Wij gaan niet opzij

NAC geeft seizoenkaarthouders 3 opties voor tegemoetkoming

Das Phantom

NAC heeft vandaag alle seizoenkaarthouders een mail gestuurd met informatie over de tegemoetkoming die mensen kunnen ontvangen voor de gemiste thuiswedstrijden van afgelopen seizoen. In totaal zijn er drie opties.

Donatie aan NAC

Met deze optie kies je ervoor de situatie te laten zoals het is. Helaas, je hebt wat minder wedstrijden gekregen voor het geld dat je hebt betaald, maar je ziet het bedrag van de overige wedstrijden als donatie aan de club. Steuntje in de rug! 

Donatie aan maatschappelijke doeleinden

Bij deze keuze doneer jij twee tickets aan maatschappelijke doeleinden. Navraag bij NAC leert ons dat deze tickets allemaal in een pot gaan en NAC een paar keer groepen mensen die het goed kunnen gebruiken of verdienen om een Avondje NAC te beleven (mensen in de zorg, eenzame ouderen of kinderen die bij de voedselbank lopen bijvoorbeeld) gaat uitnodigen in het Rat Verlegh wanneer dit weer mogelijk is. 

Behoud van eigen tickets 

Je kan er ook voor kiezen om zelf twee ticketvouchers aan te schaffen met je tegemoetkoming. Je krijgt dan een coronavoucher die geldig is voor twee tickets voor een door NAC te bepalen wedstrijd. De voucher is één jaar geldig, dus het is nog maar de vraag of je daar gebruik van kan maken. Theoretisch gezien kan je via deze optie ook nog je geld terugvragen, als je tussen de 11e en de 12e maand een brief stuurt naar NAC. "Indien u alsnog wenst te kiezen voor een geldelijke tegemoetkoming, dan is dit mogelijk vanaf elf (11) maanden na uitgiftedatum tot uiterlijk op de laatste dag dat de Coronavoucher ingewisseld kan worden. U dient dit in voornoemde periode schriftelijk aan de Club kenbaar te maken", aldus het voucher.

Bron:
B-Side Rats, NAC
42 Reacties
243   10  
The Don

Kan de verantwoordelijke voor communicatie ook direct ontslagen worden aub?

54   2  
Ric

Staat allemaal weer lekker uitgelegd in de mail zeg.
Ik ben bewust al op deze site gaan kijken of ik ergens meer uitleg kon vinden.

26   7  
Matc

Ik doe helemaal niets, NAC kan alle 'gifte' goed gebruiken. Ik ben in de gelukkige omstandigheid om me dat te kunnen veroorloven. NAC moet maar kijken wat zeer mee doen, als het maar nuttig gebruikt wordt. Wat mis ik mijn cluppie, wat zal ik blij zijn dat we weer met z'n allen naar het stadion gaan!!

23   4  
fvf6

Het verhaal komt mij ook niet helder over , maar ik laat het zoals het is dus een donatie aan NAC

243   10  
The Don

Kan de verantwoordelijke voor communicatie ook direct ontslagen worden aub?

20   3  
Frank

Ik laat hem ook gaan, en hoef niks terug. Maar wat een tenenkrommende manier om iets zo warrig te verwoorden in een mail. Ik zie veel kleinere bedrijven en ondernemers wat dat betreft veel beter hun best doen als het gaat om de afwikkeling van contributie, abonnementen en lidmaatschappen.

53   1  
Wanny

Degene die de mail heeft opgesteld in combinatie met de webpagina die je dan voor je krijgt, is een goede kandidaat voor een eerste bezuinigingsronde.

Totaal onduidelijk waar je nu eigenlijk voor kiest.

De 3 opties komen er eigenlijk op neer dat je als seizoenkaarthouder niks terug krijgt. Optie 1 sowieso niet, optie 2 gaat het naar een ander en optie 3 heb ik niks aan, want ik heb al een seizoenkaart.
Ze zullen wel juridisch verplicht zijn iets aan te bieden, had voor mij niet gehoeven.

