Wij gaan niet opzij

Manders en Lokhoff hadden verkennend gesprek

Italo

Het eerste onderhoud tussen directeur Matthijs Manders en clubicoon Ton Lokhoff heeft maandagmiddag plaatsgevonden. Tegenover BN DeStem willen beide heren niet uitweiden over de inhoud van dat gesprek. Een vervolgafspraak staat gepland.

Na een periode van zeven jaar bij het Duitse VFL Wolfsburg acht Lokhoff de tijd rijp om terug te keren in Nederland. Het is niet voor de hand liggend dat Lokhoff en Manders direct spraken over de openstaande functie van technisch manager bij de club.

Tijdens de forumavond gaf Manders namelijk aan vooral benieuwd te zijn naar de persoon Ton Lokhoff. In het verlengde daarvan staan beide heren er voor open om te kijken of Lokhoff, in welke rol dan ook, iets kan toevoegen aan de organisatie. Tegenover BN DeStem spreekt directeur Manders van een 'prettig gesprek'. Wordt vervolgd.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
31 Reacties
45   3  
Bwienet

Liever gister dan vandaag. Neem ook maar een doeltreffende spits mee in ruil voor Bilate en een sixpack.

45   3  
Bwienet

Liever gister dan vandaag. Neem ook maar een doeltreffende spits mee in ruil voor Bilate en een sixpack.

37   0  
Judge M.

Dan had ons aller nachoreca1 het goed gezien vanuit zijn kantoor :-)

En het is alleen maar positief dat er al meteen een vervolgafspraak gepland is. Er zijn er voor minder afgeserveerd in het verleden.

8   87  
jeroen

Manders moet niet zo gek doen gewoon aangeven dat je hem kostte wat kost binnen wilt halen. Denk dat dit allemaal niet doorgaat dat zegt mijn gevoel gewoon. Zal wel bang zijn dat zijn haagse enclave verstoord word door een echte Naccer. Ben ook benieuwd of TL zelf wel plezier gaat beleven als hij daadwerkelijk aan de slag gaat. Nac is zo verpest, de laatste jaren nog meer dan voorgaande decenniums. Die Manders vertrouw ik voor geen meter en heb ik alleen maar een zwaaaaaar slecht gevoel over.

41   6  
Beest

Jeroen

Man man man . Fc simpel

11   5  
fvf6

Ton Lokhoff zou een goede T.D. zijn voor NAC , Hij heeft bij grote clubs ervaring opgedaan en loop al zijn hele leven in de voetballerij mee , zodat hij het klappen van de zweep wel kent , en veel mensen uit de voetbalwereld . Hij zou sterk tegenwicht zijn tegenover Steijn en Manders , hij is iemand die zich niet makkelijk uit balans zal laten brengen en ligt goed bij een meerderheid van de supporters . Bovendien is zijn naam bekend bij voetballers en clubs , zodat deuren makkelijker open zullen gaan . Ook al blijft het afwachten wat de toekomst brengt het is in ieder geval beter dan op dit moment , waar Steijn in zijn eentje het spelers beleid bepaald .

6   5  
Die ne gast

@Jeroen
Alleen gevoel of nog ergens op gebaseerd?
Ik denk dat Manders een beetje niveau Goetzee is: doet geen gekke dingen, dus zal de club niet echt de vernieling in helpen, maar de club ook niet echt een grote sprong voorwaarts laten maken.

Zwaktebod van Manders vind ik wel dat hij vooral mensen binnenhaalt die hij al kent. Echt goede leiders organiseren tegenspraak om goede beslissingen te kunnen nemen. Zwakke leiders willen zelf het grootste licht zijn en zetten ja-knikkers om zich heen. Manders lijkt een beetje het tweede type leider te zijn. Met het binnenhalen van Lokhoff (RVC-lid technische zaken?) begint hij al meer op het eerste type te lijken.

