Wij gaan niet opzij

Luuc Eisenga: "dan heeft het hebben van een periodetitel geen waarde"

Praatpapegaai

Dan is eindelijk de definitieve beslissing van de KNVB om de competitie af te wikkelen daar, waar je op voorhand al wist dat er sowieso verliezers zullen zijn na het besluit. Luuc Eisenga was in de gelegenheid om even kort te reageren. Morgen zullen we een nog uitgebreider verslag doen met onze AD nadat hij de spelersgroep te woord heeft gestaan.

Op de vraag hoe het overleg is verlopen: "Als je in het beginsel over promotie en degradatie spreekt, moet je iedereen die daar betrokken bij is daarin meenemen. Een ploeg staat ver voor en eentje staat minder ver voor. Hoe verhoud een periodetitel zich daarin, want wij zijn de enige samen met Volendam en de Graafschap die met zekerheid een nacompetitie ticket heeft. Als er in het voorstel dan alleen gesproken wordt over directe promotie of degradatie dan heeft het hebben van een periodetitel geen waarde."

Onze AD was dus 'not amused' over hoe de gang van zaken was verlopen in Zeist. Hij vind dat er geen rekening is gehouden met de periodekampioenen waar sommige berichtgeving aangeeft dat NAC zich neerlegt bij dit besluit en het zo goed is blijkt dus niets van waar. "In de stemming heeft NAC zich onthouden van een stem, aangezien het voorstel dat op tafel is gekomen niet in lijn is bij wat NAC vind wat er op tafel had moeten komen. Daarom is het dan ook moeilijk om een stem uit te brengen voor een ander."

Op het feit dat later bleek dat degenen die geen richting hebben gekozen automatisch omgezet is in een 'nee' stem bleken de stemmers daar absoluut niet van op de hoogte te zijn. "Wij waren niet op de hoogte dat een onthouding van stemmen een ‘nee’ stem met zich mee zou brengen. Maar desondanks als we dit wel geweten hadden dan hadden we nog steeds geen stem uitgebracht omdat we het niet eens waren met het voorstel dat de KNVB op tafel heeft gelegd. Er is ook geen enkele communicatie nog geweest over de financiële compensatie, daar gaan we het maximale voor uit proberen te onderhandelen" Aldus Luuc Eisenga in gesprek met B-Side Rats.

Morgen zullen we dit verhaal nog verder vervolgen.

  

Bron:
B-Side Rats
45 Reacties
61   2  
Rikkert

Wat ben ik blij dat we niet op plek 1 of 2 stonden. Dat zou pas zuur zijn geweest.

7   0  
Brat

Benieuwd of ze dit samen hard kunnen maken.

13   79  
Sjef de gevulde koek

Stevige teksten weer van onze Ad. Komt natuurlijk niks van terecht. Kan beter eens na gaan denken hoe hij deze puinhoop op de rit gaat krijgen. Maar daar gaat hij idd geval niet voor zorgen helaas.

53   9  
Arie

Het is altijd kut voor iemand.
Wij verdienen promotie niet, dus daar maak ik me niet zo druk over, maar we verdienen het net zo min als RKC en ADO het verdienen erin te blijven. Het zal allemaal wel.

9   45  
Ron

mevrouw Pinokkio edelenbos zou het wellicht wel willen doen die procedures, uiteraard wel voor de volle mep en op haar tempo.

12   65  
BREDA 1965

Laat deze man gewoon zijn mond houden

25   17  
Cool hand

Cambuur en Utrecht mogen zich genaaid voelen. RKC is ongelofelijk gematst. Den Haag ietsje minder. NAC verdient verder niets. Schikken in hun lot.

18   11  
Scheppioni

Wij mogen dan qua stand geen promotie verdienen, rkc werd vorig jaar achtste, op zijn minst een behoorlijke compensatie is zeker op zijn plaats !!!

61   2  
Rikkert

Wat ben ik blij dat we niet op plek 1 of 2 stonden. Dat zou pas zuur zijn geweest.

6   9  
von F

Wat raar zeg, ondanks alle goede gesprekken... Maar gelukkig ligt het back-up plan mooi uitgewerkt klaar om NAC door deze tijd te loodsen.

