Overal waar we komen

'NAC moet supporters beschermen voor bierdouches, spuug en vuurwerk'

Benn076

Stichting Vak G is boos. Na de incidenten rondom NAC-Willem II van vorig jaar heeft NAC volgens hen helemaal niets geleerd van het in het gareel houden van supporters van de tegenpartij na afloop van de wedstrijd. Met name veiligheidscoördinator Leon Aerssens moet het ontgelden. Met spandoeken en linten werd gisterenavond bij de hoofdingang van het kantoorgebouw van NAC zijn vertrek geëist.

Afgelopen vrijdag liep het bijna weer uit de hand na afloop van de wedstrijd NAC-NEC. Terwijl de spelers nog bezig waren met een ererondje werden de NEC supporters al het stadion uit gelaten. Hierdoor ontstond vrijwel dezelfde situatie als vorig jaar oktober, enkel een hek en een rijtje beveiligers aan de kant van de NAC-supporters hield de supporters van NEC en NAC uit elkaar. Hierdoor konden de gasten uit Nijmegen weer vanalles over het hek gooien en spugen. 

"Dit kan gebeuren omdat het beleid van NAC is om uitsupporters en mensen die Vak G verlaten op hetzelfde moment het stadion uit te laten. Daar gaat het mis en dat zorgt voor gevaarlijke situaties." aldus een vertegenwoordiger van Stichting Vak G in gesprek met Omroep Brabant. De supporters eisen daarom nu het vertrek van veiligheidscoördinator  Leon Aerssens: "De maat is vol. Hij heeft na NAC-Willem II ook aan ons excuus moeten aanbieden. Hij houdt zich niet aan de afspraken en daardoor ontstaan er gevaarlijke situaties."

Stichting Vak G vindt het optreden van Aerssens een schop na aan de supporters die nu thuis zitten met een stadionverbod: "Die hebben wel straf gekregen. Eén fout is genoeg om jarenlang niet meer in het stadion te mogen komen. Maar degene die keer op keer verantwoordelijk is voor de oorzaak van deze toestanden komt er ongestraft mee weg. Die mag kennelijk eindeloos fouten maken. Over onze rug!"

Wij hebben NAC om een reactie gevraagd naar aanleiding van de gebeurtenissen vrijdagavond en de reactie van Stichting Vak G hierop. Deze reactie hebben wij op dit moment nog niet ontvangen. 

Update (14:23)

Zojuist heeft Algemeen Directeur Luuc Eisenga op Twitter het volgende bericht gezet:

 

Bron:
B-Side Rats, Omroep Brabant
Terug naar overzicht
58 Reacties
68    
Tombola Breda

Als de huidige situatie echt zo is zoals in het artikel staat beschreven dan vind ik het niet meer dan terecht dat de supporters daar een punt van maken. Ik ben niet thuis in de beveiliging, maar zelfs een leek kan inzien dat de huidige beveiliging zwaar tekort schiet aan de zijde van de bezoekende supporters. Waarom zijn daar geen maatregelen genomen na het incident van vorig jaar?

Overigens vind ik die stadionverboden vorig jaar alsnog terecht hoor. Ongeacht de aanleiding, wie zijn vuisten laat spreken moet na afloop niet huilen om een straf. Iedereen die daar stond te meppen had op dat moment de keuze om weg te lopen. Het argument zelfverdediging gaat niet op. Ik heb het van een afstand gezien. Het was gewoon een ordinaire knokpartij.

18    
the bingoplayer

Dan zal Depla wel weer te zien zijn bij Pauw, RTL nieuws, DWDD etc etc.

68    
Tombola Breda

Als de huidige situatie echt zo is zoals in het artikel staat beschreven dan vind ik het niet meer dan terecht dat de supporters daar een punt van maken. Ik ben niet thuis in de beveiliging, maar zelfs een leek kan inzien dat de huidige beveiliging zwaar tekort schiet aan de zijde van de bezoekende supporters. Waarom zijn daar geen maatregelen genomen na het incident van vorig jaar?

Overigens vind ik die stadionverboden vorig jaar alsnog terecht hoor. Ongeacht de aanleiding, wie zijn vuisten laat spreken moet na afloop niet huilen om een straf. Iedereen die daar stond te meppen had op dat moment de keuze om weg te lopen. Het argument zelfverdediging gaat niet op. Ik heb het van een afstand gezien. Het was gewoon een ordinaire knokpartij.

37    
Breda

NAC heeft het slechtste uitvak in NL ongeveer vanwege de veiligheid. Mensen worden in een plastic bak gezet omdat het anders blijkbaar levengevaarlijk is.

En dan is er 1 ding dat eventueel kwetsbaar is en dat is het hek tussen G en de uitsupporters achter het vak.

Ook dat is supersimpel op te lossen door gewoon bijv. bussen bumper aan bumper er voor te zetten ofzo. Of beveiliging. Of supporters laten wachten. Je hebt over 1 hek in het hele draaiboek.

En wat doet NAC? Die laten daar gewoon de uitsupporters los zonder enige maatregel. Hoe ongeschikt ben je dan.
Onvoorstelbaar.

55    
Tulp

Een ordinaire knokpartij wellicht, maar bij gevoel van onrecht komen emoties los die leiden tot dit soort zaken. Niemand heeft erom gevraagd om bekogeld te worden met vuurwerk en ander soort projectielen. Onder de sv’s zitten ook een hoop mensen zonder antecedenten, zoals dit netjes gezegd heet. Dat zegt ook een hoop denk ik.
Afgelopen vrijdag werden ik en m’n zoon van 8 getrakteerd op een bierdouche en gespuug. Later is er ook nog vuurwerk over het hek gegooid. Niet iedereen laat dat over zich heen komen. Letterlijk en figuurlijk dus.
Bovendien zijn er n.a.v. W2 afspraken gemaakt en deze zijn dus niet nagekomen. Tegen Excelsior stonden er ook al een paar man tegen het hek te trappen. Er is dus niets verandert.
Als het misgaat en mensen het niet meer pikken worden ze afgeschilderd als een stel losgeslagen hooligans. En
NAC vindt dat prima want dat leidt lekker af van waar het echt om gaat. Want over de gevolgen praten, sv’s en boetes uitdelen kunnen ze als de beste (net als de burgemeester), maar de oorzaak laten ze voor het gemak maar even buiten het verhaal.
2000 man die niet op een normale manier het stadion kunnen verlaten en waarvan dan ook nog verwacht wordt dat ze zich als een stel makke schapen (blijven) gedragen. Het houdt ergens op. Hoelang moeten we discussiëren over zoiets eenvoudigs? Schandalig is het.

-35    
Arie

Tombola

Na je eerste alinea had je moeten stoppen met schrijven.

3    
Fritz Hendriks

Stichting Vak G vindt het optreden van Aerssens een schop na aan de supporters die nu thuis zitten met een stadionverbod: "Die hebben wel straf gekregen. Eén fout is genoeg om jarenlang niet meer in het stadion te mogen komen. Maar degene die keer op keer verantwoordelijk is voor de oorzaak van deze toestanden komt er ongestraft mee weg. Die mag kennelijk eindeloos fouten maken. Over onze rug!"

1. NAC moet voor de veiligheid zorgen van eigen en bezoekende supporters.
2.Eén fout is genoeg om jarenlang niet meer in het stadion te mogen komen..... hoeveel van de gasten die na W2-NAC een SV hebben gehad zijn nooit eerder de fout in gegaan? En hoeveel hebben wel eerder een SV gehad?

1    
Arie

F8Hipster

Ik ben het niet per se oneens met Tombola zn 2e alinea, maar het haalt de kracht van zn 1e weg. Daarnaast is het natuurlijk wel een feit dat tegenwoordig voor elke poep en scheet SV's worden uitgedeeld.

0    
Peer

Mannen, NAC moet uiteraart de nodige maatregelen nemen.
Maar dat rechtvaardigt niemand om geweld te gebruiken.
Je kunt ook gewoon niet ingaan op provocaties. Zegt de trainer ook tegen zijn spelers.
Laten wij als NAC-supporters zien hoe het zou moeten.

