Wij gaan niet opzij

Dion Malone niet op zijn plek in Breda, aast op vertrek

Thiestemberg

In gesprek met BN DeStem heeft Dion Malone zijn licht laten schijnen op zijn dienstverband in Breda en zijn toekomstperspectief. Onderaan de streep zou het zomaar zo kunnen zijn dat Malone zijn laatste wedstrijd in het Geel-Zwart (van NAC) al heeft gespeeld, de ervaren verdediger heeft zich namelijk nooit helemaal op zijn plek gevoeld in Breda.

Dion greep met zijn ploeg naast promotie door in een tweeluik met zijn oude club ADO met 4-2 te verliezen. Malone zag de bui al wel hangen, het seizoen is volgens hem chaotisch verlopen en hij merkte heel het seizoen al dat het net niet was met de ploeg van beginnend trainer Edwin de Graaf. Dat NAC in het tijdperk Malone nooit echt helemaal loskwam op voetbalgebied is een onderdeel van de onvrede over zijn situatie in Breda.

Een grotere reden is de waardering die Malone krijgt in Breda, of beter gezegd het gebrek aan waardering, aldus Malone. De stopper stelt dat het misschien niet altijd goed genoeg was, maar hij wel altijd alles heeft gegeven om er iets van te maken in Breda. Ook al heeft de buitenwacht dat niet altijd zo gezien. Malone zoomt ook nog even in op de familie Steijn, met wie hij een goede band heeft. Zo ook met Maurice, dat hij als NAC-trainer tot persona non grata werd gemaakt heeft Malone zonder (intern) te mokken geaccepteerd, dat kan gebeuren in het voetbal.

Wat Malone minder goed kon verteren was de reactie die hij kreeg toen hij afgelopen week een instagram-post van Sem Steijn likete. Supporters stelde dat Malone zich hiervoor moest schamen. "Dat wij hebben verloren van ADO vind ik erg rot. Maar persoonlijk ben ik blij voor Sem. Ik ben bevriend met Sem. Punt. Als jij een vriend hebt en jij krijgt ruzie met een andere vriend is het toch niet zo dat zij niet met elkaar mogen omgaan? Misschien zeg ik ook wel te veel. Je kan van mening verschillen. Ik weet hoe ik heb gehandeld. Voor Sem ben ik blij en ik gun het hem dat hij het uiteindelijk gaat redden. En dat de rest dat niet vindt, prima. Maar laat mij erbuiten.” Gaf Malone als reactie.

Malone geeft wel aan dat hij hoopt dat NAC voor iedereen die de club een warm hart toedraagt uit deze chaotische situatie komt. De verdediger zelf is echter niet meer gemotiveerd om daar onderdeel van uit te maken. Toen hem werd gevraagd of er deze zomer een vertrek aan zou kunnen komen antwoorde hij met: "Die kans is heel groot". 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
207 Reacties
370   20  
Tim

Heeft zich altijd professioneel gedragen, maar hij heeft gelijk.

Hij past niet bij NAC, en wij niet bij hem.

Houdoe en bedankt

43   10  
Steven

Houdoe dan

99   16  
RaRa

Misschien wil hij het ADO-publiek toespreken als ADO promoveert….
Streep erdoor en door! Kansloze selectie gehad dit jaar, in vele opzichten. Snel vergeten. NAC onwaardig. Ooit wordt de hemel stralend blauw!

370   20  
Tim

Heeft zich altijd professioneel gedragen, maar hij heeft gelijk.

Hij past niet bij NAC, en wij niet bij hem.

Houdoe en bedankt

69   9  
RaRa

Opvallend dat alle spelers die weten dat er geen plek meer voor ze is volgend jaar nu net doen alsof ze zelf opstappen.
Maar als dit de goedkoopste oplossing is om van dit ellendig elftal af te komen, moet het maar zo.

46   12  
Ben

Was te verwachten. Die hoopt nog net als Immers een zak geld mee te krijgen als hij zn contract in gaat leveren.

39   6  
Geelzwartwit

Helaas een mismatch van alle kanten.
Hopelijk zonder een zak geld weg.

Succes Dion groot gelijk je voetbalplezier ergens anders te zoeken. Hier zat het er niet in

84   16  
Thijs

Dat je niet snapt dat het niet handig is om die post te liken zegt alles.
Als je ergens anders had gespeeld had je dat prima kunnen doen , maar in deze situatie natuurlijk niet

72   29  
Tonn

Een klein deel van de supporters weet zo’n vijandig klimaat richting spelers en staf te creëren dat dit type gevoelige spelers niet rendeert. Hoe jammer ook voor de club, t schijnt niet anders te zijn. Gek dat Olij en Seuntjes nog steeds bevriend zijn met Steijn?

40   13  
Betweter

Er is hoop dat Manders binnenkort ook de club verlaat. Eerst al zijn vriendjes een tas met geld meegeven, om vervolgens zelf ook te vertrekken. Ongelofelijk ....

41   146  
Beest

Contract inleveren dan en opdonderen.

Je komt uit het kamp Steijn en die kunnen wij missen als kiespijn.

Nu Mashart, Bakker, Maria, Ligeon ,Hilterman nog.

En dan voorlopig maar even geen spelers uit de Abc eilanden halen. Wat een totale mismatch is dat altijd met ons en spelers uit dat wereldgedeelte.

49   7  
Jaap Klaaijsen

Als het echt een prof voetballer is , levert hij contract zelf in.
Zo snel mogelijk evaluatie, wie geen toekomst ziet bij NAC gewoon lekker laten gaan.

52   11  
Dos

Het spreekt in zijn voordeel dat hij nooit heeft voor onrust heeft gezorgd door intern te mokken, maar ook onder Steijn was het wel iemand die één en al onzekerheid uitstraalde.
Hij speelde op het middenveld, Steijn gaf aan dat hij te onzeker was en daarom een linie naar achter. Iets wat ik nooit heb begrepen. Dat hij nu aangeeft nooit goed in zijn vel te hebben gezeten is een verklaring voor het gebrek aan onverzettelijkheid in zijn spel. Hij heeft dus nooit echt alles gegeven. Als hij eerlijk was geweest naar de TS en naar zichzelf dan hadden spelers als Siereveld en Marijnissen meer kansen gehad.
Onderaan de streep vind ik dit echt slappe hap en gejank van de bovenste plank. Poeh poeh, hij heeft het zo zwaar. Aanstellerij als je het mij vraagt. Hij heeft vrijwel altijd in de basis gestaan, dus hij heeft totaal geen recht van spreken en moet zich eerder schamen.
Houdoe en bedankt.

119   8  
Mitchel

Eens, een echte mismatch.

Maar laten we niet de met NOAD doordrenkte tackle/sliding van de vorige play offs vergeten tegen Emmen, die ons bijna promotie had opgeleverd. Onder andere omstandigheden en met net wat meer geluk was hij heel anders de NAC geschiedenis in gegaan als “de man van DE tackle”.

Dion dank voor je inzet zonder morren in 2 k*t seizoenen en correcte houding in die periode.

33   5  
Monkeyrockers

Zal buiten het veld vast een aardige gast , maar we zijn geen sociale instelling . We moeten ook op karakter gaan selecteren , mannen die met het mes tussen de tanden voor onze club willen spelen ipv dat amicale gedoe en geleur met Sem Steijn .

78   4  
Mitta21

Afscheid nemen van Malone en het geld investeren om Moïse Adiléhou te behouden. Meer dan prima speler voor deze competitie en heeft ook laten graag voor NAC te willen spelen.

64   54  
Nr. 12

Jongens, ik vind het wel sneu om te zeggen dat iemand niet iets mag liken van een andere speler/club. Als ik voor McDonald's werk, mag ik een Whopper toch ook lekker vinden? Laten we 'onze' spelers die ruimte geven. Het zijn niet voor altijd NAC'ers, wel voetballers.

42   5  
D'n opletter

@Malone;

Je kunt gewoon een afspraak maken met mattijs en daar je contract inleveren, dan ben je vrij om te gaan. En nee, je krijgt geen zak geld mee voor de bewezen diensten.

58   7  
Kinderkaartje

Eerst jezelf erin betrekken door een post van een bijzonder gehaat persoon die de B Side staat te schofferen te liken en dan stellen "maar laat mij erbuiten".

Hmmm. Misschien had je jezelf er eerst buiten kunnen laten, dan hadden wij dat automatisch ook gedaan.

Maar goed. Strik erom en wegwezen. Maak maar ruimte voor iemand die wel wil.

21   9  
Kikako

Gelukkig weg wezen dan wat een drama die gast

52   2  
Arroyo

@nr 12

Normaal gesproken zou ik dat ook vinden, maar het gaat hier wel om de middelvinger foto. En dat kan dus echt niet...

31   4  
Kopspion

Gewoon je contract inleveren dan Malone !
Dan ben jij vrij om te gaan en staan waar je wilt en wij zijn weer een stukje Den Haag kwijt

24   3  
Gilze

Wat ik toch wel vreemd blijf vinden is dat ik in zijn eerste wedstrijden echt wel fan van hem was. Je zag dat hij er af en toe goed inkleunde en duels won, iemand die we echt nodig hadden. Daarna is deze "beuker" veranderd in een lieve jongen die liever met een schoon broekje van het veld af loopt. Jammer dat hij dit niet heeft kunnen vasthouden, de keuze om te vertrekken is daarom mijn inziens prima.

21   4  
d'n henk

Dag Dion, bedankt voor je inzet, maar missen zal ik je niet denk ik.

11   2  
Thiestemberg (BSR)

@Mitta21

Moïse heeft gister net als een aantal andere spelers (Azzagari, Bannis, Buffonge) een bloementje ontvangen en ogenschijnlijk afscheid genomen van de rest van de groep, lijkt dus niet terug te keren. Of daar moet nog verandering komen als Malone echt zou vertrekken.

15   2  
Bredanaar

Melone is over de datum en moet blij zijn met een lopend contract bij NAC!!

34   18  
Dun Diëe

Geen match made in heaven. Maar zeker geen complete mismatch. Heeft een periode gewoon goed gespeeld en heeft zich altijd netjes tov de club gedragen en zich altijd professioneel en constructief opgesteld, ook in moeilijke tijden. Afgelopen seizoen was het wat minder van hem, maar dat zal alles te maken hebben met de orkaan waarin de club zich bevindt. Als spelers zeggen dat ze zich momenteel niet echt bij de club thuis voelen is dat toch begrijpelijk. De frustratie emmer is bij het gros van de achterban al volledig overgelopen. Begrijpelijk met alles wat er gebeurt, maar wel met als gevolg dat de spelers alles over zich heen krijgen.

Mensen die moeilijk doen over het feit dat hij een Instagram post (!!!) van Sem Steijn liked, doe toch niet zo moeilijk over dit soort pietluttigheden. Als hij een social media post van Sem Steijn, Maurice Steijn, Mattijs Manders, Shaquille’s O’Neil of Dagobert Duck wil liken moet hij dat gewoon doen. Dat interesseert me werkelijk helemaal niks. Dat supporters hem daarop gaan aanspreken, of dit aanspreken goedpraten vindt ik nog veel kwalijker.

Ik hoop dat het hem goed vergaat. Is een goede kracht voor elke top KKD club of onderste rij club eredivisie.

30   2  
Yellow army ambassadeur

Nul zelfreflectie, als hij voor de 80ste keer een balletje terug op Nick geeft in de thuiswedstrijd tegen ADO, dan zie je dat het stadion daarop reageert. Is logisch als je zo belabberd voetbalt en nooit vooruit durft te spelen. Blijkbaar vind hij zichzelf wel prima spelen... Benieuwd of nog een club hem zou willen

22   4  
Hertog Jan

Zelfkritiek is een eigenschap die veel voetballers niet bezitten.

83   5  
Chris W.M.

@Nr. 12

Het gaat er niet om dat hij dat doet, het gaat erom op welk moment hij dat doet en dat het een opeenvolging is van gebeurtenissen rond die wedstrijd.

