Wij gaan niet opzij

'Lokhoff wisselt van systeem en kiest voor De Rooij en Van der Sande'

Das Phantom

NAC hervat morgen de competitie met een thuiswedstrijd tegen Jong PSV. Ton Lokhoff zit als eindverantwoordelijke op de bank en kiest voor een ander systeem voor de ploeg. Kaj de Rooij en Jort van der Sande worden ingezet als de twee aanvaller, meldt BN DeStem.

"Je zoekt bij Jort naar een speler die snelheid, creativiteit en drang naar de goal heeft", aldus Lokhoff over zijn besluit. De Rooij zou zo meer in zijn kracht spelen en hoeft niet meer altijd mee terug. "In de laatste dertig meter voor de goal wil je creativiteit en één tegen één spelen. Dat zie ik graag", aldus de interim-trainer. 

NAC moet het verder doen zonder de opnieuw geblesseerde Jarchinio Antonia. De aanvaller is geblesseerd geraakt op de training en ligt er een paar weken uit. Daarnaast zijn Moreno Rutten en Stef de Wijs ziek, aldus de krant. Welat Cagro, Fabio Di Michele Sanchez, Martijn Brandt en Vieri Kotzebue maken de ziekenboeg compleet. 

Wernersson 

Verder laat Lokhoff tegenover BN DeStem zich nog uit over de proefspeler Viktor Wernersson. "Je ziet dat hij een goede opleiding heeft gehad en technisch is onderlegd", aldus de trainer, die hem graag in een wedstrijd had zien spelen. "Maar de eerste indrukken zijn behoorlijk goed. Intern moeten we daar nog een beslissing over nemen." 

Mogelijke opstelling NAC volgens BN DeStem: Kortsmit; L. Marijnissen, Mac Nulty, Velthuis; Lucassen, Agougil, Plat, Banzuzi, Velanas; De Rooij en Van der Sande. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
80 Reacties
148   8  
D'n Klaagmuur

De Rooij, die floreerde als linksbuiten bij FC Eindhoven, waarna NAC hem voor een veel te hoge prijs overnam en vervolgens nooit linksbuiten zette.

Dat soort dingen kan alleen maar hier en is kenmerkend voor de teloorgang van de afgelopen jaren.

23   49  
Bredaaaaa

King Lokhoff! 👑

20   6  
Ouwkus

Allen beterschap en sterkte💪

29   8  
Volksclub NAC

Dat is wat mij betreft een logisch besluit. 👌🏻

43   16  
Italo

Na 4-3-3, 4-4-2 en 5-3-2 gaan we het eens in een 3-5-2 proberen. Het is veelzeggend. Er is eigenlijk onmogelijk een goede opstelling in een goed systeem te maken met deze selectie. In deze opstelling komt Velanas als linkshalf uit, zonder een back achter ‘m. Die zet je op deze manier totaal niet in z’n kracht.

Zul je zien, die schiet er morgen 3 in.

37   94  
Bredafun

Banzuzi erin??? Wtf!
Wat zien ze toch in die gast zeg.
Te lui om te lopen, technisch bagger, en scorend????
Geef iemand de kans die wel de capaciteiten heeft ipv deze gast.
Kan n aardig manneke zijn maar totaal niet NAC waardig!

14   7  
Yellow Army Ambassadeur

Weet iemand of de bekerwedstrijd tegen Eindhoven voor seizoenskaarthouders gratis is of niet? Kan er niks over vinden

26   3  
JeePee

@Italo, spijker op z'n kop. Ik zit nog eens te kijken of je dan geen 442 zou spelen, als je van de Rooij vd Sande voorop uitgaat. Probleem 1: je hebt allesbehalve een zeker en complementair verdedigingscentrum waarmee je met ruimte/1 tegen 1 durft te spelen, universeel probleem 2 geen zekere linksback en probleem 3 een middenveld met minstens 3 dezelfde spelers en totaal geen flankmiddenvelders met loopvermogen, diepgang en een voorzet. En zo kom je letterlijk bij elk speelwijze uit. Het sportieve failliet kun je eigenlijk niet beter laten zien...