5    
sjef de gevulde koek

gewoon te gek voor woorden dat je dit na alle ellende nog een keer laat gebeuren. Buiten het feit dat er wel eens serieus na het uitvak mag worden gekeken. 1 woord drama. Gewoon in de hoek en vak G een stukje groter en alles is opgelost plus meer inkomsten en normaal zicht voor de bezoekende ploeg.

10    
Oosterhout3

@peer

Kun je lezen?

Omdat nac supporters niet reageerden is er niets gebeurd!

Aangezien leon al jaren fouten maakt(al tijden gladde trappen naar uitvak, hek vergeten dicht te doen tegen nec in de playoffs... W2 en nu weer nec)

Ik steun dus hierbij vakg wel!


En sv's worden zo snel uitgedeeld.... Sticker (van bsr) plakken int uitvak ergens in dordt en je hebt een landelijk sv voor minimaal een jaar!

39    
Tulp

@ PEER.. Ik daag je uit om rustig te blijven als je op zo'n manier het stadion uitloopt. Met je kinderen.. of je bejaarde vader of opa voor mijn part. Bovendien is dit afgelopen vrijdag zo gegaan. Precies zoals je zegt..

Vak G lost dit volgens mij nu op zoals de meeste 'weglopers' dit zo graag zien. De NEC'ers werden door vrijwel iedereen op vak G genegeerd, maar dat neemt niet weg dat zij totaal onnodig voor de zoveelste keer zijn blootgesteld aan onnodig gevaar. En nu dus om maatregelen vragen. LA gaat eruit, goedschiks of kwaadschiks. Wat de stichting doet is niets meer en niets minder dan opkomen voor heel vak G. Vrouwen, kinderen, ouderen, mensen zonder of met een verleden als het op SV's aankomt. Het is de omgekeerde wereld dit. De harde kern die vraagt of het klaar kan zijn met dit onnodige gekut. En NAC bagatelliseert de boel. 'De hekken hebben prima gefunctioneerd' is het antwoord van onze kersverse AD. Die steekt z'n kop ook lekker in het zand dus. Als er een stuk vuurwerk in de kraag van een kind terechtkomt hebben we vrij weinig gehad aan dat kut hek. En daarbij komt nog.. zijn wij (als NAC dan toch een bedrijf is) niet gewoon klanten? Klanten die bespuugd en belaagd worden door opzichtig falend veiligheidsbeleid. En elkaar maar dekken daar in dat hoofdgebouw. Die Friese lul is er nog geen jaar en laat al merken naar wie ie liever luistert. Naar LA dus.. i.p.v. 2000 'klanten'. Die is dus ook ongeschikt. Wat een wanvertoning. Een tweet.. een tweet... daar is de kous mee af denkt ie. Wat een slappe lul ben je dan.

Als ie zich zo opstelt kan ie ook actie verwachten. De maat is vol en het zou de rest van de NAC aanhang sieren als ze zich eens solidair zouden verklaren met hun mede NAC'ers op vak G. Het gaat hier nu onderhand al een heel jaar over. Terwijl de oplossing zo ontzettend simpel is.

3    
DunErwt

Depla vanavond in pauw hierover? :-)

1    
DunErwt

@tulp

Volgens een aantal hier zitten er alleen doorgesnoven mensen op vak G.
Die voor alleem ellende zorgen.
Solidariteit hoef je niet verwachten van zon stel leeghoofden. Die ook nog beweren een speciale positie te hebben binnen NAC.

11    
Arie

DunErwt

Velen hier zijn dus al jaren niet op G geweest en snappen geen hol van voetbalcultuur. Alles op G wordt continu in de verdomhoek gestopt, terwijl de ene flater na de ander wordt geslagen.

10    
Dino Zoff

Waar ik het meeste van opkijk is dat die Leon Aerssens er nog steeds zit. Die hadden ze toendertijd al samen met Mommers met kop en kont het Rat Verlegh uit moeten donderen en een regioverbod voor het leven moeten geven.

