Wij gaan niet opzij

NAC gaat deze winter transfermarkt op

Italo

Technisch manager Tom van den Abbeele kan aan de bak. De selectie van NAC gaat in de winterse transferperiode een kwaliteitsimpuls krijgen.

In gesprek met BN DeStem analyseert trainer Ruud Brood de huidige situatie bij NAC. De zevende positie op de ranglijst is de club een doorn in het oog. Om de aansluiting met de bovenste plaatsen te herstellen zullen er één of meerdere versterkingen naar Breda worden gehaald gedurende de winterse transferwindow.

Dit, in combinatie met de terugkeer van Nacho Monsalve en Javier Noblejas, geeft Brood vertrouwen dat hij en zijn staf er in kunnen slagen om NAC weer met forse regelmaat de wedstrijden te laten winnen. ''We zijn aan het inventariseren voor versterkingen. De selectie gaat een kwaliteitsimpuls krijgen. We weten wat de pijnpunten zijn en waar we aan moeten werken,’’ aldus Brood.

Die pijnpunten lijken met name in de voorhoede en centraal op het middenveld te liggen. Voorin is het stuivertje wisselen tussen Stokkers en van Hooijdonk, die beide niet over een langere periode kunnen overtuigen. De meest interessante aanwinst afgelopen zomer, Huseyin Dogan, kan achter de spitspositie zijn draai ook nog niet vinden. Met zijn drieën zijn deze spelers goed voor een schamele 13 treffers in de eerste competitiehelft. Dit is te weinig.

Centraal op het middenveld hebben dit seizoen Verschueren, El Allouchi, van Anholt, Ivan Ilic, Othmane Boussaid en Jordan van der Gaag hun speelminuten gemaakt. Van dit rijtje is Ivan Ilic vaste basisspeler op die positie, maar inmiddels is ook hij zijn plaats niet meer zeker. Op bezoek bij SC Telstar, toen de ploeg er in de tweede helft niet meer aan te pas kwam, moest Ivan uitwijken naar de linksbackpositie. Er was body en beukgeweld nodig op het middenveld. Bij gebrek aan beter was die rol toen weggelegd voor van Anholt.

Aan technisch manager Tom van den Abbeele de taak om hier invulling aan te geven. Zoals algemeen bekend is de winterse transferperiode niet de makkelijkste. Voor een club als NAC, met een beperkt spelersbudget, is het kijken naar spelers die bij andere clubs buiten de boot zijn gevallen en (danwel op huurbasis) op zoek zijn naar speelminuten.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
76 Reacties
144   14  
Wanny

Je kunt zeggen dat het aankoopbeleid in de zomer gefaald heeft, maar vergeet niet dat de technische leiding zo'n beetje de complete selectie heeft moeten vervangen.

Dan zou het heel bijzonder zijn als het meteen goed is.

22   40  
Willem

Daar gaan we weer...

Hebben ze Pierre al gebeld?

20   83  
Ernie

Kansloos!
1 of 2 versterkingen gaat deze ploeg niet beter maken. Zorgt bovendien alleen maar voor onrust in de selectie. Geen paniekvoetbal aub.

19   32  
Stan

Eens met Ernie.
Graag lange termijn beleid!!

47   9  
vakg5keerperwedstrijdnaardeplee

Dit is toch het bericht waar menig NAC supporter op zit te wachten?
Ik kan me niet van de gedachte onttrekken dat ik al 10 weken lang reacties lees met: "Er moet iemand bij op het middenveld met ervaring, die het team op sleeptouw kan nemen en een spits die doelpunten maakt."
Ik ben het hier overigens volkomen mee eens.
Kijk uit naar de winterstop en ben zeer benieuwd wie de TD aan weet te trekken.
Iemand suggesties qua spelers?

HUP NAC

21   5  
Kopspion

Ben benieuwd of ze een fatsoenlijke versterking zo gek kunnen krijgen om hier te komen ballen ...,

12   29  
Am

Ja hoor 1 speler erbij en we promoveren. En we hebben gelijk een eredivisie waardig elftal. Niet geleerd van fouten uit het verleden.

19   30  
Boeimeer90

Het feit dat aankopen in de winterstop nodig zijn zegt al genoeg over het aankoopbeleid in de zomer...
Lange termijnbeleid zit er niet in als er door bovenaf twee marionetten worden aangesteld waar niet meer uit komt dan “NAC is een mooie club met veel supporters”, en die Ruud Brood, de enige NAC-man van die drie, opzadelen met een halve selectie.

