Wij gaan niet opzij

Man of the Match: MVV - NAC (3-1)

Das Phantom

NAC verloor gisteren met 3-1 van MVV. In Maastricht kwam de thuisploeg al snel op een 2-0 voorsprong en na rust werd het zelfs 3-0 voor de Limburgers. Invaller Jort van der Sande deed nog wat terug namens NAC, maar het was bij lange na niet genoeg. Aan jullie om de cijfers uit te delen.

B-Side Stats: MVV - NAC (580 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
R. Kortsmit
-
B. Lucassen
-
T. Velthuis
-
Anselmo Garcia McNulty
-
F. Sanchez
-
O. Velanas
-
A. Plat
-
S. Agougil
-
B. van Schuppen
-
E. Banzuzi
-
Charles-Jesaja Herrmann
-
R. Besselink
-
A. Kosiah
-
J. Antonia
-
J. van der Sande
-
Robert Molenaar
-
Charles-Jesaja Herrmann
3,7
E. Banzuzi
4,1
B. van Schuppen
4,7
S. Agougil
4,3
A. Plat
5,7
O. Velanas
5,3
F. Sanchez
4,6
Anselmo Garcia McNulty
4,3
T. Velthuis
3,6
B. Lucassen
5,2
R. Kortsmit
6,3
Robert Molenaar
5,0
J. van der Sande
7,1
J. Antonia
6,4
A. Kosiah
4,4
R. Besselink
5,3
Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #131 55 reacties
Volgend bericht
Liveblog: MVV - NAC 408 reacties
115 Reacties
179   8  
WillyG

Op naar Top Oss thuis, nieuwe ronde, nieuwe kansen.

92   9  
Ivo

Kortsmit voorkwam erger. Dus die is mijn MOTM.

Hopelijk worden mannen als Bakker, Vet, Antonia, Van der Sande snel fit, daar zouden we als team wel wat sterker van moeten worden.

En ophouden met dat getik achterin en het "voetballend willen oplossen". Die 3e goal (foutje Mac Nulty) was een voorbeeld van wat er dan kan gebeuren. Vooruit voetballen en als je de bal niet kwijt kan, de lange bal hanteren.

Een keertje trainen op corners kan ook geen kwaad.

179   8  
WillyG

Op naar Top Oss thuis, nieuwe ronde, nieuwe kansen.

25   4  
Bakfiets

Veel tegendoelpunten kwamen door persoonlijke fouten van meedere verdedigers. Als de ballen er voorin in gaan, dan wordt het ook wat makkelijker.

Ik hoop dat we er snel van leren en dat het vrijdag weer de goeie kant op gaat

92   12  
kees1234

Nieuwe pispaal is al duidelijk, herrmann.. Waarom?

Zijn afwerking was inderdaad niet heel sterk. Maar vond hem al veel beter dan de eerste wedstrijd. Kwam nu vaak in de juiste positie, werkte hard en was ook steeds beter aanspeelbaar ( en ja, het kaatsen etc kan nog beter).

Wat mij betreft vooral Banzuzi, agougil, v schuppen en velthuis erg erg matig.

Snel een aantal omzettingen nodig op het middenveld want deze jongens komen nog te kort voor de basis elf. En achterin toch het overwegen waard om eventueel een rechtsbenige cv aan te trekken.. Je ziet het meerdere keren mis gaan met uitverdedigen gisteren.

38   57  
Bredaaaa

Ondanks alles heb ik Molenaar een 8 gegeven. Je ziet toch dat er veranderingen zijn in het spel. Het zal een tijdje duren. Maar dan zal NAC een stabiele club worden in de kkd.

26   14  
Opnaardevolgende

Helaas is het centrale duo te matig voor dit Nac. Herman een soort stoeprand in mijn ogen, werkelijk elke bal springt van zn voet. Middenveld denk ik wel de drang om te willen, maar erg jong. v/d Zande en Antonia toch maar opstellen hopelijk vrijdag.

Snel vergeten en door naar de volgende.

HUP NAC

47   2  
Wolfmanjack

Inderdaad. Een linksbenige CV op rechts wekt niet. Velthuis eruit, Besselink erin. En Antonia op rechts. Goede voorzet en snelheid. Herrmann valt tegen maar heeft zeker potentie. En vd Sande is een échte NAC spits.

72   9  
Da Pope

Was gisteren blij verrast door de invalbeurt van Antonia. Had hem eigenlijk al een beetje afgeschreven, maar hij toonde meteen aan van meerwaarde te kunnen zijn. Daarnaast blij dat Van der Sande direct zijn eerste goaltje meegepikt heeft. Toch belangrijk voor een spits.

Achterin viel met name Velthuis erg tegen. Was overigens niet de eerste keer. Ook tegen Eindhoven in de voorbereiding zag hij er verdedigend helemaal niet goed uit. Had eerlijk gezegd meer van hem verwacht. Misschien heeft hij tijd nodig om te wennen aan het systeem en zijn ploeggenoten. MacNulty ben ik ook nog niet helemaal uit. Verdedigend beter dan Velthuis, maar is aan de bal een bron van onrust.

Voorin geef ik Herrmann nog een paar weekjes. Hij werkt heel hard en ik vind hem een aardige, redelijk balvaste kapstok, maar zijn afwerking moet echt beter. Hoop dat het ketchup-principe voor hem geldt en dat hij na zijn eerste goal loskomt.

44   7  
Janus

Wat ik vorige week bij Velthuis al constateerde werd gisteren werkelijkheid. Opbouwd is hij te bang om in te lopen en in te spelen en verdedigend veel te soft. Hopelijk herpakt hij zich, want ik ben niet zo onder de indruk tot nu toe.

Kortsmit/Plat/Velanas/Luckassen speelden prima, en VD Sande heeft Hermann in no time uit de basis gespeeld. Die viel heel goed in. Banzuzi... kan echt ballen maar moet veel sterker worden in de fysieke duels. Hij is pas 17, i know, maar met zijn bouw/lengte kan hij fysiek meer brengen.

Los van de prestaties van de spelers: het veld van MVV is werkelijk profvoetbal onwaardig. Je zag dat de NAC spelers moeite hadden met iedere bal controleren terwijl de MVV'ers er doodleuk op rondtikte omdat ze er 5x per weer op trainen. Dit is toch echt schandalig? Snap niet dat de KNVB dit nog steeds accepteert.

56   2  
Wanny

Die derde goal is toch voor 90% op het conto van de linksachter te schrijven? Die moet gewoon maar links spelen ipv dwars door het midden waar 3 tegenstanders staan.

Dat leer je al bij de pupillen.

25   1  
Jf

Natuurlijk vallen de fouten van Velthuis en MCNulty op maar heel eerlijk waren er ook meerdere die de onderzijde aantikte.
Agougil kan me nog niet bekoren, van Schuppen is niet voorgekomen in de aanval en Herrmann zal echt wel kunnen voetballen maar op dit moment een Fisayo.

Banzuzi kreeg kritiek maar die begrijp ik minder vond hem juist positief opvallen, af en toe mag het wat sneller in de handeling.

Antonia en vd Sande vielen goed in en Besselink viel ook positief op.

Kortsmit duidelijk de sterkste basisspeler zeker niet minder dan Olij

Nu op naar vrijdag met Vet op de plek van Agougil en Antonia en vd Sande in de basis.

112   4  
Stirf

Eindelijk de reacties zoals ze zouden moeten zijn. Niet afbranden op persoonsniveau. Inhoudelijk mooi verschillend. Laten we die sfeer vasthouden, daar bereiken we meer mee.

