Overal waar we komen

Ex-NAC: Gabriëls:"Laat competente clubmensen de winkel runnen"

Eddy W

NAC is gebaat met clubmensen die de club leiden, zo schrijft Johan Gabriëls gisteren in BN deStem. De oud middenvelder laat in zijn wekelijkse column weten dat het clubhart weg gesneden is door Nicole Edelenbos. De oplossing is in zijn ogen simpel.

Dat kreeg de voorzitster van de RvC voor elkaar door een directie aan te stellen die volgens de 50-jarige Gabriëls bestaat uit "een Friese mooiweerprater en een Vlaamse nobody." Omdat beide geen binding hebben met NAC en er met Rob Penders, Ruud Brood en Tim Gilissen een aantal clubmensen ontslagen zijn of zelf op zijn gestapt verdwijnt het clubhart volgens Gabriëls. Toch weet de oud middenvelder een simpele oplossing om NAC weer NAC te maken. "Laat competente clubmensen de winkel runnen. That's it. Geen ingevlogen jobhoppers zonder voetbalverstand, maar betrokken vakmensen met een heldere visie en een geel-zwart hart. Écht, ze bestaan."

Bron:
B-Side Rats, BN deStem
Vorig bericht
Nooit meer op vrijdag wint BSR Pubquiz '20 10 reacties
Volgend bericht
OK verlengt met nog minimaal een jaar 9 reacties
Terug naar overzicht
53 Reacties
78    
7Hills

Wat is toch die obsessie om juist bij deze twee personen constant te hameren op de 'afkomst' en net te doen alsof dát de reden is dat het minder loopt? De problemen spelen al langer, ook al onder 'clubmens' Goetzee. En dit zijn niet de enige twee personen die rondlopen bij NAC hé, onze hoofdscout en voltallige RvC zijn allemaal in de regio opgegroeid en weten dondersgoed wat er gevraagd wordt bij NAC en zullen de twee vast van adviezen voorzien. En dan heb ik het niet eens over alle overige NAC medewerkers die daar rondlopen.

Waar Gabriëls nu eigenlijk toe oproept, is wéderom mensen wegsturen ( beleidsmakers na 8 maanden zonder aantoonbare wanprestaties, laat me niet lachen) en het dan maar met zogenaamde clubmensen ( geen voorbeelden van personen, enkel de opmerking dat ze er écht zijn ) te gaan proberen. Op basis waarvan denkt hij dat het dan wél gaat lukken?

54    
The Cosmic Gate

Wie dan ?

23    
Bou

Voor beide varianten valt wat te zeggen. Ex NAC mensen weten in elk geval de status van NAC en wat het teweeg brengt in Breda eo, gevaar is wel vaak dat emotie de boventoon gaat voeren en dan wordt het gevaarlijk. Voordeel bij niet ex NAC mensen is dat de emotie waarschijnlijk niet of minder mee speelt, maar je weet ook niet echt wat voor vlees je in de kuip hebt.

Ik het nu nog te vroeg om een definitief oordeel te vellen na pas een paar maanden,

16    
AndresIniesta

@Bsiderats

Misschien kunnen jullie de hele column plaatsen? Heel de 'sfeer' van het stuk wordt teniet gedaan door slechts enkele zinnen over te nemen.

18    
kopspion

Johan G. heeft natuurlijk groot gelijk dat het al jaren een enorme puinhoop is hier bij onze eens zo mooie club.
hij geeft aan dat er (genoeg) geschikte mensen zijn om de club naar behoren te runnen; ik zou graag weten wie hij voor ogen heeft !?

verder zou je natuurlijk graag zien dat b.v. een Tiesto of Hardwell flink wat geld in de club zouden kunnen steken (evt. mede-eigenaarschap)? en dat dan mannen als Ton L. gepolst zouden kunnen worden om dan de club (op technisch gebied) te leiden....

verder krijg ik steeds meer heimwee naar de Beatrixstraat en het echte NAC voetbal !!
niet altijd (of zelden) goed, maar wel een flinke portie inzet en echte mannen op het veld die voor de duvel niet bang zijn
als ik de laatste jaren al het gebrei op het veld zie wordt ik daar echt niet vrolijk van en echte bikkels hebben we al een tijdje niet gezien
ook vindt ik nog steeds dat in het huidige stadion nooit de echte rauwe sfeer van de Beatrix terug is gekomen, het kan er nooit zo spoken als daar destijds

ik zou zo weer liever op de oude spionkop gaan staan in wind en regen onder die grote bomen en achter me biertje halen bij het kraampje voor de kantine......