28   7  
T3unDG

Ik vind het goed dat Ton verandert, het liep niet het hele seizoen ga dan maar proberen. Als het maar wat passie en strijd oplevert maar ik verwacht een aanvallend NAC met deze formatie

18   36  
The Don

Boris erin aub

8   2  
Zwampie

Yellow army ambassadeur
Is bekend.

https://www.nac.nl/nieuws/seizoenkaarthouders-gratis-toegang-nac-%E2%80%93-fc-eindhoven

9   62  
Henri

Maanden geleden opteerde ik al voor deze optie. Ik kreeg meer duimpjes omlaag dan omhoog. Nu zal de praktijk, die hopelijk over meerdere wedstrijden zal worden uitgeprobeerd, aantonen of Ton (en ik) gelijk hebben of niet.

22   10  
Belgische Naccer

Is er al getraind op NOAD? Is iedereen topfit?

Met 5 minuten inzet per wedstrijd en op 3 meter afstand van de tegenstander met je benen wijd gaan staan....ga je het niet winnen!

Daar is Molenaar ook achter gekomen inmiddels.

Gegenpressung bitte! 95 Minuten!!!!!

25   93  
Ibio

Tonnie is gekomen on NAC te helpen.
De slechtste trainer die ik ooit bij NAC heb gezien, die mag wel iets meer bescheiden zijn.

41   52  
Fred1

Ik ga voorlopig geen wedstrijd kijken als Banzuzi er in staat dat kan ik niet aanzien.
Waarom niet terugvallen op het team wat van de kruiken won?
Ik snap er weinig van.
En tikkie terug Plat en ik dek aan de verkeerde kant Velthuis maken het debacle weer compleet.
En is Ligeon na zijn prima partij tegen de kruiken weer afgeserveerd?
Het blijft een doffe ellende.

23   38  
Bredafun

@Fred1,
Ik snap ook niet wat de figuren die negatief klikken, wanneer we hier over die Banzuzi onze mening geven.
Degene die dan toch positief denken over deze speler, zien deze sport dus totaal anders zoals het behoort te zijn.
Echt triest dit……
Die gast behoort niet te spelen op dit niveau mensen “Wake up”!

40   29  
Ibio

Ibio

De man heeft 10 x meer bereikt in het voetbal dan jij en jarenlang gewerkt in de bundesliga .

Echt niemand interessant wat jij als nobody ervan vind.6   5  
Malle

Antonia 🦴🫖

27   23  
J.D.bside

Fred1 trek er nog een blikske azijn bij open , droeftoeter.....

148   8  
D'n Klaagmuur

De Rooij, die floreerde als linksbuiten bij FC Eindhoven, waarna NAC hem voor een veel te hoge prijs overnam en vervolgens nooit linksbuiten zette.

Dat soort dingen kan alleen maar hier en is kenmerkend voor de teloorgang van de afgelopen jaren.

20   3  
Badeend

Zo nieuw is dit natuurlijk niet - ook Molenaar speelde al 3-5-2 alleen dan met hoge backs. Dat we op links die speler niet écht hebben (voor De Wijs lijkt het nog te vroeg) betekent nu waarschijnlijk, als deze opstelling klopt, dat er veel van Velanas wordt gevraagd. Dat is een speler die zeker bij doelpunten betrokken is, maar door geen enkele trainer centraal wordt gezet. Dat zegt wel een hoop, en is waarschijnlijk ook de reden dat Utrecht hem destijds zo gemakkelijk liet gaan. Hij heeft een te lage handelingssnelheid en het overzicht niet voor de centrale rol. Dus zal hij steeds aan de buitenkant worden opgesteld, hoewel hij ook echt geen buitenspeler is. Ik blijf er dus bij dat je eigenlijk juist bij hem moet doorselecteren - als er een beetje een fatsoenlijk bod zou komen (bijvoorbeeld Serie B), meteen verkopen. Dat was in de zomer al zo en is nu helemaal het geval, komende zomer krijg je er niets voor terug.

Ik ben wel heel benieuwd wat De Rooij kan gaan doen in een meer aanvallende (vrije?) rol. Blijkbaar is er echt nog vertrouwen in hem, dat is mooi.

31   4  
Ice

Moreno heeft een seizoenskaart op de ziekenboeg lijkt het wel. Als hij niet geblesseerd is, dan is hij wel ziek..

