Wij gaan niet opzij

NAC en Monsalve akkoord over ontbinding contract

DeWeesJr

Nacho Monsalve vertrekt per direct bij NAC. De speler en de club zijn tot een overeenstemming gekomen over het ontbinden van zijn contract.

Het is geen verrassing dat de Spaanse verdediger vertrekt bij NAC. De Spanjaard maakte dit seizoen geen minuten in het eerste elftal en had de voorkeur om terug te keren naar zijn thuisland. 

Mede door veel blessureleed speelde de voormalig aanvoerder slechts tien competitiewedstrijden en twee bekerwedstrijden voor De Parel van het Zuiden. Monalve gaat wel de boeken in als een speler die geen competitiewedstrijd verloor met NAC. 

Door het vertrek van de centrale verdediger creëert NAC ruimte voor eventuele versterkingen. Steijn gaf eerder deze week aan dat er pas spelers aangetrokken konden worden als er iemand uit de selectie zou vertrekken. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
Vorig bericht
Man of the match: Excelsior - NAC (0-3) 21 reacties
Volgend bericht
NAC-Roda JC wordt gewoon uitgezonden - Update 22 reacties
41 Reacties
142   2  
Thiestemberg (BSR)

Ergens wel jammer ik vond Nacho een prima centrale verdediger. Echter is zijn blessuregevoeligheid natuurlijk een heel groot manco. Ben wel benieuwd of er iemand beschikbaar is deze transferperiode die aantoonbaar beter is, maar ik laat me graag verrassen!

142   2  
Thiestemberg (BSR)

Ergens wel jammer ik vond Nacho een prima centrale verdediger. Echter is zijn blessuregevoeligheid natuurlijk een heel groot manco. Ben wel benieuwd of er iemand beschikbaar is deze transferperiode die aantoonbaar beter is, maar ik laat me graag verrassen!

67   14  
Johnny1912

Prima, dat is de eerste die weg is voor ruimte te maken in het salarishuis. Gelukkig meteen een grootverdiener weg zonder toekomst bij ons. Teveel salaris voor iemand die zoveel geblesseerd is en geen restwaarde heeft.
Lekker investeren in Rösler, speelt fris en wordt alleen maar beter.

37   22  
Voorwaarts

Speler die nog kampioen werd met Twente als ik het me goed herinner. Het is toch niet normaal dat bij NAC zo veel spelers zo slecht uit de verf komen? Op dit moment logisch dat NAC hem laat gaan, al is het weer eens ontzettend zonde van het geld.

In ieder geval bedankt voor de inzet, ik weet zeker dat hij (indien fit) zo ergens aan de bak kan. Nooit een slecht woord van gehoord en de wedstrijden die hij speelde vond ik hem goed.

114   9  
Nachoreca1

Dat zat er wel aan te komen.
Zojuist zie ik uit mijn kantoor raam bij nac breda een Duitse vw met ton lokhoff arriveren....manders ontvangt hem allerhartelijkst.Daar word ik nou echt blij van!! Hopen dat het wat wordt.

21   4  
Baosje

@nachoreca1

in een Volswagen UP zeker ;-)

3   8  
Baosje

Volswagen = volkswagen uiteraard :-)

33   5  
Adriaan

Kali Noblejas Dogan nog
Riera mag blijven van mij tenzij hij alsnog tegen een kleine vergoe-
ding naar Barca B wil

4   28  
Bart

Ik heb nooit echt het gevoel gehad dat Nacho graag bij nac speelde, veel geblesseerd maar wel veel filmpjes online zetten dat ie hard aan het trainen is. Heimwee is vaak een last voor voetballers uit Spanje Italië en Engeland. Fiorini gaf het ook al aan vorig interview en spelers als Barker hadden het zelfde verhaal.
Zonde maar het beste gewenst en misschien is hij wel perfect voor barca b

22   1  
Janus

Jammer, maar heel begrijpelijke beslissing van NAC. Een CV moet betrouwbaar zijn, ook wat betreft blessures. Bij Twente ook vaak geblesseerd en ook geen vaste keus meer als RV aan het eind van het seizoen. Hopelijk voor Nacho vindt hij snel weer een club.

39   2  
Chingblauw

En over 2 weken voetbalt ie in Spanje ongeblesseerd de sterren van de hemel. Ik gun het 'm in ieder geval.

14   0  
Ric

Jammer! Indien fit een absolute basisspeler. Maar ja, indien fit...
Dat is hij haast nauwelijks geweest. Ik begreep dat hij ook flink was salaris opstreek dus ik snap het vanuit NAC wel.

10   6  
Ki Utsuri

Dan zal Noblejas ook snel dezelfde route volgen (terug naar Spanje). Hiermee (Noblejas en Monsalve) ontstaat er ruimte voor Michael Maria (LB) en een extra CV.