21    
Fanneke

Clubleden hebben we al genoeg gehad. Is nooit iets geworden. Hopen op een investeerder met kennis van zaken. En niet van die Moody's. Sentimenten tellen niet in de topsport en het bedrijfsleven.

11    
Viking

Ik ben er niet zozeer een voorstander van... Maar eigenlijk ook geen tegenstander... Dubbel.
Ook echte NAC mensen hebben er juist bij ons NAC een puinhoop van gemaakt. Ik weet niet anders dat het altijd heeft gerommeld bij ons clubje. Waar doen we wijs aan? Er zijn gewoon te veel stromingen binnen en rondom NAC. Iedereen heeft de oplossing, iedereen weet het beter. Intern maar ook extern. Vooral als het minder gaat steken we het liefst een mes in iemands rug in plaats van achter elkaar te staan. Maar met het passeren en spreken voor een ander zijn wij als naccers ook goed.

Er moeten gewoon sterke mensen komen met kennis van zaken...
Maar er zal altijd een kolonne , groepering, gele olifant voor hun eigen macht willen gaan. Waar doen we goed aan?? Witte Gij ut?

-1    
ECG

Zo verschrikkelijk mee eens.Geen jobhoppers meer,maar echte clubmensen met een NAC hart.Kijk eens naar het succes van Willem II.Van Geel en Mathijsen zijn buitengewoon succesvol.Hetzelfde geldt voor Ajax waar Van der Sar en Overmars het ene succes op het andere stapelen.Beide voorbeelden zijn ook nog eens financieel supergezond zonder inmenging van buitenlandse grootmachten.

78    
7Hills

Wat is toch die obsessie om juist bij deze twee personen constant te hameren op de 'afkomst' en net te doen alsof dát de reden is dat het minder loopt? De problemen spelen al langer, ook al onder 'clubmens' Goetzee. En dit zijn niet de enige twee personen die rondlopen bij NAC hé, onze hoofdscout en voltallige RvC zijn allemaal in de regio opgegroeid en weten dondersgoed wat er gevraagd wordt bij NAC en zullen de twee vast van adviezen voorzien. En dan heb ik het niet eens over alle overige NAC medewerkers die daar rondlopen.

Waar Gabriëls nu eigenlijk toe oproept, is wéderom mensen wegsturen ( beleidsmakers na 8 maanden zonder aantoonbare wanprestaties, laat me niet lachen) en het dan maar met zogenaamde clubmensen ( geen voorbeelden van personen, enkel de opmerking dat ze er écht zijn ) te gaan proberen. Op basis waarvan denkt hij dat het dan wél gaat lukken?

22    
DeWeesJr

@andresiniesta

Dat zouden we graag doen maar is helaas geen optie. Zodra wij te veel quoten van bijvoorbeeld BN DeStem krijgen wij allerlei advocaten aan de deur die ons wijzen op de auteursrechten.

Maar om jullie toch de kans te geven hierover te discussiëren plaatsen we een kort stukje.

-26    
Perino

Ton Lokhof - Pierre van Hooijdonk - John Karelse - JP van Gestel, Johan Lammers dit zijn momenteel enkele kandidaten die een NAC- Hart hebben , geef deze mensen de ruimte om een eredivisie waardig elftal te formeren !!! Geef ze de tijd
, geef ze de financiële mogelijkheden , aantal jaren bv , plus trainers , die met aankomende jeugd en geroutineerde spelers kan omgaan !! (Kees van Wonderen - de Weijs)

7    
DeWeesJr

@7hills

Ik ben het met je eens dat we niet naar de afkomst moeten kijken van Eisenga en TvdA. Uiteraard moeten we wel kritisch naar hun functioneren kijken.

De selectie die TvdA heeft neergezet is tot nu toe nog niet goed genoeg om mee te doen om het kampioenschap. Ook staan we nog niet op een plek die recht geeft op promotie. Je hoeft hem nu ook niet gelijk hierom weg te sturen, geef hem op zijn minst nog wat kansen.

Maar waar ook JG op doelt is het feit dat je Gillissen geen contract geeft als TD, en hij eieren voor zijn geld kiest en nu een prima TD is bij Heracles (haalt toch Dessers naar Almelo).

