Wij gaan niet opzij

NAC verlengt overeenkomst, Amstel ook de komende vijf jaar op de tap

Thiestemberg

NAC heeft zojuist bekend gemaakt de overeenkomst met Heineken Brouwerijen te hebben verlengd. Onder Heineken Brouwerijen valt ook Amstel wat al een aantal jaar wordt gedronken in het Rat Verlegh Stadion. Dit zal dus ook de komende jaren zo zijn.

Oorspronkelijk zou de deal tot 2023 lopen, de samenwerking verloopt echter dusdanig goed dat beide partijen graag wilde verlengen: "Amstel en NAC vinden elkaar in enkele belangrijke kernwaarden van beide organisaties. Het bourgondische karakter van de stad Breda en de club NAC sluit natuurlijk naadloos aan op het merk Amstel. Tevens heeft Amstel saamhorigheid hoog in het vaandel staan. Met vrienden ervaringen delen en gezellig samen zijn." zo was te lezen op de site van NAC. 

Ook Amstel was enthousiast over de samenwerking zo sprak account manager Joël Roelands: "We zijn ontzettend trots dat we met Amstel verbonden zijn en blijven aan NAC. Amstel staat voor vriendschap en saamhorigheid; een Avondje NAC sluit hier wat ons betreft naadloos op aan. We kijken uit naar de komende jaren van samenwerking met NAC als strategisch partner in Breda."

Bron:
B-Side Rats, NAC Breda
46 Reacties
144   17  
Ouwe Spionkop

Heel vreemd om contract dat tot 2023 liep nog even snel open te breken voordat hij vertrekt.
Zijn er andere biermerken verzocht ook een offerte uit te brengen ?
Wat houdt Manders zelf over aan deze deal?
is de clubraad hierbij betrokken?
Verder zijn Amstel en NAC gewoon geen match en is het niet te zuipen.
Maar dat is voor ieder persoonlijk.
Ik heb er op zn minst een heel ongemakkelijk gevoel bij.

35   7  
Pomelo

Niet zo gek dat Amstel tevreden is als je ziet hoe veel er gezopen wordt op de tribune. Ben er zelf alleen wat minder tevreden over.

27   11  
d'n henk

Fijn dat Amstel er blij mee is, logisch ook, ik persoonlijk vind het nog steeds het meest vieze slootwater wat ik tot nu toe bij NAC op de tribune heb gedronken.

144   17  
Ouwe Spionkop

Heel vreemd om contract dat tot 2023 liep nog even snel open te breken voordat hij vertrekt.
Zijn er andere biermerken verzocht ook een offerte uit te brengen ?
Wat houdt Manders zelf over aan deze deal?
is de clubraad hierbij betrokken?
Verder zijn Amstel en NAC gewoon geen match en is het niet te zuipen.
Maar dat is voor ieder persoonlijk.
Ik heb er op zn minst een heel ongemakkelijk gevoel bij.

28   4  
Ivo

@Ouwe Spionkop

Misschien geeft deze deal NAC financieel wat lucht. We weten het niet. Het zijn zware tijden voor iedere club & vereniging. Hopelijk komt het goed. Als het zo doorgaat gaat er in 2022 veel omvallen. De rek is er uit, de buffers zijn opgegeten.

De te meer reden om nu eens echt het verhaal rondom de overname boven water te krijgen. Werkelijk bizar dat de toekomst van onze club wordt bepaald vanuit achterkamertjes, en dat niemand iets mag weten.

23   20  
Nacman

Weer 5 jaar rioolbier

30   8  
The Cosmic Gate

Dit is toch vreemd...men staat te koop, en kunnen geen spelers bij komen want er is geen geld enz enz . Maar dan kan Amstel wel verlengen.... apart

Los van dat het (op z'n zachtst gezegd) : niet zo heul lekker is

31   6  
Joop Klepzeiker

Dus, even resumé

Amstel heeft door gebrek aan publiek de afgelopen jaren nauwelijks verdiend aan NAC (in elk geval niet volgens verwachting)
NAC staat te koop, dan is dit volgens mij niet het moment voor zo'n megadeal
De samenwerking wordt met 5 jaar verlengd, dus niet nog 5 jaar, maar nog 7 jaar deze Amsterdamse rommel
Bavaria is buitengewerkt nadat er een felle inschrijvingsprocedure is geweest met 3 partijen die elkaar het vuur aan de schenen hebben gelegd. Mag Amstel nu zo verlengen door een wit voetje te halen bij een directeur die met de deurklink in zijn handen staat op weg naar de uitgang?

Vreemde procedure. Hier komt komend jaar op zeker een vieze nasmaak van.

