Wij gaan niet opzij

NAC met bijna volledig fitte selectie naar Oss

Praatpapegaai

Hoe vol de ziekenboeg eerst zat, zo leeg is deze aan het worden. Met Bilate inmiddels ook weer op het veld zijn er nog maar enkele spelers die uit de roulatie zijn. Onder hen Kaj de Rooij, Nacho Monsalve, Moreno Rutten en DJ Buffonge. Alle vier zijn inmiddels weer te bewonderen op het trainingsveld.

Nacho Monsalve speelde zijn laatste wedstrijd voor NAC tegen Roda JC. Als captain stond hij toen 90 minuten op het veld. Ook toen was hij net terug van een slepende knieblessure. Leuk detail is dat Monsalve nog nooit een wedstrijd heeft verloren in de competitie met NAC. Zijn enige nederlaag in het shirt van NAC leed hij in de beker tegen Feyenoord. Sterker nog, zonder Monsalve verloor NAC in die periode elf keer in 32 wedstrijden. De mandekker traint weer mee en kan wellicht een bruikbare speler worden, wanneer hij terug is.

Moreno Rutten is ook weer volledig aangesloten bij de groep. Afgelopen weekend zat hij al op de bank tegen Eindhoven. Mogelijk maakt hij aankomende vrijdag zijn rentree in en tegen Oss. Ook Moreno Rutten heeft uitstekende cijfers bij NAC. Met Rutten tussen de lijnen verloor NAC alleen uit bij Almere City. De rest van de wedstrijden wist Rutten allemaal te winnen in het geel/zwart van NAC. 

Pechvogel Kaj de Rooij speelde na zijn langverwachte overstap naar NAC slechts 110 minuten. Sindsdien kijkt hij als gevolg van een blessure al een aantal weken toe. De Rooij traint weer vol mee en mist alleen nog wedstrijdritme. We checken morgen in de voorbeschouwing met Maurice Steijn uiteraard even of er iets zinnigs te zeggen valt over zijn terugkeer. De Rooij had een bizar goede seizoensstart bij Eindhoven met vier doelpunten en twee assists in vijf wedstrijden. Bij NAC heeft hij alleen mogen spelen in een, als gevolg van corona, zwaar gemankeerd elftal. Het is te hopen dat de NAC-supporters snel de De Rooij van Eindhoven gaan zien.

Last but not least, Darren Raekwon McIntosh-Buffonge, ookwel DJ Buffonge genaamd. Hij viel in de warming-up van de wedstrijd tegen Eindhoven uit. Op de vraag naar de ernst van zijn blessure kon een woordvoerder van NAC melden dat het om kleine pijntjes gaat en dat Buffonge alweer langzaam aan het meetrainen is. Hij heeft vandaag nog apart van de groep getraind, omdat hij nog wat last had. Of hij vrijdag alweer helemaal fit is is nog niet te zeggen. 

De ziekenboeg stroomt dus leeg, met alleen maar kwaliteitsspelers die terugkeren. Hopelijk kan dit Maurice Steijn aan wat extra mogelijkheden in zijn elftal helpen.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
30 Reacties
80   2  
Da Pope

Goed nieuws. Blij dat iedereen weer langzaam fit raakt. Benieuwd of een fitte De Rooij straks net zo'n impact maakt als bij Eindhoven. NAC kan zijn creativiteit goed gebruiken

24   32  
Plastieke annemieke

Super nieuws .

Kaj de rooij -bilate-dj buffonge
Immers-azzagari / el allouchi

Dat is toch een top aanval voor de kkd.

Enige lastige is waar zet je rutten. Die moet natuurlijk in de basis.

15   29  
Harrie

Sorry plastieke Annemieke, maar dat ben ik totaal niet met je eens.

30   7  
Plastieke annemieke

Dat mag hoor Harry.

Maar waar ben je het niet mee eens dan?

80   2  
Da Pope

Goed nieuws. Blij dat iedereen weer langzaam fit raakt. Benieuwd of een fitte De Rooij straks net zo'n impact maakt als bij Eindhoven. NAC kan zijn creativiteit goed gebruiken

9   25  
The Cosmic Gate

Dus nu echt 0 excuses meer !

23   5  
Zwampie

Laten we kaj nu ook rustig brengen,zodat niet meteen alle druk op hem komt te liggen.
De druk uit veel supporters is al wel hoog voor hem.
Hopen dat Kaj, zodra hij zijn rentree maakt, NAC al beter voetbald en hij meer zijn eigen spel kan spelen .

@plastieke annemarie
Rutten kan ook op de rechtsback, Schouten is minder in vorm,en wellicht brengt wat concurrentie ook betere spelers.

31   16  
Sanseveria

Juist met de terugkeer van de Rooij en Buffonge moet Steijn Sydney gewoon weer op gaan stellen. Als we dan tegen de aankomende zwakkere tegenstanders namelijk niet in de 16 gaan komen, lukt dat nooit meer.