33   6  
Eddy W (BSR)

Een speler kan het verschil maken, denk maar aan Manu Garcia. Echter moeten ze nu wel goed kijken wat de selectie nodig heeft in combinatie met een juiste persoonlijkheid.

Een winnaar met ervaring, die de slager kan zijn maar ook voetballend zijn steentje bij kan dragen. Helaas zullen de top spelers (voor NAC begrippen) vrijwel onhaalbaar zijn. Dan krijg je toch de B keus en of wij daar nou echt veel beter van worden..

144   14  
Wanny

Je kunt zeggen dat het aankoopbeleid in de zomer gefaald heeft, maar vergeet niet dat de technische leiding zo'n beetje de complete selectie heeft moeten vervangen.

Dan zou het heel bijzonder zijn als het meteen goed is.

16   21  
Baosje

Aguero ; jesus en de Bruyne erbij en we redden het wel ';-)

53   5  
Mo

Versterking is heel hard nodig! Vooral een scorende SPITS is belangrijk!!!!

Liever 1 topspeler, dan 2 halvegaren....

26   13  
Van "taajlaand

Ik ben een liefhebber van (leuke/mooie) foto's, en vind dat ook absoluut een aanwinst op deze site.
Maar ik kreeg een beetje 'naar' gevoel bij het bovenstaande plaatje...

NAC moet dus op zoek naar 'versterkingen', tekenend dus voor een brevet van onvermogen van deze drie personen.
Alles, maar dan ook alles valt ook dit seizoen wéér énorm tegen, op onze keeper na dan.
"We maakten een nieuwe start, jonge frisse selectie, waarbij de vele rotte appels van vorig seizoen geloosd werden, die niet 'per sé' zou moeten promoveren, maar was toch wél de insteek'?
Een van de grootste spelersbudgetten, zo niet de grootste in de KKD, maar voetballend hebben we dit seizoen slechts een uurtje of twee kunnen genieten van een 'goed' NAC.
Te schandalig voor woorden eigenlijk.

En dan wordt er al weken geroepen dat de sfeer op de tribunes belabberd is, en wij wederom onze schouders eronder 'moeten gaan zetten'.
Lam geslagen, futloos, zonder plezier sta ik vaak op de tribune, en eigenlijk schaam ik me soms als ik wéér probeer uit te leggen aan kennissen waar het allemaal mis gaat bij ons NAC!
Ga altijd 'ouderweds' in de geel/zwarte kleuren de tribune op, en zing (in het begin) ook steevast mee om het spul aan te moedigen en de NAC sfeer aan te jagen, maar als je dan in tien minuten weer 20 x balverlies ziet, foute passes of corners die nog net niet stuiteren als de bal voor de 16 beland, zakt de moet je toch in de schoenen...

Maar ik denk dat de makelaars al weer staan te trappelen, en (afvellende) spelers elders weer "trots zijn om voor onze prachtige club te mogen spelen'.
En die 'pareltjes' hebben er natuurlijk ook weer "énorm veel zin in om promotie met NAC te bewerkstelligen" na de winterstop......

Met valse hoop roep ik weer: ...Hup NAC!


3   3  
Barry

Je zult iets uit het buitenland moeten huren of goedkoop moeten kunnen overnemen omdat ze uit hun contract lopen.
in de eredivisie is niet veel te halen en de goede jeugdspelers daarvan spelen al in de KKD bij de "jong" ploegen. Ik denk dat je met een goede buitenspeler en middenvelder erbij in staat moet zijn om weer een reeks te gaan weg zetten zoals in de 1e periode. En dan doe je zomaar weer mee voor de bovenste plekken.

35   6  
Ouwe Spionkop

Zet ze eerst maar eens op de goede plek Brood. Geef bv Bohui eens een kans aan de buitenkant. Dan heb je een echte buitenspeler!
Verschueren en Anholt weer van plek ruilen. Noblejas en Monsalve terug.
Dan 1 ervaren kracht aantrekken. Ik zeg bv een Jordy Buijs en gaan met die banaan.

16   30  
Coen

Meneer van den Abbeele had z’n zaakjes in de zomer op orde moeten hebben. Gefaald! De afgelopen jaren werd er steeds in de winterstop geshopt en werden louter matige zakkenvullers gehaald. Een falend technisch beleid en gebrek aan toekomst visie. Ga een keer stage lopen bij Utrecht Heracles en onze buurmeisjes. Maar vrees dat we het met het beperkte netwerk van onze Belgische vriend moeten stellen.

