Wij gaan niet opzij

Nog geen reactie van Ruud Brood

Thiestemberg

Na een kort gesprek met Luuc Eisenga hadden we ook de intentie om Ruud Brood te vragen naar zijn kant van het verhaal. De ex-trainer liet echter weten dat zijn reactie later naar buiten komt. Wel liet zijn dochter zich op Facebook uit over de situatie van haar vader.

Ruud Brood laat dus later van zich horen over de werksituatie bij NAC en zijn uiteindelijke ontslag. Wel dook er kort na het ontslag van de Gorinchemmer een Facebookbericht op van zijn dochter. Zij noemde NAC een enge club waar de inbreng van trainer Ruud Brood door de twee directeuren (TvdA, Eisenga red.) van tafel werd geveegd. Daarnaast gaf ze aan dat er spelers werden gehaald zonder dat Brood hier inspraak in had en dat de spelersgroep niet als een team kon samenwerken.  

Dit is niet de eerste keer dat er een bericht verschijnt over wrijving tussen hoofdtrainer en directie. Recentelijk kwam Yadran Blanco van BN de Stem ook al met een zeer kritisch stuk over het interne tumult bij NAC. Het is nu wachten op de officiele reactie van Ruud Brood over de situatie. 

Edit: Ruud Brood heeft net getweet: "Op de laatste dag van het jaar zo’n bericht doet wel pijn ja en onverwacht. Ziel en zaligheid in de club gestopt. Kom later wel een keer met mijn kant van het verhaal. Lig toch even anders maar wens de supporters het succes wat ze verdienen." 

 

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Toelichting Eisenga op ontslag Brood 58 reacties
59 Reacties
112   8  
The M.

Is dochterlief toevallig het liefje van Damen?

24   5  
Da Huge

Jaaaa, de dochter van Brood is nieuws. Broodnodig ;)

53   16  
Los muchachos del breda

Toch bijzonder dat Brood zijn dochter als communicatiemedewerkster gebruikt...

Ik snap dat iedereen zijn eigen kant van een verhaal heeft, maar misschien moet Brood in de spiegel kijken en nagaan dat een hoofdtrainer moet communiceren met de mensen om hem heen. Als het aan Brood had gelegen was Grad Damen gekomen, misschien moet hij niet op de plaats van een TD gaan zitten, maar gewoon zorgen dat er automatisme in een ploeg komt, daar is hij in gefaald...

45   14  
Martinus

Is er al iemand met een taart naar Maaskant onderweg?

70   4  
Pietjepils

Dochter gooit hiermee papa's ruiten in.

Alsof het ooit in je voordeel gaat werken dat je familie op social media interne zaken van een organisatie deelt. #onprofessioneel

112   8  
The M.

Is dochterlief toevallig het liefje van Damen?

35   3  
Ivo

Ruud, bedankt voor je inzet voor NAC. Helaas liep het niet zoals iedereen hoopte, en zakte het na het halen van de 1e periode in. Ieder verhaal heeft meerdere kanten, dat geloof ik meteen, en het was bij NAC zeker geen gespreid bedje waar je in terecht kwam. Maar als het onderlinge vertrouwen dat het goed komt, er niet meer is, dan houdt het op.

Toch de beste wensen voor het nieuwe jaar en veel succes bij het vinden van een nieuwe club.

20   5  
Michel

Ruuds reactie is chique, die van Roxenne Brood niet. Maar goed, ze is waarschijnlijk ook niet meer zo jong dat ze tegengehouden kan worden.

Ik weet niet goed of dit wel de juiste weg is, volksclub zijn is onze kracht maar ook een valkuil.

68   19  
Molensky

Dit is gewoon een reactie van een dochter die om haar vader geeft. Niks mis mee...

15   17  
Kipiani

We staan er niet van te kijken dat Edelenbos door van Aalst voor de groep gezet wordt.
Wat een ongelofelijke geldhebbende en geldverslindende prullers.

58   6  
Sia

Volgens mij is Willem Weijs een prima opvolger. Jonge vent met achtergrond bij de landskampioen waar ze wel weten hoe je moet opleiden. Volgens mij een prima definitieve opvolger van Ruud Brood.

24   38  
sjef de gevulde koek

Zoals al eerder gemeld Eisinga is een dwaas een gek. Iedereen die een keer met deze man heeft gesproken weet genoeg. Het zijn 3 eilandjes geweest die tegen elkaar op boksen. Nu is brood de lul. Wat een paniek wat een wanhoop. 1 ding is zeker willen we onze club redden moeten we heel snel van gekken af zien te komen zoals Eisinga.

29   10  
Tombola Breda

Ik vermoed dat Brood zijn verhaal niet bij een zekere Yadran Blanco zal houden. Mooie kans voor BSR op een exclusief interview.

En het verhaal zal ongetwijfeld 2 kanten hebben. Het verschil is alleen dat de TD een langetermijn visie moet bewaken en de trainer zich daar in principe naar moet schikken. Dat Brood bij andere clubs wellicht meer vrijheid kreeg betekent niet automatisch dat hij maar moet verwachten alles naar zijn eigen hand te kunnen zetten.

NAC een enge club? Misschien een teken dat de jarenlange 'oude jongens krentenbrood' en 'gezellige' cultuur langzaam wordt afgeschud? Misschien eens goed. Dan maar 'eng'.

17   25  
Diep Holland

Heerlijk onbekommerd , zijn dochter. Juist zo plezierig dat er even een helder licht straalt in de rattenkelder, slangenkuil, trainerkerkhof van een club die maar niet aan een oprechte zelf-analyse toekomt.

Welke krant plaats Nac’ s positie-curve over de afgelopen 108 jaren eens op een tribunerond spandoek, inclusief kruisjes waar er een trainer sneuvelde.

Ook aardig voor een nieuwe outfit , een dergelijk prestatie-curve , zwart over het slangen

7   12  
sjef de gevulde koek

CLubje kliekjes bontjes etc allemaal onder 1 dak dat is wat er fout gaat.

18   8  
willem 4,5

@ S deG. Koek, Voorbarige conclusie ,en om nou Eisinga een dwaas en een gek te noemen slaat ook nergens op. Ik heb ook met hem gesproken en jouw opmerking is gelul in de ruimte! Wat ik wel weet is dat Brood niet in staat is geweest om een goed elftal te smeden, elke week een andere opstelling en spelers op de verkeerde plaats zetten was zijn sterkste kant. We zullen zien wat de toekomst brengt. NAC is een moeilijke club, dat weet iedere trainer, dus als je geen risico wil lopen moet je naar Telstar of PSV 2 gaan. Lullig voor Ruud maar anderhalf jaar salaris mee verzacht veel zullen we maar zeggen, hij verdient iets meer dan het minimumloon dus een oliebol kan er nog best af.

26   7  
Stoep

Tja, duidelijk dat de familie Brood enkel NAC de schuld gaat geven. NAC zal best wel fouten hebben gemaakt. Maar Ruud is zelf verantwoordelijk voor het eerste elftal en iedereen kon zien dat het nu al maanden slechter ging. Chemie met spelers was tot 0% gedaald in laatste wedstrijd. Dat soort dingen zijn de verantwoording van de hoofdtrainer, dus ja NAC zal wel wat fout hebben gedaan (eng clubje :-)) maar Ruud is zelf verantwoordelijk voor zijn ontslag.

10   1  
Peerke

Uit reactie van dochter blijkt dat samenwerking met Eisenga en van Abeele niet meer werkbaar was. Dan zit er inderdaad maar één ding meer op.

18   34  
Toontje

Luc en Tom helpen onze club verder naar de kloten. Ze weigerden naar Ruud te luisteren...hij had niets te vertellen. Maar hij was wel degene met het meeste voetbalverstand.
Zijn de RVT en de geldschieters alleen maar ja-knikkers tegen domme figuren geworden.
Niemand wil hier nog instappen.

18   5  
Wanny

Natuurlijk ligt het niet alleen aan Ruud of alleen aan de directie. Feit is dat we in een neerwaartse spiraal terecht waren gekomen en er was dus ook intern een hoop frictie. Dan wordt het onhoudbaar.

Die dochter van Ruud moet je niet te serieus nemen. Die hoort alleen de verhalen van haar vader en is niet de hele dag op de club. Misschien had ze beter kunnen proberen haar vader wat bij te sturen de afgelopen maanden.

18   1  
Geeltje

Is er wel eens uitgerekend hoeveel trainers NAC afgelopen 10 jaar heeft ontslagen, hoeveel geld dit heeft gekost en of dit daadwerkelijk een verbetering van de resultaten heeft opgeleverd?

Idem graag ook voor directeuren.

23   20  
Nacman

Mijn wens voor het nieuwe jaar is dat nac snel wordt overgenomen door de City groep die heb wel de kennis in huis om de juiste mensen aan te stellen een bekwame directie en bekwame staf
Want als zo,n partij zijn naam verbindt aan de club zal het wel afgelopen zijn met het gepruts bij NAC

15   17  
Rotterdammert

Hou je dochter eens wat strakker aan de lijn Ruud.

22   17  
10diego

Dus De Belg komt nu met een trainer die het beste uit zijn super aanwinsten haalt. Kamdinbana (of zo) gaat aan de lopende band scoren, Schouten gaat zonder luier spelen, Filipovic wordt een genie met zelfbeheersing en het centrale duo kan ineens opbouwen.

Wat een soap maken die Edelenbos en Van Aalst er van.

Het volk start straks weer een nieuwe polonaise. De vraag is voor hoe lang.

7   3  
Judge M.

Dochter heeft haar reactie zo te zien alweer ingetrokken...

12   3  
Zlep

Ja van gewaardeerd assistent trainer van PSV naar afgeserveerd trainer bij NAC. Ik moet ook bekennen dat NAC de laatste wedstrijden doelloos in het veld stond. Zet Willem Weijs maar voor de groep en laat hem het seizoen maar afmaken. Geen nieuwe trainer van buiten halen aub.

19   0  
D'N Klaagmuur

Begrijp oprecht van beide kanten niet waarom er in de zomer verder is gegaan met deze samenwerking. Tijdens de forumavond proefde je al dat Brood verre van hun eerste keuze was en in de voorbereiding merkte je vanuit Brood zijn kant al dat hij het niet eens was met de selectie die hij tot zijn beschikking kreeg.

Vanwaar dan in godsnaam hieraan begonnen beste heren?? Dit was vanaf minuut 1 gedoemd om te mislukken qua samenwerking.

7   12  
Eekhoorn

Zelfs het Fc Knudde uit de jaren 80 met Heike Fopma en Lin Piao kan niet tippen aan het nivo van dit NAC. Vraag me af wie deze club met deze cultuur wel iets kan bereiken. Vrede kan nu 100 pct focussen op BSV Limburgia, daar zijn ze wel tevreden. Beleid van een eerste klasser, maar daar wordt wel gevochten voor elke meter en gepoekeld na afloop.

15   11  
SjorsNAC

Amateurisme ten top, in alle lagen van deze club zijn amateurs aan het werk. Die frietboer kan ook de boom in, die zadelt Brood op met deze selectie en vervolgens kan hij vertrekken wtf! Hele seizoen is het voetbal al niet om aan te gluren maar om daar alleen Brood verantwoordelijk voor te houden dat gaat mij te ver!!

We mogen nu dus een klasbak als trainer gaan verwachten die morgen tekent en een paar versterkingen waar je U tegen zegt en niet minder met zo een DOM besluit!!

Wat verschrikkelijke bende!!


11   3  
Naccie1912

Ergens wel begrijpelijk dat er nog geen reactie komt verder vanuit Brood. Hij heeft dit nieuws zelf pas net gehoord. Hij doet er verstandig aan dit even te laten bezinken en daarna met een reactie te komen ipv nu te reageren uit emotie.

