Wij gaan niet opzij

Komende drie weken wedstrijden zonder publiek

Praatpapegaai

Helaas waren de uitgelekte aangescherpte maatregelen wederom waarheid. De komende drie weken zal het betaalde voetbal geen publiek in stadions mogen toelaten om het coronavirus in te perken. Dat wil wel zeggen dat het over drie weken alweer versoepeld kan gaan worden waardoor de uitwedstrijd tegen Almere City de eerste wedstrijd weer kan zijn met publiek.

Als we dan even vooruit rekenen betekent dat voor NAC dat we in de thuiswedstrijden tegen Jong Ajax en Cambuur geen supporters op de bühne zullen hebben. NAC zal dus zonder toeschouwers de zegereeks moeten proberen door te zetten. Laten we hopen dat we na de spookwedstrijden 'gewoon' 24 punten uit acht wedstrijden binnen hebben gesleept. Hup NAC!

Bron:
B-Side Rats
34 Reacties
96   11  
Bart

Kut gewoon kut.. of je het er nu mee eens bent of niet. Het heeft geen zin om vingers te wijzen wie de schuldige is. Het enige wat zin heeft is om het te accepteren en oplossingen te bedenken hoe we weer zo snel mogelijk het stadion weer kunnen betreden! Hoop daarom ook echt dat iedereen zich aan deze regels gaat houden en dan hebben we er iig met z’n allen alles aangedaan! HUP NAC💛🖤

11   3  
NAC4Ever

Helaas, maar het zat er aan te komen.
Al had eerlijk gezegd verwacht dat we dit nog even uit konden stellen. Zeker doordat het in het afgelopen weekend in de stadions goed is gegaan.

Hopelijk voelt de selectie de steun van iedereen die de wedstrijden op de tv kijkt.
Hup NAC!

96   11  
Bart

Kut gewoon kut.. of je het er nu mee eens bent of niet. Het heeft geen zin om vingers te wijzen wie de schuldige is. Het enige wat zin heeft is om het te accepteren en oplossingen te bedenken hoe we weer zo snel mogelijk het stadion weer kunnen betreden! Hoop daarom ook echt dat iedereen zich aan deze regels gaat houden en dan hebben we er iig met z’n allen alles aangedaan! HUP NAC💛🖤

25   12  
Bart

Overigens komen er toch wel belangrijke wedstrijden aan voor nac en is het dan geen idee om sfeer geluiden in het stadion te laten horen aan de spelers via de boxen? Ook al is dat bij lange na niet wat het echt is heeft dit misschien toch wel een klein beetje zin om ze vooruit te helpen?

39   2  
Bruske

Nac-jong ajax
De graafschap-nac
Nac-cambuur

Zo zonde voor die wedstrijden waar publiek bij hoort te zijn.

Hulde aan alle supporters die zich voorbeeldig hebben gedragen in ons stadion! Aan jullie heeft het niet gelegen!

19   58  
Muijske

Ik mocht toch al niet komen van nac.

30   7  
Nb.vos

dit gaat helaas niet bij 3 weken blijven. Dit is de weg naar een 2e lockdown maar dan stap voor stap.

Je moet nu niet naar het stadion gaan als statement. Supporters worden toch al onder vergroot glas gelegd.

(Persoonlijk zal ik het wel mooi vinden als er klein aantal man wat vuurwerk de lucht in schiet. Paar noodsignaal pijlen oid) ..maar he dat vind ik mooi.

36   25  
Des NAC's

Is het een idee om ergens met pak em beet 800 man op een scherm te kijken. Allemaal in het zwart en met die trommel meebleren.

Dank kruikjes

23   35  
F7

Gewoon klote wat ze in Den Haag weer bedacht hebben. We mogen niet op 1,5 mtr naast elkaar in de buitenlucht in het stadion zitten. Zelfs amateursport zonder publiek, kantines gesloten. Maar vliegen mag wel????
Laten we er een Grapperhouse feestje van maken en de vakken als vliegtuig inrichten. Iedereen keurig achter elkaar zittend. 😉

9   38  
Spionkop

Is het dan misschien een leuk idee om naast het stadion een groot videoscherm weg te zetten?

27   41  
Cool hand

Gaan we nu zo leven 'totdat er een vaccine is'? En als die vaccine er niet komt of het werkt niet goed? Hoe eerder we leren leven met het virus, hoe beter. En het klopt, niet iedereen zal het overleven. De kankerpatienten die de laatste maanden niet behandeld zijn, overleven het ook niet. Is de ene dode meer waard dan de andere?

20   8  
H.V.M.

Het blijft jammer, want tot op heden is er geen enkel wetenschappelijk bewijs tussen de aanwezigheid van publiek in een stadion en de stijging van het aantal corona-gevallen in Nederland.
Gevreesd moet worden dat het niet bij de aangekondigde drie weken blijft.

Uiteraard mogen we Covid 19 niet onderschatten.
Wereldwijd zitten we met een vet probleem.
We hebben vrijwel allemaal het laatste half jaar een hoop leuke dingen moeten missen en bijna iedereen heeft in zijn of haar omgeving wel (in) direct met dit vreselijke virus te maken gehad.
Daar zitten heel wat trieste gevallen bij.

Met lege stadions gaat het er in ieder geval voorlopig niet leuker op worden.
Wordt ongetwijfeld vervolgd.



13   5  
Scheppioni

Hopelijk blijft dit bij drie weken ..... iedereen nou even het gezond verstand gebruiken !

13   52  
Schrikbarend

met ze allen naar het stadion vrijdag 21.00 vuurwerk

11   7  
Ad B uit Roosendaal

Een trieste maatregel met forse gevolgen.

Maar ik begrijp het wel.
Extra maatregelen zijn nodig om te voorkomen dat het helemaal mis gaat met corona, niet alleen voor kwetsbare ouderen

66   7  
Jurgen

@ Coolhand; je hebt gelijk, ik heb met lede ogen aan moeten zien in het Amphia aan moeten zien dat corona voor ging.

Mijn vader met kanker werdt nauwlijks na omgekeken tot het te laat was en het Amphia zei sorry meneer de kanker is de laatste week zeer snel gegaan en we kunnen niets meer voor u betekenen. Nee idd niemand, geen arts, onderzoek is gedaan, om de dag kwam 2 minuten de zaalarts ipv een specialist.

Mijn vader zei gelijk ik wil naar huis, ben ik opgegeven? Dan sterf ik thuis, in het huis wat ik helemaal zelf gebouwd heb bij mijn gezin.
9 April waren in ons bijzijn zijn laatste woorden
" ik moet jullie verlaten, ik kan het niet meer".

Zijn laatste wedstrijd was NAC- PSV 1-2 met dank aan Brezan Hefttrucks dat Pa & ik samen bij NAC warej.
Brezan bedankt.

Corona ook bedankt om overal voor te kruipen.

Een familie uit Oosterhout die al meer dan 65 jaar iedere thuis wedstrijd er was.

Pa zonder corona waren er artsen voor je en was NAC-PSV niet je laatste wedstrijd en had je ook KKD kunnen zien.
Tot 9 April de gekste dingen van Ons NAC gezien..
Uit Oosterhout Fam Van Biezen, Fens, Vermeulen en wijlen Philiph Verduin

Kom op NAC spelers vecht zoals mijn vader gevochten heeft

17   1  
Ed

Sidney en KAJ brengen jullie ff wat nieuws om de pijn ietsje te verlichten.

21   5  
H.V.M.

Goetzee baalt.
Justin Goetzee, interim-directeur van FC Eindhoven: ,,Los van dat gezondheid altijd op één staat, we allemaal heel voorzichtig moeten zijn en we naar het collectieve belang moeten kijken, is het toch wel erg teleurstellend. Het voetbal heeft heel veel geld en energie gestoken in het goed organiseren van wedstrijden. Er is geen enkele aanleiding om aan te nemen dat het voetbal als evenement een enorme besmettingshaard is. Daarom vind ik het jammer dat je mensen dat ontneemt en clubs hiermee verder de financiële ellende in drukt.”