Het blijft uiteraard gissen of Tim Gillissen het bij ons ook goed zou hebben gedaan. Maar die kans heeft hij niet gekregen.

Los daarvan heb je gelijk over het feit dat we niet alleen naar deze twee personen moeten kijken.

18    
Cool hand

Jurgen Klopp en de eigenaars van Liverpool hadden helemaal niets met Liverpool.

10    
Fred1

De competente ex NAC mensen moet je met een loep gaan zoeken die zijn er bijna niet meer.
De echte trouwe generatie met een NAC hart zijn uitstervend letterlijk en figuurlijk en die paar overgebleven ouwe getrouwen vind je nog wel 2 wekelijks bij NAC maar je kunt ze op twee handen tellen hoor en zijn mensen dik in en ver over de zeventig, tachtig.
Het gaat er niet om of je een NAC verleden hebt. ( liever niet )
Het gaat om:
- liefde voor voetbal
- winnaars mentaliteit
- je eigen ego opzij kunnen zetten
- trots zijn op en plezier in je werk
- het spelletje begrijpen
- de juiste mensen om je heen verzamelen
- nederig en open minded durven zijn
- afscheid durven nemen van Bourgondisch en tegendraads
We hebben door de jaren heen de beste resultaten gehaald met trainers zonder NAC verleden, dat zijn gewoon feiten.
En bestuurders moeten vooral kundig zijn.
Gilissen laten lopen was een hele grote blunder, die kent de NAC keuken de klote cultuur en vooral de zwaktes in alle geledingen en maakt daar nu dankbaar gebruik van in zijn huidige job, is ons overal 2 of 3 stappen voor.
En laten we hoe het vroeger was niet te veel idealiseren want ik zi3 me nog staan in het clubhuis om allerlei dingetjes te kopen en meteen terug te geven.
Waar ik wel heimwee naar heb is een team met een Bredaas gezicht, ik hamer niet voor niks op een basisplaats voor Sydney, Breda en NAC heeft behoefte aan een cultheld waarmee ze zich kunnen associëren.
Laat eerst maar eens een trainer komen met ballen die zich nergens iets van aantrekt , een type Been is op ons lijf geschreven , niet lullen maar poetsen en werken voor je geld.

40    
Tombola Breda

Ik heb Gabriëls hoog zitten. Maar zijn stuk heeft iets teveel sentiment. Ik vind persoonlijk de afkomst irrelevant voor de toplaag. Ik vind zelfs dat vergaande ervaring in voetbal/sport wereld niet eens zo belangrijk is. Het moeten personen zijn weten hoe ze een organisatie moeten leiden en een visie/strategie moeten vormen en borgen. Dit is een proces waarbij ze dan wel weer de juiste mensen om zich heen moeten verzamelen en betrekken. Specialisten en adviseurs. Dit kunnen dan bij voorkeur wel weer mensen zijn uit de regio en met clubliefde.

Waar ik nu wel eens benieuwd naar ben zijn de echte feitelijke misstanden van de huidige directie (Eisenga en vdA) die GEEN of BEPERKT verband hebben met de situatie die is gecreëerd door de voorgangers Goedzee en Smulders (en alles wat daarvoor zat). M.a.w. wanneer kunnen we directie VOLLEDIG afrekenen op hun eigen daden? Want ik zie deze huidige periode nog steeds als 'puinruimen'. In alle beslissingen die afgelopen tijd zijn genomen zit nog een gedeelte 'afrekening met het verleden'.

Zo stuitte ik gisteren toevallig op een artikel van augustus waarin de geruchten gingen dan NAC Clint Leemans zou halen. Die kon alleen komen na de verkoop van Kali. Uiteindelijk ging dat dus niet door en heeft Leemans voor RKC gekozen, waar hij het tot dusver prima doet. We kunnen dus met z'n allen TvdA afschilderen als een incompetente Belg. Maar als hij bij iedere zoektocht naar nieuwe spelers eerst de shit van zijn voorganger moet rechtsrijken kunnen we hem toch onmogelijk volledig verantwoordelijk houden voor de huidige selectie samenstelling. Kan Gabriëls ook uitleggen hoe iemand uit de regio en met een NAC hart dit had opgelost dan?

13    
Ouwe Spionkop

Edelenbos is toch al 'gedegradeerd' naar de RVC en heeft dus geen uitvoerende taak meer.
Ja lokale lui dat klinkt allemaal leuk.
Maar dan krijg je weer belangenverstrengeling en vriendjespolitiek.
Laten we nou eerst Abeele en Eizinga eens een kans geven!