45   12  
gjoewie

Oei, dat zijn wel heel erg lage cijfers! Waarom toch?
Ik heb een leuke wedstrijd gezien. Jammer dat we verloren hebben. Het had zo maar in 8-8 kunnen eindigen.
NAC kreeg meer kansen dan in een half jaar onder De Graaf! Ik heb een ploeg gezien die naar voren voetbalde! Ik heb een ploeg gezien die gewoon door bleef aanvallen nadat de 3-0 viel!
Dat is toch wat we willen zien? En dan krijgt iedereen een onvoldoende?
Banzuzi werkte zich een slag in de rondte. Hij was niet altijd even gelukkig in zijn acties. Maar die gast is pas 17! Mag hij alsjeblieft een mindere wedstrijd hebben?
Die Van der Sande is een type speler die ik erg waardeer. Daar ga ik in elk geval nog veel plezier van hebben.
Hermann komt er ook nog wel. Als ie zijn eerste doelpuntje meepakt, krijgt hij vanzelf meer vertrouwen.
Kortsmit haalde er nog een stel onmogelijke ballen uit. Hij mag nog wat meer de leiding pakken achterin. De doelpunten waren hem niet aan te rekenen, maar hij moet wel de poppetjes op de juiste plek zetten.
En ik vond die Besselink erg sterk invallen. Zeker als je weet dat we toen met 3 man achterin stonden.
Misschien dat Molenaar iets te vroeg koos voor alles of niets. Maar daarmee toont hij wel aan lef te hebben. Het werd niets. En dat, lieve mensen, wat Harry zou zeggen, is jammer. Maar niet meer dan dat. Op naar de volgende wedstrijd. Eens is de hemel stralend blauw. Volgend jaar in mei, op de Grote Markt...

20   8  
scheppioni

Goed gezien Bakfiets !
Mee eens Wolfmannjack !
@ Da Pope
Ik ben wel overtuigd van Mc Nulty, op 19 jaar kun je nog zo'n fout maken maar tis net wat Wanny zegt ...... hij had daar nooit aangespeeld mogen worden natuurlijk !
MOTM de invallers Antonia, Jort en ook Besselink ! Kortsmit zeker ook prima !

35   3  
Ouwe Spionkop

Het stond echt niet goed.
De ruimtes tussen de verdedigers en middenvelders waren veel te groot, dus verzoop Plat.
Daarom konden de verdedigers de bal ook niet kwijt.
Weer een leer voor de volgende wedstrijd.
Ik was blij met de terugkeer van Antonia en v.d. Sande.
Marijnissen en Vet komen er ook aan.
Het komt wel goed als je tenminste geen top 3 verwacht en dat is ook niet reëel.
Volgend seizoen dan moet er een selectie staan die mee gaat doen om promotie.
Daar heeft NAC=Breda nog een heel jaar voor om samen te stellen. Gun ze die tijd ook.
Ik vond Herrmann gister helemaal niet zo slecht. Hij is snel, werkt hard. Met de kop niet al te sterk.
Maar als je dat vergelijkt met bv een Kosiah. Die is altijd totaal onzichtbaar.

17   5  
Geelzwartwit

Ik geloof in het spitsen duo Hermann Vd Sande. Ik hoop dat dit seizoen te gaan zien. Een meer uitgebalanceerd middenveld met 2 spitsen ervoor.

NAC kwam gisteren in ieder geval al vaker in kansrijke positie. Nu de ballen er nog in en de verdedigende fouten eruit.

22   16  
Ouwe Spionkop

Haha deze cijfers zijn wel heel laag zeg.
Zo dramatisch slecht was het nou ook weer niet.

8   5  
J0667

Ik zou herrman en jort graag een keer naast elkaar zien spelen

24   3  
Eastwood

Persoonlijke foutjes keihard afgestraft, MVV was effectief. Bij vlagen zag ik een prima NAC, de voorhoede is stiekem best sterk. Vrijdag weer achter die jongens gaan staan en niet na twee wedstrijden al pispaaltjes aanwijzen. Zijn we in Breda heel goed in, en dan verhuist de speler naar een andere club en knalt ie er 30 in (kuch Muhren)

12   6  
Fred

TRAINEN OP D O O R D E K K E N is heel hard nodig! Het werd maar 3-1, omdat MVV ook maar een matige ploeg is!

19   3  
negentientwaalf

Het elftal was wel strijdbaar, evenals het uitvak. Beide vertikte het om na de vroege goals, of zelfs de 3-0 het op te geven. Ook dat was weer eens fijn! Voor wie verwacht 3e te worden dit jaar wordt het waarschijnlijk een taai seizoen, maar ik verwacht echt wel dat dit elftal hier en daar nog wat moois weg kan zetten.

14   19  
Nog jaren KKD

De huidige selectie heeft te weinig talent met als gevolg dat binnen nu en 2 jaar spelers verkopen met een leuke winst kansloos is. Kortom, er is geen geld over om te investeren in beter talent.
Zeker bij een jonge selectie moet er potentie zijn om te groeien.
Daar mag best tijd voor worden genomen. Echter, dan moet er wel voldoende talent zijn en dat is er niet.
Een goede balaanname, werklust, doelgerichtheid van dit alles is er te weinig.
Alles op een te laag niveau. En dat nog wel in de KKD.

8   6  
Dutchbird

Wat Hermann liet zien was niet best. Een handige technisch begaafde speler zal hij nooit worden, maar hij heeft wel kwaliteiten als spits. Alleen komt het er niet uit. Soms door die onhandigheid maar vaker omdat hij slecht wordt aangespeeld. Er is maar één oplossing en dat is niets forceren maar gewoon vanuit je natuur blijven ballen, want alleen dan komt het zelfvertrouwen en de goals.

46   45  
Fred1

Ik heb eens rustig alle commentaren gelezen en zojuist ook BN de Stem en dat getracht te koppelen aan wat ik zelf heb waargenomen, maar waar ik me het meest aan stoor is dat het vergoelijken , bagatelliseren en het grote excuses zoeken weer is begonnen.
Leeftijd?
Het zegt mij niks, je kunt voetballen of je kunt het niet en als je het kunt dan ben je ook oud genoeg, het is naar uitvluchten zoeken, kijk eens naar al die jong teams die jaar in jaar uit presteren.
Daar moeten we onderhand eens mee stoppen.
De verdediging was gisteren om te janken , ik lees dan BN de Stem die dan alleen maar rept over de verdedigers maar dat op het middenveld alleen plat zijn taken uitvoerde daar hoor je niemand over.
Ik begreep destijds ook niet waarom Twente Velthuis zo makkelijk naar AZ liet gaan, nu weet ik waarom en nu zie je ook waarom Twente meteen vanuit de eerste divisie is doorgestoten naar de top van de eredivisie.
Daar zit visie, kennis en beleid en worden steeds de rotte plekken weggesneden.
Buiten het feit dat we geen scorende spits hebben en opgezadeld zitten met nog beroerdere invallers als Kosiah en Kotzebue is het middenveld het grootste zorgenkindje.
Agougil en Banzuzi leveren niet, en ze leveren zeker geen arbeid, voor een tegenstander is het luilekkerland en een surplus aan keuzes om de bal rustig af te spelen.
Er is geen discipline en geen wil.
De bouw van Banzuzi waar velen over oreren vindt ik juist een nadeel, het zorgt er voor dat hij nooit de bal kort bij zich kan houden en er altijd te veel ruimte tussen hem en de bal zit.
Alles lijkt op bijna de bal verspelen.
Ik hoop écht dat er stevig door geselecteerd gaat worden en we vrijdag niet wéér met een stel halfwas voetballers worden afgescheept.
Ik ben steeds duidelijk geweest in mijn mening dat City helemaal zo slecht niet was dan menigeen wilde doen geloven , ik sluit me dan ook voor een groot deel aan bij de uiteenzetting van TIP in het vorige item.
Er is een tweedeling ontstaan tussen de supporters die helaas niet meer te repareren is, NAC = Breda is bij het gros door de strot geduwd , dialoog was onmogelijk, de meerderheid werd monddood gemaakt en de keuze voor middelmaat en jarenlang verblijf in de KKD is hierdoor een feit geworden.
Onomkeerbaar.
Het blijkt dat het gezonde verstand en het sportieve streven om het uiterste er uit te halen het nooit kan winnen van bepaalde stromingen die ondersteund worden door een krant een site of zelfs een tweederangs columnist die ooit een blauwe maandag aan betaald voetbal in Breda mocht ruiken maar er zelf helaas ook niet veel van kon, maar wel hoog van de toren blaast.
Ik heb mij bij NAC = Breda neergelegd, heb mijn sponsorcontract netjes licht aangepast verlengd want rust is ook wat deze club nodig heeft realiseer ik me, maar blij ben ik er niet mee.
Ik ben altijd van het keihard werken geweest, niet verzaken ALTIJD willen winnen en gaan tot het gaatje, dat is helaas bij NAC onbestaanbaar, het is een grote bron van berusting, pappen en nat houden en elkaar naar de mond praten.
Het vergelijken met vroeger is ridicuul, dat hoor ik te vaak, een Bredaas gezicht geven doe je niet met halfwas spelers als Banzuzi en Agougil, die vind je bij elke eerste klasser, die komen niet eens in de buurt bij Smit, Remie, Sweres, Lokhoff , laat die domme redenering los en stel gewoon de besten op.
Wat ik gisteren zag was schandelijk en daar kan je niet alleen een gebrekkige spits of een achterhoede op afrekenen!

