Wij gaan niet opzij

NAC en Manchester City lijken samenwerkingsverband voort te zetten

Thiestemberg

De samenwerking tussen NAC en Manchester City lijkt een vervolg te krijgen. Ook na afloop van het vijfjarige samenwerkingscontract huurt NAC graag spelers van de Engelse grootmacht al hoopt Manders op een iets ander type samenwerking met de Cityzens.

Dat hoeft van de algemeen directeur niet met allerlei contractuele clausules en verplichtingen. Een paar keer per jaar kijken of er een interessante speler rondloopt en dan de huurovereenkomst sluiten is het ideale scenario. Kleine kanttekening is dat Manchester City de speler ook geschikt moet vinden voor een stap naar NAC. In de praktijk blijkt dat in de afgelopen jaren veel spelers naar de Eredivisie, Championship of een van de Spaanse hoogste divisies worden uitgeleend.

Wel lijkt NAC nu dus te mikken op kwaliteit over kwantiteit. Waar in het verleden nog wel eens vijf spelers de tijdelijke overstap maakte, wil NAC nu jongens die er meteen staan. Afgelopen jaar was Fiorini een goed voorbeeld van zo'n speler, de Schot moest even wennen in Breda maar was daarna een van de sterkhouders op het middenveld. Fiorini is wel een voorbeeld van het eerder gemaakte punt dat jongens die verder zijn in hun ontwikkeling niet in de KKD worden gestald. De nog altijd pas negentienjarige middenvelder keert niet meer terug bij NAC.

 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
31 Reacties
124   11  
Beest

Als we elk jaar een type Fiorini gratis krijgen moet je dit natuurlijk altijd aanhouden .

Goede zet Manders!

124   11  
Beest

Als we elk jaar een type Fiorini gratis krijgen moet je dit natuurlijk altijd aanhouden .

Goede zet Manders!

19   92  
Maikel

Leuk voor de jeugdopleiding van NAC. We gaan weer opleiden voor een ander. Kan een leuke speler bijzitten maar het is slecht beleid om zelf wat kapitaal op te bouwen in de toekomst!

29   5  
Tip

De aanpassing die Manders wil maken is terecht. Het niveau van het huidige NAC is helaas wel te laag om allemaal goede spelers te verwachten van MC. Dan moet je ere spelen. Fiorini is de uitzondering die de regel bevestigd.

43   1  
Marti

Jammer had Fiorinigraag nog een jaartje zien rijpen in Breda !

12   38  
Chris W.M.

Lijkt me niet zo handig dat het stukje gratis huren nergens vastligt. Betekent dat altijd besloten kan worden een huursom te gaan vragen. En wat is dan het voordeel voor NAC?

31   9  
AKKIE

Dat zou nog eens goed nieuws zijn, maar ongetwijfeld zullen de azijnpissers hier wel weer een negatief geluid laten horen.

Gisteren in de twee halve finales ek onder 23 Manu in de basis en ook NMecha ( weliswaar nooit naar Nac gekomen omdat hij zelf niet wilde, maar van City mocht het)

Meest recent Lewis,
Spelers die we anders echt nooit bij Nac zouden zien,

En ook nog eens gratis vwb loonkosten,

Maar let op: tel de aantallen negatieve reacties en de duimpjes down

27   34  
Kipiani

En heeft de verslaggever van de OLV schoolkrant gekleed in wit retro NAC shirt ook bij Lokhoff geïnformeerd over de status met City ?
Of hoort dit ook bij het spelletje stoken door kleuters ?
De open deur is toch dat onze TD zich hierover uit moet spreken en niet Manders.
Kom er maar in. Kassa.
Wat een doorzichtige poppenkast.

19   13  
HUP NAC

Ik denk maar zo als je 18 jaar bent en gehuurd word van City en je blijkt dan de beste van heel de selectie te zijn. Dan is er en iets heel veel mis met de selectie en dan is het woord rijpen niet echt van toepassing meer als je al de beste bent.

20   6  
Ivo

Op dezelfde manier kan je natuurlijk overal spelers huren. Ik kan me voorstellen dat Lokhoff precies weet in welke Duitse vijvers je moet vissen voor huurspelers. Een samenwerking met Dortmund of Monchengladbach is misschien wel veel interessanter.

Maar als deze "overeenkomst" ons 1 leuke bijna gratis speler per jaar oplevert, prima hoor.