-15    
Ratjeduneerste

Off topic maar wegens de karrevracht aan onnozele posts plaats ik het toch maar hier.

Het contract van Fred Friday is zojuist ontbonden. Een explosieve spits met snelheid (hoewel hij het tot op heden niet echt heeft waargemaakt).
Feit is wel dat hij een niet-EU salaris zal verdienen en dat hij bij AZ vele malen meer opstreek als dat hij bij NAC zou kunnen doen. Het is zomaar een balletje, maar qua spits een interessante optie.

4    
Misterbean

Waar halen sommigen de positiviteit toch vandaan? Komt wel goed? Een kans geven? NAC wordt helemaal verziekt zo. Supporters lopen weg, op het veld en in de bestuurskamer is het allebei slappe hap. Berusting en gelatenheid op de tribunes. Komt wel goed? We hobbelen rustig door de afgrond in? We stonden erbij en keken er naar kun je dan later zeggen. Met deze aandeelhouders en deze directie zal het NOOIT wat worden. Deze incompetente lieden hebben alleen maar andere incompetente lieden aangesteld, en die moeten we dan maar de tijd geven? Om NAC ten gronde te richten ofzo? Ik zal wel weer 100 duimpjes naar beneden krijgen, maar ik kan in ieder geval later zeggen dat ik niet bij de groep polonaise-lopers hoorde die hun kop in het zand staken en zo lekker positief bleven toen NAC langs de afgrond balanceerde.

2    
Badeend

@Tombola

Inderdaad. Eisenga en TvdA moet je uiteraard goed monitoren en beoordelen - maar wél op wat ze zelf hebben kunnen doen, hebben gedaan en hebben nagelaten.

Zo kun je Tim Gilissen natuurlijk ook niet de hemel in prijzen omdat hij zogenaamd een goede TD zou zijn bij Heracles. Dat kan best, dat hij dat is, maar in Almelo is natuurlijk jaren gewerkt om een stabiele basis neer te leggen. Daar bouwt hij op voort en de komende jaren kan hij laten zien of hij inderdaad een high-potential is. Ik vermoed dat die kans bestaat, omdat Tim intelligent genoeg is en de voetbalwereld snapt. Maar feitelijk kun je nog niets over hem zeggen.

In Breda wordt nog steeds gewerkt met de erfenis van mensen als Jeffrey van As en Theo Mommers. Ik weet dat ik dat van onder anderen Hans Deelen niet mag schrijven, maar zo is het natuurlijk wel. De cultuur die zij mede hebben laten ontstaan binnen NAC, is niet omgedraaid door mensen als Van der Hoeven, Eskes, Busselaar, Goetzee, Rutjes en Smulders. Sommigen daarvan hebben de schade alleen maar vergroot helaas. Dan wordt het alleen maar lastiger, en dat is dan nog op de burelen - in de voetbaltechnische organisatie zie je dit ook gewoon aan de oppervlakte liggen.

Het is te hopen dat LE en TvdA de juiste mensen zijn, maar ze moeten wel een olifantenhuid hebben om de hele snelle gemakkelijke kritiek van zich af te laten glijden.

0    
Buurman

Interessante column en interessante reacties. Ik denk inderdaad dat je "NAC verleden......." moet vervangen door competent. Een competent iemand voelt de sfeer en cultuur snel aan en behoudt daarvan de sterke punten maar durft ook zaken aan te pakken en te veranderen. Dat is inderdaad allemaal gemakkelijk gezegd en geschreven maar ga ze maar eens zoeken. Volgens mij was Eijsenga de enige die wilde. En Goetzee was stik blij dat hij weg kon. Dat zegt allemaal veel. Volgens mij is de enige weg dat er een sterke partij komt die geld en expertise hebben om een bvo die in het slob zit, maar potentie heeft , er bovenop te helpen. Ik weet zeker dat onze eigenaren daar ook gelukkig van worden.

2    
Breda

Ik denk dat Gabriels gelijk heeft met betrekking tot het niet-voetbal gedeelte.
Club moet wel identiteit hebben en dat is weg met alleen maar buitenstaanders.

Op voetbal gedeelte is het echter pure onzin. Heeft echt totaal niets met afkomst te maken. Gewoon de beste mensen nemen. Waar ze vandaan komen kan me geen ruk schelen.