12   39  
steven73

ALs dit de beste 11 zijn van de toiletjuffrouw dan worden de komende jaren niet veel beter. En nogmaals die linksback heeft in de eerste 5 minuten geen goede pass gegeven. Dan is Mashart nog beter. Ik mis MOISE

21   14  
Ouwkes

@fred1

Spijker, kop.
Amen!

10   7  
Enkhuizer

Die Blummel op het middenveld bij MVV beviel me wel. Maar goed, die kon natuurlijk uitblinken door de vrijheid die hij kreeg.

Verder vond ik ons team écht niet slecht voetballen. Men koos de aanval toen MVV naar de 1-0 counterde. Kan gebeuren. De pingel erna vond ik discutabel en het laatste deel van de eerste helft vond ik heel sterk en had moeten leiden tot een gelijke stand bij rust. Helaas heeft onze Herman zijn vizier nog niet op scherp óf kan echt niet voetballen al kan ik me dat niet voorstellen na alle nationale jeugdteams van Duitsland te hebben doorlopen.

Vlak na rust móét NAC gewoon een penal hebben en faalt de scheidsrechter. Vervolgens ga je tactisch anders spelen om toch nog iets te forceren en dat leidt vanzelfsprekend tot ruimte voor de aanvallers van MVV.

Wat me wel echt zorgen baart is de mentale weerbaarheid van Agougil en Banzuzi. De laatste is natuurlijk erg jong maar lijkt al op te geven bij de minste tegenslag.
Daar is nog veel werk te verzetten door de staf.

Hopelijk vind men de juiste samenstelling vh team door dit soort matches en kunnen Antonia, Vet en vd Sande een meerwaarde zijn.

7   21  
Enkhuizer

Oh ja: Velthuis. Die kan t serieus niet. Niet meer opstellen!

22   10  
Nm

Bewaar nou eens een aantal weken de rust …. Man man man. Verwacht gewoon niks van dit seizoen en laat je wellicht verrassen

11   1  
Beter de Laat dan nooit

Door matige tegenstander leek het bij vlagen nog ergens op maar het was gewoon zeer slecht.
Heb de hoop dat er bij de verdedigers nog verbetering mogelijk is maar heb die hoop bij Agougil opgegeven. Wat loopt die plichtmatig zonder beleving over dat veld rond.
Benieuwd hoe het eruit ziet als er weer wat spelers zijn teruggekeerd en we tegen de betere ploegen gaan voetballen .

10   22  
Bredaaaa

Komt allemaal goed. The terminator's super lads gaan voor eerherstel tegen top Oss. Vorige week hadden we nog de beste verdediging van de kkd. Macnutty and the bunch gaan excelleren. Ik schat dat Hermann dit seizoen 20 goals gaat scoren. Vet moet zsm spelen. NAC zal de schrik van de kkd worden. Mark my words.

13   2  
Cambridge

Ik zie het nog niet in Hermann. Ballen sprongen van zijn voet, dat vertraagde het spel bijzonder. Ik mis een basistechniek voor dit niveau. Toen van de Sande erin kwam was het verschil erg groot. Aannemen, wegdraaien, doorpassen naar de juiste man. Daardoor kreeg Antonia ook ballen waarmee hij iets kon.

Ook de ruimte op het middenveld is veels te groot. Als de aanvallende middenvelders hoog staan dan moet er bijgesloten worden. Zo is het heel makkelijk omschakelen tegen NAC en dat is een groot probleem.

10   1  
fvf6

Als je de beide backs te hoog laat voetballen en het middenveld de ballen steeds verspeelt en niet vast kan houden dan kom je bij diepe ballen achterin mensen tekort . Het eerste half uur leek het wel pupillen voetbal met iedereen naar voren en twee man achterop . mvv speelde daar goed op in door de vleugelspelers niet achter de backs aan te laten lopen , waardoor de situatie ontstonden die aanleiding waren voor de maastrichtse doelpunten. Antonia niet mijn favoriet viel wel goed in stichtte gevaar met zijn voorzetten .Laten we hopen dat Vet snel speelklaar is want de middellinie heeft echt een krachtige man nodig Banzuzi en van Schuppen kunnen beide geen potten breken .

19   6  
Rubenac

Uitvak

45   6  
Nr. 20

De rooij op links. Antonia op rechts. Vet voor Agougil. Velanas voor Banzuzi. En als die leeg is wisselen voor Banzuzi Van der sande voor Herman. Bakker voor Velthuis.
En klaar voor top Oss.

19   10  
Jf

@Fred1 totaal oneens met je lezing over Banzuzi en dat verbaast me want je bent kennelijk bekend met voetbal en ik kan normaliter wel waardering hebben voor je analyse.

Banzuzi is niet alleen fysiek sterk maar kan wel degelijk combineren.

Ik vond hem in de opbouw heel belangrijk bij de kansen. Vaak werd hij in de eindfase overgeslagen terwijl hij de juiste positie koos.

Die jongen gaat er komen want 17 jaar is erg jong en dan mag je fouten maken.

Ik ben ook niet zo gek van MCNulty en Velthuis maar geef het even een wedstrijd of vijf.

Over de genomen beslissing blijven doorgaan is onnodig en wat mij betreft storend er is niet gekozen voor City klaar en door. Dit is als een zeurderig kind je gelijk willen halen terwijl er niet zeker is hoe het dan gelopen zou zijn.

8   27  
Harrynak

De beoogde basis:

Kortsmit

Lucassen - McNulty - Bakker - Sanchez

Vet - Plat - Schuppen

Antonia - vd Sande - Velanas

Meer zekerheid achterin met Bakker. Meer kracht op het middenveld inclusief scorend vermogen van Schuppen. Snelheid op de flank en aansluiting Velanas bij de spits.

Moet hem worden zo.

11   3  
Nog jaren KKD

Fred1

"en daar kan je niet alleen een gebrekkige spits of een achterhoede op afrekenen!"
Dat kan wel, dat zijn de harde lessen van profvoetbal. Dat niet doen is juist een vorm van pappen en nathouden. Elke speler moet beseffen dat hij het verschil kan maken.
Alle spelers spelen namelijk voor zichzelf en dat is zo snel mogelijk naar een betere club met meer poen.

