Wij gaan niet opzij

Kwartet spelers meldt zich in ziekenboeg

Italo

NAC mist morgenavond tegen Go Ahead Eagles nog eens vier spelers. Schouten, Rutten, Van Hooijdonk en De Rooij hebben zich in de ziekenboeg gemeld.

Tijdens het duel met Almere City vielen Van Hooijdonk en De Rooij geblesseerd uit. Met name de blessure voor laatstgenoemde zag er ogenschijnlijk niet goed uit. Trainer Maurice Steijn geeft tegenover BN DeStem aan dat de vleugelspeler zeker vier tot zes weken aan de kant staat.

Naast De Rooij zullen ook Schouten, Van Hooijdonk en Rutten niet in actie komen tijdens de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Hoe serieus de blessures van dit trio zijn, is niet bekend.

De blessuregolf komt daags na de opmerkingen van trainer Maurice Steijn over de intensiteit en het volle programma voor zijn ploeg ten tijden van een ‘coronaplaag’ : “We krijgen nu de rekening gepresenteerd voor het overvolle programma zonder dat we goed en volledig hebben kunnen trainen.”

Tegenover het dagblad geeft Maurice Steijn aan nog niet te weten welke spelers hij een basisplaats geeft voor het treffen met Go Ahead Eagles. De trainer hinkt op twee gedachtes: Een zo sterk mogelijke basisopstelling met de meeste kans op een resultaat, of uitgaan van de fysieke gesteldheid van de spelers en geen onnodige risico's nemen.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
47 Reacties
194   8  
Otjes

Geen onnodige risico’s lijkt mij beter voor de langere termijn.

88   102  
NAC4ever

Sydney zul je niet missen tegen de betere tegenstanders in de KKD. Hij zakt nu wel weer door de ondergrens heen. Eerste 6 wedstrijden tegen zwakke tegenstanders wordt dat nog volledig verbloemd, maar nu wederom heel erg duidelijk net als vorig seizoen.

194   8  
Otjes

Geen onnodige risico’s lijkt mij beter voor de langere termijn.

12   5  
Rocco

Mooi klote!

46   3  
Omejum

Iedereen die er fysiek en mentaal klaar voor is minuten laten maken zodat er verder geborduurd kan worden op automatisme.
De rest opvullen met jeugd.

45   4  
Ed

Kaij 4 tot 6 weken. Niet fijn, maar ik schatte toch langer in (einde seizoen). Dus alles wat binnen 6 weken is, is meegenomen. Morgen gewoon veel O21 laten spelen en de rest laten herstellen.

79   3  
Nachoreca1

Hahaha wat een club he...zo typisch NAC Breda dit.. alles wat tegen kan zitten, zit dan ook echt tegen. Het went nooit...zucht, steun en kreun..en vooral kutzooi!

89   5  
Los Pollos Hermanos

Dit gaat natuurlijk helemaal nergens meer over. Het is serieus het overwegen waard om dit maar gewoon op papier af te doen om nog meer ellende te voorkomen. Dit heeft niets meer met een normale wedstrijd te maken. Als NAC speelt dan hoop ik dat ze echt met alleen jong NAC spelers de wei in zullen gaan. Maak maar een statement. Dit heeft niets meer te maken met gezonde sportiviteit, of een leuke bekeravond. NAC zou een voorbeeld kunnen stellen. Zak er maar in Zeist. De hele selectie is ziek of kampt nog steeds met de gevolgen van corona. Als we dan toch moeten voetballen, met ook nu weer meer (volkomen begrijpelijke) blessures, dan zoeken ze het maar uit met z'n allen.

Dit gaat helemaal nergens meer over.

28   5  
Plastieke annemieke

Ooit. Ooit gaat het mee zitten en hebben we na 8 jaar pech op pech het geluk aan onze zijden.

Tot die tijd: hup nac

56   5  
Jim

Tegen Almere liet hij Sydney onnodig lang staan, hij had echt al wel een tijdje last. Dat maakt het ook erger. Dan had de trainer de speler tegen zichzelf moeten beschermen.

32   4  
Ouwe Spionkop

Laat die wedstrijd van morgen maar lopen.
Stuur de O-21 en gun de spelers wat rust. Kans op nog meer blessures is echt te groot.

16   6  
De generaal

Niet gaan, Corona is niet te stoppen: jammer dat dat domme bondje ( knvb) dat wel denkt
Er gaat niets boven gezondheid en het in stand houden daarvan
En.....nog een paar weken en dan voetbalt er niemand meer in de ere en kid!