Je bent verwikkeld in een strijd om promotie, hebt net de eerste wedstrijd erop zitten maar nog alles om voor te spelen in deel 2, en je gaat een foto liken van je directe tegenstander van die avond die tegen je gescoord heeft en die op die foto het NAC publiek uitdaagt. Dat volgt dan op een wedstrijd waarin de tegenstander geen strobreed in de weg werd gelegd, spelers zoals Janmaat en Steijn het NAC publiek herhaaldelijk uit mochten dagen zonder dat er ingegrepen werd door NAC spelers, om over het tijdrekken maar te zwijgen. En na de wedstrijd lekker nog iedereen een handje geven en bijkletsen.

Dat je vrienden bent, prima. Maar op het veld moet ook je beste vriend je ergste vijand zijn. Geen van de spelers heeft een over-mijn-lijk mentaliteit laten zien, ze lieten alles maar gebeuren. Geen van de spelers liet tegen ADO (in ieder geval thuis) zien dat ze met hard en ziel streden voor promotie. Dat steekt. Een Lurling had Janmaat toen hij F8/F7 uitdaagde met zijn vingertje op z'n mond en een middelvanger over de boarding de gracht in gekegeld. Nu stonden ze erbij en keken ernaar.

Je moet even het grotere geheel in ogenschouw nemen, en niet enkel inzoomen op alleen het liken van de foto.

12   2  
Pierke

Helder verhaal.! Bedankt voor de inzet en veel succes met je verdere loopbaan.

7   1  
Monir

Dat is toch win win

28   12  
Ouwe Spionkop

Mijnheer verdient een dik salaris, traint paar uurtjes per dag en dan lekker klagen.
Man dan rot je toch lekker op. Niemand gaat je missen.
Dat tikkie breed getik daar achterin zijn wel al heel lang kotsbeu.
Ik voorspel alleen dat geen enkele club in je geïnteresseerd is. Ja misschien Steijn en zijn zijn komende assistent De Graaf. Als het slim speelt met je vriend Manders kan hij je nog even een jaarsalaris meegeven.
Wegwezen loser!

12   5  
Ivo

Voetbal is een raar wereldje, met bijna niets te vergelijken. Wat in andere beroepen de normaalste zaak van de wereld is - iemand anders iets gunnen of succes wensen - valt bij voetbalsupporters verkeerd. Ergens is dat raar.

Tegelijkertijd moet je als speler wel een beetje aanvoelen wat het goede moment is om iets communiceren. Als je club net is uitgeschakeld, en daar veel ellende aan vooraf is gegaan, is zoiets misschien niet handig.

Het lijkt me ook beter dat Malone vertrekt. Hij kan misschien nog één keer een leuk contractje tekenen, maar bij NAC maakt hij niet het verschil, en dat zou met zijn ervaring en salaris wel zo moeten zijn.

Schuif Siereveld en Marijnissen door naar de A-selectie, hou Danny Bakker binnenboord en haal nog een extra ervaren centrale verdediger. Bijv. Veendorp van Emmen, en andere Bakkers, van Heerenveen en Go Ahead, zijn transfervrij op te halen. Die zullen voor het salaris van Malone misschien wel willen komen.

Haal spelers van 22 tot 27 jaar, dan haal je transferwaarde binnen, aan Malone (33) gaan we natuurlijk niets meer verdienen.

5   14  
Manneke

En als hij constant de lange bal had gegeven ipv tikkie breed of tikje terug dan was het ook niet goed.

Jullie kunnen overal wel iets van zeggen maar de beste stuurlui staan op de wal.

Ik ben het wel eens dat hij die foto niet had moeten liken, het zijn wel de supporters van je werkgever die te kakke wordt gezet en moet hij gewoon niet doen.

Fijne woensdag en hopelijk deze week een nieuwe eigenaar die wij ook gewoon de kans moeten geven.
Er zal de komende jaren gebouwd moeten worden en uiteindelijk komt er nu echt wel een professionele organisatie, uit zeer betrouwbare bron vernomen die heel dicht bij het vuur zit.

9   12  
Grote Trainer

Ergens heeft Dion wel een punt, het is gewoon al 2 jaar een chaos. Niet alleen op het veld, maar ook daar buiten. Hij heeft zichzelf een tijd lang prima gedragen hoor, maar wat hij de laatste tijd aan het doen is, kan gewoon niet. Hijzelf kan niks doen aan het bedrag wat hij bij NAC verdiend. Dat is gewoon een voorstel geweest, waar hij gek zou zijn als hij dat niet zou accepteren. Daar kunnen wij hem moeilijk de schuld van geven. Maar, dat hij de laatste tijd zo duidelijk de kans van familie Steijn kiest, vind ik kwalijk. Je weet dat NAC je broodheer is, en je weet ook dat het gevoelig ligt, waarom benadruk je het dan steeds? Dan vraag ik mezelf oprecht af, waar is je zelfreflectie? Het is nou ook niet zo dat hij de laatste periode alleen maar matig speelt bij wijze van spreken, maar dat is al langer zo. Dan denk ik bij mezelf, ga dit gewoon intern bespreken op een rustige manier, en vertrek via de voordeur. Nu is hij alles aan het forceren, en vertrekt door de achterdeur. Zonde, maar eigen schuld Dion. Het gaat je goed, en succes verder.

HUP NAC.

29   5  
D'n Klaagmuur

@Nr. 12: het feit dat spelers bezig zijn met liken etc. zegt alles over het lage niveau tegenwoordig van de gemiddelde voetballer. Focus je op je fucking werk, zéker op de momenten wanneer het er toe doet zoals in de play-offs. Maar nee, deze gasten zijn met hele andere dingen bezig en zijn allemaal zo rete simpel dat ze niet snappen wanneer je even gedeisd moet houden.

De drang tot op een like knopje drukken is blijkbaar groter dan de wil om je 100% te geven waarvoor je betaald wordt.

Slappe hap allemaal tegenwoordig. Het is bijna schandalig dat we voor al dit soort figuren geld betalen om naar te kijken.

7   9  
Svt076

Heeft zich inderdaad altijd netjes opgesteld, maar ben er verder niet rouwig om.

Dat hele Instagram verhaal vind ik aardig opgeblazen en gaat wat mij betreft veel te ver. Als je ooit op die app hebt gezeten, of mensen kent die er veel op zitten, zou je moeten weten dat een 'like' niks voorsteld. Mensen liken 100en berichten op een dag die ze al scrollend voorbij zien komen. Betekent niet dat je het ermee eens bent, of het daadwerkelijk leuk vind. Als er op twitter een interessant stuk voorbij komt over de oorlog in Oekraine, en het een like geeft zodat je het hebt opgeslagen, betekent het ook niet dat je het leuk vind dat er oorlog is of wel?

Dat je kritiek hebt op spelers vanwege geen inzet of domme dingen roepen op een podium in Emmen, prima. Maar vanwege een like op een social media app gaat wij wat te ver, en lijkt me miss ook een generatiekloof dingetje..

22   2  
NAC!!!

Hij heeft nooit geklaagd voor de camera neen.

Maar:

Hij voelt zich al 2 jaar niet op zijn plek.

Hij blijft dan 2 jaar tegen zijn zin ergens werken! Knap, ik kan dat niet..

Te bevriend met Steijn,, doei…

En nu? Ga je je correct inleveren toch?
Of verwacht je nog een zak geld voor dat extra jaar.
Wees dan nu ook een vent!

Succes

9   2  
Braze

Als je weg wilt onderhandel je met de club over het afkopen van je contract. NAC zal niet het onderste uit d kan willen als je maar vertrekt.

Manders zal toch weer niet zo gek doen en geld mee geven?

8   2  
Ouwkus

Malone word "onomstreden" bij Sparta.
Doei.

17   2  
Nacfem

Exact dat @chris wm.
Had Steijn lekker een appje gestuurd. Als je niet snapt dat dit de juiste timing niet was om dat openbaar te liken, ben je geen professional. En snap je al helemaal niet de sentimenten.
Malone heeft echt hele leuke wedstrijden gespeeld, maar ook wedstrijden waarbij de wil om te winnen ver weg leek. Straalde dan een soort gelatenheid uit.
Hier willen we knokken, bikkelen en rotzakjes zien.
Mismatch lijkt me dus ook de correcte omschrijving.
Het gaat je goed Dion!

31   14  
Buurman

Misschien eens over nadenken of de negatieve uitlatingen die hier worden geplaatst niet een van de redenen is dat het een ongelooflijke pokkenbende is bij NAC . Overal commentaar op en als een basisspeler aangeeft te vertrekken met reden wordt hij weggezet als niet passend bij NAC. Het niet promoveren, onrust in bestuur, bij overname, vertrek spelers etc is mede door een negatieve en dwingende dominantie van de “supporters”. Het “ wat jammer dat hij gaat” mag best worden gezegd.

5   9  
Ernie

Een goeie gast, maar geen voetballer voor de Kkd. Past beter in de Eredivisie. Prima dat hij zelf weg wil, maakt ruimte voor een nieuwe speler.

17   17  
gjoewie

Tjongejonge, wat een ondankbare reacties allemaal.
Zijn we nu al die legendarische tackle vergeten waardoor Emmen degradeerde?

Malone heeft zich ondanks alles altijd correct opgesteld en heeft in dienst van het elftal (of eigenlijk van de trainer) gespeeld. Hij kwam als middenvelder en werd meteen achterin geposteerd. Hij was jammer genoeg niet de dragende speler die zijn ervaring overdroeg op de jongere garde. Misschien dat hij te bescheiden is, zo komt hij in elk geval wel over in de interviews met BSR. Als je dan Bilate hoort...

Enfin, als hij niet meer doorwil, dan moet je hem laten vertrekken. Voor zijn salaris kunnen we twee jongere spelers aantrekken. Eigenlijk hoefde hij niet te blijven, maar door een clausule werd zijn contract automatisch verlengd. Ik zou dan zeggen dat hij transfervrij mag vertrekken. Zo is iedereen blij: NAC, Malone en wij ook.

40   11  
Hartstikke Betrouwbaar

Beste Dion,

Je bent een super goede, nette gozer.
Hebt ook oprecht hard gewerkt voor NAC, zeurt nooit, klasse.

Hoewel je hier misschien niet je top-niveau hebt gehaald, heb je zeker ook niet gefaald. Negeer de emoties van sommigen en ik wens je een mooie nieuwe club toe.

20   11  
ctk

Heel die haagse kliek moet eruit, verschrikkelijk volk en te beginnen met dictator Manders!

24   4  
j.d.BSIDE

Zo brokkelt langzaam de puinzooi van Manders af....
Wanneer stapt hij nou eens op ......

19   7  
Viking

Deze mentaal slappe flapdrol waar ik vorig jaar al over repte toen hij "overspannen" terug kwam had nooit dit seizoen mogen spelen. Hield ontwikkeling tegen van anderen en als team hebben we er geen fuck aan gehad. Dat hij altijd speelde kwam dus door vriendje Steijn en hierdoor ook nog eens plots 1 jaar xtra contract kreeg. Dat moeten wij ook maar even door de vingers zien die relatie??

Overigens vind ik het zeer kwalijk van de huidige technische staf dat hier het afgelopen jaar niet doorheen is geprikt.
Voetballend en zeker verdedigend was het ondermaats... Maar zijn houding vertegenwoordigde niet dat hij er alles aan deed.

Grote schoonmaak nu echt nodig

18   15  
Beest

@gjoewie

Aha 1 goede sliding in 2 seizoenen. Dat is genoeg om gewaardeerd te worden idd.

Hou toch op. Het is een lamzak 1ste klas die continu zijn tegenstander laat weglopen.

Net als Mashart en Ligeon. Weg met die rotzooi

16   2  
zwampie

TIM,
wat is proffesioneel gedragen?

Hij mokt niet op het moment dat het wel moet, maar nu achteraf wel gaat doen! Heeft kennelijk al langere tijd geen zin meer en kan hij zich niet (voldoende) motiveren.
Hij verlengt wel zijn contract ondanks dat hij zich niet gewaardeerd voelt en onvrede heeft voor zijn situatie in Breda.
Wat is hier professioneel aan dan?