38   9  
Baosje

-- Korstmit --

--Lucassen-- --McNuilty-- --Velthuis-- --Sanchez--

-- Plat -- -- Vet ( mits fit om te spelen) --

--Velanas--

--Antonia-- --vd Sande-- -- De Rooij--


zet nu eindelijk eens de Rooij op links ..
Antonia op rechts
vd Sande als spits , met in zijn rug Velanas


het zou zomaar eens goed kunnen vallen

4   1  
Ere

@boasje

Met gebrek aan beter zou dit ook mijn opstelling zijn!

12   7  
Rolf

@ Fred 1
Volkomen met jou eens betreffende je analyse over het middenveld.

9   0  
SjorsNac

Kortsmit zeker voldoende, evenals vd sande en antonia. Rest zal zich vrijdag moeten herpakken.

16   14  
scheppioni

85% mee eens Fred, alleen het city verhaal niet !
Ik ben van mening dat poen het ook niet is, want city wint ook niet elk jaar de CL !
Plus in 2016 het verhaal van Leicester city !
Ik ben ook iemand die vind dat het met arbeid in allertijden begint, je slaat de spijker volledig op zijn kop dat agougil en banzuzi in herhaling blijven en dat kan rampzalig zijn, hopelijk leren de twee Wolfsburgers snel, verder velthuis dan is Luc Marijnissen 5 klasses beter maar ja zelden fit helaas...... hopelijk gaat de fitheid binnen de NAC selectie ook progressie boeken want dat is evenzo rampzalig als het voetbal opvatting van de afgelopen seizoenen !
Ik zie in het driehoek Plat-Jort-Vet veel potentie dan Kaj en Antonia op de vleugels en Velanas rondom Jort, dan staat er een prima NAC die met wat toenemende vertrouwen prima kan groeien daar gaat ook de jonge verdediging van profiteren zeker als Luc dan voor velthuis kan overnemen !

4   13  
Wanny

Boris op 10. Doelpunten hebben we nodig

Banzuzi en De Rooij scoren te weinig

20   0  
henkietenkie076

vd Sande, goeie kopgoal. hier vestig ik mijn hoop op voor vrijdag, want Herrmann gaat hem niet worden

9   17  
Nog jaren KKD

Van der Sande, prima spits voor middenmoot KKD, veel ervaring. Maakt er wel een stuk of 10. 5 assists erbij.
Werkt hard. Heeft overal een poot tussen. Lastige spits.

Gaat geen geld opbrengen voor NAC, te oud en kan een niveau hoger niet aan. De man van de goals is meestal de speler met de meeste opbrengst in euro's. Kortom, stel je een spits als Van der Sande op in de basis dan accepteer ook dat er geen betere spits aanwezig is. Tevens accepteer je dat dit(middenmoot KKD) het niveau is.

18   11  
Nog jaren kkd

Tevens heb ik er alle vertrouwen in dat NAC=Breda de juiste partij is voor ons mooie NAC!

Op naar een betere toekomst💛🖤

15   37  
Keesbouw

Dit elftal wil niemand voor 75 duizend euro hebben een café nog niet

16   8  
Sjak

@bsiderats

zet de reacties gewoon uit.. het bekende riedeltje met het bekende volk duurt... duurt... duurt.. maar voort.

man.. man.. ze hebben het geduld van een garnaal!

8   2  
Ernie

Balans tussen ervaring en jeugd klopt niet. Daarom moet er ervaring bij, om te beginnen met een rechter CV. Ik denk dat het dan al beter staat. Vet erbij op het middenveld en het komt goed.

14   5  
Judge M.

Herrmann is gewoon net zo goed als Sydney in zijn eerste 2 seizoenen: hard werken maar een beroerde balbeheersing.

Dat kwam ook pas in zijn derde seizoen na de zoveelste verwijzing naar de bank eindelijk een keer op stoom. Het lijkt me niet dat we daar nu op kunnen gaan wachten, hoe erg Jesajah ook nu weer het oogappeltje van Lokhoff is.. Zet dus v/d Sande maar gewoon in de basis voortaan, te beginnen aanstaande vrijdag.

COME ON NAC!

15   13  
HupNac

Rare cijfers... Prima pot gezien met een hoop nieuw en jong materiaal. Door persoonlijke fouten de boot in gegaan. Anders had het zo de andere kan op kunnen vallen.

We weten toch dat dit een tussen jaar is?

HupNac

8   7  
Yup

Ik vond Banzuzi erg flets/gelaten spelen. Zie liever van Schuppen daar.

10   19  
Ibio

Ik snap de bijna voldoende voor Plat niet. Die zakte gisteravond zwaar door de ondergrens. Net als MacNulty.

16   9  
Ben

Waarom worden sommige altijd boos als je kritiek hebt op spelers?
De waarheid mag toch gezegd worden. Maar dan ben je gelijk een nep supporter. Ongekend. Maar zn Hermann, dat ziet toch iedereen dat die de basis techniek niet heeft, die komt gewoon te kort. Hij zal nog wel een paar goals intikken, maar je kan gewoon zien als je een beetje kijk erop hebt dat hij dit niveau niet aan kan. En ja Lokhoff kan er ook eens naast zitten, met een beperkt budget is het niet makkelijk om toppers te halen.

9   19  
Ibio

Ben
Wanneer je hier kritiek geeft dan ben je al snel een trol. Zo werkt dat bij velen. Helaas.

16   8  
scheppioni

@ Ibio
Dus jij rekent iemand af die 19 is, op een jongelingsfout waarop hij daar ook nooit had mogen worden aangespeeld, triest hoor ! Verder was mac Nulty zeker een voldoende waard, man man man........

21   6  
Baosje

@Noad 1976

jouw bijdrages worden echt al langere tijd niet serieus meer genomen

27   3  
Jamack

NAC en spitsen, a repeating story.
Pierre van Hooijdonk kon aanvankelijk ook geen bal aannemen, was houterig en scoorde ook niet vanaf zijn eerste wedstrijden.
Zijn zoon Sydney idem dito.
Onze man van 30 miljoen, gehuurd van City en uitgelachen door 16.000 man. Struikelde (duikelde) het strafschopgebied in en kreeg vrijwel direct met veel geluk (ten onrechte?) de eerste wedstrijden een strafschop mee.
Pierre speelde na NAC bij grote clubs, zijn zoon wordt door Heerenveen al voor het tweede seizoen gehuurd van Bologna en onze City-huurling ging in Italië voor 30 miljoen over de toonbank.
Zullen we met Hermann wat geduld hebben?

5   29  
Noad1976

@ baosje prima joh! Ik denk van wel door de supporters die NAC als BVO zien niet als amateur bierdrink clubpje

8   6  
Ome cor

Het is natuurlijk heel simpel.
Als je die kansen in de eerste helft benut ga je minimaal met 2-2 rusten. Dan was je misschien anders uit de kleedkamer gekomen en win je de wedstrijd.
Nu doe je dat niet.

Anderzijds speel je met een selectie die met een beetje fantasie wel bij de eerste 10 kan eindigen. Ik geloof dat de eerste 8 normaliter voor promotie en play offs gaan, dus zo moeilijk kan dat niet zijn, toch ?

Aan de andere kant moet je bij promotie weer een heel elftal nieuwelingen halen om het niveau op te krikken.
Dan krijg je weer een vreemdelingen legioen.

Hermann van Lokhoff doet me een beetje denken aan Çiftçi van Van Hooijdonk..... onze helden zien potentie, maar vanaf de tribunes ziet het er toch echt anders uit.

13   1  
Ernie

SCHEPPIONI
Ik vond Mac Nulty tegen Helmond erg goed spelen nauwelijks op een fout te betrappen. Dus ik heb er alle vertrouwen in. Het is ook een probleem dat er 2 linkspoten centraal staan. En inderdaad gasten van 17 en 19 kun je toch niet meteen afschrijven.