14   9  
Daan

Wat een shit beleid en met dank aan de darkroom raver Blanco. Wordt dagelijks bediend door mensen die vanuit de interne organisatie lekken en niet te vergeten “vriend “ Pierre die een prachtig verlengstuk heeft in de media met dank aan Blanco.
Ben geen groot fan van Ruud Brood maar heb wel respect voor hem.
Valt gewoon niet te werken bij onze mooie club.
Wordt de hoogste tijd dat de supporters niet als een stel Dodo’s blijven toekijken en we nog verder de afgrond in gaan met deze mislukkingen aan het roer .

14   18  
Sp1

Ruud is gewoon opgezadeld met een onevenwichtige selectie... De TD wast zijn handen in onschuld. Het is gewoon een vies spelletje waarin de ongezouten mening van Ruud keihard is afgestraft.

14   6  
PetöVI

Zonde voor Brood en voor ons dat het wederom niet lukt met een clubman.

Roepen dat er geen beleid is is een te emotionele reactie. Aan de uitleg vanuit NAC is juist heel duidelijk op te maken dat er een wél beleid is maar dat Brood daar niet in mee wilde gaan. Als je dan als trainer ook niet het tegendeel bewijst met de groep en je zelfs wekelijks laat zien dat je het eigenlijk ook niet meer weet wordt het tijd om een andere trainer aan te stellen.

Ruud al het beste in de toekomst!

11   6  
10diego

@zelp, Weijs heeft niet de juiste papieren.

Wellicht kunnen ze Hellemons weer van stal halen. Dat genie zette destijds de twee beste spelers op de bank.

16   6  
Een ander geluid

De conclusies:
1. Ruud Brood is een ervaren trainer die
correct naar ons toe communiceerde.
2. Ruud is een NAC man en we moeten zuinig
zijn op hem, ook na zijn ontslag.
3. Ruud heeft spelers niet beter gemaakt.
4. Team brokkelde af als eenheid.
Opstellingen en wissels werden vaak niet
begrepen door ons en ook niet door de
spelersgroep. Ter illustratie; Schouten was
compleet verrast door zijn basisplaats. Hij
zag de logica niet. Kortom, je zag de power
uit het elftal glijden.
5. Selectie is kansrijker dan wij nu bedenken.
Verdedigers (incl. Van Hecke) en keeper
zijn goed.
Wat keihard noodzakelijk is zijn 2 seniore
leiders ; Eén " patron" op het middenveld
en een type Tadic voorin.

Ruud vind ik een prettige kerel maar de chemie was er nu al niet meer met deze groep. Hij kwam maar niet tot een ideale basiself. Het kost een vermogen maar ik respecteer de beslissing als het financieel
verantwoord is.


18   8  
Ouwe Spionkop

Ik heb het even laten bezinken.
Ik ben opgelucht dat hij weg is.
Er was echt geen zak meer aan! Er moest echt iets gebeuren.
Nu maar afwachten of het juiste beslissing is geweest.

9   4  
FUALLITA

Je hoeft niet met je verhaal te komen, we kennen de statistieken.

13   12  
Buurman

In ieder geval heeft de dochter van Ruud , die spontaan reageert op het ontslag van haar vader , en waarom zou dat niet mogen, in 1 ding groot gelijk. NAC is van mooie rondborstige volksclub verworden tot een enge ,hypocriete bende. Dit proces is al jaren bezig en lijkt niet te keren. Ben nu wel uiterst benieuwd met welke versterkingen ! onze TD gaat komen. In die keuken divisie moet een club kaliber NAC met twee vingers in de neus kampioen worden.

8   6  
Dutchbird

Die directie heeft ook de spelers geraadpleegd. Welke spelers, wie heeft de status om namens de rest te kunnen of mogen spreken? Ze spreken elkaars taal nauwelijks en leiderschap ontbreekt volkomen. Met deze bewering diskwalificeert de directie zichzelf.

Dat het tussen Brood, Eisenga en VDA onderling niet goed zat was wel duidelijk. Dat zorgt voor een onwerkbare situatie en dat werkt door in de staf en het team. Ik ben heel benieuwd naar het echte verhaal volgens Brood. Of gaat Eisenga een extra zak zwijggeld meegeven aan Ruudje?

