Overal waar we komen

NAC verliest besloten oefenduel nipt van ADO Den Haag: 0-1

LarsW

In een leeg Rat Verlegh Stadion ontving NAC donderdagmiddag ADO Den Haag in een besloten oefenduel. NAC startte in een 4-4-2 formatie, met slechts drie spelers in de basis die ook in Volendam aan de aftrap verschenen. De twee belangrijkste afwezigen waren Ivan en Luka Ilic, die wegens interlandverplichtingen namens Servië Onder 21 actief zijn.

De bezoekers uit Den Haag traden eveneens aan met een gemixt elftal, met als bekendste namen Tom Beugelsdijk, Danny Bakker en ex-NAC speler Michiel Kramer. Ook Shaquille Pinas en John Goossens, beiden behoren tot de kern van ADO, maakte hun opwachting in de basis.

Desalniettemin was het NAC dat in de beginfase het heft in hand nam. Via de beweeglijke Othmane Boussaïd, die vanaf de linkerflank aantrad en lastig te verdedigen was, wist NAC een aantal keer gevaarlijk te worden. Tot echt uitgespeelde kansen kwam het echter niet: in het eerste kwartier was Arno Verschueren er het dichtste bij op aangeven van Javier Noblejas, die Jethro Mashart verving als linksback. Verschueren kreeg de bal aangespeeld op de rand van het zestienmetergebied, maar wist ondanks de ruimte die hij had de bal niet goed te controleren. Reservedoelman van ADO, Mike Havekotte, kon redding brengen door op tijd zijn doel uit te komen.

Fout Boussaïd

Een doeltrap van NAC bracht de thuisploeg in de problemen: Boussaïd liet zich zakken tot aan het eigen zestienmetergebied om de bal vervolgens aangespeeld te krijgen van Chiel Kramer, waarna hij aan de wandel ging en de bal zeer gevaarlijk verspilde. Tussen drie aanvallers van ADO raakte Boussaïd de bal kwijt aan Kramer, die direct aflegde op Bilal Ould-Chik. De vleugelaanvaller treuzelde echter te lang en schoot niet op doel noch hij de bal aflegde op de compleet vrije Goossens. Laatstgenoemde kreeg uiteindelijk toch de bal, maar te laat. Goossens probeerde het nog wel maar zijn schot miste kracht, waardoor Kramer de bal kon klemmen.

Sterke fase ADO

In het laatste kwartier van de eerste helft nam ADO het heft meer in handen. Het resulteerde in een aantal corners voor de bezoekers, waarvan de laatste vlak voor rust verzilverd werd. De Hagenezen scoorde weliswaar niet direct uit de corner, maar uit een voortvloeisel hiervan maakte ADO de openingstreffer. De bal kwam na de hoekschop opnieuw in de hoek terecht, waar Bakker de bal laag op centrumverdediger Pinas kon geven, die nog was blijven hangen in het doelgebied. Pinas kon simpel afdrukken, helemaal vrijgelaten door Boris Kudimbana die verzuimde mee te verdedigen.

Vlak voor rust had Van Hooijdonk de grootste kans aan Bredase zijde. Na geklooi in de defensie van de Hagenezen, pikte Verschueren op een meter of vijfentwintig van het doel de bal op en stuurde hij de vrije Van Hooijdonk weg. In het zestienmetergebied kon Van Hooijdonk de bal nog aannemen, drukte hij af met links maar raakte de bal compleet verkeerd: meters over het doel van Havekotte die geen redding hoefde te brengen. Het betekende een ruststand van 0-1 in het Rat Verlegh Stadion.

Tweede helft

Beide elftallen keerde terug op het veld met ieder vier wijzigingen. De eerste twintig minuten waren NAC en ADO vrijwel in evenwicht, maar kregen de bezoekers opnieuw de grootste kansen. Het was eerst Malone die na goed terugleggen vanaf links kon inschieten vlak voor het doel van Olij, die de tweede helft onder de lat stond. Het was een waarschuwing voor NAC, dat later niet echt meer in de problemen kwam.

