Wij gaan niet opzij

Moeizame start Antonia overschaduwd: “Heb het er moeilijk mee gehad”

Italo

Afgelopen weekend opende Jarchinio Antonia tegen FC Den Bosch met twee assists zijn rekening voor NAC. Zijn toch al moeizame start van het seizoen wordt overschaduwd door een schandalig incident. Na het duel met FC Dordrecht wordt Antonia bespuugd. We spraken met de flankspeler over zijn eerste maanden bij NAC.

“Heel moeizaam” , antwoord Antonia op de vraag hoe hij terugkijkt op zijn eerste periode bij de club. “Ik kwam niet heel fit binnen doordat ik geen club had. Ik heb daarnaast ook corona gehad. Ik had een hele moeizame zomer. Hier aangekomen moest ik al snel heel veel wedstrijden achter elkaar spelen waardoor ik gewoon niet fit aan het seizoen kon beginnen. Je ziet, langzamerhand, dat het steeds beter gaat. Ik kan veel meer minuten maken en leer de jongens ook veel beter kennen.”

Een stroeve start van het seizoen dus voor de normaal gesproken zo rappe Antonia. Tot overmaat van ramp was de aanvaller na de wedstrijd tegen FC Dordrecht betrokken bij een incident met een supporter. Toen Antonia zich bij het uitvak liet zien om zich te verontschuldigen voor de nederlaag bij de hekkensluiter, werd hij bespuugd. “Persoonlijk heeft dat me wel geraakt. Ik vind niet dat zulke dingen kunnen gebeuren. Zeker als ik als speler van NAC daar sta om supporters te woord te staan. We zitten in een moeilijke periode, en dat zoiets dan gebeurd… Uiteindelijk ben ik ook, ik weet niet of het daar mee te maken had hoor, heel ziek geworden daarna. Het was heel lastig verwerken, zeg ik eerlijk.”

Inmiddels heeft Antonia het spuugincident een plekje kunnen geven, al heeft dat wel tijd nodig gehad. “Ik riep heel snel dat ik voortaan na een wedstrijd gewoon lekker naar binnen zou gaan. Ik was er een beetje klaar mee. Maar ik heb er goed over na kunnen denken en ik heb ook heel veel goeie reacties gehad van NAC supporters. Op een gegeven moment ben je er rustig onder en weet je: Er zijn altijd wel een of twee gekken die zulke dingen uithalen. Misschien dat hij het niet eens zo bedoeld heeft en dat het een momentopname was. Ik heb het er moeilijk mee gehad maar ik moet door. En ik heb ook gezegd: ik blijf altijd 100% geven voor het team en de club. Daar zal het zeker niet aan liggen. Het was denk ik iets persoonlijks.”

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
18 Reacties
106   1  
Peter13

Goed om te lezen dat hij ook nog goede reacties heeft gehad van NAC-supporters na dat "spuugincident" in Dordt. Iemand die een klodder in het gezicht van een NAC-speler spuugt en die waarschijnlijk van zichzelf vindt dat hij een hele goeie supporter is: om je kapot te schamen.

Natuurlijk heeft Antonia niet gebracht wat we ervan hadden verwacht, maar hoe haal je zo'n reactie in je hoofd als iemand excuses komt aanbieden aan de meegereisde supporters...

106   1  
Peter13

Goed om te lezen dat hij ook nog goede reacties heeft gehad van NAC-supporters na dat "spuugincident" in Dordt. Iemand die een klodder in het gezicht van een NAC-speler spuugt en die waarschijnlijk van zichzelf vindt dat hij een hele goeie supporter is: om je kapot te schamen.

Natuurlijk heeft Antonia niet gebracht wat we ervan hadden verwacht, maar hoe haal je zo'n reactie in je hoofd als iemand excuses komt aanbieden aan de meegereisde supporters...

64   1  
maarten

Bespuugd worden zegt meer iets over de dader. Het was een totale afgang tegen Dordt maar spugen..... Tja, in elke generatie lopen immers van dat soort kansloze types. Blijkt voor sommige hogere wiskunde te zijn om mensen met respect te behandelen. Ik stoor me daar enorm aan.

31   1  
Martinus

Natuurlijk heb je er last van als zoiets gebeurt en het is dan ook walgelijk dat het is gebeurd. Geen goed woord voor over en het werkt natuurlijk alleen maar averechts. Maar dat krijg je zo iemand toch niet aan het verstand vanwege een gebrek daaraan.

Zoals Antonia de laatste wedstrijd speelde, dat is het perfecte antwoord, met goede wedstrijden.