Hoe hij de situatie beschrijft met sem slaat ook nergens op, als hij het nu doet ,nu ze tegen eindhoven spelen kan je daar begrip voor hebben. Maar op moment het je tegenstander is, is het niet te begrijpen mits je gemotiveerd bent en alleen maar bezig ben met NAC en de wedstrijden.

De graaf wilde alleen maar spelers die er vol voor gingen, als je de reactie van Malone leest dan kan hij nooit 100% gemotiveerd zijn, dit speelt altijd mee, elke dag als je naar NAC gaat,als je een wedstrijd speelt, als je weer iets leest over NAC etc
Als hij echt professioneel was geweest had hij gezegd, sorry trainer ik kan me niet volledig meer inzetten en ik verleng mijn contract ook niet.
Dat is professioneel!!!
Aan de hand van zijn ervaring moet ook hij weten dat hij te weinig gebracht heeft en is het nu achteraf ook weer makkelijk klagen dat hij te weinig waardering ervaart. Ik denk dat het nogal gaat als je te weinig brengt in de wedstrijd tegen Emmen en één goede slijding maakt ,dat de meeste je als een uitstekende speler vindt.

10   7  
Reflektor

Zegt niets vreemds, jammer dat het zo moet gaan , succes dion .

7   9  
Maarten

Het lijkt mij ook beter dat Malone vertrekt. Hij is ook altijd de kop van Jut geweest betreft die Haagse invasie. De eerste 7 wedstrijden van vorig seizoen was men nog lyrisch over Malone maar het ging ook met Malone enorm bergafwaarts met als NAC. Hij heeft zich altijd koest gehouden maar NAC en Malone is gewoon geen goed huwelijk. Toch bedankt en succes bij je volgende werkgever.

14   9  
scheppioni

Op 1 grandioze sliding na mist deze malone alles van het NAC dna, heel gauw afscheid nemen en manders er niet mee laten bemoeien, dat onze ad er werkelijk nog is, is echt onbeschoft !!
Deze week zeker geen overname !!!

13   4  
NAC4Ever

Over die like bij die foto van Sem Steijn.
Prima dat hij bevriend is met hem. Maar in het openbaar aangeven dat je een foto waarin je supporters te kakken worden gezet vind ik gewoon niet handig.

Verder heeft hij inderdaad altijd prima ingezet. Daarom ben ik het ook niet eens met alle kritiek op hem. Maar een deel van die kritiek begrijp ik wel.
Vond hem te vaak niet goed genoeg.

34   0  
gjoewie

Even off topic. Uit een interview met Joey Sleegers:

"Dankzij trainer Rob Penders is er weer een plan in het Jan Louwers Stadion. "Er is echt veel veranderd onder hem. Er is nu echt een visie en een manier van spelen waarin iedereen weet wat ze moeten doen.""

Als ik dat nu eens vergelijk met NAC? Er is een visie en een manier van spelen waarin iedereen weet wat ze moeten doen? Ik geloof dat we iets missen in Breda...

24   12  
Der wawa

Breda, lekker warm en dorstig weer.


Beste mede supporters,

Stop nu gewoon eens met het afzagen van je eigen spelers. Probeer je eens in het team en de spelers te verplaatsen. Het was voor ons als supporters een puinhoop, maar denk je dat de spelers een fijne omgeving hebben gehad om in te werken. Een geheel jaar lang is het een bende rondom de club en nog erger, binnen de club ook. Niemand weet waar hij aan toe is met een slepend overname gevecht, geen technisch beleid en feitelijk ook geen algemeen beleid (wel een AD, maar die doet niks). Denken we nu echt dat dan het beste uit spelers gehaald kan worden? Nee, dat gaat gewoon niet. ALs eigenaren, directie en RvC rollend ovber straat gaan komt er van topsport gewoon niks, helemaal niks terecht.

Seuntjens gaat ook niet voor niks na een halfjaar al weer weg, en Haye ook niet voor niks gedurende het seizoen.

En het liken van een berichtje van een concullega, so what. Kun je best iets van vinden, maar als 3 spelers dat doen zal het wellicht wel een beetje meer normaal zijn dan als de barbaren hier op de site doen overkomen. Iemand zegt de kliek van Manders brokkelt langzaam af...

Mijn ervaring is steeds meer en meer dat de club afbrokkelt omdat een deel van de hard schreeuwende supporters altijd maar iedereen moet afzagen. Ik hop echt dat dat aankomend seizoen verandert en met name dat directie zijn oren niet laat hangen naar het gezeur.



13   6  
baosje

het is eigenlijk best een héél simpel verhaal....

meneer wil liefst vertrekken , de NAC supporters hopen dat meneer vertrekt...

oplossing ligt dus voor handen ...lever je contract , spullen van de club ..sleutels van de leaseauto in , en maak dat je wegkomt !! maar ...uiteraard wél zonder afkoopsom... het is zijn eigen keuze

laat hem lekker terug naar vriendje Sem gaan , want in den Haag zal alles véél beter geregeld zijn...

1 goed actie in 2 seizoenen .. de sliding uit bij Emmen
voor de rest , gewoon ondermaats gebleken

Next please ....

18   5  
Real Robert

Zo weinig zelfkritisch!
Het eerste jaar ondermaatse conditie, zodat zijn vriend Steijn hem naar achteren moest halen, waar wij daarvoor sterke centrale middenvelders hadden.

Altijd maar weer op reis als international en nooit fit terugkomen.

Balletje terug of breed in belangrijke wedstrijd en dan ook nog een middelvinger van een tegenstander liken.

Waar ligt die mismatch eigenlijk aan?

Dag Malone!

3   4  
Den Hoge

Zichzelf inderdaad professioneel opgesteld. Als hij ongemotiveerd is dan kan hij inderdaad beter zijn contract inleveren en een nieuwe club zoeken.

Bedankt voor je inzet en succes verder.

9   10  
Realist

Contract inleveren en wegwezen! Meteen!! Heeft er echt geen flikker van begrepen.....

3   6  
Paulus 19

NAC moet toch uitkijken.er is werkelijk niks positief de laatste jaren.spelers denken wel even na voor ze hier tekenen.terwijl we een geweldige club zijn .een mis Mets. Kan altijd maar bij NAC zijn er dat te veel.hoop dat de overname snel rond komt

18   4  
Pietjebel

#MANDERSOUT

18   14  
ome cor

Malone kwam hier met andere verwachtingen, heeft niet gevonden wat hij zocht en niet gebracht wat wij wilden zien.

Verder prima kerel die zich in een interview helemaal niet hoeft te verontschuldigen voor zijn band met vader en zoon Steijn.

Iedereen die denkt te moeten oordelen over het feit dat hij een like geeft op Instagram op een plaats waar we dat zelf niet zouden doen is alle besef van realiteit compleet kwijt.

Dion, dank voor je inzet en inderdaad een vertrek bij NAC is voor alle partijen de beste keuze. Succes verder !

10   2  
RaraNAC

Hoe kan je je ergens 100% voor inzetten als je er niet achter staat?

Mij lukt het niet in ieder geval.
Verloren jaar voor jong talent.

18   8  
Ray

@Beest: wat is dit voor een onzin: (En dan voorlopig maar even geen spelers uit de Abc eilanden halen. Wat een totale mismatch is dat altijd met ons en spelers uit dat wereldgedeelte)

Van al de spelers die jij hier over 1 kam scheert heeft alleen Maria roots op een ABC eiland.

Mashart geboren in Rotterdam (Surniaamse Roots)
Ligeon geboren in Amsterdam (Surinaamse Roots)
Malone geboren in Suriname
Hilterman geboren Haarlem (Surinaamse Roots)
Bakker geboren Den Haag
Maria geboren Kerkrade (Curacaose Roots)


Tyrone Loran, Roly Bonevacia, Elson Hooi dat zijn spelers met roots op de ABC eilanden en die hebben het gewoon redelijk gedaan bij NAC.
Of een speler een mispeer is heeft niets maar dan ook niets met afkomst te maken

18   6  
Realist

Zo klaar met deze NAC-onwaardige KUT-selectie vol met slapjanussen en ongeïnteresseerde ideale schoonzonen. Om van te kótsen! Manders bedankt!

19   2  
Tico

Als hij zo goed bevriend is met de Fam Steijn dan heeft ie waarschijnlijk ook hun telefoon nummers en had hij gewoon een appje kunnen sturen om blij voor ze te zijn. In deze situatie is het gewoon niet slim om een Instagram post te liken vd fam Steijn.

8   9  
GJ_NAC

Mooi zo! Waardeloze speler met een nog waardelozere instelling!

12   7  
PietP

Man man man, zelfreflectie is ver te zoeken in dit interview.
Die kan zich bij Steijn aansluiten op zoek naar een spiegel om in te kijken.

Het ga je goed Dion, tot ziens!



9   2  
pao

Kunnen we niet een scout richting Hongarije sturen? ik mis spelers als Feher Pető Babos gudelj

26   2  
Mvg

Er is nogal een verschil tussen een foto liken... of een foto liken waarop desbetreffende vriend je eigen supporters staat te provoceren... dat zou je toch moeten begrijpen

15   2  
Bp

Valentino Vermeulen halen bij Eindhoven, mag daar transfervrij weg.
Heeft tenminste wel inzet en strijdlust.

6   2  
die ne gast

Niet mijn favoriete speler, maar zoals velen hier al zeggen, ondanks alle hectiek en ellende heeft hij zich bijna altijd correct opgesteld. Eerder bleek al dat hij vrij sfeer gevoelig is, en het afgelopen seizoen was de sfeer rondom NAC ronduit negatief (richting spelers groep) en op momenten zelfs giftig (richting beleidsbepalers en supporters onderling), dus snap best dat hij weg wil.

En volgens mij heeft NAC eenzijdig de optie gelicht om door te gaan met Malone, terwijl Malone zich misschien juist had ingesteld op het niet lichten van die optie en een transfervrij vertrek. Het lichten van de optie zal hij dus enigszins als een teleurstelling hebben ervaren. Zeker nu NAC eruit ligt in de play-offs. Malone lijkt mij vervangbaar, dus laat de wegen maar scheiden.

15   6  
H.V.M.

Tuurlijk is hij bevriend met de Steijntjes.
De hele Haagse kliek in Breda is (te) dik met elkaar.
We zullen maar zeggen dat ze desondanks alles, toch hun best hebben gedaan!
Maar nú is het de allerhoogste tijd om met Bredase bezems de Haagse kliek het stadion uit te vegen.
Het Haags experiment is volledig mislukt.
Dáár kan geen discussie over bestaan.

5   7  
HupNAC

Inderdaad had ik er voetballend ook meer van verwacht. Maar ik denk dat je in de afgelopen 2 jaar met alle gebeurtenissen ook niet je beste niveau kunt halen.
Hij zegt niets verkeerds en geef hem groot gelijk om weg te willen. Ik denk dat er wel meer de uitgang zoeken😉

13   18  
Leo

Zijn doelpunt in eigen goal tegen ADO is tekenend.....

4   5  
Ed

Ik geef hem aan de ene kant groot gelijk. Alleen is het like van iets wat verband heeft met Nac niet handig. Ik hoop dat hij op een juiste manier vertrekt en niet zoals Steijn en Immers. Ze stappen zelf op. Eigenlijk moet je dan je eigen contract afkopen.

Chaos is hem niet aan te rekenen en zijn inzet ook niet. Maar je kunt beter je voeten laten spreken en iets minder met je Haagse vrienden bezig zijn (vooral op dit moment), je slaat dan eigelijk de plank mis hoe het bij mensen valt. Des al niete min Suc6 en breng voor ons nog ff geld in de lade en ik hoop voor Malone op een mooie club.

16   4  
t, Veer

Is het nog niet duidelijk dat de organisatie van Nac volledig verrot is (hopelijk snel was). Het is een omgeving waarin spelers gewoon niet het beste van zichzelf kunnen laten zien. Het is niet toevallig dat veel spelers ergens anders veel beter uit de verf komen. We kunnen wel iedere keer op de spelers afgeven maar ben er van overtuigd dat Malone er het beste van willen maken. En de constante kritiek vanuit de supporters helpt ook zeker niet.

