Wij gaan niet opzij

‘NAC doet linksback Maria contractvoorstel’

Italo

Verdediger Michaël Maria staat in de belangstelling van NAC. De transfervrije back heeft een voorstel van de club in beraad, meldt Voetbal International.

Michaël Maria is een 25-jarige linksback die zijn opleiding genoot bij PSV. In Nederland kwam hij tussen 2017 en 2019 tot zestien duels voor FC Twente. Zijn loopbaan speelde zich verder af in het buitenland, met als laatste bestemming Adelaide United in Australië.

Naast NAC hebben ook PEC Zwolle en FC Utrecht een oogje op de international van Curacao. De interesse van NAC is echter het meest concreet: “Dat is ook een heel mooie club. Trainer Maurice Steijn ken ik persoonlijk niet, maar over hem hoor ik alleen maar goede verhalen. Het is wel Keuken Kampioen Divisie, daarover wil ik nog even nadenken.”

Op dit moment heeft NAC de beschikking over Mashart en Noblejas voor de linksback-positie, terwijl ook Moreno Rutten op die positie uit de voeten kan. Greg Leigh hoopt nogaltijd op een vertrek naar Groot-Brittannië. 

Bron:
B-Side Rats, VI
38 Reacties
108   6  
Ouwe Spionkop

Ik weet niet maar die jongen heeft niet echt een imponeren verleden. Paar wedstrijden bij Twente toen ze waren gedegradeerd en verder bij Jong Twente. Dan nog wat bij Jong PSV. Dan gaat mijn voorkeur uit naar Noblejas als hij is hersteld.

20   15  
NaccieNac

Klinkt mij als een prima versterking. Ik zou hem Maria de concurrentiestrijd met Noblejas laten uitvechten en mashart verhuren.

11   4  
Magnetron

Lijkt mij dan dat 1 van de 3 huidige linksbacks zal gaan vertrekken. Noblejas lijkt zoals het er uit ziet niet op minuten te kunnen rekenen? Mashart is nog niet op het niveau wat we willen. Leigh staat nog steeds op de loonlijst en dat allemaal terwijl een speler die rechts back is afgelopen wedstrijd in de basis stond op deze positie. Ik ben fan van dubbel bezetten en dan nog een talent als mashart achter de hand hebben maar dit gaat wel erg ver.

108   6  
Ouwe Spionkop

Ik weet niet maar die jongen heeft niet echt een imponeren verleden. Paar wedstrijden bij Twente toen ze waren gedegradeerd en verder bij Jong Twente. Dan nog wat bij Jong PSV. Dan gaat mijn voorkeur uit naar Noblejas als hij is hersteld.

5   2  
Den Tinus

weet te weinig van deze voetballer. Maar Nac zal er wel kijk op hebben.

19   1  
NAC4Ever

Dit klinkt betrouwbaarder dan het vorige bericht😉

Met Mashart, Noblejas en Rutten lijkt een nieuwe linksback niet nodig.
Maar bij Mashart heb ik twijfels of hij het niveau aankan en Noblejas vind ik blessuregevoelig. Dan vind ik een extra linksback niet zo gek.
Mashart zou ik verhuren.

37   5  
Ric

Mashart gaat het niveau ook nooit bereiken. Daar kun je beter afscheid van nemen. Noblejas helaas nooit fit. Want dat vind ik echt een geweldige speler.

3   6  
Pietjebel

Nou Ali doe maar is je best maatje en breng die jonge hierheen

7   2  
Henri

Groot talent uit Kerkrade die de hele linkerflank kan bestrijken. Werd door PSV opgeleid, maar brak daar en bij vele andere clubs in de wereld niet echt door. Is wel een oogappeltje van Gert-Jan Verbeek die met hem werkte bij Bochum, FC Twente en Adelaide United.

18   0  
Semsi

We hebben Leigh ook nog. Die kan weg willen maar als niemand hem wil i.v.m. zijn blessure en levert niet in dan speelt hij tot de volgende transferperiode gewoon voor NAC.

40   14  
Hugo

Leuk. Weer een nieuwe. Maar ondertussen staan Leigh en Kali, zonder te leveren, voor een dikke 300k op de loonlijst. En denk ik niet dat Haye, Rutten, Malone , Dogan, Stokkie ,Immers voor een appel en een ei op het veld staan. Als blijkt dat over een jaar of 4 de kasten weer vol met lijken liggen, kun je de club opdoeken. Die Hecke miljoenen die nog iets binnen zijn, zijn al nagenoeg op. Ik houd mijn hart vast.

Hup NAC

5   7  
076

In ieder geval duidelijk - hoewel eigenlijk bizar omdat je Noblejas en Leigh nog op de loonlijst hebt- dat Rutten geen linksback is. Die vond ik niet best tegen JAZ.

18   6  
Chris W.M.

Noblejas is volgens mij een tijdje geleden al te kennen gegeven dat hij mag/moet vertrekken. Leigh wil zelf heel graag weg. Je zal ze toch moeten vervangen. En als ook PEC en Utrecht interesse hebben zal hij wel wat kunnen, toch?

