Wij gaan niet opzij

Manders standvastig: "De vraagprijs is altijd duidelijk geweest"

Thiestemberg

Eerder verscheen op BN DeStem een artikel waarin Edwin van Baal zich uitliet over de zogenoemde 'Haye-gate'. Naar aanleiding van het interview van Haye na afloop van NAC - PEC Zwolle hebben wij ook algemeen directeur Mattijs Manders om reactie gevraagd. Ook hier blijft NAC trouw aan haar eerdere standpunt.

Manders zegt namelijk het volgende: "SC Heerenveen weet exact wat de vraagprijs is voor Thom Haye. Het bedrag dat nu op tafel ligt vanuit SC Heerenveen voldoet niet aan de vraagprijs. Het huidige bod is vanuit de club ook in geen enkel gesprek benoemd als acceptabel. Er is namelijk vanuit de club geen enkel ander bedrag genoemd dan de huidige vraagprijs."

Ook de eerdere uitspraken van Thom Haye over het 'opeens' betrekken van de RVC worden door Manders ontkracht: "We hebben een governancemodel dat wij voor alle inkomende en uitgaande transfers, waarbij bedrag hoger dan bedag X, dit afstemmen met de RvC en hiervoor een akkoord benodigd is. Dit is al jaren zo, niks nieuws." 

Bron:
B-Side Rats
41 Reacties
155   6  
Ronny Goodlass

Lijkt zelfs op standvastig en normaal onderhandelingsgedrag.
Vasthouden aan vraagprijs. Thom gewoon blijven ballen zoals nu. Munten komen dan vanzelf.

155   6  
Ronny Goodlass

Lijkt zelfs op standvastig en normaal onderhandelingsgedrag.
Vasthouden aan vraagprijs. Thom gewoon blijven ballen zoals nu. Munten komen dan vanzelf.

49   6  
Tipex

Let maar op : Thom blijft bij NAC.

19   2  
Ratjeduneerste

Benieuwd of een Groningen of Utrecht nog komen kijken...

Die zullen vanaf de 2e rang toekijken en hebben nog 10 dagen om toe te happen. Ook zij zullen de wedstrijd tegen PEC ook weer gezien hebben.

Worden nog een spannende 10 dagen! Buitenlandse clubs zie ik niet snel aankloppen voor een speler van 27 op het 2e niveau van Nederland die zo'n 7 ton moet kosten.

100   7  
Brecht

Helemaal klaar met dat Heerenveen: als je de speler wil dan moet je niet eerst zijn kop gek maken en de speler inschakelen om met huilverhalen en in te spelen op sentimenten proberen de transferprijs naar beneden te halen. Ook van Hooijdonk laat zich wel gemakkelijk misbruiken. Voor NAC is Thom veel meer waard dan het lousy bedrag dat Heerenveen voor hem over heeft. En let maar op: Heerenveen zit in een neerwaartse spiraal en gaan volgend jaar degraderen.

45   4  
Mmm

En zo is het. Hij wordt zeker niet voor minder verkocht. Hij blijft maar lekker bij ons!!!

33   4  
Maarten

Helaas in impasse. Toch moet Haye begrijpen dat er een marktwerking is. Hoe crue het ook is maar hij is debet van zijn goede performence. Ik snap uiteraard dat hij in alle opzichten vooruitgang kan waarborgen maar contract is contract. Dat heeft in het verleden voor NAC alleen maar afkoopsommen gekost.

66   15  
ome cor

Haye is als speler een professor, maar buiten het veld niet helemaal de slimste geloof ik.
Hij tekent tot medio 2023 zonder clausules, wordt de belangrijkste speler van NAC en verwacht dan dat ie voor peanuts weg mag en dat NAC hem moet pleasen.
Get real, Thom.
Als ze je echt willen hebben ze daar geld voor over, zo niet dan was je slechts ter opvulling van de selectie bedoeld. Heerenveen heeft geld genoeg.

Eén ding meneer Manders.....
Als die klote Friezen nu op de laatste dag toch het gevraagde bedrag willen betalen, hebben we als NAC dan al met een alternatief gesproken of gaat u pas op dat moment nadenken ? Om dan vervolgens uit te komen bij mensen die nee zeggen tegen NAC.

Net als die 3 spelers van Heerenveen die Edje wel in de deal zou willen betrekken. (Ja, meneer de Graaf...die gasten zijn achterlijk zeker ?)

15   62  
Ivo

Werkelijk alles wordt een soap bij NAC. Niks kan meer op een normale manier. Het is triest en om gek van te worden. Totale chaos en incompetentie.