8   4  
Avro

Gewoon môise met bakker centraal. Ging allemaal wel erg traag met Malone .

15   2  
Bp

Dag Malone, welkom Luc Marijnissen

12   2  
Ivo

Als we kijken naar de huidige selectie dan verwacht ik dat een groot deel daarvan niet meer terugkeert.

Bij de keepers gaat Olij naar een eredivisieclub en heeft Kortsmit een aflopend contract.
Het lijkt me beter om 2 frisse keepers te halen die er zin in hebben om voor NAC te spelen en die ook weer transferwaarde vertegenwoordigen.

In de verdediging hebben we met Bakker een redelijke routinier en met Siereveld en Marijnissen twee talenten. De rest zou van mij vervangen mogen worden: Mashart, Maria, Ligeon, Rutten, Malone en ook Adilehou, al zou die laatste van mij ook nog wel mogen blijven. Lucassen is alvast een goede versterking. 23 jaar en een prima seizoen in de eredivisie achter de rug.

Op het middenveld hebben we met Velanas, van Schuppen en Banzuzi jonge talentvolle spelers. We missen hier wel ervaring. Azzagari gaat naar Eindhoven en Agougil en Cagro mogen van mij ook weg. Zij hebben een aflopend contract. Haal hier betere, meer ervaren spelers voor terug.

Ook voorin zou ik proberen zoveel mogelijk om te gooien. Ook hier gaan veel spelers weg, Bilate, Bannis, DJ Buffonge en daarnaast zou ik proberen om ook Antonia weer te slijten. En dan hebben we Hilterman nog, wat een verhaal apart is. Als we nog iets willen terugverdienen aan Kaj de Rooij, dan is dit ook het moment om hem te verkopen. Zijn contract loopt in 2023 af.
Dus ook hier alle ruimte om goede versterkingen te halen.

Het ziet er allemaal nog niet zo slecht uit. Er moet salarisbudget zijn om transfervrij goed zaken te doen, ik zou zo weinig mogelijk transfergeld betalen. Dan nog 2 a 3 spelers huren die echt het verschil kunnen maken. In iedere linie 1.

En hopelijk een trainer die EINDELIJK spelers op hun natuurlijke positie wegzet, en niet gaat lopen rommelen. Dat doen we nu al jaren en werkt niet.

18   8  
Dun Diëe

@ Chris WM: ik kan je inzichten vaak erg waarderen, maar nu ben je zelf degene die het groter geheel niet ziet.

Je vraagt je geen moment af waarom Malone op dat like knopje drukte, waarom spelers gelaten op het veld stonden en waarom ze niet wilden wilden knokken. De gemakkelijkste weg die jij bewandelt is te denken dat het aan de spelers ligt. Nogmaals, dan mis je dus het grotere plaatje. Het is bestuurlijk één grote puinbende bij de club, we leven sportief zwaar onder onze stand met als gevolg dat de achterban met schuim op de bek achter de computer zit te discussiëren over het wel en wee van de club. Natuurlijk ondervinden de huidige spelers de gevolgen van al deze negativiteit.

Ze worden neergezet als ondankbare honden, maar een groot deel van die achterban die dat zegt zou eerst eens even heel goed in de spiegel moeten kijken. Je kan wel van alles eisen van die gasten, maar met alles wat er aan de hand is heb je veel, veel te hoge verwachtingen.

Nogmaals, Malone heeft het behoorlijk gedaan en ik wens hem het allerbeste.

5   3  
SjorsNac

Jammer maar te begrijpen. Contract inleveren dan als de motivatie er niet meer is.

11   3  
Ivo

Eens met Dun Diee.

Overal waar de sfeer slecht is wordt slecht gepresteerd. Ook bij NAC.
De afgelopen 2 seizoenen bij NAC zijn niet leuk geweest, ook niet voor de spelers.
Het gedoe rondom Steijn (en Lokhoff), het vertrek van Sydney, Haye en Seuntjens, de verkoop van de club, het gedoe met de CFG, dat je noodgedwongen met een halve O23 moet spelen, het zorgde alleen maar voor chagrijn en negativiteit.

Daarom is het goed om zoveel mogelijk spelers te vervangen. De frustratie letterlijk naar buiten laten lopen. Nieuwe spelers zullen gemotiveerd zijn en hebben zin om er wat van te maken. Sfeerverpestende spelers zoals Hilterman moet je direct lozen, daar is geen ruimte meer voor.

Met nieuwe spelers, nieuwe energie, er weer vol voor gaan. Dan krijgen wij er ook weer zin in, en krijg je weer wisselwerking met het publiek. Dan wordt het voor iedereen leuker.

26   3  
Nonkel Frans

Wat Malone zegt over chaos. De hele chaos heeft kunnen ontstaan onder leiding van manders. Fout op fout. Geen relatie en gevoel bij de club. Geen respect voor zittende staf en spelers. Niet ontvankelijk voor kritiek. Volgde Steyn door dik en dun. Letterlijk. En ze gaan tot het gaatje

Laat het een les zijn dat wie NAC = Breda ook neerzet als nieuwe staf - zorg altijd voor een kritische massa rond je directie/ leiders. Twee vrienden/gelijkgezinden naast elkaar klinkt goed - heeft voordelen maar kan op den duur ook te zelfgenoegzaam worden en dus verkeerd gaan.
De combi manders/ steyn was er zo een. Zij die alle ruimte konden pakken om hun eigen ideeen inzake staf en spelers op arrogante en respectloze wijze door te drukken, dat is funest geweest voor onze club.
Om te janken: al onze goede staf en spelers lopen en floreren elders en wij blijven achter met een team en trainer waar de Ado/Steyn erfenis blijvend doorheen spookt.
Plots vallen in BNde Stem de kampen bloot. Olij werkte goed met steyn en malone is een vriendje van ss . Fijn voor beide aanvoerders.
Kan dat gezever en dat indirect natrappen stoppen.
Als spelers nu nog melden dat het een chaos was dan hadden ze eerder naar manders moeten stappen of een RvC moeten informeren. Want alles begint bij de leiding. Niet ingrijpen, verkeerd ingrijpen, zaken laten gaan, niet communiceren, verkeerd communiceren, geen kritiek dulden. Goede staf en spelers laten gaan. Het team uithollen etcetera.
Maar als je in de krant man en paard niet wil of kan benoemen houd dan helemaal je mond. Dus dat je steyn een prima vent vindt ( al dan niet net oog op je eigen carriere) en/of bevriend bent met zoonlief. Dat is prive.
En laat BNde Stem ook ophouden met hierin te roeren. Of je vraagt door of je vraagt niets Blanco.

Morgen godzijdank de verkoop!
Bedankt Van Aalst bedankt RvC bedankt Crossminds dat jullie met je " leiderschap" en " regie" zo n 16000 supporters/"klanten", personeel en spelers een jaar lang hebben laten bungelen. Zoveel onnodige schade en zoveel lelijkheid hebben we nooit eerder gezien rond onze club. En dat ligt niet aan de supporters. Alles begint bij de leiding.
Dit nooit meer!!!

8   5  
Badeend

Deze jongen begrijpt er niet veel van én heeft totaal niet laten zien wat er van hem verwacht werd - in twee jaar niet. Dat hij aanvoerder was, is gewoon raar.

Dat we ons allemaal "de sliding tegen Emmen moeten herinneren" zegt ook voldoende. Dat was inderdaad een hele goede en waardevolle sliding, maar ook vooral zo memorabel omdat het zo uniek was voor Malone. Verder zal ik me hem toch vooral herinneren als een trage speler zonder échte wil om te winnen en zonder drang vooruit. En daar sta ik niet alleen in.

Als je die sliding aanhaalt, moet je ook bijvoorbeeld de wedstrijd tegen Excelsior uit vorig seizoen aanhalen, waarin zijn directe tegenstander zoveel ruimte kreeg dat die nog steeds moet bijkomen van het lachen. En ook dat is wat het is - een voorbeeld.

Dat Malone vorig seizoen door de ex-trainer (die ook al slechts één memorabel moment als speler in een NAC shirt kan overleggen) steevast werd opgesteld, daar kan Malone niets aan doen. Dat hij het nooit heeft laten zien, dat mag hij wel meer bij zichzelf zoeken dan hij nu doet wat mij betreft.

Maar goed, weg is weg, zand erover en door met nieuwe mensen. Hopelijk komt er ook weer een écht scoutingapparaat.

13   20  
Beest

@ray

Dat is gewoon onzin. Roots bepaald voor een groot deel hoe jezelf in elkaar zit . Zuid Europeanen zijn explosief en vol passie. Scandinaviëers zijn heel erg introvert. En voormalig Joegoslavië zijn ze ook vrij explosief en passievol. Veel meer dan bijvoorbeeld Nederlanders.

Zo zijn ze op de Nederlandse Antillen gewoon heel erg rustig . Niet te gek doen maar Chill.

En dat chille karakters past gewoon niet bij een club die noad wilt zien.

Of wil jij zeggen dat:
-Kastaneer
-Rosheuvel
-Malone
-Antonia
-Mashart
- Ligeon
- Hilterman

Lekker gevallen zijn in Breda?

En voordat de linkse rakkers weer aankomen met gezeik. Ik zeg alleen dat het chille karakter niet bij onze club pas .

17   1  
Melis Boonstoppel

Het is geen verkeerde gozer en hij heeft zich professioneel opgesteld in een toch vrij roerige tijd. Maar daarvoor heeft hij ook gewoon een voor KKD-begrippen riant salaris ontvangen. Ook deze fout (mismatch) ligt natuurlijk bij Maurice Steijn. Hij was degene die vond dat een club als NAC de wachtkamer in moest tot Dion Malone tot de conclusie zou komen dat hij echt niks beters zou vinden. Je kunt natuurlijk op je klompen aanvoelen dat dit dan fout zou lopen. Wachten doe je alleen op spelers uit de buitencategorie. Dat is Dion Malone niet. Dat hebben we zelf twee seizoenen lang kunnen aanschouwen. Voor dit soort spelers geldt: graag of niet. Ik heb overigens vooraf al nooit begrepen welke capaciteiten hem door Maurice Steijn toegedicht werden. Hij zou de breker op het middenveld zijn die de ploeg wel even op sleeptouw zou nemen. Iets wat hij voorheen in jaren ADO nog nooit had laten zien. Het is altijd een aardige waterdrager geweest. Niets meer. De afgelopen twee jaar is hij afgegleden naar het niveau slechte waterdrager. Te beperkt voor het middenveld en te lief voor de verdediging. Een kartrekker is hij nooit geweest. Zijn hele voetballeven niet. Hoewel ik hem het beste wens in het vervolg van zijn carrière ben ik blij dat hij bij NAC vertrekt. Voor dit soort spelers kom je niet naar het stadion. Het is een dertien in een dozijn voetballer. Geschikt voor clubs als Top Oss of Telstar.

19   8  
Ouwe Spionkop

Mensen die zeggen dat Malone het goed heeft gedaan kan ik niet serieus nemen.
Hij is veruit de slechtste laatste man in jaren. (ok Damchevski was nog slechter)
Kon nooit een oplossing bedenken, altijd maar breed of terug. Nooit eens rush naar voor maken, nooit een goede pas.
Vaak kwam hij ook op beslissende momenten tekort waardoor Olij weer moest ingrijpen.
Nee deze gast gaat geen andere club meer vinden, tenzij bij Steijn.
Laten we dat maar hopen dan zijn wij er vanaf.

6   7  
scheppioni

@ BP
Dan zal Ed toch geen hoofdtrainer meer moeten zijn !
Nu is wel maloen een rechter cv en Luc een linker cv, maar wanneer de overname op zijn vroegst volgende week rond mocht gaan komen dan graag een trainer die durft eigen talenten op te stellen en beter te laten groeien, jammer dat ze Molenaar de afgelopen weken er niet bij hebben betrokken ! Onze moie kut club NAC weer eens zoals NAC is, ben zeer benieuwd naar de toekomst !