16   3  
yllwblackarmy

Hoe krijgt van schuppen zo hoog, snap nogsteeds niet dat niemand kritiek op hem heeft. Ja hij komt uit Breda maar bakte er gister daadwerkelijk helemaal niks van. Vond hem vorige week ook afschuwelijk invallen, Tijs velthuis zou ik vrijdag ook op de bank laten beginnen.

Van de Sande wint elke bal, als hij fit is, is het geen twijfel meer dat hij basis staat mag ik hopen. Zo ook voor antonia.

30   13  
Ivo

één potje verloren en de azijnpissers en rancuneuzen komen weer uit hun holen gekropen. In wat voor een zieke wereld leven we toch als je je plezier moet halen uit het online naar beneden halen van een voetbalclub en hun supporters. Waar je jezelf blijkbaar zelf nog "supporter" van voelt ook. Helemaal loco.

En NOAD1976 is de ergste. Niet één berichtje, nee, tientallen reacties van dezelfde persoon. Ga lekker voor Ajax, Manchester of Real supporteren als je voor de club met het meeste geld, de beste spelers en de meeste prijzen wil zijn. NAC is dat in 110 jaar nooit geweest en zal dat ook nooit worden.

Ik ben ook even klaar hier, het is hier werkelijk niet te harden, ieder topic wordt vergalt door dezelfde figuren. We gaan heus nog wel 10x verliezen dit seizoen, maar ik heb geen zin meer om die grijsgedraaide langspeelplaten hier te lezen.

Vrijdag lekker weer naar het stadion om de club aan te moedigen, daar gaat het om. Ik vermoed zo dat degenen met de meeste reacties hier niet eens gaan kijken. Die zitten weer lekker achter hun toetsenbordje te hopen dat het mis gaat.

Weg met deze onzin, dat heeft niks meer met voetbal of NAC te maken. Hup NAC.

18   16  
Bo

Dit team komt gewoon KWALITEIT tekort om goed mee te draaien in de KKD.


ONTLUISTEREND!

11   3  
gjoewie

Fred1 > ik denk wel dat ik iets herken in wat je zegt over Banzuzi. Hij doet me ook een beetje denken aan Engelaar. Die kon met zijn grote passen behoorlijk voor de dag komen als box to box speler, maar zijn draaicirkel was veel te groot en zijn techniek liet hem in de steek.
Technisch gezien denk ik dat Banzuzi beter is dan Engelaar, maar hij zal inderdaad van zijn beperkingen moeten leren. In de korte ruimte komt hij niet uit de verf. Maar hij durft zijn directe tegenstander wel ondersteboven te lopen. Ik durf te wedden dat we die binnen twee jaar aan een club in The Championship zullen verkopen.

8   42  
Leo

Voorspelling vrijdag:

Nac- top oss 0-7

12   27  
Cees-2

Trainer Molenaar heeft van mij gisteren een 1 gekregen. Hij is hoofdschuldige aan het onsamenhangend geheel van gisteravond. De eerste 30 minuten waren betaaldvoetbal onwaardig. Ren je rot was er niets bij. Ongelooflijk dat je NAC zo het veld in laat gaan. Als MVV achterin balbezit had, leek het veld wel 200 meter langer. Zover liep men in de lentgteas uiteen. En dan denken dat je op die manier de bal kunt overnemen. Ja uiteraard een keertje, tussen al die keren door dat spelers van MVV een speeltuin aan ruimte hadden. Nee dat was zeer slecht. De nederlaag was toen al een feit. NAC creëerde desondanks later wel kansen, maar MVV ook aardig wat. Nee de eerste 30 minuten een fiasco, door grotendeels het verkeerde tactisch plan.

5   1  
Adriaan

Bijna goed Harrynak
Velanes op 10
Schuppen naar de bank en De Rooij gewoon linksbuiten
Dan moet t eens gaan lopen
Maar bijna NAC moet je onder druk kunnen voetballen gezien het hoge verwachtingspatroon
Na al die versleten AD TD trainers en spelers in de afgelopen 10 jaar moeten we ns op zoek naar een sportpsyholoog en haptonoom


8   0  
Ed

Nac was de eerste 20 min. niet wakker. Na de 2-0 hadden er wat kansen benut moeten worden. MVV was slagvaardiger. In de tweede helft bij 2-0 moet NAC een 100% pingel krijgen. Grens en scheids waren beide niet scherp en dan druk ik me nog mild uit. Vervolgens valt de 3-0 en het is over. 3-1 is voor in de boeken.
Tegen Top Oss vd Sande erin en Antonia erin. Vet op het middenveld. We komen er met vallen en opstaan.

9   11  
scheppioni

@ Ernie
Mee eens betreft twee linkspoten centraal !!
Ik vind overigens toch raar dat op betaald voetbal niveau, dat je daar als cv niet twee benig bent, mijn zoon op amateur niveau is dat al, gewoon twee benig is een vereiste vind ik en dat is velthuis absoluut niet !

11   14  
Nieuwe spionkop

Ach Scheppionis kind is weer tweebenig. Verder is hij zo goed dat hij in het 6e elftal van zijn leeftijdscategorie van Jeka voetbalt waarschijnlijk.

Scheppioni aan al je posts is een gebrek aan voetbalverstand te wijten. Gelukkig heb je wel verstand van of je zoontje tweebenig is.

15   9  
scheppioni

dank je nieuw spionkop !
Ik vind jou ook een toffe peer !

26   1  
knurft

best een lekker sfeertje hier ... iemand zin in een worstenbroodje ?

14   7  
ELH

Ook al hebben we verloren, het is al een stuk leuker om na te kijken. Vergeleken met de afgelopen 3 jaar.
Iig drang naar voren.

10   6  
Fred2

Komen er nog versterkingen?

Nog 14 dagen.......

26   6  
De zwijgende meerderheid

Je zal maar veel van je tijd in je passie steken en je laten overhalen om je maten bij BSR te helpen. Een platform zoals er maar weinig zijn, pure klasse. Veel, heel veel NAC supporters staan bij jullie in het krijt voor wat jullie allemaal doen.

En dan kijk je de comments van vandaag door en vanaf 11:10 uur verdampt de inhoud gestaag en start het schuim geleidelijk terrein te winnen. Als schimmel op een rijpe aardbei.

Ik leef met jullie mee, dit verdienen jullie niet. Laten we hopen dat jullie er nog een keer in slagen een medicijn tegen deze herpes te vinden. Dat verdienen jullie, dat verdienen we allemaal.

10   17  
Nog jaren KKD

Medicijn tegen herpes is er al. Willem 2.

39   6  
Fritske d'n Olifant

Ik vraag me soms echt af met welke achterliggende gedachte sommige "supporters" hier reageren. Het is veelal elkaar nakakelen en een wedstrijdje wie de grofste belediging aan het adres van een speler of trainer kan maken.

Als ik dan op tv zie en hoor hoe het uitvak deze jonge groep die het deze wedstrijd gewoon heel moeilijk had steunt en na de wedstrijd de jongens een vocale arm om de schouders legt, vraag ik me echt af wie deze reageerders zijn. Gaan ze weleens naar het stadion? Snappen ze wat er bij NAC de afgelopen maanden gebeurd is en begrijpen ze waarom we nu met deze spelersgroep zitten. Als je als reageerder verbaasd bent over het gebrek aan kwaliteit in de spelersgroep dan heb je er weinig van begrepen.

Waarom moeten jonge gasten als Veldhuis, MacNulty, Di Michele, Jesaja en Plat zo aan de schandpaal genageld worden? Geef die jongens juist extra vertrouwen. Alsof Veldhuis zelf niet weet dat hij een klote wedstrijd heeft gespeeld. Als je vertrouwen in hem hebt moet je hem juist nu niet wisselen maar de volgende wedstrijd weer laten starten.