30   3  
Buurman

Gevechten in de achterhoede.
Ik had dit niet verwacht. De advocaat van de knvb zelf had geadviseerd om de huidige stand te eerbiedigen. Het is toch compleet ongeloofwaardig dat dit nu wel geldt voor de bovenkant van de ere, maar niet voor de onderkant van de ere en ook niet voor de bovenkant van de keuken. Ik denk dat ik weet wat er sterk mee speelt. RKC had zich bij degradatie neergelegd en voor hun was het financieel geen probleem. Het knelpunt zat bij ADO. ADO heeft een stevige lobby geplaatst. En dat heeft alles op zijn kop gezet. Ik kan me vergissen maar ik heb altijd de indruk dat clubs als Feye en ADO ,met hun nogal agressieve achterban , meer gedaan krijgen. Ik heb niks tegen ADO , ik vind het een mooie volksclub, maar ze waren terecht eruit gevlogen met RKC.

Eisenga preekt terecht voor zijn eigen kerk. Zou ik ook doen in zijn positie. Echter dat men periodetitels en een niet gespeelde bekerfinale niet honoreert vind ik terecht. Je moet het simpel houden. Een periodetitel in een door een crisis niet afgemaakte competitie stelt ook geen ruk voor. Als een nacompetitie niet wordt gespeeld houdt het op. Een beker finale idem dito.

Maar dat ADO en RKC niet degraderen en de keukenclubs niet promoveren vind ik zwaar onterecht. Klassejustitie . Verder heb je in dit soort zaken altijd gelukkigen en pechvogels. Ajax geluk, AZ beetje pech, willem2 geluk, Utrecht pech. Maar ADO en RKC hebben geen geluk door eerlijk gehanteerde regels. Ze worden onterecht bevoordeeld.

7   7  
Scheppioni

Idd Rikkert ! Enne Eisinga, nu ballen tonen en leren van zo'n kali geval, wat zou het daarin goed zijn dat voor zo'n gevallen een prestatie contract zou zijn !

6   6  
Peer

Er worden altijd clubs teleurgesteld. Dat is nu eenmaal zo. Dat spierballentaal over rechtszaken en advocaten. Ik kan daar boos om worden.
Het is zoals het is. Berusten en verder gaan.
Wanneer kan ik mijn nieuwe seizoenskaart bestellen? Ik ga gewoon weer natuurlijk.
Wij allemaal toch ?

6   26  
Diep Holland

Wanneer KNVB in feite niet representatief meer is, wat let de 2 bovenste uit de keuken, en de 2 in de kelder van de ere, om in een door hen zelf in het leven te roepen ‘ tussencompetitie ‘ , de sportiviteit aan de bal te laten.
Dus ADO, RKC, Cambuur en Graafschap , gaan vanuit sportiviteit , de competitie aan !

Dat geeft dan een uitslag die de correctie aanbrengt !

Dat gewoon doen, doen doen , terzijde wat thans besloten lijkt.

Dus deze 4 clubs hebben autonomie en trots genoeg om de krachtmeting aan te gaan. In feite kan zelfs niemand hen een dergelijke schaduw-competitie ontnemen.

Dus ja, een tussen-competitie, en wil je het nog geraffineerder maken en er iedereen het zwijgen mee opleggen dan haal je de 2 periode titel kitchen-boys , er ook bij.

Levert in de zomer , een briljante schaduw competitie op. En , wat er ook Met de uitslag gedaan gaat worden , deze 6 clubs hebben het prille begin van een vanaf dat moment te hanteren schaduw-competitie , hoe dan ook , mentaal en sportief en psychisch , volledig autonoom neer gezet.

Dus ook een krachtmeting van de 6 maal 20.000 supporters , van Leeuwarden , Doetinchem, Den Haag, Rozendaal, Breda en Volendam, versus de KNVB !

Dat is dan ziezo winst voor deze zes steden, en deze 120 000 supporters. Dat zal ook al gaat vooralsnog de verbleekte , ongehoorde versie , door,
blijven tellen , omdat het zal blijven vertellen , wat los van de thans ogenschijnlijk belette krachtmetingen , niemand deze uitslagen onthoud.

Zou me niet verbazen wanneer daar een onafhankelijke neven-competitie uit geboren wordt, waar clubs vrijwillig vanuit autonomie aan mee kunnen doen.

