Wij gaan niet opzij

Monsalve terug in wedstrijdselectie

DeWeesJr

Nacho Monsalve zit morgen sinds lange tijd weer bij de wedstrijdselectie. De centrale verdediger speelde dit seizoen pas vijf wedstrijden voor de Parel van het Zuiden.

NAC neemt het morgen op tegen Excelsior. In Rotterdam kan Weijs zoals eerder gemeld geen beroep doen op Boussaid en Ivan Ilic. BN DeStem wist zojuist ook te melden dat hun blessure ze nog een aantal weken aan de kant houdt. 

Monsalve zit morgen dus sinds lange tijd weer bij de selectie. Maar of de Spanjaard in de plannen van Weijs ook wordt gebruikt als centrale verdediger is nog de vraag. "In principe zie ik hem als centrumverdediger, maar je weet nooit hoe dingen zich ontwikkelen", aldus de trainer. 

Bron:
B-Side Rats, BN deStem
27 Reacties
81   10  
S.NAC.G

Hij mag op de backpositie. Van Hecke is zich goed aan het ontwikkelen, laat hem dat maar blijven doen.

31   3  
Plaatjesmaker

Welkom terug!

32   2  
BredaCentrum

Ondanks dat van Hecke enorm goed staat te ballen, vind ik dit zeer positief. Ik vond hem in de eerste periode echt een verademing om erbij te hebben!

81   10  
S.NAC.G

Hij mag op de backpositie. Van Hecke is zich goed aan het ontwikkelen, laat hem dat maar blijven doen.

26   17  
Buurman

Monsalve rechtsback. Noblejas als hij beter is links. Centrum houden zo. Midden Verschueren, Haye ,Rosler en ElAl. Voor Dogan en SvH. Of Stokkers en SvH. Of Dogan en Stokkers.

7   7  
Breda-Loyal

3-5-2 dan maar ee

8   16  
den hulk

nac moet gewoon op de aanval spelen heeft niets meer te verliezen waar blijft de spits de weysis geen verkeerde trainer maar zet de spitsen van hooydonk en stockers op de bank

15   8  
ome cor

Ik zou ook kiezen om hem als rechtsback terug te laten komen in de basis.
Bij een blessure of schorsing van Riera of van Hecke kun je hem weer een kans geven in het centrum.

Maar goed nieuws dat hij er weer bij is.

17   13  
jvt

We hebben de nieuwe trainert al in ons midden. Wat een weijsneuzen zeg. Zullen we het maar aan de technische staf overlaten, die worden er voor betaald.

28   5  
Otjes

Van Hecke blijft gewoon staan 100%. Laat Monsalve eerst maar een paar weken spelen bij Jong Nac en ritme opbouwen.

Ik zie liever eens een spits in het team met Dogan erachter.

28   6  
Ouwe Spionkop

Ik snap dat iedereen enthousiast over Hecke.
Maar Monsalve is natuurlijk de onbetwiste aanvoerder en ervaren laatste man waar we de play offs mee ingaan. Maar komende wedstrijden zal Hecke nog spelen want Nacho heeft nog totaal geen wedstrijdritme.

14   0  
Ivo

Eindelijk! Nu rustig brengen, zodat hij bij de playoffs helemaal fit is.

12   1  
Nacman

Hoe zit het met de transfer van Carolina

4   3  
Henri

Deze speler is vele maanden geblesseerd geweest. Hoeveel wedstrijden heeft hij in het 2e al gespeeld?

10   8  
Otjes

Als Monsalve weer 120% is, kan van Hecke evt op rechtsback. Met Noblejas op links, zijn we de baas acherin.

Nu nog met een spits spelen en ballen in de 16

3   2  
Plaatjesmaker

Volgens mij is de transfer van Carolina rond.

https://www.facebook.com/109938585752828/posts/2738497126230281?sfns=mo

3   0  
Breda-Loyal

@Plaatjesmakers

Aan de hand van dat filmpje zeg ik : zekers.....

13   0  
Die ne gast

Met dat kunstgras van Excelsior, moet hij maar lekker op de bank blijven zitten. Deze wedstrijd kan hij missen, in de play-offs moet hij er staan (en kunnen voetballen). Rustig brengen, dus deze kunstgras wedstrijd lekker laten lopen.

5   2  
Vrouwke

Het staat goed achterin dus je kan hem nu rustig brengen en klaarstomen voor de play offs. Hij is onze aanvoerder en een ervaren jongen dus dan moet hij er staan met alle respect voor van Hecke. Maar die kan de komende wedstrijden nog ervaring opdoen.

5   19  
Tom076

Mooi, kan hij voor van ecke erin. Brengt veel meer voetbal met zich mee. Ik zie in van Hecke de nieuwe Bart Meijers. Verdedigend prima maar komt voetballend veel te kort.
Opbouwend is van Hecke dramatisch, wint wel bijna al zijn duels

2   1  
Sjorskee

@TOM076
Als jij van Hecke voetballend veel te kort vind komen, wat vind je dan van de voetballende kwaliteiten van Riera?

5   1  
Ivo

Van Hecke natuurlijk laten staan. Die jongen zie je met de week beter worden. Zit een goede kop op / winnaarsmentaliteit. Daar gaan we nog veel plezier aan beleven. En geld aan verdienen.

Monsalve dus naar rechtsback, waar hij bij Twente ook speelde. Kan opbouwend veel meer brengen dan de andere backs. Van Anholt op links houden tot Noblejas fit is.

Maar laten we eerst maar eens beginnen met een invalbeurtje van tien minuten. Niets forceren!

4   3  
Tom076

@Sjorske

De handelingssnelheid van Van Hecke is veel te traag.
Zag je tegen Go Ahead ook, Zij lieten bewust van Hecke vrij om bij elke korte bal druk te zetten op hem. Een tegenstander gaat ook analyseren en op de zwakste man druk zetten, dus op van Hecke en niet op Riera.

Qua mentaliteit en verdedigend vermogen is hij natuurlijk precies wat we willen zien.
We hebben momenteel niet beter dus deze jongen lekker laten staan maar een Monsalve is natuurlijk wel een klasse beter.

0   0  
Nac798

@ plaatjesmaker

Dat is Fred Friday, niet Carolina..

3   1  
Sjorskee

@Tom076
Oké, dan zijn we allebei simpelweg een andere mening toegedaan. Dat kan en is geen probleem.

Dat ze hem onder druk zetten en niet Riera is denk ik ook simpelweg de gedachte dat ze een 19-jarige verdediger die zijn 4e wedstrijd als prof speelt en weinig over bekend is, makkelijker onder druk kunnen zetten in een stadion met een imponerende sfeer zoals de Adelaarshorst. Uit de wedstrijd kun je toch ook wel concluderen dat dit niet gelukt is en hij enkel 2 á 3 diepteballen onzuiver heeft gegeven.

Als hij deze lijn doortrekt ben ik ervan overtuigd dat hij in potentie minimaal een Eredivisie-waardige verdediger wordt.

Het is alleen wel de kunst om dit een langere periode vast te houden en je daarmee te blijven door ontwikkelen. Zeker bij een jonge speler.

De toekomst zal het uitwijzen. In ieder geval weer erg benieuwd naar de wedstrijd van vanavond!

2   1  
Maarten

Van Hecke en Riera zeker laten staan. Van Hecke is momenteel de Ligt van NAC. Zal enorme blunder zijn om nu je achterste linie te wijzigen. Zelfs V Anholt speelt beter

2   0  
@Tom076

Nog een kleine toevoeging op eerder bericht. Volgens mij is het tevens de intentie van NAC om op te bouwen via van Hecke.

Van Hecke staat in balbezit van Olij veel lager en meer naar binnen (in strafschopgebied) terwijl Riera vaak buiten strafschopgebied staat. Daarnaast lijkt het me ook dat je altijd je beste opbouwer op zijn betere voet/kant zet?

Genoeg over deze discussie. Ik ben betreft vanavond meer benieuwd hoe onze aanval fungeert en of het kansen creëren een stuk makkelijker afgaat dan de laatste wedstrijd.

0   0  
Petertje307

@TOM076

Heb je de wedstrijden waar van Hecke in speelden wel gezien? Hij is opbouwend naar mijn mening de sterkste achterin. Ik snap niet dat je dit zo kan zien... En daarnaast zit er nog een prima kop op!

Maar inderdaad, een overwinning vanavond is het belangrijkste. HUP NAC!

Laad alle berichten na dit bericht in