30   10  
Ome Cor

Het is een publiek geheim dat ik absoluut geen fan ben van trainer Lokhoff, maar als hij nu eindelijk De Rooij in zijn kracht gaat gebruiken dan ben ik aangenaam verrast.

De Rooij was destijds super op dreef en zeer interessant om hem te halen. Maar als je dan van die kut trainers hebt die hem verkeerd gebruiken resulteert dat in supporters die niet verder komen dan deze jongen af te zeiken.

Banzuzi heeft bij NAC de supportersharten nog niet massaal veroverd, maar haalt wel de oranje selectie in zijn leeftijdscategorie.
Dan kun je hier domweg roepen dat die jongen er niks van kan (wat een zeer beperkte zienswijze is) maar je kunt ook de conclusie trekken dat NAC talentvolle jeugd niet of nauwelijks dat laatste stapje kan laten maken.
Als Lokhoff dan toch bezig is...wie weet kan hij op dat vlak ook wel iets doen .

Ik vraag me alleen wel af: waar was Lokhoff onder Molenaar? Een hoofdtrainer praat toch met zijn staf. Lokhoff was er toch niet alleen om de pionnen neer te zetten?

Enfin, voor vanavond verwacht ik niks. Dan kan het in elk geval niet tegenvallen.

8   17  
BUNGH

Waarom geen 442 ???

De rooij - Van der sande
Velanas
Agougil - Banzuzi
Plat
Ligeon(wernersson) - Macnulty - Vet - Lucassen
Kortsmit

Plat als 6.
Agougil en Vet beide als 8.
Velanas 10.

2 creatieve en technische jongens in de buurt van Jort.
Geeft Lucassen en ligeon af en toe de ruimte om eroverheen te komen als je beide nummers 8 weten wat ze moeten doen.
Spelen met LM/RM moet je doen als je types als robbert schilder en kurt elshot hebt..

1   6  
BUNGH

^
Agougil en Banzuzi* beide als 8

4   1  
TheBeek

Leuk maar het probleem van het ontbreken van creativiteit en scorend vermogen op ons middenveld los je hiermee niet op ton ;)

Antonia en v/d sande voorin tegen almere leverde ook niks op

13   6  
Geelzwartwit

Met dit soort inzichten begint het eindelijk wat logischer te zijn. Nu nog afstappen van het idee dat de backs mee moeten opkomen en je bent al een heel eind. Ik weet dat het modern is om met opkomende backs te spelen maar laat ze eerst maar eens gewoon goed verdedigen alvorens ze ook nog eens mee moeten aanvallen en daarmee heel de organisatie moet anticiperen op de tegencounter.

Speel het allemaal maar eens simpeler. We zijn geen Barcelona ofzo.

24   33  
Fred1

@ Bredafun, die duimpjes omlaag bewijzen alleen maar dat er 0,0 voetbal verstand in deze mensen zit en het ze bovendien ook niet uitmaakt of er gewonnen of verloren wordt.
Het zou mooi zijn als deze mensen mij uit zouden kunnen leggen waar en wanneer Banzuzi een goede wedstrijd heeft gespeeld en van toegevoegde waarde was.
Ik kan iedereen uit de droom helpen, dat is NUL, daarnaast is hij ook niet te betrappen op emotie en inzet.
Ik vind dat we genaaid worden en de boel niet serieus wordt genomen als je de mensen zo’n slappe pop zonder inhoud voorschotelt.
Als ik vroeger zo over het veld had gelopen had ik me geschaamd en was ik er uit mezelf uit gegaan.
Het is een compleet raadsel waarom hij steeds wordt opgesteld wat absoluut ten koste van het resultaat gaat.
Hierdoor haken supporters af, met zo iemand kan je jezelf op geen enkele wijze associëren.
Werk op zijn minst!!
Ik heb mijn 4 stoelen vandaag weer beschikbaar gesteld aan personeelsleden, klanten krijg je tenslotte ook niet meer mee.
Ik kan het gewoon niet aanzien dat lamlendige gedoe, en ik merk dat mijn rikketik er van op gaat spelen.
Het is ook zelfbehoud.