11   26  
Moppernac

Op zoek naar 1of2 versterkingen?
Dat kan genoeg zijn.
Brood en zijn assistent weg en daarvoor 2hele goede ervaren nieuwe mensen voor in de plaats en NAC gaat met stip naar plaats 1.
1of 2 spelers is niet genoeg , je moet minimaal 5 ervaring spelers met body er bij hebben en geen kinderen van 17 a 18jaar van 50kg die na de voetbal Telekids gaan kijken op tv

10   1  
The Cosmic Gate

Over het aantal versterkingen wat erbij ben ik het niet helemaal eens met een aantal bovenstaande hier. Het aller maar dan ook echt aller belangrijkste wat erbij moet aan versterking is ERVARING !!
En dan niet met een Kali achtig kaliber, maar iemand die de mouwen op stroopt , het hoeft geen super / wereldvoetballer te zijn echt niet . Maar iemand die het begrijpt en wel de lijnen uitzet , en dus ook zijn mond open trekt en daardoor het vuurtje aan kan krijgen.
Dat er nu een aantal spelers tussen zitten die gewoon niet brengen wat ze kunnen zal hierdoor volgens mij ook veranderen . Waarbij dus de impact van 1 ervaren speler enorm veel kan betekenen !

7   5  
Cool Hand

Een geheel nieuwe selectie samenstellen zonder al te veel geld. Het was bij voorbaat een kansloze missie. Ik zei aan het begin van het seizoen dat dit een overgangsjaar(seizoen) was en dat promoveren niet belangrijk was. Bouwen voor de toekomst was veel belangrijker. Het lijkt erop dat we nu geen van beide hebben gedaan.

27   0  
Henkie

Tja we hebben al eens in de winterstop ene Enes Unal en ene Manu Garcia mogen verwelkomen.

Hopelijk stuurt city ons nog zo’n gratis topper + Thierry Ambrose.

Dan zelf nog 1/2 goede spelers huren/vastleggen + de terugkomst van de 2 spanjaarden achterin.. Ziet het er ineens heel anders uit.

Maarja, wishful thinking..

20   43  
Wolfmanjack

Die Belg had gewoon Seuntjens moeten halen. Sukkel. Een beuker op het middenveld en klaar.

18   2  
Henkie

Overigens het er mee oneens dat je nu lange termijn beleid moet gaan voeren.
Nac moet ZSM terug in de eredvisie. Blijven in de kkd is elk jaar weer een wat lagere begroting.

Spelers die je nu langdurig vast kan leggen, zullen tóch niet van eredivisieniveau zijn en weer moeten plaatsmaken bij eventuele promotie.

Zou ik nog liever 5 bankzitters van clubs als vitesse, groningen etc huren (waar je dus juist lekker niet aan vast zit) voor een half jaartje en city nog even lief aankijken en vervolgens gewoon vol voor promotie gaan. Het blijven maar 5 puntjes op de graafschap.

8   5  
7Hills

" is het kijken naar spelers die bij andere clubs buiten de boot zijn gevallen en (danwel op huurbasis) op zoek zijn naar speelminuten"

Of, en daar ga ik vanuit, TvdA en Maas hebben vanaf september goed inzichtelijk gemaakt welke spelers vanaf 01/01 gratis op te halen zijn en dáár gaan ze uit kiezen/hebben ze gekozen. Sowieso zijn de competities in Noorwegen en Zweden ten einde, en zijn er een hoop spelers transfervrij, en een blik op transfermarkt.nl leert dat er ook een hoop Serviërs en Kroaten uit hun contract lopen.

Gezien de achtergrond van Maas (Heerenveen-Scandinavië) en het feit dat TvdA bij NAC ( Filipovic) en ook bij STVV jongens uit het Oostblok heeft gehaald verwacht ik dat we het in die richting moeten gaan zoeken.

7   6  
NAC!!!

Zo dat is nieuws..

Te verwachten was het wel ja.
Maar van de andere kant, als je alles goed leest heb je je huiswerk niet goed gedaan. “Komen body” te kort????
We spelen in de KKD wat had je gedacht? Daar speel je meer tegen zulke jongens ja, is altijd al geweest!!

En met 2 a 3 huurlingen komt het goed? Denk het niet jongens.