24   4  
Sp1

Laat Kowet maar schieten jongens, Aansterken en proberen in de competitie weer goed voor de dag te komen.

1   2  
De generaal

Kid=kkd

76   4  
Ivo

Stuur een schaduwelftal naar Go Ahead. Dat lijkt me beter voor het herstel van de basisspelers van NAC 1.

Fermina

Agougil - Dogan - Buffonge

Kali - Azzagari

Munezero - Siereveld - Neelen - Vanacker

Kramer

Een paar jongens uit NAC 1 op de bank die kunnen invallen en wat minuten kunnen maken - maar alleen als dat goed voor ze is. Bijvoorbeeld een Noblejas en Immers laatste half uurtje mee laten doen.

Verder snel vergeten deze wedstrijd.

4   1  
NAC4Ever

Het zit niet mee.

25   2  
Talent

Lekker de O21 sturen en voorop het shirt een afbeelding van een dikke 🖕

9   2  
Ouwe Spionkop

Weet iemand of Bilate al hersteld is van zijn blessure?

8   1  
Buddha

Neelen en Vanacker zitten ook al 2 wedstrijden niet bij de selectie. Is er iets met die jongens of voorbij gestreefd door andere jongens?

21   19  
Bas

Je hebt meer dan 30 contractspelers!
Maar als je steeds 4 of 5 half fitte opstelt, die dan vervolgens helemaal geblesseerd raken als gevolg....
Tja, da’s simpelweg heel matig trainerschap!

14   46  
Bas

Vorig seizoen toch 8 ton opgeleverd die beker!

Plus spelers in de etalage zetten zoals Van Hecke tegen PSV en AZ.
Dat drijft de verkoopprijs flink omhoog.

Maar deze Directeur en trainer willen alleen maar kopen, vandaar de 30 contractspelers.

Doei clubkas

10   4  
Henri

@Buddah
Als ik volg wat de visie van M. Steijn vwb de opbouw van een efltal/selectie is dan is het mij duidelijk dat hij gaat voor vooral fysiek sterke spelers, die strijd kunnen leveren en duels op fysieke kracht kunnen winnen. Als je dan de fysiek van Neelen en Vanacker een beetje kunt inschatten dan is het niet moeilijk te raden waarom ze bij Stijn niet meer in beeld zijn, extremiteiten daar gelaten. Beiden spelers "vallen" nog onder de visie van onze ex TD/TM, de Belgische visionair.

11   3  
Alexos

Gewoon de ploeg onder 21 sturen

12   5  
ome cor

Dit seizoen de beker lekker laten lopen.
Stel alleen reserves op de de komende de basis moeten completeren.
De rest rust gunnen.

21   7  
geelzwartwit

Je speelt tegen de nummer 11 van de KKD.
Je hebt terugkomende basisspelers die juist ritme op moeten doen dan neem je deze wedstrijd wat mij betreft gewoon serieus. Sterker nog je kan de invallers waar je nog vaker beroep op zal moeten doen meer aan het systeem en medespelers laten wennen.
Daarnaast een ideale kans om wat meer vooruit proberen te voetballen.

We geven ik cadeau. Alsof de Knvb het wat interesseert als NAC in de eerste ronde van de beker eruit ligt omdat ze een statement maken met jong spelers....

Spelen voor de winst en wedstrijd gebruiken voor automatismen en wedstrijdritme. En willen winnen aub.
What fuck is dat nou een wedstrijd cadeau willen doen.

8   37  
Schrikbarend

Hoe lang ligt Sydney eruit?wat hebben rutten en schouten nou weer...rutten was toch juist op trg weg?bilate en monsalve nog niet op de bank morgen? En dan mashart en rosler wat is daarmee?WAT EEN DUIDELIJKHEID TEGENOVER SUPPORTERS!!

1   7  
Toontje1964 @ivo

ivo bek steijn even goede opstelling zo!!!!

14   2  
Fritske d'n Olifant

Een groot wielrenner zei ooit: "De tour win je in bed." Met andere woorden, rust is minstens zo belangrijk als training en wedstrijdritme. Gebruik de wedstrijd tegen GAE daarom als gelegenheid om spelers die ritme nodig hebben, ritme op te laten doen. Maar spelers die (half) geblesseerd zijn hebben rust nodig en spelers die door corona amper getraind hebben moeten trainen en niet spelen. Het risico om het zicht op promotie kwijt te raken door nog meer blessures is te groot. Normaal neem ik de beker ook altijd uiterst serieus, maar dit zijn buitengewone omstandigheden.