35   4  
TvB

Zullen ze wel die linksback Maria vastleggen. Kan Rutten mooi naar R-back of R-half. Tandem Schouten-Rutten ben ik wel benieuwd naar.!
Venema eraf en de rooij gewoon links voor.

1   10  
Ed

Speelde toch niet.

15   0  
Da Pope

Jammer dat het geen gelukkig huwelijk tussen NAC en NACho is geworden. Fit een bruikbare kracht, maar te duur en blessuregevoelig om op de bank te zetten. Logische keuze dus om afscheid van elkaar te nemen.

Gok dat NAC ook snel het vertrek van Noblejas aankondigt. Als het meezit geldt hetzelfde voor Kali en Dogan.

27   85  
Jos

Is Bilate al weg? Dat zou mooi zijn.

14   7  
ome cor

Noem het de leeftijd, maar ik heb te weinig herinneringen aan Monsalve.
Hij zit vooral in mijn systeem als die spelers waar meer over gezegd is dan we er van hebben mogen zien.

Voor een prof die graag wil spelen is het natuurlijk verschrikkelijk wanneer dat niet kan. Hopelijk vindt hij thuis, onder de Spaanse zon, de drive en kracht weer om aan spelen toe te komen.
Succes Nacho !

9   0  
Hotseknots

Poeh 828 minuten gespeeld gedurende zijn contract tijd, dat is wel heel erg weinig. Prima speler als hij fit is..echt heel jammer

3   3  
N1912

Toch best jammer, ik zag hem graag spelen. Maar goed, die blessuregevoeligheid in combinatie met de bezetting centraal achterin maakt dit best een logische keuze.

Selectie is ook wel iets te breed. Momenteel hebben we Rosler, Malone, Adilehou, Riera en Siereveld voor de twee plekken achterin lopen. Ik hoop dat er alleen een nieuwe centrale verdediger wordt aangetrokken als dit een duidelijke meerwaarde gaat zijn én als er nog afscheid genomen kan worden van tenminste één andere CV. Het liefst Adilehou of Siereveld op huurbasis, maar ik vrees Riera.

16   13  
Ivo

Zo'n ontbinding kost altijd geld, dat doe je niet zo maar. Nacho heeft niet gespeeld dit seizoen, is nu eindelijk fit en inzetbaar. En nu geven ze hem ook nog een zak geld mee.

Heel erg jammer, in de wedstrijden die hij speelde was hij één van onze beste spelers. Daarom snap ik het niet zo goed. Een fitte Monsalve is een topper in de KKD.

7   3  
TpT

Beste oplossing. Uiteindelijk veel geld verdient en weinig terug gegeven. Wat mij betreft staan er nog wel een aantal op de nominatie: Noblejas, Adilehou, Dogan en als kers op de taart: KALI!

Scheelt een paar centen denk ik zo maar.

4   3  
sjef de gevulde koek

Toch jammer toen hij speelde was het zeker een meerwaarde. Ook bij Twente vonden ze het jammer dat hij ging. Maar conclusie we hebben er geen kut aan gehad. Overigens gaan sterk de geluiden dat onze andere spaanse vrienden zeer spoedig weg zullen zijn.

17   1  
Da Pope

@Ivo

Als je weet dat je hem in de tweede seizoenshelft ook niet gaat gebruiken, is ontbinden altijd goedkoper dan hem houden. Stel dat je nu 20.000 euro kwijt bent om zijn contract af te kopen, maar 50.000 aan salaris kwijt was geweest als je hem zijn contract uit had laten dienen. Dan bespaar je nu heel eenvoudig 30.000 euro.

Steijn heeft een half jaar met Nacho gewerkt en heeft zijn verdediging inmiddels goeddeels staan. Hij kan echt wel inschatten of Nacho na de winter wel veel aan spelen toe zou komen. Als een speler dan ook nog terug wil naar zijn thuisland, is dit voor iedereen de beste optie.

30   4  
De Kroonprins

Ik kan het verhaal van NACHORECA1 bevestigen dat Lokhoff vandaag een gesprek heeft gehad bij NAC. Omstreeks 1600 uur zag ik hem het stadion verlaten en vertrekken in een witte VW Tiguan.
Tot zover uw verslaggever van RTL Boulevard. ;)

9   1  
Tip

Met die ruimte in het budget valt waarschijnlijk nogal mee. Een contract ontbinden kost , terecht, geld. Monsalve was een heel goede speler, maar fysiek niet goed genoeg meer als prof. Over en sluiten helaas.
Je hoeft met deze jongens geen medelijden te hebben. Kees Lullemans , trouw supporter van NAC, moet als hij het fysiek niet meer trekt op zijn werk van het UWV een gemakkelijkere maar mindere baan accepteren tegen uiteraard een (veel) lager loon.
Prof voetballers, een uitzondering daargelaten, hebben stuk voor stuk een leven als een jongensdroom.
Ik gun ze dat van harte, al gun ik Kees Lullemans ook best wat meer.

3   1  
Ernie

Benieuwd waar dat gesprek dan over zou gaan? Er wordt toch een TD gezocht?

4   2  
Stoep

Ja, Monsalve leek een goede aanwinst. Maar te blessure gevoelig. Idem noblejas. Beide moet je contract ontbinden. Riera blijft dan over. Zou zuur zijn als je hem nu gratis laat gaan. Echter als je een CV voor terug kan door salarisbesparing zou ik het wel doen. Riera gaat zowiezo einde seizoen gratis weg. Kali blijft natuurlijk lekker zitten die weet ook wel dat hij nergens meer aan de bak komt. Dogan zou ik verhuren, denk niet dat een club een transfersom overmaakt.

4   9  
sinterklaas

zal wel met een groot zak geld vertrekken uit Nederland richting Spanje. Lijkt mij namelijk niet dat hij voor niets zo'n goed contract bij Nac laat verscheuren

16   13  
Belgische Naccer

Volgens de berichten toch al weken fit.
Maar heeft van Steijn nooit een eerlijke kans gekregen.

Toch jammer, want dit is onze beste centrale verdediger en ook als voorstopper zeer degelijk.

Wel teveel geblesseerd geweest.

Maar je gaat, zonder geld, geen betere CV vinden dan Nacho. Hetzelfde geldt voor Riera trouwens.

Maar dat die gasten het inmiddels beu zijn, onder Steijn dat is begrijpelijk.

3   0  
Tombola Breda

Jammer. Een prima speler en volgens mij een sympathieke gozer. Maar voor NAC is het inderdaad beter om afscheid te nemen. Zijn lichaam is te gevoelig voor dat KKD beukvoetbal. Bij Twente is hij volgens mij ook lang geblesseerd geweest.

Ik wens hem verder veel succes met zijn verdere carrière. In de Spaanse zon blijven zijn spieren misschien wat soepeler.

4   4  
Dun Diëe

@ de kroonprins:

U bent Robert Maaskant die na Ton op de koffie ging bij Manders?

3   2  
The Cosmic Gate

Ik blijf dit toch vooral vreemd vinden ! Is een prima speler die toch bewezen heeft het niveau aan te kunnen en van meerwaarde te zijn. Maar waar is het dan toch mis gegaan ?

9   0  
Willem 4,5

Het ga je goed Nacho, hopelijk gaat het snel beter met je, voetballen kan kan je!

2   2  
Martinus

Ontbinding kost inderdaad geld, maar laten we niet meteen roepen dat het om een grote zak geld gaat. Het is bijvoorbeeld aannemelijk dat hij een nieuwe club heeft gevonden dichter bij zijn thuisland en zoals de meeste clubs hebben ze geen geld om de transfersom te betalen. Dan is dit een win-win. Kleine afkoopsom, Nacho een club dichter bij huis waar hij meer op z'n plek is. En NAC heeft wat meer ruimte in het budget.

Ik zeg niet dat dit het geval is. Maar het is minstens zo aannemelijk als een grote zak geld. Dus niet roepen over wat we nog niet weten.

2   0  
Scheppioni

Prima verwoord Thiestemberg ! Helemaal mee eens !👊

1   1  
Zwampie

Thiestemberg
Zolang hij niet speelt kan hij ook niet aantonen dat hij na de blessure beter is als wat we nu hebben lopen.
Spelers die een blessure oplopen en je krijgt een andere trainer dan wordt het al moeilijk om een plek terug te veroveren zeker als je trainer de taal al een obstakel vind. Kan het niet anders verklaren waarom hij nadat Riera eruit gehaald is, hij geen kans kreeg.

En niet spelende spelers hebben we ook weing aan, al begrijp ik je reactie.

4   7  
Nicky

Contract ontbinden kost geen geld als beide dat overeenkomen...

5   4  
Tip

@Nicky. Je hoor. Monsalve heeft gezegd " mijnheer Manders u mag 6 maanden salaris houden en een afkoopsom hoeft al helemaal niet. Ik ga komende maanden van mijn spaarcentjes leven. En waarom ? Ik ben in die 10 wedstrijden dat ik gespeeld heb heeeeel veeeeeel van NAC gaan houden. Dag mijnheer Manders. Wilt u aub iedereen de groeten doen ?"

0   3  
Ibio

Ontbinding van contract betekent meestal dat ie nog 3 maandsalarissen meekrijgt.

0   0  
Ivo

Nu de vraag: wie wordt zijn vervanger?

Steijn wil een linksbenige centrale verdediger, hebben we een lijstje?

0   0  
JvBh

Dat wordt dus Ramon Hendriks (19) van Feyenoord. Helaas huur...
Iemand ooit van gehoord?

Laad alle berichten na dit bericht in