Wij gaan niet opzij

NAC in overleg met ESPN, hoofdsponsor OK wil kosten dragen

Das Phantom

NAC is erg teleurgesteld in het feit dat de komende drie weken wordt gevoetbald zonder publiek. De meldt de club zojuist op haar site. NAC is in overleg met ESPN over het uitzenden van de komende wedstrijden.

NAC was al erg teleurgesteld in het feit dat er geen fans welkom waren. "Voetbal speel je nu eenmaal voor supporters en al helemaal bij NAC. Vandaar dat de club voorstander was van het uitstellen van wedstrijden. Dit is, tot onze teleurstelling, niet haalbaar gebleken." 

Direct toen duidelijk werd dat er geen supporters welkom zouden zijn is NAC gaan schakelen met verschillende instanties. "Wij hebben direct aangegeven dat wij de wedstrijden live op ESPN willen, zodat onze supporters de wedstrijden kunnen volgen. Momenteel wordt nagegaan is dit ook bij de betrokken organisaties haalbaar is." 

Vorige keer waren er kosten verbonden aan het uitzenden van de wedstrijden. NAC heeft daar al een oplossing voor: hoofdsponsor OK wil graag betalen voor de wedstrijd NAC - Jong FC Utrecht. De club bedankt de sponsor dan ook voor het gebaar. 

Reactie Mattijs Manders 

Algemeen directeur Mattijs Manders reageert ook op de kwestie. "Met grote teleurstelling en gevoel van machteloosheid hebben we moeten accepteren dat onze supporters tot en met drie december ons stadion niet in mogen. We hebben als club geïnvesteerd in de toegangscontroles en we hadden grip op het controleren bij de ingangen." 

De directeur stelt dat er amper coronagevallen waren te betreuren ondanks het feit dat er wekelijks ruim 200.000 mensen naar een voetbalstadion gaan. "Met onze aanpak in de stadions kunnen we juist onze bijdrage leveren aan de oplossing van het probleem in plaats van het betaalde voetbal het probleem te laten zijn." 

De club doet er volgens Manders alles aan om de wedstrijden op TV te krijgen, maar houdt een slag om de arm. "Uiteraard zijn we hier afhankelijk van meerdere partijen', besluit hij. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
21 Reacties
43   5  
supermax

Misschien eens een petitie om ESPN op te zeggen? Ik wil best extra dokken maar we moeten wel een mogelijkheid krijgen om het te kunnen zien.

6   38  
Vliegende hollander

Espn.....luisteren naar nac (mattijs manders).
Gelooft hij het zelf !

43   5  
supermax

Misschien eens een petitie om ESPN op te zeggen? Ik wil best extra dokken maar we moeten wel een mogelijkheid krijgen om het te kunnen zien.

7   10  
Badeend

Hee, communicatie van Manders. Daar zouden ze toch NAC TV voor gaan gebruiken?

Wel een mooie geste van OK als dit extra bijdrage bovenop hun sponsorcontract is. Over sponsoren gesproken - hoe is het met die "partij uit de gokwereld" waar het contract rond mee zou zijn? Of is dat "natuurlijk niet opportuun nu we in een overnameproces zitten"?

18   3  
d'n henk

Hopen dat die graaiers van espn dan eindelijk is hun slogan nakomen.
Hulde voor OK !! Dat noem ik nog is een mooie geste!

6   3  
Fonzy

Gewoon een live streampje er doorheen douwen en commentaar laten doen door die gasten van 076radio.

7   12  
Wanny

Prima.

Wat Manders dan weer niet moet doen is inhoudelijk op de maatregelen in gaan. Laat dat nou aan de overheid over en accepteer het zoals het is.

7   40  
Lievereensoaaanm’nzakdanmeteenqrcodenaarNAC

Dat wordt dan Dok overvallen met z’n allen.

2   1  
TH

@badeend.

Die sponsor is bekend echter heeft momenteel een verbod vanwege zakendoen voordat er formeel een licentie was. Dus reken maar op eerste helft 2022..

31   2  
NACPB

Voor werk moet ik 2x per week tanken. De komende maand tank ik bij OK!