2   0  
Barry @ buddha

Die spelers hebben de voorbereiding mee gedaan. Aangezien zij niet eens op de bank zaten zijn dat waarschijnlijk de spelers van Jong NAC die Corona hadden. Niet vergeten dat we daar ook nog Corona gevallen hadden...

3   3  
Theoden King

Ben wel benieuwd wie er dan morgen spelen. Krijgen we überhaupt nog een elftal op de been?

Hoe dan ook, ik zie weer een 5-0 of erger aankomen...

3   5  
Cool hand

Sjaak Kuyper in de basis. Bam!

7   4  
Keea F7

Wat een domper na 18 uit 6. Had overigens niet verwacht dat we Cambuur en Almere zomaar even zouden pakken maar dit....... Maurice Steijn heeft gelijk: dit is competitievervalsing. Het valt me overigens op dat we ELK JAAR meer dan gemiddeld last hebben met langdurige blessures. Kan domme pech zijn maar ook een andere oorzaak hebben......

8   5  
RaRa

Gewoon niet heengaan en 3-0 verlies accepteren.

9   0  
Joop

Vrijdag is veel belangrijker die moet gewonnen worden om voor promotie te spelen...dus uit voorzorg schouten rutten en van hooijdonk thuis laten heel verstandig dat is 1ste stap richting nec...immers haye mounir en malone wat daarmee te doen is 2de stap voor steijn...alles op de competitie accepteer morgen wie er bij de 11 zitten als we winnen prima maar de sterkste 11 zien we vrijdag

5   13  
Cees

Corona, “iedereen” heeft er mee te maken! Zowel NAC, als “elke” andere BVO! Wie daar het al-ler-secuurste mee omgaat, heeft de minste kans op besmetting. Zowel op de club, als thuis in de samenleving dien je daar naar te leven. Je hebt tenslotte een behoorlijke verantwoording tegenover de club, supporters en de samenleving. Ga je daar wat minder secuur mee om. Tja? Dan is de kans uiteraard groter op besmetting, toch? Hebben ze bij NAC die “uiterste” inspanning allemaal gedaan? Ja? Want ik vang namelijk ook weleens een berichtje op. Ik twijfel ietsjes daarover. Mocht het wel zo zijn, dan is het echt shit. De KNVB stelt verder dezelfde regels voor iedereen. Daar moet je opnieuw 100% voor gaan, niet voor 99%, want nogmaals, dan is de kans groter dat je de klos bent. De BVO’s die zich daar voor 100% , of zelfs meer voor inzetten, moeten die dan boeten voor diegenen die dat wat minder doen.?

19   4  
Los Pollos Hermanos

Nou Cees, kom maar op. Als je A zegt moet je ook B zeggen. Wat hebben jouw kleine luistervinkjes opgepikt in de Bredase wandelgangen?

Haye heeft stiekem 6 minuten in de tuin staan touwtjespringen? El Alouchi is op een geheime missie geweest naar Marokko om dadels te kweken en heeft daar corona opgelopen? Schouten is afgelopen nacht aangetroffen in ondergrondse mergelgrotten rave met 300 tieners?

Wij zijn één en al oor. Ik wel althans!

6   1  
Ivo

@Cees

Onze spelers wonen niet op een onbewoond eiland. De jongere spelers wonen thuis bij ouders broers en zussen, anderen met hun vrouw of vriendin en sommigen hebben al kinderen. En net zoals jij hebben ze wel eens contact met familie of vrienden. En contact op de club. Een besmetting heb je zo te pakken, het heeft weinig te maken met de regels niet volgen.

6   1  
NAC4Ever

@NAC4EVER
25 October 2020, 18:40
Zou je misschien een andere nickname willen nemen? Ik gebruik deze al een paar jaar.

4   1  
Patje

@ joop



ben 100% met je eens.
lig je eruit, dan lig eruit so beat it. nec is veel belangrijker dan die micky mouse zooi. dus maurice aub geen risico nemen.

2   1  
Badeend

Daar is geelzwartwit weer met zijn "ritme opdoen". Mijn god.

Ik weet niet of je hebt opgelet het afgelopen half jaar, maar corona doet iets met een mens. Dat is niet een kwestie van een pijntje aan je enkel, anderhalve week herstellen en dan "ritme opdoen". Wat jij suggereert is voor 80% van de spelers die echt last hebben gehad (en dat zijn er nogal wat) TOTAAL ONVERANTWOORD. Voor de anderen is het gewoon heel dom. Dit is een kwestie van overleven, zorgvuldig en volledig herstellen en rustig bouwen. Het is nu zwaarder dan waar je bij een voorbereiding aan begint - en daarom klaagt Steijn ook zo over de houding van de KNVB.

