Wij gaan niet opzij

NAC akkoord, kamp Van Hecke aan zet

Italo

NAC heeft een akkoord bereikt met AS Monaco over de transfer van Jan Paul van Hecke. De speler zelf, zijn zaakwaarnemers en juristen zijn nu aan zet om alles rond te maken.

De transfer heeft ondanks het akkoord tussen NAC en de Monegasken nog wat voeten in de aarde. Doordat Van Hecke direct verhuurd wil worden aan FC Utrecht, is er sprake van een soort van dubbele transfer.

De bal ligt dus bij zijn zaakwaarnemers, Monaco én FC Utrecht. Ondertussen wacht men in Breda geduldig af op wat komen gaat: “De speler is nu in onderhandeling met Monaco. Op hoofdlijnen zijn NAC en AS Monaco het met elkaar eens. Het gaat nu over de invulling en de uitwerking van het akkoord,” aldus Mattijs Manders.

Hij voorziet dat het nog enige tijd zal duren voordat de transfer, als deze al rondkomt, volledig is afgerond. Met de transfer is naar verluidt een bedrag van ruim twee miljoen euro gemoeid.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Volgend bericht
Boussaid keert niet terug naar NAC 30 reacties
24 Reacties
47   2  
Tante Annie

@Dos
Wel knap dat dat hier al jaaren geroepen werd terwijl van Hecke maar 1,5 jaar bij NAC zit/zat

26   2  
Ivo

Mooi, het zou mooi zijn als van Hecke na de zomerstop meteen kan aanhaken bij Utrecht. Dat zal ook het doel zijn. Je gaat als clubs niet serieus onderhandelen als de speler niet wil, dat heeft geen zin. Dit gaat wel goedkomen.

26   4  
Voorwaarts

Twee miljoen in de la, dat is toch lang geleden hoor. Alle vertrouwen in dat ze er bij NAC zeeeeer zorgvuldig mee omgaan.

@BSR klein foutje verhuurt/verhuurd. Lekker taalduitser van me, maar staat gewoon netter.

26   1  
Italo (BSR)

@Voorwaarts. Dank, aangepast. Ik ga koffie zetten.

7   8  
Van "taajlaand

Mooi bedrag voor NAC!

Ik zie best een leuke loopbaan voor Jan Paul.

Van NAC naar Utrecht, daarna Heracles misschien om na een superseizoen daar voor nóg meer miljoenen naar een nog mooiere club te gaan....of Genk of Celta de Vigo....

Goeie belegging van Monaco.

10   35  
Die ne gast

Krijgt NAC eens transfergeld, betekent het alleen maar dat we minder staatssteun Kunnen krijgen. Tov de concurrentie schieten we er financieel dus helemaal niks op. Waar wij het geld van Van Hecke krijgen om het Corona-gat te dichten, krijgen zij gewoon staatssteun.

8   3  
Chris W.M.

Toch erg benieuwd hoe deze transfer gaat uitpakken t.o.v. het deltaplan wat nu bij de KNVB ligt. Een deel van waar NAC aanspraak op kan maken is een uitkering (NOW) om spelerssalarissen te kunnen blijven betalen. Daar maken ze volgens mij nu al gebruik van. Het andere deel is een lening, welke deels terugbetaald moet worden uit bovengemiddelde winsten behaald uit transfers. Nu is nog niet bekend wat bovengemiddeld is, maar ruim 2 miljoen voor een speler uit de KKD lijkt me daar wel in aanmerking voor komen. Op korte termijn lijkt het er daarom op dat NAC weinig voordeel haalt uit het verkopen van van Hecke tov de concurrenten. Het bedrag zal grotendeels opgaan om de tekorten aan te vullen, terwijl de concurrenten tegen voorwaarden die niet bepaald afschrikken daar die regeling voor kunnen aanwenden. Hopelijk blijft er genoeg over om het spelersbudget van dit jaar redelijk in stand te houden zodat dat voordeel behouden blijft. Voordeel lijkt vooral op de langere termijn te zitten, door de verkoop van JP blijft NAC baas in eigen portemonnee waar anderen de komende jaren een deel van de inkomsten moeten gebruiken de lening af te lossen. Maar ja, daar hebben we nu niks aan.

20   1  
Beest

Die ne gast

Wat ik heb begrepen krijg je geen staatsteun maar is het een lening.

Ik ben van mening als je je eigen broek op kan houden zonder een lening, moet je dat hem allen tijden doen.

Hoop wel dat deze deal snel rond is. Hoe eerder het geld binnen is hoe sneller je doorkan

6   44  
Dos

Toch ongelooflijk dat van Hecke dit seizoen pas aan spelen toekwam toen er echt geen andere opties waren voor de verdediging. Meteen was al duidelijk te zien dat hij met kop en schouders boven de rest uitsteekt.
Hier werd al jaren geroepen dat van Hecke een kans moet krijgen, omdat hij zo'n groot talent is.
Jammer dat we maar zo kort van hem hebben kunnen genieten.
Supermooie stap voor hem, tis hem van harte gegund.