19   3  
nacorakel

Ton in de RVC belast met technische zaken. Goes als TD. En NAC gebruik maken van de grote netwerken die beide mannen hebben.

En dan nog wat meer NAC-iconen terughalen. Als tegendruk voor de Haagse connectie.

4   0  
Stoep

Hopelijk gaat TL een functie bij NAC vervullen. Maar ik denk niet als TD. Denk ook niet dat TL dat nu zelf wilt en liever nog bezig is rond het veld. Zie hem meer als adviseur / hoofd scouting / trainer (voor jeugd en andere trainers). Maar TL zal ook zelf moeten willen. NAC kan normaal gesproken TL niet hetzelfde bieden als Wolfsburg kan (salaris/faciliteiten).

4   1  
Nonkel Frans

Tja aftasten zal het motto zijn. Vooralsnog vrijblijvend babbelend dus.
Ton zal ook de kat uit de boom willen kijken. Terug naar Breda met een mooie laatste functie bij zijn club is voor hem en de BAC familie een aantrekkelijk idee.
Maar in welke rol en met wat voor invloed zal voor Ton de hoofdkwestie zijn.
Adviseur? Lijkt me zeer onbevredigend en vrijblijvendheid ten top. Het moet klikken met Steyn Manders en Hellemons en Ton moet door kunnen pakken.
Als Manders hem slechts als uithangbord/ adviseur om de supporters rustig te houden beschouwd, wordt het niks. Daar trapt Lokhoff ook niet in.
Met hart voor de club en zijn ervaring mag Ton zijn eisen stellen. Dat zijn kaarten beter zijn dan Hr Goes moge duidelijk zijn.
Laat Manders hier serieus en oprecht in staan. Deze kans krijgt hij maar 1 keer.

0   0  
Nonkel Frans

BAC = NAC
Excuus

7   1  
TpT

Lokhoff als TD zal hem denk ik niet worden. Ik denk dat zowel Manders als Lokhoff zelf dat niet ziet zitten. Dan is de vraag wat er dan overblijft. Adviseur is leuk, maar wat gaat Lokhoff dan heel de week doen? Wie gaat hij adviseren en wat wordt er met de adviezen gedaan?

Ik zie in Lokhoff iemand die de rust kan bewaren, bijvoorbeeld in de situatie met Van Hooijdonk. Op het veld kan Lokhoff ook zeker van toegevoegde waarde zijn met zijn jarenlange ervaring. Daarnaast denk ik ook dat de spelers dat heerlijk zouden vinden.

Aan Manders de vraag hoe dit tot een daadwerkelijke serieuze functie gemaakt kan worden.

6   4  
naxioma

Als Lokhoff slim is slaat hij deze ronde over, totdat er een nieuwe eigenaar is met geld en een plan. Dat is dan waarschijnlijk zonder Manders en Steijn. Gewoon ven geduld hebben.

2   1  
Judge M.

Ik kreeg bij de naam Lokhoff even nostalgische gevoelens naar het elftal van 1994 en vroeg me af hoe het mijn favoriete NAC voorstopper vergaan is in de tussentijd..

Nou, best goed dus als ik dit zo lees: https://www.linkedin.com/in/dick-van-burik-a2500911/

Niet dat die ooit naar NAC zal komen maar dat lijkt me toch ook zeker wel eens een bakje koffie waard als ik Manders was om er wat licht op te steken..

2   0  
Judge M.

Of anders de BSR crew met een nostalgisch interview :-)

3   1  
scheppioni

Goed bericht !!!
Liever wat duits talent, die weten wat strijden is 90 minuten lang dan weer zo'n tropsiche uit benin! Hopelijk gaat dit met Ton goedkomen dat hij terugkomt als td of wat dergelijks.

5   1  
geelzwartwit

Lokhoff zou er mooi voor kunnen zorgen dat de talenten persoonlijk op mentaal en voetbalvlak begeleid blijven in hun ontwikkeling van jeugd naar vaste basisspeler.