Oh ja, en hoe worden de supporters beter van deze tussentijdse opwaardering?

47   21  
Mos de Aad

Wat een fijnproevende azijnpissers hier weer, alsof het stadion vol zit met bierpuristen. Ik weet zeker dat als je Amstel in Jupiler of Hertog Jan bekers schenkt er niemand is die het verschil proeft.
Benieuwd of ze Legea ook buiten gooien nu ze alleen nog voor het allerbeste gaan.

21   3  
PietP

Dat 'op de winkel passen' gaat niet zo goed ist wel?

3   6  
Tip

Voor mij had deze bier deal geen
prioriteit gekregen. Want ‘bierleverancier bij NAC’ staan ze om te dringen. Maar ik ken de achtergronden verder niet, al voelt het wat vreemd aan. @Ivo. In principe is er geheimhouding tot de deal rond is. Of alles afgeketst is. Maar in algemene termen kan men m.i. ook wel de stand van zaken aangeven. Is behoefte aan. Voor mij had deze bier deal geen
prioriteit gekregen. Want ‘bierleverancier bij NAC’ staan ze om te dringen. Maar ik ken de achtergronden verder niet, al voelt het wat vreemd aan. @Ivo. In principe is er geheimhouding tot de deal rond is. Of alles afgeketst is. Maar in algemene termen kan men m.i. ook wel de stand van zaken grofweg aangeven. Is behoefte aan.

5   7  
Tip

Sorry. Nu valt mijn bericht hiervoor in herhaling … 😎

18   4  
Naccer

Doe mij maar hertog-jan!

2   0  
G

Staat dit los van NHG?

13   10  
Ome Cor

Beter dan dat het Heineken zelf is.

30   5  
Mark

Persoonlijk heb ik weinig moeite met Amstel, tja het is geen Hertog Jan uiteraard maar wel vele malen beter dan dat vieze Bavaria.

14   7  
RV

Met Amstel op zich is niet zoveel mis.
Persoonlijk vind ik de kwaliteit een stuk beter dan in de periode van Bavaria.
En als ik de bierbrouwers in mijn omgeving mag geloven staat Amstel toch onder de brouwers hoog aangeschreven als kwaliteit pils.

Lastig om er verder een oordeel over te vellen.
Manders is niet te vertrouwen en er is ook niemand die waarschijnlijk een dossier opbouwt over zijn disfunctioneren. Iedereen wacht op het moment van een overname en dan is de afkoopsom van Manders (want daar zit deze achterdochtige luchtfietser op te wachten vanuit zijn thuiswerk / relax kantoor) een peulenschil. Maar goed, in deze situatie hoop ik dan maar dat dit ook de beste deal voor NAC was. Wie weet heeft een vroege contractverlenging de prijs verbeterd en als iedereen tevreden is over de samenwerking (en de prijs is marktconform) is dat ook geen verkeerd argument.

8   8  
Badeend

Dat Amstel uit de tap smaakt alsof je goedkope pils uit een volle stofzuigerzak drinkt, doet nog niet eens ter zake. Dat dit een héél raar moment voor een onnodige contractverlenging - zonder enige concurrentie - is, én dat dit de gemakkelijkste 'sponsordeal' aller tijden is, door iemand die hier niet het mandaat voor zou (moeten) hebben - dat is een stuk relevanter. Nog afgezien van het feit dat een dergelijke deal op dit moment eigenlijk alleen maar geldt kost (minder opbrengsten) op de langere termijn.

Daarnaast wel mooi dat NAC zelf dit goedpraat door Amstel 'bourgondisch' te noemen (iets wat met 'genieten van het goede leven, goed eten en drinken' te associëren valt) maar dat Amstel zelf dat niet eens over zichzelf durft te zeggen, is ook wel opvallend.

Eigenlijk is volgens Amstel het enige USP van Amstel "vriendschap, saamhorigheid". Dat geldt natuurlijk niet voor welk ander biermerk dan ook.

Man man man wat een kutactie.

13   2  
Dun Diëe

Smaak is persoonlijk maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat sommigen het enkel vies bier vinden vanwege de naam die het heeft. Hier spreekt ook een amateur brouwer en de Amstel pils die ik ken is niet eens zo slecht, al heb ik nog nooit hun evenementen versie in het stadion geprobeerd. Aan de andere kant is het ook maar net wat je gewend bent.

Wat niet klopt is dat deze deal op dit moment wordt opengebroken. Zeker voor een bier club als NAC is het contract met de brouwer wat belangrijker dan bij pakweg Fortuna Sittard. Heel vreemd dat dit nu opeens voor zoveel jaar verlengd wordt. Dit zou het perfecte moment voor de clubraad zijn waarde te laten zien om achter het hoe en waarom te komen want NAC zelf gaat hier natuurlijk niks over zeggen. Maar ja, van hen gaan we waarschijnlijk niks horen.

