Wij gaan niet opzij

Marí: ¨Het was prachtig¨

DeWeesJr

Pablo Marí kwam als grote onbekende in 2017 naar Breda. De huurling van Manchester City werd aanvoerder en was één van de sterkhouders van dat seizoen. NAC wist te handhaven verzekerde zich van nog een seizoen Eredivisie. In gesprek met Globesporte kijkt de centrale verdediger nog even terug op periode in Breda.

De verdediger kwam naar NAC als huurling van Manchester City. In tegenstelling tot de meeste huurlingen was Marí al wat ouder. Met zijn 22-jarig werd hij binnengehaald als ervaren verdediger. ¨NAC was net gepromoveerd naar de Eredivisie en was op zoek naar een ervaren centrale verdediger. ¨Na een week gaf de coach mij zelfs de aanvoerdersband, het was prachtig. We hebben geleden tegen teams als Ajax en PSV maar zijn er uiteindelijk toch in geslaagd erin te blijven.¨

Inmiddels zit Pablo Marí bij Flamengo. Aanstaande zaterdag speelt de verdediger met zijn ploeg de finale van de Copa Libertadores. De tegenstander die avond is River Plate. 

Bron:
B-Side Rats, Globesporte
19 Reacties
100   5  
Steefl

Hij speelt gewoon in de basis daar.
En dan nu gewoon even Flamengo-River Plate spelen.
Dan heb je wel een carrière stap gemaakt hoor!

28   8  
Geeltje

Dit is wel een beetje een Voetbalzone clickbait kop hoor.

2   24  
Marti

Mooi was die tijd , maar behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst , zo te zien ,

100   5  
Steefl

Hij speelt gewoon in de basis daar.
En dan nu gewoon even Flamengo-River Plate spelen.
Dan heb je wel een carrière stap gemaakt hoor!

6   61  
Spelbos

@Steefl

Heeft precies 0! wedstrijden gespeeld voor Flamengo dit seizoen.

En nee die bekerfinale gaat hem ook zeker niet worden mocht je dat denken.

Bewaar je leugentjes voor in 't café please.

24   0  
JimGoose
12   2  
Nacdictive

Misschien moeten de kenners die Mari, zeker in het begin, afbrandden (en dat waren er een berg) zich kenbaar maken zonder nu de loftrompet te spelen.
Knap van Mari, toch geen verkeerde loopbaan op deze manier!!

10   0  
Babosje

Vet! Zo'n finale!
Bijna net zo vet als een kolkend NAC stadion!
Wat mis ik dat!

28   2  
Box

Mari heeft 21 wedstrijden in de SÉRIE A in de basis gestaan en is niet 1 keer gewisseld! In de Copa Libertadores heeft hij ook alles gespeeld op de eerste wedstrijd na.

Na de Finale van de Copa straks ook lekker kampioen worden in Rio De Janeiro.

Mooi toch dat zo'n speler bij ons heeft gespeeld!

17   2  
JN

@NACDICTIVE

Ik maak me graag kenbaar.

Ik vind het vaak te goedkoop om spelers af te branden op internet, maar ik heb me de eerste wedstrijden zeker geërgerd aan Marí. Hij liep continu achteruit en was (de eerste 5-8 wedstrijden) niet de zekerste in de opbouw. Er zijn zeker enkele goals gevallen waar hij (mede) debet aan was.

Na een aantal wedstrijden kwam hij in zijn ritme, wist hij aan wie hij de bal kwijt kon, toonde leiderschap, won vrijwel al z’n duels... Hij bleek de tweede seizoenshelft één van de beste NAC-verdedigers van de afgelopen 5 jaar.

Net als De Ligt, had ook Mari aanpassingstijd nodig. Dat mag. Ik heb zeker hele positieve herinneringen aan zijn tweede seizoenshelft en zijn successen in Brazilië zijn hem zeker gegund!

17   3  
Buurman

Ik heb Mari altijd, ook toen hij nog bij ons speelde, in 1 adem genoemd met Ambrose, García en Angelino. Waren alle vier voor NAC heel goede tot goede voetballers. Flamingo - River Plate. Wat een leven heeft zo'n gast. Voor iedere voetballer is zo'n affiche een droom. Het is Mari vet gegund.

8   1  
Judge M.

Wat JN zegt inderdaad. Die eerste wedstrijden waren erg onzeker en niet best maar hij heeft zich geweldig herpakt daarna. Het is hem gegund nu.

28   1  
Steefl

@spelbos maak jezelf niet belachelijk. Of doe dat dan in ieder geval niet onder de naam van een legendarische NAC trainer.

4   1  
Breda-Loyal

Die knal van hem op de lat toen bij de laatste wedstrijd uit bij Twente.... jeej wat een loeihard zuivere pegel was dat.

Angelino , Garcia , Ambrose , Sadiq en Mari : wat een helden waren dat

Die jongen heeft een mooie carriere zo tot nu toe , hopelijk is Flamengo nog niet zijn eindstation en kan hij nog 1 laatste mooie stap maken in een grote competitie ( al zit hij in Rio de Janeiro helemaal niet verkeerd kwa stad en club )

Vamos Pablo !

7   5  
ome cor

@SPELBOS
Je moet niet alles geloven wat je op Wikipedia leest.

3   1  
Carnavalsclubliefhebber

Gewoon mooi man dat hij dat meemaakt of tie nou speelt of niet.
Kgun het hem!!

2   1  
Los Pollos Hermanos

Die wedstrijd ga ik zeker kijken! Zal wel midden in de nacht zijn, maar het is niet anders. Die Copa finales ademen voetbal. Heerlijke pot!

2   0  
Quinn

Hij speelt regelmatig daar hoor, en scoorde laatst zelfs in de halve finale vd 'Copa Libertadores' tegen Gremio in het legendarische Maracanã stadion.

https://www.google.com/search?q=flamengo+fc&oq=flamengo&aqs=chrome.1.69i57j0l7.2216j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8#sie=m;/g/11fjw7pjyq;2;/m/01rrc6;dt;fp;1;;

1   0  
Keesje

Volgens Flashscore speelde Flamengo dit seizoen 30 wedstrijden waarvan Mari er 26 speelde. De volle 90 minuten.

0   0  
Chapuisat

mocht hij die wedstrijd niet spelen, zit hij wel mooi 1e rang!

Laad alle berichten na dit bericht in