Wat een boeltje toch bij zo een mooie club met zoveel potentie.. ???

Echt triest...

22   1  
Jf

Ik zou proberen om Ambrose binnen te hengelen. Is toch een spits met body en past beter bij die pingelende buitenspelers.

Op het midden een goede controleur die sterk is en stevig qua bouw. Een rustpunt.

3   8  
dbare
27   10  
7Hills

Lees toch een hoop commentaren hier als zou TvdA zijn huiswerk niet goed gedaan hebben etc.

Maar de eerste TD die een compleet nieuwe selectie neer kan zetten die mee doet voor de titel zónder bij te hoeven/willen sturen in de winter moet nog geboren worden hoor.

Zelfs Ajax, PSV en Feyenoord gaan in de winter de transfermarkt op. Dat heet doorselecteren en heel gebruikelijk in het betaalde voetbal.

7   2  
Gman

@dbare

Jari Oosterwijk staat er ook tussen?. Haha. Mooi lijstje waar we helaas niks aan hebben

18   22  
Henkie

Tvda heeft het gewoon slecht gedaan. Nac is veruit de grootste club in de kkd en zíjn selectie staat zevende. Zou eerste moeten staan. Simpel.

Overigens kon Ted van Leeuwen bij twente wel degelijk wat jij aanhaalt, 7Hills.

18   2  
Die ne gast

Een keertje bellen met Ambrose kan geen kwaad. Als Ambrose inderdaad in de winterstop wordt teruggestuurd naar City, zal hij een tweede kans bij NAC met beide handen aangrijpen. Hij weet waar hij naar toe gaat en dat hij hier wél op waardering kan rekenen.

3   5  
Patrick

Wat ik niet snap is, dat je de eerste 9 wedstrijden het wel kan met finn en Sydney in de spits en nu ineens niet meer ?

17   2  
Die ne gast

Over het technisch beleid:
VDA aanstellen is gewoon gokken geweest. Echt slecht heeft hij het niet gedaan, maar ook niet echt goed. Slechts twee echte misperen (Schouten en Boris K.). Met de kanttekening dat Schouten niet gepruimd lijkt te worden door Brood en dus geen echte kans heeft gehad en dat Boris mede onder druk van supporters is gehaald omdat ze er een cultheld in zagen.
En eerst spelers de deur uit moeten werken voordat je wat binnen kunt halen, helpt niet mee bij het goed en evenwichtig samenstellen van een selectie.
Daarnaast heb je ook gewoon pech met lange blessures. In de eerste wedstrijden stond het verdedigend goed, maar door wegvallen van Monsalves en Noblejas werd het achterin onrustig qua bezetting. Bohui hebben we nog niets van gezien, maar zou best toegevoegde waarde kunnen hebben. VDA heeft itt Smulders het echte brandhout van City goed buiten de deur gehouden.
Maar het vasthouden aan alleen spelers onder de 30 is natuurlijk lachwekkend. Ook zijn netwerk lijkt niet echt groot en zijn spelerskennis lijkt alleen gebaseerd op data.
VDA krijgt van mij vooralsnog een 6 tot 6,5. Maar of dat genoeg is om NAC te laten promoveren???
Hopelijk zitten Brood en VDA nu makkelijker op één lijn welke spelers moeten komen dan van de zomer (Grad Damen ed) en volgt er alsnog promotie (al is het via de NACompetitie).

5   1  
Pizzabakker

Ben ervan overtuigd dat promotie nog steeds mogelijk is, maar dan moet er echt wel kwaliteit en ervaring bijkomen.
Natuurlijk hebben we ook pech gehad met al het blessureleed, waardoor we nooit met dezelfde opstelling hebben kunnen starten. Als de achterhoede van begin af aan had kunnen blijven staan, dan hadden we echt wel een paar punten meer gehaald. Verder baal ik ervan dat Luca Ilic dit seizoen geen schim meer lijkt van vorig seizoen vlak voor de winterstop! Ik had echt verwacht dat hij dit jaar stappen zou maken. Zeker nu zijn broer er ook bij is gekomen.
Lijkt me goed als er nog aankopen bij komen, maar geen overhaast gekozen onnodige passanten zoals vorige winter! Dan liever 1 'Latchford' die het team op sleeptouw neemt! City moet toch ook nog wel wat hebben rondlopen?

10   6  
7Hills

@Henkie

FC Twente ging vorig jaar als 4e de winterstop in en hebben in de wintertransferperiode Mohamed Hamdaoui gehuurd van de Graafschap en Fred Friday van AZ.

