Wij gaan niet opzij

NAC kan vrijdag periodetitel pakken

DeWeesJr

NAC verloor afgelopen dinsdag weliswaar kansloos van Cambuur, maar dat betekent niet dat alle kansen op een periodetitel zijn verkeken. Sterker nog, NAC kan morgen deze ´prijs´ al pakken.

Om kans te maken op de periodetitel zal NAC morgen moeten winnen van Almere City. Mochten de concurrenten Cambuur (tegen Roda JC) en De Graafschap (tegen Jong PSV) punten verspelen mag NAC morgen al het bronzen schild in ontvangst nemen. Verder kan alleen Cambuur morgen ook de periodetitel pakken. Dit gebeurt als NAC verliest in Almere en De Graafschap punten verspeeld tegen Jong PSV.

Tot zover de eenvoudige varianten. 

In een normale situatie zonder Corona was namelijk de wedstrijd De Graafschap - NAC al gespeeld. Deze wedstrijd telt mee voor de eerste periode maar staat ´pas´ gepland op 11 november. Het zorgt ervoor dat De Graafschap en Almere ongeacht de uitslagen van morgen moeten wachten op deze wedstrijd om een eventuele bronzen schild in ontvangst te nemen. 

Mocht alleen Cambuur morgen punten laten liggen dan gaan NAC en De Graafschap onderling 11 november uitmaken wie er periodekampioen wordt. Almere City heeft alleen nog een kans de periodetitel binnen te halen als morgen zowel Cambuur al De Graafschap verliezen en zij van NAC weten te winnen. Maar zelfs in deze situatie is het nog afhankelijk van het resultaat op 11 november. 

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
De Spion: Almere City 4 reacties
29 Reacties
31   1  
Breda

Deze ploegen spelen sowieso nacompetitie als ze niet op eerste 2 plekken eindigen. Niet heel belangrijk buiten wat geld.

31   1  
Breda

Deze ploegen spelen sowieso nacompetitie als ze niet op eerste 2 plekken eindigen. Niet heel belangrijk buiten wat geld.

21   0  
Adnac

Positieve benadering van de mannen van BSR, er is nog niets verloren voor NAC. Ook andere teams uit de KKD gaan problemen krijgen om een volwaardig elftal op te stellen. HUP NAC

9   7  
Tombola Breda

@BREDA, is het niet zo dat je met een periodetitel op zak 2 wedstrijden minder hoeft te spelen tijdens de play-offs? Dat je later instroomt zeg maar. Ik vind die KKD constructie met play-offs en periode titels altijd zo verwarrend dat tegen de tijd dat ik het eindelijk begrijp het seizoen alweer ten einde is.

Overigens heb ik absoluut niet de illusie dat we die 1e periodetitel gaan pakken helaas. Daarvoor zijn komende tegenstanders te sterk en NAC te verzwakt helaas.

5   3  
JNAC06

Lijkt me sterk dat graafschap verliest

1   2  
Gjoewie

"Het aantal wedstrijden van de Keuken Kampioen Play-Offs wordt gehalveerd. Er worden alleen enkele wedstrijden afgewerkt. De vier periodekampioenen en daarnaast de twee hoogste geklasseerde clubs gaan samen met de nummer 16 van de Eredivisie in deze Keuken Kampioen Play-Offs spelen."
Niet geheel duidelijk, dunkt me. Er zal via een knock-out systeem gespeeld worden, waarbij de vier periodekampioenen en de twee hoogst geklasseerde clubs een eerste ronde (een enkele wedstrijd) spelen. Dat zal via een loting bepaald worden, denk ik.
De tweede ronde is dan met de drie winnaars van de eerste ronde en de nummer 16 van de eredivisie (ook een enkele wedstrijd).
De derde ronde, en tevens finale, is dan tussen de winnaars van beide wedstrijden (ook een enkele wedstrijd).
Als je dus als KKD-club via de plee offs wil promoveren, dan moet je dus drie wedstrijden winnen, ongeacht of je een periodetitel hebt gewonnen.

14   10  
Ouwe Spionkop

Als er geen jongens terugkomen (en dat zie ik niet gebeuren na 2 trainingen) wordt het ook morgen lijdzaam een afstraffing .
Hopelijk heb ik het mis.

1   4  
Gjoewie

Het zou helemaal fantastisch zijn als we de finale van de plee offs tegen Adoow spelen!
Maar eerlijk gezegd zie ik die direct degraderen.
Ouwe Spion > kop op! Almere is zeker minder dan Cambuur en moet in de thuiswedstrijd het spel maken. Wij zetten een 5-3-2 opstelling neer. Met Venema en de Rooij lekker op de counter spelen.