Ook het gezaag aan de poten van Molenaar en Lokhoff is weer begonnen. Echt te triest voor woorden. Er zijn hier echt toetsenbordridders actief die wachten op elk misstapje van Lokhoff of een van de spelers die hij uit Wolfsburg gehaald heeft om weer helemaal los te kunnen gaan op Lokhoff, NAC=Breda en medesupporters. En als je daar dan wat van zegt of BSR doet er iets aan janken ze om het hardst: Censuur!! Zo'n Noad 1976 had echt de avond van z'n leven gisteren en zo zijn er wel meer. Echt heel treurig.

Ik ben in het verleden ook vaak genoeg kritisch geweest maar altijd met de intentie dat

22   17  
Bas

De schreeuwende minderheid blijft maar krijsen en zuigen. Hooguit een tiental online supporters is nog steeds zuur dat NAC geen opleidingsclub is geworden van ManC. Op internet lijken ze met velen. In de echte wereld kom je maar een enkeling tegen die ook maar matig enthousiast is over City. De rancune zit blijkbaar diep als je alles aangrijpt om dit initiatief aan te pakken. Als je het belang van NAC voorop hebt dan gun je ze nu tijd.

9   14  
Mo

Al one eigen jeugd speler zwaar onder de maat jammer maar onze jeugd is egt slecht ...

15   18  
Jo

Het was kut en het is nog steeds kut!

33   5  
Fritske d'n Olifant

Ik ben in verleden ook vaak kritisch geweest maar altijd met de intentie en vanuit het idee dat er uit het budget en de spelersgroep veel meer te halen viel. Nu is dit het gewoon en moeten we accepteren hoe NAC er voor staat. De overname is net afgerond en het duurt nog 2 weken rot het sluiten van de transfermarkt. Als er voor NAC geen haalbare spelers zijn die een directe versterking vormen dan moeten we het hier maar gewoon mee doen en deze jongens steunen. En zo verschrikkelijk was het gisterenavond ook allemaal niet. Ik heb NAC bij vlagen ook best aardig niet spelen en er kwamen ook best aardige kansen. Er zaten alleen teveel jongens niet in de wedstrijd waardoor je door persoonlijke fouten 3 doelpunten op je oren krijgt en ze aan de andere kant ook niet maakt. Laten we hopen dat ze dit vrijdag weer recht gaan zetten.

33   5  
H.V.M.

Jammer dat er een klein aantal aangeven, hier voorlopig te gaan stoppen met Posten!
Je laat je toch niet wegjagen door één rancuneus labiel figuur. (NOAD1976 met z'n pak 'm beet, 10 tal andere Nicknames.)
Die mafkees stalkt inmiddels zijn evangelie óók continu op De Rat.
Laat hem verder lekker raaskallen.
Ik stoor me er totaal niet aan.

14   4  
Pizzabakker

Volledig eens met H.V.M.! Laat iedereen gewoon ophouden met het reageren op posts van één persoon met verschillende pseudoniemen. Daarmee speel je zo iemand gewoon in de kaart. De gefrustreerde reacties fleuren deze site nu eenmaal ook niet op volgens mij! Dus gewoon links laten liggen wat mij betreft. Geen reactie en geen duimpjes geven is de beste optie in dit geval. Je moet mensen niet altijd geven waar ze op uit zijn! Dan blijven ze juist aan de gang en dat moeten we niet willen. Stop dus met reageren in welke vorm dan ook!

10   7  
Baosje

@pizzabakker en HVM

het is anderzijds makkelijk op te lossen , gewoon met een log-in gaan werken.
men schrijft zich in bij de BSR , die beschikken dan over de naam , nickname en emailadres ..
gewoon 1 account per persoon ..

maken mensen er misbruik van , gewoon een account verwijderen cq blokkeren

10   3  
Dun Diëe

Ik denk dat de beste oplossing voor de onmogelijke discussies die hier plaats vinden is - zonder dat er een registratiesysteem komt- dat de gebruiker zelf een mute knop krijgt voor nicknames die hij niet meer wil zien.

Dan kunnen de usual suspects hun gal blijven spugen maar kunnen gebruikers die daar niet op zitten te wachten de reacties van die nicknames gewoon voor zichzelf uitzetten. Zoiets moet 1. Makkelijk te ontwikkelen zijn en 2. Makkelijk op te slaan zijn in een cookie.

Iedereen blij.

16   19  
Mo

BSR is een open medium. Dat " moet" zo blijven. Zij die niet tegen kritiek kunnen, hebben natuurlijk ook de gelegenheid om dit medium te mijden!

Dit medium geeft uitstekend het sentiment weer onder de supporters!

Dus BSR: Gewoon zo lekker doorgaan!

19   6  
De Zwijgende Meerderheid

er zit wat ruimte tussen vrijheid van meningsuiting en miezerige trolletjes die met meerdere nicks de zaak kapen.
enig fatsoen zou ook welkom zijn. Verder graag zo open als het maar kan

21   7  
keesje ketting

Het was gisteren niet goed, maar 6-6 had ook zo maar de eindstand kunnen zijn..... NAC heeft in ieder geval drang naar voren en ja Herrmann moet beter , kan beter en gaat het beter doen. Wij hebben op de vulkaan NAC schijnbaar geen geduld, ze moeten er gelijk staan en elke week een 9 halen in de VI.
Gun het team de tijd, geef ze ons vertrouwen want aan werklust en inzet ligt het nu niet.
Hup NAC

9   4  
Sjonnie

VAN RUMSCHOTEN THE FLYER@

Vandaag KRETA onbewolkt 36gr briesje uit zee.
Dit was je nog vergeten om erbij te zetten

6   6  
Calimero

Voorstel: stop met dit item als je een wedstrijd verliest....

5   17  
Cees-2

Werkelijk onbegrijpelijk dat Molenaar in alle commentaren amper genoemd wordt. Ook in Bn de Stem geeft hij een interview. Hij zelf en menigeen zien het schijnbaar echt niet! Hij heeft een hoofdrol gespeelt in de nederlaag van gisteren, met Lokhof?

Spelers gaan massaal de revue voorbij betreft gisteren, dat wel, maar! Tactisch was de eerste helft, zeker de eerste dertig minuten een drama. Dan werk je direct mee aan het falen van de spelers. Zet Mashart bijvoorbeeld eens centraal achterin. De trainer is dan toch......mede schuldig? Zoals al lange tijd de discussie over De Rooij gaat. En het was zo duidelijk gisteren de eerste dertig minuten.

Vreemd.

9   7  
The Cosmic Gate

NOAD1976 kent Vrolijk en weet hoeveel hij en de overige bezitten en willen uitgeven?
Sluit je snel aan bij de BSR want je weet schijnbaar heel veel war van waarde kan zijn

12   8  
Fred

@ Cees-2, natuurlijk was de achterhoede bagger maar dat Molenaar niet rept over het falende middenveld wekt verbazing op.
Ik ben het eens met je stelling.
Maar het gaat weer als vanouds, bepaalde mensen wordt het hand boven het hoofd gehouden wat er ook gebeurt, die kunnen niets fout doen.
Zo kun je natuurlijk tenslotte de keeper de schuld geven die liet er 3 door maar zo werkt het natuurlijk niet.
Het middenveld wat verdedigend geen duck uitvoerde op plat na heeft de rammelende verdediging in de steek gelaten en dat zullen ze vrijdag wéér doen als ze opgesteld staan.
Want dat ze er wéér in staan moge duidelijk zijn.
En dit is nu juist waar bij NAC altijd de schoen wringt, vraag me niet waar de oorzaak ligt maar uiteindelijk maakt het niet uit welke selectie het is en wie er voor de groep staan.
De keuzes en de belabberde uitvoeringen zijn vrijwel altijd hetzelfde.
Wat me wel opvalt is dat doorselecteren in het woordenboekje niet voorkomt en spelers op een andere plek uitproberen vloeken in de kerk is.
Daar ga je gewoon aan kapot.
Ik zeg: benoem de dingen sta open voor de oorzaken pak de oorzaak aan en niet het gevolg en luister eens naar mensen om je heen.
Deze basis moet minimaal op 4 plekken gewijzigd worden zo doorgaan maakt het van kwaad tot erger en daar wordt de rest van het team ook minder van.