3   2  
LL

Is dit nieuws?

5   1  
NAC!!!

@Nonkel Frans.

Ben je daar zo zeker van morgen?

Ik ben heel benieuwd, hoop het met je mee. Maar ik schrik nergens nog van..

12   2  
NAC Vooruit!

Lekker terug naar ADO gaan. Doe de groeten aan de familie Steijn Dion.

12   4  
SKP

Ergerde mezelf aan tijden aan Malone. Breed, tikkie terug.
Rendement 0,0.

Snel opzouten

13   5  
Nonkel Frans

Ja hoor @Beest en wij geboren Brabanders zijn of drugsdealers of rabiate alcoholisten.
Zo kennen we er nog wel een paar.

4   7  
Beest

@nonkel Frans

Geen idee . Ik ben niet geboren in Nederland dus ook niet in Brabant.

8   5  
Stoep

Flapdrol. dag

12   3  
De muzikant

Dion: bedankt voor die ene sliding tegen Emmen vorig jaar, maar hoe ik ook probeer, meer goede momenten kan ik me niet herinneren.

2   18  
Tip

Speelde in het begin voldoende / goed. Is teruggevallen , zoals alle spelers behalve Velanas, na het vertrek van Seun en Haye. Kon de bal daardoor nauwelijks inspelen op het middenveld.

'Die vinger omhoog foto' plaatsen is niet slim. Maar het is geen moord. Hij had zich daar wel kritischer over kunnen opstellen in het interview. Maar het interesseert hem niet meer, hij wil gewoon weg. Begrijp ik best. Is voor alle partijen het beste. Net zoals een nieuwe AD nodig is.

Ik denk dat hij naar Sparta gaat en daar past hij volgens mij wel goed. Hebben veel betere verdedigers dan wij. En de supporters van Sparta zijn niet allemaal gelouterde ex-profspelers zoals wij supporters van NAC. Die van Sparta zijn stuk milder omdat ze niet alles beter weten. 😎

Terug kijkend heeft Manders / Steyn een fiks risico genomen door veel Hagenezen aan te nemen. Dat kan wel als alles goed loopt. Valt het tegen dan zijn die nieuwe jongens de zwarte schapen. En door niet te promoveren viel het tegen.

Nu de overname afwachten en vooral wie wat gaat doen.

4   4  
Nonkel Frans

Aha @Beest. Vandaar dat het je is ontgaan dat DE nederlander niet bestaat!.
Uit welk gewest en met welke roots hebben we hier dan wel het genoegen? Ik benieuwd naar jou land waar alles en iedereen altijd de benen uit de kont loopt en dus iedereen boven drijft en allemaal opgesteld staan voor jullie nationale elftal?

15   19  
Huis42

Olij, Malone, Rutten, Seuntjens, De Rooij, Haye en Bilate baalden van het vertrek van Steijn en vooral van de manier waarop.

Ze konden dat alleen niet vanaf het zeggen, want dan worden de de supporters boos.

En bij NAC denken de supporters dat alles om hen draait en dat het kopen van een seizoenkaart leidt tot inspraak over van alles en nog wat.

Straks hebben we NAC= Breda en dan wordt er heel erg naar de supports geluisterd, dat heeft de club afgelopen jaar en vele jaren daarvoor heel veel gebracht.

Heerlijk structureel KKD, met eigen jeugd op het veld, lekker zuipen en roepen dat we zo bijzonder zijn. Want zelfs in de KKD zitten er 16.000 toeschouwers. Helaas zien die geen profvoetbal.

8   3  
Erik

Tjaaa, en dat het EEN ENORME PUINHOOP is bij ons NAC is in heel NL nu wel bekend!

Van Aalst en Manders bedankt voor dit enorm verval.

Het is gebleken dat jullie vooral goed zijn met de verkoop van GEBAKKEN LUCHT!

EN JULLIW PERSONEELSBELEID IS VAN HET NIVEAU....MIDDELEEUWEN!

WAT EEN WANBELEID! SHAME YOU!

7   3  
bas

@Beest
Dit soort generalisaties en psychologie van de koude grond is voor amateurs en het recept voor kansen missen. Je haalt met één speler niet het gemiddelde karakter uit een willekeurig land of streek binnen. Je kan beter kijken naar het individu. Er zijn ook chille Duitsers, extroverte Scandinaviërs en felle Arubanen. Het is zonde om iemand te missen die qua karakter perfect bij de club past. Er zijn natuurlijk ook gewoon spelers van Caribische eilanden die prima bij NAC passen. Misschien geen wereldvoetballers, maar van een Loran of Leigh je kan niet zeggen dat ze in het veld te 'chill' waren of dat ze qua karakter slecht bij NAC pasten. Surinamers en afrikanen staan ook niet bekend als harde werkers, maar er zijn bijvoorbeeld ook een hele reeks Surinamers en afrikanen die perfect bij NAC hadden gepast qua mentaliteit.
Dit heeft overigens niks met links of rechts te maken. Waarschijnlijk ben ik een stuk rechtser dan jou. Ik bekijk het louter economisch en geloof niet in hoog over scouten en simpele generalisaties.

4   3  
Ricardo b

Helaas heeft hij de slechte prestaties die hij leverde bij den haag meegenomen naar ons .op een goede slijding na niks gepresteerd de laatste 2 seizoenen.dus laat maar gaan . kunnen we 2 jonge verdedigers voor terughalen.altijd paniek achterin met Malone een fatsoenlijke pass geven over 15 meter was al te moeilijk voor hem.volgens mij heeft hij ook meer eigen doelpunten gemaakt als goede paasjes gegeven.jammer maar gebleken is dat hij tekortkomt voor zowel ere als kkd. Ik denk zelfs dat hij bij Baronie op de bank zou zitten nog nooit zo'n slechte centrale verdediger gezien bij nac dus evenals al die andere miskopen zoals maria.rutten,bilate.antonia,cagro en nog een paar die niet meekunnen laten gaan inclusief trainer en consorten en helemaal opnieuw beginnen

17   2  
Nep Han

Beste nieuws van de week. Alles wat met Den Haag te maken heeft eruit gooien, hebben eigenhandig de club verder de shit ingetrokken de afgelopen 2 jaar en spelen contant het slachtoffer.
Houdoeee

11   3  
Molenschot Loco

Tja ...malone denk wat lex immers kan? Kan ik ook zolang manders er nog zit!!!

8   20  
Cees-2

Malone mag van mij blijven, alhoewel het geen hoogvlieger is, maar wie wel bij NAC, betreft de veldspelers? Is tijden niet goed gebruikt, heeft zwakke periodes met enkele sterke afgesloten. Heeft het grootste gelijk dat hij weg wil. Hij is daarin niet de enigste! Malone het gaat je goed,als je weg gaat? Je hebt je altijd correct gedragen, daar kan menigeen een voorbeeld aan nemen. Blijf dat doen.

6   4  
Wanny

@ HUIS42

Betaald voetbal draait ook 100% om de supporters. Zonder supporters blijft er van betaald voetbal niks meer over.

Dat gezegd hebbende schat je de invloed van de supporters bij NAC veel te groot in. Alle beslissingen werden gewoon genomen door de grootaandeelhouders, van het aanstellen van Edelenbos, tot het ontslag van Smulders en de komst van Manders. Op zijn zachtst gezegd hebben zij geen gelukkig personeelsbeleid gevoerd.

Uiteindelijk is de maat dan een keer vol en wordt er een actie opgetuigd waardoor Steijn van het toneel verdwenen is. Dat is echt het enige wapenfeit waar de aanhang direct invloed heeft gehad op het beleid van de club.


3   7  
Huis42

@molenschot: dan heb je het niet helemaal begrepen. Malone wil niet stoppen met voetballen.

5   4  
Beest

@bas

Nee je heb gelijk ik heb verkeerd verwoordt wat ik bedoel.

De mensen die NAC scout opndit moment met achtergrond uit die landen hebben de instelling van lik mijn vestje . Vandaar dat ik ook zei : voorlopig maar even niet daar scouten tot er iemand zit die wel de noad kwaliteiten goed herkent.

Een Loran of Te Vrede hadden dat noad wel inzich.

@nonkel Frans.

Ik ben een mengelmoes haha. Nederlands ,Argentijns en Engels. Maar in Argentinië geboren. Daar is alles hectisch dus ik vandaar dat ik NAC supporter ben geworden ;)

3   3  
n@©

Weer eentje die we transfervrij laten gaan zeker?

5   13  
FredKroket

Victor Sikora zou met Graham Arnold naar Breda komen. Sikora als hoofd scouting en Graham uiteraard als trainer.

Dat zou welkom nieuws zijn zeg!

8   4  
Nonkel Frans

Nou @wanny dan vergeet je de sjeik toch nog even. Dat was een historische zet van en namens de NAC supporters.
De actie van de supporters tegen Steyn werd een drama bevalling. Achteraf had wmb meteen manders ipv steyn aangepakt mogen worden.
Het blokken van de sjeik verliep beter. De supportersinvloed zit geborgd in het gouden aandeel en veto recht. Dat heeft haar waarde bewezen. Maar dat veto recht is niet iets wat je zomaar gebruikt.
Als de club redelijke eigenaren en ervaren RvC heeft die een fatsoenlijke directie neerzet hoeven de supporters niks te blokken en loopt het nooit zo hoog op.

29   7  
Noadhugodver

Ik begrijp deze jongen wel. Is al 2 seizoenen lang het pispaaltje bij nac supporters, terwijl hij zelf nooit iets negatief over ons of de club heeft gezegd. Tuurlijk, hij bracht niet wat van hem verwacht werd. Maar hij deed wel altijd zijn best en hield een proffesionele houding.

Ik vind dat wij supporters eens moeten stoppen met spelers af te zeiken. Wat hebben Malone, Mashart en de Rooij nou ooit misdaan? Oké, ze zijn (nog) niet goed genoeg en missen het NAC DNA. Dus? Ik weet zeker dat als wij Malone hadden gesteunt de afgelopen 2 seizoenen, hij het een stuk beter had gedaan. En dat geldt voor wel meer spelers.

10   3  
Sem

Lekker laten gaan, geen enkel cent mee geven.Dit geldt trouwens ook voor Maria, Antonia, Ligoen, Rutten en Hilterman.

14   5  
TpT

Ik geloof dat Malone echt een prima kerel is die zeker bevriend mag zijn met wie dan ook. Dat bepaalt hij natuurlijk 100% zelf buiten het veld.

Binnen de lijnen echter dien je professioneel te zijn en bereid te zijn zelfs je beste vriend een rotschop te geven. Sem Steijn en vooral zijn vader hebben NAC echt ontzettend veel schade berokkend. Vervolgens dagen ze het NAC publiek daarna nog opzettelijk uit met opgestoken middelvingers. Zelfs dat mogen ze doen, ze zijn immers van de tegenpartij en de afkeer is wederzijds.

Als je dan echter als NAC speler op het veld staat dien je het belang van de club, je werkgever. Dan is het gewoon niet handig om direct na de wedstrijd uitgebreid de tegenstander te feliciteren en te knuffelen terwijl diezelfde tegenstander je werkgever provoceert, wat juist je brandstof zou moeten zijn om te vlammen op het veld en te willen winnen. Doe dat knuffelen lekker binnen na de wedstrijd of een dag na de wedstrijd in de kroeg of in je woonkamer.

Nu lijk je gewoon het sentiment niet te begrijpen of te willen begrijpen. Daarnaar blijkt hier voor mij uit dat Malone dan het heilige vuur mist om ons door deze tweeluik te gidsen. Dan kun je inderdaad beter vertrekken.

Verder wens ik Malone echt het beste. Lijkt me nogmaals een prima vent op persoonlijk vlak en is extreem netjes geweest altijd. Heeft zich niet verlaagd tot niveau Steijn/Manders.

13   4  
gedoe

'gevoelige speler'

lees ik dat nou echt?

We zijn met topsport bezig hoor.
Tenminste... dat is uiteindelijk de bedoeling

9   9  
Tip

Arnold als trainer zou natuurlijk top zijn.

13   5  
Klundert

Vroeger was NAC een warme club waar iedereen zich thuis voelde. De spelersgroep was een hechte vriendengroep en vocht voor elkaar. Het publiek voelde zich één met de spelers.

Waar het misgegaan is, is me onduidelijk. Bij de verkoop aan de grote 3? Dat is misschien wel erg makkelijk. Ik denk dat het een combinatie is van veel zaken. Social media is daar een grote oorzaak in denk ik. Men stookt elkaar op waardoor een negatief sfeertje ontstaat wat weer overslaat op de spelersgroep. Spelers lezen deze reacties natuurlijk ook.

Andere grote oorzaak is leiding van de club. Men heeft niets met de Brabantse mentaliteit en vice versa. Er vormt zich een polarisatie tussen leiding en supporters.

Social media kunnen we niet verantwoorden, maar het is tijd voor een andere wind. Mensen aan het roer die wél wat hebben met de club, een trainer die sterk is in teambuilding. Zelf denk ik aan een Hans de Koning, Fred Grim of Molenaar. Maar wees eerlijk, wie wil er momenteel in deze slangenkuil stappen?

9   5  
baosje

@Huis 42

"Malone wil niet stoppen met voetballen .."

nou dat lukte hem laatste 2 seizoen vrij aardig

weg met deze mislukkeling ! je voetbalt graag of helemaal niet voor NAC
dattie maar lekker naar Sparta gaat n aar ome Maurice

2   4  
Tim 076

Later passant 👍

10   5  
Bp

Gewoon Hollandse (boeren) jongens halen/houden met noad en strijdlust, ben je ook gelijk af van gezeik van Afrika cup/ Suriname toernooi en buitenlandse oefenwedstrijden waar de meeste toch op de bank zitten of minimaal aan speelminuten komen.

Goed op weg met : vd Sande en Lukassen !!

19   13  
Pietjebel

De deal is rond NAC =Breda
Gerbrands voor 1jaar intern directeur

7   3  
JH

Steijn heeft toen hij bij Nac kwam naar het verleden gekeken en heeft in zijn gedachte twee goede voetballers van Ado, die daar geen nieuw contract kregen, gehaald Leuk denk je maar beide voetballers hadden hun beste achter zich liggen. Immers was reeds 34 en Malone 31.
Beide hebben geprobeerd hun oude niveau te halen. Jammer genoeg was dit niet voldoende voor de KKD. Dit kan je de spelers niet kwalijk nemen, maar wel het technische beleid.

2   0  
Kinderkaartje

Is dit een van je guitige streken, Pietje Bel, of is dit serieus?

Gebrands had toch aangegeven dat iedereen hem mocht bellen NA 1 juni. Volgens mij is dat nog twee weken.

5   4  
Mo

Had je dat biet eerder kunnen doen,eerst een ton tekengeld 2 ton jaarsalaris ppppfffff grote amateur bendu half haantje if afgekeurde reiger zeggen we in het westeinde

5   6  
Theoden King

Dion, bedankt voor je inzet.

Was inderdaad geen natuurlijke match en hangt te sterk samen met de "Haagse periode" in Breda. Ik vond hem, ondanks zijn ervaring, ook geen speler die iets extra's bracht.

Op naar volgend seizoen en weer twee echte derby's!

10   3  
Pietjebel

@kinderkaartje
Geen grapje
99.9999999999999 waar

2   2  
Gerrit Hiemstra

Bedankt voor je inzet de afgelopen 2 jaar! Dit maakt weer mooi flink wat ruimte vrij in het salarishuishouding voor komend seizoen.

5   3  
Angelino Eindbaas

Speelde niet altijd best maar vond hem wel altijd correct en iemand die rust uitstraalt. Dat is ook belangrijk, zeker voor jonge jongens om je heen.

Maar wat mij stoort aan dit soort berichten is dat hij altijd alle NAC Supporters aanspreekt. Doet Steijn ook overigens.
Ineens zijn alle NAC Supporters hetzelfde. Als we dat omdraaien en ik zou zegge dat alle mensen uit Suriname mij nooit waardering geven dan ben ik vast een racist.

16   7  
ome cor

@klundert
Als er vroeger iemand wegging wenste je hem succes of zweeg je.
Verder hield je je eventuele blijdschap over het vertrek enigszins voor je.
Nu moet er per se een schop nagegeven worden, want fatsoen verwachten we wel van een ander, maar bezitten het zelf als aanhang totaal niet.

Dat is het verschil met vroeger en nu.

4   5  
Lamington

Houdoe!
Vrijwillige ontbinding en succes verder!

18   8  
Ouwe Spionkop

@Ome Cor
Vroeger likete fatsoenlijke spelers ook geen provocerende acties van tegenstanders.

10   8  
Klundert

@Spionkop

Vroeger werd een speler niet wekelijks op een forum of social media afgebrand.

Het is gewoon een vicieuze cirkel. Supporters mogen kennelijk wel alles roepen over een speler. En de speler vindt dat hij alles mag liken.

Eigenlijk geef je met je reactie precies aan waar het grootste probleem zit.

14   2  
Badeend

Klundert - social media is géén oorzaak van de giftige sfeer en totale 'ontbinding' tussen club en achterban. Social media zorgen enkel en alleen voor een vergroting van het sentiment. Anders gezegd: als het goed gaat, zijn de social media óók een vliegwiel voor het goede sentiment.

De enige oorzaak voor de huidige extreme malaise ligt in de bewuste acties van Mattijs-zonder-H, de ex-trainer en hun andere vrindjes om te breken met 'oud-NAC' of 'de Bredase vriendjespolitiek'. In opdracht van wim van faalst met goedkeuring van de RvC. Moeilijker is het niet.

18   2  
Kinderkaartje

@PIETJEBEL

Als dat echt waar is gaan er hier twee vlaggen uit.
Denk dat Ton Gebrands de allerbeste persoon zou zijn om NAC weer een beetje back on track te krijgen.

Ik wacht het af, maar dat stemt heel positief.

14   8  
Ouwe Spionkop

@Klundert
Malone is nooit afgebrand, pas na die actie van die foto was er echt flink kritiek.
Er was wel kritiek op zijn functioneren als speler. Maar daar zijn sites als deze toch voor bestemd?
Dit was het slechtste seizoen ooit en dan moet iedereen het maar prima vinden en mag daar niks over zeggen?
Ga nou niet zo de deuger uithangen.

12   4  
Didier

@Tonn knap dat je na alles wat die Steijn sr (en jr) NAC geflikt heeft nog steeds de schuld bij een 'deel van de supporters' neer durft te leggen. Die achterbakse Steijn deugd voor geen meter.
En Malone, tja ga er geen woorden aan vuil maken.

6   1  
El Pincho

Waardering moet je verdienen! Is nooit een goede match gebleken. Dat kan gebeuren, maar had dan een vent geweest en dit eerder kenbaar gemaakt, zodat onze jonge honden meters konden maken op zijn plek. En als je niet begrijpt dat er veel commotie komt als je op zo’n moment een bericht van je vriend liked gaat er bij mij niet in. Dit noem ik pure provocatie. Lekker ophoepelen en schoon schip maken mbt al dit soort gasten.

9   2  
Jf

Pietjebell ik neem aan dar je interim bedoelt? Overgangsjaar om naar een goede vervanger te zoeken.
Als trainer ging de naam van Buijs.
Td heb ik nog niet gehoord
Ik zou als ik Nac was eens bellen met Tabouni. Een talentvolle nr 10 en nog steeds geen contract getekend. Is transfervrij.

6   2  
Klundert

@Spionkop

Ik hang de deuger niet uit. Kennelijk lees je niet goed, geeft niet want dat is niet voor iedereen weggelegd. Ik geef juist aan dat het meerdere oorzaken heeft, onder andere social media, maar ook de leiding van de club.

14   2  
Bob

Ons NAC was het afgelopen jaar de grootste KUTCLUB die je maar kunt bedenken! Verschrikkelijk!

4   5  
Dabbert

Is ook maar een beperkte voetballer. Maar wel altijd inzet getoond. Ook al waren zijn daden niet zo groot. In ieder geval geen geld meegeven. Hij wil weg. Misschien kleine afkoopsom. Zeker voor ADO, die heeft hij vorige week al genoeg geholpen met zijn doelpunt. En zeker ook voor Sparta Rotterdam, die een elftal heeft dat je gerust ex-NAC kan noemen. Gewoon twee ton vragen.

4   6  
JN

Een van onze betere spelers, maar dat zegt meer over de rest van de selectie dan over Malone…

10   25  
Mmm

Lekker opzouten klootzak ga maar met je vriendje Steijn spelen bij Ado. Wat een loser ben je,.......

12   11  
Tip

Gerbrands 1 jaar als interim zou TOP zijn. Durft ook het gesprek met overspannen supportersgroepen aan.
Maar laten we vooral zorgen dat hij zijn werk kan doen. Als het waar is natuurlijk.

15   5  
Molenschot Loco

Als...NAC=BREDA...Toon Gerbrands hebben weten te contracteren? Dan hebben ze goud in handen....ken hem vanuit zijn volleybal achtergrond pz dynamo ...TDK Brevok.......

12   6  
The Don

Nog even alles en iedereen die 24/7 begaan is met het lot van onze club in de bek spugen dit.

Domme sukkel Malone, rot op!

15   7  
Toontje

Vroeger hadden alle supporters respect voor de spelers van NAC
Vooral als ze inzet hebben getoond en achter de schermen veel hebben betekend voor andere jongere spelers, wat niet te zien is.

Respect bestaat niet meer in deze maatschappij.

Er zijn ook diverse groepen die wat te vertellen willen hebben bij NAC. Daarom komt er niks van de grond. Het is net de tweede kamer, alles teveel versplinterd waardoor een onwerkbare situatie ontstaat.

Vroeger hadden alleen mensen iets te zeggen die voetbalverstand hadden.

Natuurlijk is lang niet alles goed te praten wat de mensen uit Den Haag hier hebben gepresteerd of juist niet. Maar het fatsoen ontbreekt bij velen.

Dat alles daarom zolang duurt is een gevolg. Zitten we volgend jaar weer in hetzelfde schuitje.

Een ik geef je op een briefje dat die paar spelers die wel in de eredivisie zouden meekunnen op hun knieen zouden gaan zitten om bij Maurice te mogen komen.

Alleen Manders had nooit aangenomen moeten worden...een marionet van de grote 3. Hij kost handen vol geld en laat zich dit seizoen zelden zien. Ongelooflijk dat dat mag.

Onze vertrokken spelers renderen op dit moment heel goed bij andere ploegen.

Met zo'n achterban, die vroeger werd geroemd (maar nu door Willem II is ingehaald) denken spelers en trainers wel tien keer na voor ze tegenwoordig naar NAC komen. Zover hebben wij het al geschopt.

En diegenen die wel graag komen tegenwoordig kunnen er geen hout van.

4   11  
M.H. te R.

Voel een tussenjaar aankomen........

7   2  
Yup

Als vriendje Manders dit nog mag regelen, zal hij ook nog wel een zak geld meekrijgen ook.

3   2  
Wanny

@ NONKEL FRANS

Ik vergeet de sjeik uiteraard niet, maar dat heeft tot op heden 0,0 impact gehad op de sportieve prestaties.

Ik reageer op de stelling dat door de invloed van de supporters NAC ondermaats blijft presteren. Waarbij ik denk dat dat nogal meevalt.

17   2  
Beest

Nog maar 19.5 uur tot we het allemaal te horen krijgen!

Wat zou Toon Gerbrands een stunt van jewelste zijn.

15   7  
Nachoreca1

Pietje heeft 100% gelijk. Toon heeft ja woord gegeven.

5   0  
Beest

@nachoreca1

Jij was een sponsor van NAC toch of een oud sponsor?

7   11  
NoWat

Jammer dat je vertrekt Dion, had je er graag nog even bij gezien het komende jaar. Maar snap dat je gaat. Daar waar jij klaar mee bent, zijn wij ook.

