Wij gaan niet opzij

NAC O21 pakt koppositie na ruime zege

Masthow

In een direct duel om de eerste plaats heeft NAC O21 zaterdagmiddag afgerekend met Roda JC. De ploeg van Johan Gabriëls won met 5-1. Drie doelpunten binnen vijf minuten zorgden voor de knock-out.

De twee ploegen stonden na zes wedstrijden op twaalf punten en deelden daarmee de eerste plaats. Roda stond op doelsaldo echter bovenaan. De Limburgers begonnen ook iets beter aan de wedstrijd. Ze konden de vrije trappen en corners alleen niet omzetten in doelpogingen. Het eerste gevaarlijke schot werd door doelman Van Lare op de buitenkant van de paal getikt. NAC kwam daarna goed weg toen Roda na balverlies van Kokkeel de bal op het dak van het doel lobde.

NAC beet wat meer van zich af en nam het overwicht in de wedstrijd over. Lourens had de score moeten openen, maar hij stuitte op de keeper. Chouradi raakte in de rebound de paal. Halverwege de eerste helft was het wel raak. Versluis volleerde een voorzet van Lourens binnen, al leek het een houdbare bal. NAC was vervolgens beter, maar ging toch met een gelijke stand rusten. Roda profiteerde van een slippertje van Valerius. De spits rondde feilloos af.

Na rust lag het tempo niet al te hoog. Er werden weinig kansen gecreëerd. Van Lare, die weinig te doen had deze middag, redde op een schotje en Versluis kopte een corner meters naast. Het was wachten tot een ploeg het initiatief weer zou pakken. Die ploeg werd NAC.

Drie keer raak
Na kansjes van Rached en Lourens kwam de 2-1 van de schoen van de aanvoerder. Gilles Joannes, die na dit seizoen de jeugdopleiding verlaat voor Baronie, reageerde het snelst bij een rebound. Twee minuten later werd de marge vergroot. Versluis onderschepte een te korte pass, Lourens krulde de bal in de verre hoek. De eerstvolgende aanval was weer raak. Chouradi draaide zijn tegenstander dol en leverde de bal af bij Mol. Net terug van een blessure schoof de middenvelder de bal in het lege doel.

Roda was het kwijt en NAC liet het na om de score nog pijnlijker te maken. Chouradi raakte de lat en Ismaïl-Mahamed schoot uit een scherpe hoek op de keeper. In de extra tijd werd het toch 5-1. De doelman van Roda ging bij een corner knullig onder de bal door, waarna zijn eigen verdediger de bal over de lijn gleed. Met de vijfde zege op rij pakt NAC halverwege de voorjaarsreeks de eerste plaats. De voorsprong op de nieuwe nummer twee ADO is één punt.

Opstelling:
Van Lare; De Wijs, Mendes Delgado, Valerius, Kokkeel (88’ Sloots); Joannes © (82’ Ismaïl-Mahamed), Versluis (82’ Jochems), Grabovac (88’ Van Laere); Lourens, Rached (67’ Mol), Chouradi

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
B-Side Stats: NAC - VVV Venlo (1-0) 29 reacties
7 Reacties
4   0  
Charpie

Prima!
We kunnen dus van Roda winnen.....

4   0  
Charpie

Prima!
We kunnen dus van Roda winnen.....

1   0  
Looisty

Laat het een mooie voorbode zijn!

1   1  
Matc

***, maar wat een klas akkoord die Cuco. Lees bericht in De Stem.

2   0  
Matc

Opnieuw! Wat een gast die Martina, lees net het stuk in De Stem. Een speler die echt met NAC bezig is.

1   0  
Marti

Roda - NAC zaterdag op espn TV 423

0   0  
Ed

Martina, geeft het voorbeeld. In deze fase van de competitie staat NAC op 1.
Interlands (oefenpotjes) staan op 2.

1   0  
scheppioni

Proficiat en goed bezig jonge NaCCer's ! Wat is er met Mekkaoui ??

Laad alle berichten na dit bericht in