Dat hij nu weer opzichtig faalt is geen verrassing, maar dat het bestuur wederom de hand boven zijn hoofd houdt wel.

Goede actie van de SV!

4    
Arie

Het feit dat Leon een ex-wout is speelt vast niet mee in het verdedigen van zijn positie door de jaren heen.

21    
Des NAC's

Genoeg domme generaliserende reactie hier weer. Wat feiten:

ik liep zelf naar buiten toen het gebeurde en kreeg een stuk vuurwerk tegen mijn jas. Ook vaders/opa's met kinderen werden bekogeld. Wat opviel is dat weinigen zich lieten provoceren en er sociale controle was om dat ook niet laten te gebeuren. De ME was alweer in aantocht (richting NAC zijde) maar bleef staan gelukkig bij de SVB.

Wat me mateloos irriteert is dat de verbeterpunten n.a.v. de vorige keer alleen het aanpakken van de relschoppers (en dit breeduit in de media laten zien) was maar niet het oplossen van het onderliggende probleem was. Puur politiek handelen dus. Dit terwijl diezelfde politiek toch moet zorgen voor een veilig avondje NAC. Helaas heeft dit laatste de evaluatie niet gehaald....

Wat de actie betreft begrijp ik die volkomen, zou zelf mijn aanpak niet zijn maar soit.. Ik begrijp alleen niet dat gezien het feit dat Stichting Vak-G in de clubraad zit, dit niet met spoed aldaar geagendeerd wordt en van daaruit acute actie ondernomen wordt.

8    
geelzwartwit

NAC gaat zelf maar eens met de billen bloot.

Een AD die Twitter kiest als communicatiemiddel naar de wereld (het riool van social media)... Ik blijf het amateuristisch vinden.

Is er geen persvoorlichter?

Er zal wel een duurzame polder oplossing komen waarbij er hier en daar wat pleistertjes geplakt worden en verder worden de supporters erg gewaardeerd. En zitten we in een proces ofzo waar van fouten geleerd moet worden bla

6    
TheBelg

De veiligheidscoördinator en dus bij uitbreiding het NAC bestuur, mag ik hier echt wel nalatigheid aangerekend worden. Bij élke club zitten figuren die er plezier uit halen om anderen uit te dagen of er een confrontatie mee aan willen gaan. Maar niet vergeten dat bij beide clans ook supporters zijn die gewoon willen supporteren, en dat er bij beide clans ook kinderen aanwezig zijn. Een beetje willekeurig gevaarlijke dingen over een weer gooien, terwijl je eigenlijk in een val zit, is natuurlijk kansloos. Er is maar 1 oplossing : tegenpartij kwartiertje laten zitten, Vak G ontruimen, en dan tegenpartij er uit. Kan G meteen laten zien dat ze enkel reageren op uitlokkingen van de andere kant van het hek, en zelf geen aanleiding geven tot baldadigheden, door na de wedstrijd rustig richting Bea of binnenstad te trekken ...

6    
fvf6

Ik heb na NAC-w11 ook al gezegd de uitsupporters na afloop van de wedstrijd minimaal een half uur op het vak houden en of rondom de trap waar ze hun vak verlaten een hekwerk plaatsen waarin alleen een bus kan komen , en de uitsupporters niet links of rechts weg kunnen glippen maar alleen de bus instappen

-9    
Cees

Als je alle reacties leest lijkt het wel hogere wiskunde. Hoe simpel kan het zijn? Bezoekende supportersgroepen (georganiseerd) die zich misdragen, bijv. drie seizoenen weren in “desbetreffend” stadion! Ja, de goeie moeten het dan maar met de slechte beschieten

De mensen die vroeger als liefhebber rustig naar een potje voetbal gingen kijken. Die kunnen al jaren niet meer spontaan op eigen gelegenheid naar o.a uitwedstrijden. Hoe komt dat?

-10    
Cees

Als je alle reacties leest lijkt het wel hogere wiskunde. Hoe simpel kan het zijn? Bezoekende supportersgroepen (georganiseerd) die zich misdragen, bijv. drie seizoenen weren in “desbetreffend” stadion! Ja, de goeie moeten het dan maar met de slechte beschieten

De mensen die vroeger als liefhebber rustig naar een potje voetbal gingen kijken. Die kunnen al jaren niet meer spontaan op eigen gelegenheid naar o.a uitwedstrijden. Hoe komt dat?

