstrijden over de streep trekken geeft ook vertrouwen en daarop kun je verder bouwen.

Aanstaande vrijdag weer een echte test...

Hup NAC

3   1  
Ojee

Van Flieger die genuanceerd iets zegt met taalfouten... dat is pas gek. Cognacje teveel op in de lounge?
Overigens wel met hem eens, maar daar heb ik wel vaker last van.

3   1  
Rat uit Rijen

Holy shit! Van Flieger kan het nog wel! Eindelijk een reactie die de spijker op zijn kop slaat en waar bijna iedere NAC supporter het het nog mee eens is ook...

On topic: met kop en schouders is Sidney uiteraard de MOTM. Die eerste goal was wonderschoon! T is een feit dat de eerste 65 min NAC het echt nog te zwaar had. Dat zal beter moeten. Minder inzakken, meer jagen! Want dat was een kentering in de wedstrijd. Nu staan we 2de en we krijgen vrijdag een serieuze tegenstander. Mijn geel/zwart hart hoopt vurig op een overwinning. Pak je die, dan tankt dit team vertrouwen en wie weet wat er dan mogelijk is...

4   1  
Ivo

Wederom kritiek op de TD, er zijn weer verkeerde spelers gehaald. Maar op zich vind ik dat meevallen.

Olij lijkt een degelijke keeper, ik heb hem nog niet op grote fouten kunnen betrappen, maar wel al op een paar goede saves. Daarnaast vind ik zijn spelhervattingen prima.

Noblejas, Riera en Monsalve doen het zeker niet onaardig, Schouten en Rossler hebben nog te weinig speeltijd gehad om te oordelen. Met 4 tegengoals in 6 wedstrijden, waarvan 2 in 3 minuten tegen Volendam, zijn we tot nu toe de 2e beste verdediging in de KKD.

Dan het middenveld: De broers Ilic werden gehuurd, en die doen het goed. Verder alleen spelers die al langer bij NAC spelen: Verschueren, El Allouchi, vd Gaag en Azzagari. Erfenisje, kan je de TD niet aanrekenen.

De aanval komt wat minder goed uit de verf, Stokkers heeft het lastig en Filipovic, Boussaid, Kudimbana en Sydney zijn met wisselend succes opgesteld. Wat niet helpt is dat aanspeelpunt Dogan geblesseerd is. Toen hij op het veld stond was het aanvallend wat scherper. Bohui heeft nog niet gespeeld. Het helpt ook als Brood de aanvallende spelers goed neerzet. Kudimbana en El Allouchi zijn geen 10, Filipovic is eigenlijk geen vleugelspeler en Boussaid juist wel.

De eerste reeks van 6 wedstrijden is altijd lastig. Nieuw team, met in vergelijking met andere clubs heel veel wijzigingen, spelers moeten wennen. De komende 6 wedstrijden gaat het er om: Excelsior, Oss, NEC, Eindhoven, De Graafschap en Roda. Staan we na deze wedstrijden nog steeds in de top drie dan doen we het gewoon goed.

2   4  
Bommel

Natuurlijk is Sydney MotM, wie anders? Hij voorkomt hoogstpersoonlijk een kleine crisis in Breda, want 1 puntje tegen Jong Utrecht en Jong AZ zou echt not done geweest zijn.
Leuk al die statistieken van transfermarkt.nl. Vergeet voor het gemak maar even dat dat team bijna altijd in wisselende samenstellingen speelt, waardoor vaste patronen lastig trainbaar zijn. Maakt die clubs geen zak uit, haat om de weerstand die de individuele spelers krijgen. Je ziet nu wat voor talenten er van AZ, Ajax en PSV komen die in de KKD meedoen en Feyenoord dat achter de feiten aanloopt en niet deelneemt aan de KKD. Is geen toeval.
Als we dan toch zo enthousiast bezig zijn met cijfers, moet je ook erkennen dat we met hangen en wurgen 3 punten hebben gepakt gister en hetzelfde gold voor Cambuur thuis met het nodige geluk. Uit Volendam was geen pech, die verloren we dik verdiend. Daarbij hebben we van de 6 tegenstanders de nummers 16, 17, 18, 19 en 20 van vorig seizoen al gehad. De 13 punten is dan ook het minimaal vereiste dat je tegen deze clubs moet halen als je promotie-ambities hebt. De manier waarop geeft wel reden tot zorgen. Enkel tegen de halve amateurs van Dordrecht en Helmond wisten we te overtuigen, dat waren geen graadmeters. Qua spel geeft die 2e plek een vertekend beeld. Ik zie de Graafschap sowieso met afstand kampioen worden, daaronder een stuk of 5 clubs die om plek 2 spelen.

Laad alle berichten na dit bericht in