14   20  
Eekhoorn

Uiteindelijk gewoon een heel sneu proces dit, hoop gedoe om niks.

27   4  
Kisku

Goed bezig zo hoort het

37   10  
Nr. 20

Zoals gezegd….NAC bepaalt en niet yadran blanco, Pierre van hooydonck, de zaakwaarnemer of Thom. Hoe goed ze bij elkaar ook zijn en ms nog een punt hebben. En come on Heerenveen haalt miljoenen met transfers binnen en nu dubbeltje op eerste rang zitten. Dat mag naar niet lopen miepen als het dan niet doorgaat en schuld bij nac leggen. Zielig.

Hou vast NAC: 1 miljoen en doorverkoop%.

Dit is nu al zo’n principe kwestie geworden dat ik nog liever Haye na 1,5 je gratis de deur uit zie lopen ( door voordeur) dan nu voor habbekrats naar Heerenveen.

8   20  
Lamington

Ik volg andere clubs niet zo hè -want die interesseren me geen reet- maar worden daar potentiële transfers ook zo kinderachtig (via de pers) gespeeld? Is niet de eerste keer hier..

32   6  
Fliegervanger

Prima Manders. Poot stijf houden. Haye doet het goed de laatste weken dus de prijs met 3 ton verhogen. Heerenveen heeft toch geld zat en ze zitten in nood. En die 16 miljoen van Sulejmani hebben ze ook nog.

6   30  
Scheppioni

Tsja wie liegt er nu?🤔

4   32  
Willem 4,5

@ scheppioni. Je hebt gelijk, iemand lult uit zijn nek! Laat ze het in Friesland maar lekker bekijken, zaken zijn zaken. Het zou toch idioot zijn als we voor Haye hetzelfde bedrag krijgen als wat we voor De Rooy hebben betaald. De Rooy is natuurlijk jonger maar heeft totaal niet het niveau wat we moeten hebben, na dit seizoen snel verkopen aan de hoogste bieder! Misschien een deal Haye met De Rooy er gratis bij.

11   10  
Ronny Goodlass

@nr20
Doorverkooppercentage heeft totaal geen zin. Haye wordt nooit meer voor veel getransfereerd. Daarbij komt; NAC heeft NU de poen nodig. Iets met ijzers en heet.
Neem van mij aan ; Haye is voor ons NAC goud waard, maar wordt een zeer onhandelbare speler zodra hij niet de “patron” is in een selectie

10   1  
Geelzwartwit

Net als de overname van de club..

We horen het wel als het rond is. En verder benieuwd naar het voetbal van de spelers die fit zijn.

12   50  
Toontje

MANDERS blijft een grote leugenaar

Nu probeert hij iets te regelen om zijn eigen straatje schoon te vegen

Voor NAC nog iets meer eruit proberen te halen na alle financiele blunders die tevoren zijn gemaakt.

En dat over de rug van een eerlijke speler.

16   15  
Fritske d'n Olifant

Er gaat geen dag voorbij zonder nieuws over Haye, zo lijkt het. Ik weet niet in wiens belang dat is, maar ik word daar een beetje moe van.

Hoe vaak moet Thom nog mokkend uitleggen dat hij weg wil en dat NAC hem desnoods maar voor een paar klapschaatsen en een fles bokma moet verpatsen?

En hoe vaak moet Manders met zijn uitgestreken gezicht verkondigen dat hij echt niet de hoofdprijs vraagt?

Stop met dat gejank in de media! Ga bij elkaar op visite, trek een fles wijn open en los het op.

37   4  
Sia

Laten we wel zijn: er is voor spelers met minder potentie dan Thom Haye meer dan €1 miljoen neergelegd dus laat die krentenkakkers maar op de blaren zitten. €700,000 is een heel reëel bedrag voor Haye.

9   41  
BREDA 1965

Lekker allemaal naar panharing manders blijven luisteren,en alles voor zoete koek blijven aannemen.FUCK MANDERS,dat er toch zoveel mensen in zijn sprookjes blijven geloven.De man is een oplichter van de bovenste plank

36   5  
NAC vooruit!

Haye heeft een contract. SC Heerenveen weet wat ze op tafel moeten leggen om Thom weg te kopen. Betalen ze dat bedrag niet, dan blijft Haye bij ons NAC!

Pierre en Blanco kunnen roepen wat ze willen, maar in dit geval toch bewondering voor de standvastigheid van Manders.

P.s: Blanco, jij wist toch zeker dat Karel Vrolijk deze week NAC zou overnemen? Er is nog niets getekend.

13   8  
NAC4Ever

Ik vind dat Manders het goed doet door een zo hoog mogelijk bedrag te vragen. Dat is in het belang van de club die hij vertegenwoordigd.

Maar de uitspraken van Manders vertrouw ik niet helemaal. Puur doordat hij al vaker heeft gelogen.

41   3  
H.V.M.

Dat Manders zeker niet altijd de waarheid pleegt te zeggen is bekend.
Maar hem hier voor oplichter uitmaken is óók zeker bezijde de waarheid.
De man heeft regelmatig de plank misgeslagen, maar is daardoor nog geen oplichter.

Inzake de kwestie Haye, valt tot op heden, Manders weinig te verwijten.
De vraagprijs blijkt €750.000 te zijn en Manders wil blijkbaar dat bedrag voor NAC binnen hengelen.
Prima toch!

Thom heeft nog een doorlopend contract en volgens de kleine lettertjes, heeft NAC het recht om bovengenoemd bedrag te vragen.
Weinig mis mee.
Dat er in de voetbalwereld, betreffende transfers vaak wél veel mis is, is weer een ander verhaal.
Verder zou het verstandig zijn als Thom gaat stoppen met zeuren en uiteindelijk door de voordeur gaat vertrekken.
Hij gedraagt zich nu als gijzeling slachtoffer, maar is dat zeker niet.
Als Heerenveen het bedrag op tafel legt kan Thom op korte termijn tweewekelijks uit volle borst het Friese volkslied mee blèren.
Je moet er maar zin hebben!

24   6  
Ben

Laat manders zijn wat hij wil.
Tom tekend met zijn volle vetstand.
7.5 ton is reëel.
Nac had ook met Tom gezeten tot 2023
Als hij als een krant had gespeeld.
Dus geen 7.5 voor Tom blijft hij bij nac.
Goed dat manders zijn poot stijf houd.
???.in opdracht van vrolijk .
Hup Tom hup nac

9   9  
RV

Mooie woorden van Manders. Welke bepalende speler laat je nu gaan voor een appel en een ei? 6 a 7 ton lijkt me een prima bedrag overigens voor Haye hoor. Een miljoen euro en een doorverkoop percentage voor een speler die bij NAC gegroeid is (maar het verder nergens heeft gebracht) is niet reëel.

Als ik NAC was zou ik gewoon cashen, ik denk oprecht dat Haye vervangbaar is en dat het middenveld (waar nu alles via Haye moet) misschien straks wel beter gaat renderen, niet gelijk maar wel binnen een periode van 1,5 jaar en dan wordt de club er alleen maar beter van. Een speler die niemand meer nodig had, opgelapt en voor een bedrag rond de 5 ton verkopen is een top prestatie.

We spreken over Haye, een sympathieke begaafde voetballer die het dit jaar laat zien, maar niet iemand die de geel zwarte geschiedenis heeft geschreven en Heerenveen naar een hoger plan gaat tillen.

10   18  
Nacfem

Manders jokkebrokt alles aan elkaar :

- Steijn zou worden bedreigd...
- Het geld van Sydney zou gewoon binnen
komen...

En nu zou hij ineens wel de waarheid spreken? Kan hoor, maar ik denk dat de waarheid meer aan Haye zijn kant ligt.

Dit staat los van het feit dat Haye echt wel meer waard is dan 5 ton en hij vast moet houden aan die 7,5 ton of meer. Manders had zijn verandering van het transferbedrag ook prima kunnen uitleggen.
In de zomer is er meer tijd en zijn er meer visjes in de vijver dan nu. Rendement van Haye is dit seizoen enorm gestegen nu hij naast assists ook goals weet te maken. En is de situatie rondom de overname duidelijker.
Ben gewoon eerlijk en transparant naar je medewerkers, dan is zelfs klote nieuws prima te verklaren, en houd je tevreden spelers!

27   8  
Ome Cor

@WILLEM 4,5
De Rooij heeft nu een jaar onder zijn niveau. Veel spelers hebben dat een keer in hun carrière.
De juiste basis 11, de juiste positie, de juiste trainer en wat meer rust binnen de club kunnen dan zo maar veranderen.

Die jongen afzeiken, lomp lullen dat ie maar weg moet,. desnoods gratis is echt iets voor supporters die graag iets willen zeggen maar nul inhoud geven aan hun woorden.

Hoe heet die spits van Volendam, ex-cambuur ook alweer ?
Bij NAC weggehoond omdat het even niet zo liep als gehoopt en daarna top presterend....bij een ander.
Die Muhren gaat nog liever dood dan ooit nog eens voor de kritische, betweterige NAC supporters, die hem afzeiken, te moeten spelen. En ik snap m nog ook.

