Wij gaan niet opzij

Manders in gesprek met Olij, Schouten en El Allouchi, nog niet met topscorer Van Hooijdonk

Das Phantom

Mattijs Manders vindt de situatie rondom Sydney van Hooijdonk en zijn wissel te groot gemaakt. Dat vertelde de directeur is de Gegenpressing Podcast van BN DeStem. Ook zegt Manders dat NAC nog altijd hoopt dat Van Hooijdonk bij NAC blijft.

"Dat het is de laatste minuut was, is ongelukkig", aldus Manders, die het wel te verklaren vindt omdat onder andere Malone nog dreigde uit te vallen met een blessure. "Maar er zit ook helemaal niks achter. Er wordt van alles gezocht, wat er ook oprecht niet is." Manders vindt daarnaast dat het interview met FOX Sports wel een vertekend beeld gaf, omdat er maar een deel op social media verscheen. 

Contract 

Manders wil niet veel loslaten over het contract van Van Hooijdonk en gaat niet in op de clausule dat de spits transfervrij mag vertrekken in de winterstop. Wel laat de directeur tussen neus en lippen door vallen dat Van Hooijdonk afspraken wilde maken over speeltijd, om dat te later weer in te trekken. 

Als Yadran Blanco stelt dat de club het de supporters verschuldigd is om een uitleg over het contract van de topscorer te geven, stelt Manders dat NAC nog altijd wil verlengen. "Uiteindelijk willen we een Sydney die bij ons presteert, goals maakt en het naar zijn zin heeft." Over de transfervrije status zegt Manders niks. 

Manders zegt dat er nog geen gesprekken lopen. "In de winter gaan we met een aantal spelers zitten, ook met Sydney." Volgens de directeur heeft de spits nu een volwaardig contract. "En de bal ligt bij Sydney om dat nu elke week te laten zien." 

Andere spelers 

Even later in het gesprek geeft Manders aan dat er al wel met andere spelers wordt gesproken over een eventuele verlenging en spreekt hij zich dus enigzins tegen met de woorden over Sydney. De directeur bevestigt bijvoorbeeld dat de gesprekken met Nick Olij en Robin Schouten in een vergevorderd stadium zijn, maar ontkent weer dat ze bij gaan tekenen. "Dat zeg ik niet", aldus Manders. 

"Ik hoop dat we daar snel meer duidelijkheid over kunnen geven." NAC is ook in gesprek met Mounir El Allouchi over een verlenging van zijn contract. "Als je gesprekken voert dat je dat in principe om te kijken of je langer verder kunt." 

In de laatste aflevering van de Gegenpressing Podcast van BN DeStem is het hele gesprek met Mattijs Manders terug te luisteren. Naast de situatie rondom contracten gaat het onder meer Ton Lokhoff en het spel van NAC. Luister de aflevering hier

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
26 Reacties
35   4  
Cool hand

Dolfa?

21   56  
Harrie

Manders probeert zijn straatje schoon te vegen, maar alles achter elkaar blijft het een leugenaar.

18   3  
Ratjeduneerste

Blijft toch risicovol. Over 2 weken kunnen deze jongens in gesprek gaan met andere clubs, waar dit met name voor Olij wel aan de orde zal zijn.

Had je gewoon optijd een TD aangesteld dan had hij zich kunnen ontfermen over deze zaken en had Manders tijd in zijn beleidsplannen kunnen stoppen.

Niks gezegd over de Spanjaarden? Of vertrekken deze hoe dan ook?

Hoop toch dat Olij en Schouten bijtekenen. Mounir heeft afgelopen jaar gezegd niet bij te tekenen, dus ben benieuwd of dit nog gaat gebeuren.

35   76  
Dolf

We komen maar niet van de vertrager
El Allouchi af.

15   4  
Kinderkaartje

@Harrie,

Kun je hier ook -aantoonbare- voorbeelden van geven, of moeten we dit gewoon plaatsen in de categorie roddel-en-achterklap??

35   7  
Die ne gast

Zorgelijk dat Manders zo makkelijk op de stoel van de trainer en (de missende) TD gaat zitten en praat over de technische aspecten van NAC 1. Daar moet hij zich juist verre van houden en dat technische deel moet hij zo snel mogelijk van hem weg organiseren / delegeren, maar hij lijkt dat technische deel juist het leukst te vinden. Als het bij NAC al jarenlang ergens misgaat is het wel dat mensen zich niet focussen op hun eigen takenpakket, maar zich vooral bemoeien met zaken die eigenlijk niet hun pakkie an zijn. Ronduit zorgelijk gedrag dus.