10   9  
scheppioni

Op zich een prima gedachte van de twee jongere trainers en mentor Ton, maar wel met Fred eens waarom niet op de voet door zoals tegen stilburg, met deze opstelling heb je wel snelheid op de vleugel nodig en gezien dat die twee A+K weer geblesseerd zijn, gaat dit niet werken denk ik......
Plus wat zeker een feit is en daar heeft Fredje zeker een goed punt alleen stel ik het net anders, Agougil en Banzuzi is te veel dodelijk dat is wel gebleken ! Hoop dat het nieuwe frisse elan 2023 ons goed gaat doen ! COME ON NAC !

14   3  
Nonkel Frans

En dan spelen we dus vanavond tegen jong psv die allerlei pareltjes hebben rondlopen......kan nog lastig worden.
Wat gaan we doen Ton: de bus parkeren op t middenveld en verder een alle ballen op Kaj festijn? Wie weet werkt het. Daag ze maar uit zowel onze spelers als de kleine competitie vervalsende lampegatters. We gaan t zien.
De geen-geduld-sufferds hier die "geen zin meer" hebben om vanavond naar t stadion te komen, onthouden zich hopelijk straks ook van verder repeterend gezijk op dit forum. Alleen spijtbetuigingen welkom.

Matchday!
Hup NAC.

25   4  
Wanny

Haal van het trio Agougil, Banzuzi, Plat er eentje uit en zet Boris er weer eens in. Ik weet dat ie nog niet veel heeft gepresteerd in de minuten die hij dit seizoen mocht spelen, maar het is wel een jongen die een keer een goaltje kan maken. Of van mijn part Kotzebue.

Met Agougil, Banzuzi en Plat kun je uren voetballen zonder dat er een schot op goal komt.

4   1  
Ben

Je kan voor de beker zo met je seizoen kaart naar binnen

7   3  
Jezus is hier

NAC heeft, op een paar clubs na, de meeste goals tegen.
Daar zit het echte probleem voor nu.
Tegen Jong PSV zal dat niet anders zijn met deze tactiek. Jong PSV kan snel en makkelijk van verdediging naar aanval schakelen. Doen ze behoorlijk snel.

Jong PSV gaat er een paar maken.

8   16  
NaccieNAC

Vanuit de cijfers en ervaring gezien, zal Lokhoff het niet veel beter (of slechter) doen dan Molenaar. Lokhoff is alleen trainer bij VVV (paar wedstrijden), Excelsior en nu NAC. Waarom zou hij nu wel ineens goed presteren als trainer?

Ik had liever Molhoek voorop gezien en Lokhof als mentor erachter. Daar heeft Lokhof veel meer ervaring mee als assistent.

(mits Molhoek wel zijn papieren heeft, dan wel niet mee bezig is). Prima leercurve.

6   13  
Cees-2

Lokhof wil De Rooij meer in zijn kracht brengen, tja dat is een open deur intrappende opmerking. De supporters op deze site roepen dat al sinds hij bij NAC is, waarom niet op links. Maar goed, nu komt het, ook meer in "een op een" situaties met drang en snelheid! Nou weet ik niet wat Lokhof heeft opgemerkt bij De Rooij, maar snelheid, drang, lijken hem vreemd. Zeg gewoon, ik doe iets anders, hopelijk hebben we mazzel en krijg ik dat "rotje" bij De Rooij in zijn reet. Wat ik ook hoop, want "juist dat" zal echt nodig zijn bij hem. De Rooij is namelijk zo voorspelbaar tot heden, zo bleekjes in heel veel. Maar ik hoop het, niet geschoten is altijd mis.

8   10  
Tip

Betreffende de Rooij vind ik dit een logische goeie beslissing. Banzuzi staat normaal gesproken in de basis bij Molhoek, bij Molenaar en dus ook blijkt nu bij Lokhoff. Meer zeg ik niet hierover. De spelers zullen het nu vanavond moeten laten zien. Of deze opstelling gaat werken durf ik niet te voorspellen. Maar onlogisch vind ik deze opstelling zeker niet. Ik had wel Vet voor Plat verwacht. Al is dat m.i. toch wel lood om oud ijzer. Als ik tig reacties in een recent verleden heb gelezen dat zal het nu Molenaar weg is stukken beter gaan. Ik hoop dat die reageerders vet gelijk krijgen. Maar eerst zien. Ik wacht een wedstrijd of 4 af alvorens te oordelen.