12    
Arie

"De mensen die vroeger als liefhebber rustig naar een potje voetbal gingen kijken."

Vroeger gebeurde er veel en veel meer bij de voetbal, maar toen heerste er nog niet zo'n betuttelende wijvenstemming in dit land. Over vroeger spreken als argument maakt je dus totaal ongeloofwaardig.

-2    
NAC4Ever

"Dit kan gebeuren omdat het beleid van NAC is om uitsupporters en mensen die Vak G verlaten op hetzelfde moment het stadion uit te laten. Daar gaat het mis en dat zorgt voor gevaarlijke situaties."

Zo werkt het inderdaad vaak en hierdoor zou NAC inderdaad de uitsupporters langer in het uitvak moeten houden.
Maar het is toch belachelijk dat het uitvak en Vak G niet tegelijkertijd het stadion uit kunnen? Even los van wie er begint. Volwassen mensen hoeven zich niet als beesten te gedragen enkel omdat de ander voor een andere club is.

Verder ben ik het eens met Tombola Breda. Iedereen die mee heeft gevochten tegen de 'supporters' van Willem 2 had ook weg kunnen lopen. Had je geen stadionverbod gehad.
Neemt de fout van NAC niet weg. Maar nogmaals, vind het belachelijk dat het niet kan op de manier zoals NAC het uitvoert.

13    
7Hills

@NAC4Ever

In een ideale wereld zou dit inderdaad niet gebeuren. Maar we leven nu eenmaal niet in een ideale wereld. Dit 'probleem' is er een van alle tijden. Dus naïef om te denken dat je dit met een 'foei' af kunt doen.

Snap echt niet waarom je de uit supporters niet pas na een minuut of 20 laat gaan. Heb nog geen enkel argument voorbij zien komen waarom je dat niet zou willen.

De vorige keer werd door iedereen met een beschuldigende vinger naar de supporters van Vak G gewezen, die moesten aangepakt worden. Nu geven de supporters zélf aan dat er zaken moeten veranderen dus zou het schandalig zijn als NAC hier geen gehoor aan zou geven.

-2    
ome cor

Als ze nu eens wat hekken van achter de Stada als 2 hek weg zetten aan beide kanten van het uitvak.
Dan komen de gekkies uit het uitvak niet direct achter de poort waar NACfans langs lopen.

En een fatsoenlijk uitvak maken zodat zowel de bezoekende fans normaal ontvangen en behandeld kunnen worden, als dat het de plaatsen in het veel te vaak leeg staande vak-i gewoon in de verkoop kunnen.

Neem eens een kijkje bij andere eerste divisieclubs en in de eredivisie.
Zo moeilijk kan het toch niet zijn om gasten gastvrij te ontvangen én eigen supporters veilig gescheiden te kunnen houden van de gekkies die er tussen zitten.

1    
Abuela

Zo te lezen hebben zei in ieder geval meer hersencellen dan jou oma.

8    
Tulp

Bedankt OMA.. met mijn hersencellen zit het wel goed hoor. Misschien kan je even toelichten waarom wij volgens jou 'calimero's' zijn (?). Wie zijn er dan zo groot en waarom voelen wij ons volgens jou dan zo klein? Omdat we een gevaarlijke situatie aankaarten en al een jaar lang in de zeik genomen worden door onze 'chef veiligheid'?

Figuren zoals jij die vol minachting en vooroordelen dit soort tekstjes plaatsen zijn volgens mij per definitie al niet heel slim. Die omgeven zich meestal alleen met dezelfde soort types waardoor ze het gevoel krijgen beter te zijn dan anderen. Het komt niet bepaald intelligent over als je het mij vraagt. Maar misschien ben je wel zo goed ontwikkeld dat je een foutje (of niet zo'n zinvolle bijdrage) kunt toegeven. Ik verwacht van niet en dat is dan weer een vooroordeel van mijn kant. Maar je hebt zelf de toon gezet met je enorme overschot aan hersencellen.

-8    
willem 4,5

@ erwtje. Ga hulp zoeken jongen. Uit Johannes vers 14.

8    
Habe

Ivm met een feestje waar ik nog naar toe moest liep ik al vrij snel na de wedstrijd het stadion uit. Komend vanuit vak F zag ik inderdaad vuurwerk over het hek komen. Hierdoor heel even blijven staan en zag ook meteen al 2 NEC supporters aan het hek hangen en met riemen naar beneden slaan. Gelukkig liepen de meeste NAC supporters gewoon door!! Zoals gezegd kwam ik uit vak F , was ik niet doorgesnoven en/of bezopen.

-1    
NAC4Ever

@7HILLS
We leven inderdaad niet de ideale wereld. Maar dit en het feit dat dit soort zaken van alle tijden zijn wil niet zeggen dat we het normaal moeten vinden.

Ik wil het handelen van NAC en dr supporters juist niet afdoen met een 'foei'. Vind dat beide groepen zich in de spiegel aan moeten durven kijken en dat er gepaste straffen uitgedeelt moeten kunnen worden.
Ik denk dit ons in ieder geval dichterbij bij een situatie brengt waarin supporters elkaar niet gaan meppen omdat de ander voor een andere club is.

Wat ik heb begrepen zaten suppoters zeg maar voor de oorlog door elkaar. Nou hoeft dat van mij niet. Vind het juist wel mooi dat het 'wij tegen zij' is. (Uiteraard zonder geweld).
Maar waarom zouden we er op zijn minst niet naar streven dat supporters door elkaar kunnen lopen?

17    
Buurman

Probleem is dat men bij NAC niet durft de uit supporters na de wedstrijd 15 minuten in hun vak te houden. Zo hoort het en zo doet men het overal. Het ging om die reden tegen w2 gierend mis en tegen NEC ging het om dezelfde reden bijna weer mis. Gelukkig werd er vrijdag door de NAC supporters niet gereageerd op de misselijke provocaties. Maar wat gebeurt hier op de site; in plaats van schouder aan schouder op te trekken zien een aantal weer hun kans VAK G te stigmatiseren. Waardeloos en ONEERLIJK. TULP heeft groot gelijk. Dun Erwt ook.

7    
Mafkees

Ik kwam met vrouw en kind van F9 af en inderdaad waren het de boefjes van NEC en niet die van NAC. Het is heel leuk om dan te zeggen "waar 2 vechten hebben 2 schuld", maar dat is niet helemaal dair.
Als trouwens de pleuris daar los breekt omdat sommigen (die van NEC dus) niet normaal naar een bus kunnen lopen , dan kom ik in de zooi terecht aan die kant van het stadion. En met mij mijn vrouw en kind. En geloif me, die willen dat echt niet (ik ook niet trouwens).

Kunnen we moralistisch gaan lullen dat dat eigenlijk allemaal helemaal niet MAG,maar feit is dat er eencelligen bestaan die dat niet zo goed begrijpen.
In dit geval NEC mannetjes die zich beschermd voelden door een hoog hek. Laatste keer dat die met een groep door datzelfde hek kwamen wisten ze niet hoe snel ze weer naar binnen dat hek moesten vluchten. Ik snap dus het hele doel van hun gedrag niet zo goed. En ik snap nog veel minder dat deze situatie nog voor kan komen en nu weer weggewuifd lijkt te worden.

5    
DunErwt

@willem2 4,5

Voor iemand die vooral inhoud eist omdat je een zelfbenoemde speciale positie denkt te hebben, vind ik je (voor de zoveelste keer) inhoudloos.

Volgend bericht ga je weer schelden zoals gewoonlijk of je zegt dat ik scheld. Maar dat verhaaltje kennen we nu al wel.

