Wij gaan niet opzij

NAC komt met uitleg over wijziging voorbereiding

Das Phantom

NAC heeft op de eigen site uitleg gegeven over de gewijzigde voorbereiding op het nieuwe seizoen, waardoor er tot 13 juli geen groepstrainingen zijn. Volgens NAC heeft dit te maken met een vervroegde herstart van de competitie.

NAC was in eerste instantie uitgegaan van een herstart in het midden van september. "In dit geval zou er vier weken worden getraind. Na vier weken trainen zou de selectie een week vakantie hebben. Na deze vakantie zouden er nog vier weken voorbereiding op de planning staan", aldus de club. 

Nu de competitie echter eerder start, is er een wijziging doorgevoerd. "In dit geval is de meest verstandige keuze om de vakantie, die gepland stond aan het einde van de maand juli, naar voren te halen. Daarom heeft de selectie van NAC nu een week vakantie, alvorens zij starten aan de voorbereiding." Het team heeft dan zeven weken om zich voor te bereiden op de eerste wedstrijd. 

NAC zegt nu, in tegenstelling tot het eerdere programma, dat een ononderbroken voorbereiding beter is dan een met een pauze. "Een ononderbroken voorbereiding is tevens beter voor het fysieke gestel van de spelers. Met deze voorbereiding kan de selectie geleidelijk opbouwen naar de seizoenstart", aldus de club. 

De club later verder weten dat de oefenwedstrijden ter voorbereiding op het nieuwe seizoen worden gepland. Als er definitieve data zijn zal NAC deze communiceren. De oefenwedstrijden in juli zullen sowieso nog zonder publiek zijn. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
Vorig bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #25 15 reacties
Volgend bericht
NAC oefent ook tegen Dordrecht 6 reacties
33 Reacties
100   37  
Ouwe spionkop

Als dit echt gelooft ben je wel heel naïef.
Ze hebben gewoon geen trainer nu. Uit wanhoop dit rare verhaal waar ik zo doorheen prik verzonnen.

24   14  
Arjanus

Helder verhaal. Slim gedaan.
Met de langzittende voetbaltak is niets mis....
Net als de mensen op kantoor.

nu het strategisch management en vooral de eigenarenstructuur nog....
Dan kunnen we tenminste een start maken met NAC opbouwen. Helder toch?!

21   13  
Breda

Hoewel het wel heel goed uitkomt en zeer de vraag is of dit de reden is, is het wel een prima oplossing. Ajax start pas 1 aug. En midden in de voorbereiding een week vakantie lijkt me in sommige gevallen ook niet heel handig (noem geen namen....).

62   56  
Martinus

Prima verklaring. Getuigt van respect richting supporters dat ze meer tekst en uitleg geven. Ze hoeven het niet te doen, maar ze doen het wel. Netjes.

40   41  
Nacdictive

Wel toevallig dat het beter uitkomt??

48   53  
ibio

Wat.. Een.... Onzin... Verklaring!
Daar tuinen we toch niet in?

38   40  
Nacdictive

@Ibio: exact..
26-6 werd deze wijziging doorgevoerd.. we zijn nu een week verder en ineens is dit beter..??

42   31  
geelzwartwit

De communicatie onder Manders is in ieder geval al tien keer meer en beter dan in het zwijgende jaar van Eisinga en Vd Abbeele

10   31  
ome cor

Niks gewijzigde plannen ivm de competitie start.
Dit was op verzoek van Kali, zodat hij een week extra heeft om op het niveautje "start-van-de-voorbereiding" te komen.

Succes Anouar !!! Hup NAC

26   40  
von F

Wat een belachelijk verhaal, de spontane vakantie is het gevolg van een dramatisch management. Is de naheffing intussen al verzonden naar de 'o zo trouwe supporters' om ze nog om een extra toelage te vragen om dat mismanagement te kunnen blijven bekostigen.

10   23  
Nacdictive

Ik verdenk echt dat er trollen actief zijn.. ?!

58   31  
geelzwartwit

Wat een klaagbank is het hier toch geworden zeg. Echt werkelijk waar niets wat NAC doet wordt positief ontvangen. Nee dat helpt Manders en de club lekker op weg zo.