31   3  
Ouwe Spionkop

Erg jammer dat Antonia alweer voor langere tijd geblesseerd is.
Wat is dat toch met die jongen?

11   6  
Ernie

Fred1
Ik kan nog wel 10 spelers opnoemen die weinig goeds hebben gedaan hoor.

29   2  
RaraNAC

De Rooij gaat het deze seizoenshelft laten zien om vervolgens gratis de deur uit te lopen.

Ook dat is NAC

11   8  
Tip

Ik denk dat je bij deze selectie nu steeds dient te redeneren ‘ wat is de minst slechte keus?’ En dan kan ik alle keuzes begrijpen. Of het gaat werken kan niemand voorspellen. Krijgt Kaj twee bevliegingen en er gaan er twee binnen dan krijg je een gemakkelijker verhaal. Je moet jong PSV wel goed in de gaten houden bij de omschakeling. Gewoon het beste van hopen. Als laatste. Dat enkele spelers weer ziek of geblesseerd zijn zegt denk ik iets over de sfeer. Beste is dat een stuk of vijf , zes spelers vertrekken. Een aantal komt ook gewoon te kort. In het centrum van de verdediging had je m.i. Malone nog 1 seizoen prima kunnen gebruiken. Maar die wilde niet meer. Je kunt ook moeilijk met droge ogen beweren dat het de laatste 2 seizoenen fijn werken was bij NAC.

4   5  
fvf6

NAC rendeert het best in een 4-3-3 opstelling , al is ook dit systeem het ook afgelopen seizoen tegen gevallen . Ik hoop dat met de opstelling 4-4-2 met de Rooy naast van der Sande wel gaat werken Met Lucassen en Velanas die dan wel veel zullen moeten lopen en de flanken zullen moet bespelen . Misschien dat het kwartje de goede kant opval ,en het nu plots zoals regelmatig bij voetbal het ineens in elkaar past .HUP NAC

11   4  
Vrolijke NACcer

Ik snap meeste reacties niet, met L. Marijnissen, Mac Nulty, Velthuis en Lucassen tel ik toch echt 4 verdedigers hoor!
Zal dus 4-4-2 worden dan.
Middenveld met voldoende aanvullende impulsen.
De Rooij en v.d. Sande samen lijkt mij zeker het proberen waard.

29   1  
Ivo

In deze fase is de opstelling minder relevant, het begint met de instelling.

Gaan we er nu eindelijk weer eens opklappen, feller in de duels, eerder de overtreding maken als het nodig is, en vooral sneller opbouwen en omschakelen. Geen doeltrappen meer als tikje breed nemen waardoor we al een half seizoen vastgezet werden op onze eigen helft.

Als je voetballend niet zo sterk bent, moet je simpeler voetballen. Geen tikkie-takkie proberen te spelen, want dat lukt niet. Ballen naar voren spelen en de ruimte in ipv breed of terug in de voeten.

Als ik hier verbetering in zie de komende wedstrijden, dan is de keuze om Molenaar te laten gaan gerechtvaardigd geweest. Als we hetzelfde soort voetbal blijven spelen (ongeacht formatie en opstelling) dan is het voor niks geweest.

16   33  
Rolf

Banzuzi, ik ben er vanavond niet bij.

7   0  
Raf17

@vrolijke NACcer

Dat zijn 4 verdedigers inderdaad. Waarvan Marijnissen, Velthuis en MacNulty centrale verdedigers zijn en Lucassen rechtsback. En Lucassen gaat dan als rechter wingback spelen (RWB). Daar komt ie overigens nog veel beter tot zijn recht.

Die nieuwe Zweed die op proef is, is een linkerwingback en daarmee wordt voorgesorteerd op 3-5-2 in de tweede seizoenhelft.

Dus geen 4-4-2, maar 3-5-2. En dat is een prima keuze in het huidige moderne voetbal. En daarom hoop ik op een moderne trainer die Molenaar opvolgt.

9   0  
Geelzwartwit

Ook al is 442 met deze selectie logischer... De gewenste spelverdeler,creatieve aanvallende middenvelder die ook zijn doelpunten meepakt blijft essentieel voor het slagen van de spitsen.

