Overal waar we komen

Maurice Steijn: "Leuk om het over talent te hebben, maar we leven in het heden"

Raskolnikov

Maurice Steijn staat voor zijn officiële vuurdoop als trainer van NAC. Morgen opent NAC in eigen huis de competitie met een wedstrijd tegen Jong AZ. Wij blikten met Steijn vooruit.

Steijn legt onder meer uit waarom hij ervoor koos Bart Verbruggen te verkopen. De doelman wilde volgens Steijn graag weg en daarbij stelt de trainer dat NAC heeft het geld nodig heeft om zich voorin te kunnen versterken. Op de vraag waarom hij voor de ervaren Kortsmit en niet voor een jong talent als vervanger voor Verbruggen koos, is Steijn helder: "Het is natuurlijk allemaal leuk dat we het over talenten hebben, in dit geval dat Bart over twee of drie jaar eerste keeper van NAC had kunnen zijn. Maar we leven in het heden. En in het heden moeten we resultaat boeken." 

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
30 Reacties
141    
Eljé

En daarom is een trainer beter geen TD tegelijkertijd. Trainer heeft verantwoordelijk voor het lopende seizoen en een TD zou de lijn voor komende 3 jaar in de gaten moeten houden.

24    
Kees

gelijk heeft hij

13    
sjef de gevulde koek

Hup Nac en volle gas morgen

141    
Eljé

En daarom is een trainer beter geen TD tegelijkertijd. Trainer heeft verantwoordelijk voor het lopende seizoen en een TD zou de lijn voor komende 3 jaar in de gaten moeten houden.

6    
Ernie

Maurice Steijn kan deze dubbelfunctie prima invullen!
Ik zie alleen maar voordelen.

16    
geelzwartwit

Weer erg realistisch duidelijk en logisch en talenten haal je natuurlijk niet voor het eerste elftal die haal je om bij het eerste elftal op een bepaald moment te kunnen laten instromen vanuit - 21

Ps goede vragen!

23    
Stan

Er komen dus nog 3 spelers bij ?
Dan is het doel dus echt promotie!

13    
Marco van bavel

je mag toch niet schreeuwen?

38    
am

Van Hooijdonk is niet tevreden met zijn bijrol. Maar hij heeft tot nu toe niet kunnen overtuigen. Ik vrees voor hem dat hij in een elftal dat voor promotie gaat, weinig zal spelen. Hij komt op dit moment simpelweg te kort.

16    
Braskovic

Logische keuze als je de podcast met Erik Hellemons hebt beluisterd. Er komt vanuit de jeugdopleiding gewoon weer een keeperstalent aan. Dus in mijn ogen een prima redenatie.

-11    
Arie

Ik vind het heel gevaarlijk zoals Steijn hier over komt en hoe er gehandeld wordt op de transfermarkt.
Hij is zoals hierboven al gezegd nu ook als trainer met de blik op de korte termijn de rol van TD op zich aan het nemen, terwijl die de lange termijn moet bewaken.
Met een Van As-achtige klapper gaat hij op pad, spelers halen die hij kent. Kortsmit is 3e keeper achter Kramer en Olij, waarom kan dat geen jong talent of desnoods jeugdspeler zijn?

7    
Chris W.M.

Hopelijk vlotten de gesprekken met een TD.

2    
Ernie

@Chris W.M
Waarom?
Je weet toch dat dit Stan Valckx gaat worden?

14    
signase

Tja. Het doel is dit seizoen per se promoveren, omdat NAC anders in financieel zwaar weer komt.
Dan kan ik me voorstellen dat je nu meer naar de korte dan lange termijn kijkt.

-3    
Oldskool

Daarom moet er snel een TD bij die ook naar de lange termijn kijkt. Manders is ook een gedreven carriereman. Geen NACcer. Die belang heeft bij de korte termijn.

Overigens is de korte termijn (promoveren) ook het belangrijkste voor de lange termijn, zolang het maar niet ten koste gaat van de jeugdopleiding, scouting en financieel haalbaar is (binnen budget).

9    
5-0

Jammer dat er niet gevraagd wordt naar de blessure gevallen (Kali, Leigh, Noblejas) namelijk erg benieuwd wat de ontwikkelingen rond deze spelers zijn.

-19    
NAC!!!

Dat is duidelijk he. Leuk interview. Alleen komt "het" probleem weer boven. Er wordt gesproken van een SUPER talent. die ben je nu kwijt aan RSCA, want NAC heeft geld nodig. Mijn punt: de grote 3 doen NIKS!!
Als ze geld in de club staken konden ze Verbruggen behouden en voor veel meer verkopen, maar neen dat doen de 3 niet, diep triest vind ik dat.

Elke speler die iets kan opbrengen wordt verkocht om de selectie te versterken. Erg he....

Ik vind dat echt zielig,

Hopelijk een leuk seizoen, gas geven morgen jongens!

-12    
Harrie

Maurice is nu al aan het gokken in casino Breda. Alles op zwart (promotie) dan gaat hij op de schouders, maar valt het balletje 3 keer achter elkaar op rood dan is hij de volgende op ons trainers kerkhof.

24    
Ad B uit Roosendaal

Het is allemaal nog vrij nieuw, maar Maurice Steijn komt heel goed over.

Hij maakt op mij een hele goede indruk. Ik heb er veel vertrouwen in, in hem als trainer en de selectie (nog twee aankopen?).

8    
NAC Vooruit!

Nr 9: Tomas Necid of Paul Gladon? Ben benieuwd... We horen het vast snel als de deal van JP echt rond is.

12    
La Pelota

Helemaal eens mat Ad. Wijze van communiceren van Steijn bevalt ook mij. Straalt daarnaast daadkracht uit en de combinatie trainer-TD vind ik geen enkel probleem. Beter dan dat die labbekakkerige Belg voor iedere nieuwe aankoop gaat liggen. Dit functioneert prima!!

6    
Scheppioni

Met Ad eens, maar NAC en goed starten aan de competitie dat is ook niet altijd een gegeven ....... geloof in Steijntje !!!

-3    
Scheppioni

Schreeuwen ?🤔💛🖤🍻

-20    
Dirk

nr 9 kramer

7    
Halfvol

Het is juist geweldig dat we een trainer hebben die ook TD is. Hij kijkt namelijk alleen korte termijn en sommige mensen lijken het nog steeds niet door te hebben maar dat is het enige wat telt. We moeten PROMOVEREN.
En alsof de td’s van afgelopen 10 jaar zoveel hebben bij gedragen aan de lange termijn.
Gewoon eredivisie spelen en je budget op orde hebben, dan kan er vanzelf een td komen die lange termijn kan gaan denken.

Ben ik btw de enige die in de woorden van Steijn eigenlijk dit hoorde:
Zowel van Hooijdonk als Stokkers wilden nummer 9, maar ik vind ze allebei niet goed genoeg en een eventuele nieuwe spits wil ik wel gewoon nummer 9 kunnen geven.

-2    
Haarlemmer

van Hecke had helemaal geen 4. Van hecke had 20. De vorige aanvoerder had 4. Daar wordt zomaar aan voorbij gegaan. Snap datie de voorkeur aan een ander geeft, maar hou t wel bij waarheden.

5    
NAC4Ever

@HAARLEMMER
Denk dat hij bedoelt dat van Hecke nummer 4 had gekregen als hij zou zijn gebleven.

Of misschien had hij tijdens de voorbereiding nummer 4, maar daar heb ik niet naar gekeken.

15    
Ivo

@BSR De enige vraag die ik nog had willen stellen is: En Nacho Monsalve dan? Steijn geeft aan dat hij nog een centrale verdediger wil halen, maar Nacho is altijd een basisspeler geweest. Bij Brood, Weijs en Hyballa. Ziet Steijn dat anders?

5    
Belgische Naccer

Volledig eens met IVO.

Waarom op zoek naar een centrale verdediger?
Monsalve is prima op dit niveau.

We hebben 2x30 doelpunten nodig. Dus koop nog maar een spits ipv weer een verdediger, die heb je zat.

0    
Reflektor

Het toetje halen ze op in Eindhoven, PSV heeft schandalig bod op de rooij geboden.

0    
Mark

#ELJÉ

In de huidige situatie is het een noodzakelijk kwaad een combi functie te hebben. Ik ben het met je eens dat het 2 verschillende functies moeten zijn .Nac heeft geen financiele middelen en moet keuzes maken . En ja, sommige hebbben gevolgen voor de langere termijn. Maar zolang er balans in blijft is dit te verantwoorden.
Nog een jaar kkd zal namelijk desastreus zijn voor Nac.
Daarbij draait de jeugdopleiding en scouting momenteel beter dan ik in mijn 35 jaar Nac kan herinneren .Ik verwacht dat daaruit best nog wel wat talenten gaan doorstromen.
Het blijft balanceren. Vooralsnog heb ik veel vertrouwen in Maurice!

Laad alle berichten na dit bericht in