Weinig stootkracht

NAC wist na rust weinig te creëren. Het duurde tot de minuut 79 tot NAC een serieuze kans kon noteren: Filipovic speelde zich met een schijnschot randje zestien vrij, waarna hij met zijn rechterbeen uithaalde. Zijn inzet miste kracht, waardoor Havekotte het goed geplaatste schot kon keren. De Kroaat wisselde prima momenten af met zeer matige; als Filipovic stabiliteit in zijn spel brengt, kan hij zijn basisplaats heroveren.

De ingevallen Van Anholt hielp ADO bijna aan de verdubbeling van de score. Door een foute terugspeelbal in minuut 83 wisten de bezoekers bijna te profiteren: de bal werd langs Olij geschoten maar Mashart liep goed mee en kon de bal van de lijn halen. NAC en Van Anholt kwamen goed weg.

Centrale duo

Wat verder opviel is dat Van Hecke en Rösler een prima wedstrijd speelde. Het duo, met name Rösler, was fysiek aanwezig en hielden spits Kramer volledig in de tang. Het gevaar van ADO moest komen vanaf de flanken en middenvelders die aansloten bij de aanval.

NAC miste vandaag met name de creativiteit van Luka Ilic, alhoewel Othmane Boussaïd een flinke duit in het zakje deed. Verschueren speelde een goede wedstrijd en was een stuk nauwkeuriger in de passing dan in eerdere wedstrijden die we van hem gezien hebben. De Belg miste echter wel dé kans op de 1-1 in de laatste minuten, door van dichtbij Havekotte te treffen op zijn pad. De hardwerkende Boussaïd was aan NAC-zijde de beste van het veld. NAC – ADO eindigde donderdagmiddag in een nipte 0-1 nederlaag.

Opstelling NAC: Kramer (46’ Olij); Schouten, Van Hecke, Rösler, Noblejas (46’ Mashart); Filipovic (80’ Van Anholt), Van der Gaag (46’ El Allouchi), Verschueren, Boussaïd; Van Hooijdonk, Kudimbana (46’ Stokkers).

Opstelling ADO: Havekotte; Polley, Beugelsdijk (46’ Muringen), Pinas, Bjelica (46’ Rieder); Bakker, Malone (76’ Van Mil), Goossens (46’ Van Kleef); Cibicki (76’ Van Kins), Kramer, Ould Chikh (69’ Boussakou).

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
36 Reacties
55    
Judge M.

Sydney had niet zo stronteigenwijs moeten zijn en zich gewoon moeten laten verhuren aan Helmond waardoor NAC een meer ervaren spits had binnen kunnen halen. Hier gaan we dit seizoen weinig aan hebben vrees ik...

45    
Chris W.M.

Blijf het bijzonder vinden dat Filipovic keer op keer op de vleugel wordt geposteerd. Had graag gezien dat hij vandaag eens in de spits geprobeerd werd.

-44    
Steefl

Schande!
Allemaal de schuld van die non valeurs in het management.
En de grote 3 kijken maar toe.

24    
NaccieNAC

Ook vanuit deze wedstrijd kan je concluderen dat Van Hooijdonk weinig tot geen kansen creëert. Zie liever een oudere kracht als pinchitter dan van hooijdonk. De laatst genoemde heeft zijn kans na vorig jaar wel gehad vind ik.

55    
Judge M.

Sydney had niet zo stronteigenwijs moeten zijn en zich gewoon moeten laten verhuren aan Helmond waardoor NAC een meer ervaren spits had binnen kunnen halen. Hier gaan we dit seizoen weinig aan hebben vrees ik...

22    
Chris W.M.

@NACCIENAC

Denk dat de redactie een actie gemist heeft, derhalve even een-op-een van BNDeStem;

‘Tweemaal was Sydney van Hooijdonk dicht bij een doelpunt: eerst raakte hij na twintig minuten met een verdekt schot de paal. Op het rustsignaal jaagde hij alleen voor de doelman, na een slim steekpassje van Arno Verschueren, de bal met links in de lege tribune van Vak G.’