Leg mij eens uit waarom dat anders zou zijn?

6   6  
Henkie

Ik doelde op twente nu in de eredivisie. Compleet nieuw elftal en draaien alsnog naar behoren.

5   5  
7Hills

@Henkie

Snap wat je bedoelt, maar er is een verschil in een elftal samenstellen wat mee moet draaien in de top van de KKD of niet degraderen uit de Ere.

Daarbij, ik kreeg juist gisteren mee dat het ook crisis is in Enschede. ME moest supporters buiten het stadion houden, van Leeuwen voelde zich vanochtend nog verplicht zijn trainer te verdedigen en Twente heeft aangekondigd in de winter te gaan shoppen. Of dat te maken heeft met de te hoge verwachtingen van supporters of daadwerkelijk te weinig kwaliteit kan ik niet beoordelen overigens...

20   4  
Tombola Breda

Jeuj, transferjosti tijd! Chris W.M. kom er maar in!

Verder is er geen zinnig woord over te zeggen. Branco van der Boomen leek voor de Graafschap ook een flinke kwaliteitsimpuls waar de rest van de KKD jaloers naar keek. Maar vooralsnog presteert hij daar onder de maat. Ook de "verlosser" Seuntjes, waar sommige maar over blijven zeuren hier. Prikt hier een daar zijn doelpuntjes mee. Omdat hij, in tegenstelling tot onze spitsen, wél bruikbare ballen aangespeeld krijgt. Maar de Graafschap supporters zijn verre van enthousiast over hem. Als je hem over het veld ziet sjokken begrijp je waarom.

De onvrede over TvdA begrijp ik niet helemaal. Hij heeft de opdracht gekregen om zo'n beetje de complete selectie te vervangen. Vanuit de visie dat NAC kapitaal moet opbouwen. Ofwel, jonge talentvolle spelers die goedkoop danwel transfer vrij zijn en potentie hebben om te groeien. Los van de teamprestatie zie ik stuk voor stuk individuele spelers die inderdaad de nodige talent hebben. Die zichtbaar ook groeipotentie hebben. Het is met name de wisselvalligheid en vreemde posities waarop ze vaak spelen die ervoor zorgt dat resultaten uitblijven.


7   1  
H.V.M.

Prima, want iedereen kan zien dat versterkingen broodnodig zijn.
Het belangrijkste in dit verhaaltje ontbreekt echter!
Hoéveel is er te besteden!!

10   9  
Henkie

@Tombola Breda

“Stuk voor stuk jonge spelers met het nodige talent die doorverkocht kunnen worden.”

Wie dan?
De enige jonge spelers die waarde vertegenwoordigen schat ik in als illic/illic/boussaid die allen gehuurd zijn.

5   1  
FCSP

Ik neem aan dat onze nieuwe Friese scout laat zien waar ie de afgelopen maanden mee bezig is geweest en met een paar goede Scandinaviërs op de proppen komt?

2   2  
Puckstra

Ojee, ik hoop het niet maar ik ben bang dat ze weer met zakkenvullers, die weer niet slagen, aankomen....

7   3  
Brecht

Ik denk dat het ook goed is nu te gaan doorselecteren. Teveel halve spelers die NAC niet echt vooruit helpen moet je er naast gaan zetten of verkopen/verhuren. Zij nemen ruimte in die beter door anderen kan worden ingevuld
Ik denk dan aan:
El Allouchi, van Anholt, van Hooijdonk, Reuvers

1   0  
Ivo

Er moeten niet alleen spelers bij, er moeten ook spelers weg. Leigh zal wel vertrekken naar Aberdeen, maar eigenlijk hoop ik op verder doorselecteren. Er lopen wat contracten af, laatste kans om er een beetje geld voor te krijgen.

10   4  
Henkie

@Brecht

Ik zou Sydney nog het voordeel van de twijfel geven omdat hij nog wel erg jong is.

Spelers die al jaren in de eredivisie niets lieten zien en nu zelfs in de keuken divisie niet uitblinken; afscheid van nemen.

Allouchi, Verschueren, Reuvers.. Weg ermee.
Anholt terug op rechtsback. Arno kan het verdedigend niet aan.

14   2  
Koraalnac

Jordy buys..
Ervaring en bikkelaar..
Echte NAC voetballer met karakter en 29 jaar.

