Wij gaan niet opzij

NAC hoopt op snel akkoord met spits Filipovic

LarsW

Andrija Filipovic moet komend seizoen de aanvalslinie van NAC komen versterken. De 22-jarige Kroatische aanvaller, met een verleden bij het Italiaanse Spezia en Juventus, is hard op weg naar de Parel van het Zuiden. De afgelopen tweeënhalf jaar stond hij onder contract bij het Sloveense ND Gorica. De verwachting is dat beide partijen eruit komen en dat de komst van de spits spoedig wereldkundig wordt gemaakt.

De 1.81 meter lange aanvaller begon zijn loopbaan in zijn geboorteland, bij NK Crikvenica. Op 11-jarige leeftijd maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van HNK Rijeka, een subtopper op de hoogste afdeling van het Kroatische voetbal. Begin 2015 verliet Filipovic zijn club op huurbasis voor Juventus, waar hij de kans kreeg om zich te laten zien bij de Italiaanse topclub. Het bleef echter bij een half jaar, waarna hij medio 2015 terugkeerde naar HNK Rijeka. In diezelfde zomerperiode kwam Filipovic opnieuw terecht in een aansprekende jeugdopleiding. Spezia Calcio, waar ook Sadiq Umar zijn opleiding genoot, huurde de aanvaller voor een periode van één jaar. De Kroaat werkte 25 wedstrijden af in de Primavera A (hoogste niveau voor Onder 19 elftallen) en het bekertoernooi,  waarin hij 15 keer trefzeker was. Een echte doorbraak bleef opnieuw uit, al bleef hij echter wel actief in Italië. Filipovic liet Rijeka definitief achter zich om aan de slag te gaan in de Serie C, bij Siena. In februari 2017 maakte Filipovic de overstap naar ND Gorica, dat uitkomt in de hoogste divisie van het Sloveense voetbal: de Prva Liga. In Nova Gorica beleefde hij dit seizoen een sterke start, waarna het bergafwaarts ging met de club. Uiteindelijk degradeerde ND Gorica, nadat het in een tweeluik om promotie / degradatie zijn meerdere moest erkennen in Tabor Sezana. In 28 wedstrijden was Filipovic goed voor acht doelpunten en drie assists. Opvallend feitje is dat hij meer gele kaarten pakte (tien) dan dat hij doelpunten maakte. Het is daarom geen verrassing dat de linksbenige aanvaller bekend staat om zijn werklust en doorzettingsvermogen.

 

Bron:
B-Side Rats
117 Reacties
0   0  
Maikolg

Doet me wat denken aan Perica als ik het zo lees!

0   0  
van Flieger

Pffff. Wat is dit nou weer ?

0   0  
Een ander geluid

Tsja, niet te voorspellen zo'n aankoop. Tranfervrij, juiste leeftijd maar geen.super cv. Dit is blijkbaar " onze vijver".
We gaan.het zien. Als hij net zo floreert als Umar.. laat dan maar komen.

0   0  
Baosje

Ik laat me maar weer verrassen....

0   0  
Geelzwartwit

Om de een of andere reden heb ik altijd een zwak voor kroatische aanvallers. Ze zijn vaak technisch en weten wat inzet is. Hopelijk is dat bij onze nieuwe spits ook het geval. Welkom!

En genoeg lengte om technisch goed met de bal aan de voet te zijn. Laat onze verdedigers de corners er maar inkoppen.

0   0  
DunErwt

Ben benieuwd klinkt niet verkeerd en linkspoot.

0   0  
Dirk

Mist ie zijn voortanden ??

0   0  
Geelzwartwit

Overigens bizar waar zo'n gast allemaal al geweest is. Heeft bijna de cv van sjoerd ars op zijn 32ste

0   0  
Vergane Glorie

Beter zo'n ster als iemand van de eigen jeugdopleiding. Ik snap het helemaal (niet).
We zullen maar weer zeggen : Ík laat me verrassen"

0   0  
Geelzwartwit

Overigens hoop ik niet dat we opnieuw het excuus voor wanprestaties team van weleer (we hebben de jongste selectie van Europa) gaan worden.

0   0  
Dirk

De Stentor meldt dat Ligeon en Achahbar transfervrij mogen vertrekken bij PEC.

0   0  
Rubenac

ND Gorica
Prva LigaPrva Liga
Niveau: SloveniëHoogste divisie
In het team sinds: 1 feb. 2017
Contract tot: 31.05.2020

Neem aan zonder betaling als nog.?

0   0  
Basd78

Dat hebben we wel gemist! Iemand die 10 kaarten in t seizoen pakte

0   0  
Chris W.M.

@Maikolg

Precies wat ik ook dacht. Of als een Lurling die in zijn beste dagen door jaagde op alles en iedereen in zijn buurt.

Hebben we in ieder geval (als alles doorgaat) een gevarieerd spitsen trio met Stokkers, Filipovic en van Hooijdonk. Alledrie andere type spitsen, heeft Brood tenminste wat te kiezen.

Ben wel benieuwd of wij een scout daar hebben lopen, of iemand anders hem bekeken heeft of hoe we hem anders in vredesnaam op het spoor zijn gekomen.

0   0  
Marco van bavel

We zullen zien. Ligeon mag van mij wel komen

0   0  
denhulk

wotd tijd dat aan het elftal word gewerkt anders krijg je dezelfde tafrelen als vorig jaar zo ze nu te werk gaan zijn het toch een stelletje slaplullen

0   0  
BART

Dit zou zon onbekende held kunnen worden en een geweldige sensatie! Het kan ook zo zijn dat hij na 3 wedstrijden uitgekotst word

0   0  
Ernie

Ik heb alle vertrouwen in onze TD

0   0  
Baosje

Nou Dirk,Licheon mag wat mij betreft per direct terugkomen

0   0  
Nac-till-I-die

@rubenac misschien dat filipovic een degradatieregeling in zn contract had staan waardoor hij gratis op te halen was

0   0  
Henkie

De damcevski’s en boatengs zijn weer in aankomst. Congolezen, kroaten..

Kan niets zinnigs over zijn voetbalkwaliteiten zeggen, omdat ik hem niet ken. Laat me graag verrassen. Vrees het ergste.

0   0  
Nicky

NOAD met een balkansausje... Yes!! SCHOP ZE DE PLEURIS...

Vroeger kwamen de clubs niet met knikkende knieën naar Breda vanwege het goede voetbal of de briljante voetballers met fluwelen techniek...

0   0  
Ernie

Van den Abeele is goed bezig.

0   0  
NB

Jong, al wat gezien, durft kaarten te pakken en een goede lengte!