Maakt verder niet uit, hij zat er niet in, maar heeft meer wapenfeiten op zijn naam dan vermeldt. Blijft dom dat hij zich niet heeft laten verhuren, dat is zeker.

33    
Bommetje

Steefl maakt maar een geintje, snappen jullie dat niet..
Hij is Flieger vandaag voor.

8    
sjef de gevulde koek

Feit is in de spits hebben we alleen stokkers. Van Hooijdonk komt te kort en Kudibana kan niet voetballen. Was vandaag zelfs lachwekkend. Daar had toch wel beter na gekeken mogen worden. Hoewel ik Stokkers echt prima vind die gaat er gewoon 20 maken.

-47    
van Flieger

Ruud Brood wil natuurlijk niet de zelfde fout maken als tegen Volendam toen even vergeten was op kunstgras te trainen. Omdat er tegen Jong Utrecht thuis een laagterecord aan toeschouwers van de afgelopen 3 jaar wordt verwacht is alvast in een leeg stadion getraind.

27    
Sanseveria

Wat wil je hier eigenlijk mee zeggen of bewijzen laagflieger?

In de Eredivisie heb je logischerwijs wat meer supporters dan dit seizoen. En de tegenstander is wat minder aansprekend. Waarom heb je het niet over het absolute record aan supporters wat vorige week Volendam bezocht? Of het feit dat we sowieso veel meer bezoekers hebben dan eerdere seizoenen in de eerste divisie? Of is dat een wat ongemakkelijke waarheid?

-8    
jvt

Het is maar wat voor kop je boven het artikel zet.
BN/DeStem:

NAC met 0-1 onderuit in besloten oefenduel tegen ADO Den Haag

-25    
Jan Bril

BSR is mild voor Kudimbana, de Stem maakt Boris met grond gelijk. Kwaliteit van dergelijke spelers weerspiegelt het vakmanschap van onzen Tom.

12    
Scheppioni

Hopelijk wel wijzer geworden, uitslag boeit niet !

11    
7Hills

@Jan Bril

Kudimbana is gehaald als breekijzer, heeft een zeer klein contract dus kost niet heel veel geld. Weet dat het zijn laatste kans is op profvoetbal dus is daarmee akkoord gegaan plus een rol als pinchhitter. Dat Brood hem daar niet voor gebruikt kun je onze TD en Boris niet kwalijk nemen.

19    
Judge M.

Goed ook dat vdGaag weer minuten gemaakt heeft en dat Rösler zo'n goede indruk maakt. Die kunnen we allebei prima gebruiken!

-29    
Jan Bril

Boris kan niet voetballen 7hills, dan bakt hij er ook als pinchhitter niks van.

Hoe komt het toch dat jij het beleid en de werkwijze van van Aalst, Edelenbos en haar knechtjes te vuur en te zwaard verdedigt? Ben je in dienst van NAC, behoor je tot de intimi van de grote drie?

5    
willem 4,5

Er zijn er nog steeds die proberen met hun domme en altijd negatieve commentaren proberen de club kapot te maken, het zal ze niet lukken, daar zijn wij te slim voor!

12    
Dolle olifant

Beetje lachwekkend dat er eerst door veel Glory hunters geroepen werd om Boris omdat hij tegen fc bal op dak wel kon scoren, en dat het allemaal te lang duurde voordat hij tekende. En dat ons goudhaantje mss wel ergens anders naar toe zou gaan. De kritische reageerders werden aangevallen en bestempeld tot nep supporters en azijn zeikers. En nu lees ik van de ome Corretjes etc zelf weinig positieve geluiden over onze Boris...

5    
F3

Off topic, volgens voetbal.com nac emmen op 29 okt.
https://www.voetbal.com/wedstrijd/ned-knvb-beker-2019-2020/

0    
WillemBreda

Verslag in BNDeStem is van Yadran Blanco. Die neem ik niet serieus wat de berichtgeving over SvH en Boris betreft. SvH wordt door hem positief uitvergroot en Boris kan in vergelijking met SvH niets goed doen...