3   2  
Noad1976

Gewoon vol ervoor gaan. De Graafschap is echt niet zo bijzonder! Jong PSV kan hun zomaar verrassen. Cambuur wint normaal gesproken wel van Roda , ware het niet dat Roda angstgegner is voor Cambuur. Die hebben nog wat play offs historie waarbij Roda ze de nek omdraaiden. Daar weten wij trouwens ook alles van, niet waar?

2   2  
De staantribune

Weet iemand of deze wedstrijd live te zien is op fox? Ziet namelijk nog geenprogramma op fox. Lijkt wel wel gezien de stand en belang wedstrijd

2   4  
Zippo

Ik zie hier staan op Fox 3.
Live uitgezonden op 24 oktober om 01:15
Dat is niet live dus :)

4   1  
fvf6

Natuurlijk is er nog niets verloren , maar ik denk niet dat cambuur en de graafschap punten morsen , dus zal NAC beide partijen voluit moeten.
Het zou wel rust brengen die eerste periode titel.

7   1  
Schrikbarend

Fox 2 morgen 21.00

5   5  
Kinderkaartje

Even off topic;

Zag het al een aantal keer voorbij komen; aantal supporters hier roept dat NAC de beker tegen GAE gewoon moet afdoen met de O-21, als dikke vinger naar de KNVB, te focussen op de competitie en geen risico's te lopen op blessures (of zelfs besmettingen).

Ik zou graag een poll zien hoe de supporters hier over denken.

Mijn mening is inderdaad gewoon focus op promotie en de beker gewoon te laten voor wat ie is.

4   0  
Klundert

Iedere wedstrijd is in de eerste helft van het seizoen te zien op Fox. Na de winter kijken ze naar de situatie op dat moment. Dat zijn de afspraken tussen KNVB en Fox vanwege de corona. Dat is dan ook het enige voordeel van dat k*virus 😅

0   0  
Ouwe Spionkop

Alleen Haye staat weer op trainingsveld. Maar verwachting is dat hij niet kan starten.
Rutten heeft training niet afgemaakt vandaag.
Waarschijnlijk dus zelfde opstelling als tegen Cambuur.

0   1  
F7nac

@os is dat jou verwachting of heb je dat ergens gelezen? In het 1e geval kan ik opgelucht adem halen.

5   3  
Scheppioni

Periode zegt mij niet veel, het gaat om de eerste twee plaatsen .....

4   0  
Breda F2

Als we goed terug kijken zien we vaak dat de eerste periode kampioen na het pakken van deze prijs een flinke dip krijgt. Vraag me niet hoe dit mogelijk is maar het gebeurdt wel.

Maakt mij niet uit hoe, als we maar promoveren!!

3   0  
Die ne gast

De club die de eerste periode pakt wordt volgens mij bijna nooit kampioen in de Eerste Divisie, dus kan er niet rouwig om
zijn als we deze periodetitel niet pakken. Als ja aan het eind van de rit maar bovenaan staan.

0   0  
B. Mallo

Almere City komt live op foxsport kanaal 2

0   0  
RaraNAC

Fox sports 2 is toch niet een open kanaal?
Dat is toch alleen 1?

0   0  
M@rc

En wat nou als NAC en Cambuur beiden winnen morgenavond?

2   0  
NAC4Ever

@TOMBOLA BREDA
Een periodetitel maakt geen verschil in je uitgangspositie voor de play-offs.

De nummers 3 en en de vier periodewinnaars spelen samen met de nummer 16 van de Eredivisie de play-offs.

De KKD spelen de eerste ronde.
Team 1 tegen team 6.
Team 2 tegen team 5.
Team 3 tegen team 4.
(Dit is op basis van de eindstand van de KKD).

Winnaars naar halve finales waarin de winnaar van team 3 tegen team 4 tegen de Eredivisie club zal spelen.

Winnaars spelen in de finale om één Eredivisie plek.

Alle wedstrijden gaan over één wedstrijd. Maar het is de bedoeling dat dat alleen dit seizoen is. Is dit seizoen doordat we een maand later dan normaal zijn begonnen en alles optijd afgerond moet zijn vanwege het EK.

0   0  
NAC4Ever

@M@RC
Dan zijn ze beide afhankelijk van wat NAC tegen De Graafschap doet.

0   0  
NAC4Ever

@RARANAC
22 October 2020, 22:09

klopt

0   0  
Carolien

Cambuur Roda komt wel live op Fox ik dacht op 3 maar het kan ook 2 zijn maar kijk even op Fox sport op de pc of laptop ok

2   0  
n@©

Aan een periodetitel hangt toch ook een geldprijs?

0   0  
GMD

AZ bakte er gister ook nix van met hun C-elftal tegen Napoli.

0   0  
Peerke

Onee, toch niet...

Laad alle berichten na dit bericht in