Overal waar we komen

Mounir El Allouchi 100 wedstrijden in het Geel-Zwart

Thiestemberg

Hij staat al sinds 2014 onder contract, hij debuteerde, promoveerde en degradeerde bij NAC, en is in de huidige selectie de speler met het langste dienstverband én de meeste wedstrijden voor NAC. Tegen FC Volendam speelde Mounir El Allouchi zijn honderdste wedstrijd in het Bredase Geel-Zwart. Een terugblik op vijf roerige jaren van een aankomend icoon.

Mounir El Allouchi (Roosendaal, 27 september 1994) landt in de jeugdopleiding van NAC als RBC Roosendaal, waar hij in de B1 speelt, in 2011 failliet gaat. Na een korte periode terug bij de amateurs van Alliance pikt NAC hem op, waar hij in de A1komt te spelen. In de voorbereiding op 2013/14 krijgt hij zijn kans in het eerste elftal, en maakt vooral indruk in een oefenduel met VV Hoogstraten: NAC wint die wedstrijd met 1-0, en de 18-jarige El Allouchi maakt de enige treffer. Dat seizoen maakt hij zijn minuten bij de beloften, al traint hij regelmatigmee met de eerste selectie. En dat betaalt zich uit: in maart 2014 tekent de geboren Roosendaler een driejarig contract, dat hem tot 1 juni 2017 aan NAC bindt. 

Zijn officiële debuut maakt Mounir het seizoen daarop, in november 2014, in de thuiswedstrijd tegen AZ, als hij in de 82eminuut in het veld komt voor Jesse van Bezooijen. Het wordt geen droomdebuut. Mounir kan in de korte elf minuten die hij meedeed geen gelijkmaker forceren en NAC gaat met 0-1 onderuit. De enige treffer van het duel wordt gemaakt door een ander jeugdexponent van NAC, Nemanja Gudelj.

 

De opstelling in het officiele debuut van Mounir El Allouchi.

 

Hoewel 2014/15 als rampjaar de geschiedenisboeken ingaat (NAC degradeert naar de Jupiler League), zal Mounir dat niet als selectiespeler meemaken: hij stapt in de winter namelijk op huurbasis over naar Helmond Sport. Zijn periode in Helmond is voor hem persoonlijk een succes te noemen. El Allouchi kan makkelijk mee op het Jupiler League-niveau, en hij laat zich vooral zien met enkele mooie afstandsschoten en rake vrije trappen. Uiteindelijk komt hij in anderhalf seizoen tot 49 officiële duels voor de Kattenmeppers, waarin hij 9 doelpunten maakt.

 

Enkele hoogtepunten van Mounir zijn huurperiode bij Helmond Sport.

 

Aan het begin van het seizoen 2016/17 keert El Allouchi terug bij NAC. De Bredase ploeg is er in het voorgaande seizoen niet in geslaagd om promotie af te dwingen, en dit heeft grote gevolgen: bijna de gehele (en relatief dure) selectie moet het veld ruimen. Ook aan El Allouchi wordt te kennen gegeven dat hij in principe weg mag. Dat is verassend, omdat Mounir een relatief laag salaris krijgt, en bij Helmond heeft aangetoond in de Jupiler League een meerwaarde te zijn. Maar Mounir geeft zich niet gewonnen: hij blijft, want hij wil bewijzen wel degelijk NAC-waardig te zijn. En dat lukt hem nog ook: met een regelmatige basisplaats, 26 wedstrijden en vier goals heeft Mounir een groot aandeel in de promotie, dat seizoen.

 

Mounir zichtbaar geëmotioneerd na de net behaalde promotie naar de Eredivisie.

 

Het seizoen daarop, een niveau hoger, maakt Mounir nog grotere stappen: hij is onbetwist basisspeler als hangende linksbuiten, en speelt een meer dan prima seizoen. Natuurlijk, hij heeft veel profijt van Angeliño die op de linkerflank veel defensieve aandacht opeist, maar in zijn eerste (volledige) seizoen als Eredivisie-speler mist El Allouchi slechts één duel, en in 33 wedstrijden in 2017/18 treft de Roosendaler drie keer doel en verzorgde hij 3 assists.

