Wij gaan niet opzij

Kudimbana: ''Ik ben zeker gemotiveerd om hier te blijven”

DeWeesJr

Boris Kudimbana wist afgelopen zaterdag tegen de Zunderste selectie als grote onbekende twee keer te scoren. De proefspeler uit België maakte indruk met een hakbal en had duidelijk plezier in zijn spel. Ondanks zijn twee goals is het nog maar de vraag of de aanvaller daadwerkelijk een contract gaat krijgen. 

Kudimbana is bij NAC terecht gekomen via technisch directeur Tom van den Abbeele. Een aantal jaar geleden belandde de Belg via de technisch directeur in de jeugd van Club Brugge. Van een doorbraak in het profvoetbal is het er tot nu toe niet van gekomen. De aanvaller speelde voorbije jaren in de lagere divisies in België. Mede doordat de 23-jarige voetballer ging studeren is het van een doorbraak nog niet gekomen. In zijn tijd bij Club Brugge wilde Kudimbana zijn voetbalcarrière combineren met een studie marketing. ''Daarom ben ik in de lagere divisies van België gaan spelen. Maar ik weet dat ik de kwaliteiten heb om prof te worden.” Die kans krijgt hij mogelijk nu bij NAC. Een normale proefperiode duurt tien dagen, daarna zal de clubleiding en technische staf bepalen over zijn toekomst. Aan de motivatie van de Belg ligt het in ieder geval niet. ''Voor de supporters ben ik onbekend, maar ik zal er alles aan doen om te bewijzen dat ik dit shirt mag dragen. Ik doe gewoon mijn best om de technische staf te overtuigen.” De eerste reactie van trainer Ruud Brood is overwegend positief. ''Het is een enthousiaste jongen. Zo moet je je ook profileren. Zeker als je op stage komt, moet je alles laten zien. Het was een leuke goal. Belangrijker vind ik: wat doet hij in balbezit, hoe zijn de loopacties, is hij technisch, hoe is hij voor de goal? Hij heeft zijn fysieke kracht in ieder geval mee.” Als het aan Kudimbana zelf ligt speelt hij komend seizoen in het shirt van NAC. ''Als alles goed verloopt blijf ik bij NAC, want ik ben zeker gemotiveerd om hier te blijven.” Voor de 23-jarige Belg kan het in ieder geval een hele mooie week worden. Deze week krijgt de aanvaller te horen of hij is afgestudeerd en hopelijk voor hem krijgt hij dan ook goed nieuws van NAC. ''Deze week hoop ik af te studeren, binnen enkele dagen krijg ik mijn uitslag. Als ik nu ook nog prof mag zijn, hopelijk bij NAC, zou dat perfect zijn.”

 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Volgend bericht
Ex-NAC:'Seuntjens kan naar Turkije' 10 reacties
22 Reacties
0   0  
Joop Klepzeiker

Zou in elk geval een mooi verhaal opleveren als je iemand uit de krochten van het Belze voetbal ophaalt en hij hier de pannen van het dak speelt. Laten we eerlijk zijn: een Bjorn Vlemincx scenario kunnen we hier wel gebruiken na de Rosheuvel-scenario's van de afgelopen jaren.

0   0  
pao

Prima gozer.... hoop dat hij de technische staf kan overtuigen!

0   0  
BART

Dit zijn zeker de jongens die in dit shirt mogen rondlopen! Typische gast van alles geven en ook zeker geen domme jongen als hij deze studie heeft afgerond. Hopelijk is hij ook technisch een beetje begaafd en kan hij een versterking zijn voor dit nac. Er zijn wel net 2 nieuwe spitsen gekomen en ik denk dat Tom hier ook wel rekening mee houd. We gaan het zien succes in ieder geval!

0   0  
Nachoreca1

Ben benieuwd. Overigens is er Bredaas club icoon vannacht overleden.. Karel Bouwmeester... rip... mooie vent!

0   0  
Braze

Ik hoop hem op zaterdag 13 juli op ,t Heike tegen serieuze tegenstander Kortrijk te zien. Dan weet je of hij hij kan ballen.

0   0  
J nac

Is toch een spits?
Hebben we er genoeg van. Buitenspelers moeten we hebben denk ik zo maar.
Tot nu toe nog geen ene in de selectie.
Dus is dit een groter probleem als weer een spits contracteren.

0   0  
Scheids!

Hij is zeker het schoolvoorbeeld van doorzettingsvermogen en dat heb ik bij verreweg de meeste van de selectiespelers van afgelopen seizoen gemist. Hij past ook in het rijtje “ onbekende” speler, maar verdiend wellicht een contract op basis van prestatie. Mocht hij een doorbraak weten te forceren, dan direct voor meerdere jaren vastleggen!