Dat is weerstand , dat is geactiveerde resistentie !!!!

13   4  
Scheids!

Ik denk dat de pijn voor Cambuur en de Graafschap veel méér pijn doet, want zéker Cambuur heeft na zo’n sterk seizoen, in mijn ogen het recht op promotie! Met alle respect heeft NAC het na het behalen van de periodetitel totaal af laten weten en was promoveren allerminst zeker, óók als je mocht ballen voor deze strijd!
Zéér terecht dat Henk de Jong witheet is op dat maffiazooitje in Zeist , dat daarnaast Feyenoord ook nog eens als winnaar uitroept van een niet gespeelde bekerfinale! SCHANDE!

3   13  
Rubenac

???????

6   4  
Nacbeest

Hoe veel langer pikken de clubs deze Zeist maffia nog?! Ze moeten het hele zooitje daar leegtrekken en van nul weer de bond opbouwen. Deze mannen zijn niet meer serieus te nemen.

Nac heeft daarentegen geen recht op promotie dus daar moeten we ons gewoon in berusten.

13   4  
WW

Bij de amateurs is ook een streep door het seizoen gezet. RBC bijv. promoveert ook niet. En dat was eind maart al, die streep door het seizoen, voor de amateurs.

Het enige verschil met profs is dat profs betaald krijgen.

Waarom is een streep door dit seizoen zo raar? Ik vind dit de meest logische uitkomst, wetende dat je nooit iedereen tevreden gaat stellen met welke afwikkeling dan ook.

4   22  
Kipiani

Extra geld incasseren, Ralf nu wel halen, absoluut, en zorg met Peter dat we klaar zijn om nu wel echt mee te doen.

9   20  
The Don

Schijt aan cambuur en ook aan de graafschap

22   2  
Harrynak

Je zou maar eens bij de eerste 2 hebben gestaan en in de halve finale van Feyenoord gewonnen hebben....

6   8  
WW

Is dit voor de bühne?

Want het lijkt mij veel beter om energie te steken in onze eigen zaken op orde te krijgen dan in zo'n kansloos gevecht. Kansloos bedoel ik letterlijk: je hebt geen kans. Pick your battles.

Zorg dat je je uitgaven draconisch(!) naar beneden krijgt en dat je klaar bent voor het nieuwe seizoen.

11   5  
Buurman

Beste WW. Wat is het verschil ? In het amateur voetbal blijft alles zoals het was. Niemand kampioen, niemand degradeert. De ranglijst maakt geen ruk uit. Echter in de ere is wel een kampioen. De kampioen is degene die Champions mag spelen. Dus voor de bovenkant van de ere zijn er de honoreringen (middels Europeesvoetbal) wel. Dan moet je voor de onderkant hetzelfde doen. Dan moet de plaats op de ranglijst effect sorteren. Dus hadden ADO en RKC dienen te degraderen

2   1  
Buurman

Met je tweede reactie geheel eens WW.

19   7  
Willem Nac

De wereld staat in brand, mensen gaan dood en er is nog geen oplossing, begrotingstekort gaat naar 95 miljard en dan staat Henk te roepen dat het het grootste schandaal ooit is. Hoe graag ik Nac ook in de ere had zien spelen... er zijn belangrijkere dingen. Henk de jong moet zich dik schamen! En ja ik heb al lang een seizoenskaart en ja ik ga zeker naar uitwedstrijden en ja mijn lieftallige zoon gaat ook al mee. Maar relativeren is belangrijk nu, seizoenskaart kopen en op naar volgend seizoen.

4   5  
WW

@Buurman

Lees mijn reactie hier.

https://www.bsiderats.nl/nieuws/nac-om-tafel-met-grootverdieners

De voetballerij leeft in een eigen bubbel.
Al heel lang.
Het is hoog tijd dat die bubbel doorbroken wordt.

3   0  
Ad

Eigenlijk komt het er op neer dat de KKD volledig nietig wordt verklaard alsof dit seizoen nooit geweest is.

Nu krijgt een club in zijn eerste jaar na degradatie een overbruggingsjaar en dus ook meer geld vanuit de KNVB, betekent dit dat nat dit geld volgend jaar ook zal krijgen?

