Wij gaan niet opzij

Manders spreekt torenhoge ambities uit in open brief aan supporters

Das Phantom

Mattijs Manders heeft in een open brief aan de supporters uitgelegd wat hij de komende tien jaar wil bereiken met NAC. De algemeen directeur schuift zijn ambities niet onder stoelen of banken en zet onder meer in op structureel deelnemen aan de Eredivisie, een nieuw stadion plus trainingscomplex en Manders geeft aan dat gesprekken met een technisch directeur in een vergevorderd stadium zijn.

In de mail, die onderaan dit bericht in zijn geheel is te lezen,geeft Manders onder meer aan dat hij over tien jaar een nieuw stadion voor de club wil. Daarnaast oet het budget omhoog naar veertien tot zestien miljoen euro per jaar en wil hij een spelersbudget van meer dan vier miljoen euro.

Manders wil daarnaast dat de jeugdopleiding van NAC over tien jaar bij de Nederlandse top behoort. Dat moet resulteren in drie spelers uit eigen jeugd in de basis en vijf in de selectie van het eerste elftal. Verder mikt hij ieder jaar op een positief transferresultaat. Ook ziet de directeur ruimte voor een samenwerking met amateurclubs uit de regio, een beter scoutingnetwerk en een betere begeleiding van de toptalenten. 

Manders gaat ook nog in op de huidige situatie van de club. Het voetbal valt volgens de directeur op dit moment tegen. Volgens Manders komt NAC de deuk die het heeft opgelpen door corona "moeilijk te boven". Toch spreekt hij uit dat promoveren nog altijd kan dit seizoen en de club daarnaar streeft.

Lees hier de volledige mail van Manders:

"Ik herinner me dat iedereen blij was dat het betaalde voetbal van de overheid een uitzonderingsstatus kreeg en we ‘gewoon’ zijn gestart aan onze competitie. Maar we zijn nu 20 wedstrijden onderweg en ik moet constateren dat betaald voetbal in een leeg stadion in geen enkel opzicht ook maar in de buurt komt van datgene wat NAC is.

NAC is passie, sfeer, gezang, bier drinken, samen overwinningen vieren, teleurstelling, soms zelfs boos, samen met vrienden, onze club, strijd, doorzetten. Dit alles is er nu niet en zeker bij mindere wedstrijden blijf je gefrustreerd achter in je eigen woonkamer. Ook bij winst vier je het in dezelfde woonkamer, maar gaat dan weer over tot de orde van de dag.

Het is voor mij om nog een reden onwerkelijk, omdat ik vooral bij NAC ben gaan werken, vanwege het publiek. NAC is speciaal vanwege de ambiance bij thuiswedstrijden, de betrokkenheid van de supporters tilt NAC wat mij betreft boven de rest uit. Ook onze spelers komen bij NAC, dankzij die trouwe en fanatieke aanhang. NAC zonder supporters is geen schim van wat NAC kan zijn. Kortom we missen elkaar allemaal.

Dan is óók nog eens het voetbal moeizaam. Strijd is er wel, maar met name de tik die we hebben opgelopen door Corona komen we moeilijk te boven. Die tastte het zelfvertrouwen aan en dat is, zoals we weten, een ongrijpbaar fenomeen. Hard trainen, en hard blijven werken, dat is wat we doen. Er rest ons niks anders; doorwerken.

We komen van ver als club. We zijn het bijna vergeten wellicht, maar 1,5 jaar geleden, na degradatie, was de club vrijwel failliet. We zijn de club weer aan het opbouwen, op kantoor en op het veld. Maar we kunnen ook niet de kosten onbeperkt voor de baten laten uitgaan. We zoeken steeds de balans tussen sportieve prestaties en financiële continuïteit. Want ga er maar aan staan, een jaar lang zonder publiek. Geen losse ticketverkoop, geen omzet, geen evenementen, geen nieuwe sponsoren etc etc. In maart staat er een mooie supportersactie gepland, hierover hoor je binnenkort meer. 

En natuurlijk hebben we een plan voor de komende jaren, een belangrijke koers die we willen varen. Een plan dat ons houvast geeft en soms door een storm loodst. We willen en zullen absoluut promoveren, en werken er ook naar toe dat we daar klaar voor zijn als het gebeurt, om steeds een stap vooruit te kunnen zetten. Het liefst promoveren we nog dit seizoen, dat kan nog altijd. Een terugkeer naar het hoogste  niveau is en blijft altijd ons doel, we horen daar gewoon.

Over dat plan praat ik onze aanhang graag bij. Luister ik ook graag naar jullie mening. Maar de omstandigheden lenen zich nu niet om in grote sessies contact te zoeken met elkaar. Maar weet dat we niet stilzitten bij NAC.

Want we willen veel.

  • Over 10 jaar moet NAC in een sfeervol, modern nieuw stadion spelen. Supporters zullen nauw betrokken worden bij deze plannen. Idealiter op een locatie waar ook de jeugdopleiding en de trainingsaccommodatie van eerste elftal samenkomen. Dat is ons plan!
  • In 2025 spelen we minimaal 3 jaar in de Eredivisie, hebben we een begroting tussen EUR 15-16 miljoen per jaar en een spelersbegroting groter dan EUR 4M.
  • We hebben voor dan tevens de ambitie om met onze jeugdopleiding bij de top van Nederland te horen. Hiermee willen we ons gaan onderscheiden en we vinden dit van vitaal belang voor een gezonde toekomst van onze club.
  • We zien in commercieel opzicht nog genoeg kansen voor onze club en vertalen deze nu naar een commercieel jaarplan. Naast het hoofdsponsorschap is er ruimte voor subsponsors en officieel partners. Maar wel altijd met de gedachte dat we iets te bieden willen hebben. Dat is de basis voor bestendig beleid en investering in een partnership.
  • Qua voetbal leggen we vast dat we consequent herkenbaar, strijdbaar, aanvallend voetbal spelen. Met ten minste drie spelers uit de opleiding in de basis en te minste vijf spelers uit de opleiding bij de selectie van NAC 1
  • Er komt een state-of-the-art trainingscomplex voor zowel jeugd als NAC 1
  • Een positief transferresultaat is voor elk boekjaar het uitgangspunt
  • Een structurele samenwerking met amateurclubs in de regio West-Brabant, Zeeland en Zuid Holland Zuid
  • Scouting wordt naar een hoger plan gebracht op basis van gerichte uitgewerkte competenties
  • Individuele begeleiding van onze toptalenten en begeleiding trainers

Tenslotte meld ik je dat we in een vergevorderd stadium verkeren in het vinden en contracteren van een nieuwe Technisch Directeur. Een cruciale en essentiële functie. We hopen je hier op korte termijn (maand februari) over te kunnen berichten.

Het is best een lang bericht geworden, vol toekomstmuziek en beloftes, maar ook met een reëel uitzicht op de toekomst van NAC zoals we die bij NAC zien en ook wensen. Ik vond het nodig om dit op dit moment op deze manier met je te delen.

Ik zie erg uit naar het moment dat we weer voor publiek gaan spelen en ik voor het eerst sinds mijn aantreden in juni dan eindelijk mijn eerste wedstrijd mag beleven in een kolkend Rat Verlegh Stadion samen met jou. Daar gaan we voor.

