Overal waar we komen

Nieuwe voorzitter RvC spoedig bekend

Italo

NAC zal spoedig de nieuwe voorzitter voor de raad van commissarissen bekend maken. De laatste formaliteiten worden op dit moment afgerond, stelt interim-voorzitter Nicole Edelenbos in gesprek met BN DeStem.

Het aanstellen van een nieuwe rvc-voorzitter en andere rvc leden was voor Edelenbos het belangrijkste doel. Door het vertrek van oud rvc-voorzitter Joost Gielen en commissaris Joost van Mierlo ontstond er een gat in de rvc. Gedurende de afgelopen periode was Edelenbos hierdoor zelf, noodgedwongen, actief als interim-voorzitter van de rvc. ''Aanvankelijk ben ik gevraagd om de nieuwe rvc-voorzitter te worden. Dat wilde ik niet omdat ik zelf de directie heb aangesteld. Om in de afgelopen periode zonder voorzitter te zitten, was niet gelukkig geweest. Daarom heb ik het wél tijdelijk gedaan'' , aldus Edelenbos.

De nieuwe rvc-voorzitter lijkt er op korte termijn te gaan komen. ''We weten wie er komt. Het gaat om formaliteiten.''

Verder stelde Edelenbos dat een overname van NAC, een 'hot topic' tijdens de zomermaanden, momenteel niet aan de orde is. Het collectief 'Hart voor NAC' is momenteel niet actief bezig om met een nieuw bod op de club te komen. Edelenbos meldt hierover: ''Een overname speelt op dit moment helemaal niet. Alles wat interessant was, is niet meer aan de orde.''

Voor Edelenbos zelf zal de aanstelling van de nieuwe rvc haar laatste NAC-klus zijn. ''Zodra de aandeelhoudersvergadering is uitgeschreven en alle rvc-leden zijn voorgedragen, zit mijn taak erop bij NAC.''

 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
28 Reacties
51    
Jamack

Rob Penders is niet telefonisch ontslagen, maar gevraagd op gesprek te komen. Kennelijk voelde hij de bui hangen, informeerde of dat gesprek zijn ontslag betrof. Daarop is bevestigend gereageerd, waarop hijzelf aangaf geen behoefte aan een gesprek te hebben en vervolgens naar de pers holde onvolledig verhaal te doen.

-38    
JN

Hoewel ze ook echt wel wat goede dingen heeft gedaan, zoals voor een deel schoon schip maken bij NAC, blijft ze voor mij toch de persoon die Rob Penders met een telefoontje heeft ontslagen.

-13    
since1912

Gemengde gevoelens over deze vrouw. Aan de ene kant is het een echte powerwoman die zich niet laat leiden door Bredaas sentiment. Wat na jaren van vriendjespolitiek en vaste kliekjes wel eens goed zou kunnen zijn.

Aan de andere kant lijkt ze wel heel erg dictatoriaal bezig te zijn. Wat zeker in de samenwerking met Eisenga en VDA wrijving op kan gaan leveren. En dat lijkt me ook geen stabiele toekomst.

33    
F9

Edelenbos heeft netjes werk afgeleverd zonder schijn van een dubbele agenda. Ze is er in gestapt op een moment dat NAC dood aan het bloeden was en heeft er weer structuur ingebracht. Het lijkt mij inderdaad beter, zoals ze zelf aangeeft, dat ze er nu uitstapt om enige vorm van conflictbelangen tegen te gaan. Nicole Bedankt!

25    
Marti

Nicole , alvast bedankt voor de bewezen diensten ,in mijn visie heb je NAC Breda weer wat op het spoor gezet! , er zal best negatief gereageerd worden , maar ik zeg laat ze maar eens praten over 1a2 jaar ik denk dat dan de resultaten naar voren komen ,!

51    
Jamack

Rob Penders is niet telefonisch ontslagen, maar gevraagd op gesprek te komen. Kennelijk voelde hij de bui hangen, informeerde of dat gesprek zijn ontslag betrof. Daarop is bevestigend gereageerd, waarop hijzelf aangaf geen behoefte aan een gesprek te hebben en vervolgens naar de pers holde onvolledig verhaal te doen.

-39    
Peppie&kokkie

Mevrouw Ooievaar asteblief zeg dan wie het is i.p.v. na de formaliteiten bla bla bla.

22    
7Hills

@PEPPIE&KOKKIE

Ow ja, want dat is met van der Aat zo goed bevallen.