In het seizoen 18/19 kent Mounir een grote terugval, net als de gehele NAC-selectie. Zonder Angeliño in zijn rug heeft hij het zichtbaar moeilijk, en gedurende het seizoen is hij vaak niet meer dan een schim van zijn echte zelf. Zijn ongelukkige spel zorgt voor verdeeldheid onder supporters. Hoewel Mounir de langstzittende selectiespeler is en samen met Menno Koch de enige lijkt te zijn die nog echt stuk zat na de zoveelste nederlaag, vindt een groot deel van de supporters dat Mounir te veel krediet geniet, en eigenlijk op de bank thuishoort.

Maar ondanks de degradatie, en ondanks een nieuwe exodus van ploeggenoten, blijft El Allouchi NAC trouw. En in het huidige seizoen is Mounir al aardig op weg zich te revancheren:  In de eerste 4 competitieduels speelt hij als herboren, en met onder andere twee doelpunten en een assist is hij een van de dragende krachten in het nieuwe elftal van Ruud Brood.

Daarmee staat het (begin van) dit seizoen model voor hoe El Allouchi zich als voetballer heeft ontwikkeld: nooit opgeven, altijd doorzetten, zelfs in een geslagen positie. In 2016 werd hij nog te licht bevonden voor NAC, maar vier jaar en tientallen ploeggenoten later heeft hij al honderd duels voor de club gespeeld. NAC gaat Mounir aan het hart, want of er wordt gewonnen of verloren, Mounir staat altijd als zichzelf voor de BSR-camera, eerlijk en oprecht. Zijn bezoek aan supporter Declan, die vecht tegen kanker, laat bovendien zien dat hij niet alleen als voetballer, maar ook als mens een sieraad voor de club is.

 

Mounir Bij NAC:

 

  • In zijn honderd wedstrijden voor NAC maakte Mounir negen doelpunten, negen assists, pakte hij negen gele kaarten en twee rode. In zijn gehele carriere komt hij op 149 duels met achttien treffers en twintig assists.

 

  • Mounir maakte in zijn periode bij NAC maar liefst zes hoofdtrainers mee namelijk: Nebosja Gudelj, Eric Hellemons (interim), Marinus Dijkhuizen, Stijn Vreven, Mitchell van der Gaag & Ruud Brood.

 

  • In deze periode van vier en een half seizoen maakte Mounir 110 NAC-spelers mee, van Jelle ten Rouwelaar tot Javier Noblejas.

 

  • Mounir is sinds Danny Verbeek (27-1-2017) de eerste NAC-speler die de mijlpaal van 100 duels bereikt. Na Mounir zal het echter minder lang wachten zijn, Arno Verschueren staat na Volendam-NAC op 88 officiele optredens.

 

  • Mounir komt met zijn 100 duels in het shirt van NAC op een gedeelde 34steplek op de all-time list. Hij deelt deze 34ste plek met Orlando Engelaar.

 

 

 

Bron:
FCUpdate.nl, Transfermarkt.nl, B-Side Rats
Terug naar overzicht
27 Reacties
71    
Youssef

Prachtig stuk, met respect voor een echte NAC-er!

23    
seuter

Echte NAC speler die weet wat verwacht word en op dit niveau wel degelijk van waarde.

11    
Baosje

De Kamps...wat had ik dié nog graag in het huidige elftal gezien.... Véél te vroeg afgeserveerd!!

27    
Buurman

Van harte proficiat met dit jubileum Mounir. Hopen dat je dit jaar met jouw NAC weer promoveert.

22    
Babosje

Mounir respect voor jou!
Net als mijn zoon gedebuteerd bij NAC rond die tijd!
Degradatie promoveren degradatie. Niet echt verwend zeg maar!
Maar ze zijn er nog steeds!
Hup NAC!

-42    
Wolfmanjack

Gefeliciteerd Mounir. Toch blijft hij een zeer matige speler.

20    
Leurenaar

Een echte NAC speler! De belichaming van NOAD! Als je zo vaak afgeserveerd wordt en weggestuurd wordt naar o.a. Helmond en vervolgens 100 wedstrijden weet te spelen voor het eerste dan heb je imo karakter.Hup Mounir!

13    
since1912

Mounir, ondanks alle roerige jaren en alle stront die je over je heen hebt gekregen, hoop ik je nog vele jaren in het geelzwart te zien! Je bent een voorbeeldige prof!

9    
Bredafun

Voorbeeld voor de overige spelers.
Hij is de speler met de hoogste en meeste NOAD momenteel.
Proficiat kerel.
🥳🥳🥳

16    
NAC4Ever

El Allouchi=NOAD

Gefeliciteerd met deze mijlpaal!

8    
Ivo

Mounir leek vorig jaar meer met andere dingen bezig. Dat zag je ook aan zijn uiterlijk. Nu zit er weer een frisse kop op. Beide voeten aan de grond, jezelf blijven en gewoon lekker voetballen.

-29    
Henri

Bij het lezen van deze homage schiet mij iets te binnen. Deze week werd een Bredase jongen verkozen tot Europees voetballer van het jaar. Wellicht straks tot Wereldvoetballer van het jaar. De allom tot beste verdediger verkozen speler die schromelijk over het hoofd werd gezien door het soutingsapparaat van NAC. Die door de meeste Bredanaars nooit live is gezien. Wat me dan zo tegenvalt van het Bredase voetbal bedrijf NAC is dat er voor zover ik weet deze speler op geen enkele manier is gelukgewenst door NAC of wellicht nog beter dat Bredase fans een gelegenheid word geboden hem een oprechte homage aan te bieden bijvoorbeeld voor een wedstrijd waar hij de aftrap voor verricht of wat dan ook. Laten we als Bredase voetballiefhebbers deze jongen de waardering geven waar hij recht op heeft. Want als er één voetballer van ver is moeten komen dan is het Virgil van Dijk wel. Chapeau Virgil met je fantastische prestatie. Wij zullen het als Bredanaars nooit meer meemaken.

5    
Johan Apeldoorn

Mooi voor hem dat hij de 100 aantikt.

-17    
Henkie

Een aankomend icoon? Sorry, maar kon mn lach even niet inhouden.

Prima jongen hoor, in de kkd gaat het ook wel. Maar als we weer promoveren dan komt hij helaas te kort.

-16    
geelzwartwit

Gefeliciteerd! En doorrr

6    
Kipiani

Kees Rijvers Henri, wat denk je daarvan ?

4    
Da Huge

Absolute klasbak!

8    
NACcer71

Top, Mounir

18    
Thiestemberg (BSR)

@ Henkie

Iconen hangen in mijn ogen, zeker bij een club als NAC niet samen met kwaliteit of succes. Een van de populairste teams uit de historie van NAC was een team van Bredase jongens die onderaan in de eerste divisie meedraaiden (omstreeks 1988). Als mensen van deze generatie later terugdenken aan de afgelopen jaren zullen ze Mounir misschien niet als topvoetballer herinneren maar zeker als een van de meest gewaardeerde en loyale krachten van de afgelopen periode.

11    
F3

Gefeliciteerd.
100 wedstrijden in ons mooie geel zwart, dat kunnen er veel niet zeggen

7    
Michel

Mooi toch dat Mounir 100 wedstrijden er op heeft zitten! Als je uit Roosendaal komt en in het najaar geboren bent (fuck het geboortemaand effect, mijn zoon uit november 2010 heeft het ook maar speelt iedereen weg), dan is NAC het platform waarop je als streekjongen wilt staan.

-6    
Scheppioni

Proficiat Mounir ! Maar veranderd niet bij mij betreft zijn veel te vaak behoudendheid van hem ! Dit is zijn plafond kkd !

11    
Dos

Mounir is een man met karakter, uit het goede hout gesneden.
Proficiat!

12    
Kaieschetter

Altijd oprecht en zichzelf, staat de media altijd netjes en eerlijk te woord na de wedstrijd. Mounir is Mounir en daarom al is hij de afgelopen jaren al een verademing in de nac selecties.

En eerlijk is eerlijk met Angelino en Garcia achter en naast je speel je vanzelf al beter dan met een Gersbach en of Carolina want als je medespelers er niks van snappen is het moeilijk om jezelf te kunnen onderscheiden als een type voetballer zoals hij is. Dit jaar al weer sterk herpakt!

Hup Mounir! hup Nac!

2    
Da Huge

Wat als Mounir nou een jongen uit Tuinzigt was geweest met dezelfde prestaties was dan de waardering anders geweest? Ik denk het wel. HUP MOUNIR

7    
Jan Bril

Die 100 wedstrijden zijn hem niet aan komen waaien, daar heeft hij keihard voor geknokt.

5    
janus

Gefeliciteerd Mounir! Qua karakter en NOAD een voorbeeld voor velen. Ondanks alle kritiek die Mounir over zich heen krijgt zie ik hem graag voor NAC spelen. Als je hem goed gebruikt kan hij zowel in de KKD als de Eredivisie prima mee bij NAC! Hoop hem nog vele jaren te mogen aanschouwen

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja