NAC O21 gepromoveerd na zege bij NEC

Masthow

NAC O21 heeft zich dankzij een 4-3 zege op directe concurrent NEC verzekerd van promotie naar het hoogste niveau. De ploeg van Marvin van der Valk had nog een punt nodig om de Nijmegenaren achter zich te houden.

NAC begon goed aan de uitwedstrijd. Rached tikte een vroege voorzet net naast en Kotzebue schoot vanaf rechts de bal centimeters voorlangs. Na bijna een half uur spelen haalde Silva uit vanaf de rand van het strafschopgebied, maar zijn schot spatte uiteen op de lat.

Tegen de verhouding in kwam NEC zo'n tien minuten voor rust op voorsprong. Een teruggelegde voorzet vanaf rechts werd in de verre hoek geschoven. NAC toonde veerkracht en nog voor rust werd de stand weer gelijk getrokken. Na een mooie steekpass kwam Rached één op één met de keeper te staan. De spits tikte de bal slim langs de uitgekomen doelman.

Al vroeg in de tweede helft zette Omgba NAC op voorsprong. NEC creëerde niet veel kansen meer en in de slotfase leek Omgba de wedstrijd definitief te beslissen. Van net binnen het strafschopgebied schoot hij raak in de rechterhoek. Kort daarna scoorde invaller Jaddi uit een counter zelfs nog de 1-4. Daarmee leek de buit wel binnen, maar het werd in de extra tijd nog spannend. NEC kwam terug tot 3-4 en Van Lare hield met een knappe redding NAC op voorsprong. Verder hield de ploeg stand en kon er na afloop een feestje worden gevierd.