Wij gaan niet opzij

NAC aan vooravond loodzware reeks

Italo

Aanstaande vrijdag gaat voor NAC het balletje, na een vrij weekend vanwege de interlandperiode, weer rollen. In Eindhoven speelt het tegen de plaatselijke FC. Het is de start van een, op het oog, zware reeks aan wedstrijden.

Als trotste koploper heeft NAC zich in relatieve rust kunnen voorbereiden op het blok aan wedstrijden dat er aan zit te komen. Op papier ligt het zwaartepunt van het wedstrijdschema voor NAC dit seizoen in de komende twee weken. In deze periode komt de ploeg liefst vijf keer in actie, en niet tegen de minsten.

Na het duel van vrijdag tegen FC Eindhoven wacht aanstaande maandag direct titelfavoriet De Graafschap. Vier dagen later speelt NAC op vrijdagavond in Kerkrade tegen Roda JC, dat sinds de spraakmakende exit van beoogd eigenaar de la Vega weer weet te winnen. Ook het duel dat daar vier dagen later op volgt, het bekerduel in eigen huis met FC Emmen, is een op papier zware wedstrijd. Het blok wordt afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. 

Het is aan Ruud Brood en zijn team om te laten zien dat zij in staat zijn om veel wedstrijden in korte tijd succesvol door te komen. Het zou dan ook zeer welkom zijn wanneer Brood in de komende periode de beschikking heeft over Monsalve en Dogan. Het is namelijk niet onlogisch dat er vanwege het drukke schema veel verschillende spelers ingezet gaan worden. 

Bron:
B-Side Rats
28 Reacties
84   16  
Beest

Zoals ik in vorig item al aangaf.

Om bij de 1ste 2 te eindigen, moet je 70 punten hebben ( statistisch laatste 10 jaar in kkd)

Dit betekend nog 15 overwinningen in 29 wedstrijden . Normaliter zou dit te doen moeten zijn door het ijzersterke begin.


Dus geen paniek mocht er in deze periode een keer niet gewonnen worden.
En laat je vooral niets wijsmaken door dat negatieve volk

84   16  
Beest

Zoals ik in vorig item al aangaf.

Om bij de 1ste 2 te eindigen, moet je 70 punten hebben ( statistisch laatste 10 jaar in kkd)

Dit betekend nog 15 overwinningen in 29 wedstrijden . Normaliter zou dit te doen moeten zijn door het ijzersterke begin.


Dus geen paniek mocht er in deze periode een keer niet gewonnen worden.
En laat je vooral niets wijsmaken door dat negatieve volk

10   6  
Strijder

@Beest

Voor grotendeels helemaal met je eens..

Een detail is wel dat de KKD elk jaar steeds sterker lijkt te worden met steeds meer kanshebbers..

Ook te zien aan het feit dat nummers 1 t/m 7 maar 6 punten scheelt..

Dus gelden die statistieken voor veel meer clubs.. met een wedstrijdje of 2 meer te winnen in net zoveel wedstrijden...

18   9  
Beest

@strijder

Absoluut , je gaat met 4 teams erom strijden.

Wel vind ik dat nac over de breedte een betere selectie heeft .

Valt een muhren en die Jacobs weg bij cambuur zullen ze veel punten gaan laten liggen.

De graafschap heeft ook al 2 wedstrijden niet gewonnen zonder seuntjes.

Wij moeten het al weken zonder de aanvoerder en dogan doen en alsnog winnen we .

26   32  
Donadoni

Je zou bijna zeggen, laat de beker maar lekker lopen...

13   5  
Ivo

De eerste wedstrijden was de basis-11 bijna iedere week hetzelfde, nu zal je moeten gaan rouleren om het team fris te houden.

Dit is een uitgelezen kans om mannen als Rosler, Schouten, van der Gaag, Azzagari, en Filipovic wat meer speeltijd te geven. Ook Dogan gaan we nodig hebben, maar ik zou hem langzaam brengen. Kampioen worden doe je niet met z'n 11'en maar met de hele selectie.