De ideale man om de talenten niet te laten verzuipen als ze bij de selectie komen. Gewoon het ontwikkeltraject volledig afmaken van die gasten en dat is klaar als ze een seizoen een x aantal wedstrijden basis hebben gespeeld.

Daaraan gekoppeld een rol in de scouting op gasten die binnen twee jaar ook die vervolgstap met begeleiding naar de selectie kunnen maken. De gasten van 17 jaar die door juist he tplan en traject en persoonlijke begeleiding van Ton en staf met 19 de selectie binnenstappen en zich doorontwikkelen.

3   0  
Cambridge

@die ne gast dat vind ik een kromme redenering. Dus mensen die je kent geven geen tegengas en mensen die je wel kent doen dat wel? Volgens mij kan je prima mensen aantrekken die je al kent omdat je weet dat zij een organisatie beter maken, ook al maken zij het je niet altijd makkelijk. Of dat in dat geval ook gebeurt of inderdaad ja-knikkers zijn is een tweede. Maar een automatische link met een Haagse kliek en interne kritiekloosheid vind ik te makkelijk.

4   1  
Perino

Heb Ton gesproken , zijn grootste wens is om een functie bij ZIJN Nac te kunnen vervullen , wat ? dat is bespreekbaar !!!

1   3  
Cees

Ton Lokhof als (T.D.), zonder Technisch Hart, kwestie van tijd en het volgende debacle is een feit. Onthoud deze woorden.

3   0  
Henri

Dat er niet meteen spijkers met koppen zijn geslagen is opzich niet zo gek. Ik denk dat de toekomstige TM daar mede over gaat beslissen. Want dat Ton geen TM/TD gaat worden moet een ieder toch wel duidelijk zijn inmiddels.

2   0  
die ne gast

@Cambridge
Het feit dat het zolang heeft geduurd voordat Manders en Lokhoff een eerst serieus gesprek hebben gehad en het wel snel binnenhalen van Lex Schoenmaker jr., getuigt er m.i. niet van dat Manders prioriteit heeft gegeven aan het organiseren van kritische meedenkers om hem scherp te houden bij het inrichten van de NAC-organisatie.

Maar goed na Eisinga vind ik Manders zeker een verbetering, maar dan van het niveau Goetzee. Niet extreem goed, niet extreem slecht. Dat we in deze Corona-tijden een directeur hebben die geen al te gekke dingen doet is prima.
Je moet er toch niet aan denken dat we in deze crisistijd een Oltmans, Mommers of Eskes aan het roer hadden staan...

0   3  
Braze

Lokhoff moet nooit instappen als TD, trouwens een ander ook niet. De huidige TD/Trainer Steyn moet dan een stap terug doen en dat geeft alleen maar ellende.
Ton is waarschijnlijk een heel goed Hoofd Scouting , kan hij met de anderen eens verder zoeken dan Den Haag, in Duitsland b.v.

3   1  
Ernie

We zoeken een Td. Maar ik heb geen idee of Lokhoff dat kan? Ton was een geweldige voetballer, maar dat zegt natuurlijk niks. Als hij niet geschikt als Td hoef je hem niet te halen. Dat geld kun je beter gebruiken voor een doelpuntenmaker.

5   0  
Buurman

Eens met Naxioma. Ton binnen halen als TD of TM doen Manders en Steyn never. En voor Ton is dit een geheel verkeerd moment. Hij krijgt hooguit een job waarover Steyn en Manders en de eventueel nieuwe TD volledige controle hebben. Zo liggen de verhoudingen momenteel. Ton moet inderdaad rustig wachten op zijn kans. Die komt wel maar niet nu.

5   2  
ome cor

We zijn het er met z'n allen over eens dat Ton Lokhoff, mister NAC, kind van de club en oud-speler met een mooie geschiedenis een welkome aanwinst zou zijn om iets binnen onze club te doen.