11   0  
076

@chris

Als die echt interesse hebben komt ie niet naar NAC. Dus dat zegt me 3x niks. Zaakwaarnemersgelul. Niettemin kan het natuurlijk een prima speler zijn. Met in ieder geval nog transferwaarde als ie echt stabiele factor zou worden.

1   0  
Denaaier

Hij kan wel ballen, maar is toch meer een aanvaller dan een verdediger geweest

https://www.youtube.com/watch?v=5cl2IjvL5KU

3   2  
Chris W.M.

@ 076

Die anderen moeten eerst spelers kwijt raken of andere posities vervullen voordat ze bij hem terug komen. Zeggen ze. Plus dat hij waarschijnlijk gewoon reserve speler wordt. Dus waar kiest hij voor? Eredivisie, hoger salaris wellicht en een plek op de bank? Of wil hij een vol seizoen spelen? Interessante keuze in ieder geval. Maar iets zegt mij dat hij inderdaad gewoon wat wachten op een Eredivisie club.

27   3  
Ivo

Waar is de tijd gebleven dat er eerst spelers moesten vertrekken voordat er nieuwe kwamen. Wie betaalt dit allemaal? Neemt NAC nu meer financiële risico's?

27   0  
Dun Diëe

Noblejas mag vertrekken? Ik begrijp dat iedere trainer zijn eigen ideeën meebrengt maar die Spanjaarden hebben het achterin toch prima gedaan? Waarom niet meer voortborduren op wat er al staat. Ik begrijp er maar weinig van dat zowel hij als Monsalve moeten wieberen.

21   6  
Bladran Yanco

Vergeet iedereen hier dat het andere talent van PSV met een vrouwelijke achternaam, Carolina, hier jaren heeft gezeten een vorstelijk salaris kreeg en we hem aan de straatstenen niet kwijt konden.

Ik ben pas positief over een talent van PSV als hij meer dan 10 goede wedstrijden in het geel/zwart heeft gespeeld.

9   4  
Chris W.M.

@ DUN DIËE

Steijn wil spelers waarop hij kan bouwen. Los van zijn voetballende kwaliteiten is Noblejas dat natuurlijk niét; die is gewoon te vaak geblesseerd.

@Ivo

Niet zo paniekerig. Elke uitgave wordt door de RvC goedgekeurd. Dat geld is er dus blijkbaar, of komt eraan met de verkoop van van Hecke. We hebben natuurlijk al zo’n 700K binnen door de verkoop van Verschueren, Karol, Verbruggen en de Jonge. Plus zij weten meer dan wij qua interesse in spelers...

18   2  
H.V.M.

Of Maria een echte versterking zou kunnen zijn is natuurlijk afwachten.
Weinige hebben hem wekelijks zien spelen.
Voorlopig heb ik in het koppel Manders/Steijn het nodige vertrouwen.
Feit is dat deze speler op dit moment geen top prioriteit is.
Richt de komende dagen maar je giftige pijlen op Scheepers en Goetzee om tot een definitief akkoord te komen betreffende Kaj de Rooij.
Dat heeft méér top prioriteit.

7   11  
Brecht

Waarom al die nieuwe spelers : we hebben noblejas, Rutten en mashart als backup. Waarom dan nog een speler? Hebben we plots een gat in de hand?

18   0  
Zlep

Ik snap dit ook niet helemaal. Noblejas vorig jaar de wedstrijd tegen de Graafschap was om te watertanden, wat een geweldige wedstrijd legde hij toen op de mat . Hij is in mijn ogen een geweldige voetballer, die blessure moet dan wel heel ernstig zijn. Daarnaast stond Riera en Monsalve als een huis, de eerste periode vorig seizoen. Het verval bij ons NAC trad vorig seizoen in werking toen Monsalve geblesseerd raakte.

4   2  
Jf

Heel eerlijk gezegd viel deze jongen mij bij Twente wel op en vond ik het bijzonder dat hij na een tijdje gepasseerd. Als ik het me goed herinner na een wisseling van trainer.

Volgens mij wel een leuke speler een opkomende back.

16   1  
Fritske d'n Olifant

Ik las eerst Di Maria ;-)

6   1  
Catweazle

Dan zien we Maria waarschijnlijk in het Rat Verlegh verschijnen..

0   1  
NB

Op zich prima, is namelijk ook 1 van de spelers die in de buurt van het NAC stadion voetbalde maar is opgepikt door een andere profclub. Heeft één seizoen bij mijn vroegere amateurclub in Etten-Leur gespeeld.

Noblejas zal wel mogen vertrekken, is een prima speler maar 50% van de tijd heeft hij een blessure....

3   1  
Harrie

Op dit moment is Rutten hier de 1e keus voor deze positie. Wanneer er een nieuwe bij komt, moet niet 1 maar alle 3 de backups eerst vertrekken. Je hebt niets aan 4 backs die allen niet gaan spelen. En voorlopig is er geen enkele interesse.