Ik ken hem niet dus zal vast een aanwinst zijn!
#HUPNAC

0   0  
Ivo

Zie ook het topic over die Franse verdediger.
Is het nou echt zo moeilijk om Nederlandse spelers van dit niveau te halen?

We staan straks te ballen in de KKD met een Engelse of Australische linksback, een Franse verdediger en een Kroatische spits. En dit is nog maar het begin. Nog meer passanten die totaal geen beeld hebben bij wat NAC is.

Terwijl we vorig seizoen met zo'n los-zand-elftal zijn gedegradeerd. Ik word er nog niet warm van.

0   0  
Nac bredaa

Nac moet gewoon spelers halen die prima presteren bij jong psv die rond de 21/22 jaar zijn die zich in de kkd al bewezen hebben zodat je die later met winst kan verkopen. Lundqvist was dan geen groot succes ( qua transfersom) zoals sparta nu met deroy duarte en de graafschap met matusiwa

0   0  
NB

@Ivo

Het kampioenselftal was zeker zo Nederlands?
Laat je verrassen, je hebt nog geen wedstrijd gezien.

0   0  
Tom076

@ivo. Ja dat is lastig. Zulke spelers komen niet zomaar meer voetballen voor 100k per jaar bij NAC. Het is helaas/gelukkig de realiteit dat we geen 250k + salarissen uitgeven. Dan worden de spelers die afvallen bij de top of bij jong psv/ajax interessant.

0   0  
Ernie

@Henkie
Wat is jou doel met zo'n reactie?
Je hebt een mening over een speler die je niet kent. Ik word een beetje moe van dit soort reacties.

0   0  
Los muchachos del Breda

@ Chris W.M.

Laten we hopen dat hij kan tippen aan Perica. Wel een groot verschil is dat Filipovic meer dan 10 cm kleiner is dan Perica. Ik ben dan ook benieuwd hoe Filipovic z’n goals heeft gemaakt, alleen met de voet of is het ook een goede kopper.

0   0  
Ouwe

Waarom weer dit soort spelers?,hebben we niet genoeg geleerd uit het verleden.
Denk dat met een beetje normaal scouting werk er genoeg spelers in de keuken-of amateur divisie rondlopen.
Maar dan moet je die mensen die gaan kijken voor dit soort spelers niet buiten gooien omdat ze bijvoorbeeld niet met een computer kunnen om gaan.
En dit is wel gebeurd helaas.

0   0  
Ivo

@Tom076
Mijn grootste zorg is dat NAC spelers gaat halen die het zelf nooit heeft zien spelen.
Op aangeven van het verkooppraatje van een zaakwaarnemer en een youtube filmpje.
En dan weet je dus ook niet wat voor karakter of type je binnenhaalt, of het een teamspeler is, of hij communicatief wel sterk genoeg is etc.

Dit soort gokjes hebben de laatste jaren heel slecht uitgepakt. Tenzij er veel info vanuit Man City beschikbaar is (zij scouten wel, NAC niet), ben ik terughoudend. Hoe kom je nou uit bij een Kroatische spits uit de Sloveense competitie?

0   0  
LarsW

@Los muchachos del Breda

Die acht doelpunten maakte hij op verschillende manieren, en inderdaad ook met het hoofd. Van buiten de zestien, 1-op-1 en zelfs een directe vrije trap schoot hij binnen.
Op Twitter onder #NACpraat heb ik een video gedeeld van hem, waar hij die vrije trap binnen schiet.

0   0  
10diego

Och och, breed gedragen binnen de club? Van Aalst Edelenbos en De Belg en Eisinga steunen deze investering?

0   0  
Amarilla Negra

@Ivo

Je spreekt je zelf behoorlijk tegen. Eerst zeg je dat we Nederlandse jongens moeten halen, en daarna dat we anders hetzelfde krijgen als afgelopen seizoen. Terwijl we dit seizoen ons juist geërgerd hebben aan degenen met een Nederlands paspoort (Kali, Rosheuvel, Karami, Kastaneer).

Het maakt mij niks uit uit welk land onze aanwinsten komen als ze goed zijn. Ik heb een goed gevoel bij deze spits, ik denk dat hij wel een publiekslieveling kan worden met zijn speelstijl.

0   0  
Henkie

@Ernie,

Ik heb geen doel met mijn reactie. Ik geef gewoon mijn mening.

Waarom die reactie op mij?
Er zijn er ook velen die het al helemaal in hem zien zitten. Die kennen hem toch ook niet? Moet je daar dan niet ook even op reageren?

Ik vind jouw reactie “.. Abeele is goed bezig” veel storender. Je kent deze speler niet eens! Die Congolews ken je ook niet. Tóch is de TD goed bezig, meen jij. Vreemd, dat jij daar wel over mag oordelen.

Achja zolang je maar blind positief bent I guess..

Ik heb geen idee en zei dat ik me graag laat verrassen, en daar blijf ik bij.

0   0  
Dutchbird

Over Richelor Sprangers kun je ook zo’n verhaal vertellen. Wat heeft Filipivic in zijn carrierre beter gedaan dan Richelo?. En waarom die vergelijking met Perica? Omdat het een Kroaat is? Keep on dreaming over de windeieren van VDA.

0   0  
Helter

@Nac Bredaa
Waarom zouden spelers van Jjong PSV naar Nac komen? Wat schieten ze daar sportief mee op?

0   0  
Ivo

@Amanilla Negra
Dat is inderdaad een treurig rijtje wat je daar opsomt. Des te belangrijker om dus ook de mentaliteit van een speler te kennen.

Geeft hij snel op? Is het een teamspeler? Kan hij coachen of een bjjdrage leveren aan het groepsproces? Zet hij een tandje bij als dat nodig is?

Van deze Kroaat weten we dat waarschijnlijk niet. Is NAC hem gaan opzoeken en hebben ze goede gesprekken gevoerd? Of liep het via via? Daar ben ik dus benieuwd naar en kritisch op.

0   0  
SjorsNAC

Klinkt als een smulders ‘ik doe gok’ aankoop. Ik trap er niet meer in, eerst maar eens een paar wedstrijden winnen voor we de polonaise gaan lopen.

0   0  
10diego

@dutchbird, kan me voorstellen dat als je hem lang gevolgd hebt en zijn kwaliteiten geanalyseerd hebt je voorbij gaat aan zijn prestaties in Italie. Zeker bij clubs die in Italiaanse competities in linkerrijtje spelen is het voor een jonge spits gewoon heel lastig. ( zie bijv Pelle, maar in ver verleden ook Kieft)

Is een gok, maar Nederland is wel een paradijs voor spitsen.