Eén ding weten we zeker: als stadionspeaker moeten we hem niet willen halen !
Als trainer is er momenteel geen vacature en of zijn ervaring als hoofdtrainer van NAC, Excelsior en VVV en het assistent trainerschap bij NAC, RB Salzburg, PAOK en Wolfsburg genoeg is om de ideale TD te zijn dat weet NIEMAND.

Het nu (lees: komende zomer) niet instappen is makkelijk. Het beste moment bij een club als NAC is er nooit omdat er altijd wel stront aan de knikker is.

Hoeveel wij allemaal ook van Ton Lokhoff houden..... op dit moment is Manders de baas, Steijn de trainer en zoeken we een goede TD. Dat moeten we niet om gaan gooien voor Ton Lokhoff.
We kunnen wel lopen zeiken op Mathijs en Maurice als het ff niet naar wens gaat, maar met Lokhoff aan boord zal het echt niet van de ene op de andere dag 180 graden draaien hoor. Een beetje geduld zullen we te moeten hebben, ongeacht wie er bij NAC aan het roer staat.

3   8  
Belgische Naccer

Van mij mag hij komen. Zeker nu de sterkhouders gratis de deur uitlopen...zijn er op korte termijn echte versterkingen nodig.

Want wat Steijn en Manders gehaald hebben...Immers, Malone, Venema, Bilate en de Rooij zijn tot nu toe helaas niet echt versterkingen gebleken t.o.v. wat we al hadden (Monsalve, Verschueren, Riera, Stokkers, Noblejas etc.)

Ik hoop dat de volgende versterkingen van het Niveau Swarts (excelsior) en Loukili (Helmond Sport) zijn. Dan kunnen we de stap naar de eredivisie eindelijk eens echt gaan maken.

3   2  
Henri

Interessant om weer een inbreng van Buurman te lezen. Welkom terug..........als het tenminste de echte is. Dat weet je tegenwoordig ook niet altijd zeker. Overigens, als Manders slim is, houd hij het initiatief bij zichzelf en gaat hij zelf op zoek naar een nieuwe eigenaar. Met het huidige drietal is alles gedoemd te mislukken en zal ook Manders geen potten kunnen breken. Zonder geld heb je geen enkele kans op een daadwerkelijke omslag.

3   2  
Ad B uit Roosendaal

NAC moet de kans pakken om NAC Icoon Ton Lokhoff met een groot internationaal netwerk binnen te halen voor een technische functie. Of TD of in de RvC.

Deze kans mag Manders niet laten lopen. Druk van de RvC kan helpen.

1   0  
Hugo

TL moet binnengehaald worden. Bredaas, gigantisch netwerk, persoonlijkheid , NAC - DNA. Dat de eerste gesprekken zijn gevoerd is mooi. Maar het moet niet alleen bij A zeggen blijven. Nu door pakken. Hup NAC

1   0  
Badeend

Geelzwartwit (13:07): spijker op de kop.

1   0  
Nonkel Frans

Dat er nog een kans komt...........
voor wie voor Manders of voor Lokhoff?
TL zijn contract in Duitsland loopt van de zomer af dat is kans 1.
Als hij dan niet bij ons aan boord komt maar een ander die voor een paar jaar wordt vastgelegd worden de kansen al kleiner. TL blijft geen duimen draaien en legt zich vervolgens ook elders vast.
Wanneer kruisen dan de wegen en is het right time right place?
Wie heeft dan de leiding en een RvC waar wel/geen peil op te trekken is dus hoezo kans 2 komt nog?

Time flies. Voordat je het weet zijn we allemaal dood en begraven .
Doorpakken mannen zou ik zeggen - en Lokhoff als hij wil meteen een vast contract bieden met een vette Welcome Home Ton.

HUP NAC!

Laad alle berichten na dit bericht in