Wij gaan niet opzij

'NAC toont interesse in besuijen'

Mafkees Jr.

NAC heeft interesse in Vicente Besuijen van FC Emmen. De speler die afgelopen dinsdag nog een penalty benutte om NAC op gelijke hoogte te houden zou een serieuze optie zijn voor volgend seizoen, zo meldt VI-journalist Joost Blaauwhof.

De in Colombia geboren Nederlander wordt sinds de winterstop verhuurd aan de Emmenaren door Aberdeen FC. Hoewel hij tegen NAC op de positie achter de spits stond, kan hij ook op beide flanken uit de voeten. Vorig seizoen werd Besuijen ook al verhuurd door Aberdeen, toen aan Excelsior. Veel perspectief lijkt de rappe buitenspeler zodoende niet te hebben in Schotland.

Besuijen begon zijn profcarrière in 2020 bij ADO Den Haag, waar hij in het eerste kwam via de jeugdopleiding van AS Roma. In 31 wedstrijden voor de club uit de hofstad wist hij één keer te scoren en gaf hij vier keer de laatste pass voor een goal. Tijdens zijn tweede seizoen voor ADO Den Haag speelde hij 25 keer waarin hij zes keer het net vond en zeven keer een assist op zijn naam schreef. Na dat seizoen maakte hij de overstap naar Schotland waar hij een contract tekende bij Aberdeen FC. Daar kwam hij in een half jaar zeventien keer aan spelen toe en scoorde twee goals. Het half jaar erop stond hij 25 keer op het veld hij, scoorde zeven keer en gaf twee assists alvorens aan Excelsior Rotterdam verhuurd te worden. Daar kwam hij maar twee wedstrijden aan spelen toe. Dit seizoen word hij verhuurd aan FC Emmen waar hij in achttien wedstrijden acht keer scoorde en één assist gaf. In de play offs staat de teller op drie, één per wedstrijd dus.

Op een opmerking van Ferry de Bont in voetbalpodcast ‘De Eerste de Beste’ over NAC bleek Besuijen gecharmeerd te zijn van de Bredase trots. “Ik vind NAC een hele mooie club. Ze hebben mooie supporters en het leeft er altijd. Ik vind het gewoon mooi om daar als voetballer een potje te spelen” Deze woorden herhaalde hij gister ook nog een keer voor de camera bij ESPN.

Bron:
B-Side Rats, ESPN, De Eerste de Beste, Joost Blaauwhof
49 Reacties
15   2  
Ray

Mooi manneke. Leuk interview gisteren bij ESPN. Zou hier prima passen. Vriend van Boy Kemper. Samen de boel opschudden. Super irritant om tegen te spelen maar goed om in je elftal te hebben

15   2  
Ray

Mooi manneke. Leuk interview gisteren bij ESPN. Zou hier prima passen. Vriend van Boy Kemper. Samen de boel opschudden. Super irritant om tegen te spelen maar goed om in je elftal te hebben

15   4  
Wanny

Robert Maaskant-achtige tactieken. Vlak voor een belangrijke wedstrijd interesse tonen in spelers van de tegenstander.

8   1  
Tinus

Heerlijk ventje wel. Bloed irritant, maar heel gevaarlijk. Heb hem de afgelopen dagen al een aantal keren horen roepen hoe mooie club hij NAC vindt.

4   6  
Malle

Spelen dan onderhand met 6 spelers die verdedigend 0 brengen

0   5  
fvf6

leuke voetballer , maar hij reageerde wel smilend naar de ere tribune nadat hij werd uitgejouwd na ,wat irritant geduw .

3   6  
fvf6

Hij vond de NAC supporters toch niet zo aardig nadat hij werd uitgejouwd nadat hij zich irritant gedroeg en een misselijke lach op zijn gezicht liet verschijnen

5   1  
Dun Henk

Vond hem behoorlijk irritant gisteren maar om hem in je team te hebben zou dan weer niet erg zijn.

2   4  
De Beul van Etten

Hij schoot die pingel erin, maar dat was ook wel alles. Verder wel snel en sterk aan de bal, mijn gevoel zegt dit is een speler te te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Maar goed, spelers met een krasje renderen vaak goed bij NAC.

0   1  
Youssef

@malle; dat is een gebrek dat een coach/trainer moet onderkennen en vervolgens deze zo benoemt dat het hele team collectief dit afdwingt en tevens latente drive genereert. Dat is people-management; maar dit heb ik dit jaar vanaf de tribune niet erg kunnen waarnemen!

5   2  
NAC

Zou natuurlijk een goede aanwinst zijn.

1   8  
Nr. 20

Je kunt beter Konings nemen van Emmen en die laatste man van Roda. En contract aan van den Merbel. Vind echt prima keeper.

6   6  
Nr. 20

En dat ommarson weg gaat vind ik echt erg jammer en niet te begrijpen of hij heeft zelf aangegeven weg te willen. Is echt een goede spits maar totaal verkeerd gebruikt. Dit maakt er volgend seizoen meer dan 15 in aanvallend elftal. Zonde

0   0  
NAC4Ever

@WANNY
Snap je gevoel, maar in de Gegenpressingpodcast vertelde dat deze interesse er ook in de winterstop was. Maar vind het opvallend dat dit nu naar buiten komt.

