Overal waar we komen

Karol Niemczycki maakt overstap naar Puszcza Niepolomice

Praatpapegaai

Het was wachten op witte rook, maar Karol Niemczycki verkast definitief naar zijn thuisland Polen. Karol tekent voor twee jaar bij Puszcza Niepolomice waar hij het afgelopen jaar onder de lat heeft gestaan.

Karol kwam in de zomer van 2017 over van AP Profi waar hij als keeperstalent naar NAC werd gehaald. De toen 18 jarige ballenstopper heeft het uiteindelijk nooit tot eerste keeper van NAC weten te schoppen. Uiteindelijk wist hij wel zijn debuut in de Eredivisie te maken waar hij in de laatste wedstrijd tegen FC Twente de gehele wedstrijd onder de lat mocht staan. Niemczycki was het afgelopen jaar al verhuurd aan Puszcza en maakt nu ook de definitieve overstap. Of hij gelijk verhuurd wordt aan een andere club in Polen is vooralsnog niets bekend. Karol kwam het afgelopen seizoen tot 29 wedstrijden onder de lat bij de Polen, waarin hij maarliefst 10(!) keer de nul wist te houden.

Karol veel geluk in je thuisland en wie weet tot ziens!

Bron:
B-Side Rats, NAC.nl
Terug naar overzicht
124 Reacties
56    
Nac on tour

beste keuze om te maken denk ik! Zag hem niet zo snel tot 1e keeper ooit bij nac.

35    
Fijn Streven

Door de concurrentie op dit moment goed voor beide partijen. Weer een salarisje minder en goed voor zijn eigen ontwikkeling.

-27    
Kees

Blijft dus in de 2e divisie in Polen. Prima niveau voor hem.

15    
Chris W.M.

Krijg hier toch een FC Chiasso gevoel van. Een club met een stadionnetje van net iets meer dan 2000 plaatsen, die de meest talentvolle keeper en keeper van Polen onder 21 kunnen kopen?

Ook al zit hier een doorverkoop percentage van 50% in bij wijze van, ik ben toch bang dat NAC hier veel meer uit had kunnen halen. Dan maar wachten, kunt hem altijd nog wel verhuren over een paar weken.

18    
Chris W.M.

...meest talentvolle keeper uit de Poolse eerste divisie moet dat zijn.

9    
Semsi

Een transfersom? Bij deze enorme kleine Poolse club?

Hij was toch gespot op de training bij een andere Poolse club?

Zal me niets verbazen dat de kleine Poolse club hem voor een appel en een ei koopt en weer voor een veel hoger bedrag verhuurd aan Stal Mielec?

7    
Johan Apeldoorn

Zo....in de categorie Amoah, Bayram en Vloet. Daar zien we nooit een cent meer van terug.

12    
NAC4Ever

Jammer dat hij het bij ons niet tot een basisplaats heeft kunnen schoppen in het eerste. Maar heb het idee dat dat vooral door de snelle ontwikkeling van Verbruggen komt.

Veel succes met de rest van je carrière!

1    
Chapuisat

@appelboom,

neem eens snel zitting in het bestuur, alle vertrouwen in jou!

1    
von F

Heeft NAC iets geleerd van de eerdere transfers en een bankgarantie verzorgd of wordt de Goetzee aanpak gevolgd.

46    
Kees

Voor de transfer van een speler van het kaliber van Karol heb je geen bank garantie nodig. Dat bedrag is dusdanig dat Matthijs gewoon een tikkie kan sturen.

-15    
Fred Kroket

Wat heeft zo'n jongen NAC wel niet gekost en geen ene rode cent opgeleverd..

12    
Buddha

Als je verbruggen kan behouden wordt dat volgend jaar de nieuwe 1e keeper. Olij zal wel weg gaan en zo niet dan gaat Bart hem voorbij. Voor Karol is er dan weinig perspectief.

6    
Ivo

Transfersom zal niet hoog zijn. 5K of 10K of zo. De winst zit in dat je 2 jaar salaris uitspaart op een speler waarvoor eigenlijk geen plaats was in de selectie.

Weer een Smulders-vlekje weggepoetst. Mooi zo, en door.

5    
Hardleers

@ JOHAN APELDOORN

Bayram en Amoah zijn al lang betaald. Met gedoe, dat zeker. Er zijn nu eenmaal landen/clubs die zo laat mogelijk betalen. Pas na dwang Fifa. Maar het is betaald. En uiteindelijk zal Vloet ook wel betaald worden. Anders zijn clubs hun licentie kwijt.

19    
Peerke

Tekst klopt volgens mij niet. Tegen Twente mocht hij 20 minuten invallen. Seizoen later mocht hij 1 wedstrijd in de basis na vertrek Muric.

-12    
Semsi

Patrick Joosten naar Groningen

-21    
Johnnyboembastik

Fred Friday zit zonder club.....

-3    
Henri

Een deal die NAC nauwelijks iets oplevert. Het salaris van Karol zal bepaald geen topsalaris zijn geweest.De kopende partij is niet in staat een fiks transferbedrag te betalen en met een eventueel doorverkooppercentage is het ook altijd maar afwachten. Deze jonge keeper had over een jaar beduidend meer op kunnen leveren met een zeer beperkt risico (laag salaris). Ik zie het een beetje als een paniek verkoop nu een transfer van Van Hecke ook geen zekere uitkomst heeft en bijna geen enkele speler toehapt op de avances en voorstellen van NAC.

20    
Otjes

Is denk ook een statement naar Verbruggen...toekomst perspectief op minuten in het 1ste. Niet alles draait om geld...

9    
fvf6

Jammer Karol dat je hier de top niet hebt kunnen bereiken , veel s6 in je thuisland

6    
Vrouwke

Dennis Johnson niet iets voor op de vleugels? Heeft nog 1 jaar contract bij Ajax maar is z’n carrière aardig aan het verknallen. Vorig jaar verhuurd aan Zwolle maar werd ook niks.
Maar is wel in potentie een fantastische voetballer. Kan bij ons in de kkd weer gaan werken aan zijn zelfvertrouwen

11    
Ivo

Ik denk dat Henri en Chris w.m. onze Poolse vriend iets te hoog inschatten. Hij was bij de jeugd en NAC 2 bepaald geen hoogvlieger en heeft het in de Poolse KKD (niveau topamateurs NL) inderdaad goed gedaan.

Maar om nou te zeggen dat we het hier over een wereldtalent hebben die tonnen gaat opbrengen gaat wel wat ver. Misschien over 3/4 jaar, keepers worden vaak voorzichtig gebracht. Daar wil NAC niet op wachten. Terecht. Een transfersom van een ton of meer is dan ook totaal niet realistisch.

NAC zat met Karol in zn maag doordat Smulders hem een 5-jarig contract gaf. Ondertussen was hij ingehaald door Verbruggen en hij wilde graag in Polen blijven zodat hij zich daar in de picture kan spelen voor het nationale team.

Prima oplossing zo voor Karol en NAC. Dit soort gokjes voortaan niet meer doen, tenzij de kwaliteit er echt vanaf druipt.

Voor mij was dit een voorbeeld van hoe de megalomane Smulders links en rechts met contracten smeet en NAC zo in de problemen bracht.

8    
Johan Apeldoorn

@Hardleers
Was even in een negatieve bui, bedankt voor de opheldering!

3    
sjef de gevulde koek

Beter iets dan niets. Deze jongen had de komende 3 jaar 0,0 kans op enig uitzicht. Wat wil je dan. Plus het feit dat het maar de vraag is of hij het überhaupt gaat halen. Heb hem een paar keer zien keepen en werd toen niet heel wild. Verbruggen is 2 klasse beter nu al.

2    
Chris W.M.

@Ivo

Karol staat er in Polen gewoon prima op, wat het niveau daar is t.o.v. NL is totaal irrelevant. Meest talentvolle keeper in de eerste divisie betekent daar gewoon wat, net als het feit dat hij international is voor Polen onder 21.

Een maand langer wachten en dan had zich een club uit de Ekstraklasa gemeld die wel bereid was een ton of 2 neer te leggen, daar ben ik van overtuigd.

Natuurlijk zouden we er niet rijk van geworden zijn, maar elke euro is er een, dat is mijn punt.

6    
Tombola Breda

Even offtopic: is was even benieuwd wat er eigenlijk is geworden van die Brandon Baiye waar NAC onder leiding van TvdA naar aan het hengelen waren vorig seizoen. Ik was teleurgesteld dat hij uiteindelijk niet voor NAC koos, gezien zijn talent (jeugd international) en manier van spelen. Maar die blijkt afgelopen seizoen dus gewoon geen enkele wedstrijd in de a selectie te hebben gezeten bij Clermont Foot (Ligue 2). Hoe dan?

-2    
Ivo

@Chris w.m.

Ik denk dat clubs in de Poolse hoogste divisie ook niet even een paar ton neerleggen voor een keeper uit de 2e hoogste divisie. Dat is in Nederland al vrij zeldzaam, in Polen waar de clubs nog minder geld hebben al helemaal.

Ik denk dat het een beetje wishfull thinking is. De grootste winst voor NAC zit hem in het uitsparen van 2 seizoenen aan salaris + extraatjes, zeg 50K/60K per jaar. En daar kan je het contract van Verbruggen een beetje mee opwaarderen, en misschien ook Olij nog een beter aanbod doen om wat langer te blijven.

1    
Chris W.M.

@ IVO

Voor jeugdinternationals spelende in de KKD wordt volgens mij ook wel aardig betaald in NL. Maar kan aan mij liggen...

2    
@Chris W.M.

Het ligt inderdaad aan jou. Het tweede niveau in Polen stelt geen reet voor. Hij staat er idd goed op in Polen maar hier vang je van ze lang zal ze leven geen 2 ton voor. Deze jongen moet rijpen wilt hij echt iets opleveren en daarom is de 50% doorverkoop clausule het slimste wat NAC kon doen.

-4    
Arie

Wie doet de onderhandelingen uberhaupt op het moment? Bij gebrek aan een TD. Er gaat zo qua spelers van alles uit, maar binnen komt er niks.

0    
Molenschot Loco

Chris WM 2000? Nee 7000.

0    
geelzwartwit

@Chris

https://youtu.be/4hnEq7vheO0

?

5    
Jf

@geelzwartwit

Ik heb de eerste twintig seconden gezien maar dit is toch 3x niks laten we gewoon gaan voor Kaj de Rooi

2    
Pep

Chris heeft wel een punt. Verhuur je Karol een jaar in de kkd en hij doet het naar behoren dan kan je echt wel een leuk bedrag ontvangen. Niet als hij in Polen blijft keepen. Was voor zijn ontwikkeling ook beter geweest.

5    
Chris W.M.

@Molenschot

Puszcza Niepołomice speelt in Stadion Miejski w Niepołomicach, capaciteit 2118.

En prima als mensen hier de eerste divisie Polen niet serieus nemen. Dat doen de Polen wel, gezien het grote aantal jeugdspelers van de topclubs die in de eerste divisie gestald worden.

Die 50% is slechts een verzinsel van mij zelf, dat is natuurlijk nooit afgesproken.

Maar goed, om nu niet een ellenlange discussie in stand te houden; ik denk dat ze er meer voor hadden kunnen krijgen. Anderen niet. We zullen het gaan zien.

6    
Sjef de gevulde koek

Wel mooi dat elke speler op deze foto er totaal niks van terecht is gekomen. Allemaal geflopt en reet opgebracht top scouting en beleid hebben we de laatste jaren weg gezet om te janken is het

0    
Molenschot Loco

Chris WM...dan heb ik mij vergist kerel..dat zou dan de club zijn geweest waar hij nu heeft gespeeld.

0    
Semsi

@ Chris W.M. ; zou de speler op de foto Elia Soriano kunnen zijn?

0    
Bart

Ik zat eens te denken aan snelle vleugelspelers ex ado en toen dacht ik aan lorenzen. Vanaf december transfervrij maar deed het bij ADO toch behoorlijk? Volgens mij scoorde hij nog tegen nac https://www.transfermarkt.nl/melvyn-lorenzen/profil/spieler/143121

2    
Chris W.M.

Vind hem er niet echt op lijken, daarbij heeft Soriano in februari zijn kruisband gescheurd....

12    
Semsi

Kruisband gescheurd? Dan past hij juist uitstekend bij NAC!!

3    
Dirk

zit er in het vvcs team (transfervrije spelers) niks voor nac bij ??

6    
Ad B uit Roosendaal

Karol: veel succes in Polen en bedankt voor jouw inzet.

1    
seuter

@Dirk.
We hebben destijds Orlando Engelaar daar ook opgepikt,dus wie weet wat er nu tussen zit.
Je weer maar nooit.

2    
Bart

Vvcs: 9. Fabian Derrick Kizito, 6. Liban Abulahi, 25. Michael den Heijer, 2. Bart Meijers, 21. Thomas Kok, 3. Luis Pedro da Silva, 1. Kees Heemskerk (k), 8. Gaston Salasiwa, 11. Lars ten Teije, 19. Daan Klomp, 7. Abdulrahman Alsbaei, 17. Djordy de Lorme, 10. Bodi Brusselers, 16. Alex Rekondie, 24. Philippe van Arnhem, 12. Thom Jonkerman (k), 20. Donny van Iperen, 14. Diego Snepvangers

17    
Leonardo

Dat is half nac onderhand

9    
NAC Vooruit!

Maurice, denk nog eens aan deze potentiële aanwinsten:

Jonathan Opoku ( Aanvallende middenvelder)
Paul Gladon ( Spits)

-4    
De bezem

Matthijs, lijkt me goed om de contracten van Leigh en Kali in “goed overleg“ te ontbinden.

-12    
Pietjebel

Utrecht huurt arzani
Weer en MC speler naar een andere club
Hoop echt dat de gebroeders ilic de laatste mc spelers waren houde en bedankt

Snap dr helemaal niks van voor MC is het toch veel beter dat nac op het hoogste niveau speelt
Is het dan niet zo dat ze de beste aan ons verhuren en wij weer snel kunnen promoveren
Hun hebben tenslotte ook aardig wat centen in nac gestoken en krijgen dr vrij weinig voor terug zolang wij in de kkd spelen

13    
Ouwe Spionkop

Over 3 weken begint de competitie.
Balans: Verschueren vertrokken, Rutten gekomen.
Nodig: nog zeker 4 spelers: 2 buitenspelers, veel scorende spits, breker op het middenveld.
De tijd tikt door.

8    
JanVG

Hoe zit het nu met city?
Komen er nog spelers van city naar NAC?
Of is deze samenwerking stilletjes al beëindigd?

-10    
Schrikbarend

en het duurt maar en het duurt maar waar blijft versterking nummer 2 of nummer 2 en 3 tegelijk vandaag en het duurt maar...city krijgen we daar iets van zie ze overal gepresenteerd worden maar hier niet duidelijkheid naar supporters mag wel

15    
geelzwartwit

Mbt de City deal.

De is insteek was altijd dat spelers van City naar NAC gingen voor erbij. Ze waren voor de breedte. NAC kon ze inzetten indien nodig en als aanvulling op de vaste basis.

Smulders begin daar anders mee om te gaan. Die zag de spelers als potentiële goedkope basisspelers waardoor hij meer budget kon uitgeven aan de anderen.

Dat ging goed tot het moment dat City geen goede spelers naar Breda struurde en Smulders in zijn spelersbegroting en selectie wel uitging van 2-3 City spelers voor de basis. Sportief donderde het meteen in elkaar want zonder drie goede City spelers bleek de selectie niet sterk genoeg te zijn.

Onder Vd Abbeele kwamen City spelers ook niet voor de breedte maar voor de basis selectie. Welke ook niet het niveau hadden.

Nu is Manders AD en neemt hij met het technisch hart de zaken waar.
Manders sprak zich al eerder uit over de samenwerking en eventuele komst van City spelers "Als ze geen grote meerwaarde hebben op de selectie hoeven ze niet te komen, we leiden hier geen spelers op voor een andere club en willen met een kleinere groep werken".

Als er al iets komt dit jaar van City dan zal het dus ook echt een aanwinst zijn. Anders hoeft NAC ze niet. En zo zal de samenwerking wat dat betreft dit jaar als een nachtkaars langzaam uitgaan.

Cityspelers die naar andere clubs gaan? Daar wordt gewoon huur voor betaald en of die nou van City komen of niet maakt niks uit. Het zijn gewoon gehuurde spelers. Heeft niets van doen met de samenwerking met NAC.

14    
Semsi

Wat is die Smulders toch een verschrikking geweest voor onze club. Nog steeds komt er regelmatig een hoofdpijndossier boven water...

10    
signase

@GeelZwart 11:53:

Goed verhaal. Wil er enkel aan toevoegen dat City-spelers zelf ook een stem hebben in de keuze van een club. NAC staat er wat dat betreft bij de potentiële City-toppers (zoals Arzani) niet goed op, ik denk vooral omdat het in de KKD-speelt.

31    
The Don

Krijgt NAC nog nieuwe shirts? Of krijgen we de shirts waar ADO en VVV vorig jaar in gespeeld hebben?

5    
Jilles de la Croquette

@de Don, die komen later ivm leveringsproblemen veroorzaakt door Corona

1    
Bart

NEC heeft ook nog altijd geen nieuwe shirts, levering zal wel kut zijn van legea.. en die nieuwe shirts van Roda zien er niet uit

5    
scheppioni

Succes Karol !
Ik vond hem die ene wedstrijd ook niet heel denderend bij ons NAC !
Ben benieuwd naar Bart na Nick !

14    
sjef de gevulde koek

Inderdaad die Shirts van roda wtf wat een gedrocht. Ga er maar van uit dat die van ons redelijk hetzelfde worden.

To do list Manders voor de toekomst eindelijk nieuw uitvak en eindelijk een keer fatsoenlijke sponsor nike, puma, adidas aub.

Maar eerst effe promoveren natuurlijk haha

7    
TvB

Voor degenen die zich afvragen wie verantwoordelijk is voor het transferbeleid: Stukje uit destem;

. Bij ADO ben ik drie jaar technisch directeur geweest, dit is dus niet nieuw voor mij. We hebben daarom veel contacten. Uiteindelijk selecteer ik met mijn staf een aantal spelers, zo deed ik dat ook bij VVV. Stan Valckx maakte de voorselectie en legde de meest interessante opties bij ons neer. Nu maken we zelf de voorselectie, dat kost iets meer werk. Daarna speel ik het balletje door naar Mattijs Manders (algemeen directeur van NAC) die het zakelijk afhandelt."

https://www.bndestem.nl/nac/nac-trainer-steijn-vervult-tijdelijk-dubbelfunctie-bij-ado-ook-drie-jaar-technisch-directeur-geweest~a56ad9c4/

11    
Ernie

Ik vind het prima dat Steijn een dubbelfunctie heeft. Ik heb daar meer vertrouwen in dan in een aparte TD. Denk maar terug aan de laatste TD die we gehad hebben de laatste jaren.