3   3  
Voorwaarts

Hoop op een echte winger op de rechterkant, jong snel etc. Kan dan samen met de rooij voor snelheid en dreiging zorgen.

Dan kan je zowel een bilate in de spits hebben die het spel meer linkt met een aanvallend ingestelde mid. Of een spits als sidney die de ballen er in schiet. Mij om het even.

11   6  
RICHARDPRAHA

Natuurlijk redelijk dommig om een zonder officieel samenwerkingcontract en clausules en verplichtingen een samenwerking met City te hebben. Want dan ben je niks meer en niks minder dan 1 van de vele, vele clubs in Europa die graag jongere spelers van de ManCityGroup willen huren.

Met een contract met clausules omtrent evt.doorverkoop-percentages, min. aantal spelers, etc,etc dan wordt je voor ManCityGroup echt een volwaardige partner en worden zij ook gestimuleerd om goede spelers deze kant op te sturen.

Waarschijnlijk zijn ze van de kant van ManCityGroup zelf ook wat minder happig/enthousiast omdat we in de KKD spelen..

27   7  
Tommy

Oftewel: de samenwerking wordt niet verlengd, misschien dat we af en toe een speler kunnen huren, zoals nog tientallen clubs doen. Slecht nieuws dus.

Toen we begonnen aan de samenwerking waren we een subtopper in de eerste divisie en nu de verbintenis afloopt zijn we dat vijf jaar later nog steeds. Het is veelzeggend.

Mede dankzij City (Garcia kwam halverwege dat seizoen) promoveerden we naar de eredivisie en handhaafden we ons een jaar later. Daarna kon NAC het zelf wel af, degradeerden we met een hopeloos slechte selectie, is het beleid ieder jaar helemaal omgegooid en verslechterde de relatie.

Stel nu dat we wel beleidsbepalers met visie hadden gehad, die naast een paar gratis (!) pareltjes als Garcia en Angelino wél het overige budget steeds goed besteed hadden. Dan hadden we elk jaar een stap kunnen zetten. Was NAC als subtopper in de eredivisie ook veel interessanter voor City-talenten. Los nog van de overige kennis die City met NAC deelde en de investeringen in faciliteiten.

NAC had veel meer van deze samenwerking kunnen profiteren.

5   22  
Arie

Ik had bovenal graag willen zien waar Azzagari had gestaan als Fiorini er niet was geweest.

23   1  
Ivo

@Arie

Ik denk eerder dat de basisplaats van Mounir Azzagari op de bank hield. Dat zijn meer vergelijkbare voetballers. Meer technisch, creatief.

Fiorini is meer een werker, een box to box speler die veel vuile meters maakt en trekt en sleurt. Dat is niet het beeld wat ik van Azzagari heb.

15   11  
Jammer

Weer eens luchtfietserij van MM.
Hij geeft aan dat de relatie het afgelopen jaar verbeterd is. Waaruit blijkt dat dan? Er komt immers geen nieuwe verbintenis. Een pragmatische aanpak. Wat zo veel betekent als inspelend op de praktijk. Kortom, er ligt niets vast en we zien wel.
Misschien hebben ze bij MC nog wel een trainer die ze ergens onder moeten brengen. Van harte welkom. Dan spelen we echt in op de praktijk.
Zou TL hier misschien ook een mening over hebben?

9   13  
RHCP

Betekent dit dat NAC officieel geen onderdeel meer is van de City Football Group?

Prachtig nieuws. Voor mij is NAC een onafhankelijke, tegendraadse, trotse club ongeacht op welk niveau we spelen.

Weg met dit soort constructies die enkel de rijke eigenaars en de grote clubs dienen, geen enkele kleinere club zou zich hier medeplichtig aan moeten maken.

8   7  
RICHARDPRAHA

@ARIE

Azzagari zat gewoon nog niet op het niveau van basisspeler, tevens is het weer 1 van de vele voorbeelden van NAC-jeugdspelers die schromelijk worden overschat zoals we er al vele hebben gehad de afgelopen jaren.

De enige die vrijwel direct aantoonde een versterking te zijn in de afgelopen 10jr van "doorgebroken"jeugdspelers waren Gudelj, Seuntjes en SvH.