12   2  
Wanny

Als er een serieuze onderhandeling gaande is, zal dit echt niet verlengd worden buiten medeweten van de beoogde nieuwe eigenaar.

Dus of die is het ermee eens, of er is geen beoogde nieuwe eigenaar.

15   3  
Snipes

Op zn minst dubieus. Gelukkig proef je er na 5 bier niets meer van

5   12  
Nonkel Frans

Gatverdamme!

7   5  
Die ne gast

Deal voor 5 jaar verlengen kan maar drie dingen betekenen:
A. NAC heeft liquiditeitsproblemen en krijgt nu alvast een voorschot en krijgt zodoende wat lucht in deze Corona-tijden.
B. Manders wordt hier beter van.
C. Bij de potentiële kandidaten om NAC over te nemen zat geen partij met belangen in een bierbrouwerij.

Als RVC hiervoor toestemming geeft dan is het dus optie A…

6   6  
Kipiani

Onbegrijpelijke actie.
In deze fase (overname) doe je zoiets niet.
Kan kennelijk alleen in Breda dit.

9   2  
Geelzwartwit

Heineken is een wereldwijd concern
Met Amstel zitten ze in het voetbal.
Amerikaanse overname partij zal veel meer voelen met een Heineken/Amstel dan een ander bier.

Als je in overnamefase zit sluit je dit soort deals met medeweten van de overname kandidaat.

Iemand nog een biertje of iets anders?

9   5  
Geelzwartwit

Ps de rugsponsor deal met Vrolijk voor 3 jaar terwijl je aan het begin van de overnamefase zat. Dat was een vreemde deal. Mede omdat Vrolijk toen flink aan het voorsorteren was op eigendomschap.
Dat had prima een overeenkomst voor 1 jaar kunnen zijn waarna de nieuwe eigenaar zelf met een rugsponsor aan de slag kon.

Maar daar hoorde je niemand over.

6   12  
Noord Mokumse NAC'er

Die zooi moeten ze lekker hier in de hoofdstad houden.

Voor mij is het Jupiler.

Alleen kijken ze je aan of ze water zien branden als je vraagt of ze dat hier hebben..

Hup NAC
Hup Bier

7   9  
Foute Bingo

Zo’n ouwe spionkop is het huidige NAC ten voeten uit. Kotsen op aandeelhouders, rvc en directie.

Alsof een directeur, gecontroleerd door rvc, zou verrijken aan een bierdeal.

De tijd dat bestuursleden dingen deden waarvoor ze in gevangenis kwamen, NAC bergen aan juridische kosten en schikkingen moest maken ligt toch achter ons?

7   3  
Tip

Nog een bietje over nagedacht. Ik denk dat @DieneGast met optie A er dicht bijzit. NAC heeft door Amstel nog flink wat jaren zekerheid te bieden, dat ze NAC bier leverancier blijven , een voorschot losgepeuterd om de huidige liquiditeits problemen te pareren. Het lijkt er tevens op te wijzen dat de overname nog verre van rond is. Al durf ik dit laatste eigenlijk niet hardop te zeggen want je hoort heel verschillende verhalen. We kennen de deal verder niet dus weten ook niet hoe goed of slecht het contract is dat Manders heeft afgesloten. Gaan insinueren dat hij er persoonlijk geld aan heeft verdiend is ook verre van kies. Inderdaad is de CR het orgaan die deze deal transparant moet proberen te maken.

9   0  
Semsi

Ik kan die arrogante kop van Manders niet meer zin i.c.m. welk bericht over NAC dan ook. Alleen bij een bericht dat hij is opgerot.

1   1  
Besco

Mensen mensen, Manders heeft hier niks mee van doen. Onze Eric heeft bij de groene pilsboer gewerkt en destijds een goede deal kunnen regelen, dat is nu gewoon verlengt met wellicht lijkt het allemaal verdacht maar het hele vriendje vriendje gedoe is gewoon een te groot onderdeel van onze club en de wereld waarin we leven, niet te druk om maken

6   1  
RaraNAC

Zit Manders in een sollicitatie procedure bij Heineken?

0   2  
Naccer076

Niet dat wij er tijdens de wedstrijd minder van drinken, maar mijn favoriete bier is het niet....

Had eigenlijk wel Amerikaans bier verwacht (king of beers....) 😄

1   3  
Ere

Smerig bier

0   0  
John

Heeft de RvC nog akkoord gegeven of deze deal. NAC en contracten….