Mijn opmerking over breed gedragen zal ik toelichten: hebben we hier van doen met de one man show van Tom, zoals dat bij Smulders het geval was, of nemen straks meer mensen hun verantwoordelijkheid als het de verkeerde keuzes blijken re zijn. Maar goed: Van Aalst, Edelenbos en Eisinga staan niet bekend om hun voetbaltechnische kennis.

Dus: hoe gaat zo’n traject bij het vastleggen van een speler uit de database van het bedrijf van de vrouw van de TD?

0   0  
10diego

Bedoel rechterrijte.

0   0  
Rechtsback

Kan hier (wederom) geen oordeel over geven om de eenvoudige reden dat ik hem niet ken.
Blijf er wel bij dat 2 a 3 echte sterkhouders gewenst zijn.
Maar wellicht zijn deze onbekende namen een schot in de roos??
Vorig jaar hadden we met o.a. Kasteneer, Anholt, Rosheuvel wel bekende namen, maar echt vrolijk ben ik daar ook niet van geworden.

0   0  
10diego

@ernie het enige wat je doet is juichen om het juichen

0   0  
Dutchbird

@10diego
Kieft en Pelle hadden het lastig in de eerste elftallen, daar heeft deze jongen alleen nog maar van mogen dromen.

0   0  
Los muchachos del Breda

@ LarsW

Dank je voor de link, goed om beelden van hem te zien.

Met zulke aankopen weet je niet wat je kan verwachten, hopelijk heeft TvdA genoeg werk gedaan en weet hij wat hij binnen haalt. Ik moet wel zeggen dat ik het altijd het mooiste vind wanneer NAC een onbekende speler haalt die iedereen (in positieve zin) gaat verrassen.

0   0  
Buurman

Ik kan over deze speler pas een oordeel geven als ik hem een paar wedstrijden in het geel/zwart heb zien ballen. Ik ga er vanuit dat onze Tom zich zeer goed heeft geïnformeerd over deze speler. Kortom ; afwachten we gaan het vanzelf zien.

0   0  
Ert

Zoals hier al meer gezegd: Ik laat me graag verrassen

0   0  
Twan

Wat een ballen site met een stel negatieve zijk supporters is dit aan her worden.

Elke speler die hier genoemd wordt is niet goed genoeg. Je hebt ze nog niet spelen maar je weet al dat het niks is.

Elke keer opnieuw proberen onze td aftezeiken met een miskoop.

Geef ze verdomme gewoon een kans man.

Wachten jullie echt tot de namen tadic, Luuk de jong, of een berghuis hier genoemd worden?

0   0  
Buurman

Results tot heden. Olij - Schouten - Kapuadi ( waarschijnlijk) - Stokkers ( waarschijnlijk) - Filipovic ( waarschijnlijk). En enkele spelers verkocht cq van de hand gedaan waarbij Castaneer wat geld heeft opleverd. Hamvraag volgend mij is of Kapuadi en Filipovic van toegevoegde waarde zijn.

0   0  
EDM

Laat maar komen, Ligeon!

0   0  
10diego

Betekent dit dat Stokkers niet komt?

0   0  
Fan uit Zevenbergen

10diego

Ruud wil 3 spitsen

0   0  
10diego

@fan uit zevenbergen:,3 centrumspitsen?

0   0  
Ritchey

Wat een geklaag en gezeik allemaal weer meteen. Niemand kentken m dus t zal wel weer niks zijn. Iedereen heeft recht om zijn gevoel te uiten maar wat zou het soms een verademing zijn als we onder nieuwsberichten gewoon niet meer konden reageren. Hou van t snelle nieuws dat Bsiderats brengt, maar wordt altijf depressief van 80% van de reacties. En dan zal je zeggen: dan kijk je toch lekker niet meer..! Nou dat ga ik inderdaad niet meer doen, jammer genoeg.. Wou dat we weer eens wat minder vooringenomen negatief zouden zijn met zn allen. Dan ontstaat er misschien ook weer een goede vibe rondom de spelers. Die worden al depressief als ze zich gaan inlezen op onze supportersite.

0   0  
Fan uit Zevenbergen

10diego

Ja zo dat Hij elke wedstrijd anders kan spelen if open kan Breken

0   0  
10diego

@buurman, als het doel promoveren is lijken deze 2 jonkies in de as, zonder noemenswaardige ervaring mij een risico. Maar dat mag je hier niet schrijven.

0   0  
10diego

Aan de andere kant: VVV presteert al jaren met onbekende buitenlanders uit de meest vreemde divisies.

0   0  
boddah

You'll get a very talented player with a desire to be successful at a higher level than Slovenian first division. He's a fast player, quick off the mark. He's a left footed player but he can also cross and shoot with his right foot. Can beat his man 1v1 with dribbling or with pace and is also an underrated passer as he's not so selfish and has no problem passing the ball to a teammate if he has a better chance of scoring. He always fights until the end and I think that you, as fans, will appreciate his effort and attitude. He has to improve his heading, which is okayish for now and he has to work on his physicality as he's quite skinny and sometimes he has to bo more alert, because of his quickness, he's often trying to sprint in between the 2 centre backs and sometimes he was caught offside because he wasn't 100% alert to everything that was happening around him. And if I were you I wouldn't worry too much about the 10 yellow cards. He got 2 or 3 cards because he's quite temperamental, but the rest of them were just a result of tracking back the players for 25-35 metres, because his teammates didn't track back or were afraid to stop the counter with a foul worthy of a yellow card so he made the effort and stopped dangerous attacks with his fouls.
He played the first half of this season as a striker and performed really well, but than Gorica changed 2 coaches in the second half of the season and Filipović played mostly as a right winger. He still had some good matches, but it was clear that he's not a natural winger. And also Gorica had a really shitty midfield so the strikers didn't receive any useful balls from their midfielders, so it was difficult for them.

0   0  
denhulk

RUUD BROOD ZAL TOCH OOK NIEUWE SPELERS HEBBEN VOORGESTELD VOOR HIJ EEN NIEUW CONTRACT TEKENDEN

0   0  
HenkTank

Dit klinkt mij beter in de oren dan heel die stokkers met zijn sprinten als je van beukering.

0   0  
De Waarheid

Zeikvolk ik wil er niks mee te maken hebben

0   0  
LarsW

@boddah

Interessant stuk! Ik neem aan dat je contact gezocht hebt met een supporter van Gorica? Iets in die richting?

0   0  
Castle

Ik kan die jongen niet maar weet wel det joegoslaven altijd voor 100 procent gaan en neem aan dat ruud ook serieus naar zijn jo gen kijkt en niet fan zon malifide makelaar en zijn filmpjes kijkt,ik zeg sucses bij nac en veras ons maar

0   0  
Fred1

Ja Maikolg net Perica alleen een halve meter kleiner, dus wat dat betreft gaat de vergelijking niet op.
We zullen het zien, idd NAC en Joegoslaven is geen slechte combinatie.