5    
TvB

Ja idd en de trainer stelt toch het liefst ‘zijn’ spelers op

6    
Stan

Mee eens Ernie.
Onze Td's van de laatste jaren hebben niks toegevoegd alleen maar geld gekost!

3    
Cool hand

Dank je Bart. Een aantal interessante namen in het VVCS elftal met een hoog ex-NAC gehalte.

7    
Semsi

Het gaat een spannend jaar worden in de KKD, zoals het er nu naar uitziet.
Cambuur als gedoodverfde kampioen, kunnen zij nog zo'n seizoen draaien?
NAC en De Graafschap hebben kwaliteit ingeleverd, net als Volendam. Clubs als NEC, Almere en GA Eagles hebben zich goed versterkt.
Daarentegen gaat er nog veel gebeuren op de transfermarkt welke pas laat op gang gaat komen! Hopelijk wachten Steijn en Manders op het juiste moment om echte versterkingen binnen te halen. Elke nieuwe speler moet een basisspeler zijn!

1    
Buurman

Ik begrijp Ernie. Maar toch ben ik me oprecht gaan afvragen of onze TDs wel zo slecht waren. Onze ADs en onze hoofdtrainers konden er zogezegd ook niks van. Zit het probleem niet ergens anders ? Zal direct proberen een voorbeeldje te geven.

4    
Semsi

Onze TD's (met name Smulders) hadden best een prima budget maar kozen er voor om een grote selectie samenstellen met goedekopere spelers met groeipotentie (opleiden). Ik zie meer heil om te werken met een kleinere selectie met wat duurdere, kwalitatief betere spelers. Blessures en schorsingen kun je makkelijk opvangen met jeugd- of onder 21 spelers.
Helaas hebben we momenteel teveel spelers onder contract staan waardoor je geen kant op kan. Tevens spelers waar we klote aan hebben of hebben gehad (Reuvers, Leigh, Kali, Bohui en ik vergeet er vast nog wel een paar). Smulders en VdA deelden ook veel te gemakkelijk contracten uit aan jeugdspelers omdat ze bang waren dat ze weggingen en een mooie carriere buiten NAC kregen.

5    
NAC4Ever

@ERNIE
Daarin tegen is het ook verkeerd gegaan met de laatste die bij ons een dubbelfunctie had (volgens mij was dat Maaskant in de zomer van 2015).

Maar om dit tijdelijk te doen vertrouw ik Steijn zeker.
Hij heeft dit al vaker gedaan. En de namen die naar buiten komen spreken mij aan.

-8    
Schrikbarend

weer een week voorbij met 2 oefenwedstrijden hierna nog maar 3 oefenwedstrijden voordat competitie begint begin punten laten liggen is cruciaal tegen rechterrijtje tegenstanders...succes met geen ingespeeld basiself...zou er volgende week wat bijkomen haha?

3    
geelzwartwit

@semsi

Ik denk dat Manders en Steijn gedwongen worden te wachten. Dat lees en hoor je overal. Spelers zetten nacht in de wacht en niet andersom.
1 kan ik bij een eredivisie ploeg aan de slag?
2 kan ik in het buitenland aan de slag?
3 NAC en alle gelijksoortige clubs die op tweede niveau spelen wat heb je te bieden als optie 1 en 2 wegvallen?

Geloof me al ze een speler met doelpunten hadden kunnen halen was die er allang geweest.

Het is helaas hoe het is. Afhankelijk van heet de transferdraaimolen waar je zelf in een van de laatste ritjes pas mee mag en kan doen.

2    
geelzwartwit

Nacht = NAC

10    
Tombola Breda

@GEELZWARTWIT, dat weet ik haast wel zeker. Maar ik denk niet dat dit niet perse een groot probleem hoeft te zijn. Uiteraard zou je het liefste een compleet elftal willen hebben tijdens de voorbereiding. Maar dat is maar voor weinige weggelegd. Kijk naar de Graafschap. Die hebben zich al op verschillende posities versterkt. Maar nu gaat alsnog Branco van den Boomen weg, en gaat het gerucht dat er nog belangrijke 2 spelers gaan vertrekken ivm een eredivisie clausule. Er wordt zelfs gefluisterd dat dit Seuntjes zou zijn. Daar zit je dan met je versterkingen. Kun je alsnog halverwege de voorbereiding gaten gaan dichten.

Laten we bovendien niet vergeten dat vrijwel alle Europese voetbalteams zullen worden uitgedund. Er gaat gewoon een spelers overschot ontstaan waar NAC de vruchten van kan plukken als ze het slim aanpakken. Dan is het dus wel zaak van de lange adem. Niet ideaal. Maar laten we wel wezen, spelers raken pas echt goed op elkaar ingespeeld tijdens de echte wedstrijden die ergens om gaan. Laten we die trainingskampen en oefenpotjes niet al te hoog waarderen. Hoeveel clubs zijn er uiteindelijk niet alsnog kampioen geworden na een dramatische voorbereiding?


3    
TvB

Ja de tijd dat spelers de clubs voor het uitkiezen hadden en dan voor NAC kozen is al lang geleden. Steyn en Manders moeten nu wel een mooi verkooppraatje houden om kwaliteit binnen te halen. Maar beter kwaliteit dan kwantiteit zoals bij Smulders. Met wat geluk zit er een pareltje bij , helaas was dit bij Smulders nooit het geval.
Dan liever een basis van ervaren krachten op de juiste plekken en enkele jonge spelers met potentie erbij.
Steyn lijkt meer voor ervaren degelijkheid te gaan

5    
Semsi

Clubs gaan hun selecties inkrimpen vanwege de Corona crisis. Contracten worden verscheurd of spelers kunnen voor kleine transferbedragen vertrekken. Als je dan op het juiste moment toeslaat verwacht ik dat je nog zeker enkele goede spelers aan de selectie kunt toevoegen.
Ik denk dat het in de huidige markt juist een voordeel is om langer te wachten dan nu al je geld al uit te hebben gegeven.
Spelers zullen straks met minder genoegen nemen om toch het komende seizoen bij een club onder de pannen te zijn. 1 jaar clubloos is funest voor je carriere.
Het is vervelend dat we lang moeten wachten, en Steijn en Manders zullen zeker niet stil zitten.
Ook ik zou liever elke week enkele nieuwe spelers gepresenteerd zien worden, alleen is de situatie momenteel niet anders...

7    
Buurman

Voorbeeld. De TD’s. Indertijd moest Jan Rab opbokken. Er stond toen best een sterk elftal. Van As heeft jaren NAC met zijn elftallen in de ere gehouden. Ik heb altijd best met plezier naar die ploegen gekeken. Maar van As was een louche autohandelaar die er niks van kon. Vooral ook de jeugd was niks. Bijna iedereen blij dat van As vertrok. Nu zou alles beter gaan. Toen kwam Rutten , die had inderdaad geen enkel netwerk in de spelers wereld. Smulders maakte fouten maar zette wel de jeugd en scouting op rit. Had daarnaast een goed contact met MC. Smulders haalde Verschueren , Unall en goudvink Dessers. Maar Smulders , die steun kreeg van de AD, is een vunzige frietboer uit het Eindhovense. Weg ermee. Vervolgens geen TD maar een TM. Jongeman TvdA spreekt 7 talen vloeiend en een vette opleiding. Heeft een eigen scouting opgezet. Hij maakte fouten maar toverde ook 3 Spanjolen uit het niets tevoorschijn waar NAC heel blij mee mag zijn. Daarnaast bouwde hij de jeugd goed mee uit. En hij maakte een transfer van van Hecke naar Monaco rond. Gaat niet door omdat van Hecke niet wil. Maar goed TvdA mocht zijn functioneringsgesprekken lezen in de krant , bij NAC kan dat , en opzouten die Belg zonder ervaring. Als van Overveld verstandig is haalt hij Belse Tom als TM , als zijn assistent, naar SK Lommel. En al die mensen het erf afjagen kost ons NAC zakken geld. En nu hebben we eindelijk het ei van Columbus. Eureka. Steyn als hoofdtrainer en TD. Ik hoop echt dat Steyn en Manders het gaan redden. Maar ik sprak gisteren iemand , goeie capabele vent, die het NACse goed kent , die zei “ ik ben bang dat het met Kerstmis weer bingo is.....” Ik hoop dat deze persoon vet ongelijk krijgt. Maar .... Als u er behoefte aan hebt , pak uw geweer en schiet op de boodschapper. Maar misschien is het beter dat we eens een spiegel pakken.

10    
Ernie

@buurman
Bij veel mensen ontbreekt elk realisme. Waarschijnlijk zijn er in het verleden mensen te snel uitgeknikkerd.
Alhoewel ik Maurice Steijn zeer hoog heb staan, acht ik het niet realistisch dat we dit seizoen zomaar even kampioen worden. Maar als hij kan bouwen volgend seizoen misschien wel? Ik denk dat we met Steijn wel iemand hebben die íets kan neerzetten, waar we over een aantal jaar ook nog profijt van hebben.

0    
Ojee

Zo mooi, mensen die het niet zo in Karol zagen. Heb je hem het laatste jaar nog zien keepen?

13    
@semsie

Beste Semsi het is wel lekker makkelijk om te zeggen dat Smulders en VDA te snel contracten hebben gegeven aan jeugdspelers. Wanneer er iemand uit de jeugdopleiding word weggehaald door een topclub, Utrecht of Groningen schreeuwt iedereen dat ze hem een contract hadden moeten geven, terwijl dat vaak op leeftijd niet eens kon. En als we jongens zoals Van Hecke en van Hooijdonk, beide vandaag uitgeroepen tot grootste talenten KKD, geen contract hadden gegeven krijgen we nooit een transferbedrag en waren deze jongens nu beide al gratis vertrokken bij NAC. Dit geldt ook voor Siereveld waar PSV al belangstelling voor heeft getoond. Van Nistelrooij was erg van hem gecharmeerd net als een jaar eerder bij van Hecke. En ja dan zullen er ook een paar tussen zitten die het niet gaan maken, maar dat maakt een aankomende transfer van Van Hecke meer dan goed.

Ook bij de topclubs en Vitesse, Utrecht en AZ maakt niet iedereen met een contract zijn beloften waar. Wanneer je niets doet loopt alles zo weg en gaat het niets opleveren.

-4    
Ouwe spionkop

Muhren sloopt in z'n eentje Emmen. Al 2 goals
Waar blijft onze nieuwe goalgetter?

9    
Badeend

Buurman, je bent wel heel erg bevooroordeeld en tendentieus je eigen mening in "argumenten" aan het verpakken. Je lijkt Blanco wel.

Van As richtte organisatorisch een puinhoop aan, brak de scouting én de jeugd af, bouwde niets op én gaf veel teveel geld uit aan spelers zonder restwaarde. Dat kan een tactiek zijn, maar als je het geld dus niet uit transfers binnenhaalt, moet je dat ergens anders vandaan halen (prijzen, klassering, TV-geld, sponsoring, Europees voetbal etc). Anders is het gewoon geld uitgeven dat er niet is én niet gaat komen.

Dat hij er uitzag als een failliete louche autohandelaar op de camping is nooit een argument geweest om hem de deur uit te zetten. Zijn ultieme disfunctioneren was dat wel.

Net als Van As gokte Smulders op de verkeerde paarden, al is in zijn tijd wel de jeugd goed opgetuigd. Maar was het Smulders die dat deed, of Gillissen/Hellemons? Eigenlijk niet relevant want het is niet Smulders zijn taak - maar wel zijn verantwoordelijkheid. Als hij de goede mensen aanstelde én managede, was het goed.

Dat is ook zoiets waar je de fout in gaat - en met jou vele anderen. Het werk van een TD is veel, véél meer dan het halen van spelers. Maar goed, het is gemakkelijk scoren om 'namen' te halen. De juiste organisatie neerzetten waarbij de juiste spelers worden gehaald en de combinatie met de jeugd goede resultaten oplevert - dat is veel moeilijker.

7    
Harrie

Van de week geloofde niemand het, maar zoals je nu kunt lezen is de rol van Maas, na het vertrek van zijn vriend Eisinga, uitgespeeld bij NAC. Alle spelers waar NAC mee praat zijn bij Steijn aangeboden spelers door zijn netwerk en zaakwaarnemers. Geen enkele zelf gescoute speler.

Niet erg hoor, want iemand die van den Boomen vorig seizoen niet adviseerde aan VDA, omdat die het niet had waargemaakt bij Heerenveen, kunnen we prima missen.

5    
Buurman

Beste Ernie. Ik heb ook niks tegen Steyn hoor. Maar zal de dubbelfunctie gaan werken ? Voor zoveelste keer verandert NAC compleet van strategie. Maar ik hoop dat lukt uiteraard. Verder met je eens.

Beste Badeend. Uiteraard chargeer ik in mijn reactie. Het voorbeeld wat ik geef van de TD's , kun je echter ook moeiteloos geven van de AD's en hoofdtrainers. Is het niet raar dat zo'n waslijst aan mensen allemaal niet functioneren bij dezelfde organisatie ? Theoretisch kan het maar ik ben gaan twijfelen. Wat me opvalt is tevens dat deze mensen zonder enige nuance volledig worden afgeserveerd. Zouden ze nu echt helemaal niks goed hebben gedaan?

En als laatste. Nemen wij onszelf niet iets te serieus. Ik ben mijn hele leven al NAC supporter. Zal ik altijd blijven ook al zijn we al lang jammer genoeg geen volksclub meer. Voetballen vind ik een machtig leuk spel. Mijn eerste wedstrijdjes speelde Ik op de Gasthuisvelden. Ik doe nu nog steeds iedere week ouwe lullen voetbal. Zal geen wedstrijd overslaan. Het hoogste wat ik in het voetbal heb bereikt is een proeftraining bij SK Lommel. Tsja en dan vind ik niet dat ik de juiste persoon ben om het functioneren van, pak hem beet, Smulders of van As te beoordelen. Daarom ben ik gaan twijfelen of wij hier niet allemaal veel te hard zitten te roepen. Maar ik kan er best langs zitten hoor. Het kan best dat jij helemaal gelijk hebt.

In ieder geval hoop ik dat Steyn en Manders het wel gaat lukken. En we kunnen ze het beste een goeie kans geven denk ik. Ik heb het met die ontslagen wel gehad.

2    
Chris W.M.

@ HARRIE

En DJ Buffonge dan? Denk je niet dat daar een scoutingsrapport van klaar lag, van deze oud-ploeggenoot van Bohui?

Natuurlijk heeft Steijn eerst spelers benaderd die hij kent en waar hij van op aan kan. Dat is immers de snelste weg tot resultaat. Nu dat tegenvalt en allen Rutten lijkt toe te happen grijpen ze terug op de scouting. Juist nu moet en gaat Maas zijn waarde bewijzen.

13    
geelzwartwit

@buurman

Voor het eerst sinds lange tijd heb ik het idee dat het geen eenlingen zijn die het bij NAC nu moeten doen.
Los van welke spelers er komen of welke prestaties er gaan komen is dat iets wat het positieve verschil kan maken. Manders en Steijn komen over als 1. En de mensen eromheen ook.
En dat geeft mij vertrouwen hoop en moed.
Daarnaast zijn ze realistisch recht voor zijn raap. Zeggen hoe het is en hoe ze het willen en waar ze tegenaan lopen.
Als de selectie de aanvulling van spelers met doelpunten krijgt kan alles zomaar eens heel erg kloppen.
Voor het eerst sinds lange tijd voel ik het woord gedegen en constructief bij hoe het nu gaat en daar ben ik allang blij mee. Het is nog kortdag dat weet ik wel maar toch. Dat het nu maar wel eens mag werken.

1    
Ivo

Mee eens, daarnaast heeft NAC al behoorlijk wat talenten vastgelegd dus het is logisch dat ze nu richting de wat meer ervaren spelers gaan. NAC zoekt een basisspeler op links- en rechtsbuiten, een aanvallend ingestelde middenvelder en een controlerende middenvelder. Een nieuwe spits gaat er echt niet komen zolang Dogan, van Hooijdonk en Stokkers er alledrie nog zijn.

NAC hoopt denk ik nog op een vertrek van Leigh, Kali, Dogan en misschien El Allouchi. Maar dit kan allemaal nog even duren, of uiteindelijk helemaal niet gebeuren.

2    
Harrie

@ Chris WM van DJ lag inderdaad geen scoutingrapport klaar. Steijn heeft in een interview aangegeven dat die is aangeboden en hij vanuit een video heeft beoordeeld dat die op stage mag komen.

10    
Sjef de gevulde koek

Ik lees weer berichten over Muhren. Ik heb gister uit betrouwbare bron vernomen dat het Muhren helemaal niet is maar z’n oom. Kan bijna niet anders. Als je overigen Cambuur gister zag weet je zeker dat wij plek 1 al kunnen vergeten. Die spelen met leuke vleugels en snelheid dat scheelt zoveel zeg.

4    
Badeend

Buurman, nu vinden we elkaar weer - het ligt zeker niet aan al die individuen (AD, TD, trainer, spelers) dat ze bij NAC niet functioneren. Of in elk geval niet alléén aan hen. Er is gewoon geen visie bij NAC en dat was er in de tijden van Mommers al niet. Dat heeft op dit moment ongetwijfeld te maken met de eigendomsstructuur maar dat is niet de enige oorzaak. Het zit dieper, daar ben ik van overtuigd. Allerlei clubjes die menen invloed te moeten (mogen) hebben en geen sterke leider die daar écht mee om weet te gaan. Op geen enkel niveau.

Manders zou die rol deels kunnen vervullen maar zit niet hoog genoeg. Als het mensen niet bevalt wat hij doet, stappen er zo weer een berg sponsoren naar de RvC of de aandeelhouders en die gaan zich dan weer bemoeien met de operatie - en weg ben je. Persoonlijk twijfel ik of hij het kan maar (1) mijn mening doet er niet toe, (2) nu ben ik mezelf alweer schuldig aan het maken aan waar ik me bij anderen aan irriteer en (3) voorlopig doet hij niets verkeerd. Ik ben benieuwd naar (het proces van het aanstellen van) de nieuwe TD.

Neemt trouwens niet weg dat er ook gewoon veel faalhazen zijn aangesteld de afgelopen jaren, dat is oprecht knap hoe men dat voor elkaar heeft gekregen. Helaas moet ik de vooringenomen en narcistische Hans Deelen deels (!) gelijk geven in zijn vuilspuiterij over de top bij ons NAC. Als dat ooit nog goedkomt, hebben we grote kansen. Maar niet als er weer allerlei clubjes zijn die het samen moeten gaan doen. En ook niet als er iemand van buitenaf zonder binding met NAC en Breda komt hobbyen.

5    
Buurman

Beste Badeend,👍

2    
Chris W.M.

@ HARRIE

Dat klopt ja, Buffonge is aangeboden en niet vanuit de scouting aangedragen. Dat komt, lijkt mij, omdat wij op zoek zijn naar transfervrije spelers. En daar lopen er een hoop van rond. Buffonge staat nog onder contract bij Spezia, dus logisch dat hij door zijn zaakwaarnemer wordt aangeboden, die hebben blijkbaar een afspraak met die club. En dat weet de scouting dan weer niet.

Dat Maas vd Boomen niet heeft aangedragen bij TvdA is de normaalste zaak van de wereld; die is door de Graafschap gekocht voor 300K. Geld wat NAC toen en nu niet kan betalen voor een speler. Waarom zou je dan een onhaalbare speler aandragen terwijl je weet dat je uit de transfervrije vijver moet vissen?

Manders heeft zelf in 1 van zijn eerste interviews met B-Side Rats, De Rat en de Clubraad aangegeven af de scouting op orde is, dat ze bij wijze al weten wie de linksback van 2022 moet worden. Heb vertrouwen.

3    
Chris W.M.

Overigens, Buffonge kenden ze al bij NAC. 100%.

-7    
Rubenac

Heb even een kleine research gedaan met transfervrije en op het oog, haalbare spelers :

- Tom Overtoom
- Gregor Breinburg
- Navratil
- Joeri Loen
- Venema ( huur?)
- Druijf ( huur?)
- Ugbo ( huur?)
- Gladon (huur?)
- Javier Vet
- Kyle Ebecilio
- Randy Wolters

-41    
Pedro

Chris WM je lult tegenwoordig zoveel en doet zo interessant dat je jezelf nog geloofd ook. Misschien je eigen stukjes eerst eens teruglezen voor je iets nieuws post waarin je jezelf tegen spreekt.

-4    
Boerfm-elep

Ben benieuwd vanmiddag, wat we tegen Dordrecht gaan doen. Hoop toch dat ze laten zien, dat ze een klasse beter zijn.

19    
Plastieke annemieke

Geef pedro even aandacht mensen , hij heb het zo moeilijk dat mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in dingen omtrent nac en daardoor gewaardeerd worden door de overige gebruikers.

Keep going chris, ik lees het met veel intresse

12    
geelzwartwit

@badeend

Ik denk dat het bij NAC allemaal veel simpeler is dan dat wij denken dat het is en dat concludeer ik uit wat aandeelhouders en directieleden afgelopen jaren hebben geuit. Het probleem bij NAC is al jaren de communicatie waardoor de achterban in het ongewisse is en overslaat op negatieve aannames.

Volgens mij is het als volgt en het zou helpen als NAC dat nou ook eens officieel in 1 samengevat stuk naar buiten brengt

Beleid en visie van NAC

- NAC moet zo snel mogelijk financieel en sportief gezond zijn en dat solide in de eredivisie uitvoeren
- Iedere directie heeft als taak en doelstelling NAC terug te brengen naar de eredivisie en de club gezond te maken en houden
- indien NAC bewezen en voor een periode langer dan twee jaar gezond is stellen de aandeelhouders zich open op tot verkoop van de meerderheid aan aandelen
- mocht er tussentijds een vermogende partij alle aandelen willen overnemen dan zal daar heel secuur naar gekeken worden en zal een gedeeltelijke supporters participatie in aandelen de voorkeur genieten
- de jeugdopleiding is en blijft belangrijk de club zal vanuit de jeugd een gedeelte eerste elftal spelers zelf opleiden en het maakt onderdeel uit van het uitgaande transferbeleid wat bij zal dragen aan het financieel gezond zijn van de club, dit wordt echter niet als voldongen inkomstenbron gezien daar begroten op mogelijke transfers speculeren is.


In aanloop naar de eredivisie
- de huidige aandeelhouders dichten eventuele begrotingsgaten in ruil voor extra aandelen
- iedere directe, aanafhankelijk van persoon heeft dezelfde doelstelling.
- directie wordt beoordeeld op de uitvoering van het korte en lange termijn beleid. Korte termijn duidt de voortgang in het proces naar de lange termijn. Is er duidelijk progressie waarneembaar mbt de doelstellingen ja of nee.

Note
Vorige directieleden en technische staf etc behaalden vaak progressie op enkele punten en verzwakten andere punten.

Er is waarschijnlijk erg duur leergeld betaald en het heeft vooral veel tijd gekost de afgelopen jaren. Maar persoonlijk denk ik dat de mix van aangestelde personen en hun visie eindelijk de juiste gaat zijn om en terug in de ere te komen en sportief en financieel stabiel te worden en jeugd door te laten stromen en talent te kunnen verkopen enz.

En dan is het toch wel heel fijn dat er zo'n trouwe achterban is gebleven.

Ik heb het idee dat het eindelijk klopt.
Enige wat nog roet in het eten kan gooien is niet scorende spelers..

8    
Jf

NAC is afhankelijk van een aantal dingen. De spelers moeten willen investeren in een seizoen KKD. Er moeten spelers verkocht worden.

Nac is echt wel ambiteus gezien de interesse en het contact over Kaj de Rooi, het contract van Rutten en het benaderen van Opoku, Malone en Duarte.

Ik meen echter dat Steijn zich wel zorgen begint te maken. Nac was ervan uit gegaan dat Leigh verkocht zou worden en dit ziet er niet naar uit met die blessure. Dan hadden ze gewoon 300.000 k qua salaris en transferbedrag extra. Reken daarbij ook op de verkoop van V Hecke die meen ik nog verkocht gaat worden aan een Engelse club. Ik zou namelijk in de geval echt sturen op verkoop en een jaar verhuur aan NAC. Die hebben we echt nodig komend seizoen.

Tot die tijd zitten ze vast aan een klein budget en kunnen ze niet investeren in een Kai de Rooi. Jammer want die jongen gaat het echt wel opleveren.

-4    
Dirk

Branco met vakantie ?? Vandaag geen één letter in bndestem 😅😅

4    
Dirk

Ivm hittegolf wordt de kachel niet gestookt bij nac, dus is er geen witte rook te verwachten en moeten we het dus doen met deze selectie

6    
Harrie

@Geelzwartwit de spijker vol op de kop.

-1    
Molenschot Loco

Blijf het nog steeds vreemd vinden zo vlak voor het begin van de competitie geen duidelijkheid of er nog spelers van City deze kant uit komen...was voorgaande jaren allang geregeld

17    
Ivo

NAC neemt geen genoegen meer met de 3e of 4e garnituur van Man City en jongens die niet gemotiveerd zijn om bij NAC te komen. Daarnaast heeft City inmiddels deals met andere clubs, NAC staat daardoor lager op de pikorde.

Tel dat bij elkaar op en het lijkt onwaarschijnlijk dat er nog spelers vanuit Manchester naar Breda komen.

Voor NAC lijkt een deal/samenwerking met een club uit de Bundesliga me veel waardevoller. Meer dezelfde cultuur en speelstijl en het gaat dan minder om geld maar echt om spelers beter te maken. Ga eens praten met de clubs rondom het Ruhrgebied.

5    
Viking

Eens met Ivo , gewoon stoppen met die City deal slaat gewoon nergens op...
clubs in de eredivisie + Lommel krijgen vooraan op NAC...
Nogmaals gewoon ermee stoppen.....
Ga inderdaad eens kijken in het Ruhrgebied , zat clubs die goede spelers opleiden!

1    
ome cor

Heeft Yadran vakantie of is er gewoon geen nieuws vanuit het NACse ?
Of wordt er niet meer gelekt richting de heer Blanco ?
Gelukkig morgen weer een oefenpotje, al geef ik het je te doen met deze temperaturen....

10    
geelzwartwit

@ome cor

Yadran zou dit weekend naar zee gaan ivm de warmte. En Dennis zou naar Dorecht gaan. Ofwel Yadran geniet gewoon van zijn zaterdag. Ik denk dat hij ook nog wel boodschappen heeft gedaan en wellicht naar de kapper is geweest maar tot zover gaat de informatie niet die hij over zijn privé leven deelde in de podcast van bn destem.

Ik denk overigens dat ie wel vaker ook gewoon vrije tijd of vrije tijdsbesteding heeft die hij niet aan bsiderats lezers hoeft te verantwoorden. Het is denk ik haast gewoon ook een mens met een baan en soms vrije tijd. 😂

10    
Judge M.

@Ivo: helemaal eens. En daarvan gesproken zou het me nog steeds niks verbazen als Stan Valckx alsnog naar NAC komt maar dat hij eerst de selectie van VVV op orde wil hebben voor het nieuwe seizoen..

Althans dat hoop ik...

4    
Nac bredaa

Aangezien de competitie begint is het misschien handig om de nieuwe shirts is te presenteren? Of moeten beginnen met de oude shirts?

5    
NAC4Ever

@NAC BREDAA
Dan moeten ze al wel geleverd zijn.....

6    
F7-Top

Best BSR,
Wanneer mag Flieger hier weer reageren? Ik lees op de Rat prima inhoudelijke (kritische) reacties die volgens mij best hout snijden en een goede discussie op gang brengen.

16    
Henri

Er wordt op dit forum wat afgeklaagd over Blanco en De Stem. Maar de afgelopen dagen blijkt weL: De Stem geen nieuws, dan de BSR ook geen nieuws. Of komt het allemaal omdat Mattijs Manders deze week op vakantie was?

14    
Sjef de gevulde koek

Vakantie of niet die foto hier boven maar dan wel even verandert worden die heb ik na 3 dagen wel gezien haha

5    
The M.

Tsja, en ondertussen staat Karol vrolijk in de basis bij Stal Mielec!

En wij moeten maar geloven dat Pucza hem overgenomen heeft...

5    
Badeend

The M.

Heel scherp want dit is inderdaad het geval. Hij speelde vanmiddag een oefenwedstrijd met Stal Mielec tegen LKS Lodz (1-0 verlies). Wat een vreemd verhaal - toch geen Rai Vloetje wat hier is gebeurd, wel?

Verder noemt men Karol nog wel eens een jeugdinternational en strikt genomen is hij dat ook (met één wedstrijd voor Polen <21) maar daar is hij wél gewoon derde keeper, na een jonkie van Liverpool en een van PSG.

11    
Chris W.M.

Ik denk dat TvdA een optie in de huurovereenkomst heeft laten opnemen, Puscza deze gelicht heeft, en hem nu met winst doorverkoopt heeft aan Stal. Geld wat dus grotendeels niet in de zakken van NAC verdwijnt.

Maar ach, moeten blij zijn met elke euro die we voor hem gehad hebben toch?

1    
Rinus

Is er nog nieuws?

0    
Henri

NAC zal volgende week wel transparant communiceren over deze transfer.

0    
1912

Dordrecht-NAC afgelast ivm 2 corona besmettingen

2    
Semsi

Er zit dus bij dat kleine Poolse clubje iemand die onze duur betaalde TD te slim af is geweest...

13    
Carel

Toch te gek dat nepsupporters er hier voor kunnen zorgen dat de BSR genoodzaakt wordt een hele post met meer dan 200 reacties in zijn geheel moet verwijderen dat zeg toch wel iets over ons denk ik zo. Hoop dat dit soort ontzettend fout gedrag
toch beter in de perken gehouden kan worden.

schaam je...

1    
Plastieke annemieke

Het is al langer bekend dat de site wordt geterroriseerd door enkele thuiszitters leeghoofen.

Ik stem nog steeds voor een inlogprocedure waarbij je maar 1 account kan aanmaken .

Ben je gelijk van het gezeik af want nu kan een tilburgsjongetje zonder vrienden binnen 1 minuut 5 accounts maken. Vragen om problemen wat mij betreft.

10    
seuter

Wijs om alles te verwijderen,deze keer was het een bron van ergernis aan het worden.
Men staat er niet bij stil dat Bside rats er alles aan doet om ons zo opjectief mogelijk te informeren en daar zitten soms leuke en minder leuke items bij,maar als men elkaar aan gaat vallen houd het een keer op.
Hopelijk gaat het vanaf nu weer over voetbal.

13    
Buurman

De redactie heeft gedaan wat ze moest doen. Gelukkig waren de meeste reacties, 90 procent schat ik, gisteren toch verstandig. M.i. nodigt het regeringsbeleid mede uit dat een onaangename discussie ontstaat. Alles aan regelgeving is gebaseerd op ‘ dringend wordt geadviseerd.’ En dat werkt in een crisis niet. Ook de hitte speelt zeker mee, gecombineerd met emotie. De emo wint dan van de ratio bij veel mensen. Verder ben ik ook niet de mens andere de maat te nemen. Mag ik nog een voorstel doen ? Ja? Dank u. Beste redactie. Is het niet verstandig als het over de pandemie gaat, en dus over de besmettingen bij ons NAC , ons gewoon met een redactioneel stukje gebaseerd op feiten te informeren maar NIET met de mogelijkheid te reageren !! Ik denk dat dit echt het beste is. Nogmaals jullie hebben er goed aan gedaan het complete item te verwijderen. En nu weer op een normale manier over voetbal praten en discussiëren beste mede supporters !

Laad alle berichten na dit bericht in