9   8  
doom

die beker wedstrijd thuis tegen utrecht word ons ook gewoon door neus geboord..let maar op, dan benje zoiezo kansloos, en als mensen echt denken dat bij 3 weken blijft.. heel die poppenkast gaat weer gewoon door tot volgend jaar ergens let maar op.. opgelegd door pipo de clown en co bijna in alle landen zit er gewoon mensen op tribune en hier zou niet kunnen..

6   17  
Koekwousieo

Kansloze reacties hier, net of ze bij espn elke week al de kkd en eredivisie wedstijden uit kunnen zenden, en daarbij komt nog dat er buiten dr supporters echt niemand zit te wachten om na nac te kijken.
We blijven gewoon thuis tot volgend jaar mei want word heel het jaar niet meer met volle stadions gevoetbald.

27   2  
Kinderkaartje

@Koekwousieo

Het is een soort van nieuw fenomeen, dus misschien heb je er nog nooit van gehoord, en het heet internet.

Je moet die zien als een netwerk van computers, die allemaal met elkaar verbonden zijn. Daarop kun je con-tent "streamen".

Content is een moeilijk woord voor bijvoorbeeld, plaatjes, filmpjes en muziek. Maar anders dan bij TV of radio kun je per gebruiker bepalen wat ze zien.
On Demand, noemen ze dat wel.

Veel mensen zijn bereid om voor deze content te betalen.
Dat heeft met een mooi woord: pay-per-view.

Slimme web ondernemers als Xhamster, OnlyFans en PornHub zijn daar momenteel erg groot mee aan het worden.
Wie weet zou dit voor voetbalbeelden ook wel eens iets kunnen zijn.

Geleerden die het kunnen weten zeggen dat dat internet nog eens heel groot gaat worden!!

9   2  
Tip

Toch doet Manders dit best goed. Of zeg ik nu iets verkeerd.... 😎. Serieus; ben bang dat NAC zonder thuis publiek ons punten kost.

1   2  
Nicky @TH

Licentie juli 2022

1   1  
SjorsNac

@kinderkaartje

😂😂😂😂😂

4   1  
Fan uit Zevenbergen

Espn 4 live vrijdag top van OK

1   0  
supermax

@ Kinderkaartje +1 :)

3   0  
DunErwt

Ik tank vandaag weer bij OK!!! en neem ook een lekker ok club sandwich erbij

0   2  
Dartfreak

denk niet dat het zo erg is een paar wedstrijden niet zien. het is 9 van de 10 keer toch niet om aan te gluren

1   0  
Rat uit Rijen

Ons NAC zou gewoon zijn eigen kanaal moeten hebben. Daar zouden de meesten van ons best een centje voor over hebben. Heel dat k#t espn levert nu toch helemaal niets op, want ze zenden van de kkd toch niets uit. Behalve als je bovenaan staat, maar ja... Dat is nu nog wishful thinking.

0   0  
Kijk volgende keer naar ESPN en om je heen, niet naar NAC

Klasse van OK en klasse van iedere supporter die eens wat vaker OK opzoekt als bedankje.

Beter was imo om massaal ESPN op te zeggen (of een brief met 10k supporters van verschillende clubs die dat gaan doen tenzij...), dan hou je het initiatief bij jezelf als supporters en raak je boosdoener ESPN. Nu hebben zij wat ze hebben willen (lalala, geld) en moest de oplossing van een sponsor komen, maar nog steeds kunnen we spreken met onze voeten door daar te gaan tanken.

Dat is toch iets dat ik steeds meer verloren zie gaan. Samenkomen en gezamenlijk met een reactie komen als een grote partij je probeert te naaien. De eerste reacties op de mededeling van ESPN was toch weer tekenend... zij hebben een contract met een grotere partij, die partij levert niet en dus wordt er naar een andere grote partij (NAC) gekeken die dan maar moet betalen. Wat heeft NAC te maken met jouw ESPN-abonnement en is het redelijk als de niet-ESPN'ers een huurspeler minder krijgen omdat jij een slecht contract aangaat? Dat is toch apart? Waarom alleen omhoog kijken en niet om je heen om het samen te fixen?

Nu komt het allemaal goed door OK. En als mensen idd met de voeten spreken dan willen zij het misschien een volgende keer ook wel doen, maar anders aub niet meer de verkeerde aanspreken en zelf actie organiseren.

Laad alle berichten na dit bericht in