13   1  
Heksenketel

Haha, de uitleg is hier gelukkig prima! Die op de site is niet alleen vaag, maar ook communicatief niet sterk (afstandelijk). Van mij mag NAC gewoon vragen om de tickets aan NAC te geven of aan een maatschappelijk doel (wat ook aan NAC is als ik het zo lees). Wij zijn trouw genoeg! Ik heb aan NAC gedoneerd.

22   14  
Yourienooij

Is maatschappelijke doeleinden hetzelfde als die kneuzenbus in de kuip?

19   10  
Heksenketel

Van mij hadden ze een 4e optie toe mogen voegen: Wil je meteen je seizoenskaart verlengen?

JA, DAT WIL IK!!!

21   0  
Halfvol

Donatie uiteraard voor NAC. Dat uitnodigen van die kwetsbare groepen doen ze toch al gedurende het seizoen als stadion niet vol zit. (wat top is)

Maar wat een dramatische communicatie. Hoe gaat zoiets in godsnaam intern? Laten we de meest omslachtige en onduidelijke manier kiezen. Dat waarderen de supporters vast? En is er bij een bedrijf als CM dan echt niemand die aan de bel trekt dat dit ontzettend vaag en omslachtig is? Je moet nota bene op een koop knop drukken!?

11   7  
Ivo

Ik had een algemene tegemoetkoming in de vorm van 10% lagere horecaprijzen wel netjes gevonden. Verder is dit prima, al was het mailtje niet heel duidelijk. Waarom stonden de opties daar niet gewoon al in?

14   2  
Wanny

In feite doneer je in alle 3 de gevallen aan NAC.

Optie 2 en 3 geven ze kaarten weg die anders voor het overgrote deel toch niet verkocht worden. Kost NAC dus (vrijwel) niets en al helemaal geen cash out. Voor de club wel goed dus.

6   1  
scheppioni

Donatie aan NAC, ook in ieder geval vast voor aankomend seizoen !

19   4  
NAC76

Hoezo 2 tickets...? het waren toch nog 4 wedstrijden?

Idd warrige uitleg en veel onduidelijkheid.

Donatie NAC - is dat dan ook 2 tickets of zijn het dan 4 tickets ??

Eens met de vele reacties voor mij.

8   4  
Wanny

2 losse tickets is ongeveer dezelfde waarde als 4 wedstrijden in je seizoenkaart is wellicht de gedachte?

11   7  
ome cor

Met alle respect, maar het geld wat bestemd was voor NAC laat ik bij NAC.

Twee kaarten voor anderen, of voor mijzelf betekent in de toekomst een moment waarop die kaarten dus niet verkocht kunnen worden (= ook inkomsten derving).

Als je je club dus wilt steunen is "alles blijft bij NAC" in mijn ogen de beste optie.

6   2  
Wanny

@ Ome Cor

Kaarten voor maatschappelijke doeleinden kan ook een goed punt zijn richting gemeente, als we daar om steun gaan bedelen.

Bovendien is het toch nooit uitverkocht en zal het grotendeels gaan naar mensen die anders geen kaartje hadden gekocht. En ons verplegend personeel verdient ook wel een uitje.

4   1  
Voorwaarts

@nac76

Als ik t goed lees krijgt iedere scc houder naast de 3 opties ook nog €10 tegoed in de online winkel. Dus dat compenseert ook voor een deel.

Wat betreft de communicatie een meesterzet, de NAC site krijgt nu ontzettend veel extra clicks op zoek naar uitleg.

9   3  
Bruske

Bedankt voor de uitleg bsiderats!
Als we jullie niet hadden....

20   1  
Marti

Optiedrie is wel een beetje grof , NAC bepaald dat je dus niet het aantal Tickets krijgt wat je eigenlijk toekomt , en dan ook nog eens bepalen welke wedstrijd je gaat kijken ,of je dan kunt ja of nee ,en dan praten over tegemoetkoming ,terwijl je eigenlijk recht hebt op het totale resterende vouchers van de niet genoten wedstrijden ,is dit niet een beetje stelen van de supporter , let wel ik schenk het rest bedrag van mijn seizoenskaart , Maar er zijn ook supporters die nu over iedere euro moeten nadenken voor ze hem uitgeven. Ik denk dat deze constructie als laatste op de avond tot stand is gekomen met de nodige % alcohol in het bloed

8   0  
L.