Voor nu wens ik je, ondanks alle overheidsmaatregelen, nog een goede winter vol gezondheid! En neem van me aan: we geven niet op. We zetten door!

Hartelijk groet en een welgemeende Hup NAC."

Bron:
B-Side Rats, NAC
Vorig bericht
NAC wil over 10 jaar nieuw stadion 45 reacties
Volgend bericht
De Spion: FC Den Bosch - Edwin Smolders 7 reacties
85 Reacties
178   23  
10Diego

Altijd goed om een ambitieus doel en daaraan verbonden plan te hebben. Even weg kijken van de waan van de dag en bouwen aan je club.

Je kunt er alles van vinden het makkelijkste is om het belachelijk te maken en af te zeiken. Maar jaren vraagt hier iedereen om een plan.

Hier heb je het.

36   5  
Breetjeda

Als nac supporter is hoop soms alles wat we hebben.
Ik heb ondanks het slechte voetbal geen reden om niet te geloven dat iedereen bij nac hun uiterste best gaan doen om dit waar te maken.
Ik geloof er misschien niet in, maar ik hoop het wel.

De tijd zal het leren

51   18  
Kinderkaartje

Ik kreeg em in mijn mail inderdaad. Tsja, wass sagt mann dann?

De ambities zijn goed, daar zou ik me wel in kunnen vinden, als zou er maar een deel van gerealiseerd kunnen worden

Als het maar niet resulteert in onnodige risico's lopen en luchtfietserij. Daar ben ik altijd zo bang voor bij dit soort berichten.

Bereik je dit als Manders zijnde, of plavei je in ieder geval de weg voor je opvolgers, dan verdien je een standbeeld, gegoten in puur goud.
Echter als het mis gaat, verdwijn je via een achterdeur met stille trom en zitten wij wederom met de brokstukken.

Ik hoop op goud, maar ik loop net te lang mee om dit blind met gejuich te ontvangen. Dus hup Manders, aan het werk. We lopen alweer achter op de doelstelling van dit jaar.
Maar voorlopig nog steeds het voordeel van de twijfel, hoewel dit seizoen natuurlijk alweer een teleurstelling in wording is.

Hup NAC!

16   9  
Plastieke annemieke

Het blijft altijd leuk om te lezen dat er wel degelijk een plan is met onze club.

Alleen het lijkt wel of er een vloek rust op nac.
Werkelijk niks maar dan ook niks lukt de afgelopen 10 jaar.

Hier kunnen de mensen die nu bij de club zitten niks aan doen , maar wij hikken er wel al 10 jaar tegenaan.

Ik vind het gewaagde uitspraken , ben vooral benieuwd hoe je dat gaat bewerkstelligen. Je heb een selectie met enkele goede spelers maar het merendeel is echt brandhout.

Na de zomer hopelijk een betere selectie. Geen dikke slome vedetten meer op de bank voor gigantische salarissen

23   59  
Kopspion

Hahaha
Wat Manders gebruikt heeft wil ik ook wel eens proberen....denk dat de kans meer reeel is dat we over 10 jaar niet eens meer een BVO zijn als het zo doorgaat

36   9  
Grizzly

Als de helft hiervan uitkomt ben ik al blij verrast...

Het stadion verhaal is een bekende...de vraag is: waar gaan ze die plaatsen? Met bier op nog tig km moeten fietsen omdat het stadion ver buiten Breda ligt(bavelse berg) zie ik niet zitten...

16   56  
TH

Blaaskaak.

16   3  
Adriaan

Papier is geduldig...
Kapitaal moet niet in de stenen zitten maar moet op het veld staan...
En wat men bij NAC al 10 jaar vergeet is het technisch beleid vooral op middellange termijn...
Het is veel te veel ad hoc met een komen en gaan van trainers, spelers, AD's en TD's...

5   25  
Mafkees

Niks gehad. Daar sta je dan met je goed gedrag

19   68  
Henk

Blablablabla....

Vreselijke doorzichtige leugenaar
Allemaal oprotten naar Den Haag

178   23  
10Diego

Altijd goed om een ambitieus doel en daaraan verbonden plan te hebben. Even weg kijken van de waan van de dag en bouwen aan je club.

Je kunt er alles van vinden het makkelijkste is om het belachelijk te maken en af te zeiken. Maar jaren vraagt hier iedereen om een plan.

Hier heb je het.

26   18  
Scheppioni

Daar zijn we in ieder geval kampioen in, luchtkastelen directeuren aanstellen ......

34   5  
WiSe1979

Beste Mattijs,
Dank je wel voor je vergezichten. Ambitie is altijd goed.

Ik mis het bezoeken van NAC, samen met vrienden, onder het genot van een consumptie ook. De sfeer is echter wel voor een substantieel deel afhankelijk van de presentaties op het veld. En geloof me dat het momenteel niet heel gezellig zou zijn.

Corona is een feit. Ik bagataliseer het niet maar het zou de NAC leiding sieren dit excuus niet langer te gebruiken. De recente vernederingen tegen jong PSV, Roda JC en Dordrecht hebben namelijk niets meer met Corona te maken.
Ik gebruik de term vernedering omdat je door de tegenstander zoek gespeeld wordt. De percentages balbezit zijn structureel dramatisch dit seizoen. Dit heeft met spelopvatting te maken waar in beginsel de technische staf verantwoordelijk voor is. Let wel; ik pleit niet voor weer te gaan schuiven met poppetjes of nog erger poppetjes wegsturen. Maar de spelopvatting die in de brief staat heb ik in geen enkele match gezien. Ook niet voor Corona.

Een technisch directeur, met senioriteit en aanzien, is zeer gewenst om lijn aan te brengen. Deze “bezuiniging” is de algemeen directeur aan te rekenen en resulteert in een verloren seizoen; of per ongeluk in een toevalstreffer in de nacompetitie. (maar dat is geen beleid)

Al je ambities beginnen bij het 1e elftal. En laat daar nu net het chagrijn zitten. Ik hoop oprecht dat minimaal 35% van je vergezichten uitkomt. Dan doe je het al goed. Maar ik heb inmiddels teveel luchtfietserij gezien.

Deze mail ga je nog heel vaak om je oren krijgen. Zo jammer maar ook zo waar.


21   24  
Leurenaar

#TheoMommerspraktijken

11   5  
Harley

Eerst zien dan geloven. Al zo veel mooie verhalen gehoord. Nog niet zo lang geleden.

17   30  
Bubba

Alles wat je in 8 maanden fout kunt doen, dat heeft Manders als AD en pseudo-TD samen met vriendje Steijn gedaan.

Erger is: NAC wordt door de heren gebruikt als speeltuin.

Ergste is: RvC en aandeelhouders geven hen het podium.

15   5  
Ouwe Jos

Stevige ambitie! Haalbaar? Laat ik zeggen ‘dat hoop ik’. Maar er is ambitie, er zijn doelstellingen, er ligt een roadmap, en hij spreekt het niet alleen uit, maar ook rechtstreeks naar ons. Dat is op zich al een positieve ontwikkeling.

11   7  
JimGoose

Even diagonaal lezen:
het ligt aan Corona en het komt allemaal goed.