0   0  
Robberto

@ J nac

Of Sydney vertrekt alsnog op huurbasis naar Helmond?


Ik ben in ieder geval zeer benieuwd wat deze jongen kan laten zien tegen sterkere tegenstanders.

0   0  
BuurmanIsAlMinderBoos

Hij had plezier met een gehaktbal, die was dan vast niet door mijn schoonmoeder gemaakt. Die krijgt het voor elkaar om een zwartgeblakerde gehaktbal van binnen bevroren op te dienen...

0   0  
Luusje

@ J nac

en wat als Brood in een 4-4-2 wil gaan spelen dan heb je geen buitenspelers nodig. Het oude door velen geroemde NAC met Lammers, Lokhoff en PvH speelde nooit in een 4-3-3 al leek dat zo doordat de buitenste middenvelders ver naar voren stonden en Lokhoff zich dan liet uitzakken.

0   0  
sanderson

Ik had het eerst idee dat hij zich te geforceerd wilde bewijzen (gehaast schot op doel van afstand) maar hij kwam daarna in z'n spel en maakte een prima indruk. Krachtig in z'n spel en dreigend van links en rechts komend. Maar dit was tegen amateurs natuurlijk. Ik ben benieuwd wat hij kan tegen betere tegenstanders.

Yaisien maakte ook een ontzettend goede indruk. Met z'n vrijspelen/wegdraaien/passes en individuele actie kon je zien dat hij wel kan voetballen. Ik ben ook benieuwd naar zijn verhaal.

0   0  
Tom076

Als nac echt 4-4-2 gaat spelen is een 4de spits geen overbodige luxe. Dan is zo'n jongen op papier perfect om erbij te hebben. Verwacht niet in de basis te staan. Dan is het alleen te hopen dat bij genoeg potentie heeft om het de andere spitsen moeilijk te maken.

0   0  
ouwe spionkop

Maakte prima indruk in Zundert. Bovendien beer van een vent. Kan de ideale invaller zijn als het even wat tegen zit allemaal.

0   0  
Voorwaarts

Ik vond hem, los van zijn inzet, niet opzienbarend. Hij is 3x sterker dan een amateur en kon daar zaterdag voordeel uit halen. Maar ik vraag me echt af of hij tegen een (doorgewinterde) prof niet door het ijs zakt.

Uitspraak van Brood is perfect, in een wedstrijd als deze is het logisch dat hij het duel wint. Maar loopt en voetbalt hij ook goed. Ik moet het maar bezien.

0   0  
Keesje

Luusje
Wat dacht je van Peter Remie.

0   0  
Geelzwartwit

Precies waar ik al jaren op wacht...
Goed scouten hier of in het buitenland. Op proef nemen en hopelijk ermee verrassen.
Liever dit dan gasten die op 21 jarige leeftijd al 6 clubs gehad hebben.
Prima leeftijd ook! 2 jaar vlammen bij NAC en op zijn 25ste cashen.

Hoop dat het werkt! Succes!

0   0  
JanvO

Eerst tegen betere clubs zien spelen.

0   0  
Castle

Amateur contract aanbieden met goed spelen prof co tract

0   0  
NOAD Dongen

Hier wat goals en assists. Ziet er wel ok uit...
https://youtu.be/GrXIVRVBMPs

0   0  
ome cor

Leuk dat hij gemotiveerd is !
Dat is al een enorme winst tegenover wat hier afgelopen seizoen rondliep.
Of hij een manneke is wat je zeker en vast moet houden is na een potje tegen de elitetroepen van Zundert natuurlijk nog niet beoordelen.

Het kan natuurlijk best zo zijn dat hij een super goede speler is maar door zijn keuzes voor voetballen én studeren wat verborgen heeft kunnen houden. We gaan het meemaken !

0   0  
donvangeene

Ik heb Boris nog nooit zien spelen, maar als ik dit zo
lees dan doet hij mij denken aan Umar Sadiq. Wie weet dendert hij ook net als Umar dwars door de verdediging van de tegenpartij op weg naar weer één van de vele goals, die ik nac dit nieuwe seizoen zie maken

0   0  
Belgische Naccer

"Hij heeft zijn fysieke kracht mee"

Dat is al vrij uniek de laatste jaren, met die smurfen-selectie van ons.
Hopelijk wordt er een vechtmachine gesmeed.

Ik snak naar weer wat gewonnen wedstrijden door hard werken en schitterende goals en een keeper van NAC die een bal tegenhoudt.

Laad alle berichten na dit bericht in