5   2  
Ben

En.........iedereen gezond? Volgend seizoen weer naar leuke uitwedstrijden en hopelijk met z'n allen in goede gezondheid. Lekker belangrijk na-competitie of niet.

3   0  
Judge M.

Waarom zou de bekerfinale niet op een later tijdstip gespeeld kunnen worden?

1   1  
Falco

Als we maar niet failliet gaan. Heb al gehoord dat we komend seizoen 5 spelers op amateurbasis moeten aantrekken. Ben benieuwd naar de selectie dus

5   1  
Klundert

Dit is het enige wat de KNVB had kunnen doen. De competitie wordt als niet gespeeld beschouwd en dus geen kampioen, geen bekerwinnaar, geen degradatie en geen promotie, net als bij de amateurs. Volgend seizoen beginnen we het seizoen gewoon opnieuw. Voor NAC de kans on de valse start van dit seizoen te doen vergeten.

Dat er dan toch clubs aangewezen worden om op basis van deze ranglijst Europa in te gaan is te begrijpen. Uiteraard is het besluit om Willem II ipv Utrecht naar de Europa League te sturen erg zuur voor Utrecht. Leuk voor de zusjes dat ze de kans krijgen om in de tweede voorronde van de Europa League te mogen voetballen. Weliswaar twee keer een uitwedstrijd omdat in Nederland geen wedstrijden gespeeld mogen worden en uiteraard ook zonder publiek. En dat ergens in een uithoek van Wit-Rusland. Geniet ervan zou ik zeggen.

Laten we vanuit NAC de boel maar eens afsluiten. Financiële compensatie hebben we ontvangen toen we de periodetitel omhoog hielden, op meer hebben wij echt geen recht.

2   0  
Henri

@AD
Goede opmerking AD. Ik mag aannemen dat onze AD Eisenga dergelijke aspecten bij de KNVB op tafel legt. Wij krijgen nog een jaar aanvulling! Nu denk ik dat het niet zal gebeuren, maar mag dan toch zeker aannemen dat het tengoede van alle KKD clubs komt en niet op de Zeistse bankrekening blijft staan. Maar nogmaals ik mag aannemen dat onze Eisenga dit meteen op tafel heeft gelegd. Hij zal tenslotte ook de diverse scenario's hebben bestudeerd en de gevolgen voor NAC daarvan.

4   0  
Breda78

Toch wel grappig hoe boos men is over het toekennen van plekken die toegang geven tot Europees voetbal, terwijl de verwachting toch is dat er helemaal geen Europees voetbal gespeeld gaat worden volgend seizoen. Ga maar na; we gaan het dus toestaan voor “grote” groepen mensen ( selectie incl. staf, begeleiding, etc.) kriskras door Europa te laten reizen voor een potje voetbal? Zie het niet gebeuren.

2   0  
since1912

Hoe vervelend het ook is dat deze beslissing geen rekening houdt met de periodetitel, is het denk ik de enige juiste beslissing. Hoe dan ook was een eredivisie met 20 ploegen, waarbij KKD clubs wel promoveren maar Ere clubs niet promoveren echt totaal achterlijk geweest.

Ik zou ook niet weten wat voor beslissing ze hadden kunnen nemen over de periodetitelhouders, buiten financiële compensatie. Maar ook daar heb je sportief niks aan.

4   1  
Kipiani

Snijden in de overbodige kosten en salarissen. Waarbij de directie zoals bij PSV het voorbeeld geeft.
Wij hebben een totaal belachelijk hoge kosten structuur die te veel op voetbalgebied blokkeerd.
Waar al dat geld bij ons naar toe gaat is te gek voor woorden, waarbij profiteren en niet preseteren en niet leveren de realiteit is.
Mooi kans voor sanering.

6   1  
@10Diego

Inderdaad Luuc in tijden van Covid19, waarin het draait om de volksgezondheid, waarin de competitie wordt afgebroken heeft het hebben van een periodetitel geen waarde. Net als het halen van een bekerfinale.

Gaan we nu echt zeuren over de mogelijkheid dat we denken dat we mogelijk obv 6 wedstrijden dat ene plekje eredivisie gehaald zouden kunnen hebben?