16   4  
Dun Diëe

Hoop dat ze een beetje rustig aan doen met Dogan. Liever dat hij de komende reeks wat minder speelt met wellicht wat minder resultaat zodat we later in het seizoen lang van hem kunnen genieten.

6   8  
Toontje

Als we hier 12 punten halen dan kunnen we positief vooruit kijken. Maar het zal heel moeilijk worden want scoren gaat maar erg moeizaam.
Hopelijk is Seuntjes maandag nog geblesseerd want zonder hem hebben ze al twee keer gefaald.
Eindhoven zal heel moeilijk zijn en Roda begint toevallig nu weer goed te ballen. Thuiswedstrijden moet je in principe winnen al zal dat zeker niet gemakkelijk zijn

2   6  
Patrick

Helemaal mee eens ivo.

14   26  
Ouwe Spionkop

De competitiewedstrijden zijn veruit het belangrijkst.
Tegen Emmen geen risico lopen en 2e garnituur opstellen.
Die beker in Nederland is toch een lachertje.

24   7  
Nicky

Er zitten er nu al een aantal zenuwachtig heen en weer te wiebelen achter het toetsenbord.. bij een verloren wedstrijd kunnen ze weer los gaan....

Ik hoop van harte dat het lekker stil blijft vanuit die internethooligans..

Ze mogen van mij best een keertje verliezen de komende weken, als het strijdniveau maar minstens hetzelfde blijft...

10   6  
Strijder

@Beest

Klopt helemaal.. Zodra daar een belangrijke wegvalt.. stort het vaak even in.. voorbeeld inderdaad Seuntjens bij de superboeren..

Denk ook echt dat je van Dogan ook echt een klasse beter gaat voetballen als team.. en het is er 1 die zijn doelpuntjes zal meepikken!!!

Hup NAC!

20   22  
Sponsor met 6 stoelen

Vraagje aan de bsiderats: waarom verwijderen jullie de posts van de Vlieger binnen 5 minuten ? Mogen die niet gelezen worden ? Is er iets heel ergs gebeurd ofzo ? Arrivederci, Gian.

9   27  
Sponsor met 6 stoelen

Beest, heb je nog geen herfstvakantie of is je hobby anderen ongevraagd lastig te vallen ? Groet, Gian B3.

4   7  
scheppioni

Weken van de waarheid !
Ik ben ervan overtuigd, een mede sterkere eerste helft op de mat leggen en je gaat makkelijker voetballen, ik zou toch overwegen met de spaanseverdedigers en Rossler te gaan voetballen, dus de druk van je eigen goal af te houden en maar eens hopen dat Dogan een keer wedstrijd fit is samen met Sydney in de aanval, we hebben dan nog altijd wat achter de hand om in de aanval in de tweede helft te verversen !!! Niks aan het toeval over laten NAC ! Come on we follow !

3   42  
tomvk

Zoveel onverdiende zeges hebben een basis gelegd voor evt promotie.
Met slechts 2 redenen. Olij en van Hooijdonk. Jong AZ uit moet je met 4-1 verliezen ipv 2-1 winnen. NEC thuis was onterecht, maximaal een punt. Uit Oss maximaal een punt in de 93ste min ga je er weer mee lopen. Excelsior thuis, gelijkspel duel, weer winst. Cambuur thuis, 3 afgekeurde goals. opnieuw onverdiend. Ja de basis is er weer voor een mooie onterechte promotie!!

40   3  
WillyG

@TOMVK

Wat nou onterecht? Je wint als je bij het laatste fluitsignaal minimaal een doelpunt meer hebt dan de tegenstander. Hoe je dat doet, moet jezelf weten, winnen is winnen.

De 3 afgekeurde goals van Cambuur waren terecht, andere missen hun kansen, wij scoren wel.. Gewoon allemaal verdiend.

18   2  
geelzwartwit

Loodzware wedstrijden... kom op zeg. We staan bovenaan.
De tegenstanders moeten allemaal tegen de koploper. Zo kan je het ook benaderen.
NAC moet zoveel mogelijk winnen zowel tegen Helmond als De Graafschap.
Lekker van eigen kracht uitgaan ipv dat gebillenknijp vooraf.