-9    
Rubenac

Als er deze transfer periode geen capabele trainer word aangesteld en de beloofde versterkingen.
Dan beide heren meteen buiten trappen,goed of kwaadschiks.

Wil,niet langer voor de gek gehouden worden.
Kom niet aan,met :word beter voor een top club.

Deze club word kunstmatig klein gehouden en daar ben ik klaar mee.

Als je favoriete slager zijn naam behoud,maar ineens vegatarische rotzooi gaat verkopen ,onder de noemer vlees.

Dan kan je hem nog steeds een geschikte vent vinden en de zaak zal nog steeds hetzelfde eruit zien en hetzelfde heten.

Maar waarvoor je komt,is niet wat je verwachten mag.

4    
Kipiani

De lui die Edelenbos al drie keer binnen hebben gehaald zijn niet competent in hun selectie en netwerk Johan.
Daar begint het !!!!
Heeft mevrouw N.E. iets meer te bieden ?

5    
Jammer

@Buurman

Bedoel jij deze column of die van Plofkuiken op de duimloze site?

4    
7Hills

@ MISTERBEAN

Het kan aan mij liggen, maar wáár lees jij positieve en polonaise lopende reacties dan? Volgens mij wordt nergens gebagatelliseerd in welke situatie wij ons bevinden. Maar gelukkig zie ik genoeg realistische reacties van mensen die begrijpen dat we niet binnen een half jaar kunnen afrekenen met alle crap uit het verleden én een organisatie naast en op het veld neer kunnen zetten waarmee we er ineens weer bovenop zijn. Dat duurt jaren.

1    
Nacman

Of nu de mensen binding met de club hebben of niet het hangt allemaal af van het geld waarmee je kan investeren in spelers.
Als Barcelona en real Madrid het budget van NAC hadden zouden ze ook geen champions league spelen maar in de tweede divisie.
Een eigenaar die er miljoenen in pompt hebben we nodig niet die drie koekebakkers

11    
Peerke

Nicole Edelenbosch is een ramp geweest voor NAC. Maar het verleden heeft aangetoond dat alleen een clubhart zonder capaciteiten ook niet werkt. Werkt bovendien vriendjespolitiek in de hand. Zie ook de column van Gabriels waarin hij Grad Damen als versterking van NAC beoordeelde.

-1    
NACPB

@Rubenac

Klopt de club wordt al jaren klein gehouden.
Dat komt vooral de sfeer die er hangt. Veel meer bier drinken, vriendjes die elkaar het hand boven het hoofd houden. Zogenaamd cultuur handvest etc etc. Totaal geen top sport mentaliteit. Hebben ze het over clubmensen, in de tijd van Lokhoff zat de beste man met de technische staf bij cafe denans het team te bespreken heel het café was 1 oor. En nee ik word ook niet blij van een PSV/ Ajax. Maar wat wij nu presteren met zijn alle (incl supp) slaat nergens op. Geef de huidige directie is tijd. Zelfs een Arabier met 100 miljoen kan de puinhopen van 10 jaar wanbeleid niet in 6 maanden oplossen

-1    
F7B

Bij topsport draait het om details. En dat is precies wat er al jarenlang mist bij NAC. Dit zie je terug in het veld, maar zeker ook daarbuiten. Vaak mis ik de details in professionaliteit, organisatie, communicatie en aanpak. Ik ben er van overtuigd dat dit onbewust merkbaar is voor de spelers, waarbij je dit uiteindelijk weer terugziet op het veld.

Om dit op te lossen hebben we op verschillende posities in het veld, in de organisatie en in de bestuurlijke functies andere mensen nodig. Dit kunnen clubmensen zijn. Alleen het probleem is dat diegene die het niveau kunnen halen en de details inzien niet bij NAC willen werken. En aangezien we telkens maar blijven falen is er uiteindelijk niemand meer die zich in deze slangenkuil durft te bevinden.

NAC is inmiddels een slechte plek geworden om je CV te verrijken.

4    
Heksenketel

Doe mij maar een mooie mix van mensen met een geel/zwart hart en onafhankelijke competente bestuurders.

0    
Buurman

Beste "jammer". Ik doel op de column van Gabriels in De Stem. Ik zou mensen willen adviseren die te lezen want hier is het nogal kort. Column Plofkuiken moet ik nog lezen, schijnt ook goed te zijn. ( het moet zijn Eisenga In mijn reactie.)

2    
Harrie

Het echte NAC voetbal zie je tegenwoordig bij Boeimeer bij de jeugdopleiding. Bij wedstrijden en trainingen stropen ze de mouwen op, lopen het snot voor de ogen, laten mooie aanvallen zien en komen voor elkaar op.

De teams jagen de tegenstander op als ze de bal niet hebben en proberen op snelheid vooruit te spelen.

Zelfs het publiek op de tribune leeft regelmatig meer mee dan in het stadion. Wanneer we als supporters het echte NAC gevoel terug willen vinden moeten we naar de jeugd kijken en wat we daar zien en doen meenemen naar het stadion

-4    
Lamington

Edelenbos is waardeloos gebleken.
Ik ben het grotendeels eens met Gabriëls.

Deweesjr.. hoop advocaten, ja? Als je ons zo wil laten lachen.. blijven daarom de twee schrijf- en taalfouten in de eerste (!) zin staan?

3    
Ivo

Er zjjn nieuwe / andere aandeelhouders nodig die met een goede visie en vers kapitaal de volgende stap kunnen zetten. Dat is je basis. De "20" van nu zijn verdeeld en dat zorgt voor de impasse waar we al jaren in zitten, sinds schulden werden omgezet in aandelen.

Tot die tijd is het pappen en nathouden. Wijzigingen in directie en staf zorgen maar voor kleine veranderingen. De eigenaren houden de hand op de knip, NAC moet zichzelf bedruipen. Grote stappen zetten kan zo niet.

2    
Theos

Gebaad ? Is NAC het zwembad in gegaan ?
Of is het gebaat.... ;-)

1    
Basje

Zonder de grote 3 bestonden we niet eens meer.....
En de grote 3 wil juist het beste voor nac. Zij poetsen nu ieder jaar de rooie cijfers weg. Ook hebben ze gezegd dat de nieuwe eigenaar(en) voor het geld van wat ze het over kopen minimaal het dubbele in de club moeten steken omdat nac er anders niks op vooruit gaat..... iedereen Roept en roept maar dingen over de grote 3 maar je mag ze voor dit best dankbaar zijn.


Misschien is het iets om hier over op te lichten @bsiderats??

2    
Fan uit Zevenbergen

SvH en stokkers spelen nu met jong nac tegen jong vvv

-1    
ome cor

Beetje makkelijk van d'n Gaab om de AD en TD zo weg te zetten, zonder man en paard te noemen over wie het dan zou moeten invullen.
"Boe" en "kut" roepen doen we allemaal, maar als je dan BN de Stem wekelijks als podium hebt, dan mag je ook best iets meer zeggen, vind ik.

1    
Oosterhout3

@badeend

Vertel mij eens... Wat voor zooi hee van as etc achtergelaten dan??

Van as moest weg... Op de kop af 6 jaar terug... Op plaats 13/15 in de ere!

dat seizoen bleven we er nog in, maar de echte ellende begon onder rutjes..... Aangesteld door? Juist de grote 3....

Daarna maaskant... Gevolgd door smulders!

Eerste seizoen heeft smulders een jong team weggezet en verbeterd(manu in de winter)
2e seizoen ook jong team met weer een goede wintertransfer... Namelijk umar Sadiq)

Vorig seizoen is het mis gegaan omdat smulders dacht met vd gaag de volgende stap te zetten...

Als je gaat kijken naar het beleid buiten de sportieve om.... Zit je idd met een verleden van mommers... Namelijk, de aandeelhouders!

AL 6 jaar bemoeien die zich met ontslaan etc van mensen binnen nac... En kunnen hun ook aangezien worden als beleidsmakers!

@nacman...
Ieder jaar 1miljoen doen de adh(3) nu al...

Verschil met real en barca is... Dat daar de socios( sponsoren en supporters) de baas zijn!

4    
Molensky

Het grote probleem is dat er heel veel gesproken wordt over de mensen met een clubhart..... maar zijn dat wel mensen met een echt clubhart.... anders hadden ze toch wel alles in het werk gezet om het niet zo ver te laten komen......