7   8  
Vliegende hollander

@maikel
Precies goed verwoord,op deze manier in de vorm van leen spelers die voor een jaartje komen om voor zichzelf de bekenden stappen zetten ,schiet nac niks mee op.
Staat er eindelijk een goed voetbal elftal valt het op het eind weer uit elkaar,want ieder gaat weer terug naar hun eigen club.
Wat betekent dat nac elk jaar weer opnieuw moet beginnen,zowel in de kkd/eredivisie
Dit is op geen enkele manier een eigen kapitaal opbouwen.


8   4  
bekokstoofd


@RHCP
Met jou kan ik praten ;-) Koehandel is het. Geef de eigen jeugd gewoon een kans aangevuld met een paar sterkhouders. Maak NAC de opleider voor Zuid-West Nederland. Ik lees allemaal dat ze het niveau niet aan kunnen. Nou velen van Manchester city kunnen het niveau ook niet aan en wat voor niveau denkt NAC dan van hun te krijgen in de 1ste divisie. Van van Hecke dachten ze ook dat ie er geen zak van kon. Seuntjes, Stam en Gudelj idem dito. Als je iemand geen kansen geeft en ineens moet hij op een vrijdag onverwacht 25 minuten invallen dan denk ik dat zelfs Messi belabberd zou invallen. De kritiek op de eigen jeugd is hier altijd al keihard geweest

8   4  
Molenschot Loco

Manders moet dit slim spelen.....stuur Lokhoff (desnoods samen met Steijn) naar City om te kijken wie er geschikt is om naar breda te komen...neem wat sfeerbeelden mee van een kolkend Rat Verlegh stadion om die gasten te overtuigen om voor NAC te kiezen Lewis erbij betrekken want dat was de laatste van City die bij ons heeft gespeeld!!!

14   0  
Breda

Hier staat letterlijk niks. Hoezo voortzetten? NAC kan spelers huren. Net als 300 andere clubs.

5   12  
Real Robert

HA, ha!

Lokhof en Steijn samen op pad naar Engeland.

Kunnen ze daar het Engels van de ander nader

verklaren. Haags en Brabants steenkool accent.

En bij terugkomst als beste vrienden samen in

quarantaine.

19   5  
naxioma

Manders doet het weer anders / mooier voorkomen dan dat het is. Het unieke samenwerkingsverband dat NAC had met Manchester City loopt ten einde en wordt niet verlengd. Weg voorkeurspositie van NAC. Weg gratis goede spelers van Manchester City. Dat is de harde realiteit. NAC kan gewoon aansluiten in de rij van andere clubs als het gaat om het huren van spelers. City heeft het logischerwijs wel een beetje gehad met NAC en zal spelers verhuren aan clubs waar zij het best tot hun recht komen. Dit betekent dat in plaats van tweede garnituur NAC nu hooguit kan rekenen op spelers van vierde garnituur. Manders zegt te hopen op een ander type samenwerking met Manchester City. Dit zou hij niet zeggen als NAC in de gelegenheid zou zijn de huidige overeenkomst voort te zetten. Beter dan dat NAC het afgelopen jaren heeft gehad kan het niet worden. Het blijft onbegrijpelijk hoe Manders weer een lulverhaal ophangt en de feiten verdraait. Het lijkt wel de Iraakse minister van Informatie van Saddam Hussein. Die wist ook alles nog positief te duiden en recht te lullen wat krom was. NAC verdient zoveel beter dan Manders als Algemeen Directeur.

5   3  
Signase

Net als Naxioma kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat City de samenwerking gewoonweg niet wil voortzetten. En dat Manders (of iemand van communicatie) er dan maar een 'positieve' draai aan geeft. Ergens is het dan maar zo, omdat 'Shitty' voor mij symbool staat voor de dingen die ik aan het huidige voetbal verafschuw: dubieuze geldstromen, megalomane transferbedragen en mensenhandel. Ergens is het ook jammer, want een speler van het kaliber Fiorini gratis een seizoen lang mogen huren (ja, ik weet het: dat behoort tot diezelfde mensenhandel), is nooit weg. Straks moet er dus doekoe op tafel komen voor een vergelijkbare speler.

Aan de andere kant staat NAC nu niets in de weg om een samenwerking met Wolfsburg op te starten... Heeft Ton al een lijntje naar Mark uitgegooid?

7   1  
Tommy

Laten we realistisch zijn: wat heeft een topclub als Wolfsburg eraan om hun talenten te laten spelen op het tweede niveau van Nederland. Bij een subtopper. Dordrecht, op het kunstgras in Almere, tegen de B-junioren van PSV? Alleen maar vanwege Ton? Zijn daarvoor in Duitsland zelf niet prima opties? Ook in volle stadions op lagere niveaus. Ik denk dat we daar niet te veel van moeten verwachten.