Ik hoop dat deze opties geen invloed hebben op de SCC verkkoop van 2020/2021

De opties strelen geen klantenbinding uit .
We hebben niet de beste voetbaljaren achter de rug, onzekerheid of je überhaupt wedstrijden kan zien in komend seizoen en als dat niet het geval is krijg je dan weer een tegoedbon van E10,-

Stof om na te denken, voor zowel supporters ( de 'echte' nagelaten natuurlijk..) als NAC zelf..

5   0  
Otjes

Wat ik begrijp is dat als je nix doet, je alles schenkt.
Dan is optie 1 toch overbodig? Alleen iemand die iets anders wilt kan dat aangeven. Al is de communicatie dramatisch, pphh

29   5  
Geld godv

Waar is de optie om mijn geld terug te krijgen , toen ik vorig jaar in de Kuip
Wilde zitten lieten ze ons ook links liggen omdat de sponsoren en groepjes met zeggenschap ineens alles kregen. Als het hun uit komt moet iedereen inleveren maar als het goed gaat laten ze de supporters stikken. Het is een grote bende geworden bij ons nac!

25   1  
HGMaster

Ik had eigenlijk ook wel de optie 'geld terug' of 'korting op seizoenkaart' verwacht... Wat moet ik met een wedstrijdvoucher (welke NAC bepaald?!) terwijl ik een seizoenkaart heb?

21   2  
Tegel

Wow 10 euro te besteden op de NAC webshop... pff wat een trieste webshop is het (nog steeds!)

31   3  
Breda1976

Juridisch gezien kan hetgeen NAC doet helemaal niet. De klant, de kaarthouder, heeft recht op een restitutie van een x geldbedrag voor de wedstrijden die zijn gemist.

Wanneer er mensen hier een zaak van maken, wat ik niet verwacht maar toch, dan moet NAC gewoon betalen.

Ik wil wel mijn geld terug. Ik en mijn gezin zijn hard getroffen door de coronacrisis en ik kan iedere euro gebruiken..en graag nu en niet over een half jaar!

5   1  
HenkTank4823

Artikel 4 stelt dat „het publiek geen recht op restitutie van (enig deel van) de prijs van een toegangsbewijs en/of enige andere (financiële) compensatie” heeft als wedstrijden op last van het openbaar gezag niet kunnen plaatsvinden. Op basis van deze voorwaarden kunnen seizoenkaarthouders het dus vergeten dat zij een deel terugbetaald krijgen.

18   0  
Tram

Drie maanden de tijd hebben en dan zo'n onbegrijpelijke mail sturen. Ongelofelijk. De link maakte het nog onduidelijker. Dat doet niet veel goeds vermoeden over de mail over de SCC verlenging..

Dank aan BSR voor de vertaling. Knap staaltje ontcijferwerk.

1   6  
HenkTank4823

Dus integendeel. NAC stelt zich coulant op.

5   4  
Ouwe Jos

Ik ben niet verder gekomen dan dat ik niets hoef te doen. Scheelde mij aanzienlijk in de ergernis die anderen wel ervaren. Dat is ook al een dikke winst!

Juridisch zal je wel gelijk hebben wanneer je geld terug wilt. Maar wat schiet je er mee op? Ook NAC zit in een rollercoaster die zijn weerga niet kent, waar totaal niet duidelijk is hoe de toekomst er uit ziet. Probeer daar maar eens beleid voor te maken.

Financieel gaat NAC een hele (te?) grote stap terug doen. Met welk geld wil je dat ze je compenseren?