En zo'n speler zoekt NAC al sinds de tijd voor Steijn..

Een type zoals Lokhoff zelf in zijn jaren bij NAC was. Voor zo'n speler zou ik als ik Maas was in salaris een groot uitzondering op maken en de boel rondom opbouwen.


20   11  
Adriaan

Velthuis en Banuzzi in de basis?
Laat me niet lachen...
Dan liever Ligeon en Vet
Of probeer Omgba....

6   6  
Krenk

@geelzwartwit

En wie gaat er op de flanken zorgen voor diepgang en voorzetten op onze twee spitsen? Banzuzi, Plat of Agougil?

7   7  
jvt

Meerjarencontract Vet is 'jaren aan getrokken' stelde men bij aanstellng. Is ie geblesseerd of in een lagere pikorde terecht gekomen dan Banzuzi? Ook weer geen echte versterking dan? Wie zat er toen allemaal in het technisch hart?

16   2  
De Kroonprins

PSV treedt vanavond aan met onder meer Bakayoko, Ledezma en Oppegard uit de A-selectie. Dat kan dus wel eens een pittige wedstrijd worden. Maar nu ik dit typ denk ik direct: dat is iedere wedstrijd voor dit NAC.

9   3  
BUNGH

@KRENK en zoveel anderen.

Je opmerking over; Wie moeten de voorzetten geven op de 2 spitsen dan?

BIJ VOETBAL IS HET NIET VERPLICHT OM OP DE VOORZET TE SPELEN !

Velanas op 10 in de combinatie met De rooij en Jort.
Met af en toe eens een opkomende (wing)back die een voorzet geeft gaat ons zoveel meer brengen... Of dacht iedereen hier dat Kaj en Jort daadwerkelijk veel voorzetten gaan binnenkoppen?
tuurlijk ook die jongens zijn geen iniesta en messi's in de combinatie. Echter kan hier toch echt meer gevaar vandaan komen dan de kwaliteit aan voorzetten in onze selectie hoor..

12   9  
Leo

Deze opstelling kan me niet overtuigen. Vooral Velthuis en Banzuzi zijn zwakke schakels! Of Lokhof mij als trainer kan overtuigen, moet nog blijken.....

12   1  
Theoden King

De opstelling zal altijd problematisch zijn met een dergelijk elftal. Het gebrek aan kwaliteit bij NAC dit seizoen kan de geschiedenisboeken in. Er is maar één ding waartoe dit elftal in staat is: 14e staan in de kkd.

Hopelijk heeft Lokhoff in de voorbereiding een aantal WK-beelden laten zien van Marokko, Saoudie-Arabië, Australië of de VS. Alleen met een dergelijk NOAD ga je überhaupt potjes breken in onze divisie.

2   4  
The Cosmic Gate

Ik ben erg benieuwd hoe dit gaat uitpakken. de Rooij heeft enorm veel kansen gemist, en dan nu in de spits....
Let it be

12   5  
Ouwe Spionkop

Ik vrees dat we gewoon verder gaan met waar we gebleven waren.
Eigenlijk is er nis veranderd.
Kwaliteitsarm elftal dat staat waar het hoort. Onderin de eerste divisie.
Breda en NAC onwaardig.

5   7  
Andre vermeulen

Bakayoko,Ledezma en Oppegard vanuit selectie psv naar jong psv vanavond. Dat wordt achter de bal aanrennen voor NAC zonder in balbezit te komen.

2   1  
Badeend

Bungh - het gaat niet alleen om voorzetten die "ingekopt moeten worden" het gaat om beslissende eindpasses, óók vanaf de zijkant.

Ook - inderdaad - vanuit het midden door een creatieve spelverdeler. Velanas is die speler helaas niet, die is daar absoluut niet goed genoeg voor. Heeft veel teveel tijd en ruimte nodig om echt te kunnen voetballen. Dat is de reden dat die door iedere trainer steevast aan de zijlijn is gezet.

Opkomende backs, of je die nou als 5-3-2 of 3-5-2 ziet (daar zit feitelijk geen enkel verschil tussen), heb je gewoon nodig in de huidige situatie. Vooral ook omdat je verdedigingscentrum te zwak is om met zijn tweeën te spelen, daar zijn veel te veel tegendoelpunten uit gekomen in de eerste seizoenshelft.