4   0  
Henri

Een samenwerkingsverband waar ze bij NAC zowel sportief als commercieel veel te weinig uit heeft gehaald. Mag je 5 jaar in de sportieve en commerciele keuken bij waarschijnlijk het grootste voetbalbedrijf ter kijken en doe je er nagenoeg niets mee. Etihad heeft bij NAC zelfs nooit de wedstrijdbal gesponsord.

2   2  
Martinus

Goede zaak, maar dan wel op de manier zoals afgelopen seizoen. Liever één of twee echte versterkingen dan een half dozijn bankzitters.

0   0  
Sam

Als je salarisbudjet van rond 2 million hebt kun je niet beter. Lijkt mij niet verkeerd zolang je maar beter van wordt, nac heeft zelf een te brede selectie afgelopen jaar meer dan 30 spelers en dat geeft laatste jaren niet goed uitpakt. Nac moet naar min 17 spelers onder contract inclusief 4 spelers van jeugd.Overige 13 spelers zouden min 200 wedstrijden ervaring in kkd moeten hebben opgedaan .
De rest zou aangevuld kunnen worden met huurspelers.

3   0  
Braze

Als ik het goed begrijp is de contractuele samenwerking met City voorbij.
NAC kan bij de Citygroep spelers huren zoals ze dat ook kunnen bij alle andere voetbalclubs ter wereld mits ze maar betalen.
Toch jammer, want ik denk aan de investeringen die de Citygroep deed en aan de spelers die net een tikje meer brachten. Dat zijn er stiekem toch wel wat, uiteraard waren er ook tegenvallers, maar die zitten ook bij de duur aangetrokken zelf gescoute spelers (Kali b.v.)

7   0  
Geelzwartwit

Mensen zijn toch allemaal zo kort van geheugen en daar maakt Manders mijn inziens mooi gebruik van.

De samenwerking die destijds opgezet werd raakte veel meer aspecten dan gratis spelers.

ManCity zou NAC helpen met de professionalisering van de club.
City zou financieel steunen in een verbeterd trainingscomplex. NAC kreeg toegang tot het scoutingprogramma en er zou uitwisseling van rapporten en kennis plaatsvinden. Daarnaast zouden technische staf leden jaarlijks een city bezoek plegen om oa kennis op te doen. De spelers die NAC kreeg waren in beginne een talentvolle aanvulling op de basis. Oa Smulders speculeerde later met het samenstellen van zijn selectie op de komst van city spelers die meteen basis 11 waardig waren.. 3- 5 gratis basis cityspelers dus de mogelijkheid om niet gratis spelers veel meer te betalen.. Echter waren de city spelers niet allemaal meteen basis.

De samenwerking ging dus om kennis en steun en gratis spelers als aanvulling.

Zoals het nu gecommuniceerd wordt gaat het alleen nog om de mogelijkheid een talent te kunnen stallen die er dan ook meteen met staan... Verder geen vaste afspraken.

Nou dag mooie samenwerking waar je in 5 jaar tijd veel te weinig uit gehaald heb. En nu zelfs lijkt af te romen naar speler huren niveau.

Onderstaand de tekst uit start samenwerking van weleer.

"Er is een contract getekend voor de duur van vijf seizoenen. De samenwerking betekent onder meer dat NAC de mogelijkheid krijgt om spelers van City, dat deze week de halve finale in de Champions League bereikte, te huren.

Daarnaast gaan beide clubs kennis en ervaring uitwisselen op het gebied van scouting en talentontwikkeling."

Ik hoop erop dat Ton een soortgelijke samenwerking met een Duitse club op gaat zetten want dat we altijd wel iets kunnen leren als club van een grote club op talent scouting en ontwikkeling lijkt mij wel. Dan hoef je ook niet echt meer talenten te huren.

3   0  
Belgische Naccer

Fiorini was dit jaar 1 van de beste spelers van NAC. Ik vind hem persoonlijk veel beter dan bijvoorbeeld Allouchi.

Veel sneller, fitter en feller aan de bal. Aderlating voor NAC nu hij weg is.

Maar een middenveld met Immers, Haye en Azaggari is ook prima in de KKD. Alleen is Immers de helft van de tijd niet fit. Dus daar zal iemand anders bij moeten komen.

Laad alle berichten na dit bericht in