Wij gaan niet opzij

Man of the Match NAC-Telstar: Jethro Mashart

Das Phantom

Jethro Mashart werd afgelopen de matchwinner tijdens NAC-Telstar door het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren met een prachtige stift. Bij onze Man of the Match-verkiezing werd de linksback verkozen als winnaar. Aan de hand de statistieken van CBI Analytics, die speciaal voor B-Side Rats data verzamelt, kijken we naar de prestatie van Mashart.

Passing

De linksback speelde afgelopen zaterdag slechts 25 minuten mee, maar was toch beslissend in het duel. Qua passing scoorde Mashart erg matig tegen Telstar. Van de elf passes die hij verstuurde, kwamen er slechts zeven aan op de bestemming. Een percentage van 64%. Alleen Nick Venema deed het slechter tegen Telstar. De aanvaller haalde een percentage van 53%. Sydney van Hooijdonk was foutloos in de passes, maar verstuurde ook maar zes stuks. 

Onderscheppingen 

Qua onderscheppingen maakte Mashart een goede indruk in zijn korte tijd in het veld. In totaal wist hij drie keer de bal te onderscheppen. Ook zette Mashart drie keer een tackle in op een speler van Telstar. In 25 minuten hoefde hij geen duel aan te gaan. Mashart doet zeker niet onder voor zijn ploeggenoten. In de verdediging had alleen Roger Riera (zeven) meer ondersheppingen. Thom Haye voert de lijst aan met acht onderscheppingen. 

Man of the Match 

Hoewel Mashart dus slechts 25 minuten in het veld stond, stond hij verdedigend wel zijn mannetje. Qua passing mag er nog een schepje bovenop bij de jonge verdediger, maar als hij elke week als invaller de winnende maakt is dat natuurlijk ook goed. De bezoekers van B-Side Rats verkozen Mashart tot Man of the Match met een 7,4. Gefeliciteerd, Jethro! 

Statistieken van CBI Analytics 

B-Side Rats en CBI Analytics werken vanaf heden samen om statisteken van de wedstrijden van NAC in kaart te brengen. Regelmatig zal je op de site dus ook artikelen zien verschijnen met daarin cijfers over spelers en de wedstrijden verwerkt.

Bron:
B-Side Rats, CBI Analytics
Vorig bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #44 12 reacties
Volgend bericht
Ex-NAC: Leigh debuteert bij Jamaica 18 reacties
Terug naar overzicht
9 Reacties
25   3  
Ouwe Spionkop

Toch was Haye beter.
Maar die goal was top!

13   1  
Ivo

Heel aardig zo, met die statistieken erbij. Kunnen ze ook een pass-map maken? Dan kan je zien wie het vaakst wie aanspeelt.

14   2  
BREDA 1965

Doelpunt al tig keer teruggekeken,echt een geweldig doelpunt

12   0  
Zippo

Blij dat deze jongen nog bij NAC speelt, typisch zo’n speler die dan bij een andere club helemaal opbloeit.
Dit lijkt nu toch bij NAC te gebeuren 👍🏼

25   3  
Ouwe Spionkop

Toch was Haye beter.
Maar die goal was top!

3   13  
Yuri Heijnemannoe

BSR EDIT: Voor dusdanige benamingen van een speler is hier geen plek.

1   5  
scheppioni

Ene zwaluw ....... of in dit geval, ene ratje .......
We gaan het zien ..... , graag een overtuigend NAC in e'hoven zou zeer welkom zijn !!!

0   5  
Krenk

Om te beginnen, geweldige goal. Aanname was perfect, net als de afwerking!

Maar om Mashart nu aan te wijzen als MotM gaat mij wat te ver. De passing wederom ondermaats en in de laatste minuut laat hij de keeper volledig vrij inkoppen en heeft hij alle geluk van de wereld dat hij op de laat eindigt. Cruciaal duel waar in aan de grond blijft staan en hij zijn kop intrekt.

Jonge jongen die ik het zeker gun maar nog veel moet leren en op dit moment niet het niveau heeft.

1   3  
Gjoewie

"Van de elf passes die hij verstuurde, kwamen er slechts zeven aan op de bestemming. Een percentage van 64%. Sydney van Hooijdonk was foutloos in de passes, maar verstuurde ook maar zes stuks."
Sydney van Hooijdonk speelt een hele wedstrijd mee en verstuurde maar (!) zes passes. Dat is dus gemiddeld één per kwartier. Ik denk dat ik mijn moeder op ga geven bij NAC, die kan in negentig minuten ook nog makkelijk zes passes versturen.
Mashart speelt 25 minuten mee, geeft 11 passes, waarvan zeven goede. Wie is er dan beter?
Het is maar hoe je de cijfers interpreteert, natuurlijk. En hoe je het woord pass interpreteert.
En bovendien: ik denk niet dat die cijfers kloppen.
Graag uitleg, BSR-redaxie.

2   1  
Arie

Gjoewie,

Zou je het niet even anders bekijken en stellen dat Van Hooijdonk geen ballen krijgt en als hij die wel krijgt richting goal moeten ipv naar een medespeler. Je moeder mag natuurlijk altijd de kroketten komen bakken.

Laad alle berichten na dit bericht in