0   0  
boddah

@LarsW
No, I'm a Gorica fan myself. I saw this page on the internet, put everything into google translate because obviously I can't speak Dutch and decided to comment on what type of player you're signing because Slovenian league is not really a league that is followed outside of Slovenia so obviously you guys have little or no idea about what kind of player is Filipović.
And there's something else I forgot to mention in the previous post. Filipović also won 5 or 6 penalties this year for Gorica because the centre backs or the goalkeepers had no other choice because of his speed and 1v1 ability.

0   0  
Ton

10 gele kaarten 8 goals in 28 wedstrijden
Tja wereld spits maar lopen er nou geen betere rond in de kkd

0   0  
7Hills

Als de geruchten waar zijn ( en de geruchten waren al eerder dat ze interesse hadden in deze speler ) is TvdA persoonlijk gaan kijken? Kan iemand dat bevestigen?

Daarbij zie ik weer de term Congolees voorbij komen, neem aan dat daar Kapuadi mee bedoeld wordt? Is gewoon een Fransman hoor, wellicht 1 van zijn ouders oorspronkelijk uit Congo ( wat volgens mij ook een blinde gok is) maar is zeker geen rasechte Afrikaan zoals er zoveel rondlopen in België.

Vind het enorm treurig te lezen dat werkelijk élke speler, nog voor ze 1 stap gezet hebben in het geel zwart, compleet afgeschreven worden omdat ‘de heren’ ze niet kennen.

Her en der zijn er wat teksten over hem te vinden, en het schijnt inderdaad, net als Stokkers, een jongen te zijn die het duel niet schuwt en bereid is tot werken. Of hij in staat is in de NL’se KKD te scoren moeten we afwachten, feit is wel dat als de zusjes een Griek uit het tweede van Bochum halen die er ook 8 gescoord heeft op het derde niveau in Duitsland de commentaren hier ook niet van de lucht waren waarom zij wél zo’n speler kunnen vinden en welke niet. Sommigen zijn in hun wantrouwen en bijna blinde haat naar onze nieuwe TD alle objectiviteit uit het oog verloren helaas.

0   0  
LarsW

@boddah

Thank you very much for this information, very useful! It seems like we will enjoy his play style. If you have anything else that comes up your mind, feel free to leave another comment.

0   0  
Die ne gast

@Twan en Ritchey
Onder Graeme Rutjes werden ook allerlei vage buitenlandse spelers gehaald of spelers uit zogenaamde geroemde jeugdopleidingen en dat liep niet goed af. Enige terughoudendheid en scepsis bij dit soort spelers is dus niet gek.

De vraag van 10diego is dus meer dan terecht: is dit een eenmans actie van VDA of is dit een breed gedragen beslissing van ‘het technisch hart’ en heeft men zich daadwerkelijk verdiept in deze speler of is het een DVD-/YouTube aankoop?
Als bovenstaande Engelse omschrijving klopt wordt ik al iets positiever, maar het is dus echt niet raar dat de meeste mensen hier niet meteen enthousiast zijn.
Rutjes en Smulders hebben te veel ellende veroorzaakt om VDA meteen veel voordeel van de twijfel te geven.

0   0  
Buurman

Beste 10 Diego. Het gaar er ook om hoe de puzzel van de opstelling in elkaar gaat passen. Want als erop iets de GESTALT wet van toepassing is , is dat wel op een elftal. Het totaal is meer dan de som der delen. Als je bv. nog een vormgever als type Luigi Bruins erbij zou kunnen halen , die jij al noemde , dan krijg je een heel ander totaalplaatje. Als onze Tom nog twee goede spelers strikt , waarvan 1 met ervaring , dan zou het best eens de goede kant op kunnen bollen. Mits trainers Ruud Brood en WW de juiste compositie weet te vinden. En dat hopen we toch allemaal !

0   0  
Buurman

gaar is gaat.

0   0  
Balkan

@die ne gast, Hiermee sla je de spijker op zijn kop. Het is idd lastig presteren voor de nieuwe TD, maar om nu, zoals sommige hier, gelijk alle spelers op voorhand af te branden gaat mij te ver.

Hierboven al meermaals een commentaar gelezen bv. Ken hem niet, we laten ons verrassen is in mijn ogen een juiste manier om hierop te reageren.

Diegene die hem daadwerkelijk kennen kunnen een echte mening vormen en dan liefst onderbouwd commentaar zoals @boddah. Ik wacht nu op de kenners en anders tot over een paar maanden.

0   0  
NB

Mitchell te Vrede naar Al-Fateh Sports Club.

0   0  
Geel/Zwart

Puur gezien het profiel spelers dat wordt aangetrokken, klopt het inderdaad met wat TvA omschreef. Jonge jongens, die blijkbaar het duel niet schuwen en er voor willen gaan. Gelukkig hebben we een trainer om hier een team van te smeden. Hopelijk lukt het echt weer eens een mooie, talentvolle jonge basis neer te zetten.

Of het lukt weet nog geen mens. Dat er twijfels en scepsis is, is niet meer dan logisch. Het plan en de frisse wind klinken iig positief. Voordeel is dat het niet slechter kan zijn dan wat er afgelopen jaar stond.

0   0  
RV

VVV presteert wel met die vreemdelingen maar die zijn echt altijd aanvulling op een evenwichtige selectie die meestal Nederlandstalig is.

Een middenveld met Post, Leemans en van Crooij.
Seuntjens als aanspeelpunt.
Een gedegen (Duitse) keeper.
Etc.
Altijd balans en geen gekke dingen.

Ik zeg niet dat dit dan altijd de manier is maar ik geloof wel meer in dat beleid dan het Roda JC beleid waar op belangrijke posities ook gerust gekozen wordt voor exotische aankopen.

Tot nu toe ben ik zeker niet enthousiast over wat er gebeurd en ik zie een Roda JC scenario voor ogen, maar het is ook nog veel te vroeg om daar een oordeel over te vellen. Ik hoop dat de echte aanwinsten nog komen, maar daarvoor zullen er nog steeds spelers moeten vertrekken.

0   0  
H.V.M.

Of deze mogelijke versterking inderdaad iets gaat toevoegen moeten we afwachten.
We kennen hem niet!

TvdA lijkt (helaas) wel wat op een mix van Rutjes en Smulders.
Het beleid van laatstgenoemde heren mogen we ongetwijfeld als rampzalig omschrijven.
Een enkeling vind hier al dat TvdA goed bezig is!
Waar dat op gebaseerd is mag Joost weten.