Seys..
Irritant ventje met diepgang en een fijne trap.. brengt nodige gif.
Weet wat promoveren is..

Meer niet halen.. monsalve en noblejas komen eraan en dogan wordt langzaam wedstrijdfit..
Misschien nog een goeie spits
Ambrose.. Die gast van telstar..

2   0  
scheppioni

Water naar de zee dragen wat mij betreft, zolang er geen echte overtuiging is en die is er al heel lang niet meer blijft het trekken aan een dood paard !

4   3  
scheppioni

Daarbij totaal geen vertrouwen vanaf minuut 1 in deze twee gasten !
De waarheid is hard !

0   2  
Riccerd

Gewoon 5-3-2 of Catenaccio-systeem dat grendel betekent. Als je niets hebt om aan te vallen dan is dit t beste. Jammer dat ze niet naar fans luisteren

2   3  
7Hills

@Koraalnac

Eens. Alles wat je nu mist bij NAC heeft Buijs.

5   0  
Pietjebel

De spits van jong ajax dan maar

Of ambrose

2   1  
Joop Klepzeiker

Houd je ogen open voor spelers die haalbaar zijn en het elftal direct beter maken, maar zeker niet kopen om het kopen. Dat is zonde van het geld bij alle clubs en ook bij ons. We spelen sowieso nacompetitie en ook De Graafschap en Excelsior zijn op zoek naar versterkingen. Als je de keus hebt, dan zou ik liever doorselecteren richting volgend seizoen. De meeste spelers die je nu hebt, staan volgend jaar ook nog onder contract. Neem dat als uitgangspositie en kijk dan naar wie je nodig hebt en van wie je afscheid neemt.

12   2  
klap op denk

Joeri de Kamps, eindelijk iemand die de tegenstander een schop verkoopt

5   1  
Vrouwke

Ik zou toch maar weer eens in Spanje gaan kijken. Dat zijn tot nu toe allemaal aanwinsten gebleken die hier moeiteloos mee kunnen. Zijn er vast een aantal daar die niet aan spelen toekomen

1   1  
Ivo

Ik zou dit een ideale situatie vinden:
- Leigh vertrekt definitief naar Aberdeen. NAC ontvangt een transfersom.
- Van Anholt, met een aflopend contract, wordt verkocht zodat NAC nog een kleine vergoeding ontvangt.
- Reuvers en/of Carolina worden alsnog verhuurd aan Helmond.
- Er wordt een betere oplossing gevonden voor de situatie met Kali.

- Met het geld dat vrijvalt/binnenkomt, haal je een nieuwe rechtsback ipv van Anholt. Met wat meer fysiek. Zodat Verschueren terugkan naar het middenveld.
- Haal een leider op het middenveld zodat er een meer ervaren alternatief is voor spelers als Boussaid, Ivan Ilic, Verschueren, van der Gaag en ook Dogan is voor mij niet per se een basisspeler.
- Je 3e versterking moet iemand zijn voor op de vleugels. Snel, balvaardig, maar wel een werker en teamspeler. Als alternatief voor Luca en Mounir.

4   1  
Henkie

@Ivo

Vind niet dat je in de winterstop alternatieven moet zoeken, maar directe versterkingen.

Breedte van de selectie is op de linksbackpositie na m.i. wel ok.

7   5  
Antonio

Vraag een bijWillem 2 hoe ze het doen.
Neem daar een voorbeeld van

4   0  
Ivo

@Henkie

Je moet alleen spelers halen die direct horen bij je basis-11.

- Een andere rechtsback ipv van Anholt/Verschueren/Schouten. Nogmaals, het contract van van Anholt loopt af.
- Een centrale middenvelder, deze zal ook een directe versterking moeten zijn.
- Een vleugelspeler, Mounir en Luca presteren onder de maat en zullen na dit seizoen wel vertrekken. Luca is een huurspeler, Mounir zou na dit seizoen ergens anders moeten gaan spelen. Is ook beter voor hem zelf, hij zit nu al te lang bij NAC en staat stil in zijn ontwikkeling.

2   1  
Harrie

Benieuwd wat er komt en welke bijdrage die gaan leveren. Ben toch huiverig dat het net als vorig seizoen geen echte versterkingen zijn. Of is er een paar miljoen beschikbaar en gaat Ruud deze jongens niet tegen zich in het harnas jagen op trainingen en in de pers?