8   3  
Badeend

@Ratje - hoezo pas over twee weken? Die fout is destijds met Sergio en Cristiano ook gemaakt, was een behoorlijk dure fout. Is sindsdien de regelgeving veranderd?

Maar goed, al met al is er dus geen contact gezocht vanuit NAC terwijl er in september is toegezegd dat er "de komende maanden overeenstemming gezocht zou worden". Tweeëneenhalve maand later, onder druk van publieke opinie en door een arrogante actie van de hoofdtrainer, komt Manders uit zijn schulp en wordt er "natuurlijk binnenkort gepraat".

Het boezemt mij allemaal bar weinig vertrouwen in. Ik hoop dat ik mis zit.

13   11  
Jos

Manders is gewoon een tweedehands auto verkoper. Je laat hem lullen en dan ga je gewoon weer naar huis met de auto die je helemaal niet wilde. Praatjes en gebakken lucht.

5   12  
Sjak

@dolf

Je ouders zijn de A vergeten

35   4  
Cool hand

Dolfa?

16   20  
Wolfmanjack

Schouten en el Allouchi. Eerste divisie niveau. Je moet er niet aan denkendat we promoveren en met dit soort gadten de eredivisie ingaan.

1   6  
Harrie

@kinderkaartje. Meerdere posts van mij, vooral degene met de meeste duimpjes omlaag, zijn korte tijd later naar buiten gekomen. Wacht rustig af en je zult er ook achter komen.

28   14  
Belgische Naccer

Allouchi verlengen?

laat me niet lachen...
Die mag blij zijn bij een club als NAC te mogen spelen.

Verder:

Olij en Schouten hadden allang verlengd moeten zijn
En van Hooijdonck die voelt zich genaaid en terecht.

Desalniettemin hoop ik dat Olij, Schouten en Van Hooijdonck voor de club behouden blijven.

Verder vind ik het belachelijk hoe Manders en Steijn omgaan met de spanjaarden. Dit zijn echt veel betere spelers dan Malone, Immers en Bilate.

Maar ook die worden ieder week genaaid en totaal niet serieus genomen door Steijn.

Daarom staan we ook 6e, waar we 2e hadden moeten en kunnen staan, als Steijn gewoon de beste spelers opstelt. Maar dat doet hij niet. Immers, Malone en Bilate MOETEN spelen!

9   7  
Dutchbird

Een Hagenees die in Brabant gaat proberen recht te praten wat krom is gaat niet werken. Laat gewoon merken dat een aantal gemaakte keuzes gewoon verschrikkelijk tegenvallen. Dan heb je kans dat de supporters achter je blijven staan. Dat geldt niet alleen voor Manders, maar nog meer voor Steijn. Die heeft nog meer geloofwaardigheidsproblemen dan Hugo de Jonge en Jaap van Dissel samen.

22   1  
Ice

Manders werd behoorlijk doorgezaagd in de podcast van BN de Stem. Draait overal omheen, gaf nergens antwoord op. Ik maak me zorgen over de club...

12   0  
henk

Too little too late. Het zou me verbazen als één van deze spelers onder de huidige omstandigheden gaat verlengen.

Ook vrij absurd hoe er nu met de Spanjaarden wordt omgegaan. Een echte trainer smeedt een team en stelt de beste spelers voor het team op.

25   0  
Ivo

We hebben met Nacho Monsalve een van de beste spelers in de KKD in huis, maar daar kraait niemand om. Wat heb ik vorig seizoen genoten van het duo Riera/Monsalve achterin. Het stond toen als een huis. Toen Monsalve geblesseerd raakte, ging NAC onderuit. Geen toeval.

Monsalve heeft maar 1 wedstrijd met NAC verloren: de halve finale tegen Feyenoord.

Stel dat je met een fitte Monsalve de 2e seizoenshelft in kan. Dan heb je een 2e spelverdeler in huis, die wat dieper staat, en kan je Haye wat meer naar voren sturen. Dan Rutten naar de rechtsbackpositie, waar hij thuishoort. Dan krijg je veel meer grip op de wedstrijd.

19   9  
Judge M.