Hou je bezig met duimpjes want dat vindt je o zoooo belangrijk of stond je er nou boven? Whoehahaha
Slaap lekker opschieten naar bed bijna 21uur, dat is al veeeeel te laat voor jou doen

14    
Paul

Te gek voor woorden dat nac niet heeft geleerd van fouten van het verleden en niet luisteren naar de supporters. Als ik het stadion uit loop en een maf van nec of een andere club raakt mij of mijn zoon met een riem, dan zal ik er alles aan doen om hem terug te pakken! En ben geen doorgesnoven zatlap.
Stel dat je op straat zonder reden wordt geslagen, of je zoontje wordt onder gespuugd of bekogeld , moet je dan ook gewoon door lopen?! Die maf van een Leon moet eruit en nac moet concessies maken met doe gasten die een sv hebben gekregen!

7    
Wvb

Voor iedereen die zo makelijk praat waar 2 vechten hebben 2 schuld... als je zie dat er vuurwerk gegooid word, en dat neer zie komen op nog geen halve meter van een manneke van een jaar of 7/8... dan gaat je bloed koken..

-8    
willem 4,5

@ erwtje. Laat je behandelen jochie. Uit Petrus vers 15.

-4    
MAkro

@ tombola, lekkere supporter bende gij, met het toe kijken, we weten allemaal dat de fout lag bij beveiliging nac en stillem 2, dus jij laat gewoon je mede supporters in de steek, die voor hun club en stad opkomen

4    
D

Het kwalijke aan dit hele verhaal is dat de uit-supporters direct na de wedstrijd worden losgelaten zodat zij zich 'thuisvoelen'. Net zoals dat er bier wordt geschonken in het uitvak. Een soort goedmakertjes voor het waardeloze zicht met plastic wand/visnet ervoor.

Het wordt echt eens tijd dat wij als supporters serieus actie gaan ondernemen tegen dit belachelijke uitvak.

1    
NAC4Ever

@MAKRO
Roep jij nou op om mee te gaan knokken?

Dat waren overigens geen supporters, maar een stel gekke die het voor de rest verpesten.

2    
Rotterdammert

Het ging al mis bij het hele idee om het uitvak aan te passen. Vanaf dat punt zijn er veel fouten gemaakt. Een typisch voorbeeld als je een kantoorpik tekeningen laat maken voor de praktijk waar ie nooit was.

- uitsupporters langer laten zitten
- aparte sluis uit uitvak waar bussen met deur op aansluiten
- dubbel hekwerk waardoor buffervak
- net boven hekwerk.
En dit schud ik enkel uit de mooi, hoe simpel kan het dan zijn als er een paar echt voor gaan zitten...

5    
Buurman

Beste Willem4.5 Op een voetbalsite gaan gooien met bijbelteksten is nogal ongepast vind ik.

-5    
Fritz Hendriks

Ik lees hier als 1 van de beste oplossingen dat de uitsupporters laten het uitvak moeten verlaten zodat er geen eventuele confrontatie kan zijn met Vak G. Maar het Vak G cafe is dan ook nog open? Ik denk dat dat de oplossing niet is, maar een buffer maken tussen dat hek en uitsupporters. Laten we aub overigens niet de schuld van knokken en vechten bij een ander leggen...

7    
Buurman

Van sommigen reacties zakt mijn broek echt af. Casus. “ Je loopt op straat te wandelen en winkels te kijken. Gezellig. Plots staan enkele mensen rond je heen die je beginnen uit te schelden ,naar je te slaan , je te bekogelen met vuurwerk en anderen rommel en zijn duidelijk uit op een fikse confrontatie. De gealarmeerde politie komt er tussen staan. Wel met de gezichten uitsluitend naar jou gericht. Dat vind je best raar. Als je nadien een klacht tegen deze onverlaten wilt indienen maakt de politie het af met “ Beste mijnheer “ “ twee vechten , twee schuld “, ons valt niks te verwijten. “ Vraag ; wat gaat er hier juridisch en menselijk en communicatief allemaal fout , wat adviseert u de lastig gevallen man om te doen ?

-1    
Buurman

sommige reacties.

-6    
willem 4,5

Beste @Buurman. Als ik lees wat er hier af en toe gepost wordt aan gescheld, getier en verwensingen die ik liever niet herhaal, vind ik mijn post nogal meevallen. Misschien moeten sommigen de Bijbel er maar een écht bij pakken, zal het zalvende niveau van de site ten goede komen denk ik.

