Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Manu Garcia scoort bij debuut voor Jong Spanje

Thiestemberg

Manu Garcia maakte afgelopen donderdag zijn debuut in het hoogste jeugdelftal van de Spaanse voetbalbond. Hij bekroonde zijn debuut met zijn eerste doelpunt.

De Spaanse beloften speelde een wedstrijd tegen hun Duitse generatiegenoten. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel maar voor Manu was het toch een avond om niet te vergeten. De behendige middenvelder scoorde bij zijn debuut en speelde een sterke wedstrijd. 

Bij NAC en in de Eredivisie stond het talent van Manu Garcia buiten kijf. Daarom waren er nog al wat gefronste wenkbrauwen toen duidelijk werd dat hij na een degelijk seizoen bij Toulouse in de Ligue 1 voor vier miljoen euro naar Sporting Gijón verhuisde. Er waren ook geruchten dat Manu voor een tweede maal naar de Eredivisie zou verkassen ditmaal voor een huurperiode bij FC Twente, dit kapte de Spanjaard naar verluid zelf af. Sporting Gijón was de eerste club van Garcia. Hij doorliep hier de jeugdopleiding voordat hij als zeventienjarig talent door Manchester City naar Engeland werd gehaald. De keuze voor Sporting Gijón lijkt er dus een die Manu op gevoel heeft genomen. Dit zou voor de kleine Spanjaard niet de eerste keer zijn aangezien zijn tweede huurperiode bij NAC ook op zijn eigen initiatief werd gerealiseerd.

Toch is Garcia volgens velen te goed voor de Segunda División. De oproep voor Spanje O-21 is hier eigenlijk alleen maar een bevestiging van. Ondanks de sterke prestaties van Manu dit seizoen is Sporting Gijón terug te vinden op een teleurstellende vijftiende plaats.

Bron:
B-Side Rats
23 Reacties
68   1  
Geeltje

Als ik het iemand gun is hij het wel. Een van de meeste fijne (ex)NAC spelers in mijn geheugen.

Zo goed, zoveel liefde voor zijn clubs. Bijna een sprookje dat het nog bestaat.

68   1  
Geeltje

Als ik het iemand gun is hij het wel. Een van de meeste fijne (ex)NAC spelers in mijn geheugen.

Zo goed, zoveel liefde voor zijn clubs. Bijna een sprookje dat het nog bestaat.

34   1  
Adnac

Een betere voetballer heb ik nog niet zo vaak bij NAC zien spelen.

31   1  
@fey @az @aja @psv

Weltrusten

15   1  
Jan Bril

Klasbak

12   1  
Spionkop

Zitten wel heel veel clubs te slapen. Wat een heerlijke speler is dat.

11   30  
the bingo player

Garcia is natuurlijk een fantastische voetballer en was veel te goed voor NAC maar hij wordt wel heel erg opgehemeld. "Hij is beter de Frenkie de Jong".....

Naast de mooie acties was het rendement van Garcia volgens mij niet al te hoog; veel balverlies, vrijwel geen doelpunten, te weinig assists. Lijkt me toch allemaal niet heel onbelangrijk voor een middenvelder

10   1  
mmm

Garcia een van de beste en leukste spelers ooit. Ik gun hem het aller aller beste voor de toekomst!!!

6   2  
Amial

Leuk nieuws en goed voor hem. 18.500 mensen zagen tweewekelijks wat blijkbaar nu ook wordt opgepakt in zijn thuisland. City is ook nog in de buurt. Op vi.nl. Als García zijn sterke ontwikkeling doorzet, is het niet uitgesloten dat Man City aanklopt bij Sporting Gijón. De Spanjaarden bevestigden onlangs dat The Citizens een terugkoopoptie hebben. Die bedongen ze bijvoorbeeld ook vorig jaar bij de deal met PSV over Angeliño, de andere smaakmaker van NAC in 2017/18.

3   1  
Breda-Loyal

Manu zit bij Sporting nog helemaal niet op zijn top

Die jongen gaat nog mooie stappen zetten in zijn carrière

12   2  
Judge M.

@Amial:

Ja, en Angelino kwijnt daar nu weg op de tribunes... Had hem dan nog een jaar bij PSV laten spelen...

7   6  
ome cor

Mooi voor die jongen.
Die is nog volop in ontwikkeling, daar gaan we nog veel meer van horen en dan zeggen wij trots: die heeft nog bij NAC gespeeld.

4   0  
Amial

@Judge M, zo bedoel ik het ook. Zou toch eeuwig zonde zijn als hem dat ook overkomt. Deze jongen moet spelen!!

6   3  
Scheppioni

Wat een heerlijke voetballer ! Hopelijk gaat hij ons BREDA nu nog steeds meer missen !!! Ik denk dat vele NaCCer's hem wek persoonlijk zouden willen terughalen, ikke wel in iedergeval !!!

5   2  
Pietjebel

Snapte dr niks van dat ajax hem niet haalde had een goed vervanger geweest voor de jong

5   0  
G00Ser

Fantastische speler, zowel op het veld als daar buiten.

Met zijn doelpunt tegen Heracles heeft hij laten zien wat voor wereldspeler hij is.

Gun hem het beste

2   0  
Dirk

Iemand op de hoogte van de status van Angelino ??

21   0  
Matc

Toch wel prettig dat Cambuur 2 punten laat liggen.

4   0  
Jim

En 0 schoten op goal

1   1  
076Mike

@dirk

In 4 van de 8 PL wedstrijden op de bank gezeten..

Zijn debuut gemaakt in de met 8-0 gewonnen pot tegen Watford. 45min meegedaan. Met een gele kaart op het wedstrijd formulier vermeld.

In de CL tegen zagreb op de bank gezeten.

2   2  
Ikweethettochbeter

Angelino mag bij City minuten maken tijdens de bekertoernooien. In de competitie heeft hij pas 1 helft mee mogen spelen. Hij zit niet op de tribune maar is eerste of 2de reserve voor de linksback positie, op de bank dus. En Manu topper ga zo door jongen! Ik hoop dat we jou snel bij een mooi cluppie kunnen bewonderen!

1   0  
mmm

Laat Angelino maar.gauw terugkomen naar ons en Garcia ook. Ze hebben ze genoten van Nac en wij van hen.....

1   0  
Kipiani

Godverdomme dat wegdraaien midden in de Kuip (0-2) en alles open hebben liggen en dan die pas....wat een speler.....

4   0  
Los Pollos Hermanos

Beste speler die ooit in een NAC shirt heeft rondgelopen. Ja, de beste. Ook oude helden als Lokhoff etc komen niet in de buurt van de klasse van deze jongen.

Het is werkelijk onvoorstelbaar hoe PSV, Ajax, Feyenoord en AZ hebben zitten slapen. Voor alle clubs een directe versterking. Voor 3 van die clubs zelfs een immense kwaliteitsimpuls. Ik vind het echt onvoorstelbaar dat PSV niet luisterde naar Angelino. Die heeft meermaals de tip gegeven om Manu te halen. PSV deed niets.

Bizar.

Laad alle berichten na dit bericht in