Oh oh we moeten tegen Eindhoven.. of denken we dat het wordt als vorige keer...?https://www.ed.nl/fc-eindhoven/fc-eindhoven-laat-niets-heel-van-nac-6-2~abfe7b8a/

10   35  
Sponsor met 6 stoelen

Wij zijn erbij in Eindhoven, benieuwd wie van de 3 grote aandeelhouders durft op te dagen.

4   1  
Ert

Heeft niet iedere club zoveel wedstrijden in zo'n korte tijd?
Als dat 1 extra inhaalwedstrijd is, moet dit ingecalculeerd zijn. Eerst twee weken vrij en dan 2 weken volle bak. Ik zie geen probleem.

10   2  
Barry

Las het ook al ergens op Twitter. Maar als je nu gaat rouleren en bijvoorbeeld de Ilic broers rust gaat geven in één van de komende wedstrijden, dan had je beter gewoon kunnen spelen afgelopen weekend.

2   0  
Nacfem

Hmm 70 punten vind ik te voorzichtig, zeker als je kijkt naar de afgelopen 5 jaar. Daarnaast hebben we nu 22 punten met 15 overwinningen kom je dan op 67 punten. Dus sowieso al 3 te kort.
18 overwinningen lijkt realistischer, maar zeker ook te doen.

5   2  
Johan Apeldoorn

Kom op zeg. NAC moet uitstralen dat het kampioen wordt. Een prof moet toch gewoon 5 potjes in twee weken kunnen spelen? Niets rouleren, als Dogan fit is, hebben we die hard nodig voor de creativiteit. Volle bak erop!

2   1  
Rotterdammert

Ik zit tegen Roda toch mooi op t thuisvak. Kost je maar 5j

3   1  
Nr. 20

Gewoon uitgaan van eigen kracht en wil en strijd om te winnen en niet om niet te verliezen. Dan gaat het fout. Gewoon mouwen opstropen, 200% strijd en als team opereren. Dus je medespelers steunen!!

@Nicky ik vrees dat je helemaal gelijk hebt....ze zitten al elke week klaar achter hun toetsenbord de welbekende namen hier.....dus bij verlies komt er een explosie van ik zei het toch etc etc etc....

3   1  
n@©

Rouleren? Ze hebben net twee weken rust gehad! Iedere wedstrijd zo sterk mogelijk starten. Laten ze maar eens zorgen dat ze eens een half uur voor tijd met 3-0 voor staan, dat is het moment om te rouleren.

0   0  
Dreman

Heel erg zwaar de komende 3 wedstrijden.
Ik voorzie tegen Roda de zwaarste van deze.
Die hadden de pech met een oplichter uit Mexico maar nu blijkbaar een Nederlandse investeerder weer wat vooruit kunnen kijken.
Heb hun laatste 3 wedstrijden waaronder tegen De Graafschap toch redelijk tot goed zien spelen en voorzie daarom met Croux Alberg Ugbo Rōsch en thuisvoordeel toch daar een nederlaag.
Maar die kun je dan hebben als je minimaal 4 punten pakt tegen Eindhoven en De Graafschap

3   0  
Cool Hand

Regelmatig kijkend naar het KKD schakelprogramma (I'm a glutton for punishment) concludeer ik dat als je achterin goed staat, je elke wedstrijd kunt winnen. De meeste doelpunten vallen bij omschakelmomenten: na onnodig balverlies, een counter na een afgeslagen corner, een foute inspeelpass, teams die proberen op te bouwen terwijl ze dat niet zo goed kunnen.
Zorg dat je goed staat bij balverlies en je bent al een heel end op weg in de KKD.
Zelf zul je altijd kansen krijgen in de KKD.

0   0  
Haafie

@Strijder

Ja logiesch met allemaal jonge teams als ajax en psv, voor de rest vind ik eigenlijk meer dat het komt doordat NEC en Roda er extra bij zitten. Dat blijven clubs met veel potentie om weer "makkelijk" terug te keren naar de eredivisie.

Dus dit seizoen is het ook zeker een sterke competitie.

Laad alle berichten na dit bericht in