Dáár tegenover staat dat we nu niet al kunnen stellen dat onze Belg, Rutjes 2.0 of Smulders 2.0 is!
Echter, het beleid zoals tot nu toe, lijkt wel wat raakvlakken te hebben met die twee genoemde Horror Clowns.
De relatief jonge, onbekende exoten beginnen alweer op te duiken!
Vaak zitten achter dit soort jonge onbekende spelers, behoorlijk duistere zaakwaarnemers en/of spelersmakelaars.
Hopelijk valt het allemaal mee en zien we teveel beren op het pad!

Om overigens onze nieuwe T.D. nu al volledig af te fakkelen gaat mij echter te ver.
Wel denk ik dat we TvdA de komende tijd kritisch mogen én moeten volgen.
Dáár is niets mis mee.
NAC kan zich namelijk niet veroorloven om opnieuw een luchtfietser ala Smulders, zijn (fatale) gang te laten gaan.

0   0  
maikolg

Sluit me volledig aan bij HVM's laatste alinea.

0   0  
Bolle Damen

Nou kan ik me de Ron Futcher soap nog als de dag van gisteren herinneren maar ik ik vind dir wel mooi hoor:
Een te kleine spits die meer gele kaarten pakt dan doelpunten maakt in een seizoen. Hoe tegendraads wil je het hebben.
Mooi man ! Hup NAC.
Witte gij wat ie meej nun BALKAN ?

0   0  
10diego

@7hills, inderdaad de derde nieuwe speler waarvan je maar moet afwachten of het een versterking is.

Net als in de winter bij Dervite, Karami, KaiKai, Gersbach. Allemaal geen bewezen kwaliteit.

De les was toch we gaan voor kwaliteit ipv voor kwantiteit.

We zullen zien, maat nu onze technisch manager ( met de titel TD) geen statutaire bevoegdheid heeft kunnen RvC en aandeelhouders niet meer roepen dat het allemaal de schuld van 1 man is als het fout gaat. Overal staat het krabbeltje van Luuc onder en Juf Ank heeft de beide heren aangesteld.

Maar laten we afwachten.

0   0  
ome cor

Niemand heeft ooit van deze jongen gehoord, maar zie de meningen eens.
Wat een sovak publiek, zeg.

0   0  
Nicky

@boddah

Thanks for making the effort! Great and thorough analysis. It seems like a player with great potential. Although you never know of course.



Please do not be fooled by the very negative and sometimes awkward responses. Our supporters had a difficult season and are still having a lot of difficulty dealing with that. So nothing wrong with Google translate.....



Of you are ever in Breda, just leave a message @dapope he will hook you up with some tickets as a special guest..

0   0  
Baa-Baas

Zaterdag Zundertse selectie-NAC. Dan kijken en beoordelen. Of later als ze er (nog) niet zijn. Ben benieuwd wie van de kritikasters allemaal aanwezig zijn. Stadler en Waldorf in ieder geval wel.

0   0  
Freqderat

Wat een ongelofelijk veel negatieve reacties weer. Ik snap dat we kritisch moeten zijn op TvdA, maar laten we hem ook gewoon afrekenen op het resultaat dat hij bereikt. Daar is nog niks over te zeggen op dit moment.

Wat betreft de nieuwe spits: ik heb geen idee. Wel weet ik dat spelers uit de Sloveense competitie, competities uit de Baltische staten en landen in oost-Europa ik verhouding zeer goedkope spelers leveren, die we als NAC vanwege het EU-paspoort wel gewoon kunnen betalen. Omdat niemand die waardeloze competities bekijkt, is het misschien zelfs makkelijker om daar pareltjes goedkoop weg te halen. Dat gelul over een exoten vind ik echt de grootste onzin. Taal kan je, als je als club daar ook investeert, snel genoeg (laten) leren. NL’ers vinden die goed genoeg zijn om NAC te laten promoveren heb je concurrentie van de hele KKD en mogelijk enkele eredivisionisten.

En NAC is (helaas) niet een lekkere stabiele club waar je nu makkelijk in wil stappen als NL speler. Net gedegradeerd, bestuurlijk overhoop, krimpend budget, veel onduidelijkheid. Terwijl voor een speler uit dat soort gare EU-competities de overgang naar NL een geweldige stap kan zijn om zich in de kijker te spelen. Enige voorwaarde is dat je als TvdA-zijnde, en liefst ook Brood, in ieder geval gesproken hebt en hebt zien spelen.

En dan heb je misschien wel een parel te pakken zonder (te) veel te betalen om de (directe) concurrentie te slim af te zijn. Lukt dat bij alle spelers? Absoluut niet. Moeten we ze daarom afschrijven voordat ze uberhaupt beginnen? Lijkt me ook wat ver gaan.

0   0  
Geelzwartwit

Weken terug werd er aangegeven dat heel het technische beleid en het halen van nieuwe spelers gedaan zou worden door een nieuw technisch hart..

Heeft iemand een idee hoe dat hart nu samengesteld is?

0   0  
Dutchbird

Ik heb de berichten en reacties van een jaar geleden nog eens even bekeken. De meesten onder ons waren positief gestemd over de ontwikkeling van de selectie van Smulders. Ik deed daar ook aan mee. Een enkeling voorzag dat het fout zou gaan. Die werd gelijk neergesabeld door de positivo's. Ook door mij. Ik had weliswaar ook mijn twijfels over Smulders, maar vond dat ik het niet kon maken om die in juni en juli al te uiten.

Als je dat vergelijkt met dit jaar dan zijn er veel meer reageerders die er niet gerust op zijn dat VDA een fatsoenlijke selectie gaat samenstellen waarmee NAC kan promoveren. Daar hoor ik ook bij. Er is echt helemaal niets waarmee die man bij mij vertrouwen wekt. Dat bezorgt een machteloos gevoel omdat ik voorzie dat de NAC kar nog dieper gaat wegzakken in de KKD modder, omdat er een prutser 2.0 aan het roer staat.

Ik weet niet wat ik hiermee aan moet. Er is maar een oplossing. DA per direct buiten schoppen en een echte vakman aanstellen. Maar dat moet dan gedaan worden door Eisenga met Edelenbos in de rug en beloftes door de grote drie. Die kunnen dat niet en daardoor neemt dat gevoel van machteloosheid nog verder toe. Eigenlijk zit er niets anders op dan lijdzaam toezien hoe VDA NAC nog verder naar de kloten helpt. Dat gaat me niet lukken. Misschien moet ik gewoon drie jaar volledig afstand van NAC nemen, in de hoop dat er daarna nieuwe aandeelhouders en een nieuwe bestuurders / directeuren zijn, die wel in staat zijn NAC uit dit moeras te trekken. Me drie jaar lang niet druk maken om NAC en ondertussen lekker op FOX eredivisie kijken, dat is zeker zo gezond.