0    
Eddy W (BSR)

@LAMINGTON Helaas heeft Deweesjr gelijk. De overkoepelende organisatie achter oa BN deStem is zeer fel op dit soort dingen. Voor hergebruik van auteursrechtelijk beschermde werken heeft u toestemming van de maker nodig. Dit kan je ook per artikel afkopen, zoals te lezen is op https://www.bndestem.nl/redactie/auteursrecht?utm_source=BS&utm_medium=tekstlink&utm_content=footer&utm_campaign=auteursrecht Maar dat is een nogal dure hobby. Een spelfout veranderd daar niks aan.

Al staat dat laatste natuurlijk niet zo netjes.

6    
Ivo

@Molensky

Stel, je hebt serieus wat kapitaal, een hart voor NAC en je wil in NAC investeren. Die mensen zijn er echt wel.

Dan mag je eerst met 20(!) aandeelhouders gaan uitvechten wat hun compensatie wordt voor hun gedane investeringen in NAC, waarbij sommigen misschien niet eens afstand willen doen van aandelen. Want aandeelhouder zijn van NAC, dat geeft toch wel een bepaalde status. Dat geef je niet zo maar weg.

Waarbij sommige of misschien wel alle aandeelhouders ook nog een veto-stem hebben in het hele verhaal. Dus zelfs als je pakweg 5 man uit kan kopen, dan ben je er nog niet.

De aandeelhouders hoor je niet. Zij doen hun verhaal nooit, niet in de pers in ieder geval. Wat hun plan is, hoe zij de toekomst van NAC zien, helemaal niks. Sommige clubs hebben een boegbeeld als eigenaar, een echte frontman. Wij hebben 20 aandeelhouders waarvan een paar de gaten dichten en zich verder verstoppen tot het ultieme bod voorbijkomt.

Hier begint en eindigt alles mee. Het lot van onze club ligt in de handen van 20 mensen en eigenlijk weten we nog niet eens wie ze zijn. Laat staan wat ze nou eigenlijk willen.

-1    
Betweter

Het is natuurlijk wel heel erg makkelijk om te wijzen naar mensen van "buitenaf" als het niet loopt zoals het zou moeten lopen. Peter Remie heeft daar ook een handje van. En juist door dit soort commentaar zal de club er niet beter van worden. Er moet rust in de tent komen.

0    
Henk

Waar blijft de nieuwe trainer en spits?
Ons NAC talmt altijd zo lang dat het ons punten kost in de competitie!
Hoe dom kan je zijn, heren aandeelhouders, Van Aalst, Van Weelde, Burema e.c.?

5    
Nonkel Frans

Goed punt Ivo - wie zijn de eigenaars van NAC formeel gesproken? En als ze bekend zijn/worden : Hoe staan ze erin? Alle is vaag.
Vervolgens roept JG om een revolutie en hij suggereert dat er competente Bredanaars klaar staan. Ook hier worden geen namen genoemd. Alles nog vager.
Oftewel wat een oude wijven geklets waar niemand iets mee opschiet.
"Put your money where your mouth is "Gaab en organiseer hem die revolutie met je competente maten voorop. Wij seizoenskaarthouders volgen dat is niet het probleem. Tot die tijd hou ik het op ouwe wijven praat.
Hup NAC!

-1    
076

Het gaat niet om de grote 3 maar om het blok aan de been van die 3, namelijk 17 anderen die nog geen euro hebben bijgestort. Niks zo irritant om samen eigenaar te zijn maar steeds alles te moeten opvangen.

Een 4e partij die de kleintjes uitkoopt is de enige oplossing. Die 3 doen echt wel mee.

4    
Een ander geluid

Alle meningen gelezen. Complex om een zuivere goede mening weg te zetten zeg !
Terechte conclusies zijn:
- we zijn in aanhang en nac volgers een grote
club in Nederland.
- we hebben een beroerde
eigendomsverhouding die verlammend
werkt.
- TvA heeft met een lege portemonnee
redelijk gewinkeld ( o.a 3 prima verdedigers
en een sterke keeper). Hij is echt de fout in
gegaan door geen ervaren sterke routinier
aan te trekken die zichzelf nb aandiende.
Hij is volledig gefocused geweest op het feit
dat iedere aankoop transferwaarde moest
gaan brengen.
- Eisenga komt met een slecht track record
uit Heerenveen maar veel keus was er niet.
Ik ken hem niet maar hij communiceert
helder in de interviews die ik zie. (Is hij naar
Breda verhuisd overigens ?). Ik was positief
over aanstelling Brood maar handig is het
niet verlopen. Daar is Brood ook mede
schuldig aan.
Er is nauwelijks geld dus nog meer mensen
ontslaan lijkt me geen optie.
Overigens gaat niet alles fout want de
aangestelde RvC ziet er qua cv goed uit
en de jeugdafdeling zit in de lift.

Per saldo deel ik, in een mix, de gedachten van mede supporters.
- de mix van 3-4 eigen spelers moet
prevaleren.
- Eigendomsstructuur moet anders worden.
- Er moet een ijzersterke kapitaalkrachtige
sponsor komen die als doel heeft nac een
top 10 club te maken.
( En ik zal de handen niet op elkaar krijgen
bij jullie ..maar wat zou het geel van Jumbo
ons goed passen ) .
- Kapitaal moet niet alleen op het
veld staan maar ook gaan naar randzaken
zoals:
● Kapot scorebord; viert zijn verjaardag !
● Heaters; bij o.a. vak B?
● Aanpassing uitvak; schijnt ingewikkeld
te zijn. Onzin. Het zou mijn uitdaging als
directie zijn daar een excl. sponsor voor
te vinden omwille van de veiligheid en de
sfeer !
● Sfeeracties; die recht
doen aan ons eigenzinninge karakter.

2    
Tombola Breda

@een ander geluid, de situatie is veel te complex om even met wat bullitpoints te beschrijven c.q in oplossingen uiteen te zetten. Maar desondanks zie ik veel correcte zaken in je betoog staan die in basis absoluut hout snijden. Tegelijkertijd zijn er zoveel randzaken en onbeheersbare elementen waar je rekening mee moet houden.

Op dit moment is tijd de belangrijkste factor (even er vanuit gaande dat een rijke en oprechte investeerder alleen in sprookjes bestaat). Verandering van cultuur kost tijd. Een lange/middellange termijn visie/strategie kost tijd (voordat het zichtbaar wordt). Rendement met laag risico kost tijd. Fysiek en technisch beter worden kost tijd. Maar die tijd wordt niet gegunt. Al zet je de allerbeste zwaargewicht visionair CEO neer, ook die kan tijd niet ombuigen of versnellen. Iedereen zit elkaar gek te maken. In een fase dat fundamentele keuzes moeten worden gemaakt viert juist sentiment hoogtij. Op dag 2 van de transferperiode lees ik al paniek berichten in caps lock (WAAR BLIJFT DIE SPITS?!). En oproepen tot rebellerende supporters acties (want dat is echt een bewezen oplossing...)

Tijd. Dat is wat de heren nu nodig hebben. In de tussentijd een capabele RVC die controleert en waar nodig terugfluit. En belangrijk: aandeelhouders die op hun handen durven te zitten. Geen bemoeienis in de dagelijkse leiding van NAC.

0    
Aan de zijlijn

Al we ever hear is.... bla bla bla

2    
Wim

Als je als grote 3 75% van de aandelen in handen hebt, en last hebt van de kleintjes, koop je die toch uit? Dan kun je je eigen plan trekken in plaats van elk jaar een miljoentje bij te storten.

Overigens, wel bijzonder dat sommigen Van As en Mommers nog steeds de schuld geven van de huidige situatie.

-2    
Befke

De ellende is Jelle ten Rouwelaar. DE grote vriend van de sponsors. Op het moment dat hij er naast dreigde te komen staan onder Maaskant, is deze ontslagen. En zo houdt hij het lijntje met de grote jongens en zorgt voor onrust binnen de club. Iedereen moest eruit, maar Jelle is er nog. En nu loopt Willem W mee aan zijn handje . Willem is een goede trainer, maar dus ook weer niet te vertrouwen. Welke elftal wil daar voor gaan. Zo komt deze club geen stap vooruit. Er is totaal geen visie en beleid gericht op de toekomst. Het is alleen nu.

0    
MOLENSKY

@Ivo
Ik snap je reactie hoor. Maar het gaat niet alleen om het geld. Voor wat betreft de aandeelhouders. Die moeten toch bekend zijn. Volgens moet dat ergens gepubliceerd worden. Ze zouden gericht benaderd moeten worden om duidelijk te krijgen wat men precies wil en of men bereid is mee te werken. Dan moet er iemand zijn die zijn visie neerlegt...niet mee instemmen is wat mij betreft exit....

0    
1grotegrap

competente clubmensen, hoor jezelf eens pannenkoek.

0    
Bas

Hij is gymleraar op mijn school. Lol

Laad alle berichten na dit bericht in