Wij gaan niet opzij

Martina zegt trainingskamp Curaçao af en blijft beschikbaar voor NAC

DeWeesJr

Cuco Martina reist deze week niet af naar Turkije waar Curaçao een trainingskamp houdt. De matchwinner van afgelopen vrijdag blijft bij NAC en is dus aankomende zaterdag gewoon inzetbaar tegen Roda JC.

Onder de nieuwe bondscoach Dick Advocaat oefent Curaçao komende week tijdens een trainingskamp in Turkije tegen clubteams. Dat zal het doen zonder Cuco Martina want de aanvoerder van NAC en de nationale ploeg van Curaçao heeft aangegeven de focus op NAC te willen houden.

Daardoor is de verdediger komende week 'gewoon' inzetbaar tegen Roda JC. Daar kan NAC hem goed gebruiken aangezien het nog onduidelijk is of Jan van den Bergh weer inzetbaar is. De Belg was er vrijdag niet bij wegens een blessure. 

Het is niet de eerste keer dat Martina de keuze maakt om bij NAC te blijven. Ook afgelopen seizoen voelde hij zich verplicht bij NAC te blijven. Mocht NAC zaterdag met Martina in de verdediging winnen van Roda JC stijgt het een plek op de ranglijst en verkleinen ze het gat met de Limburgers naar zes punten. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
Vorig bericht
Een Tikkie naar Het Zuiden - Podcast #212 31 reacties
Volgend bericht
Sejdiu maakt excuses voor gedrag bij wissel 24 reacties
23 Reacties
13   0  
Scheids!!

Echte clubliefde bestaat ook gewoon! Goed dat je zo verbonden blijft Cuco!!💛🖤!!

13   0  
Scheids!!

Echte clubliefde bestaat ook gewoon! Goed dat je zo verbonden blijft Cuco!!💛🖤!!

7   0  
MVG

Grote klasse!

5   0  
Wanny

Top dat Cuco deze beslissing neemt.

Het is wel van de gekke dat ie voor deze keuze komt te staan. NAC betaalt zijn salaris en dan kan het niet zo zijn dat ie niet inzetbaar is omdat er oefenwedstrijden voor zijn land gepland staan.

Ze moeten dat eindelijk eens goed op elkaar afstemmen.

5   0  
raraNAC

Dickie laat je niet zomaar links liggen.. Respect!

9   0  
Charpie

@ Wanny;

Daarover zijn gewoon afspraken. NAC moet in principe spelers beschikbaar stellen voor interlands.
Daar mag je natuurlijk van afwijken en Cuco in dit geval heeft het laatste woord.

Grote klasse natuurlijk dat hij dit doet.
We gaan nóg meer van hem houden !

11   0  
Tante Annie

@Scheids,

Ik denk persoonlijk niet dat Cuco nou echte clubliefde heeft, maar verantwoordelijkheidsgevoel en respect voor zijn werkgever mag je hem in mijn ogen zeker toedichten.

Daarbij een harde verdediger met belangrijke kwaliteiten die we niet altijd bij ons NAC hebben gezien. Dus een gewaardeerde kracht.

3   0  
Wanny

@ CHARPIE

Ik snap dat er regels en afspraken zijn. Maar de speelkalenders zouden zo op elkaar afgestemd moeten worden, dat interlands en clubvoetbal elkaar niet bijten.

11   6  
fvf6

Daar kan Garbett een voorbeeld aannemen.

6   0  
M.H. te R.

Ik hoop en duim me gek dat van de Bergh er gewoon weer bij is vrijdag.

7   4  
scheppioni

Zaterdag volgens mij M.H. te R. maar idd Garbett áre you watching ?

9   2  
Henri

Mensen, kom opzeg. Je kunt een speler die miljonair is en die met alle respect bijna einde (interland)carrière is en een speler die juist aan het begin van zijn (interland)carrière staat toch niet met elkaar vergelijken. Als Garbett weigert kan het voor jaren zijn interlandcarrière kosten. Daarnaast, hij voetbalt globaal bekeken bij een klein KKD clubje in Nederland en verdient daar ook geen wereldsalaris. NAC heeft bewust gekozen om te voetballen in interlandperiodes, dan moet je daar spelers niet op bekritiseren.

7   0  
Eretribune

Chapeau Cuco, goede mentaliteit en grote clubliefde.
Die zijn er niet veel meer tegenwoordig.
Goed dat je bij Nac blijft.
En zaterdag winnen bij de vlaaien.
Hup Nac.

6   0  
SjorsNAC

Dat Garbett gaat is toch logisch, het is voor nac alleen maar beter want zal zn waarde verhogen. Wat mij betreft wel proberen te verkopen binnenkort

2   0  
Bo Nus

Hup NAC. Uitvak al vol?

3   3  
scheppioni

Het gaat om oefenen Henri, vind ik persoonlijk toch net een verschil dat zou new zeeland ook moeten snappen vind ik .....

6   0  
The Cosmic Gate

Dammn zo creëer je credits bij je publiek........Cuco=NAC

2   0  
Theoden King

Fijn dat je blijft Cuco!

Strikt genomen is dit een professionele houding die je van alle broodvoetballers zou mogen verwachten. Je betalende werkgever gaat voor de landenteams.

Maargoed, blij dat onze aanvoerder zuiver in deze leer is.

0   1  
Wanny

Garbett maakt bij NAC toch niet veel minuten, dus ik zou ook naar die interland gaan als ik hem was. Dan speelt ie misschien weer eens wat langer.

1   0  
ome cor

H E L D ! ! !

1   0  
Dos

NAC heeft er zelf voor gekozen om in de interland periode gewoon te spelen. Dan weet je dat je het risico loopt dat je spelers mist.
Dat Garbett kiest voor zijn land is volstrekt logisch. Voor iedere voetballer is het een eer om voor zijn land uit te mogen komen.
Dat Cuco kiest voor NAC is fijn,maar dat maakt de keuze van Garbett niet meteen onlogisch.

0   0  
Niekjongepier

Als we winnen nog maar 6 punten tot Roda, eigenlijk zitten we niet eens zover van directe promotie af, alleen zonde dat het nu pas een beetje gaat anders was het nog spannend geworden

0   0  
scheppioni

Vijf punten njp

1   0  
NACCIE1912

Deze man is een baas, deze instelling is top!

Laad alle berichten na dit bericht in