Wij gaan niet opzij

NAC Museum op zoek naar bijzondere verhalen over gewonnen bekerfinale 1973

Gerrit

Vorig jaar kwam het NAC Museum met een bijzonder boek over het seizoen 1920-1921, het seizoen waarin NAC de titel Kampioen van Nederland veroverde. Onder de titel: 'Dagboek van de Kampioen - NAC kampioen van Nederland' vertelde men het unieke verhaal over de weg naar het kampioenschap van onze club. Nu is het NAC Museum bezig met het verzamelen van nieuwe verhalen en beeldmaterialen.

Het museum is namelijk wederom aan de slag gegaan om een andere bijzondere prestatie van onze club zo uitgebreid mogelijk vast te leggen. Volgend jaar is het vijftig jaar geleden dat onze club op 31 mei in de bekerfinale NEC met 2-0 versloeg. Het museum heeft daarom een oproep geplaatst om alle anekdotes, relikwieën, en originele foto’s van die tijd te verzamelen zodat het een mooi boek kan samenstellen en uit kan geven onder de titel: ‘Dagboek van de bekerwinnaar.’

Het NAC Museum verzoekt dan ook om deze, zoals het verhaal dat het bier al voor aanvang op was, in te sturen. Dit kan via social media of via mail: [email protected]

Zoals het museum zelf ook schrijft: “Wellicht dat oudere familieleden van U, personen die niet op social media zitten, ons kunnen helpen en is juist uw vader of moeder de persoon die ons kan helpen. Of grootouder. Of buurman.”

HUP NAC!

Bron:
B-Side Rats, NAC Museum
22 Reacties
54   7  
Scheppioni

Ik ben echt trots op ons NAC museum !!!👊💛🖤 sjapooo mannen !👍

54   7  
Scheppioni

Ik ben echt trots op ons NAC museum !!!👊💛🖤 sjapooo mannen !👍

13   0  
Derk

Prachtig werk van die mannen!

39   2  
Dun Henk

Om medische redenen heb ik dat toen verstek moeten laten gaan helaas, ik was nog niet geboren 😕!

14   3  
Babosje

Maakt niet uit Den Henk ik was -4 en kan het me nog vaag herinneren! Toptijd, het was een geweldige wedstrijd en het bier was al na het 1e fluitsignaal uitverkocht!

4   28  
Mo

Helmondsport is van plan om Beugelsdijk binnen te hengelen ....

9   0  
Fonzo999

Ik was erbij. Ik was 17. We vertrokken met een hele lange sliert bussen van het Chassė veld. Alle ouwe meuk was van stal gehaald. Wel een hele mooie avond. Tegen PSV was het ietsje minder.

13   24  
Frits

De investering van Helmondsport in de selectie is van een hoger niveau dan dat van ons NAC!

9   3  
Kopspion

@Babosje, al voor het eerste fluitsignaal was het bier op hoor 🍺

@Fonzo, ik was een jaar jonger dan jij toen en zat ook in 1 van die bussen
En ook in ‘74 was ik erbij (6-0 dacht ik)

13   5  
BREDA 1965

Ik mocht niet van mijn vader,tranen met tuiten gehuild...

23   9  
Tip

Mijn mooiste herinnering. In dat seizoen ook 2x gewonnen van wereldkampioen Ajax. Beide keren thuis, voor de beker en de competitie. NAC speelde zeer uitgekiend want NEC had echt een (veel) betere ploeg. NEC was subtop en NAC was nog in strijd tegen degradatie. Voor mij was die wedstrijd een les dat je met een uitgekiende tactiek en veel NOAD nooit hoeft te verliezen. Geluk dwing je dan ook af. Overigens had NAC best goeie spelers : Bish , Brouwers , Vreysen, Bouwmeester jr. , Quaars, Dierckx, Atie Grauwmans, Delmotte, Bakker, Jan de Jong en Jantje Blom die inviel voor Jan van Gorp. Allemaal semi-profs. Ik noem ze allemaal maar , kan het niet over mijn hart krijgen er 1 over te slaan.