3   0  
Henkie

Luca illic vind ik nog niet eens echt onder de maat. Heb wel het idee dat het er nog niet helemaal bij hem uit komt en dat er meer in zit.

4 goals 2 assists in een half seizoen als buitenspeler terwijl hij niet eens alles speelt. Mocht hij alles spelen zou hij er gewoon zo’n 12 maken in een seizoen.

4   2  
Ivo

Op het middenveld: Erik Bakker (29) of Kevin Jansen (27)
Zijn allebei voetballende middenvelders die naast Verschueren of Ivan Ilic als afstopper prima zouden kunnen renderen.

Dylan Seys (23) als buitenspeler. Ambrose zou zeker ook niet verkeerd zijn.

8   7  
Belgische Naccer

Had die Seuntjens nou maar gewoon genomen. En die KutMühren gehouden en Leigh gewoon gehouden, en verder iedereen gewoon op zijn plek gezet. dan stond je nu bovenaan te koekeloeren ipv kansloze middenmoot.

Het enige wat nu telt nog is de nacompetitie. Als je tegen die tijd maar in vorm bent. Tweede worden lijkt nu al onmogelijk.

Verder als je met veel geluk zou promoveren, dan kun je meteen weer op zoek naar 20 nieuwe spelers....

Het is allemaal kut en dat zal het blijven totdat er een sjeik of een criminele Rus komt met 400 miljoen.

3   1  
Flieger Vanger

Nu graag de zus van Ilic ☺

5   2  
Ivo

Belgische NACCER

Seuntjens had hier ook geen potten kunnen breken, dat is ook niet degene die het vuile werk opknapt. Sjokkers hebben wij al genoeg, o.a. El Allouchi en Dogan en ook de broertjes Ilic kunnen er wat van. Primadonna's. Wij hebben slagers nodig.

Muhren zou bij NAC ook geen bal krijgen van onze pingelaars, je kan op dit moment beter zonder spits spelen, dat heeft toch geen zin als iedereen het zelf wil doen.

We hebben vooral spelers nodig met een andere mentaliteit. Klootzakken die de kleuterschool die we nu op het veld hebben staan op scherp zetten. Die voorop gaan in de strijd. Seuntjens en Muhren zijn dat niet.

2   3  
Ernie

Mensen.
Welke goede voetballer gaat in godsnaam voor NAC kiezen?
Géén één!

5   2  
TheBeek

Laat de kai kai's en de dervites maar weer komen!!

Whaha

Winteraankopen blijken maar zelden een echte versterking te zijn

Vind voor een beperkt budget maar eens een speler die;

1. in de kkd wil spelen
2. wedstrijdfit is en dus DIRECT inzetbaar
3. ervaring heeft
4. geen vorstelijk salaris wil
5. daadwerkelijk beter is dan wat we nu hebben


Maar hoop doet leven uiteraard :)

3   2  
Toontje

Geloof er helemaal niets van want ze hebben helemaal niets te besteden.

2   0  
Stan

Kwestie van het paard achter de wagen spannen.

8   0  
Harrie

Versterkingen lossen niets op want de huidige spelers kunnen Brood niet pruimen. De andere stafleden buiten Vrede ook niet. Wanneer je het hele artikel scherp leest zie je de onkunde van Brood. Hij heeft het steeds over in de spiegel kijken en het is best aardig. Of hij heeft een enorm bord voor zijn kop of hij snapt het echt niet. De directie is niet sterk genoeg om er tegenin te gaan en Ruudje heeft vriendjes bij de aandeelhouders die hem over de rug van slapjanus Tom heeft binnengehaald. De club is nog steeds ziek en in 5 jaar niets verbeterd.

7   5  
Harrie

Een praatgrage kantoor medewerker vertelde op de tribune vrijdag dat City geen spelers meer wil leveren zolang Ruud trainer is omdat die ze eerder slechter dan beter maakt. Zie Ivan Ilic die in periode 1 beslissend is maar nu negatief. Dit is niet los te zien van zijn karakter en vetes tussen Ruud en hem en zijn broer Ivan. Die zeiken gewoon in de schoenen van Ruud

4   1  
Stefan

Dogan en Stokkers waren bij hun vorige clubs heel belangrijk en rendeerde toen volop. Zouden ze er nu opeens niks meer van kunnen? Of is er totaal geen diepte op de flank en komt iedereen in de bal waardoor het spel zich rond de 16 van de tegenstander afspeelt en ontzettend voorspelbaar is? Met deze selectie kan NAC gewoon voor promotie gaan, maar is de speelwijze van NAC niet de juiste. De aanvoer naar de spits en nr.10 is minimaal. Dit is al vanaf het begin van het seizoen, maar de resultaten maskeerde de speelstijl.