3   3  
Dos

NAC staat weer op de kaart, de wisselwerking met het publiek was fantastisch gisteren en tegen Roda.
Eindelijk wordt er buiten Breda weer positief over NAC en de supporters gesproken.
Terecht!

1   6  
Waarom zo

zou dit graag willen weten voordat ik verleng. want ik neem aan dat de zittende mensen nu geen zeggenschap hierover hebben. Want die stappen toch op na zo n slecht seizoen.

3   0  
Charpie

@ Youssef;

Wat zeg je nou eigenlijk?
Google Translate bood geen uitkomst; managementtaal naar gewoon Nederlands was geen optie daar 😉

2   0  
Charpie

Besuijen mag van mij komen.
MITS er een goede trainer komt die zo iemand in het elftal inpast....

2   0  
APAK076

Tijdens de wedstrijd kapot geërgerd, maar na de wedstrijd kan ik wel genieten van zijn spel en vooral z’n vervelende gedrag. Fijn om in je team te hebben.

6   2  
Charpie

Waarom zo;

NAC- supporter zijn MITS....bestaat niet.
Gewoon verlengen!

4   0  
Jappio

Viel mij gisteren al positief op tijdens de wedstrijd. Bij het interview achteraf kwam hij ook goed over. Laat maar komen wat mij betreft!

1   0  
Die ne gast

Meest opvallende / beste speler gisteren bij Emmen. Leek mij ook wel vechtertje / bijtertje met redelijk goede techniek. Mag van mij komen, maar moet Omgba niet in de weg staan of komt hij ipv Omgba?
Zou fijn zijn als de nieuwe trainer bekend is en hoe die wil spelen, kan je spelers halen die in het team-beleid passen ipv alleen op individuele klasse…

1   2  
BP

@nr 20
Omarsson heeft aangegeven terug te willen naar huis, zijn vrouw schijnt heimwee te hebben. Hij zou de school van zijn kinderen in Prinsenbeek inmiddels te hebben ingelicht.

Alleen via officiële kanalen nog niets bekend (gemaakt)

2   5  
BP

Had die pingel dan over gejaagd, Van Besuijen gvd !!!

4   0  
Ivo

Deze jongen is vanaf april leuk aan het voetballen. Daarvoor was zijn rendement bedroevend. Emmen is natuurlijk ook geen topploeg, ik vond hem wel een van hun beste spelers gisteren. Ik weet het niet, zie dat hij 1m69 is en in een half seizoen slechts 1 assist heeft gegeven. Ik ben niet meteen enthousiast.

7   2  
Wanny

@ IVO

Dat is gewoon een zelfde soort speler als Kuijpers. Jongens die het af en toe aardig doen, maar waarmee je niet direct naar de eredivisie gaat.

1   0  
Breda vooruit

@malle
En van de 6 spelers die verdedigt niks brengen gaan er ook een paar weg

2   3  
Bo Nus

Hoe laat vertrekt de bus zaterdag?

4   1  
Brecht

Ik zou eerder de aandacht uit laten gaan naar spelers van Dordrecht; de nummers 7 en 11 daar

3   3  
ennaojseejer

Duikelaar-clown :-) Lag om de 10 minuten met een schwalbe op de grond met de handen omhoog naar de scheidsrechter, vragend om een vrije schop / gele kaart voor de tegenstander. Ik en mijn buurman op de tribune hebben ons dood gelachen om zijn theater.....

5   4  
SanderH

Mss dat ik een van de weinige ben. Maar ik vindt hem een naar mannetje. Het is mss amusant voor een interview maar een beetje verdediger trapt die jongen lachend het veld uit. Zijn algemene voorkomen roept bij mij irritatie op. En over het gehele seizoen heeft hij ook een verdomd laag rendement.
Vond die keeper en Konings van Emmen wel best aardig. Althans als we niet promoveren.
Mocht dat laatste gebeuren zou ik als ik pm was een balletje bij Etienne vaessen opgooien. Bredanaar, geweldige jongen in de groep en een echte winnaar. Helaas is tie wss onhaalbaar maar toch.

2   0  
Geraldo

Mooi, verklaart ook zijn lofzang over NAC na de wedstrijd. Doet ie goed.

5   0  
ome cor

Het zou leuk zijn als er een nieuwe trainer was die een beetje mee mocht praten over met welk materiaal hij moet gaan werken.

Dat vind ik belangrijker dan wie mede supporters graag zien of hier iig willen noemen. Zij maken de opstelling niet en zijn niet af te rekenen op resultaten.

5   4  
NAC

Pierre geeft ook aan dat het seizoen voor NAC teleurstellend is verlopen bij ESPN.

We zijn echt niet de enige die dat zien. Hij is ook gewoon reëel.

5   7  
IBIO

Pierre moet zelfreflectie tonen.
En dan in het belang van NAC opstappen.
Maar vrees dat hij niet weet wat zelfreflectie is.