16   7  
Maarten

Van Bourgondisch ( stapavondjes van Dessers) naar professionalisering. Ik geloofde er al geen biet van dat NAC dit voor elkaar ging krijgen. Je moet gewoon accepteren dat NAC cult is en het ook zal blijven. Het intreseert me elk jaar steeds minder. In het begin kon je nog eens boos worden, daarna berusting en nu dus van het intreseert me eigenlijk geen klote meer. Dat NAC cult is of eigenlijk beter gezegd KUT vind ik prima maar hou astemblieft op over die professionele aanpak die jaarlijks faliekant mislukt. NAC is bier drinken en KUT roepen met een prijzenkast die waarschijnlijk ten alle tijden leeg blijft. Liever een fust vol bier dan een kast vol prijzen. Dat is NAC.

3   3  
Stef stuntpiloot

@the M.

Klopt helemaal. Grad Damen en ruud’s dochter gingen de afgelopen tijd veelvuldig met elkaar om ;).

Jammer dat het niets is geworden met Ruud Brood en NAC.

5   1  
Enkhuizer rat

Blijft toch onbegrijpelijk hoe dat fanatiek samenwerkende team vd eerste periode veranderd is in een slap onsamenhangend zootje. Waar ging dat mis!?

16   30  
jvt

Willen diegene die jvt ongelijk gaven toen ie bij een wedstrijd van Jong NAC opmerkte dat het totaal niet boterde tussen Brood en de TD voortaan hun commentaar inhouden.

Jvt moet even zijn mond spoelen.

7   12  
ome cor

Brood wil z'n zegje best doen, maar moet even kijken hoe hij dat het beste doet zonder zijn eigen ruiten in te gooien.
Hij zal daar wel een zaakwaarnemer of adviseur voor hebben.

Hij (in tegenstelling tot dochterlief) zal niet uit emotie reageren, maar nadenken over zijn woorden.
Wat dochterlief betreft....misschien erg naïef, maar een beetje dochter kiest altijd en eeuwig de kant van haar pa. Dus dom, maar wel logisch. Niet te veel waarde aan hechten verder.

8   1  
Heksenketel

De situatie waarin we al tijden zitten, zegt alles over NAC en heel weinig over Brood!

4   0  
TvB

Jammer dat het met Brood ook niet is gelukt. Is natuurlijk wel een NAC -man die je het gunt. Dat het niet boterde tussen hem en Abeele is intussen wel duidelijk. Maar waar zijn we beter mee af; de outsider(abeele) die een andere koers wil varen of Brood die eigenlijk het team niet aan het voetballen krijgt( ook al is de selectie niet top) ervaring leert dat de oude garde ons niet veel gebracht heeft, maar vernieuwingen hebben ook nog niet goed uitgepakt.

8   4  
den hulk

brood heeft zelf deze affaire opgezet om damen te willen hebben het is een echte zeeuw en maar door drammen nu valt het deksel op zijn neus niet geteurt hij neemt toch twee jaar een salaris mee waar nac nieuwe spelers voor kon kopen

2   0  
geelzwartwit

Nog geen reactie van Brood is ook nieuws...

10   1  
Gerard kemperman

Wie wil er nu nog trainer van NAC worden of zijn!! Goede trainers zetten ze ook gewoon buiten. Brood wordt binnengehaald als de enige geschikte trainer. Vreven en Brands presteerden goed maar moesten ook vertrekken. Bestuur kijk eens goed in de spiegel. Een team kan je niet kopen. Veel teveel aankoop mutaties al jaren. Parel JP het blok graniet van Arnemuiden zagen we als 16 jarige parel de defensie van Goes al organiseren in de nacompetitie van de hoofdklasse. Breng die parel dan ook eerder voor die ook weer weg is.

5   4  
Maarten

Vroegere helden zoals Brood, PENDERS, Lokhoff, Karelse V Hooijdonk, Bogers worden letterlijk als straatvuil gemakkelijk aan de kant gezet. Ligt het aan hun? Ligt het aan het beleid? Vind het wel erg jammer dat deze voormalige helden nu hun opgebouwde status als sneeuw voor de zon is verdwenen. Lag het werkelijk aan hun. Tenslotte hebben we een hoop paljassen gehad die de club moesten leiden.

8   5  
Cees

Dat Brood is ontslagen, is natuurlijk begrijpelijk: geen chemie met de selectie.
Maar de grootste schuldigen van de neergang van onze mooie club zijn de aandeelhouders! Ook zij verdienen een ontslag!

6   3  
NAC!!!

Tja, dit ontslag had je eerlijk gezegd kunnen verwachten.

Het spel was niet best, rare keuzes en de nabeschouwing vond hij steeds wel meevallen.
Op basis van die punten merk je dan al dat er iets niet klopt.

Onverwacht? Neen, als je realistisch bent was dat ontslag komende.

Er was geen verbetering, het werd eerder zwakker..

En is Ruud nu de lul, blijkbaar wel hè.


Maar ik blijf het zeggen, er zijn er die dan hier hard roepen is hij nu de verantwoordelijke enz.. enz... Daar kan je nu tegen zijn, maar de grote verantwoordelijke blijven de grote 3, maar die laten ze met rust hè.
De supporters konden hun beter laten merken dat het goed is geweest.
Door hun staan we weer voor lul.

Dat gezegd zijde, verder een gezond 2020 aan allee mensen!!

3   2  
Tram

Fijn zo'n dochter. Natuurlijk kiest die partij voor haar vader. Wel stom natuurlijk om dat zo openlijk te doen. Ben benieuwd naar het verhaal van Ruud. Laat me raden: hij heeft zelf geen fouten gemaakt. Tsja.

5   3  
Vreven4President

Ik ken nog wel een goeie trainer...

5   4  
FUALLITA

zijn domme dochter heeft al aangegeven hoe brood over de club denkt, zeer terecht ontslagen deze man.

4   14  
Klets

Gewoon een grof schandaal om Brood op de laatste dag van 2019 de laan uit te sturen!! Die afgekeurde Belg kan jammeren omdat hij een ander trainer wilde maar die puinbak aan spelers welke hij heeft binnen gehaald is toch zijn eigen schuld. Man man man wat een puinbak is het bij NAC, onze club is het lachertje van betaald voetballend Nederland!

14   2  
Martinus

Waar mijn broek wel van afzakt, zijn de mensen die nu roepen dat het lange termijn beleid van de AD en TD nu mislukt is. Het beleid van twee nieuwe mensen die er nog geen jaar zijn. We wilden juist outsiders, niet zo veel ons-kent-ons. Ik vind dat Brood het niet goed heeft gedaan en vind het - voor het eerst sinds jaren - terecht dat er naar is gehandeld. Dat hij een NAC man is, is niet relevant.

3   1  
Nac58

Helemaal mee eens wat hier is gebeurd, geen sterke trainer, rommelig, ongeïnspireerd, na zoveel wedstrijden had er een basis moeten staan constant daar door elkaar husselen klopt niet, zeer demotiverend voor de spelers, je traint elke dag dan mag meer verwachten met een juiste opstelling te komen ern de zieke boeg was geen excuus.

3   3  
Hans

Yadran B. mag door De Stem ook wel eens tegen het licht gehouden worden. Zeer onfris hoe hij de interne vuile was buiten hing. Zo ga je niet met anderen c.q. de club om waar je je info van krijgt. Ontsla hem ook maar, meneer de nieuwe hoofdredacteur.

5   0  
Pannelap

Dat er weer... ja weer een trainer sneuvelt in Breda is toch iets waar we absoluut niet trots op mogen zijn.

Maar dit is de enige juiste beslissing en ik vind het bewonderenswaardig dat NAC daadkracht toont door deze juiste keuze NU te maken anders dan te blijven aanmodderen vanuit sentiment.

Laad alle berichten na dit bericht in