16   3  
Babosje

Hup NAC!
Vrijdag er weer bij om mijn cluppie te steunen in goede en slechte tijden 💪

17   11  
Badeend

Fred, je commentaren snijden vaak hout maar je slaat nu de plank wel een keer finaal mis met je "de meerderheid is monddood gemaakt". Sorry maar dat is echt wappie-klets en doet jouw vaak rake teksten wel schade.

16   5  
Spion

Het is een jong team dus geef ze even de tijd om te wennen. Krijgen ze die (verdiende) strafschop dan had het zomaar 3-3 of 3-4 kunnen worden. Ik heb in ieder geval al meer aanvallend spel gezien dan heel vorig jaar bij elkaar.

10   7  
Spion

@noad Wat zit jou nu eigenlijk dwars? Je zaagt namelijk maar door!

1   18  
Fan uit Zevenbergen

Rienstra,naar NAC ?

11   11  
Scheppioni

Ga effe naar palermo noadje76

2   4  
Badeend

@Fred - zie de laatste post van Noad1976. I rest my case.

14   4  
Monkeyrockers

@ bsr Kunnen jullie Roda uit promoten ,zou toch wel vet zijn volgende week met 900 man aankomen bij Roda . 660 autokaarten dat is lang geleden .

28   6  
Noadhugodver

We hebben geen AD. Geen TD. Een, met alle respect naar Molenaar toe, trainer die eigenlijk trainer was van de jeugd. We zijn nog geen week lang overgenomen. En toch zijn er mensen die NAC=Breda nu al de schuld geven voor de fase waar NAC nu in zit, omdat we één wedstrijd hebben verloren.

Molenaar moet weg. Herrmann is een miskoop. Velthuis kan dr niks van. Banzuzi, van Schuppen, Agougil... allemaal slecht. MacNulty en Sanchez... Lokhoff kan er niks van... Na 2 wedstrijden wordt dit allemaal al geroepen!

Een echte NAC supporter accepteert de fase weer we nu in zitten, geeft NAC=Breda een eerlijke kans en heeft geduld wat betreft de resultaten van dit en volgend seizoen. Desondanks zie ik, door een kleine minderheid weliswaar, nu al een hoop gezeik op spelers en staff, wat zwaar onterecht is en alleen maar de resultaten naar beneden brengt. Wat ben ik blij dat ik dit gedrag op de tribune niet zie. Anders was ik geen NAC supporter meer.

5   6  
NAC Voor Altijd

Palermo is een boevennest, dus die eigenaar van City valt daar niet op!


1   2  
Geelzwartwit

Nog wat leuke voetbal achtergronden
Mbt spelsystemen. Veel leesplezier.

https://tedje8.infoteur.nl/specials/voetbal-spelsystemen.html

10   14  
Fred1

@ Badeend het zou natuurlijk erg kortzichtig zijn als één mening een negatief effect zou hebben op eerdere meningen.
Wie het ook is.
En ik hoef geen literatuurprijs te winnen uiteraard.
Niemand hoeft het hier met elkaar eens te zijn als we allemaal maar niet doorslaan en bedenken en snappen dat we allemaal NAC supporters zijn en het beste met de club voorhebben.
Je kunt iets schrijven uit je hart maar ik zie ook vaak dat er naar de mond gepraat wordt en dat is echt jammer.
Ik heb mij uiteindelijk neergelegd bij NAC = Breda maar het was niet mijn eerste keuze.
Achteraf begrijp ik met de diverse stromingen die er achter zaten dat het de enige keuze was andere opties waren uitgesloten dus heb ik er me bij neergelegd, want met gestrekt been er in blijven gaan heeft geen enkele zin dus moet je aan of afhaken.
Nu deze overname een feit is neem je dus genoegen met een bijrol voor een lange termijn, dat is een keuze die gemaakt is maar absoluut niet door de meerderheid.
Dat moet iedereen met gezond verstand toch wel toegeven?
En waarom niet eens luisteren naar anderen, je kunt allemaal nog veel leren, ook van elkaar.
De onderstroom bij NAC blijkt heel sterk te zijn maar uiteindelijk levert het ons alleen maar veel publiek op en acteren op het tweede plan, dat is gewoon een tastbaar feit.
We moeten niet denken dat we met aantrekken van tweederangs spelers een rol van betekenis kunnen spelen dat is jezelf voor de gek houden.
NAC = Breda heeft de club gered maar ik zie nog niet of we daadwerkelijk stappen kunnen maken en met middelmatig niveau naar de eredivisie kunnen maken niet nu en niet later.
Maar ik laat me graag verrassen want als er daadwerkelijk die 4 versterkingen zouden komen en men durft besluiten te nemen dan zouden we best een outsider kunnen zijn.
Gisteren hebben we kunnen zien waar de pijnpunten zitten, die moet je eerst aanpakken.

8   12  
Belgische Naccer

Het was dramatisch slecht. Voorin niemand die een goal kan maken. Verdediging dramatisch. Middenveld apatisch.

Maar vooral de spelopvatting het eerste halfuur, beschamend zwak!! Dus Molenaar ook zwaar onvoldoende. Maak ze nou eens scherp en fit. Zoals Hyballa dat in 3 weken voor elkaar had. Na die tijd geen enkele trainer meer gehad die op pressie trainde..en dit in het veld ook eiste van zijn spelers.

Als je ziet hoe die eerste goal valt....niemand doet wat. Iedereen staat op 3 meter te kijken. En zo waren er nog een stuk of 6 open kansen. Dit wordt een heel zwaar seizoen.

Natuurlijk is je selectie jong. Maar het moet allemaal 10x scherper en veel korter op de man. Dit was weer het "zone" verdedigen van Steijn. Kortom op 3 meter met de benen wijd staan, maar vooral niet de voet tegen de bal.

Ik vind het niet om aan te zien dit soort voetbal. Klap er eens op man. Als je daarop traint, dan klappen ze er echt wel op hoor...ik hoop dat het nog komt, maar er was gisteren nog helemaal NIETS van te zien.

Dit is in mijn ogen het grootste manco van dit NAC. Als iedereen zijn tegenstander nou eens afjaagt...90 minuten. Dan win je dit soort potjes met gemak, en dan geef je echt geen 10 open kansen weg zoals nu...

Dus Molenaar: WERK aan de winkel. Tip: bekijk de video's maar eens van onder Hyballa. Pressie pressie en nog eens pressie. PSV en AZ gingen over de knie, vanwege deze pressie. Die waren voetballend ook 10x beter. Maar ja dan moet je wel keihard trainen en iedereen topfit zijn en er moet 100% discipline zijn....En dat zit er momenteel echt niet in. Ik snap dat niet zo goed.

En dan lees ik hier ook nog reacties waarin mensen zeggen dat ze hard gewerkt hebben...Ik denk in totaal 20 minuten...ongeveer...Voor de rest niks gedaan. Balletje breed en terug en achter de tegenstander aan gelopen...

MVV was 2x feller. Daarom verlies je kansloos. Dat is het enige verschil. Daar is nog heel veel winst te behalen. Ik hoop alleen dat dat besef er is bij Molenaar. Want we hebben al 3 of 4 trainers gehad, die het er NIET in kregen.

Enige 2 lichtpuntjes Van der Sande en Antonia(!) dat zegt meteen ook alles.

11   2  
Badeend

@Fred1

"Nu deze overname een feit is neem je dus genoegen met een bijrol voor een lange termijn..."