3-5-2 is op dit moment dus enorm logisch, zeker als Wernersson een aanwinst zou blijken. Enige wat je echt nog mist is dan ervaring op het veld, creativiteit op 10 en aanvallende kopkracht. Een echte bonkige kopsterke spits naast Van der Sande zou niet verkeerd zijn. Dan zou je Van der Sande zelfs nog op 10 kunnen laten spelen, en misschien De Rooij naast die bonkige spits centraal (in een Lammers-rol).

8   4  
Sjaak

Nieuw jaar nieuwe kansen laten we keer achter het elftal gaan staan. Al is het maar alleen de eerste tien minuten is al meer dan heel het jaar

Hup Nac

10   15  
Karel

Ik heb er geen goed gevoel bij! De jonkies van PSV gaan winnen! :(

12   5  
RV

Ik ben het niet echt eens met het feit dat dit zo'n slechte selectie zou zijn.
Backs (op Lucassen na) en de buitenposities zijn slecht bezet en de driehoek centraal achterin vind ik matig. Plat eigenlijk meer van verwacht maar nog steeds geen hele slechte speler voor dit niveau. Velthuis en Mac Nulty vind ik persoonlijk een erg matig CV duo, daar begint de onrust vooral bij balverlies. Achteruit lopen, niet in durven stappen, paniekerig.

Als je op het middenveld spelers hebt als Vet, Agougil, Plat, Velanas, Banzuzi dan is dat een goed middenveld met verschillende opties (aanvallend/verdedigend, fysiek/dynamiek, diepgang/controlerend, etc.). Presteert er één even niet dan heb je daar op papier een waardige vervanger voor. Van der Sande en Kortsmit zijn tevens goed voor dit niveau.
Ook de Rooij daar moet toch meer uit te halen zijn zou je zeggen, ik vond hem bijvoorbeeld de eerste paar wedstrijden echt gif brengen. Daarna leek dat ineens verdwenen.

Ik hoop vooral eens wat meer drive te zien want Molenaar wist dat er niet in te brengen.
Ik zie dan ook zo'n Vet er bij komen, die is gewoon niet 100% fit en er is ook niemand die er bij hem de 100% drive uit weet te halen.

Het programma van de komende weken bestaat uit Jong PSV, Helmond, Top Oss, Jong AZ, ADO, de Graafschap, Jong Utrecht, Dordrecht en weer Jong PSV. Ik kan geen team benoemen welke op papier (en per individu) een significant betere selectie heeft en van wie we normaal gesproken ruim gaan verliezen, laat staan een team dat in thuiswedstrijden voor 15.000 man speelt.

3   2  
Geelzwartwit

@badeend

Als al eerder aangegeven zou ik het elftal van pierre lammers lokhoff remie kopieren maar dan gespiegeld.
Een 4-4-2 waarbij de 1 kant aanvallend dieper speeld (Remie vroeger op rechts en dat zou nu dan De Rooij op links moeten zijn). Ik had Hermann of Mattijsen afgelopen half jaar helemaal opgetraind naar de rol die Pierre destijds had en inderdaad Vd Sande in de Lammers rol ernaast. Dan speel je met Velanas iets terug als 10 waardoor hij meer tijd en ruimte heeft om te handelen en te verdelen. Plus wat Velanas wel kan is uit 2e lijn schieten/scoren.

Voor die 2e sterke spits naast Vd sande hadden ze misschien zelfs Banzuzi een half jaar specifiek op kunnen optrainen. Als Vd Sande maar een ander en sterk type kort bij zich heeft.

Wat lokhoff nu gaat proberen is het net niet wat mij betreft maar goed.. Een half jaar lang vanuit een visie een spitsen duo optrainen tot succes is iets wat bij NAC niet bekend is denk ik. Steeds wat anders proberen is wel een bekend verhaal dat wel.

We gaan het zien. Maar met constructief ergens naartoe werken heeft het al een tijdje niks te maken.

18   15  
Bertus

Banzuzi?
Geen Ligeon en geen Vet?
Dan ben ik er vanavond ook niet bij!

3   18  
Bredaaaaa

Lokhoff ‘s NAC - jong psv 4-0!