47   2  
Tante Annie

@Dos
Wel knap dat dat hier al jaaren geroepen werd terwijl van Hecke maar 1,5 jaar bij NAC zit/zat

8   29  
NAC76

Off Topic: De Graafschap was al kampioenskandidaat voor dit vroegtijdigd beeindigd seizoen maar heeft inmiddels 5 goede versterkingen binnengehaald voor volgend seizoen en de selectie compleet....

Wat zegt dat..?

Lopen wij (weer) achter de feiten aan of is het stilte voor de storm vanuit NAC zijde ?

26   2  
Toontje

@Dos
Wel erg knap dat jij zegt deze gast al jaren een kans te hebben willen geven, deze JP Van Hecke speelde de zomer van 2018 nog "gewoon" zijn potjes voetbal op zaterdag in Goes.

Hij is ook daarna pas aangesloten bij de O-19 van NAC Breda, dus beetje onzin allemaal dit weer.

On topic:
Iedereen die hier roept dat ons clubke NAC hier weer is geen goede zaken gedaan zou hebben moet zichzelf ook is achter de oren krabben!!

2.25 Miljoen voor een gozer die nog geen jaar bij de Eerste selectie zit van ons NAC Breda en in totaal nog geen 15x ons shirt heeft gedragen op dit niveau en begin van dit seizoen nog geen 25.000 EUR waard was is natuurlijk met recht een prachtige deal te noemen.

Chapeau aan iedereen bij NAC die hier achter de schermen mee bezig zijn geweest!

10   1  
Chris W.M.

@Toontje

Ik zie niemand hier zeggen dat het een slechte deal is. Integendeel, als dit doorgaat voor het bedrag wat de ronde doet heeft NAC de op 1 na duurste uitgaande transfer uit de KKD in de geschiedenis gerealiseerd. Dat verdient alle complimenten.

Waar ik echter van baal is dat net als NAC zoiets voor elkaar krijgt, en er een gigantisch voordeel mee lijkt te behalen, dit grotendeels teniet gedaan dreigt te worden door de regeling die nu ter goedkeuring bij de politiek ligt. Natuurlijk zijn er allerlei voordelen aan verbonden, maar daar heeft NAC op dit moment niet veel aan. Andere clubs kunnen door deze regeling kunstmatig hun begroting op peil houden, waardoor ze minder hoeven te bezuinigen en dus ook het niveau van de spelers die ze kunnen halen niet perse minder wordt. Volgens mij tenminste.

26   3  
Beest

Nac76

Zucht.

Ze hebben hun sterkhouder achterin weg laten gaan ( jurjus) .Ze hebben boer van jong az gehuurd . Dat is geen vooruitgang.

Ze hebben een back van Vitesse gehaald die al 3 jaar niet speelt.

Van lieftink en Verbeek word ik ook niet warm.

11   0  
Henri

Beste Chris WM, ik begrijp je gedachtegang ivm de gunstige leningsvoorwaarden waarvan NAC nu wellicht minder of geen gebruik van kan maken. Maar ik vind het klein denken. NAC is een onderneming en wat er binnen een onderneming moet gebeuren is geheel zelfstandig kunnen ondernemen. Niet geketend door leningen of subsidies en al zeker niet van de overheid. In alle tijden, goed en slecht zijn er winnaars. Kenmerk van de winnaars is een goed doordachte (tegendraadse) visie en het lef daarop ook te durven investeren. Bepalend is wat gaat NAC in samenspraak met de aandeelhouders doen. Wordt er ook geïnvesteerd in de spelersgroep en dan met name in spelers die het team echt beter gaan maken en de kampioenskansen doen toenemen. In welke transferperiode wil NAC zijn slag slaan, willen ze voor aanvang van de competitie klaar zijn zoals bijv. De Graafschap. Of maakt Manders geen gebruik van de voorsprong die NAC nu heeft in extra transferinkomsten, hoogste TV bijdrage, meest verkochte seizoenkaarten en huppelt men weer mee met clubs die er in feite veel slechter voor staan en niet hoeven te promovern. Ik ken Manders niet maar ik hoop wel dat hij er als ondernemer in zit en niet als een soort ambtenaar.

21   0  
Chris W.M.

@Henri

Uiteindelijk zit daar natuurlijk de kern van het verhaal; waar gaat die 2 miljoen heen.