Op zich een sympathieke poging, maar ik zou een hand in eigen boezem meer hebben gewaardeerd. "Er is met , voor NAC, grote bedragen gegokt en dat heeft door het gebrek aan een kundige en onafhankelijke TD veel te weinig opgeleverd." Zoiets...

19   7  
Dbare

Wat Manders hier doet kan ik wel waarderen, in tijden van onrust en afstand de communicatie zoeken en de mensen weer perspectief proberen te geven.

Het begint altijd met een BHAG; Big Hairy Audacious Goal. Dit in het kader van Aim for the stars and reach the moon. Elon Musk werd ook uitgelachen toen hij eens riep dat hij een Tesla de ruimte in zou pleuren.

Dus ik ben blij dat er een visie, plan en doelen zijn.

Echter 1 ding kan ik niet begrijpen, waarom dat nieuwe stadion in hemelsnaam, nergens voor nodig en zonde van al dat geld.

22   7  
Bas

Je hebt linksback Mashart en je wil perse Martina voor extra geld binnenhalen

Je hebt nummer 8 Azzagari en je haalt Fiorini

Je hebt Rosler en je haalt Moise

6   5  
Var

Het laatste stukje van de brief is weggevallen ...en toen.......werd ik wakker.

11   2  
Een ander geluid

Het is zeer ambitieus. Maar nu de andere kant. Doet hij niks dan is het niet goed. Als hij kiest hij voor voorzichtigheid dan zegt iedereen dat we met zo'n grote achterban en zo'n groot achterland te weinig ambitieus zijn!
Dus ik vind het een mooie maar zéér ambitieuze brief.

Maar wat ik niet zie en o zo belangrijk is zijn de milestones op deze ambitieuze weg. Als RvC zou ik die wel plaatsen...en dan wordt het zweten voor de directie !

10   2  
Boxer

Laten we oprecht hopen dat dit niet de zoveelste luchtfietser is, die hebben we hier al vaker gehad.
Maar eerst zien en dan geloven, sorry dat ik zo cynisch ben maar ik ben wat betreft NAC door schade en schande wijs geworden.

15   12  
Cees-2

Ik zeg nu al, een groot luchtkastelen-verhaal. Puur voor de bühne en om de supporters en Bn DeStem te pleasen. Notabele door Manders? Die net koud binnen is. Zoals menigeen hem trouwens al is voor gegaan. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat hij dit soort teksten “kan en mag” verspreiden? Dat kan en mag bij NAC, nogmaals, zoals al velen dat hebben gedaan. Een prachtig sprookje, de zoveelste bubbel. Van, opnieuw een passant! Wat een ezels zijn- en blijven het daar. Oeverloos blijven ze zich als ultieme fantasten (redders) presenteren. De praktijk geeft helaas een totaal ander beeld, nu en als men met deze totaal niet onderbouwde fantasieën blijft doorgaan, ook in de toekomst.

14   6  
F7-Top

In het rijtje “Vitesse gaat voor champions league winst”

23   3  
Chris W.M.

Ben blij dat er nu eindelijk iets op papier staat waar we onze AD op af kunnen rekenen ipv alleen onderbuikgevoelens. Zonder ambities komen we ook nergens, het zijn ook geen beloften maar stippen op de horizon waar hij naar toe wil werken.

8   3  
Braze

Prima dat er iets van een plan is. Ik miste alleen de onderbouwing. Er staat voor heel veel geld aan ambities. Zou Manders even op willen schrijven hoe hij aan de centjes komt om zin plannen uit te voeren.
Alleen aan investeringen tel ik snel een geschat bedrag van 50 a 60 miljoen.(Stadion en trainingscomplex)
Eredivisie : Moet je wel promoveren
Maar goed, Manders denkt in ieder geval na over de toekomst, dat is al winst.

6   3  
Stoep

Dit verwacht ik ook van een AD. Een visie voor langere termijn. NAC moet naar de ED. Maar nog meer moet NAC een nieuw Stadion *liefst met trainingsgronden erbij en complex voor de jeugd.* Daarnaast moet NAC bouwen op een stabiele organisatie, dan kan je pas promoveren. Onder onze vorige directie was promotie toeval en heeft het uiteindelijk niets opgeleverd. Clubs die promoveren en erin blijven hebben voor langere tijd gebouwd Daarbij moet NAC meer sponsoren aantrekken anders blijf je in het rijtje dat moeite heeft om in de eredivisie te blijven.

11   10  
Luc

Haha droom maar lekker verder 😁

7   5  
Heksenketel

Alles begint met een plan en dat is er nu. Eén van de belangrijkste stappen bij NAC is om de organisatie daarop in te richten. En daar wringt de schoen, omdat de structuur bij NAC al jaren het probleem is. Goed moment om door te pakken en deze opnieuw in te richten.

13   7  
Halfvol

Dit is geen plan. Dit is een doelstelling/ambitie. Dat is makkelijk uit te spreken en verschrikkelijk doorzichtig. Nu we naast belabberd spelen ook dusdanig veel punten hebben verloren dat directe promotie uit zicht is met dit ambitieuze verhaal komen? Deze ambitie was er nog niet 3 maanden geleden? Of bij aanvang seizoen?
Mijn naam is halfvol omdat bij mij het glas altijd halfvol, en dus positief is, maar ik laat me echt niet het bos in sturen met deze veel te gemakkelijke, goed getimede en nietszeggende doelstellingen. Ik ben in excel al 10 keer miljonair geweest, de jaarrekening zegt alleen al 10 jaar iets anders.
Doelstellingen zijn leuk, maar begin eens met een plan.

6   6  
GB

Misschien ben ik gek, maar waarom zo weinig commentaar hier op de speelwijze? Het gebruikelijke afzeiken van iedereen die iets zegt is hier standaard, dus die reacties sla in ff over, dank u. Echter de speelwijze die hij beoogt en die tegenover wat er op de mat gelegd wordt lijkt me wel wezenlijk interessant. Waarom wordt er in interviews daar niet eens op doorgevraagd? Handvest zegt aanvallend, met durf etc..Manders zegt dit. Dan kunnen we Steijn en Manders hier dus goed op aanspreken me dunkt. Schone taak om hier eens kritisch op door te vragen bij BEIDE heren. Lijkt me dat als NAC zo laf blijft spelen, er ook eens met Manders gesproken moet worden over hoe dat kan gezien wat hij wil en verwacht. Ben benieuwd :)

U zijt gegroet!

6   11  
Lamington

Open mail, ik heb geen postzegel of papier gezien..

Los van dat: haha. Mattheo Momders.

8   3  
De muzikant

Er is een aantal jaren geleden eerder iemand geweest die heel erg ambitieuze plannen op papier heeft gezet. Daarvan heb ik destijds al direct gezegd dat de club door die bepaalde man de afgrond in gedreven werd, wat momenteel ook bewaarheid is. Leuk van Manders om super ambitieus te zijn, maar verre van realistisch. Als je hier 30% of 40 % van waar kunt maken dan vind ik het al best. Al moet ik zeggen dat ik meer sympathie en vertrouwen in Manders heb dan in die Eindhovense look-a-like van Koko Petalo destijds. Wat wel zwak is van Manders is dat we corona nog steeds als excuus aan blijven halen. Beter is om gewoon direct en duidelijk te zijn: Maurice Steijn (en zijn selectie) presteren ondermaats. De druk op Steijn mag best wat opgevoerd worden.

14   17  
Moppernac

DE EFTELING IS TOCH GESLOTEN MET CORONA.

MAAR MANDERS IS TOCH BINNEN GEWEEST.

OF WAS ALLEEN HET SPROOKJESBOS OPEN

7   1  
DunErwt

Er mag nog wel een puntje bij namelijk de echte NAC ziel terug in de club.
Aanvallend, strijdend, intimiderend scherp je thuiswedstrijden spelen.
Het ziet er allemaal zo zielloos uit de laaste jaren.

5   1  
Ivo

Ambities zijn mooi, maak er concrete plannen van, inclusief de financiering, dan komen we verder. Hardop dromen mag best een keer, maar je wordt toch 's ochtends weer een keer wakker.

Voor nu zal ik blij zijn als NAC dit seizoen nog een stuk of 5 leuke wedstrijden op de mat legt. Waarin we echt de betere ploeg zijn en verdiend en overtuigend winnen. We moeten echt aan klantenbinding doen, want anders stopt de teller straks op minder dan 10.000 seizoenkaarten. En dat is er van uitgaande dat we in augustus weer het stadion in mogen.

33   6  
Mike

Deel van de negatieve reacties is belichaamd precies waarom NAC niet uit de verf komt en ook Breda een mooie maar doodsaaie en burgerlijke provinciestad is en blijft. Geen ambitie, geen rauw randje, geen lef. Al het creatieve en out of de box denk word afgedaan. Gaat er om dat je als stad en club uist progressie blijft boeken, ambitie toont en 300% creativiteit stimuleer.

Chauvinisme in Breda is juist de grootste achilleshiel van de stad. Je kracht is ook je zwakte, Want alles is hier zo fantastisch en we drinken het meeste bier en hebben de trouwste supporters etc. Ondertussen spelen we weer doodleuk 2e divisie volgend jaar met het 4e aantal toeschouwers en een heel redelijk achterland.
Is de sfeer waardeloos en zit ieder vak naar elkaar te wijzen.

Maar ook speelt er in de stad met de hoogste hockeydichtheid vd wereld geen club tophockey, lig de complete as van de stad van Prinsenbeek tot dorst al bijna 10 jaar braak. Heeft 't bijna 20 jaar geduurd voor er een vervanger was voor het turfschip waar ACDC nog heeft gestaan voor de Mezz..
Gaat er veel meer banen en bedrijvigheid naar Tilburg en daardoor ook groei dan de gemeente zou willen. En zo kan ik nog wel een register met gemiste kansen open trekken. Weet niet of je weleens op strijp of de spoorzone in Tilburg bent geweest. Dat zit gewoon goed in elkaar. Gericht op de toekomst en ten dienste van de bewoners en bezoekers.

Hier hebben we Haveneiland, eigenhandig uit de grond gestampd door creatieve fijne mensen maar die word binnen 5 jaar vakkundig afgebroken zonder alternatief. Dat is Breda ten voeten uit. Tuurlijk gebeuren er ook goede dingen als met de haven etc maar de gemeente Breda moet mijn inziens veel meer stimuleren en faciliteren.

Wat ik bedoel te zeggen dat NAC en Breda verweven zijn in middelmaat/en net niet. Waar het een enorme potentie heeft. Beide. Maar verzand in discussie en vervolgens altijd de laffe en veilige oplossing kiest.

Kenmerkend bv is de discussie of er hoger gebouwd mag worden dan de grote kerk in de spoorzone. Dan krijg je reacties van Jannie van 54 die inmiddels in Zevenbergen woont, dat dat echt niet kan want dan herkent ze haar Breda van 1980 niet meer. En de gemeente gaat er grotendeels ook nog in mee. Ik vind dat schandalig en niet gericht op het Breda van de toekomst. Voor onze kiddos dus.

Ambitie en lef (luchtfietserij daar gelaten) is een vies woord in Breda en een groot deel van de supporters van NAC. Dat is doodzonde.

5   6  
Kinderkaartje

Dan heb je er overheen gelezen, DunErwt

"Qua voetbal leggen we vast dat we consequent herkenbaar, strijdbaar, aanvallend voetbal spelen. Met ten minste drie spelers uit de opleiding in de basis en te minste vijf spelers uit de opleiding bij de selectie van NAC 1"

Ik word wel een beetje moe van de mensen die dit meteen affakkelen. Er ligt een plan, het is ambitieus. Dat zijn in ieder geval al twee zaken.
Het wordt gewoon open en bloot gecommuniceerd, dus we weten in ieder geval wat de lange termijn doelstellingen zijn.

Of het allemaal haalbaar is, dat is vers twee, maar we hebben in ieder geval stippen op de horizon waar aan gewerkt kan en moet worden en waar we uiteindelijk mensen op af kunnen rekenen. (Hoewel ik meer hoop dat we ze op het schild kunnen hijsen over 10 jaar, als dit allemaal bewaarheid is)
Ik vind dat al heel wat hoor.

Als we nu de grote drie eens kunnen bewegen om hier in mee te denken (en dus financieren) en een bekwame RvC kunnen samenstellen kan het wat worden. Ik neem aan dat Manders dit plan niet uit het niets presenteert, dus ik mag hopen dat dit met goedkeuring van de eigenaren gebeurd.

Qua potentie zit het er natuurlijk allemaal echt wil in bij NAC, maar we worden al zo'n beetje ons hele bestaan geleid door goed bedoelende amateurs, luchtfietsers, machtswellustelingen en egotrippers.

Over een aantal jaren weten we helaas pas in welke categorie Manders valt. Laat het alstublieft de visionair en de leider zijn.

We gaan het zien!

1   3  
Rat uit Rijen

Ik hoop vurig dat dit plan daadwerkelijk realiteit wordt! Wij hebben als supporters natuurlijk al vaker mooie verhalen aangehoord, dus enige scepsis is op zijn plaats. Laat het nu eindelijk eens WEL uitkomen! Ik ben daar zo aan toe... Helemaal nu t voetbal dat deze trainer neer weet te zetten ruk is. Wat zou t toch mooi zijn als we over een x aantal jaar inderdaad staan waar Manders in deze open mail over spreekt...🤞

3   0  
DunErwt

@kinderkaartje

Inderdaad overheen gelezen.
Dank kinderkaartje.

4   0  
themode

@Mike Hear Hear!

17   4  
Belgische Naccer

NAC was beter af geweest door gewoon Hyballa te laten zitten en TvdA verder te laten bouwen.

Ik haat het om te zeggen, maar eind vorig seizoen was NAC stukken verder dan nu...

Deze Manders en ook Steijn hebben 2,5 miljoen VERNEUKT! en NAC verzwakt, in plaats van versterkt.

Promotie is nu veel verder weg dan eind vorig seizoen. Toen hadden we een kans gemaakt in de play-offs. Nu ben je bij voorbaat kansloos met deze selectie en spelopvatting van deze trainer.

Ik kan er helaas niet meer van maken.