Venema voegde tegen Eindhoven helemaal niks toe (behalve ergernis). Dus het eerste slachtoffer voorin is al makkelijk gevonden.

7   50  
Ibio

Immers en Malone dan op de bank

15   2  
Harrynak

Geen excuses. 3 punten oppikken. Next.

9   19  
Ivo

Ook zou Malone vanaf nu een linie kunnen zakken, ten koste van Riera. Ik zou het jammer vinden maar het hangt wel een beetje in de lucht.

Op het middenveld komt er dan een plekje vrij voor Azzagari, die voetballend meer moet en kan brengen dan Malone.

Wat ook nog kan is Rutten op het middenveld op de plaats van Malone, dan kan Schouten blijven staan.

Oss is trouwens een hele taaie ploeg, die moeten we niet onderschatten.

31   3  
Marco van bavel

Ik ben het ook helemaal niet eens met plastieke annemieke. Om te beginnen waar is haye bij jou in de opstelling?

21   4  
Tegel

Waarom Schouten niet rechtsbuiten en Rutten dus rechtsback en Jetta linksback?

3   7  
Scheids!

Ook met een bijna fitte selectie ben je verplicht om vanavond met de volle buit terug te keren, wil je mee blijven doen om promotie. Almere , de Graafschap en Cambuur laten ook nog wel ergens punten liggen, waar wij ze meenemen!

9   8  
Plastieke annemieke

@ Marco bevel

Uiteraard staat haye erin.

Ik gaf alleen de aanval +10 positie op.

19   3  
@....

Heel mooi nieuws. Ik acht het goed mogelijk dat nu iedereen er weer bij is , versterking in de winterstop niet eens nodig is. Een speler pas volledig inzetten als hij 100 procent opgeknapt is. Wij verder stoppen met het afzeiken van spelers. Opbouwende en oprechte kritiek is wat anders. En fouten mogen gemaakt worden. Zie Riera tegen eindhoven, hij trok zijn fout perfect recht. We hebben ze allemaal nog nodig. De kracht van een team wordt bepaald door de sfeer op de bank. Ook Oss niet onderschatten, wij hebben een elftal dat pas wint als ze er 100 procent voor gaan. Maar als we dat doen hoeven we van geen enkele ploeg uit de keuken te verliezen.

3   7  
Marco van bavel

Plastieke annemieke, dus jij speelt maar met 3 verdedigers?

9   16  
nb.vos

Kaj de rooij Bilate & absoluut Sydney

De man met de acties om de bal voorin te brengen, Bilate als fysieke balvaste spits om de bal voorin vast te houden en Sydney die dan op de goede plek staat om goals te maken.

11   14  
Theoden King

Ik verwacht Sydney er wel weer in. Onze topscorer moet toch in staat worden geacht tegen tob oss, notabene de nummer 17, zijn saldo flink op te poetsen.

13   4  
TvB

Een fitte Rutten zal altijd spelen lijkt me. Ik hoop r-back en Schouten ervoor.
Hopelijk ook wat speelminuten voor de Rooij. Tegen Oss en Dordrecht wat ingespeeld raken voor de wedstrijden tegen gae en Volendam !

14   4  
Mo

Als we Top Oss serieus benaderen, winnen we deze wedstrijd! Anders niet! Top Oss is een stugge, verraderlijke ploeg!!!!

Come in, N.A.C.!!!

8   1  
scheppioni

Met Mo eens !
Altijd wel met Lex starten en proberen gauw de klus te klaren !!
Ik ben benieuwd of we een goed gevolg in oss kunnen gaan geven, dit zou een goeie move in de juiste richting kunnen zijn !!

9   6  
HEckie

Maar geen fitte staf... Het Corona virus sluipt er weer langzaam in....

7   3  
Ouwe Spionkop

Oei de assistenten blijven thuis ivm contact met corona besmette mensen.
Als het maar weer niet in de spelersgroep komt.

0   35  
rubenac

Hopelijk geen Riera in de basis.

1   0  
Braze

Is Immers weer helemaal fit?
Ik zou hem wel eens echt op het middenveld willen zien domineren.

2   0  
Misterbean

Vorig jaar zat ik nog met mijn zoontje op de tribune daar in Oss naast het uit-vak. Met heeeel veel geluk gewonnen toen in de blessuretijd :-)

7   1  
San Marco

Ik snap oprecht niet dat velen weer om Sydney in de basis vragen..... pfff.

Werk nou eens aan vastigheden met je basis en daar hoort hij met zijn vele beperkingen gewoonweg niet bij. Scoren tegen de mindere ploegen in de 16 zal wel lukken hoor.... en dan weer tegen de betere door het ijs zakken. We blijven dan schuiven met de opstelling joh.

2   5  
Nb.vos

Sydney in de basis!

2   5  
San Marco

@NB Vos: Helemaal mee eens. In de basis bij Kozakken Boys of zo.

1   3  
Mika

@San Marco kan je t beter?

Laad alle berichten na dit bericht in