1   25  
Tipex

@IVO

Ga lekker aan je pik trekken joh

6   16  
Rob

Goed dat Manders de huid duur wil verkopen. Echter een groot vraagteken omdat 90% wat hij zegt een leugen is. Net als alle andere voorbeelden zoals met Steijn, Immers, Sidney, stadion, etc. Benieuwd welke 10% wel waar is in dit verhaal.

9   37  
Memory lane

VERKOPEN!

Gun iemand zijn ontwikkeling zoals in elk bedrijf!

We hebben niks te halen dit jaar!

Een speler iets gunnen laat zien dat nac Een opstap kan zijn naar iets groters voor een speler, dit gedrag van MM gaat andere spelers niet voor nac laten kiezen!

Een ontevreden jongen is nooit goed!

Het ging toch om transferwaarde creëeren! 5 ton voor 27 jarige in kkd is goed genoeg.

We kunnen de onkunde van de club in geen opvolger of slechte organisatie niet ten laste leggen aan een jongen in ontwikkeling!

Ik vind mijn reactie realistisch. En ik denk dat veel supporters er zo over denken. En ik vind Sidney goud voor ons, fantastische ventje die bij ons het goed deed. En ik denk dat veel supporters dat denken.

Maar mensen maken hem af hier en maken Haye af en zijn positief over MM.

Vraagje: "wie zitten er allemaal op deze site?" Ik ben 3 jaar nac supporter en ken nac vooral van verhalen vroeger maar ben echte Bredanaar. Ik plaats soms wat. En wie zijn jullie?


15   11  
anoniem73

@memorylane, Ik heb iemand hier nog nooit zoveel onzin zien schrijven. Vooral over zitnie en consorten. voorlopig even goed opletten hoe deze familie loopt te stoken voor eigen gewin en niet voor ons NAC. Succes met je ontwikkeling.
@Ben laat Vrolijk nu eerst eens tekenen en geld overmaken. dan kan de rest aangevraagd worden. gouden aandeel, knvb, gemeente breda,....

15   1  
fvf6

Ook als Haye nu blijft de vraagprijs aan het einde van het seizoen niet verlagen maar vasthouden aan de 750.000 euro . Er zullen genoeg ere divisie clubs Haye willen hebben .

3   3  
Harry NAC

Hoeveel is de vraag prijs dan en kan nac ook een ander speler er voor hallen dan

3   8  
Nonkel Frans

@Anoniem wat ben je aan het doen?
Onzin?
Alles wat je zegt ben jezelf.

10   1  
Rob

Overname staat op losse schroeven

8   9  
Toontje

Als Haye moet blijven zullen zijn prestaties het laatste half jaar veel minder worden

Een normaal mens moet immers deze mentale klap verwerken dat zal niet gemakkelijk zijn

Einde van het seizoen zullen de biedingen nog lager zijn

Weer een verkeerde inschatting van die LUL van een MANDERS

Bovendien gaat dit jaar als een nachtkaars dan uit want vandaag verliezen en zelfs de nacompetitie (waar we overigens niks te zoeken hebben) kun je op je buik schrijven

Heel onterecht wat velen over Sidney en Pierre schrijven....ze weten nog geen 10% van wat er zich heeft afgespeeld met die enorme LUL van een MANDERS

Ik hoop dat Karel hem gelijk buitenflikkerd ook al wordt dat dan de zoveelste afkoopsom. Dat is nog altijd beter dan doorgaan met die LUL want dat moet je alleen willen als je wilt dat NAC echt helemaal naar de knoppen gaat.

2   2  
Andre Vermeulen

Karel Manders buiten flikkeren? Karel doet voorlopig helemaal niks.Wat een soap weer. GTST is er niks bij

4   2  
miepkniep

De clubs hebbeb geen geld en zowel? geven ze dat niet zo maar uit aan een matige speler van nac.

2   2  
Noad1976

@ ome Cor

Muhren vergelijken met Kaij de Rooij

Is als Messi met Haye

On topic beter laten gaan Haye voor 6 ton dan een rebellerende speler rest vh seizoen

4   0  
hericellemons

Mocht men het hier een bende vinden: in Heerenveen is het niet veel rustiger.

Maas wordt niet heel serieus genomen en hem wordt door supporters verweten geen netwerk te hebben.

De trainer gaat er naar verwachting maandag uit in Friesland.

Laad alle berichten na dit bericht in