Hup NAC Mattijs zet hem op!
It's for NAC

12   8  
D'N Klaagmuur

@ geekzwartwit: Ik hou aan de ene kant wel van mensen die overal positief tegenaan willen kijken, maar na wat er afgelopen week opnieuw weer is gebeurd, kan mijn NAC hart bijna niet anders dan cynisch overal tegenaan kijken.

Ik hou het, om niet te negatief te worden, maar op: eerst zien, dan geloven. Het vertrouwen in mensen op de hoogste functies bij NAC met mooie verhalen is in ieder geval inmiddels bij mij en vele anderen tot een dieptepunt gedaald.

25   4  
Hoge Vucht

Ik denk dat dit achteraf bedacht is in tegenstelling tot de meerderheid hier aan de plusjes en minnetjes te zien.

Is verder niet erg, deze oplossing is prima zo. Rust enigszins terug en gewoon pas starten met trainen zodra de eind verantwoordelijke er weer is. Anders krijgen de spelers in twee weken weer drie filosofieën over zich heen, dat is ook niks.

12   4  
von F

@Hoge Vught; dát is nou eens een helder en plausibel verhaal wat een stuk beter te pruimen is dan het huidige kontverhaal.

8   9  
geelzwartwit

@d'n klaagmuur

Maar dat is het toch ook?. Of zien en geloven en niet zeiken en aannames en de boel afbreken
Of steunen en positief supporten.

Alles in twijfel trekken aannames doen afzeiken enz. Dat is toch niet supporten? Natuurlijk ben ik ook rete sceptisch maar ik denk dan ook dat ik er toch niks aan kan veranderen en dat als ik in de positie van Manders was al genoeg problemen op te lossen heb en al dat gezeik van supporters me niet zou helpen.

Mijn uitgangspunt is:
Manders is nu de man die het moet doen dus hoop ik dat hij capabel is en steun ik zijn werkwijze. Op het moment dat hij hele rare dingen gaat doen of zeggen zal ik kritisch worden.
Vooralsnog zegt hij zinnige dingen en worden issues verholpen of bijgedraaid met als doel een NAC wat er straks weer goed op staat.

Nog even en er ontstaat hier een discusie over de kleur van de koffiebekertjes.

15   2  
Nacdictive

@geelzwartwit: klopt helemaal maar die credits heeft NAC ook niet opgebouwd. Feitelijk is het al zo'n 15 jaar kommer en kwel, met imcidenteel een succes maar veel meer fouten / verkeerde keuzes.
Management is toch bijna altijd bottom down en laat daar nu net 3 'wijzen' zitten zonder kennis, kunde, visie in de voetbalwereld.. zolang deze 3 blijven zitten, blijft het dweilen met de kraan open..

18   9  
Ernie

Sommige mensen zouden zelf eens moeten teruglezen wat voor onzin ze hier plaatsen.
Schaam je kapot!

13   4  
Scheppioni

Zal me verder een worst wezen as ons NAC er bij de eerste competitiewedstrijd maar eens een keer meteen staat !!!

100   37  
Ouwe spionkop

Als dit echt gelooft ben je wel heel naïef.
Ze hebben gewoon geen trainer nu. Uit wanhoop dit rare verhaal waar ik zo doorheen prik verzonnen.

18   55  
@ouwe spionkop

Als jij alle tijd die je hier besteed aan stemmingmakerij en opruierij nou eens nuttig gaat besteden.... voor NAC, voor de maatschappij, voor iemand in je omgeving, voor wie dan ook. Zij blij, wij blij

17   8  
Buurman

Uiteraard is dit een 'passend gemaakt verhaal.' Op zich maakt dat echter in dit geval niet veel uit. Ik vind dat we Manders het best kunnen steunen, we hebben geen keus.
Ik baal wel als een stekker dat we maar liefst drie afkoopsommen op moeten hoesten. Om te promoveren heb je wel een behoorlijk elftal nodig. Maar goed, eerst de nieuwe trainer maar. Steyn vind ik voor NAC prima.

29   5  
Nacdictive

Idd Spionkop.. en dan kun je je afvragen wat er bedoelt wordt met 'onzin' en 'schamen', ik vraag me eigen af welke supporters zich nog met een kluitje in het riet laten sturen, zeker met zo'n onzin verhaal.
Manders heeft het recht om Hyballa (alhoewel ik mezelf afvraag of hij beseft heeft hoe deze ligt bij de supporters en ook spelersgroep?) en VDA te ontslaan, sterker nog dat is zijn taak als hij vindt dat dit het beste is voor de club. Echter dan vind ik ook, dat je er vanuit mag gaan, dat er een plan B is en dat vraag ik me af? Of heeft ook hij zich vergist in de krachten die spelen binnen een club als NAC? Je zou zeggen van wel obv zijn verleden bij Ado, alhoewel NAC geen ADO is en omgekeerd.
Maar dit verhaal over de redenatie omtrent het aanpassen van de voorbereiding is natuurlijk kolder. Wat ik eerder al schetste: 26-6 werd die wijziging doorgevoerd, toen was het oude leidend en nu (zonder Hyballa en VDA) is dit leidend..?!

14   0  
Badeend

Wat een onzin. Natuurlijk is het pas achteraf passend gemaakt, dat snapt een kleuter. Dat het in dit geval ook beter is, onder meer om de redenen die Hoge Vught aankaart, is fijn maar noem dan ook gewoon man en paard en doe niet alsof wij allemaal simpele zielen zijn die betalen en alles maar geloven.

Óf het is wél waar en dan is er blijkbaar voldoende amateurisme in de organisatie om te verzinnen dat een week vakantie middenin de voorbereiding een goed idee is. Terwijl elke BVO daar op zijn minst een keer over nagedacht heeft.

Some things never change.

14   6  
Beetje

De volgende die niet naar Nac komt! Peter van Ooijen!!!

2   1  
Schrikbarend

beetje....bron?

9   2  
Beetje

@schrikbarend heeft zijn zaakwaarnemer op Twitter gemeld! Hij gaat naar Portugal of de 3de bundesliga. Vreemd dat er al duimpjes omlaag zijn gegeven hahah.

6   0  
RaraNAC

De communicatie afdeling van NAC vind ik al een aantal jaar niet zo sterk. Dit is daar een goed voorbeeld van.

0   1  
10Diego

De discussie die Hyballa met de medische staf had over de voorbereiding. Na zijn vertrek heeft de club de lijn vd medici gevolgd. Duidelijke uitleg.

Kan me het NEC onder Hyballa nog herinneren. De begonnen goed aan de competitie maar haalden vanaf eind februari nauwelijks nog punten. Opgebrand en te vroeg en te vaak over de kling gejaagd. Uiteindelijk heeft NAC daarvan geprofiteerd.

5   3  
Arie

BOEIEND.

Kom maar eens met uitleg waarom onze club structureel voor lul wordt gezet en enkel degressie boekt.

5   1  
DunErwt

Dikke bullshit dit

1   0  
Pierke

Bla bla bla

2   1  
jvt

Geen enkele uitleg is nog geloofwaardig. Zoals dt ieder bedrijf reserves moet hebben voor onverwachte uitgaven aan de volgende afkoopsommen.

Deze gaan onherroepelijk ten koste van het budget want anders was er simpelweg meer budget geweest.
De aandeelhouders hadden moeten bijlappen en nu lopen ook sponsors weg. Terecht, want wat sponsor je eigenlijk nog? Een club die niet meer bestaat als alleen uit over elkaar rollebollende passanten en lichtgewichten, en een onzichtbare voorzitter?

0   1  
Stoep

Dit was gewoon gepland, maar wel natuurlijk met het oog dat Hyballa dan eruit zou gaan op vrijdag. Mensen die denken dat echt vrijdag besloten is om Hyballa en TvA te ontslaan zijn niet op de hoogte. Dit was al dagen bekend bij insiders. Het is juist goed dat ze het zo gedaan hebben. Netjes gepland en uitgevoerd. Spelers op vakantie en daarna onder nieuwe trainer beginnen.

Laad alle berichten na dit bericht in