1   0  
geelzwartwit

NAC en de achterban maar wat op de mouw spelen. Het is wat NAC al jaren doet. Het maakt niets uit wie er in de directie zit. NAC zegt het een en doet het ander. En wij maar trouw klant blijven van deze club die je keer op meer maar wat wijs maakt...

Interview van een half jaar geleden.
Check de feiten...


Premium artikel BN de stem

NAC staat voor een aantal grote uitdagingen, een interview met technisch directeur Van den Abbeele

Promotie komt niet op bestelling, zegt Tom van den Abbeele. ,,Het is een uitdaging om een kampioenselftal bij elkaar te brengen.” De technisch directeur van NAC is opgezadeld met de erfenis van een dure, onsamenhangende en uitpuilende selectie. Van Van den Abbeele wordt verwacht dat hij de club binnen een jaar terugbrengt naar de eredivisie.

Yadran Blanco 01-06-19, 06:35

De begroting van NAC wordt volgens algemeen directeur Luuc Eisenga teruggeschroefd van zo’n 14,5 naar 9,5 miljoen euro. Het spelersbudget wordt gehalveerd van vier naar twee miljoen euro. Hoe gaat u een winnend elftal smeden?

,,De selectie zal uit 25 spelers bestaan, alle posities dubbel bezet plus drie keepers. Inclusief vier talenten van Manchester City én vier spelers die doorstromen uit de eigen jeugd. Als we 8 juli op trainingskamp gaan, hoop ik dat de selectie voor tachtig tot negentig procent compleet is. Daarnaast houd ik een potje opzij om te kijken wat eind augustus nog op de markt is, ik denk dan aan twee spelers.”

- kampioenselftal
- er wordt van de TD verwacht meteen te promoveren
- 25 spelers daar komen er nu weer bij.. Gaan er ook weg?
- doorstroom eigen jeugd klopt denk ik
- 4 talenten van City zijn er twee gebleken

5   1  
Tinus Plotseling

To-do list TVA:
(1) Jordy Buijs voor middenveld halen (en ook gelijk aanvoerder maken);
(2) Balvaste, sterke spits met ervaring halen die er minimaal 10 inschiet;
(3) Opruimen van spelers die niet aan verwachting voldoen.

6   4  
Buurman

Stekeblind zijn sommigen hier. Muhren staat op 19 goals en assists. Seuntjens op 18 goals en assists. Op een half seizoen. En dat konden wij dus niet gebruiken. Want wij zijn NAC en we gaan heeeeeel hard zingen. Dat is veel beter. Twee ervaren spelers erbij met scorend vermogen en dat hoeven geen absolute toppers te zijn. Zie boven.

0   1  
Hartstikke Eerlijk

El Allouchi —> Clint Leemans (RKC). Goede gast El Allouchi, maar niet stabiel genoeg. Clint brengt voetbal en heeft een goed schot uit 2e lijn + vrije trap, bovendien fysiek sterker.

Als spits moet er een bewezen doelpuntenmaker komen. Ja, kost geld. Tom van Weert (ex Groningen, nu Aalborg) speelt bijvoorbeeld niet alles en heeft een ander profiel dan de spitsen die we nu hebben. En een neus voor de goal. Met middenvelders als Dogan, Leemans, Ilic kun je met Tom goed tussen de linies spelen en beweeglijkheid voorin creëren. Want dat die er nu niet is, ziet iedereen.

0   0  
Marko

Waar het echt aan ontbreekt is de diepgang. Werkelijk iedereen vraagt de bal in de voeten, waardoor het allemaal zeer voorspelbaar wordt en zeer makkelijk te verdedigen is. Dit is terug te zien in het aantal kansen in een wedstrijd, meestal op 1 hand te tellen. We hebben een type Umar Sadiq nodig, super snel, wordt graag in de diepte aangespeeld, altijd levensgevaarlijk. Dit biedt meer variatie mogelijkheden in het spel.

0   0  
Tja

Bij Willem II loopt nog wel een spits rond die wij kunnen gebruiken. Paultje gladon

0   0  
10diego

Je zou verwachten dat dit soort uitspraken van de AD of de TD komt.

Laad alle berichten na dit bericht in