Helaas zorgt dat ook voor een grote groep zuurpruimen, zowel hier op het forum als wekelijks op de tribunes. Hopelijk is dat ook snel verleden tijd, want ik word niet goed van al dat gezeik week-in week-uit. Er is altijd wel wat te zeiken en het is nooit goed.

Wordt tijd dat er weer eens wat te vieren valt, dan worden mensen hopelijk vanzelf weer wat vrolijker.

9   4  
Nachoreca1

@beest
ben 48 en nog steeds sponsor...Hahaha
Hoezo ?

9   17  
Belgische Naccer

Zoals Stijn en Manders niet bij NAC passen.. Zo passen al zijn spelers ook niet bij NAC.

Malone, Bilate, Immers, Janssen, Rutten, enz...

En als je bedenkt wie er allemaal hebben moeten wijken voor deze trainer en zijn spelers, dan schieten de tranen in je ogen.

Dit gaat jaren duren, voordat NAC, NAC weer is.
Ik hoop op een capabele TD en een goede trainer, die de groep eindelijk weer eens fit maakt en NOAD op het veld laat zien. Laten we daar eens mee beginnen.

NAC is momenteel een nietszeggende ploeg in de middenmoot van de eerste divisie...terwijl we onder Ernie Brandts, gewoon winterkampioen waren in de eredivisie....

Er ligt echt heel erg veel werk klaar voor wie het ook wordt.....de club moet van de grond af opnieuw opgebouwd worden.

De stilte rond de overname, duurt wederom veel te lang. De supporters van NAC worden er moedeloos van. Het hele seizoen al. En nog steeds zitten we in onzekerheid. Dit is niet goed.

Kom alsjeblieft snel met de namen en het plan van aanpak, en geen algemeenheden. Maar gewoon details, hoe je het gaat doen, met wie, en met welke spelers! Actie graag!

14   1  
Kinderkaartje

Als dat van Toon Gebrands echt echt is, word ik toch wel even heel gelukkig.

Alweter Naxioma wist eergisteren nog te melden bij de buren van de Rat

Over NAC=Breda
"Het eerlijke verhaal is dat het exploitatie tekort verder oploopt, [...], en dat ze moeite hebben de juiste mensen aan te trekken"

Vraag me af wij hij dan toch bedoelt met de juiste mensen? Nog meer Nicollen Edelenbosch, hoe heeft die Fries ook alweer en Matijzen Manders?

Nog meer nikskunners die de club nog verder de grond in kunnen trappen dat zij al zit.

Als Toon Gerbrands echt komt (zien is geloven) dan heb je echt een topper binnengehaald. Niet alleen voor NAC begrippen.

12   2  
Beest

Mensen die wat dichterbij het vuur zitten neem ik wat serieuzer als het om zulk nieuws gaat haha.

Zou echt fantastisch zijn. Hij heeft psv weer gezond gemaakt

9   6  
Spreeuwsel

Gewoon weg wezen met die Haagse jankerd lekker naar Sparta gaan . Dat we voor zulke salarissen heb betaald of je voetbalt graag voor nac en anders opzouten brood voetballers en neem Manders mee .

13   49  
naxioma

Mocht Gerbrands komen dan is dat geen verassing. Hij is beschikbaar en heeft aangegeven open te staan voor andere klussen in de voetballerij. Veel andere opties zijn er niet en NAC is een mooie uitdaging. Probleem is dat Toon dit voor een beperkte periode gaat doen en dat er weinig geld is om te investeren. Bovendien heeft Gerbrands zich zelden direct met voetbalzaken beziggehouden en juist op dat gebied moet er heel veel bij NAC gebeuren. Gerbrands is meer een bestuurder, iemand die excelleert als er al een (solide) organisatie staat. Daar is bij NAC geen sprake van. Bovendien is NAC eigenlijk te klein voor Toon. Belangrijker is bovendien welke Technisch Directeur wordt aangesteld, welke trainer-coach, welke spelers worden aangetrokken en hoe de jeugdopleiding wordt versterkt. Volgens NAC=Breda gaat het vooral om de juiste benoemingen. Dan komt alles goed, ondanks het gebrek aan kapitaal en netwerk. Na de mogelijke benoemingen van hotshots Gerbrands, Stewart en Arnold is er nog maar weinig ruimte over goede spelers aan te trekken, terwijl de verwachtingen weer onrealistisch hoog zullen zijn. Al snel zal teleurstelling overheersen en de druk toenemen. Het echte probleem (onvoldoende lange termijn investeringsmogelijkheden, een te veel aan lokaal eigenaarschap en daarmee interne twisten) zal NAC=Breda uiteindelijk opbreken.
Mocht Toon Gerbrands (ad interim) Algemeen Directeur worden dan is een mooie eerste klus voor hem te werken aan een statutenwijziging zodat in de toekomst de harde kern via de Stichting NOAD niet meer kan bepalen wie de volgende eigenaar wordt. Zo’n klus past Gerbrands wel omdat wat hem betreft koste wat kost voorkomen moet worden dat de harde kern het voor het zeggen krijgt bij een club. En laat dit nu al jaren het geval zijn bij NAC.

28   2  
adnac

Lekker naar ADO gaan, zijn eerste goal voor die club heeft hij al gescoord.

15   14  
Fan uit Zevenbergen

Morgen middag/ avond

Word het bekend gemaakt

Wie de nieuwe Eigenaars zijn

Wie de nieuwe RVC zijn .

Wie de nieuwe AD & TD zijn

Wie de nieuwe Trainers zijn

Wat de Plannen zijn ..

Hup NAC = Breda 💛🖤💛🖤💛👊👊👊

10   1  
NAC”ster

Blijkbaar is het voor de Haagse kliek een beetje moeilijk inschatten wanneer tactvol te reageren of acte présence te geven. Op de tribune gaan zitten, Posts liken, ik noem maar een paar voorbeelden …

3   7  
Matc

Fan uit Zevenbergen. Je kunt hopen dat het gebeurt, maar vergeet dat maar, gaat morgen niet gebeuren.

32   8  
Beest

Hahahaha die Naxioma.

Het doodnormaal noemen dat Gerbrands even AD wordt van NAC.


Wat een dwaallicht. Een dwaallicht dat nooit achter het plan van Nac=breda gaat staan . Uit rancune voor de afwijzing van zijn geliefde City.

6   21  
Toontje

Welk dom figgur laat de naam van Gerbrands vallen.

Die hoort ook bij de groep van als hij het al zou willen in deze tijd helemaal niets met NAC te maken willen hebben

Hoe krijg je het verzonnen en dat er dan nog mensen intrappen/geloven

23   4  
Chris W.M.

@TOONTJE

Moet jij maar eens opletten.

12   1  
Simcoe

Hè, wat; @Naxioma,

Meen je dat nu serieus. Dat je in je laatste 2 zinnen zegt dat de GROTE 3 bij de harde kern horen?
Of was dit 'n aanval van cynisme.





18   3  
Ivo

Het is weer feest hier. Wat een ellende zeg.

@Bsiderats, wordt het niet tijd voor een accountregistratie, gekoppeld aan IP en e-mailadres?

3   40  
Jf

Er gaat een hardnekkig gerucht dat Nac er financieel helemaal niet zo goed voorstaat.
Het verkregen geld van spelers zou direct in de zakken van Van Aalst zijn beland.

Ik weet niet of iemand hier meer van weet?

6   10  
Arie

Optyfen mooie gek. Heel die kliek raus. Neem ze allemaal mee. Nooit iets toegevoegd slappe zak.

11   2  
Pietjebel

@toontje

Wedden om een scc?

9   1  
Breda-mike

@ chris w.m hoe serieus neem jij het gerucht over de komst van toon gerbrands?

17   1  
WS

Als ik al een jaar ongelukkig ben op mijn werk, zeg ik mijn contract op.

Waar wacht je op?

27   4  
Chris W.M.

@BREDA-MIKE

Gerbrands gaat een rol spelen, dat staat wat mij betreft als een paal boven water. Als AD, dat weet ik zo net nog niet. Maar zal zeker iets van een adviserende rol gaan krijgen.

6   0  
Breda-mike

Hoe weet je dat zo zeker dan? ( ik hoop van harte dat je gelijk hebt) want heb daar nog nergens iets van over gelezen.

31   6  
Badeend

Nax, Nax, Nax....

Je begint nu wel écht door de mand te vallen met je valse riedeltjes. Waren het voorheen schattige epistels met af en toe een aanname, nu wordt het al moeilijk om tussen de aannames een feitje te vinden. Terwijl al die kwatsch wel door je wordt gebracht als feiten.

Gisteren was "het eerlijke verhaal" nog dat NAC=Breda "moeite had de juiste mensen te vinden", vandaag beginnen de problemen pas als Gerbrands, Stewart en Arnold aangesteld zijn. Zo ken ik er dan nog wel een paar.

Maar je meest plank-misslaande woordenbrij komt op het einde, waarbij je de Stichting NOAD bestempelt als de "harde kern" waar Gerbrands altijd al tegen ten strijde zou trekken. Daarmee geef je klip en klaar aan geen flauw benul van zaken te hebben. Ineens ben ik door die prietpraat van je alleen maar nóg blijer dat CFG niet door is gegaan. Als dat in de ogen van een enkeling een goede ("de allerbeste en enige") optie was, en die enkeling produceert daarna alleen maar redeloos gewauwel, kan ik de argumenten vóór CFG (en het gebrek daaraan) ook beter op waarde inschatten.

3   26  
Cees-2

NAXIOMA: Ik draag jou voor om het bij NAC te gaan runnen.

8   8  
Beest

De kkd wordt wel erg sterk nu.

Heracles komt er ook nog eens bij.

8   0  
Geelzwartwit

@beest

Dat zal Tom Egbers niet zo leuk vinden. Doet Dijkhuizen toch knap.

32   6  
H.V.M.

Wordt die rancuneuze NAXIOMA nu nooit eens doodmoe van zichzelf?
Wat een onruststoker.
Zijn laatste pakweg honderd reacties had ie ook in twee, drie keer kunnen plaatsen.
Had hem veel kostbare tijd bespaard.
Die pro City riedels kennen we nu inmiddels wel, net als de hetze tegen NAC=Breda.
Dat iemand pro is voor het ene en contra betreffende het andere, kan gebeuren.
We hoeven het tenslotte niet allemaal eens te zijn met elkaar.
Maar ergens moet het wél een keertje stoppen.
Hopelijk morgen dus als de overname plannen stukje bij beetje bekend gaan worden?
En zal ik nu eens een voorspelling doen???
Op het moment dat de definitieve plannen naar buiten komen, gaat het gezeik hier groter worden dan ooit tevoren.
En jullie mogen raden welke namen we hier dan steeds weer terug gaan zien om hun gram te halen!
Die zijn namelijk nog steeds niet klaar met NAC=Breda en de nederlaag die de City Group heeft geleden.
Wedden???

27   0  
Breda-mike

Ik was per definitie ook niet tegen een overname door city maar ik vind wel dat als straks alles rond is..de nieuwe trainer, AD ,TD en spelers alle vertrouwen moeten krijgen en IEDEREEN op moet houden met zeiken en we af moeten van de hele negatieve sfeer rondom NAC. Gewoon beginnen aan een frisse start

Hup NAC

8   1  
Tegel

I'M alone .. . Als internationale kan hij wel een leuke club vinden. Zonder een zak geld van NAC mee te krijgen!

2   38  
Nacdictive

Toon Gerbrands wordt geen AD bij NAC.
Adviserende rol ? 🤣🤣

9   38  
Nacdictive

@HVM:
Mij gaat het niet eens om de verwerping van de cfg deal maar meer om de sfeer :"wij zijn de echte NAC-ers, wij bepalen het NAC DNA, we roepen vooral veel de term NOAD, elke speler moet God op zijn blote knieën danken voor NAC te mogen spelen, elke trainer wil nog in de slangenkuil stappen en dat vinden zij dat dat hun alleenrecht is" onder het genot van een lekker biertje bij de Bommel of in de Jeka kantine, we vragen vooral veel ex NAC en dan gaat het goedkomen..
Nou ik moet het allemaal nog zien, vooral vanwege twee punten:
1. NAC=Breda is niet kapitaalkrachtig genoeg
2. We moeten een professioneel gerunde bvo hebben, zakelijk, geen amateuristische oudejongenskrentenbrood cultuur.

Natuurlijk bepaalt Social media wel een sentiment.. als je dat niet snapt, kom je uit een ei. En de NAC minded media inclusief de 5e colonne maakt hier ook dankbaar gebruik van.
Echt objectief is het zeker niet maar laten we vooral obv sentiment te werk gaan.

Er zijn zelfs mensen hier die de tijd hebben om Social media af te struinen om te kijken wie wat liket, wie door wie gevolgd wordt, hoe sneu ben je dan, dan heb je toch geen leven.. ongekend.

1   14  
Cees-2

HVM: Het is menig mens "eigen" als de gespreksstof te diep op de materie ingaat men het niet meer kan bevatten en het dan in het algemeen afdoet als not done. Maar voor diegenen die daar last van hebben, mogelijk wil Naxioma e.e.a. toelichten en daar extra tijd voor reserveren. Mogelijk dat dat meer duidelijkheid geeft.

8   4  
Veerse naccer

Vlag kan uit,was al bang voor dat we nog een jaar naar die lamzak moeten gaan kijken

15   3  
die ne gast

@NACdictive
NAC=Breda hoeft niet heel kapitaalkrachtig te zijn. Genoeg clubs die wel de tering naar de nering kunnen zetten zonder dat er elk jaar bijgestort hoeft te worden. En dat kan bij NAC ook, daar ben ik van overtuigd.
Van al het geld dat Manders over de balk heeft gegooid, hoef je al 2 niet meer bij te storten... Als Olij voor 7 ton tot 1 mln verkocht wordt, heb je al een groot deel van het tekort van komend seizoen gedekt zonder dat er hoeft te worden bijgestort.

Maar het gaat wel om de juiste mensen op de juiste plek in de organisatie neerzetten. En dat hoeft echt geen oud-NAC zijn, maar je moet wel mensen hebben die de club NAC begrijpen en om kunnen gaan met een moeilijk krachtenveld. Een verbindende persoonlijkheid hebben die mensen achter een gezamenlijk doel weten te krijgen.
Bij benoemingen als Eskes, Eisinga, Van den Abeele, Manders kon je vantevoren al uittekenen dat het een mismatch zou worden.... Dus waarom dan toch aanstellen?

Ik hoop dus dat NAC=Breda de juiste mensen weet aan te trekken die snel weer een positieve sfeer en een saamhorigheidsgevoel rondom NAC weten te creëren, want de negativiteit en tweespalt rondom NAC en de grote kloof tussen beleidsbepalers en supporters ben ik meer dan spuugzat.

Ik hoop dat de overname snel rondkomt, dan kan ik (eindelijk) mijn SCC gaan verlengen. Ik heb dat tot nu toe geweigerd, omdat ik zeker wil weten dat we niet aan City of andere vage buitenlandse partij overgeleverd worden.

7   2  
DJ

Ga,vlieg,sla je vleugels uit insta boy
Je staat er nu (m)Alone voor…

Hup NAC

6   18  
Nacrat

@die ne gast

Dat saamhorigheid dat gaat nog jaren duren. Er is veel kapot gemaakt onderling. Kijk alleen maar hoe mensen die op deze site een andere mening hadden over de overname beledigd werden. Hoorde regelmatig "PAAZafdeling". Mijn moeder zat op de PAAZ en heb ik zelf terug gevonden aan een touw op 17jarige leeftijd. Bedankt voor dat @beest. Hoop dat jou hetzelfde overkomt. En dat alleen omdat iemand een andere mening heeft over een overname. En ondertussen loopt 'vriendvanBSR beest' hier nog steeds rond. Diegene die met hem ruzie kregen en klaagde over hem zie je hier niet meer terug. En die zijn niet vrijwillig weggaan. Er is gewoon teveel kapotgemaakt. Val maar kapot. Tering volk.

1   9  
Atleet

Helemaal mee eens nacrat!

1   4  
Fliegervanger

Inderdaad een mismatch. Zet zich wel goed in. Blijft vreemd. Hem een paar jaar terug bij Ado tegen Nac gezien en toen was hij super goed. Waarom dan bij ons niet. Gevalletje jammer.

8   3  
Beest

Het wordt echt doodvermoeiend om steeds op je te moeten reageren nacrat aka Noad1976. Echt iedereen weet dat je dezelfde persoon bent . Continu dezelfde bullshit tegen Bsiderats en dat ik een bsiderats vriendje ben. Er is er maar 1 die continu een hetze tegen mij begint en dat ben jij.

Mocht je verhaal waar zijn neem ik mijn woorden graag terug. En verder zal ik niet meer op je reageren .

Zoals ik al zei : je bent doodvermoeiend

5   12  
Nacrat

@beest

Dat ben ik dus niet. Dus kom maar met je bewijs ipv praten over iedereen. Je bent gewoon een opruier. Jij bent vermoeiend. Er zou gisteren om 13.00 uur toch getekend worden volgens jou. Je bent een praatpapegaai met een hele grote snavel. En die woorden die je terugneemt, duw ze op een plek waar de zon niet schijnt wanker.

2   8  
SpongeBob

Wat een praat allemaal weer zeg …. Stelletje betweters.

Gelukkig komt hier maar een heel klein gedeelte van de supporters want het niveau slaat echt alles.

We moeten gewoon allemaal rustig afwachten wat er te gebeuren staat en tot die kun je allerlei aannames hebben maar de meeste slaan kant nog wal.

De meeste reageerders weten echt niet hoe het werkt in de topsport,

10   6  
Beest

Nog een goeie 3.5 uur. Dan zou er getekend worden.

Van wat ik heb gehoord is dat er weer onenigheid geweest over het tijdstip bekend maken.

De nieuwe eigenaren zouden het symbolisch om 19:12 bekend willen maken. Dit tegen het zere been de huidige.

We kunnen enkel hopen dat het na deze dag eindelijk voorbij is. Zeer benieuwd naar de plannen en persconferentie.

20   3  
Fritske d'n Olifant

Over Malone is al genoeg gezegd en geschreven. Dit komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Hij kampte na vroeg seizoen al met mentale problemen, is terug gekomen, maar heeft uiteindelijk nooit de verwachtingen waargemaakt die we vanaf het begin met zijn allen hadden. Dat zal ook voor hemzelf lastig zijn geweest. Wat voor Dion pleit is dat hij altijd open en eerlijk is geweest en zich altijd correct en netjes heeft opgesteld richting alles en iedereen.

Wat mij verbaast bij hem, maar ook bij anderen die zich over de kwestie uitlaten is dat ze denken dat "de NAC-supporter" iets tegen de persoon Maurice Steijn heeft. Dat is helemaal niet zo en daarmee doe je de gevoelens en de mening van al die mensen over de acties en het gedrag van Steijn ontzettend tekort. Dat is iets wat Steijn zelf ook niet snapt of hij is er zelf bij gebaat dat al die supporters door hem geframed worden als door Blanco en Mossou gehersenspoelde bloeddorstige lemmingen. Die paar eencellige zolderkamerhelden die doodsbedreigingen hebben geuit zijn overigens wat mij betreft geen NAC supporters.

Maar juist over het gedrag en de acties van Steijn jr. gaat de kritiek op het liken van de bewuste foto. Niet of hij dikke maatjes met Sem is. Dat zal mij en veel medesupporters echt een worst zijn. Puur het feit dat je een foto liket waarop een speler van de tegenpartij je eigen supporters provoceert. Ook al is het een maatje en is hij de hele wedstrijd toegezongen. Het is gewoon niet heel slim als je ook nog een uitwedstrijd moet spelen waarin je nog alles had kunnen winnen.

Maar eerlijk is eerlijk, je kunt niet ontkennen dat Malone er bij veel supporters nooit lekker heeft op gestaan. Dat kom natuurlijk ook voort uit de uitspraak van Steijn van vorig seizoen dat Malone bij hem altijd een basisplaats heeft. Vooral voor Malone was dat niet goed en dat heeft altijd een beetje boven hem gehangen.

Enfin ik hoop dat hij snel een nieuwe club vind en op een goede manier zijn carriere af kan sluiten. Misschien Almere City? Lekker dicht bij huis. Een transfervrij vertrek voor iemand met nog een jaar contract is prima maar iemand die zelf weg wil een zak geld meegeven zoals bij Immers is gebeurd niet wat mij betreft.

Off topic: Ik lees hier veel opruiende berichten in negatieve zin vol met aannames over de aanstaande overname van onze mooie club.

NIEMAND hier weet hoeveel geld NAC=Breda in totaal beschikbaar heeft en voor welk potje. Er wordt geroepen dat wat we niet weten onvoldoende is, maar niemand weet hoeveel geld er nodig is om van NAC een structurele eredivisionist te maken. Dus hoe kun je weten of het onvoldoende is. Allemaal duimzuigerij en aannames. We weten ook niet of er bijvoorbeeld nog lijken in de kast zitten. En wat er is afgesproken over toekomstige baten zoals de opleidingsvergoeding voor SvH of de transfersom voor Olij.

Wat ik ook lees is dat het met NAC=Breda wéér oude jongens krentenbrood wordt. Hoewel dat ook weer een nergens op gebaseerde aanname is wordt hiermee onterecht naar het verleden verwezen. Want wanneer hebben echte NAC-ers of mensen uit zogenaamde 5e colonne het voor het zeggen gehad? Noem me 1 bestuurder, AD of TD met een Breda of NAC achtergrond die in de afgelopen 20 jaar bij NAC aan de knoppen heeft gezeten. Stewart en Van As waren oud-spelers maar worden niet als onderdeel van de verfoeide zogenaamde 5e colonne gezien.

Ik denk dat de overnemende partij ons straks nog weleens kan verrassen. En ja, dat is een aanname en ook een stukje wensdenken.

10   3  
den hulk

snel wegdoen melone wanneer gaan manders en de graaf weg bij een ondernemer waren ze allang ontslagen opruimen

1   0  
NAC4Ever

@BEEST
19 May 2022, 09:44

Als dit waar ik vind het erg kinderachtig. Wat zou het de huidige eigenaren uitmaken hoe laat je het bekend maakt? Ik ken als reden alleen hun ego bedenken.

Mij lijkt 19:12 uur prima. Maar laat het dan alsjeblieft snel 19:12 uur zijn.

0   7  
Beest

@nac4ever.

Mijn bron had het me dinsdag verteld. Dat was voor de vergadering van de Rvc.

Blijkbaar is er iets besloten in die vergadering waarom het nog langer duurt. Het persbericht lag Al klaar namelijk.

Van wat ik nu hoor is dat het hem deze week al helemaal niet meer gaat worden...

Maargoed echt helemaal niemand snapt er nog iets van . Ook binnen NAC zelf niet.

Ik merk wel dat ik er zelf flink chagrijnig van word. Dus ik ga het even het een paar dagen niet proberen te volgen .

4   3  
Nacrat

Lekkere bron hedde dan🤣🤣🤣🤣

3   0  
Ad B uit Roosendaal

Jammer dat het zo gelopen is, maar het is beter om uit elkaar te gaan. Iemand die niet 100% tevreden is, past niet in het team.

Malone heeft het niet echt gemaakt in Breda.
Dat neemt niet weg dat ik hem waardeer als speler en mens.

We zullen zien hoe her verder gaat.

3   1  
Sjef de gevulde koek@ FRITSKE D'N OLIFANT

Metale problemen haha heb ik toen hier ook al gepost want moest binnen kamers bij Nac blijven. Malone had Corona opgelopen niks mentaals was een leugen. Zoals alles bij en binnen Nac. Dus dat verhaal van je klopt niet.

1   1  
ssje

Dan niet eej houdoeeeee👋🏼👋🏼

Laad alle berichten na dit bericht in