Overal waar we komen

Maurice Steijn wil met zijn spelers vooruit spelen

Praatpapegaai

De tactiek van trainer Maurice Steijn is een punt van discussie onder de supporters van NAC. In BN de Stem geeft Maurice Steijn daarom tekst en uitleg. Steijn stelt dat zijn tactiek bepaald wordt door het beschikbare materiaal.

Maurice Steijn geeft iedereen een gelijke kans en serveert jongens als Kali daarom niet direct af. Maar Steijn heeft wel een voorkeur voor een bepaald type speler. Voorin wil hij graag een lange balvaste spits, met een as vol met ervaren Nederlandse spelers. In de verdediging ontbreekt die Nederlandse speler nog. NAC speelt daar op dit moment met Rösler en Riera.

Verder speelt Steijn graag met twee aanvallend ingestelde middenvelders en een controleur daarachter. Ook zou hij graag een vleugelaanvaller willen die terug kan zakken als middenvelder. Met El Allouchi is dat mogelijk waardoor er een vierkant ontstaat op het middenveld.

In reactie op het feit dat er achterin nauwelijks risico wordt genomen, stelt Steijn dat hij daarvoor de juiste spelers mist. Hij wil namelijk wel aanvallend spelen en met risico's, ook van achteruit. Rösler en Riera zijn pure verdedigers, die pakken de bal af en willen hem zo snel mogelijk afspelen. Terwijl hij meer op zoek is naar verdedigers die indribbelen en opbouwen. Dat is tegen de natuur in van het blok dat we nu hebben, maar is dus wel het doel.

Over Mashart is iedereen natuurlijk erg te spreken, maar Steijn vind dat hij nog een lange weg te gaan heeft om een stabiele back te worden. Hij verwacht aanvallend veel meer van hem. Steijn vind dat hij wel tot het middenveld komt, maar dan terugkapt en de bal breed legt. Aan de andere kant van het vel kom Schouten veel meer aanvallend op tot de zestien van de tegenstander. 

Steijn refereert ook aan zijn tijd bij ADO en VVV. Bij ADO wilde hij te aanvallend voetballen en daarom ging hij onderuit. Bij VVV is hij de geschiedenis in gegaan met de meeste goals in de eerste divisie met VVV. Daarmee countert hij meteen het niet aanvallend willen spelen. Maar in de Eredivisie moest hij met slechts twee nieuwe spelers en negen eerste divisie spelers spelen waardoor verdedigen de beste optie was tegen zeventien ploegen die beter zijn dan dat VVV. Maar dat jaar blijft hem achtervolgen volgens de trainer. 

De supporters willen dat NAC het gras gaat opvreten. Maar daar moet Steijn nog wel een puzzel voor leggen. Steijn:  ,,Dat wil ik ook, maar wij zijn binnen no-time de bal kwijt. 4-4-2 bleek tegen NEC ook niet de oplossing. Tegen Telstar hebben we met drie spitsen geprobeerd elke bal onder druk te zetten. Bijna overal een-op-een. Zij waren alleen vaardiger, dan wordt het lastig. Wij waren binnen drie seconden de bal kwijt, dan kan je over tactiek praten tot je een ons weegt. Telstar hield de bal vijftien seconden in de ploeg. Dan ga je automatisch hoger staan. Druk zetten staat voor mij alleen in verhouding tot hoe sterk jezelf aan de bal bent. Dat is mijn idee over voetballen."

 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Volgend bericht
Liveblog: FC Eindhoven - NAC 202 reacties
Terug naar overzicht
9 Reacties
12    
the fly

nogal terecht denk ik dat svh op de bank zit. is echt ver ondermaats. uiteraard goede pingels en een paar doelpuntjes. maar ja wie anders?

-25    
Fan uit Zevenbergen

Steijn is kompleet de weg kwijt !
De nr 3 topscorer van de Kkd op de bank te zetten

Elke wedstrijd andere opstelling

Zo word het nooit een echt Team

-3    
Real Robert

Wat een geloel!
Als je dan zulke verdedigers zoekt,, in de as Nederlands sprekend, moet je nodig met een gokje met een speler uit een derderangs Afrikaans voetballand komen.

En indeedaad, geen voorhoedespelers, die een man kunnen uitspelen. Die heeft zelf verzuimd te En ze waren er wel degelijk!

Dan kun je well elke spits slachtofferen! Dus ook eentje met 8 doelpunten achter zijn naam.

Een TD graag. En wel zo snel mogelijk€
Ik voorspel Steijn een doodlopend pad.

4    
Scheppioni

Er is teveel twijfel onder de spelers van ons NAC, wat dit nog in de eerste zes wedstrijden op de juiste momenten goed viel, valt dit nu fout en lopen we gauw achter de feiten aan, maar hopen dat je het op langer termijn dit onder controle krijgt ......

-1    
Denn

De opmerking dat Telstar vaardiger was doet me oprecht pijn.

Hoewel het de realiteit was, geeft dat ook aan dat het structureel mis blijft gaan bij NAC

8    
NAC4Ever

@REAL ROBERT
Steijn heeft eerder al uitgelegd dat Adilehou is gehaald omdat er geen geschikte Nederlandse verdediger werd gevonden.

12    
the fly

nogal terecht denk ik dat svh op de bank zit. is echt ver ondermaats. uiteraard goede pingels en een paar doelpuntjes. maar ja wie anders?

0    
BATI

Eigenlijk zegt ie nou dat geen enkele speler van NAC in staat is de juiste keus te maken...... Want je verliest de bal constant.

Wat doe je op een training vraag ik me dan echt af??? Waar train je op, wat is het idee, wat is het strijdplan iedere wedstrijd???

6    
D'n Beuk

Voorlopig pakt NAC gewoon de punten die het moet pakken , en zijn de verloren potjes verklaarbaar.
Het is misschien nog niet sprankelend maar wel degelijk genoeg.
Na tig trainers en nog meer wisselingen in de selectie is het gewoon slim om een goed fundament te gaan leggen waarop we kunnen gaan bouwen , er is dus ook nog geen enkele reden tot de paniek die sommige hier wegpennen !!
Laat Maurice Steijn gewoon z'n werk doen en laat de spelers keihard werken om dit seizoen tot een goed einde te brengen zonder te veel onrust en dan kan er misschien eindelijk eens gebouwd gaan worden aan een goed elftal dat (sprankelend) strijdend voetbal kan gaan laten zien!

1    
Badeend

Wat een gewauwel. Hij legt de vinger op het laatst wel precies op de zere plek - als je dingen gaat "proberen" en je houdt die vervolgens wel één hele (!) wedstrijd vol om daarna meteen te concluderen "dat dat het ook niet is"... Tja.

Laad alle berichten na dit bericht in