1    
Optimist

@Dolle olifant
die is helemaal nooit positief over spelers op enkele hoge uitzonderingen als Mühren en van Leer na.
Oh, en je mag ook geen gloryhunter zeggen, want dan voel je je ver verheven boven andere supporters, alleen hijzelf mag die term wél gebruiken.

19    
Buurman

Goed om te oefenen. Wat mij opvalt is dat bijna iedereen er vast op rekent dat we tegen de jonkies van Utrecht en Alkmaar eventjes 6 punten pakken. Ik vind het grote misselijke kloten ploegen om tegen te spelen. - wij hebben alles te verliezen zij niks. - ze vinden het prachtig om een club als NAC op techniek te kakken te zetten. - je kunt spelen tegen 11 pubers maar ook tegen een elftal met veel goeie spelers die bij hun club tot de eerste 16 horen of daar tegen aan zitten. In ieder geval is het competitie vervalsing van de ergste soort. Daarnaast we leven hier en nu. Wij zijn niet meer het NAC van Arveladze , Schreuder , Babos... en noem maar op. We zijn ook niet het NAC van García, Angelino ,Ambrose...... Het verschil tussen NAC en jong Utrecht is 3 puntjes. Ik zou zeggen , waak voor onderschatting !

14    
7Hills

@Jan bril

Ach jeetje wat kinderachtig. Hansje Deelen/Jan Bril/jvt/van Flieger kreegt tegengas dus moet hij meteen de andere partij gaan beschuldigen dat hij op de payrol staat van de eigenaren. Schijnt wel je werkwijze te zijn toch? What’s next, ga je weer oude posts opspeuren om me zwart te maken?

Kom eens met iets constructiefs man. Jij vind Boris geen goede voetballer, ik ook niet en zo zijn er nog wel meer. Gaat er mij meer om dat hij wel bepaalde kwaliteiten bezit die we niet bezitten, goedkoop is en een rol in de marge geaccelereerd heeft. Maar aangezien jij het zoveel beter weet en ál onze spitsen niets vind, noem eens drie namen die jij wel goed genoeg vind voor NAC in de KKD? Wel reële opties he, spelers die we daadwerkelijk kunnen betalen.

-18    
Jan Bril

Ik beschuldig je niet maar stel je een vraag 7hills en vervolgens reageer als een gebeten hond. Gaat het wel goed met je?

Antwoord op je vraag: ik denk dan aan spelers als Coremans, vd Boomen, Seuntjes en vele anderen. Als je die niet kunt betalen moet je als club je ambities bijstellen naar het level Helmond Sport. Maar als je bestuur/directie bent van een club met de potentie van NAC (achterban, sponsoren) dan moet je je kapot schamen als dergelijke spelers niet kunt betalen. Dan ben je incompetent en moet je snel je stoel beschkbaar stellen aan vakbekwame mensen. Als supporters verdienen we beter dan dit niveau (grote drie, Edelenbos en haar twee brave knechtjes). Zij verdienen geen begrip voor hun gepruts.

-3    
Henri

@7Hills
Waarom lees jij de posts van Van Vlieger, Jan Bril
etc? Ik lees alleen de berichten van ongeveer 10 forumleden. Het merendeel is namelijk voor mij het lezen niet waard. Auteurs met regelmatig zeer flauwe opmerkingen, afgewisseld met domme vragen, onder andermans nickname posten, een ander zijn schrijfstijl kopiëren, anderen uitdagen, alleen maar duimpjes plaatsen, opmerkingen niet onderbouwen, waarschijnlijk door gebrek aan niveau of kennis......ik sla het over.Zonde van mijn kostbare tijd. Kan ik je aanraden ook te doen. Spaart je op maandbasis uren typen uit.

5    
Stanley

Waren jullie bij deze wedstrijd aanwezig?

0    
RV

De stukjes van Blanco worden inderdaad met de jaren amateuristischer. Helemaal niets tegen die jongen maar dat zijn echt week in week uit stukjes die ik zelf ook had voor kunnen kauwen. Hij zegt niks verkeerds maar tegelijkertijd zegt hij ook nooit iets. Waarom zit zo'n jongen daar ga je jezelf afvragen? Het is informeren voor de bühne met af en toe een kritische noot, maar zelden een doeltreffende noot gebaseerd op feiten en journalistieke visie.