3   5  
NACPB

Is dit plan wel naast het cultuurhandvest gelegd???

Een lange termijn plan is altijd goed, NAC heeft lang geen lange termijn planning gehad.
Je hebt nu een gezamenlijke doelstelling waar heel de club naar toe kan werken. Ik begrijp de scepsis want in de mail zijn de plannen niet onderbouwt. Maar 1 voorbeeld het Stadion, NAC betaald teveel huur onderhoud moet ook door NAC betaald worden. Commerciele ruimte is er te weinig, dus of je alles kwijt bent aan huur of een lening(hypotheek) voordeel dat je dan ook nog de jeugd en trainingscomplex op 1 terrein onderbrengen. Dat scheelt ook een hoop kosten.

Maar de reacties onder dit bericht maar ook onder de andere nieuwsberichten zijn niet mals, ik denk dat wij supporters NAC groot maken maar ook een houtgreep houden. De club moet zich verder ontwikkelen om te kunnen overleven en daar hoort een ambitieus plan bij, als dit plan voor 70% slaagt dan zijn wij al 10 stappen verder.
En natuurlijk moet altijd de club en de waarde bewaakt worden en daar zijn de eigenaren en de commissarissen voor. Maar ook wij!! Schouders er onder en laat NAC weer die stabiele middenmotor worden in de eredivisie met een kolkend stadion en waar de tegenstanders met angst en beven naar toe komt! HUP NAC

14   2  
Otjes

Er zijn supporters die dit een plan noemen, WTF. Dit zijn doelstellingen of wishfull thinking. Ligt eraan hoe je het ziet.

Mijn vraag aan Manders is het ga je het bewerkstelligen wat is je plan?

Begin wat mij betreft eens je trainer te vertellen dat tie z’n elftal laat voetballen dan komt de rest “vanzelf”.

14   6  
Real Robert

Bijna failliet gegaan vorig jaar en dan in 2020 3 miljoen transferinkomsten over de balk gooien!
Plus die 9 ton bekerinkomsten. Plus......

In 2025 3 jaar in de eredivisie? Vanaf dat jaar gerekend?

Over 10 jaar een nieuw stadion? Waarom niet over 20 jaar?

Zijn er nu werkelijk mensen, die deze luchtfietser,
fantast, leugenaar enz., verder mag ik niet gaan,
geloven en serieus nemen>

6   1  
NAC4Ever

Bij veel punten heb ik maar één vraag. 'Hoe?'
Niet dat ik denk dat doelen onhaalbaar zijn. Maar je moet ook weten op welke manier je een doel wilt bereiken. Als supporters hoef ik niet perse antwoord op deze vraag. Maar ik hoop wel dat ze bij NAC weten op welke manier de doelen bereikt moeten gaan worden.

13   2  
Harrie

Manders begint steeds meer op Mommers te lijken. Hopelijk grijpt de RVC nu wel tijdig in.

4   0  
NAC4Ever

@REAL ROBERT
NAC wil in 2025 minimaal voor het derde jaar Eredivisie spelen. Dan moet je dus uiterlijk in 2022 promoveren. Dan is niets nieuws.

9   2  
Bruske

Weer beloftes en dan hiuden wij ons wel rustig denken ze.

Die vent had gezopen of 8s echt niet goed snik!

6   1  
Boom

Als het uitkomt juicht mijn NAC hart. Op dit moment krijg ik hier helaas nog teveel Mommers vibes van...

7   2  
naxioma

Ik mag hopen dat het plan van NAC cq Manders verder gaat dan het opsommen van enkel ambities. Anders wordt het lang bericht vol toekomstmuziek en beloftes (letterlijke woorden van Manders), een verhaal van megalomane luchtfietserij en loze beloftes.
Cruciaal onderdeel van een plan zijn de voorwaarden die moeten zijn ingevuld om een plan te realiseren en de wijze waarop het plan gerealiseerd kan/gaat worden.
Om dit plan te realiseren is kapitaal een eerste vereiste. Voor zowel het bouwen van een nieuw stadion als ook het opvoeren van het (spelers)budget is veel geld nodig. Geld dat NAC niet heeft en dat ook de huidige stakeholders niet kunnen of willen investeren in de club. De huidige aandeelhouders dichten alleen gaten in de begroting, maar zijn niet bereid of bij machte de noodzakelijke extra miljoenen in de club te investeren om NAC duurzaam te laten promoveren. Voor het bouwen van een nieuw stadion is een investering nodig van tenminste 20 to 30 miljoen euro. Geen idee waar dat geld vandaan zou moeten komen. Bij de bouw van het huidige stadion heeft de gemeente fors bijgedragen, maar met corona en alle (financiële) gevolgen van dien heeft de gemeente wel andere belangrijkere zaken aan het hoofd en waar het zijn geld aan moet besteden.
De plannen van Manders kunnen alleen gerealiseerd worden als NAC een nieuwe kapitaalkrachtige eigenaar krijgt die bereid is substantieel te investeren. Anders is en blijft het een illusie. Ik ben benieuwd of met de Raad van Commissarissen en de aandeelhouders gesproken is over de voorwaarden die ingevuld moeten zijn en de wijze waarop het plan gerealiseerd kan worden. Komt met dan gezamenlijk tot de conclusie dat deze ambitie (ik wil het eigenlijk geen plan noemen) ook veranderingen vereist op het gebied van eigenaarschap, samenstelling van RvC, directie en technische staf? Waarschijnlijk niet.
De aandeelhouders hebben vorig jaar een unieke kans gehad de club te verkopen aan een kapitaalkrachtige partij, maar men was niet eens geïnteresseerd in het aangaan van verkennende gesprekken. NAC is voor hen een leuk speeltje dat ze graag wilden/willen behouden.
En mocht er onverhoopt wel geld beschikbaar zijn, dan is dit bij Manders (en Steijn) niet in goede handen. Bij ADO kon Manders miljoenen investeren, maar liet een technisch failliete club achter, en ook de recente Haagse aankopen blijken kapitaalvernietiging te zijn.
Ik heb -op basis van NAC's recente geschiedenis en de track record van Manders en Steijn- er geen enkel vertrouwen in dat met de huidige eigenaren, RvC, directie en technische staf promotie kan worden gerealiseerd, laat staan de bouw van een nieuw stadion.
Een ambitie op papier stellen kan iedereen, hoe mooi die er ook uitziet. Deze zal ongetwijfeld identiek zijn aan die van NEC, Roda JC, Go Ahead en menig andere club. Waar het echt om gaat is het creëren van de vereiste condities, een gedetailleerd stappenplan en dit ook te realiseren. En hier heb ik nog niets van gezien.
Het enige punt waarop we Manders cs nu al op kunnen aanspreken is het consequent spelen van herkenbaar, strijdbaar, aanvallend voetbal. Het ontslag van Hyballah en het aanstellen van Steijn staan hier volstrekt haaks op. Met Steijn ga je geen strijdbaar aanvallend voetbal spelen. Zo heeft hij zijn ploegen nog nooit laten spelen. Dat moest Manders bij zijn aanstelling al weten. Is dit een voorbode op het ontslag van Steijn?
In deze donkere tijden probeert Manders wellicht wat perspectief te bieden. Maar de NAC supporter weet dat zonder cruciale veranderingen en een goede uitwerking dit slechts megalomane luchtfietserij is. We worden blij gemaakt met een dode mus.

2   1  
ctk

Het is altijd goed om ambities te hebben, maar als hier 50% van uitkomt vind ik het al veel.

NAC is zolang als ik het ken een roerig schip waar teleurstellingen veel groter zijn dan goede tijden.
Voorlopig zitten we nu met een spelersselectie die niet eens mee kan met de top van de keukenkampioendivisie en de kans dat we naast een nacompetitie plaats grijpen vind ik groter dan dat we daadwerkelijk ook mee doen en dat is best schandalig met het grootste spelersbudget in deze divisie.
Mijn insziens is de grootste fout geweest om Hyballa buiten te flikkeren en Steijn binnen te halen.
Steijn krijgt het gewoon niet op de rails en wisselt wekelijks zijn selectie en zet spelers op plaatsen waar ze niks klaarmaken, pure paniek en onkunde.
Ik vind het zelfs al niet erg meer dat we niet eens naar NAC kunnen, op tv schakel ik vaak al na 45 minuten naar een andere zender uit frustratie over zoveel onkunde.
Zonder Olij en Haye hadden we zelfs 20 punten minder gehad, want de rest is pure middelmaat, ook de door velen zo opgehemelde van Hooijdonk, die kan echt geen poot voetballen.6   0  
Tuinzigt85

Het enige wat er denk ik verdubbelt word zijn de bierprijzen....

3   5  
Ernie

Manders is net zo realistisch als zijn supporters!

11   1  
Hugo

Ja. Een plan is het. Niet meer en niet minder. Maar als dit het is waar je de 11000 scc-houders komend jaar over de streep moet trekken om er weer een aan te schaffen is het treurig gesteld. Want eerlijk. Er is vanuit de club weinig tot geen communicatie. 11000 mensen hebben een deel van hun (spaar)geld in de club gestopt, tot soms wel 4 a 5 scc per huishouden. Om de club in deze barre tijden te steunen. Uit liefde voor NAC. En iedereen ziet wat we ervoor terug krijgen. De duurste selectie van de kkd ( Malone, immers, Haye, Rutten, Allouchi, Kali), de grootste aankoop in jaren wordt op een verkeerde positie opgesteld, Svh (wat je er ook van vind, is wel topscorer) die uiteindelijk geld had moeten opleveren loopt straks gratis de deur uit. Nog steeds geen TD en enkel een praatje met clubicoon Ton Lokhoff welke de uitgelezen persoon is die NAC wat smoel terug kan geven. Tel daar bovenop het geschutter op de velden, met als negatief hoogtepunt het zwaarbevochten gelijkspel tegen een stel pubers uit Eindhoven en een kind kan zien dat er iets chronisch mis zit.

Volgend jaar gewoon weer een scc. Maar ik ben er echt ziek van.

HUP NAC

6   1  
jvt

Smullie gaf zichzelf 6 jaar voor een stabiele middenmoter, Van den Abeele 3 jaar en nu 10 jaar! Plannen, plannen en nog eens plannen, lades, nee kasten liggen er vol van. Van topsportplan (Goetzee, dat we nooit hebben gezien) tot duurzaam promoveren waar we nu niet eens meedoen om de bovenste 2 plaatsen.

Nu weer een nieuw commercieel plan en dan blijkt dat de poppetjes het belangrijkste zijn. Zie nu onze AD en Trainer, aan het begin van dit seizoen spelers gekocht alsof het geld tegen de plinten omhoog klotste, meerjarige contracten voor pensionato's die bij Den Haag niet goed genoeg meer waren, gokjes als voorstopper , afkoosommen en een ambitieuze bevlogen trainer met het NAC dna aan de kant geschoven.

Je had zonder dit plan al veel en veel verder kunnen staan en die 900k in je selectie gestoken. Praktisch alle spelers die gehaald zijn zijn mislukt. Je staat na zoveel wedstrijden waar je hoort te staan. Het ergste is nog dat ze Corona de schuld geven. Dan bewijs je dat je geen zelfreflectie hebt. Heel gevaarlijk dit maar ja Derksen voorzag dit al. Ik begrijp niet dat de RvC deze zalvende brief door laat gaat . WIe gelooft hier nu in? We hebben nood aan prestaties.

9   1  
Atleet

En medesupporters,

Hebben jullie ook allemaal al terug gemaild ?

Ikke wel hoor met netjes mijn naam, telefoon nummer.

Nu wachten of ik een antwoord terug krijg.

Heb als eerste gemeld dat de conditie te wensen overlaat!! Ik durf te wedden dat ik met mijn 56 nog een betere piepjes test loopt dan de meeste van NAC 1

En daarna per ambitie gevraagd hoe hij dit gaat bewerkstelligen.

Iedereen een fijn weekend en op naar een sportief weekend met wat amateur voetbal kijken op tv zaterdag middag, zondag veldrijden kijken en eredivisie

Gegroet

2   6  
geelzwartwit

Een tijdje geleden kwam het bericht dat NAC de mogelijkheden naar een nieuw stadion aan het onderzoeken was.

Nu komt het bericht dat NAC over tien jaar er een nieuw stadion wil.

Manders begon zijn klus bij NAC met de woorden dat hij afwil van de traditionele inkomstenbron genaamd sponsoring en zou gaan kijken en werken aan andere vormen van inkomsten.

Nu komt het bericht dat NAC naar een hogere begroting wil met oa sponsors subsponsors en partners. En wil NAC altijd wat kunnen bieden. Een andere vorm.

NAC wil transferinkomsten structureel maken. De jeugdopleiding van NAC presteert steeds beter. Scouting is op een incidentele treffer a la Vd Hecke na nog ondermaats en als je het interview met Daan Klomp hoort ontbreekt een duidelijk POP en begeleiding.

NAC geeft aan dat dat in de toekomst veel beter moet. Oa scouting en begeleiding en aantal eigen spelers in selectie en basis. Hopelijk is Ton Lokhof daar een eerste stap in. Begeleiding op het talent tm basisspeler traject. De huidige talenten zijn volgens de trainer niet basis waardig dat kan maar hier ontbreekt in de organisatie wel begeleiding en een TD die binnenkort gepresenteerd worden.

NAC wil aanvallend voetballen. En dat zou het altijd moeten willen en doen.
Dat zorgt ook voor de sfeer op de tribunes. Wat er op het veld gebeurd bepaald de mood van de supporters niet andersom.

NAC komt onder Steijn niet tot die gewenste speelstijl. Het dwepen met dat hij bij VVV heeft bewezen aanvallend te willen en kunnen spelen is amateuristisch. Dit is NAC en een andere selectie en een andere tijd. De KKD nu verlangt iets anders dan Steijn tot op heden predikt.

NAC wil absoluut promoveren binnen nu en 1.5 jaar.

Aan deze uitspraak is niets nieuws. Ik zou liever hebben dat ze de valse verloren valse start niet aan corona zouden wijten maar het zouden nuanceren. Corona heeft ons punten gekost maar het ontbreken van een TD heeft ons het meeste parten gespeeld, daar moeten we eerlijk in zijn. We zijn ook blij te kunnen melden medio februari een nieuwe td te kunnen presenteren (td mensen geen tm).

En verder onwijs eens met Mike. NAC en Breda zijn de parel van het zuiden. Het enige wat we hier doen is die parel zelf oppoetsen en in de weerspiegeling kijken en zeggen dat de mooiste en beste etc van het land zijn. Maar die parel laten uitgroeien tot een sierraad daarvoor zijn we veel te blij met onszelf want dat verlangt lef durf anders denken en ervoor gaan.

Hup Manders Hup Steijn en Hup NAC
En laat die td aub een goeie zijn en laat Lokhof aub samen met jeugd en scouting die brug naar die vijf eigen selectiespelers optuigen.


10   2  
SjorsNAC

Gisteren de podcast van de rat geluisterd, ben groot fan van ze, maar super conservatief wat betreft NAC en de plannen, als je niet jaren in de KKD wilt verblijven zullen er dingen toch wat anders gedaan moeten worden is mijn mening. Ik hoef echt zeker geen Disney experience taferelen maar je zult wat meer moeten doen op o.a. commercieel vlak. Dat is echt wel mogelijk zonder de cultuur te verliezen.

Waarom kan er nooit eens iets goed gaan, is er altijd gezeik en gezanik, chronisch slechte sportieve presetaties etc ? Ik denk dat we als supporters ook eens naar onszelf moeten kijken.

4   4  
Nonkel Frans

Als Manders nu eens even NIET begint over een nieuw stadion maar zijn energie steekt in uitwerken visie jeugd en eerste selectie - met bijbehorende stabiele toerusting aan menskracht zoals een TD dan zijn we realistischer bezig. Doelen stellen op scouting en minimum quota regionale jongens in team, uitstekend.
Dat deel van de brief is OK en een begin.
Werk dat plan eerst maar eens uit.

En als dat een succes wordt pas dan houd je je seizoenskaarthouders ( lees sfeer) binnen en komen regionale sponsoren terug. Pas dan kun je je rijk rekenen en grootse bouw plannen gaan maken.

Ondertussen blijft dat stadion wel staan - er wordt momenteel toch niet gesprongen en gejuichd dus het valt nog niet om.

Dan zijn we maar "conservatief" laten we het gewoon realistisch noemen.

10   1  
Kees NAC

Als ik zulke teksten lees van iemand die de boel moet leiden slaat de angst me direct om het hart! Dit is toch geen plan. Dit is een droom! Zo zie ik mezelf in een grote villa met een super jacht in Monaco wonen. Kom op zeg hoe kun je dit nu zonder onderbouwing roepen!

4   2  
Ron

Dromen zijn bedrog werd er wel altijd gezegd. Dus vul het zelf maar verder in.

8   1  
El Chapo

Succes - En ik ben over 4 jaar de nieuwe president van Amerika.

8   3  
fvf6

Luchtfietserij Mattijs ik ben benieuwd hoe hij de seizoenkaarthouders gaat compenseren , of moet ik tussen de regels doorlezen dat dat minimaal zal zijn

3   1  
Benassi

Als je dit bedrijfsplan bij de bank inlevert, schuiven ze het meteen van tafel.

Maar goed wij werken niet bij de bank.

6   2  
Wolfmanjack

Het gaat slecht dus gaan we het klootjesvolk afleiden van de werkelijkheid. Oude truc. Luchtfietser.

5   1  
Vergane Glorie

Ik had een droom. Kort samengevat ging het over een manneke, genaamd Mattijs. Hij had een fiets. Een heel bijzondere fiets. Het was een luchtfiets en daarmee deed hij aan luchtfietserij. Het verhaal staat hierboven in een brief afgedrukt. De enige waarheid is de laatste zin:
Tenslotte meld ik je dat we in een vergevorderd stadium verkeren in het vinden en contracteren van een nieuwe Technisch Directeur. Een cruciale en essentiële functie. We hopen je hier op korte termijn (maand februari) over te kunnen berichten.

Mattijs ik hoop dat je geen lekke band krijgt onderweg en naar beneden valt.

Op naar de volgende droom om de schare rustig te houden.

1   1  
Kinderkaartje

@Benassi

Dit is dan ook geen bedrijfsplan. Beetje fllauw ook om te doen alsof dit het wel zou zijn.

Dit is op zijn best een visie of strategie plan, maar eigenlijk dat zelfs niet. Dit is een lijst van punten waar men zegt aan te gaan werken. En waar men over 10 jaar wenst te staan.

Vervolgens ga je die punten stuk voor stuk uitwerken en detaileren en (financieel) ondetbouwen. En met die onderbouwing kun je eventueel naar een bank.

Als voetbal club hoef je volgens mij sowieso niet aan te kloppen bij een bank, overigens. Alleen als je echt kunt bewijzen dat je meer dan zat geld hebt en niet nog meer nodig hebt kom je misschien in aanmerking voor een lening.

7   0  
Opa Alex

Je adoratie voor de sfeer en NAC supporters is wat mij betreft niet wederzijds.
Luchtfietserij wat je probeert te verkopen. Als je Volendam, Telstar of welke club dan ook ziet spelen is dat veel leuker en aantrekkelijker om naar te kijken, als voetballiefhebber en zijn we ver weggezakt. Dit komt voorlopig - en zeker niet voor 2025 - niet meer goed.

5   1  
Sietze

Opvallend dat nog steeds veel mensen het verschil tussen ambitie en gebakken lucht niet kennen. Niets geleerd van de historie. En M over een aantal jaren afrekenen op zijn “ambities” zal niet gaan. De praktijk leert immers dat hij dan al lang en breed is vertrokken. Dream on.

8   1  
Toontje

Waarom trekken wij altijd van die rare figuren aan die leven leven van "luchtkastelen"
Dan ben je toch niet goed bij je hoofd en sta je ver buiten de realiteit van de laatste jaren en de toekomst.
Het gaat steeds slechter en we zullen iedere euro drie keer moeten omdraaien.
Hij maakt zich totaal belachelijk.
Maar dat komt door die Haagse branie
Daarvan is Malone evenals Steijn al door de mand gevallen en krijgt Immers het voordeel van de twijfel gezien wat hij allemaal heeft meegemaakt. Haye is de enigste uitzondering maar ook hij is stukken minder geworden.

Dus Manders niet te hoog van de toren blazen...wij promoveren niet de eerste 5 jaar en erin blijven is een kunst.
Aan luchtkastelen hebben we niets...dromen zijn bedrog
Mommers droomde ook en gokte....je weet hoed het afliep. We zitten nog steeds met de gebakken peren van toen.

3   0  
Paul

Ben de stem:.. weggezakt nac moet....

Wat een gelul allemaal: NAC moet met dit materiaal gewoon makkelijk direct promoveren!

Dat indekken met playoffs etc is puur en alleen om het eigen falen van Manders en Steijn te verbloemen

1   10  
ome cor

Er bestaat een verschil tussen blind alles geloven en alles meteen maar af te serveren.

Manders heeft plannen en daar kan hij nu nog niet op afgerekend worden, want de plannen moeten nog uitgebreider vorm krijgen en uitgevoerd gaan worden.

Waarom dat niet positief of afwachtend benaderen ? Nu zijn er een keer plannen en dan is het nog niet goed ?

De supporters die al meteen begin te zeiken staan zelf direct met 1-0 achter.
Grote bek geven dat alles kut is, kan ieder kind, daar is geen iq of onderbouwing voor nodig.
Als als Manders wel slaagt in zijn opzet weten ze straks niks meer te herinneren van de kritiek van nu.

Supporters die nergens in geloven zijn geen suporters. Die moedigen niks aan, die steunen niks, die zeiken alleen maar.
Die passen het beste bij het NAC uit deze periode, maar niet bij het NAC waar Manders naar toe wil.

Ik weet ook niet of het allemaal gaat lukken wat Manders wil, maar het klinkt goed, dus ik zeg HUP NAC, HUP Manders !

5   7  
geelzwartwit

Best grappig hoe menigeen hier als een stier op een rode lap reageert op de ambitie en toekomstvisie van Manders. Nog grappiger is het dat als ik aangeef dat dit helemaal geen nieuws van Manders is en hij er vanaf zijn aanstelling al mee bezig is en dat hij er ook tussentijds al over gecommuniceerd heeft ik voroal duimpjes naar beneden krijg.

- Team Manders Steijn heeft zich in de vingers gesneden door zelf voor TD te spelen.
- Wat Manders met de club wil wil hij al vanaf dag 1 dat hij er is.
- Manders is meer dan een half jaar aan het onderzoek en polsen of zijn ideeen levensvatbaar zijn
- Hij spreek zijn visie nu uit en wordt op garanties uit het verleden meteen de kop ingedrukt

De waan van de dag reageert op de visie over de komende 10 jaar.
Het kan zijn dat het Manders allemaal niet lukt maar wtf hoe klote zou het zijn als het nou wel eens lukt? Nou? NAC supporters? Hoe erg als het hem wel lukt???

NAC supporter. Supporten, steunen, van dat waar je fan van bent. De club NAC en daar hort op dit moment het plan van Manders bij.

Is het grootspraak van Manders? We zullen het zijn, ik hoop iig dat het hem lukt om dat waarvan we vinden dat we horen te zijn ook voor ons te realiseren.

Steun de man in zijn plannen en ja Steijn bakt er weinig van maar dat was onder een goede TD vast anders gelopen. Het gebrek aan een TD is tot op heden een grote mispeer (spanjaarden gedoe, Sydney gedoe, mogelijke voorkeur voor opstellen van Malone, Immers enz, kansen eigen jeugd, spelsysteem enz).

let the thumbs down appear whohooo!

1   5  
jimcp

Manders verwoordt de wensen en ambities van de BVO NAC uitstekend in de taal die NAC supporters spreken, NOAD. NAC hoort immers om duizend en één redenen in de Eredivisie, punt. Waar dromers zijn, daar gloort de toekomst: “Hé hé hé hé hup N.A.C.”

8   2  
Jesse

Probeer eerst is te promoveren trouwens probeer eerst is een leuke wedstrijd te spelen!

1   1  
Ron

Als je de stem leest en dan vooral de reactie van de wethouder de Beer, kun je zien dat ze nog tot 2034 een contact hebben voor het oude stadion! Dus de ambitie is leuk maar de werkelijkheid is iets anders
Dus goed om ambities te ventileren, maar m.i. moet er meer aandacht naar de huidige selectie en trainer gaan door Manders. Want de promotie perikelen zijn groter dan hij denkt of wil erkennen. Mogelijk past deze trainer nl. Niet bij de ambities qua uitvoeringen

1   2  
@Jesse

Als je het woordje "is" twee keer gebruikt waar "eens" had moeten staan, dan moet je vooral anderen vertellen dat ze iets beter moeten doen, Pipo.

5   10  
ome cor

Noem mij maar naïef, maar ik heb meer vertrouwen in Manders dan in de alles afzeikende, duimpje-omlaag-gevende zeurporters.

Of Manders gaat bereiken wat hij schrijft valt nog te bezien, maar de kans dat hij is bereikt is vele malen groter dan dat al die negatievelingen hier iets goeds doen voor NAC buiten een paar biertjes kopen en een scc.

Kom maar met je duimpjes... wereldverbeteraars. 🤣

2   1  
TvB

Ik mag hopen dat deze doelstellingen ergens op zijn gebaseerd! Zou het kunnen dat bv de aandeelhouders hebben toegezegd wat meer knaken in NAC te pompen om dit te bereiken? Dat zou het wel kunnen verklaren en deze mannen treden ook niet in het openbaar van ‘ we gaan komende jaren een paar miljoen in NAC steken ‘ ik verwacht dat ze op het juiste moment afstand doen van hun aandelen voor een goede prijs.
Ik bedoel als je nu paar miljoen steekt in spelersbudget en je promoveert volgend jaar, zijn die aandelen een hoop meer waard

2   0  
Nonkel Frans

Met dank aan Paul de Beer - Gemeente Breda, die Matthijs Manders even aan het stadion contract herinnert.
Tjonge jonge Manders.

Toontje stelt een mooie vraag: waarom trekt een club zoals de onze toch altijd van die vreemde passanten aan. Heel eenvoudig:
"Wij zijn goud waard" Toon. Dit wordt zelfs gebruikt denk aan de marketing slogan richting supporters aan begin van dit seizoen.
Lees "Wij worden gebruikt".
Dat Goud gaat dus naar mensen van buiten die het mogelijk niet verdienen/niet waarmaken. Naar mensen die wij niet kiezen en waar we niks over te zeggen hebben.
Ze komen vanwege ons Toon en wij laten het gebeuren .......

Supporters ( mede) eigendom - is mi nog steeds de manier om echt invloed te krijgen op de organisatie en staf.
Over dromen en ambities gesproken: zet dit idee maar eens in het meerjaren plan Manders.
Wij zijn toch goud waard? "Put your money where your mouth is".

2   0  
RichardPraha

Dit zou eigenlijk natuurlijk gewoon een intern mailtje naar de leden vd RVC moeten zijn ipv een open brief naar de supporters.

En die RVC leden hadden dan gezegd: " Ok Thijs mooie email hoor,lekker ambitieus maar dit is geen visie of plan maar een wensenlijstje. Maak het maar eens Specifiek,meetbaar, haalbaar en realistisch.

Zijn afsluiting is ook bijzonder met "welgemeend Hup Nac".

Hoezo "welgemeend" benoemen???? Twijfelt hij er zelf aan of hij het wel echt zo "welgemeend" is? Twijfelt hij eraan of de supporters wel echt geloven dat het een oprecht "welgemeend" is?

1   0  
Maarten

Een blauwe maandag binnen en het bouwen van luchtkastelen is begonnen. Zeer ongepast. Zorg maar eerst dat je je pluche verdient. Plannen maken buiten zijn contractsduur. Werkelijk waar

1   0  
Sprang-Capelle

Die Manders. In Den Haag zitten ze nog steeds in de narigheid met zijn wanbeleid.

10 jaar? Met deze ijdeltuit lukt dat nog niet in 110 jaar!

1   0  
CoCo

Ik heb ook de ambitie om volgend jaar in een Bugatti La Voiture Noire te gaan rijden...

Laad alle berichten na dit bericht in