Die conclusie mag je trekken, en ik mag het er volledig mee oneens zijn. Het is ook niet de keuze die door de meerderheid gemaakt is, de keuze die door de meerderheid is gemaakt, is dat NAC, NAC moet blijven - en dat je van daaruit gaat kijken welk sportief succes er met gezond beleid gehaald kan worden. Nogmaals: niet andersom. Dat moet jij (lijkt mij) ook waarderen.

Deze keuze wordt door de meerderheid gesteund omdat men het geloof heeft, of dat graag wil hebben, dat we met normaal gezond beleid, niet onder hoeven te doen voor clubs als Heracles, PEC, Fortuna, Willem II, Emmen, Excelsior, Sparta etc etc. Of zelfs Groningen of Heerenveen. Daar doet één verloren wedstrijdje in deze fase helemaal niets aan af. Als je daar nu over gaat oordelen én allerlei voorbarige conclusies aan gaat verbinden, ben je in elk geval niet je club aan het supporten wat mij betreft. Maar goed, dat is ook maar een mening. Net als die van jou.

@Belgische NACcer, hou toch eens op met dat bewieroken van Hyballa. Er is geen trainer ter wereld die in drie weken een niet fitte selectie middenin het seizoen wel fit krijgt. En daarbij - de wedstrijd tegen PSV was niet onder Hyballa, maar onder Weijs. Niet teveel credits geven hoor.

14   1  
Fritske d'n Olifant

@Belgische NACcer

Het enige dat je Molenaar wellicht kunt verwijten is dat hij te laat ingreep in de wedstrijd door te wisselen. Maar Molenaar vergelijken met Hyballa is natuurlijk volstrekt belachelijk. Hyballa kwam in een gespreid bedje terecht dat Weijs voor hem had achtergelaten. Met een middenveld met Haye, Verschueren en El Allouchi had MVV gisterenavond alle hoeken van de Geusselt gezien. Als je de trainer Molenaar een beetje hebt gevolgd de afgelopen maanden dan weet je ook dat hij nadrukkelijk bezig is met de fitheid van het team door meer en intensiever te trainen. Dit heb je niet binnen een paar weken voor elkaar en daarnaast zijn jongens als McNulty, Di Michele en Veldhuis pas op het einde van de voorbereiding aangesloten en zijn veel andere jongens nog niet fit of op de weg terug. Op basis van de wedstrijd tegen MVV Molenaar gaan affikken slaat echt nergens op. Maar goed, ieder zijn mening. Molenaar maakt op mij in ieder geval een gedreven indruk en is iemand die weet waar hij mee bezig is. Maar hij heeft ook te maken met de situatie waarin NAC zich nu bevind.

1   1  
Fred1

@ Badeend, volgens mij zeg ik dat ik er me bij heb neergelegd denk dat er dat toch duidelijk staat?
Er bij neerleggen betekent dat ik wel zal zien waar het schip strand, maar ikzelf vanuit mijn sporthart geredeneerd en vanwege “ altijd voor de winst willen gaan “ had een andere keuze gemaakt.
Ik ben niet van de middelmaat en pappen en nathouden, ik wil stappen maken, kleine stapjes is ook goed, saneren en doorselecteren en van het ons kent ons af.
En dat laatste is waar we nu weer mee bezig zijn en dan moeten we helaas dealen met deze situatie of we het nu willen of niet.
Maar verwacht geen snelle promotie want dan houdt je jezelf voor de gek.
En luister, een paar van de mensen achter NAC = Breda behoren tot mijn netwerk en daar hebben we gewoon goed contact mee, verschil van inzicht ( deels overigens ) is geen ruzie, verre van.

1   3  
Belgische Naccer

@olifant

Het gaat mij om de instelling waarmee je deze wedstrijd begint.

Je ziet het al voor de aftrap. MVV laadt zichzelf op...en knalt erin.
NAC staat erbij en kijkt ernaar. Wat een slappe hap.

Dit heeft niks te maken met het feit dat spelers laat zijn ingepast, of dat er nog niet genoeg op fitheid is getraind. Dit heeft te maken met beleving of liever gezegd een totaal gebrek eraan. Er staat bij MVV, geen enkele speler in het elftal die beter is dan de spelers bij NAC op die positie.

Je word gewoon te kakken gezet door een gebrek aan inzet. Vooral het eerste half uur. Daarna daalde het besef een beetje in maar meer ook omdat MVV wat gas terugnam na de 2-0.

Met deze slappe wedstrijdinstelling, had je ook met een middenveld met Haye Verschueren en Allouchi, helemaal niets gehaald. Vraag dat maar aan Ruud Brood. Die had die spelers ook, en bakte er ook niks van met dat zone-verdedigen en op afstand staan kijken-voetbal.

Hyballa had het er in 3 weken in. En die 2 weken dat Weijs er was, was het al beter ja, maar slechter kon ook niet. Die groep was niet fit. En deze groep lijkt me prima fit, maar ze doen er gewoon echt te weinig mee.

Als er niet meer NOAD in de ploeg komt, ga je heel weinig punten halen dit seizoen, terwijl je prima spelers hebt hoor voor de KKD. Alleen van der Sande en Antonia hadden wat vuur, de rest echt waardeloos. Inclusief de trainer.

Ik fakkel niemand af, ik zeg alleen wat ik zie. En dat moet gewoon stukken beter kunnen... met het materiaal dat je hebt. Dat is prima te trainen! Maar we moeten echt af van dat zone-dekking...dat werkt gewoon niet. Gewoon mandekking en er kort op. Zoals MVV ons aanpakte. Dat deden ze echt 10x beter dan wij!

Hopelijk leren ze ervan en klappen ze er de volgende wedstrijd in eigen huis wel op. Want op deze manier wordt het echt een kut-seizoen en dat hoeft helemaal niet.

4   0  
a

Wat nu gebeurd was te verwachten.

De supporters die voor NAC=Breda zijn zullen juichen ook al bakt er NAC niets van.
De supporters die voor de Amerikanen of Manchester City waren claimen nu hun gelijk.

En ik met meer dan 50 jaar NAC achter de rug gun NAC=Breda even de tijd om waar te maken wat ze hebben beloofd!!
We zullen hun aan hun beloften houden!!!

3   2  
Fred1

@ Belgische Naccer, dat is essentieel er is een chronisch gebrek aan beleving.
Wellicht is het omdat ik zelf héél lang in het voetbal heb gezeten maar ik zie meteen aan iemand zijn hoofd hoe zijn beleving is.
Als ik de onverschillige blik van Banzuzi zie dan wordt ik echt onpasselijk.
Als ik zo’n speler in mijn selectie had gehad dan ging ik hem eerst “ leren lopen “ net zolang tot hij de juiste loontechnisch had, en trek godverdomme meteen die kousen op, want ook dat oogt lamlendig.
Het lijkt wel hink-stap-springen op het middenveld van NAC.
Alles valt en staat bij instelling en doorzettingsvermogen en fitter zijn dan je tegenstander.
Zonedekking met spelers als Banzuzi , Agougil op het middenveld en deze verdediging is zelfmoord, dat heeft écht geen kans van slagen.
Ik heb zelden zoveel spelers van de tegenstander vrij zien staan dan afgelopen maandag.
Ik heb Ton Lokhoff nog niet kunnen spreken maar hoop vrijdag van wel en hoop dat hij mij kan uitleggen waarom deze keuzes worden gemaakt en er niet meteen wordt ingegrepen.
En laten we stoppen met leeftijd en nog niet wedstrijdfit, dat is grote onzin.
Het gaat om mentaliteit en trots niks meer en minder.

2   1  
Reflektor

Ik vindt het echt een genot om deze site te bezoeken , maar motm item sla ik eigenlijk liever over .

Laad alle berichten na dit bericht in