16   6  
Harley

Das weer lekker van Nac Wil gewoon mijn geld terug omdat ik het kan gebruiken. Willen ze gebruiken om weer een afkoopsom te betalen zeker. Ga al tig jaar naar Nac maar het wordt steeds triester. Bah

2   9  
Lamington

De uitleg was voor mij duidelijk, snap niet dat iedereen dat over struikelt.
Wat ik tenenkrommend vind zijn de keuzes die er zijn. Allemaal niet (echt) gericht op de persoon die tegemoet gekomen 'dient' te worden. Ik geloof best dat er mensen zijn die hun geld terug zouden willen. Moet je een kalender bij gaan houden om je eigen geld terug te krijgen. Niet bepaald klantvriendelijk of 'supportergericht'.

Je hebt dat geld al verdiend door het niet uit te geven aan F&B bij de gemiste wedstrijden. En ga je tot april 2021 zitten aftellen? Slim wellicht, niet netjes.

7   0  
Harrynak

Probeer in klantenbinding en acquisitie te denken.

Wat als je gecompenseerd wordt op de aanschaf van je nieuwe seizoenskaart in cash korting of horeca tegoed, wanneer je Een nieuwe seizoenskaart houder aandraagt voor volgend seizoen?

Win-win voor iedereen.

2   1  
Berto

Inderdaad HarryNak
Elke club heeft weer een andere manier van compensatie. Meeste clubs bieden een korting aan op ofwel horeca tegoed (zal bij NAC wat moeilijker zijn ivm NHG contract) of een eventuele korting op volgend seizoen. Je moet in deze tijden toch proberen de twijfelaars over de streep te trekken voor volgend seizoen. Ik persoonlijk vind dit toch wel een gemiste kans van NAC.

4   8  
Kees de Jongh

Beetje vaag waar je op stemt nu! Alle 3 de opties Euro 0,0 ! Ja gewoon de optie als je een extra kaartje koopt, halve prijs of gratis om iemand te introduceren! Wordt ons legioen ook weer groter, mag ik dat zeggen legioen? Ja toch? Of idd de prijzen voor consumpties lager voor seizoenkaarthouders of franchise artikelen gratis of meet en greet met de de spelers na de wedstrijd? Doe iets!!!! Gratis mee naar uitwedstrijden als er weer publiek is toegestaan! Een videoband van NAC of gratis entree in het NAC museum! Ga zo maar door! Dit is zo snel en goedkoop in elkaar gezet! Hier had veel meer mee gedaan kunnen worden! Hup NAC! Sportieve groet, Kees de Jongh

5   1  
Breda1976

@Kees de Jongh.

Nee, dat mag je niet zeggen. Jij bent af. Jij doet niet meer mee..

7   1  
Paulus

Voor de gemiste wedstrijden hoef ik geen geld terug. Voor de wedstrijden die ik wel heb moeten zien, verwacht ik wel een tegemoetkoming.

12   2  
Kip

NAC had iedereen met een seizoenskaart wel een shirt mogen geven en een donatie aan goeie doelen ? Ik vind dat nac dat zelf moet gaan oplossen en niet altijd aan ons vragen om geld
Stadionverbod heb je zo te pakken maar iets ooit terug krijgen van de club krijg je nooit
Nederlaag op nederlaag

1   0  
Breda1976

Zo is dat Kip. Ze zoeken het maar een keer uit met die bende bij ons. Ik wil mijn geld etrug tenzij er iets fatsoneljks wordt geboden. Dat gebeurd dus duidelijk niet. Geld terug en zoek het maar uit.

3   0  
rudy

Heel goed gezegd DON.

Informatie, communicatie en transparantie binnen NAC is heel ver te zoeken. Om iedere keer aan ons om geld te vragen, steuntje in de rug, gaat ook te ver.
Voor welke (vertrekkende) bestuurder/speler is dat steuntje in de rug nodig ?
Zolang er geen wedstrijden met publiek gespeeld mogen worden, moet je geen volledige prijs voor de verlenging van je seizoenkaart betalen. Een kleine aanbetaling voor een verlenging van de seizoenkaart is naar mijn mening voldoende. Deze verlenging staat dan garant dat je betaald vanaf het moment dat de wedstrijden die gespeeld worden met publiek.

2   1  
Dutchbird

Is Hyballah ook al verantwoordelijk voor de eindredactie van de mailtjes die NAC verstuurt?

Laad alle berichten na dit bericht in