2   0  
Badeend

Hoe werkt dit precies? De horeca omzet is toch verkocht aan NHG? Nog zo'n commerciële topper, Stefaan Eskes, die het een goed (het beste) idee vond om snel geld binnen te halen.. Anyway - ik vroeg het me al af bij het aantreden van dat vieze amstel: blijkbaar blijft de club wél de leverancier bepalen, dus daar zit toch nog wel een sponsorbijdrage aan vast? En de club bepaalt dus ook nog even mee over de winstmarge van NHG?

Was de verkoop overigens voor een bepaalde periode? We zitten inmiddels al aan tien jaar.

0   0  
Braze

Wordt zo de deplorabele financiële positie van NAC enigszins verbloemd?

1   5  
Observer

Bietje meer respect voor NHG mag best. NAC kon dat zelf niet rendabel maken en hun wel. Kwestie van schoenmaker blijf bij je leest. NHG sponsort bijna van alles wat met de club te maken heeft en bezit ook een gedeelte van het stadion. Dat Eskes dat heeft gedaan was 1 van z’n weinige goede dingen.

2   3  
Bennie

Wees blij dat je opeens de heerlijkheden uit de grote stad kunt drinken

7   0  
Malpolon

De vraag die mij nu bezighoudt: hoe komt het dat Badeend weet hoe goedkope pils uit een volle stofzuigerzak smaakt?

1   2  
Dabbert

Dat is toch niet te drinken. Waarom geen Brabants bier?

2   0  
Badeend

@ Malpolon
Hou het - voor nu - ajb op iets met een verloren weddenschap.

@Observer
Het was een van de weinige potentieel positieve inkomstenbronnen, is voor een habbekrats verkocht aan iemand die een gouden kans zag en daar moet dan positief over zijn? Elke zichzelf respecterende BVO heeft de horeca in eigen beheer want begrijpt dat het niet alleen om sport draait, maar VOORAL om het stadionbezoek en het faciliteren van je achterban daarbij.

Eskes had het over de "totale experience" en had zijn hoofd vol met Amerikaanse ideeën - wat denk je, dat daar de horeca opbrengsten ook verkwanseld worden?

Uitgerekend bij NAC lijkt het geld uit de horeca voor het oprapen te liggen. Die potentie voor 600k verkopen is een brevet van onvermogen. NHG speelde er handig op in, maar een échte AD had begrepen dat hij goud in handen had, en ervoor gezorgd dat het in eigen beheer winstgevend was geworden. Ter vergelijking - een club als AZ haalde pre-corona bijna 400k binnen aan horeca inkomsten.

0   0  
Observer

Badeend : Ik ben het met je eens dat NAC de potentie zelf had MOETEN uitbaten, maar nogmaals, daar was onkunde aanwezig. Na Ron Koebruge dacht NAC dat wel even zelf te doen. Is nooit echt van de grond gekomen. NHG was al een bekende speler en heeft zich in mijn ogen tot nu toe als een hele goede en loyale sponsor/partner gedragen.

Dus je aanval richting Stefaan. Dikke pluim, maar tegenover NHG is die misplaatst. Vind ik. Zou hetzelfde namelijk zijn, als jij vrijgezel bent en een mooie vrouw ziet, maar er dan niet op afgaat omdat die lelijke druiloor van een ex haar nog af en toe belt.

2   5  
lievereensoaaanm'nzakdanmeteenqrcodenaarnac

Ik dacht dat de demissionaire heer Manders alleen nog op de winkel mocht passen...

2   0  
Nelis

Gatver jammer, ik vind het geen best bier en idd waarom nu zo ineens verlengen?
Een Brandje, Hertog of Juup zou veel beter bij NAC cultuur passen als het daar over gaat.

Maar ja voorlopig valt er helemaal niks te zuipen, we zitten met ons eigen favoriete bier voor de buis die k.. espn te sponseren....

1   3  
Nico Naalden

Het spel van NAC-Breda is niet om aan te zien. Het "bier" wat ze tappen niet te zuipen. Ze hadden beter Hertog Jan of Gulpener kunnen nemen. Goed Nederlands bier brouwen ze alleen in Limburg!!

4   2  
Los Pollos Hermanos

Hoop stoere praat van de zogenaamde bierkenners hier. Zet 5 glazen pils naast elkaar zonder label en er zijn er echt maar heel, heel erg weinig die dan nog het juiste merk eruit halen. Amstel is geen hoogvlieger. Hertogh Jan ook niet. En Heineken en Grolsch fietsen er een beetje tussendoor. Al met al maakt het geen moer uit want na 4 halve liters zuip je toch wel alles weg. Wat een gejank om een biermerkje door de zogenaamde bierkenners hier haha. Lachwekkend.

Laad alle berichten na dit bericht in