Als Blanco in plaats van te likken nu ook eens zulke kritische vragen zou stellen als hij de Van Hooijdonkjes aan de lijn heeft dan wordt het misschien nog wel eens wat met die roddelkrant..

2   2  
Kinderkaartje

@Harrie,

Kom dan met concrete voorbeelden of onthullingen, die je hard kunt maken en die later uit gaan komen.
Nu blijft het bij insinuaties en verdachtmakingen.


6   8  
RwE

El Alouchi geen nieuw contract geven AUB.

Ik begrijp de reacties als: "hij verzaakt nooit", "voorbeeldprof", "juiste instelling"etc,etc,etc... totaal niet.
Tuurlijk geeft hij alles en is hij het braafste jongetje van de klas, hij besseft maar al te goed dat hij met zijn kwaliteit helemaal niet op dit niveau thuis hoort en NAC op zijn blote knieen dankt dat hier lekker mag blijven aankloten.

Hij geeft zelf al lange tijd aan dat hij zijn contract niet gaat verlengen omdat hij nog een keer elders wil voetballen. Als blijkt dat er wederom helemaal niemand deze jongen wil hebben zal hij zeker weer een nieuw contract bij ons NAC tekenen.

Zolang dergelijke voetballers in de basis staan en belangrijk moeen zijn, zullen we nooit hoger eindigen dan subtop eerste divisie(KKD)

11   3  
Boxer

"En de bal ligt bij Sydney om dat nu elke week te laten zien."

Dat heeft hij al laten zien toen hij op het veld stond.
Op de bank kan hij het niet laten zien.

17   4  
Boxer

Ik snap niet dat er hier zoveel kritiek is op El Al.

Kind van de club, leidt zeer weinig balverlies, haalt zelden een onvoldoende en heeft wel degelijk voetbalintellect met steekpassjes e.d. wat sommige andere spelers ontberen.

Nee het is geen dragende speler die het elftal wel even mee op sleeptouw neemt om het uit een dal te trekken en is niet de snelle linksbuiten die even 3 man passeert. Hij speelt altijd zo goed als het elftal

Maar voor een speler die al bijna 8 jaar voor NAC speelt verdiend hij wel meer respect dan van sommigen hier

9   3  
Judge M.

Mounir is meer kind van de club dan Sydney ooit zal zijn met deze instelling..

3   11  
Jacks

Laat el allouchi gaan!! Aub. Zolang die bij NAC een basisplaats heeft blijft het kkd en komen we echt niet verder!

5   4  
Harrie

@kinderkaartje. Luister de podcast Gegenpressing nog maar eens goed het stukje SvH waar MM zegt “we gaan met alle spelers met aflopend contract in de winterstop om tafel, daarin is SvH geen uitzondering”. Even later “We zijn al in vergevorderd stadium met Olij, Schouten, El Allouchi”.
Dat zijn 2 verschillende verhalen binnen een kwartier waarbij hij steeds zijn eigen straatje wil schoon vegen, maar door niet de waarheid te spreken zichzelf tegen spreekt.

Geloof mij maar dat dit (intern) lang niet het enige is. Overigens in de podcast hoor je hem zichzelf ook tegenspreken tov eerdere interviews. Kijk bijvoorbeeld maar naar uitspraken over “het technisch hart”. Wat zegt hij gisteren en wat heeft hij eerder in meerdere kanalen hierover verteld.

Maar oordeel vooral zelf wat je ervan vind. Ik zie de geschiedenis zich herhalen tov zijn voorgangers. Laten we het er maar ophouden dat MM voor het begin van volgend seizoen is ontslagen je rond die tijd wel hoort waarom en blijkt hij toch niet zo geschikt te zijn.

2   0  
de generaal

Heren Steijn en Manders,

Het is echt te hopen, dat Steijn zijn ogen en oren goed open houdt.
En dat geldt ook voor Manders
Want de waarheid zal hun inmiddels erg duidelijk zijn.
En laat ons echt hopen, dat deze heren in januari geen technisch directeurtje gaan spelen, want dan komen er weer verkeerde en bejaarde, niets presterende en de jeugd wegjagende "spelers " bij.
Hoe is het toch mogelijk, dat NAC deze Haagse kliek de touwtjes in handen geeft?

WIJ ZIJN TOCH NAC BREDA!!!!!!

2   2  
Scheppioni

Mijn vertrouwen zakt steeds meer bij deze gast manders .... hopelijk heb ik het mis .......

Laad alle berichten na dit bericht in