8   15  
Mo

Banpoezie erin wat dun gekke zeg wweeeerrrrr met 10 man pfff

9   12  
Fan uit Zevenbergen

De nieuwe trainer zit vanavond naast Pi-air in ht stadion

Kijk goed waar Pi-air zit dan weet je wie de nieuwe trainer & AD worden

1   2  
Nac

Het is een centrale verdediger die eventueel op het middenveld kan spelen.

1   6  
Pietjebel

Die kan dr niet veel van lopen bij ons in de jeugd ook rond

3   5  
Henk

Warmerdam is eerder een verdedigende middenvelder die dit seizoen als centrale verdediger word gebruikt. Daarvoor is hij wel te klein en te zwak in de lucht. Het lijkt me met de komst van Staring onwaarschijnlijk dat NAC nog een VM haalt en als CV lijkt het me ook geen logische keuze. Daarnaast loopt er nog een onderzoek naar Warmerdam. Sowieso zou ik de knip-en-plak site voetbalprimeur niet teveel vertrouwen.

3   4  
Nac

@Henk

Een centrale verdediger hoeft niet perse groot te zijn als hij maar slim speelt.

Martinez van ajax was ook klein maar won al zijn duels.

Gewoon een goed opbouwende verdediger voor ons.

3   4  
Kopspion

@Henk, NAC

Remember Ati Graauwmans…..
Amper 1,50 groot maar haast niet te passeren

13   6  
Jan beton

Al die jankerds hier… met dan ben ik er vanavond ook niet bij als een speler speelt.. lekker oprotten dan!!

Als we de play-offs halen staan ze vooraan!

Inplaats van met ze alle erachter te staan en proberen dit team naar de play-offs te krijgen, janken jullie dat je thuis blijft

2   5  
De muzikant

Grappig dat er hier iemand praat over malone.... wat een kenner.

0   3  
Cool Hand

Ik neem aan dat Lokhoff het zo simpel mogelijk maakt voor deze selectie. Geen geniale tactische vondsten of ingewikkelde constructies. "If you get the ball, play it forward. If you can't play it forward, play it sideways. If you can't play it sideways, only then should you pass it back. Whatever you choose to do, don't lose the fucking thing." Simpel spelletje, eigenlijk.

5   2  
Jezus is hier

Lengte is tegenwoordig veel belangrijk dan vroeger. Spel gaat veel sneller.
Slim spelen en goed positioneren is vele malen moeilijker geworden.
Lengte is daarom een belangrijkere factor geworden wanneer men moet ingrijpen.

Vroeger zag je een kwartier voor tijd de bal al aankomen.

21   3  
Ernie

Ik vind het schandalig hoe er hier over Bazuzi wordt gesproken. Alsof het aan hem ligt dat we 14e staan.
Er is weer een nieuwe pispaal gevonden. Mensen die een speler zo individueel aanpakken neem ik in ieder geval niet serieus. En dan zijn er ook nog bij die zichzelf kenner noemen. Nou één ding weet ik zeker, echte kenners zitten er niet op dit forum.

10   4  
Bredaaaaa

Ik sta 100% achter Banzuzi. 💛🖤

3   3  
Henk

@NAC
@Kopspion
Leuk, maar Warmerdam verliest al zijn kopduels. Hij is geen Graumans en ook geen Cannavaro.

0   6  
@mo

@(ho)MO
Nee jij trekt volle zalen.
Voetbal verstand 0
Afzeiktehalte 10

1   2  
Bredafun

@Fred1,
Helemaal 100% gelijk heb je.
Ik vraag me soms/vaak ook inderdaad af wat die “Banzuzi figuren” hier nu eigenlijk in hem zien?
Ik heb eerlijk gezegd nog niets goeds gezien. Maar goed, we zien t vanavond, hoe ie weer meesjokt over t veld, snel balverlies, geen techniek, geen balbeheersing, zich vastlopen, en weer als kneus uiteindelijk te worden gewisseld.

2   1  
Noad1976

Of het ene reet uitmaakt als ze allemaal kwaliteit te kort komen.

Dat compenseer je niet met tactiek of noad.

Dat compenseer je met scouting en poen.

Je moet kwaliteit aankopen met gedegen technisch beleid.

Laad alle berichten na dit bericht in