-19    
Peppie&kokkie

@7 heuveltjes
Vd Aat? Wat heeft hij er mee te maken? Ik geef enkel aan kom met nieuws als het zo ver is

23    
7Hills

@PEPPIE&KOKKIE

Als je op had gelet had je geweten dat zijn naam al naar buiten was gebracht door Gielen voordat de onderhandelingen afgerond waren. Gevolg; negatieve reacties (die je altijd krijgt) en van der Aat die zich terugtrok. Duurde daarna nog maanden voor ze Eisinga konden presenteren.

Er wordt nu gevraagd wanneer ze verwacht iemand te presenteren, daar geeft ze antwoord op. Alleen maar goed dat ze geen naam noemt.

20    
Kinderkaartje

Peppie&kokkie

Het zal niet zo zijn dat Edelenbosch zelf BN de Stem heeft gebeld om te zeggen dat het bijna zo ver is. Maar BN heeft haar gebeld omdat de nieuwe RvC immers in september bekend zou worden gemaakt en we zijn 10 dagen onderweg.
Haar antwoord is dus wat je hier leest.

Als ze had gezegd: "Geen commentaar" was ze weer niet transparant. Als ze voor haar beurt had gesproken en het ging niet door hadden we een van der Aat 2.0

Het is ook niet gauw goed! Zie inderdaad het Penders verhaal (inderdaad gelopen zoals Jamack aangeeft). En dan komt Seuntjes. Die zeikt dat h e l e m a a l naar het stadion moest komen om te horen dat NAC geen interesse had. Nou nou.

Of Nicole puik werkt levert weten we pas over een paar jaar, maar hier over gaan liggen zeiken slaat gewoon nergens op.

-6    
Peppie&kokkie

@kinderkaartje lees nog eens mijn uitleg naar de 7 heuveltjes. Ik probeer het klein te houden en tja ... als ik beter had op gelet en ....hier liggen zeiken ...
, tja sorry dan “is ook mijn eerste keer hier op het forum” goed weekend

2    
Buurman

Bij een aantal topics de reacties lezend valt me de polarisering op tussen “ ik heb er een positieve kijk op “ en “ ik denk dat we er zo niet gaan komen.” Ik kan enige walging niet onderdrukken als je leest hoe we met elkaar discussiëren. Op een gegeven moment heb je dat wel gehad. Ook infame leugens worden niet geschuwd door te insinueren dat iemand meerdere nicknames gebruikt om zijn gelijk te halen. En het is zo simpel medesupporters : a. Wacht gewoon even af met welke personen Nicole komt voor de RVC. b. Over het gebruik van meerdere nicknames kan de redactie uitsluitsel geven. De redactie bewaakt dat ook bij mijn weten. Ouwehoer er in ieder geval niet over als je niks kunt bewijzen. c. Of we sportief voldoende sterk zijn ? Zullen we gewoon rustig na een wedstrijd of 10 kijken waar we staan in de keuken? Dan weten we het toch. Kortom : hou astemblieft op met dat opgeklopt kinderachtig gedoe onderling. Op naar NAC - jong Utrecht. In mijn ogen geen zekere driepunter. Met honderd procent inzet moet het wel kunnen.

-11    
Frits

De aandeelhouders willen wel van hun aandelen af, maar alleen maar tegen de HOOFDPRIJS.

Dus er wordt niet geïnvesteerd en dus blijven we maar AANKLOTEN!!!

GVD!! GVD! GVD!!!

-19    
Johan

Met dank aan: Wim van Aalst, Rob van Weelde en Paul Burema.

Die klootzakken maken ons NAC kapot!

14    
Steven73

@johan.
Beetje gekke reactie vind je niet. Je was al dood op t moment dat de aandeelhouders instapte. Mega schuld en allerlei lijken die uit de kast kwamen. Of dat ze het goed of slecht hebben gedaan kan jij niet echt over oordelen. Want ken je deze mensen ?? Niet dus en dan kun je zo niet oordelen. Zullen ze fouten hebben gemaakt ZEKER wel. Hebben ze goeie dingen gedaan ZEKER wel. Nac is een rumoerige club en zal t altijd blijven. Wees blij dat ALLE aandeelhouders het financieel overeind houden. We zijn financieel gezond en dat was voordat de aandeelhouders er waren,NOOIT en zie het verhaal van penders. EEN CLUBICOON die meteen de krant belt en zichzelf dus boven de club plaatst. Erg sjiek hoor meneer Penders. En wil hier alleen maar mee zeggen een verhaal heeft 2 kanten en jij en ik weten ze nooit alletwee.

5    
geelzwartwit

Mede door Nicole is er ene nieuwe structuur opgezet en puin geruimd. Of het niveau van alle nieuw aangestelde poppetjes hoog genoeg is moet nog blijken. Dat heeft ook te maken met het beschikbaar zijn van hoog niveau want wie wilde er afgelopen periode nou met een goed gevoel bij NAC de nieuw kop van jut worden?
De grootste winst van Nicole en NAC is momenteel rust binnen de burelen. En vanuit die basis moeten de prestaties gaan komen op commerciële en sportief vlak.