0   0  
Pietjebel

@dutchbird
Dus door een paar passanten laat jij je nac afnemen ?

0   0  
Noadddd

Ik heb hem gisteren al gespot in Amsterdam, zal hij vast deze week naar Breda komen om zijn contract te tekenen.

0   0  
henk

@Dutchbird
Wat een zeldzaam drammerig, huilerig defaitistisch gelul. Zelfs als TvA compleet ongeschikt blijkt te zijn voor zijn job, dan is het slechtste moment om hem te vervangen. De selectie moet rond gemaakt worden, een nieuwe TD zal niet sneller of beter kunnen acteren omdat die de club niet kent, de selectie niet kent etc. Daarnaast zijn er maar weinig/geen TD's uit de categorie 'echte vakman' die zin hebben in de eerste divisie en die vrij zijn. Het is maar de vraag of je er beter op wordt, met name op de korte termijn. Vanuit bedrijfskundig oogpunt zal je als NAC TvA simpelweg de kans moeten geven.

Verder snap ik niks van jouw zwart-wit benadering. Blijkbaar is jouw wereld verdeelt in 'positivo's' en 'negativo's'. Dat ik vind dat TvA de kans moet krijgen maakt mij geen 'positivo', maar eerder een iemand met een wat meer realistische inborst. Ik ben nooit in polonaise achter HS aangelopen en dat zal ik ook nu bij TvA niet doen. Net zoals het geen zin heeft om bij voorbaat 100% positief te zijn, heeft het ook geen zin om alles bij voorbaat af te branden. Het is voor mij dan ook onbegrijpelijk hoe je van het ene uiterste naar het andere kan kantelen. Dat zou m.i. kunnen duiden op mentale instabiliteit.

Ted van Leeuwen heeft vorig jaar een team samengesteld met onbekende spelers uit alle windstreken. Daar was op voorhand ook commentaar op, maar het resultaat spreekt voor zich. TvL heeft geen achtergrond als voetballer. Ik vergelijk TvA niet met TvL en het geeft geen garanties, maar het is dus niet gezegd dat het niet kan op die manier.

Het feit dat zoveel reguurders het niks vinden stemt mij juist positief. De reaguurders hier zitten er vaker naast dan dat ze gelijk krijgen. Ze krijgen ook wel eens gelijk, echter zit de mens zodanig in elkaar dat hij het niet onthoud als hij ernaast zit. Boateng, Nijholt, Kali, Vloet, Van Leer, Faupala, Carolina, Stans, Suk, Smulders, Van der Gaag, Kastaneer, Van Anholt, Noppert, etc zijn voordat ze kwamen of speelden hier stuk voor stuk massaal toegejuicht. Dessers, Brondeel, Sadiq, Tighadouini, Seuntjens, Verschueren, Leigh en zelfs Lurling werden hier afgebrand voordat ze kwamen, of toen ze hier net waren. Het is maar waar je waarde aan hecht.

0   0  
10diego

@dutchbird, ben het helemaal met je eens en hoop dat ik het helemaal fout heb. Maar wat er gebeurt, is spelers halen uit de database van VDA. Er staan 3 referenties op zijn site, waaronder AA Gent. Toevallig de club waar die 21 jarige verdediger, zonder 2 minuut in het eerste team, vandaan komt. Het kan zijn dat hij voor Deinze kiest.

Nogmaals ik hoop dat ik ongelijk krijg, maar zijn gebrek aan ervaring, het ontbreken van kennis om hem hen en dus het gebrek aan de juiste controle maken mij zeer argwanend.

De doelstelling is directe promotie, het aanname beleid lijkt daar niet op te zijn afgestemd.

0   0  
Buurman

1. Het geheel kan nu eenmaal ook minder zijn dan de som der delen. De TD/TM en trainer zijn er om te zorgen dat het andersom is. En ook wij als twaalfde man zijn belangrijk ! 2. Volgends mij is de les van vorig seizoen OOK dat je iemand niet op het verkeerde moment moet ontslaan. 3. Ik denk dat twee goede spelers , waarvan 1 met veel ervaring , nog nodig zijn. En er mogen er nog een paar weg.

0   0  
Jf

Deze jongen laat via insta weten in Nederland te zijn en wel op Nesselande dit is Rotterdam

0   0  
Buurman

De discussie op deze site wordt over het algemeen goed gevoerd. De input van o.a. 10 Diego en Dutchbird is goed en interessant. Persoonlijk vind ik wel dat Dutchbird teveel dramt om de TM te ontslaan. Zie mijn vorige reactie en die van bv. Henk. Ik denk dat nog twee echt goede spelers nodig zijn. Hamvraag blijft of Filipovic en de verdediger van Gent toegevoegde waarde hebben. Ik weet het niet. Ik hoop van wel. Dat het bedrijfje van onze Tom voor gezeik zou gaan zorgen kon je weten. Typisch NAC dat dit hier gebeurt. Het heeft ook wel een bietje charme haha

0   0  
mmm

Stokkers moet ook komen hoop ik. Twee spitsen is altijd goed!!

0   0  
Sjef de gevulde koek

Deze jongen gaat vandaag tekenen. Was gisteren in bergen op zoom. Ik ben benieuwd ziet er fris uit maar je weet het natuurlijk nooit.

0   0  
jvt

Er wordt vooral geselecteerd op kosten en vetpercentage. Dat we daarna spelers hebben die allemaal moeten wennen aan een ander land, een andere regio, het veld, de cultuur, het andere nivo etc. maakt even niet uit. De eerste 8 - 10 wedstrijden zijn bonuspunten, niet te ver achter raken. Twente begon ook slecht, alleen had Twente wel een aantal prima spelers die de Nederlandse competitie en erevoetbal al kenden.

Wij beginnen helemaal onderaan, dat is wel duidelijk, maar roepen wel dat we om het kampioenschap gaan. Zoals de onervaren Tom ook geroepen heeft dat ie 80% van zijn selectie deze week rond wilde hebben en het bedrijf op naam van zijn vrouw stond, dan was het stilligt terwijl de website gewoon live staat en hij op de homepage de enige contactpersoon is! Hoezo begin je dan verkeerd en krijgen je klanten argwaan?

Roep dan gewoon even niks. We wachten toch in augustus op de ervaren voetballers die elders afvallen, dan zijn het' koopjes'. Voetballers en hun makelaars wachten en wachten op betere aanbiedingen, het is pokeren geworden. Van enig beleid tav het op voorhand samenstellen van een doordachte selectie kan nauwelijks sprake zijn. En dan moeten er voor het budget eerst nog verzakers weg. Je bent van teveel factoren afhankelijk zoals een passerende makelaar.

Daarom moet je van komend seizoen niks verwachten, dan valt het alleen maar mee. Dat kampioenschap is om de achterban te kalmeren. Maar een ploeg helemaal van 0 af aan opbouwen vraagt een paar jaar. En met Van Hooijdonk, Van der Gaag, Mashart, Koch, Kali, Nijholt, Kai Kai, Gersbach etc. bouw je echt geen strijdende kampioensploeg. Het is helaas niet anders, daarvoor moet je bij de aandeelhouders zij die zwakke leiders aanstellen en geen taakstellend budget om ervaring op te halen hebben neergelegd. Op naar de eerste training!

0   0  
Sjef de gevulde koek@JVT

Nijholt speelt niet meer bij NAC goed geïnformeerd ben je weer haha

0   0  
Ivo

@jvt heeft wel een punt.

Nieuwe spelers zullen moeten wennen. Bestaande spelers zijn in veel gevallen niet goed genoeg gebleken en mogelijk ook niet meer gemotiveerd.

Dit wordt hoe dan ook een overgangsjaar, helemaal kansloos voor promotie ben je nooit maar ik denk dat andere clubs hun zaakjes beter voor elkaar hebben.

0   0  
denhulk

NAC GAAT OM MET VERKEERDE MAKELAARS OF HET ZIJN SLECHTE SPELERS OF VAN VER WEG GEEN ENKELE STREEKSPELER KOMT IN AANMERKING HET IS AL ZEKER DRIE JAAR BEZIG

0   0  
Sjef de gevulde koek@Flieger

Hij tekent vandaag!!!

0   0  
van Flieger

De 80/20 regel bleek een loze uitspraak, al die Nederlands sprekende Joego's en Congolezen completeren het beeld van een man die voor zichzelf een Herculesopgave definieerde en daarin volledig alleen gelaten werd. Waar zijn de City spelers ? Waar zijn de jongens die ons NAC kampioen gaan maken ? Twee dagen voor de eerste training zijn die er niet.

0   0  
Jf

Het is makkelijk om nu al je mening klaar te hebben en de kans is aanwezig dat je gelijk krijgt omdat de kans op een kampioenschap veel lager is.

Daarom vind ik het allemaal wel makkelijk kritiek geven.

0   0  
Shane uit de Keen

Tim Matavz komt van dezelfde club, van hem had ik destijds ook nog nooit gehoord, maar is nu een gerespecteerde spits van een subtopper. Of Filipovic van hetzelfde kaliber is, is nog niet te zeggen, maar om nu te stellen dat andere clubs hun zaakjes beter voor elkaar hebben? Omdat ze spelers halen die een grotere naamsbekendheid hebben, maar misschien geen bal raken zoals Rosheuvel, Kastaneer, Van Anholt etc. Wat ik dus wil zeggen: bekende namen bieden geen garantie.

0   0  
Ginnekenees

Een paar jaar geleden legde ik vol trots nog uit aan mijn vrienden dat van de 24 selectiespelers, er slechts 3 uit het buitenland kwamen (Peto, Feher en Babos volgens mij). Destijds waren clubs als Roda en NEC een waar vreemdelingenlegioen waarbij in het veld niemand met elkaar kon communiceren.

Nu zie ik de afgelopen jaren dat er steeds vaker spelers met een trackrecord bij clubs waarvan ik de naam niet eens kan uitspreken in verband worden gebracht met NAC. Is de kwaliteit in NL echt zo slecht of willen spelers uit NL niet meer naar NAC komen? Betaalt NAC in verhouding bijvoorbeeld erg slecht?

Op zich maakt de afkomst van spelers natuurlijk niets uit (we hebben immers meer dan genoeg positieve voorbeelden), maar als je kampioen wil worden zul je een eenheid moeten smeden met mensen die elkaar begrijpen, binding hebben/krijgen met de club en zich het liefst voor langere termijn willen committeren. Ik vraag me af of dit lukt met de passanten die we zoal binnen halen..

NAC lijkt inmiddels een doorgeefluik voor spelers te zijn geworden waar door NAC ook nog eens niets/amper aan verdiend wordt.

0   0  
Ratjeduneerste

@Ginnenekees

Dus NAC moet 15 Nederlandse jongens halen uit de 2e klasse Zaterdag of wat?
NL'se spelers met voldoende kwaliteiten zijn niet haalbaar voor ons. Wanneer je bedenkt dat jongens als Kali en van Anholt de grootverdieners waren afgelopen seizoen, Nederlandse jongens' zie je dat ook zij de kwaliteit niet kunnen brengen.

Communiceren in het voetbal gebeurt door middel van het begrijpen van je medespelers en het opbouwen van een ware team 'spirit'. Dit komt niet aan op de taal die zij spreken. Kijk alleen al dichtbij naar Ajax. Die spreken in de basis 11 al 6 verschillende talen.

Natuurlijk zit het in het 'DNA' van NAC om vooral met NL'se jongens te spelen, maar als je naar de beste spelers van de afgelopen 10/15 jaar kijkt zie je ook daar vooral veel buitenlandse voetballers.

NAC moet een verdienmodel zien te ontwikkelen waarmee zij met de huidige beperkte middelen door kunnen groeien in de komende jaren. Momenteel voldoen de spelers die zijn gehaald tot op heden en de geruchten die rondgaan aan deze eisen: jonge, ongevestigde namen met groeipotentie.

Natuurlijk is dit altijd een gok, maar NAC kan zich weinig zekerheidjes veroorloven met de beschikbare middelen. Of kun je 5 namen noemen van NL'se jongens die voor NAC financieel haalbaar, realistisch en beschikbaar zijn. Dat lukt simpelweg niet.

Ook ik ga nu niet van de daken schreeuwen dat het allemaal goed komt en we wel even kampioen zullen worden, maar het pessimisme komt hier af en toe wel de spuigaten uit. Over een paar maanden zullen we de balans op kunnen maken en allemaal kijken of onze mening al dan niet gerechtvaardigd was.

Tot die tijd laat ik mij graag verrassen, ook met deze onbekende namen die al vaker hun waarde bewezen hebben!

0   0  
Ivo

@Ratjeduneerste

Ik geloof oprecht dat wij met Nederlandse spelers met de juiste instelling en motivatie goede stappen kunnen zetten. De eerste opdracht is een TEAM neerzetten, geen 11 ZZP'ers meer op het veld die NAC zien als tussenstapje naar iets groters of beters. Of als laatste strohalm om nog betaald voetbal te kunnen spelen.

Nu wil ik best geloven dat die Kroatische spits en die Franse verdediger een verbetering zijn op wat er al is, maar het moet wel in het grotere plaatje passen.

Ik ben benieuwd hoe de selectie er over een maand uitziet. De transferperiode duurt nog wel even.

0   0  
van Flieger

Ivo - we hebben geen tijd ! Een hecht performing team neerzetten duurt volgens experts tenminste 3 maanden, dan zitten we al in oktober. Dit dreigt volkomen te ontsporen.

0   0  
Ivo

@van Flieger

Eens. Daarom wordt dit sowieso een overgangsjaar. Realistisch gezien is P5 en alles erboven een goede prestatie, als je ziet waar we vandaan komen en hoe de selectie er nu uitziet. P6-P10 kan zo maar eens de Macause consensus worden.

Den Bosch met geld van Russische vriend Jordania.
Excelsior
De Graafschap
Go Ahead
NEC
Roda met geld van Mexicaans kartel.
MVV, Volendam en Roda ook niet uitvlakken.
En altijd wel een surprise bij één van de kleinere clubs.

Met onze geknakte selectie gaan wij hier niet meedoen om de titel.

0   0  
maikolg

Persoonlijk liever een overgangs en investeringsjaar om op een gezonde manier weer vanaf 0 op te bouwen dan met geluk promoveren en in de eredivisie weer amateurisme uitstralen.

0   0  
D'n Portugees

Boddah = Kroatisch voor "zaakwaarnemer"?

0   0  
Ginnekenees

@Ratjeduneerste Wanneer je de post goed leest dat vind ik het bijzonder dat je met een dergelijke reactie komt.

Wanneer je aangeeft dat het communicatie enkel met "begrijpen" van medespelers en het creëren van teamspirit te maken zeg je in feite hetzelfde als ik, maar met het "begrijpen" doel je vast op het aanvoelen van elkaar in het veld dan zeg je wat anders. We hebben niet net als Ajax, wat speelt met een team met jongens van de buitencategorie, jongens die elkaar makkelijk begrijpen of patronen/systemen herkennen. We zullen het eenmaal met ietsje minder moeten doen en daar begint het "elkaar begrijpen" gewoon met snappen wat je zegt en elkaar kunnen uitleggen hoe het beter/slimmer kan.

@flieger: hoewel vanuit TvdA en LE vooral gesproken wordt over het direct terugkeren in de eredivisie, lijken dit soort uitspraken momenteel meer op hoop gebaseerd zijn dan op een echt beleid. Gevoelsmatig moeten we ons neerleggen bij een "overgangsjaar" en wanneer er een beleid zou zijn dan zouden ons momenteel moeten concentreren op het neerzetten van een TEAM. Dit betekent dat NAC zichzelf de tijd moet gunnen om in max. 1 jaar een team neer te zetten wat het jaar erop kampioen kan worden. Tijd of geen tijd: een toevalstreffer als de vorige promotie helpt ons uiteindelijk niet om weer stabiel mee te ballen in de Ere. We zijn weer terug bij af doordat we een leger passanten ingezet hebben.

0   0  
jvt

Ook Smulders gaf zich een jaartje of 5 tot 6 voor een stabiele middenmotor. Onze Tom had liever een langjariger contract getekend om de zaak 'af te maken'. Dit jaar zal het zoveelste overgangs/opbouw/gewennings/leerjaar worden. Voor iedereen, incl. de beetje veranderende Brood en het 'management' die van mouw een rugsponsor maakt. En dat we ondertussen naar geen kampioenskandidaat zitten te kijken is part of the game.

Dit is het heren, dit is het NAC today. We kunnen niet beter, we hebben niet beter, we stellen niet betere
mensen aan maar we geven, beter wetend, weer maandenlang het voordeel van de twijfel. Het clublied kent dan wel woorden als 'de trots van heel Breda' maar daar zijn we heel ver vanaf..... En beste mensen, geheel onnodig.

0   0  
van Flieger

Ginnekenees - niks neerleggen bij een overgangsjaar. Niks capitulatie voor de 3 bezitters die in NAC mochten investeren op basis van een stabiele middenmoterplan binnen 5 jaar. Alle verzakers die zij aannamen verdwenen weer, zelf bleven zij zitten. Dat is onacceptabel. Zij maken de club kapot.

0   0  
Ratjeduneerste

@ Ginnekenees

En voor dergelijke communicatie is een trainer van gigantisch belang. De trainer en daarbij behorende stad is de schakel tussen een elftal en heeft de taak om deze tot een team te maken.

Dit is wat VdG afgelopen seizoen niet voor elkaar kreeg. 30 individuen die het algemeen belang niet begrepen en/of niet voorop stelde.
Voor Ruud Brood is het dus zaak om spelers te informeren waar zij mee bezig zijn en wat zij weg willen gaan zetten.
Ik neem aan dat Brood bij alle contact tussen NAC en spelers betrokken is om zijn plan al op voorhand duidelijk te maken. Daarom heb ik vertrouwen dat er niet zomaar in het wilde spelers worden ingeslagen maar deze enkel gehaald zullen worden als zij een toevoeging zijn aan het 'grotere plaatje.'

Mij maakt het hierbij niks uit of de beste jongen dan geboren is in Breda, Groningen, Kroatie of Zimbabwe. Als er een team staat dat weet wat ze van elkaar kunnen verwachten en begrijpt wat het plan de campagne is zal dit wel slagen.

Daarbij is niet alleen verbale communicatie van belang maar vooral cognitief. Ik denk dat dat een van de aandachtspunten zal zijn wanneer je terugkijkt naar afgelopen seizoen.

0   0  
Tony chocolonely

@bsiderats

Waarom zijn mijn reacties verwijderd? Waarin openlijk aan van Flieg gevraagd word om nou eens concrete zaken te laten zien.

Hebben jullie deze gewoon verwijderd? Zo ja waarom dan? En als t niet on topic was is dat niet echt een reden aangezien 8 van de 10 reacties niet on topic zijn.

Als dat de reden wel is vraag ik me werkelijk af waarom de reacties en inzichten van een ander wel blijven staan? Of is dit wellicht goed voor deze website?

0   0  
van Flieger

Tony - de reactie van van Flieg over het tonen van bewijs voor jouw ongefundeerde vrij verzonnen beweringen is ook verwijderd. Lijkt dus een soort gelijkspelletje voorlopig.

0   0  
DunErwt

Realiteitszin komt nu ook al bij de positivos aan.
In plaats van "we worden kampioen" gaan ze het nu over "overgangsjaar" en "investeringsjaar" hebben.
ROFL!!

Laad alle berichten na dit bericht in