3   2  
Harrie

@Chris WM, dat de RVC het goedkeurt zegt mij totaal niet dat we erop kunnen vertrouwen dat het geen risico’s zijn. Net zo min dat Manders dat zegt in een clubraad. In het verleden is maar al te vaak het tegendeel bewezen.

Voorlopig is er nog maar weinig geld binnen gekomen en al veel meer uitgegeven in salarissen en afkoopsommen. Dan hebben we ook te maken met sterk verminderde inkomsten vanwege Corona waarbij we geen idee hebben hoe lang dat allemaal gaat duren.

5   3  
JO1991

veel mensen zeuren over de financiële situatie, ik weet niet beter dan dat er nog voor niemand behalve DJ een transfersom is betaald? wel zullen sommigen niet het minste salaris verdienen.
willen we eredivisie waardige spelers heb je daar geen keus in. ik denk dat Manders gewoon goed bezig is, als we willen promoveren is dit nodig. buiten dat weet toch ook niemand hier hoeveel er betaald is aan afkoopsommen? er zullen nog spelers weg gaan, maar we hebben spelers nu nodig willen we gelijk voor promotie strijden.

6   5  
sjef de gevulde koek

Ik hoor hier veel mensen over Noblejas. Maar noem eens 3 goeie wedstrijden van die gozer op. Ik blijf haken bij AZ uit. Verder kan ik me niet herinneren dat ik hem überhaupt 3 wedstrijden achter elkaar heb zien spelen. Dus idd voegt totaal niks toe en niet raar dat hij weg moet. Mashart komt heel veel te kort en Greg LUL hoef ik al helemaal niet meer in ons shirt te zien. Dus een linksback moet er gewoon komen. Nee ik snap het prima wat onze Steijn wil.

4   5  
Harrie

@JO1919 zogenaamde eredivisie waardige spelers in combinatie met een fors salaris is nu net het probleem. Immers, Kortsmit en Malone zijn geen versterkingen op eredivisie niveau. ADO is zeker geen hoogvlieger en daar wilden ze van Immers en Malone af.

2   2  
Harrie

En vergeet niet de zeker voor KKD heel forse salarissen van Kali, Leigh, Rutten en Haye. En mogelijk ook Mounir die heeft verlengd in eredivisie tijd.

4   3  
Harrie

De 8 hierboven zijn samen goed voor circa 1,2 miljoen salaris inclusief sociale lasten. Op een spelersbudget van 2 miljoen zoals eerder gecommuniceerd is dat heel veel. Dat betekend voor de andere 27 (!!!) contract spelers en dan tel ik van Hecke niet meer mee ondanks dat die nog steeds niet weg is, dat er gemiddeld 30k incl sociale lasten per speler over blijft. Dat is erg aan de lage kant als je weet dat onze Spanjaarden ook niet slecht verdienen.

Ik ben er dus zeker van dat er meer word uitgegeven dan het begrote spelersbudget

3   0  
JO1991

@ Harrie, je hebt ook deels wel gelijk ook 32 contract spelers is erg veel. hier van wel 9 die wss alleen bij de O21 in actie komen, denk niet dat die een top salaris vangen. dan ga ik er van uit dat JP nog weg gaat 2 miljoen+ arno 250k bart 300k . leigh en kali is heel jammer en sonde van het geld( feit wat jij zegt ze zijn er wel)

ben wel van mening wil je degelijke spelers aantrekken zal je moeten betalen. anders komen ze echt niet naar de KKD. de graafschap zal ook geen lage salarissen hebben dit is wel een risico dat je neemt maar denk ik wel nodig voor de eerste 2 plaatsen.

buiten die 3 miljoen ongeveer als JP ook verkocht wordt moeten we ook niet de beker wedstrijden vergeten, hier is ook best wat geld mee verdiend. ik denk dat ze nog niet over het budget heengaan maar wel op het randje balanceren.

al met al we gaan het zien.

5   0  
Ouwe Spionkop

Steijn ziet het duidelijk niet zitten in onze Spanjaarden.
Dat vind ik verdomd jammer!

1   1  
ome cor

Als alleen NAC interesse had gehad zou je twijfelen uit ervaring.
Maar als ook Utrecht en PEC interesse hebben..... al zal het daar om een backup back gaan. Wat wil NAC met hem ?

0   2  
scheppioni

Ik zou dit geld besparen, de tekst alleen al overtuigt me niet zo, daarbij is het geld wel harder nodig misschien na een paar maanden op een andere positie, we hebben altijd Rutten die linksback kan voetballen wanneer Noblejas niet fit is. Is dit wel de Maria uit de psv opleiding dat was namelijk di luca maria ?

0   1  
scheppioni

Nee klopt dat moet hij wel zijn, al was er blijkbaar in de jeugd bij p$v ook een di luca maria ?
Al wel bij verschillende vergelijkbare clubs niet naar tevredenheid bevonden .....

Laad alle berichten na dit bericht in