Nicole bedankt
En ik hoop nog steeds dat er een echte serieuze partij komt die genoeg centen plus een goed plan op tafel legt zodat de aandeelhouders met goed gevoel afstand kunnen doen van hun molensteen.

6    
Judge M.

Hopelijk kan NAC ook snel de nieuwe commercieel manager presenteren. De gesprekken schijnen gaande te zijn. Zou mooi zijn want zo lang de grote 3 de knip dicht laten, zijn extra sponsorinkomsten meer dan welkom.

Nicole bedankt!

-1    
Atleet

Das praat Steven73, helemaal waar 👍💪

-5    
van Flieger

Van Flieg onthulde vorige week al op deze site dat Hart voor NAC overleden was.

Toch is dit artikel onvoorstelbaar slecht. Het is kontkruiperij. Wat er werkelijk aan de hand is, is dat deze aandeelhouders, dat mannetje van 1m60 voorop, 5.5 miljoen voor NAC hebben afgewezen. Het gaat hen niet om NAC maar om hun eigen belang. Zij zijn een schande voor ons NAC. Blanco heeft zich op verkeerde been laten zetten. Voor het karretje laten spannen.

Verder roept dit ook nogal wat vragen op over de rol van VDA bij de aanstelling van Brood.

Bah, wat een puinhoop is het nog altijd.

0    
van Flieger

Buurman - liegen is hun handelsmerk. Hun hele aanwezigheid is gebaseerd op een leugen, namelijk de stabiele middenmoter.

-3    
van Flieger

Coppens mag blijven. Niet omdat hij goed is of iets heeft gedaan waar de mensen nog altijd blij van zijn, maar omdat hij geen fouten heeft gemaakt (lees: van Aalst niet waanzinnig heeft geirriteerd). En er "pas" een jaar zit.

Wat een bizarre criteria weer.

0    
Jan Bril

Hopelijk iemand die ons onze club kan teruggeven, maar ik vrees het ergste want welke ervaren top bestuurder wil functioneren in een wespennest dat wordt gedomineerd door 3 aandeelhouders die de andere 18 een loer hebben gedraaid? Verder zitten de grote drie niet te wachten op een voorzitter die hun bemoeienis te vuur en te zwaard zal bestrijden.

1    
Jan Bril

Opmerkelijk verder dat van Aalst het roer aan Burema zou hebben overhandigd omdat hij van Aat als zijn persoonlijk falen beschouwt. Er is meer aan de hand. Want het betekent ook dat van Aalst geen vertrouwen heeft in de nieuwe directie. Na het Smulders debacle wilde hij zwaargewichten in de directie. Onenigheid tussen de grote drie gaat nog meer ellende veroorzaken, maar brengt waarschijnlijk op termijn ook een oplossing voor de Gordiaanse knoop waarin NAC is beland. We gaan het beleven.

2    
sanderson

Gaat het een beetje met je Hans Deelen zo op deze zaterdagavond? Lekker los aan het gaan op je toetsenbord en alle frustratie eruit aan het typen?

Goed zo! Je moet weten dat we als NAC supporters alle begrip hebben met je dissociatieve identiteitsstoornis hoor. We weten namelijk dat je vroeger net als ons ook een NAC supporter was. Sterkte Hans!

1    
van Flieger

Teksten als hierboven halen uitsluitend diep vanuit het middenrif ter hoogte van lymbaal 5 en sacraal 1 een blanke rochel naar boven. Misschien kan men er nog even bij vermelden dat van Flieg ooit afgewezen is door "NAC" en daarom rancuneus is, dan is de cirkel wel weer rond.

-1    
den hulk

als nac tighadouini of assaidi niet neemt komen ze niet in aanmerking voor de twee bovenste plaatsen want met die kabouter van utrecht boussaid en slapoot van hooydonk kan alleen maar koppen red je het niet

5    
Badeend

Je vergeet het licht vermakelijke commentaar over je prestaties in de gymles, Hans. Dat hoort er tegenwoordig net zo goed écht bij als jouw sneue commentaar op iemands afkomst (Woensel), opleiding (MAVO-klant) of uiterlijk (dwerg).

4    
NACHouten

Naast de voirzitter moet er ook heel rap een RvC lid belast met technische zaken komen. Wederom hebben we een technisch manager die geen klanknord heeft binnen de RvC en die niet gecontroleerd wordt door iemand met verstand van zaken. En dat gaat bij NAC meestal niet lang goed.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja