Wij gaan niet opzij

Mekkaoui vertrekt naar De Graafschap

Masthow

Omar Mekkaoui heeft de jeugdopleiding van NAC verlaten voor die van De Graafschap. Nadat zijn contract in Breda afliep was de 19-jarige verdediger transfervrij. In Doetinchem sluit hij aan bij de Onder 21.

Mekkaoui stond te boek als groot talent en werd meerdere keren opgeroepen voor Oranje O17. Samen met Ezechiel Banzuzi tekende hij op zijn 17de een profcontract in het voorjaar van 2022. Waar Banzuzi snel de stap naar het eerste maakte en een transfer afdwong, bleef Mekkaoui minuten maken bij NAC O21. Hij maakte ondertussen als jeugdinternational de overstap naar Marokko.

Vorig jaar zomer werd na lange onderhandelingen het contract met een jaar verlengd. Daarmee kreeg hij de kans om zichzelf te bewijzen en de stap naar het eerste te maken. Een enkelblessure in de eerste wedstrijd van het seizoen gooide roet in het eten. Pas na een half jaar kwam hij weer in actie. Het bleef bij invalbeurten, waarmee het er op leek dat hij de concurrentiestrijd met Cherrion Valerius had verloren.

Mutaties NAC O21
Mekkaoui is niet de eerste speler van de O21 die deze zomer vertrok. Eerder al ging Stef de Wijs naar Hoogstraten VV, samen met aanvaller Dion Jochems. Lars van Laere vond zijn nieuwe avontuur ook in België. Hij tekende op amateurbasis bij KV Kortrijk waar hij bij de O21 gaat spelen. Doelman Roel van Zutphen vertrekt naar FC Eindhoven, verdediger Kaj van der Veldt tekende bij VV Katwijk en aanvoerder Gilles Joannes speelt komend seizoen bij VV Baronie.

Tegenover het vertrek van deze spelers staat de komst van doelman Storm Vloemans (Feyenoord),  centrale verdedigers Bas Pennock (Willem II) en Lloyd Boomaars (FC Eindhoven) en linksback Jay Archard.

Bron:
B-Side Rats
5 Reacties
3   1  
JLNAC

Kostorz in het vliegtuig om transfer af te ronden. Presentatie zal snel komen.

3   1  
JLNAC

Kostorz in het vliegtuig om transfer af te ronden. Presentatie zal snel komen.

3   2  
scheppioni

Dit vind ik toch best vreemd ! Was met een andere een grote belofte, zij die nu beide weg zijn !??! Succes Omar !

0   0  
BasSnelden

Zeer beperkte verdediger die een paar jaar terug nog wel opviel door zijn fysiek. Is nu achterhaald door Valerius, die een meerjarig contract van Nac heeft. Goed gezien. Alle middelmaat moet weg uit de club

1   0  
Ivo

Nu we een eredivisieclub zijn mag in de jeugd de lat ook wel wat omhoog. Dit was geen beste lichting. Omgba kwam van NEC, daarvoor had Banzuzi wel wat jaren de jeugd doorlopen. Maar die was dus na 1 seizoen in het eerste al weer weg.

We hebben best wat jeugd een kansje gegeven de afgelopen jaren, maar heel veel echte klasbakken zaten er niet tussen. Dus goed dat dit team flink opgekuist wordt.

0   0  
Wanny

@ IVO

Als we een KKD club waren gebleven had de lat ook wel omhoog gemogen. Het is beschamend dat er geen enkele eigen jeugdspeler in het team stond afgelopen seizoen. Terwijl er ieder seizoen 7 of 8 ton naar de opleiding gaat.

Laad alle berichten na dit bericht in