Dus vanavond echt alléén de spelers die fit zijn en vooral niet (jonge) spelers die nog op het randje zitten. Kali, Dogan, Adilehou - dat soort jongens, prima - àls ze fit genoeg zijn. Of gewoon zoveel mogelijk Jong NAC. De kans dat je net zoiets bereikt als vorig jaar in de beker is heel klein en bovendien absoluut irrelevant. Dit seizoen draait om (1) overleven en (2) promotie.

En dat heeft iedereen die een beetje op heeft zitten letten de afgelopen maanden, ook al heel lang kunnen voorzien.

PS Ik zeg niet dat een TD de oplossing voor alles is, maar ik vraag me wel af waar die blijft.

4   2  
Atleet

Zie interview Lex immers.... die mannen hebben een jasje uitgedaan hoor.

Als je een beetje zelf hebt gesport en wel is goed ziek bent geweest dus het weken/maanden voor je weer op niveau bent.
Ik hou m’n hart vast met dit virus!!

1   1  
Albertoooo

Schrikbarend, wet op privacy telt hier ook mee. Leiding kan niet zo maar zeggen Jantje heeft corona, en Pietje heeft een verdraaide knieschijf.
Verder zou ik zeggen, neem deze wefstrijd wel serieus en laat wat spelers die anders toch maar op de bank zitten, wat ervaring en wrdstrijdritme opdoen. Wie weet hoe ver we komen. Wie was er niet aangenaam verrast vorige bekerronde?

0   0  
Bor

Die Bekerwedstrijd spelen met jeugdspelers.
Laat de knvb zien dat dit niet kan en dat hun beleid niet kan.
En dat gezondheid van de spelers veel belangrijker is de belachelijke keuzes van de knvb.
Hoe ver kan je gaan?
Span desnoods een kort geding aan.
Waarom zijn de Eerste divisie clubs niet solidair!!
Ze komen zeer waarschijnlijk allemaal aan de beurt.
De knvb kan niet op tegen 18 clubs die zeggen het is genoeg.

0   3  
Cees

Nou Los Pollos Hermanos, dan kun "jij" wachten tot je een ons weegt. Jij denkt toch niet dat ik op die onzin-reactie van "jouw" inga. De groeten.

1   2  
Opa@vak G

Tja, wat moet ik er van zeggen.
De Rooij heeft nog niets laten zien, kost tonnen, en al geblesseerd, krijg een Glenn Helder dejavu.
We hebben wel een paar leuke spelers maar toch wel beperkt om stootkracht .
Wordt een moeilijke periode die er nu aan komt, laat die beker gaan en ga voor de competitie , hebben we meer te winnen.

2   1  
scheppioni

Hoe zit het nou verder met Monsalve ?
Dit is natuurlijk idd klote, alweer vier er voorlopig uit, donkere wolken boven BREDA !

2   0  
Henk

Dag Cees, het is niet zo gek dat men zich bij jou afvraagt hoe je aan al die onzin komt. Jouw reactie zegt vervolgens alles, je hebt geen bronnen..
In de grote mensen wereld moet je kunnen onderbouwen wat je uitkraamt. Nu zal jouw reactie wel weer heel volwassen zijn, daar heb jij geen zin in of iets dergelijks.

Daarnaast ben je liefhebber van de dubbele aanhalingstekens zie ik. Ik weet niet wie je citeerd met woorden zoals “jij” maar dat is de functie ervan, citeren....

Geen dank voor de tip, fijne avond nog

0   0  
Belgische Naccer

Ik merk dat niet alleen ikzelf, maar ook heel veel medesupporters hier, zichzelf ergeren aan het volledig uitblijven van informatie betreft de te verwachte duur van blessures.

Ik snap dat ivm privacy, niet de volledige medische dossiers openbaar gemaakt kunnen worden...

Maar een indicatie met hoe lang het ongeveer gaat duren wanneer een speler weer terug fit kan zijn, moet toch te geven zijn, zonder daarmee de privacy te schenden?

zoiets als dit:

Hooijdonck: 2 weken
De Rooij: 6 weken
Monsalve 6 maanden? dit duurt wel erg lang..
Rutten: 2 weken
Kali: oneindig aantal weken ;-)

Zou dit door BSR aan NAC gevraagd kunnen worden? Of kan dit niet? en zo nee, wat is dan de reden waarom er geen inzage in hersteltijd gegeven kan worden?

Laad alle berichten na dit bericht in