-2    
Arie

BSR Edit: Hou het normaal en beschaafd a.u.b.

-5    
willem 4,5

@ Dat bedoel de ik nou, jouw reactie is precies waar het over gaat. Schelden en voor de rest lulpraat uitslaan. En wat dat 'dank je' geloof je het zelf? Echt een reactie van iemand die zomaar wat uit z,n nek lult! En........ schelden is een teken van zwakte, of ben jij zo niet opgevoed?

3    
drsMarcellus

Een veiligheidscoordinator die zijn werk zo doet als dat LA het doet was bij mij die baan allang kwijt geweest. Hoe krijg je het in je hoofd uitsupporters tegelijk met de rest het stadion uit te laten lopen? En als je dat dan koste wat kost wil blijven volhouden, zorg er dan in ieder geval dan toch voor dat de twee groepen nooit dichter bij elkaar kunnen komen dan 25 meter. Is heel simpel op te lossen hoor Leon.
1: Laat het toegangshek van Vak-G dicht na afloop van de wedstrijd en laat die mensen naar buiten door de poorten van de eretribune.
2: Zorg dat er een tweede bufferhek komt tussen het al bestaande hek bij Vak-G en het uitvak.

Maar het beste zou zijn om onze gasten een minuut of 20 langer te laten genieten van het uitzicht in ons prachtige stadion.

0    
DunErwt

BSR Edit: Klaar nu met het gezeik op elkaar. Volgende keer off-topic = ban

0    
DunErwt

BSR Edit: Klaar nu met het gezeik op elkaar. Volgende keer off-topic = ban

3    
Buurman

Beste drs. Marcellus. Je hebt helemaal gelijk. Probleem is echter dat de uitsupporters in hun vak houden is weggelegd bij de NAC beveiligers c.q. suppoosten, want de politie staat ...... aan de verkeerde kant van het hek met de koppen volledig gefocust op de NAC supporters. De uitsupporters kunnen doen waar ze zin in hebben. Bij andere clubs met grote groepen uitsupporters is al enkele jaren bekend dat je bij NAC zo het uitvak uit mag lopen “want de stewards van NAC doen toch niks. “ En dan krijg je dus problemen die ...... NAC tracht af te wenden op de eigen supporters. En ze hebben een gemakkelijk slachtoffer , VAK G waar louter vooroordelen tegen zijn. Beste mede supporters ik ben geen propagandist van VAK G , maar ik heb een afschuw voor onrechtvaardigheid. Ik ben voor geen enkel vak propagandist. NAC supporters zijn voor mij allemaal gelijk.

0    
Arie

Dat laatste Buurman komt ook door de maatschappelijke tak van NAC, waardoor broekies zonder of voor hun opleiding mogen stewarden. Ben het hele seizoen nog geen enkele keer gefouilleerd. Volgende keer maar eens een krat goed bier meenemen, kijken of ze onder de indruk zijn. Waarschijnlijk niet.

0    
willem 4,5

BSR Edit: Klaar nu met het gezeik op elkaar. Volgende keer off-topic = ban

0    
DunErwt

BSR Edit: Klaar nu met het gezeik op elkaar. Volgende keer off-topic = ban

0    
DunErwt

BSR Edit: Klaar nu met het gezeik op elkaar. Volgende keer off-topic = ban

2    
Jan Bril

We kunnen hier met z’n allen de kop
Eisen van Leon Aerssens maar de hoogste baas, ene Eisenga, vindt dat er niks aan de hand was. Prima hek, verder niet zeiken supportjes uit vak G. Voor jullie 1.000 andere supporters.

Die man redeneert werkelijk zo. Anders had hij wel iets gezegd over ongelukkige samenloop van omstandigheden waaruit we lessen moeten trekken. Aan dit baasje gaan wij ons als supporters nog blauw ergeren. Hopelijk wordt hij eerder buiten getrapt dan in Heerenveen.

Laad alle berichten na dit bericht in