Er was een jaar geleden maar 1 doel en dat was begin januari al uit zicht. Toen werd promoveren, “ duurzaam promoveren”. Het is een op alle vlakken mislukt seizoen.

6   1  
Buurman

Beste Klundert. Ajax laat nu weten, door Tadic, dat men toch de kampioensschaal wil. Het probleem is dat men door de ranglijst te respecteren , wat op zich m.i. goed is, aan de bovenkant de prijzen worden verdeeld. Maar de onderkant maakt diezelfde ranglijst niks uit. Waardoor gelijktijdig Cambuur en Graafschap een oor wordt aangenaaid. Dat een niet gespeelde nacompetitie en bekerfinale worden weggestreept kan ik goed mee leven.

Betreffende de grootverdieners. Als NAC financieel in de problemen zou komen dan moet je m.i. allemaal iets doen en iets in willen leveren. Directie, personeel, spelers, sponsors en supporters. En dat naar draagkracht. Maar om nu spelers met een salaris van 120.000 weg te zetten als schandelijke grootverdieners vind ik van de pot gerukt. Voor het grote geld moeten we echt op andere plaatsen zijn.

2   0  
Heksenketel

Geen woorden aan vuil maken. Het is zoals het is. Er moet iemand een besluit nemen. Met de stemming onder de clubs kun je ook niet veel.

0   0  
Bredafun

Ik ben benieuwd, wie er door deze beslissing, NAC gaan verlaten.

4   2  
Klundert

@Buurman

Heel leuk dat Tadic dat wilt maar dat wil niet zeggen dat het dan ook gebeurd. Utrecht wil Europa in, Cambuur wil promoveren en NAC wil iets met een playoff plaats en dat gebeurd ook allemaal niet. Er worden geen prijzen verdeeld. Er moet alleen een keuze gemaakt worden welke clubs Europa ingaan. Wat mij betreft hadden ze daarvoor ook de eindstand van 2018/2019 kunnen pakken.

Laten we alsjeblieft niet te dramatisch doen. Bij ieder besluit hadden er teleurgestelde clubs gweeest. We begonnen 2019/2020 gewoon opnieuw in 2020/2021, that’s it.

1   0  
Breda78

@ BREDAFUN

Tsja. Zolang er voor betaald wordt mag iedereen weg toch? En waar willen ze heen? Het is niet alsof de clubs allemaal nog over hun oorspronkelijke transferbudget kunnen beschikken.

5   0  
Buurman

Beste Klundert. Klopt. Je moet echter zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid blijven. Dan lijkt me de stand op de ranglijst prima, het meest eerlijk, maar dan wel consequent. Overigens is nu ook az het er niet mee eens volgens de nieuwsberichten. Het gezeik gaat voorlopig niet meer stoppen vrees ik. Wel zijn er veel belangrijkere zaken dan het voetbal. Dus hopen dat we in sept. opnieuw kunnen beginnen maar vooral hopen dat deze pandemie eens stopt.

1   1  
Real Robert

Dat Ajax wordt aangewezen voor directe deelname aan Champions League is een ding, maar de vele miljoenen die daar automatischaan vast zitten, daar laten zitten is iets anders.
Een deel van dat geld zal afgedragen moeten worden aan de andere bvo's, degenen met de meeste schade met prioriteit.
Dat geldt dus vooral voor de clubs die niet promoveren, hun periodetitel niet kunnen verzilveren, of zoals Utrecht een zekere Europa League deelname wordt ontnomen.
Ook Willem II zal eventueel moeten dokken voor de ten koste van Utrecht verkregen deelname

0   0  
Buurman

Beste Real Robert. Ik ben daar ook voorstander van. Financiële compensatie. Probleem is weer wie gaat een concept opstellen waar draagvlak voor is? Wie kan dat ?

4   1  
De muzikant

Dus onze AD heeft geen keuze gemaakt omdat zijn voorkeur er niet bij stond. Als dat een gegeven is dan dien je vervolgens alsnog je voorkeur uit te spreken voor de minst ongunstige voor onze club. Door geen keuze te maken heeft niemand iets aan en heb je daarna ook geen recht van spreken. Niet echt daadkrachtig van onze AD.

0   0  
Jan Bril

Laten we naar terugstromen naar amateurniveau. Directie zit daar al.

Laad alle berichten na dit bericht in