Stokkers doet het echt wel goed hoor. Twente werd ook kampioen met Boere in de spits (die er een stuk of 15 maakte) maar die hadden veel meer ervaring in de as om ook regelmatig de 0 te houden. Dat hebben wij nu niet, de concurrentie heeft wel doelpunten ingekocht en dus zouden we een spits moeten hebben die er minstens 20 maakt.

In tegenstelling tot wat hier beweert wordt: Stokkers gaat er zeker geen 20 maken, dat zou een uitzonderlijk seizoen voor hem zijn, terwijl hij dit seizoen juist minder toevoer heeft dan bij Fortuna. Ik wens het hen toe maar geloof er niet in.

Ik denk nog steeds dat het ontbreken van een echte doelpuntenmachine, een niet fitte Dogan, slechts 2 controleurs en een systeem waarin Ilic de enige is die echt het verschil kan maken te weinig gaat zijn.

-5    
Kipiani

Wedstrijd gezien. Stootkracht 0,0. Ging nergens over.

7    
NAC4Ever

@KIPIANI
Ben je op een andere manier bij NAC betrokken, behalve als supporter. De wedstrijd was namelijk besloten.

14    
B

Dat Boris geen baltovenaar is klopt.

Maar tegen Volendam ging NAC wel een heel stuk beter spelen met hem erbij. Was stuk balvaster als Stokkers eerste helft.
En ja een bal springt wel eens van zijn poot. Maar als hij hem had pakten ze hem bijna niet af.
Als hij die klote pass in de 89e minuut niet had gegeven was hij gewoon belangrijk geweest die pot!

Schrijf je spelers ajb niet al na 3 wedstrijden af! Geef ze een eerlijke kans om te wennen en aan te haken. Van negativiteit is niemand beter gaan spelen.

De spelers kunnen sowieso niets doen aan diegene in de top. Ze werken bikkelhard om resultaten te halen. Laten wij de extra steun in de rug zijn i.p.v. het blok aan het been!

-16    
Jan Bril

@B
Helemaal met je eens dat de spelers niets kunnen doen aan het bestuurlijk gepruts van de grote 3, Edelenbos en haar koorknaapjes.
Maar die spelers zijn wel het resultaat van dat gepruts. We kunnen moeilijk gaan applaudiseren voor spelers die er niets van bakken, maar buiten hun schuld zijn gecontracteerd door het prutsende bestuur.

Spelers die ondanks het prutsende bestuur wel aardig ballen, zoals de Ilic brothers, Verschuren en de centrale verdediging, verdienen wel applaus. Maar het zijn er te weinig om de ambities van het prutsende bestuur waar te maken en dus zitten wij met de gebakken peren.

-13    
Henkie

“Verschueren wist de bal niet goed te controleren”.

Je verwacht t niet..

13    
Ivo

Is Jan Bril het volgende Alter Ego van Flieger en JVT? Man man man wat een eindeloze stroom negatieve drek komt daar uit.

Kunnen we die arme ziel geen radicaliseringsprogramma aanbieden? Dit gaat helemaal nergens meer over.

8    
Dun Diëe

@Ivo, ik hoop dat je een de-radicaliseringsprogramma bedoelt...

-16    
Jan Bril

Ivo? Nooit van gehoord. Zeker reactie van 7hills of ome Cor onder een andere nick.
Onzin natuurlijk, maar om iedereen die uiterst kritisch is op het bestuurlijke gepruts meteen weg te zetten als Flieger of JvT is nog onzinniger beste Ivo. We gaan niet op jouw verzoek aansluiten in de polinaise onder aanvoering van ome Cor.

3    
Bier en gieten

Beter hier zeiken dan in het stadion

5    
Mascleta

Is er iets bekend over de blessure van Dogan? Hoe lang is hij uit de roulatie?

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja