Wij gaan niet opzij

Kortsmit opgelucht na clean sheet: "Ik hoop dat het vaker gaat gebeuren"

Das Phantom

NAC hield vrijdagavond de nul in het treffen met Den Bosch en door de treffer van Sigurd Haugen bleven ook de drie punten in Breda. In de eerste vijftien wedstrijden van het seizoen kreeg NAC telkens een tegentreffer en dus is doelman Roy Kortsmit blij en opgelucht. "Ik hoop fat het vaker gaat gebeuren", zegt hij in gesprek met BN DeStem.

Kortsmit erkent dat iedereen er lang op heeft moeten wachten en dat het steeds meer een ding begon te worden. "Dan gaat het een beetje in je hoofd zitten: het moet wel snel gaan gebeuren", aldus de keeper. "Gelukkig is het vandaag zover, daar zijn we weer van af." 

Het spel was niet goed afgelopen vrijdag en dat zag de doelman ook vanuit zijn strafschopgebied. Hij vond NAC niet goed spelen en het team had moeite om er doorheen te voetballen bij Den Bosch. In de rust is gezegd dat het een tempootje hoger moest om de tegenstander kapot te spelen. "Als je op het veld staat, is het anders dan wanneer je op de tribune toekijkt: ik denk dat het vanuit daar nog slechter was", zegt hij tegen de krant. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
12 Reacties
4   0  
Brecht

Het achterin 3 rondspelen moet een keer afgelopen zijn. Alle verrassing is dan weg, een versnelling is dan onmogelijk geworden. Veel eerder de bal naar voren inspelen. En dit zeker niet laten doen door Kemper zoals afgelopen vrijdag. Jan van de Berg kan dit veel beter!

3   2  
Ice

Polonaise lopen omdat je de 0 houdt tegen de nummer 1 na laatst van de KKD... Wat is het voldoende? Juichen omdat het gras groeit in het stadion?

3   0  
Ivo

Het lijkt iets beter te gaan sinds we van de 5-3-2 naar een 4-2-3-1 zijn overgeschakeld. Maar het tempo is inderdaad te laag. Bij Kortsmit hou je toch altijd een beetje je hart vast. Tegen Den Bosch was er weinig dreiging, maar een foutje is snel gemaakt.

2   0  
Scheids!

Je mag uiteraard blij zijn dat NAC überhaupt de nul houdt, maar ik blijf zeggen dat er gekeken moet worden naar een waardige keeper die punten pakt voor zijn team.
Kortsmit en Troost komen zélfs al voor dit niveau tekort, zeker tegen de serieuzere opponenten.

1   1  
Ed

Wat moet erbij.
Keeper, nog een goede verdediger en een creatieve middenvelder.

4   0  
Brecht

Het achterin 3 rondspelen moet een keer afgelopen zijn. Alle verrassing is dan weg, een versnelling is dan onmogelijk geworden. Veel eerder de bal naar voren inspelen. En dit zeker niet laten doen door Kemper zoals afgelopen vrijdag. Jan van de Berg kan dit veel beter!

2   1  
scheppioni

Verdedigend stond het aardig, nu deed wernersson ook niet mee maar jammer dat Cuco wat minder is na zijn blessure !
Roy is op zich een prima keeper alleen mist gezonde concurrentie ! Nu jong psv uit, dat zou ons NAC met dit reactie voetbal beter moeten liggen al kwamen we bij dgs ook ineens beroerd voor de dag !
Ik heb het gevoel dat het duo v Gastel/Molhoek wel aardig is, maar is dit genoeg voor deze spelersgroep !?!

1   0  
BP

Ik zeg voor volgend seizoen, Erwin Mulder of Jorn Brondeel halen, pakken beide meer punten dan onze huidige twee keepers

1   0  
The Cosmic Gate

Hoop is uitgestelde teleurstelling

0   0  
Spreeuwsel

Net wat je zegt je wint van de 1 na laatste daarvoor speel je gelijk tegen 2 na laatst mvv was dan verrassend . En dan zie je de publiekslieveling vandaag weer een hattrick maken ongekend . Wat is dat toch elke keer . Stelletje slapers . Het was vrijdag niet om aan te zien gelukkig de 3 punten .

1   0  
Raphael076

Ik zeg, haal Stijn van Gassel van Excelsior! Ligt onder de miljoen dus spelers zoals Marijnissen en Kortsmit verkopen en dan valt er ergens anders nog wel wat geld uit te trekken, dan nog de vraag of hij bij NAC wil komen, maar als we volgend seizoen op magische wijze toch Eredivisie spelen zou dat geen probleem zijn. + zijn contract loopt af, even kijken of hij die verlengd, zo niet, wordt dat een gratis top keeper. Ik reken niet op de gratis transfer, dus gewoon wat geld vinden en tekenen die topkeeper.

0   0  
Niekjongepier

Voor als we nog een keeper zoeken, Brian Maher, keeper van o21 van Ierland en Derry city op het hoogste niveau van Ierland, kan een penalty pakken. Ik weet niet of die heel erg vertrouwbaar is, maar hij zal vast graag willen, jonge keeper die dan de stap naar het buitenland kan maken.

0   0  
Niekjongepier

en zn contract loopt in 2024 af

Laad alle berichten na dit bericht in