26   3  
scheppioni

Goed verwoord Maarten !!
Goed gedaan Bsr, dat jullie hier over meer info hebben gegeven !
Zulke ziekelijke mensen mogen zich nooit geen supporter noemen en al helemaal geen NAC supporter, maar gelukkig ziet Antonia dus hoe de echte NAC supporters zijn !
De NAC supporter wil strijd en passie, mocht dit dan ook nog een positief resultaat opleveren dan is het helemaal toppie, dus hopelijk laat Antonia nu zich de komende wedstrijden zo zien als afgelopen vrijdag en beloond hij dit voor zijn eigen met een doelpunt !!
Slecht voetballen mag dan nog bij ons NAC, maar wel NOAD !
HUP NAC MET ANTONIA !!!

7   7  
scheppioni

Oh ja voordat de reactie van ernie steijn komt, de NAC supporter is ook kritisch, dat is alleen maar goed voor onze club !! Het DNA van de club zoals vorig seizoen mag nooit in diskrediet worden gebracht en het loont dus ook nooit !!!

16   1  
Ivo

Mooi interview, voetballers zijn ook maar mensen. Ik hoop dat hij een goede 2e seizoenshelft heeft en de lijn van de wedstrijd tegen Den Bosch doortrekt.

35   1  
Barry

Is die grapjas eigenlijk al gepakt?

12   1  
Ad B uit Roosendaal

Hopelijk dat hij het schandalig incident inderdaad goed achter zich kan laten.

Een moeizame start, maar vorige week een succesvolle wedstrijd.

Ik vertrouw er op, dat we nog mooie resultaten van Antonia gaan zien deze competitie.

Veel succes toegewenst!

2   34  
De lama

Het was de lama. Frankie rijkaard

13   0  
RV

Je mag toch eigenlijk ook hopen dat zo'n jongen dan zelf nog zijn verontschuldigingen aan het adres van Antonia heeft aangeboden. Anders kun je toch jezelf niet in de spiegel kijken zou je zeggen.

Goed, ik zei de vorige wedstrijd kort voor Den Bosch dat ik wel wat meer van de ervaren krachten verwacht. Antonia heeft daar zeker aan voldaan afgelopen week.

Zou het iedere tegenstander op dit niveau lastig moeten kunnen maken.

5   4  
Willem 4,5

Het wordt eens tijd dat Scheppioni een boek gaat schrijven met de titel ' De NAC supporter' hij is erg goed ingevoerd in deze materie heb ik begrepen.

8   0  
fvf6

Goed gesproken Antonia , eerlijk toegegeven dat hij niet goed in zijn vel zat de eerste periode bij NAC , vergeven en vergeten en lekker de lijn doortrekken die je afgelopen vrijdag tegen den bosch hebt laten zien

13   1  
Badeend

Hier valt uit op te maken dat de spuger nog niet (uit eigen beweging) zijn excuses heeft aangeboden. Dat tekent zijn persoonlijkheid wel. Dan ben je of een volslagen randdebiel die dit gedrag goedkeurt, of te laf om als een echte vent verantwoordelijkheid voor je daden te nemen. Het is laat, maar nog niet te laat om karakter te tonen.

1   1  
Cool Hand

Iets persoonlijks of niets persoonlijks? Groot verschil.

4   1  
Kiko

Iedereen is het er wel over eens dat het spugen echt niet kan. Wat me verbaasd is wat hij vertelt over zijn niet-fit zijn bij zijn entree bij NAC. Dat hij zichzelf niet topfit houdt wanneer hij nog geen club heeft vind ik vreemd (noemt corona in een bijzin maar ja...). En ook dat NAC een niet- fitte speler aantrekt en vervolgens opstelt. Daar zouden ze veel kritischer op moeten zijn binnen de club. Of moeten we tegenwoordig blij zijn dat er überhaupt nog spelers met een beetje naam willen komen?

1   12  
De muzikant

Grappig dat voorlopig alle reacties over het spuugincident gaan, maar niet over het ongelooflijk slechte spel dat hij op de mat heeft gelegd.

5   0  
Svt076

Zodra ik zou worden bespuugd door een eigen "supporter", zou ik meteen de handdoek in de ring gooien. Heeft die gozer al een stadionverbod?
Verder kan Antonia hopelijk zijn betere spel van de afgelopen wedstrijd doorzetten. Hij heeft, net als vele anderen, last van de NAC-vloek. Prima kunnen voetballen, tekenen bij NAC en vervolgens komt het er een stuk minder uit. Zou haast gaan denken dat het niet aan de voetballers ligt ...

1   1  
scheppioni

Dank je Willem 4,5 !
Als ons NAC wint zie ik echt alles als een compliment .......... HUP NAC !

Laad alle berichten na dit bericht in