Ik vraag me de laatste tijd steeds vaker af of NAC er financieel niet beter voor staat dan we misschien wel denken. Het totale gebrek aan urgentie in de communicatie vanuit NAC vind ik opvallend. Geen oproepen tot hulp, geen paniek in hun uitingen als in " jullie moeten ons helpen overleven", niets van dat alles. Enkel een (karige) campagne rond de seizoenkaartverkoop, that's all. Opvallend ook dat Manders pas bij zijn aanstellen opdracht heeft gegeven 3 scenario's te laten uitwerken. Je zou verwachten dat als het water aan de lippen staat door de corona uitbraak, dit al onder Eisenga of desnoods daarna door de RvC uitgezocht zou zijn. IK denk daarom dat er door de bekerinkomsten, transferinkomsten van enkele jeugdspelers, boven verwachting seizoenkaartverkoop en sponsorinkomsten afgelopen seizoen gewoon een potje ontstaan is waar ze nog wel even mee vooruit kunnen. En dan hoop ik dat een groot deel van die 2 miljoen + gewoon in de spelersgroep geïnvesteerd kan worden. Het feit dat we praten met een transfervrije Drost i.p.v. een transfervrije Verbeek geeft in mijn ogen wel aan dat we qua spelers hoger kunnen inzetten dan wellicht vooraf gedacht.

4   13  
Kipiani

Gelukkig hebben wij een voetbaltechnische man uit België in dienst die weet hoe de hazen lopen, wat je in huis moet hebben in de KKD om te promoveren, alert en slagvaardig is, een netwerk heeft en prominent aanwezig is voor NAC Breda.
Gaat helemaal goed komen met de selectie 20/21.

6   0  
Henri

@Chris WM
Zijn we het hier over eens. Ik ben ervan overtuigd dat deze moeilijke tijd en met het meest sur realistische voetbalseizoen in het vooruitzicht de basis van een ommekeer gelegd kan worden. NAC heeft een enorme voorsprong op alle KKD clubs en vele eredivisieclubs. Maar alles is gebaseerd op visie, communicatie en leiderschap. Wat wordt/is het plan? Wat is de concrete insteek en dan geen termen als we willen op termijn duurzaam promoveren.

0   2  
Real Robert

Het is inderdaad curieus! Nu al 3 miljoen extra inkomsten door de beker en transfers, waaraan, naar ik verwacht , nog een behoorlijke som van de opbrengsten van de verkoop van nog 3 of 4 andere spelers bij zal komen. Dan zit je dus zo op 4 miljoen in totaal aan niet begetter inkomsten! De kunst wordt het dus om goede transfervrije spelers op te pikken!

3   0  
@hierboven

Vergeet niet dat NAC structureel verlies maakt in de kkd. De bekerinkomsten waren niet begroot maar er was wel een verlies begroot. Verder draait NAC enorm op MKB en we weten nog niet wat teruggang in sponsering is. NAC staat er verhouding goed voor maar ga nou geen miljoenen opplussen, want dat zal zeker niet zo zijn.
Belangrijk is dat de jeugdopleiding doogezet wordt, want dat begint nu te leveren. Maar mijlenver voor op clubs als Cambuur en Graafschap liggen we nu echt niet.

Ik hoop dat er doorgeselecteerd kan worden en we een seizoen zonder afkoopsommen kunnen draaien. Dan zijn we een heel eind.

2   1  
10Diego

Wellicht Monaco in termijnen laten betalen om toch vd regeling gebruik te kunnen maken.

1   7  
linksrechts

V Hecke gaat compleet door de mand vallen bij Utrecht. Gewoon een hele middelmatige verdediger, niets bijzonders. Gewoon een leuke verdediger voor NAC die een half seizoen excelleerde en boven zijn kunnen speelde. Dat is tegenwoordig genoeg om opgepikt te worden door een groot handelshuis... Want stel je voor dat...

Nou, v Hecke gaat het niet redden bij Utrecht. Stap of 1 te hoog voor hem. Hij had beter naar Heracles kunnen gaan of Zwolle. Utrecht kan deze jongen niet mee en wij mogen god op de blote knieën danken als we hier inderdaad 2 miljoen aan overhouden.

Desondanks, veel succes JP, maar ik verwacht jou heel snel weer terug te zien in de KKD.

3   0  
Frans Breda

@linksrechts Nogal een aparte reactie, blijk van misgunst en laat zien dat het ontbreken van enige kennis van voetbal je er niet van weerhoudt deze reactie te plaatsen hier...

Hoe verklaar je dat het een speler is die een halfjaar lang boven zijn kunnen speelde?
Hij heeft het vanaf het moment dat hij de kans kreeg laten zien.

Als je vanuit een amateurclub in twee jaar kan doorontwikkelen tot een sterkhouder van NAC Breda en 20 jaar bent, is er juist nog heel veel potentie om je te verbeteren.

Daarnaast heeft hij alle vaardigheden die een goede verdediger moet hebben:
- Fysiek en kopsterk;
- Redelijk snel;
- Goede crosspass en goede lage pass;
- Topsportmentaliteit.

2   2  
Frans Breda

@linksrechts
Maar anders moet je het even aan Bergwijn en Boadu vragen waartegen van Hecke zijn beste wedstrijden speelde ;)

0   0  
linksrechts

Is goed fraanskeee wij spreken elkaar over een half jaar. Wedden dat hij op de bank zit te verpieteren,??

Laad alle berichten na dit bericht in