Ja Justin, die financiële ellende staat zeer waarschijnlijk binnenkort ook voor jullie deur, dus ik zou dat uitstekende aanbod van NAC voor KDR maar snel omarmen!

13   1  
H.V.M.

@Jurgen, sterkte!

15   4  
Ouwe Spionkop

Even een opmerking over t beleid hier van de site.
Mijn vorige reactie is gesneuveld onder de censuur terwijl t wel degelijk over NAC gaat.
Alle posts die begrip hebben voor spelen zonder publiek blijven staan en iedereen die daar moeite mee heeft wordt verwijderd.
Dat knaagt wel een beetje.
De persoon hierboven die familie heeft verloren aan kanker waar te weinig aandacht voor was leef ik mee. Sterkte!

10   2  
Boxer

We kunnen er ook een kerk van maken, dan mag het wel. Het stadion is tenslotte een voetbaltafel.

2   1  
Boxer

tafel=tempel

14   4  
henk

@Cool Hand
Als we gaan 'leven met het virus' dan overspoeld de zorg compleet. Zie Bergamo, NYC en wat er hier in het voorjaar bijna gebeurde. Die kankerpatiënt kan dan zeker niet meer behandeld worden. Het argument van de kankerpatiënt pleit juist voor maatregelen die het virus intomen, zodat de reguliere zorg doorgang kan vinden.

9   7  
Fritske d'n Olifant

Waar het om gaat is dat niet de bezoekers elkaar in het stadion aansteken maar dat de vele reisbewegingen tegelijkertijd voorafgaand aan een evenement of wedstrijd onverantwoorde risico's met zich meebrengen zoals volle bussen en treinen. Weleens een wedstrijd in de Kuip bezocht en met de trein daar heen gegaan? Vandaar ook de oproep aan mensen om zoveel mogelijk thuis te werken. En daarnaast houden landelijk te weinig mensen zich blijkbaar aan de voorschriften waardoor het virus zich weer makkelijk kan verspreiden. En dat wil niemand.

Maar dat het kut is dat is zeker!

8   13  
Cool hand

Bergamo is 6 maanden geleden, Henk. Denk je dat dat in Nederland, met de kennis van nu, nog mogelijk is? Daarnaast, jongeren hebben nauwelijks last van het virus. Moet hun leven om de zoveel maanden volledig ontwricht worden door dit virus? Ik vind van niet ( ik ben een 50plusser overigens). Denk ook aan alle andere consequenties: werkeloosheid, geestelijke gezondheid, vereenzaming etc.

14   1  
D'N Klaagmuur

De Pathé bioscopen promootten gisteren met trots nog dat ze alweer 2 miljoen! mensen hebben mogen verwelkomen, ook die gaan niet dicht de komende 3 weken. En laat ik het maar niet over de overvolle zaken als IKEA, MediaMarkt enz. hebben waar el-ke dag honderdduizend mensen komen.

In bijv. Heerenveen zijn sinds begin april al geen mensen meer opgenomen in het ziekenhuis, het gaat werkelijk nergens over. Randstad en de rest van het land zijn niet met elkaar te vergelijken.

Voetbalsupporters verbieden is je reinste symboolpolitiek en enorm makkelijk scoren bij het volk, altijd al geweest en zal altijd zo blijven.

7   4  
Lejad

Ben nu in de Efteling. Ook gewoon druk. Mega krom....

1   5  
Pizzabakker

@ Henk

Een tweede golf net zo groot als in het voorjaar is zeer onwaarschijnlijk. Daar komt nog bij dat een IC-patiënt destijds gemiddeld drie keer langer op de IC lag. Voor iedere patiënt van toen kunnen er nu dus drie op de IC worden opgenomen! De zorg zal dus nooit meer zo worden overspoeld als in maart/april.

Enorm balen dat we nu weer niet meer naar het stadion mogen! Zeker voor degenen die nog helemaal geen kans hebben gehad een wedstrijd te zien. Gezien het weifelende beleid van onze regering gaat dit volgens mij nog langer dan drie weken duren, terwijl maatregelen (hoe streng ook) werkelijk tot niets lijden. Kijk naar Spanje. Strengste lockdown ter wereld!

4   1  
BredaParel

Laten we de spelers zoveel mogelijk steunen, ook als we niet in het stadion mogen zitten. We staan eerste! Wedstrijden tegen Jong Ajax en Cambuur zijn wel cruciaal; dat zijn ook potentiële periode/competitiewinnaars.

6   2  
Robbie Rafello

Om hier de corona discussie toch een andere wending te geven.

zou dit niet het moment zijn voor de Loco's om samen met de NAC leiding een gecontroleerde actie te bedenken om de spelers ( te beginnen tegen de Jonge Ajax) te ondersteunen? Want hoewel ik hartstikke blij ben met het resultaat, kunnen de wedstrijden wel wat vuurwerk gebruiken !

7   2  
Ronald

Ik denk dat dit zo'n typisch NAC seizoen gaat worden, wij zullen kampioen worden zonder publiek en zonder huldiging. Echt op zijn NAC's tegendraads en eigenwijs en nooit zoals je het gedacht had. Houd vol allen, dan komt het vast goed......

6   2  
NV

Dan maar de grote doeken op de tribunes leggen?

2   2  
Van "taajlaand

Ach....er zijn vele ergere dingen, dan een periode zonder live voetbal In het stadion.
Jammer blijft het wél natuurlijk!

Ikzelf had er dit seizoen helaas niet, of haast niet bij geweest, want (wederom) klote tijden, en de minst interresante seizoenskaart.

En wat Ronald hierboven beschrijft : Hoe bijzonder zou het zijn, om kampioen te worden, of promoveren zonder publiek in het stadion.

Wat ik wél erg gevonden zou hebben, dat áls we gewonnen van de nets zouden hebben, we geen finale hadden mogen spelen.
Nu kunnen we nog steeds blijven dromen.

Hup NAC!

2   2  
henk

@Cool Hand
Jij maakt je eerst zorgen om de kankerpatiënt. Die is gebaad bij een stringente aanpak van het virus. Eigenlijk nog strenger dan wat de overheid nu doet. Dan weet je immers zeker dat de reguliere zorg door kan gaan.

Daarna maak je je plots ook zorgen over jongeren. Puur geredeneerd vanuit hun belang zou je alles open moeten gooien. Dan kan de kankerpatiënt echter niet meer naar het ziekenhuis. Zeg het maar. You can't have a cake and eat it too.

Het gedrag van iedereen bepaald of er wel of geen tweede golf komt. Als ik om me heen kijk en sommige geluiden hoor, dan vraag ik me af of iedereen wel heeft opgelet en snapt wat er nodig is om dit te voorkomen.

@Pizzabakker
Misschien wordt de IC niet op dezelfde manier overspoeld. Het klopt dat IC ligtijden drastisch zijn verkort. Echter hebben die patiënten i.p.v. IC zorg, nog steeds zorg nodig. Daarom drukken zij nog steeds op bedden. Het aantal covid patiënten in ziekenhuizen is op dit moment al bijna zo groot dat reguliere zorg hierdoor in het gedrang komt. Daarvoor hoeven de IC's niet te overstromen. Als je je werkelijk zorgen maakt over de reguliere zorg, dan maak je je ook zorgen om de toenemende druk op ziekenhuizen van covid patiënten.

1   3  
Pirke12

Ook ik ben van mening dat het niet heel fijn is.

Zeker niet vingerwijzen naar wie dan ook. Een terecht beslissing van kabinet Rutte. Het moet even zo, en ja daar moet ook het voetbal voor boeten.

Laten we even met zijn allen de regels na leven, niet te veel zeuren. Tis zo voor bij.

En over een paar jaar zeggen we , weet je nog 2020..... mochten we niet op de tribune.

Laad alle berichten na dit bericht in