7   3  
D'n Klaagmuur

Tja verbeter me als ik mis zit, maar als ik het goed begrepen heb was het Pierre die erop stond dat JP aan zou blijven, enkel om geen persoonlijk gezichtsverlies te lijden omdat hij via hem binnen was gekomen.

Pure ego kwestie, terwijl elke blinde al het gebrek aan motivatie bij JP zag (wie wil er anders weg na 9 wedstrijden).

Daar hebben we de rest van het seizoen baggervoetbal voor teruggekregen en ook nu in de play-offs een zoutzak langs de lijn die niets begrijpt van wisselen of tactische verbeteringen invoeren tijdens de wedstrijd.

ALS we promoveren dan is dat zeker niet de verdienste van JP of Pierre. Ik hoop echt dat die man eens een spiegel koopt en een keer kritisch naar zichzelf gaat kijken, maar gezien zijn gedrag al 30 jaar ben ik bang dat dat een utopie is. Voelt zich echt ongenaakbaar en die arrogantie past niet bij een club als NAC, zeker niet gezien de resultaten de laatste 10 jaar.

Enfin, op naar zaterdag! Hup NAC!

5   2  
Theoden King

Prima strategische spin om Besuijen zaterdag van zijn scherpe kantjes te ontdoen. Verder niet serieus te nemen.

1   3  
f4ratje

@ D'N KLAAGMUUR

Als NAC promoveert is dat ook de verdienste van de trainer.

2   0  
markenaa

Nieuwe trainer is volgens mij allang bekend en wordt na de nacompetitie bekend gemaakt (zullen ze wel een dag of 5 na de laatste wedstrijd doen)

Spelers die en daar en daar kunnen spelen hou ik nooit van. Manusjes van alles heb ik liever niet. Doe mij maar specialisten die voor 1 positie gehaald worden.

Benieuwd hoe de nieuwe staf wil gaan spelen en welke rol deze speler dan zou hebben, wellicht dat zijn statistieken bij NAC positief op te schroeven zijn,lijkt me wel een teamplayer.

2   0  
BasSnelden

Er worden wel vaker namen genoemd, gekoppeld aan Nac. Toch zijn degenen die uiteindelijk komen vaak niet van tevoren bekend. Degenen die zelf hard roepen naar Nac te willen, die vragen vaak veel geld vervolgens. Voorbeelden genoeg. En dan wordt het nac hart aan de tekentafel toch een stuk kouder

0   3  
Anders Tegnell

Inderdaad F4Ratje, zonder JP hadden we het nooit zo ver geschopt...

3   1  
D'n Klaagmuur

@F4Ratje: hou toch op zeg. Ik heb bij werkgevers gezeten waar leidinggevenden werkelijk niets toevoegden, maar het team alsnog functioneerde.

Ernie Brandts scheen volgens de spelers van destijds ook geen hol te hebben toegevoegd aangezien de spelers zelf alle macht hadden en de leiding namen. Dat kan prima uitwerken wanneer spelers dat initiatief zelf nemen. Dan komt er echt niets op conto van een trainer.

2   3  
Willie NAC Breda

De grens van 5.000 verkochte seizoenkaarten is bereikt. Gaan we uberhaupt de 10.000 halen dit jaar?

3   1  
4Lantijntje

Nou prima aanwinst. Zaterdag niets doen, zorgen dat we doorgaan.. Dan is de kans voor hem ook groter dat hij volgend jaar op ED niveau zal spelen.. win win situatie!!

1   0  
Wanny

@ WILLIE NAC BREDA

Ja hoor. En de 12.000 ook nog wel. Meer zal afhangen van de nieuwe technische staf en wat er op de transfermarkt gebeurt.

2   2  
scheppioni

Iritant als speler bij de tegenstander zou in die zin wel bij NAC passen want aan teveel ideale schoonzonen heeft NAC niets ! Eerst maar eens zaterdag besuijen met emmen op hun plaats zetten !!!

1   0  
Janus

Beste speler van het veld bij Emmen. Stond werkelijk overal. Bovendien een lekker ettertje volgens mij. Heb hem er graag bij!

1   1  
Badeend

Niet aan beginnen.
Dit soort spelers moet je er zeker niet teveel van in je team hebben en kan alleen renderen als er een sterke basis (achter) staat, zowel organisatorisch als hiërarchisch binnen het veld (en selectie) én een technische staf die met dit soort gasten om kan gaan. Dat wordt in de huidige situatie bij NAC helemaal niks, en is de afgelopen ruim 10 jaar ook niks geweest. Geen enkele reden om ineens aan te gaan nemen dat we mensen als Boussaboun, Kali, Leonardo of Besuijen hier wel even gaan laten overperformen.

2   3  
scheppioni

@ Badeend
Best vreemd om een labiele kali tussen twee prima voetballers bij ons NAC te zetten !!!🤔

0   0  
Ed

Zaterdag moet hij alle ballen maar verliezen en nac een handje helpen 🤣🤣

Laad alle berichten na dit bericht in