16   1  
Real Robert

In die tijd is eigenlijk alles legendarisch.
Zoals de uitwedstrijd tegen Magdeburg, waar bij de grensovergang met de DDR, uren wachten, een horde NAC-supporters de bus verliet, waaronder ikzelf, om in de sneeuw en tussen het prikkeldraad, de blaas te legen, de vopo's in verbijstering en paniek toekijkend.

16   7  
Ouwe Spionkop

Dat was in de tijd van de ouwe Spionkop mensen.
Maar even ooer de huidge tijd.
De deal met Marijnissen en Velthuis was toch al rond? Dat hoorden we vorige week. Kwestie van hooguit een paar dagen.
We zijn al meer dan een week verder.
Ik vraag me af waarom dit zo lang duurt en of er een klink in de kabel is gekomen?

0   2  
Kopspion

@realrobert, die wedstrijd tegen Magdenburg hadden we ook nog moeten winnen !
Ik weet nog goed dat er eigenlijk een ingooi voor ons was maar dat die moffen snel ingooiden waaruit tien het enige doelpunt kwam ( als ik me niet vergis was het Sparwasser die scoorde)
En volgens mij heeft Magdenburg toen ook nog die Europacup gewonnen ?

7   1  
Kopspion

En ouwe, inderdaad nog de oude spionkop toendertijd !
Vond ik eigenlijk nog gaver dan daarna de B-Side
Ben ook nog lang blijven staan op die oude gammele verzakte stenen 😂

2   2  
Theoden King

Ik zou graag een anekdote delen, maar dit was zelfs voor mijn tijd.

5   0  
gjoewie

Kopspion, ik weet niet welke wedstrijd je gezien hebt, maar FC Magdeburg tegen NAC eindigde in 2-0. De thuiswedstrijd hadden we met 0-0 gelijk gespeeld. FC Magdeburg won wel de Europacup 2 in dat seizoen.

8   4  
Tip

NAC speelde thuis en uit in Magdeburg erg goed. De beslissing was inderdaad dat NAC een ingooi liet lopen. Magdeburg won de Europacup 2 uiteindelijk met als vedette Jürgen Sparwasser. Die naam doet me altijd denken aan Paul Gascoine 😎

5   2  
Thuurke

Kom gewoon eens langs bij RFC Raamsdonksveer daar speelt Jantje Blom nog bij de veteranen - dus kijk op thuiswedstrijd en als za6 thuis speelt zie je Jan spelen - ook in onze kantine een heerlijk pilsje om herinneringen op te halen - kom je met een grote groep even waarschuwing geven dan zorgen we ervoor de tank vol is

5   3  
Maikel_Nac

Ex-NAC: Jelle ten Rouwelaar verhuist samen met Kompany naar Burnley

4   3  
Tip

Kan het kloppen dat Jantje Blom toen van Good Luck kwam ? Mooi dat hij nog balt.

4   1  
Nacman

Ik was 16 en voor de eerste keer zo zat als een kanon wat hebben we gefeest toen .
Grandioos!!!!!!!!!

6   3  
Lowie

Ik was er bij, was 15 samen met mijn vader.
Een sliert bussen van Breda naar Rotterdam, de hele A16 bezet.
Daar waar de A15 aansluit op de A16 kwamen ook de NEC bussen tesamen. Vanaf dat punt tot aan de kuip bezetters slierten met bussen de hele A16. Het feest begon toen al, deinende bussen van links naar rechts zwieren, het leek wel een bussendans.
Ook op de terugweg, maarcdan 1 rijstrook feestende bussen op de andere rijstrook rouwende bussen en bij de splitsing naar de A15 was het....houdoe en bedankt, ole ole.

Laad alle berichten na dit bericht in