Wij gaan niet opzij

O-21 aanwinst Heuvelman op zijn plek bij NAC

Thiestemberg

Darwin Heuvelman kwam tijdens de roerige corona-zomer over van Sparta Rotterdam. Hij komt dit seizoen voornamelijk uit voor het O-21 elftal van Michael Dingsdag, maar mocht door de vele afwezigen bij het eerste elftal al zijn officiële debuut maken voor NAC 1.

Toen bleek dat Heuvelman bij Sparta niet kon rekenen op een contractverlenging was de keuze voor NAC snel gemaakt. De centrumverdediger speelde in de jeugd al vaak tegen NAC en vond die teams altijd van prima niveau. Bij NAC kwam Heuvelman terecht in een ploeg dat het jaar ervoor als O-19 een prima seizoen had gedraaid. Daarom was het des te mooier voor de geboren Gouwenaar dat hij van trainer Dingsdag de aanvoerdersband toebedeeld kreeg: "In de voorbereiding speelde ik alles. Van nature coach ik mijn medespelers en ook de trainer merkte dat op. Mede omdat ik in de laatste linie sta en het spel voor me heb vond hij me geschikt als captain." 

De O-21 maakte met Heuvelman als captain een goede start van de nieuwe O-21 Eredivisie. Met name in de wedstrijd tegen Feyenoord maakte hij en zijn collega centrale verdediger Luc Marijnissen een uitstekende indruk. Na de vele coronagevallen in de eerste selectie mocht hij dan ook als een van de eerste O-21 spelers aansluiten bij het eerste elftal. Enkele weken verder mocht Heuvelman zelfs debuteren in het eerste elftal. Een mooie ervaring volgens Heuvelman, ondanks het slechte resultaat.

Als de O-21 competitie weer wordt hervat en ook de A-selectie (voor zo ver dat nog niet het geval is) weer fit is zal Heuvelman zich weer moeten focussen op de O-21. Daar is hij zeker niet rouwig om, Heuvelman en zijn teamgenoten zijn er op gebrand om de sterke competitiestart een vervolg te geven: “We gaan voor de bovenste plekken. Voor iedereen is de competitie nieuw, de motivatie is er bij ons tot op het bot. We willen het hoogst haalbare: de start was in ieder geval erg goed.”

Bron:
B-Side Rats, NAC
18 Reacties
20   0  
Den Boeman

@ Cool Hand; schijnbaar heeft de fietsenmaker van zijn broer wel een knappe buurvrouw.

Zonder gekheid; enige keer dat ik hem heb zien spelen is tegen Go Ahead en om daar nu iemand op af te rekenen...
Onder 21 presteert prima en hij is daar als aanvoerder een belangrijke speler in, dus laten we voorlopig maar van het positieve uit gaan.

9   2  
Cool hand

Kom op, er is toch wel iemand die iets aardigs kan zeggen over deze jongen?

20   0  
Den Boeman

@ Cool Hand; schijnbaar heeft de fietsenmaker van zijn broer wel een knappe buurvrouw.

Zonder gekheid; enige keer dat ik hem heb zien spelen is tegen Go Ahead en om daar nu iemand op af te rekenen...
Onder 21 presteert prima en hij is daar als aanvoerder een belangrijke speler in, dus laten we voorlopig maar van het positieve uit gaan.

10   2  
n@©

@Den Boeman: Foto!!

1   24  
Nicky

Ik begrijp dat die Dingsdag de emphathie vermogen heeft van een baksteen? Stevig gebarend langs de lijn als het niet lukt bij die jonge gasten..

Iemand daar wat meer zicht op dan horen van?

17   1  
Jordy van Treijen

@Nicky
Dat zal dan wel een goede methode zijn, want hij laat de jongens goed presteren.

19   0  
Basje

Dit is een toppertje voor ons NAC gaan we nog plezier aan beleven!
Zelf 2 wedstrijden van de 0-21 gezien

Hup NAC!
Hup NAC jeugd!

3   8  
Rubenac

De empathie 😣

9   0  
Boxer

@Nicky
Dan moet je straks op een zaterdagmiddag naar Boeimeer gaan, dan kun je het zelf zien

8   1  
Henri

Ik lees net dat Pim Doesburg is overleden.Ik zag hem pas nog vol trots over zijn kleinzoon praten die samen met Heuvelman naar NAC is gekomen. Alleen ik lees en hoor zo weinig over deze spits Doesburg. Is hij geblesseerd?

10   0  
fvf6

Deze jongen kan een grote worden , deed het aardig in het eerste elftal. Rustig brengen en je hebt er veel plezier aan

5   1  
Harry

@Henri; Die spits Doesburg is helemaal niet naar NAC gekomen, speelt gewoon bij Sparta. Oftewel een voorbarig bericht van Yadran waarbij hij insite informatie kreeg van iemand die niet bepaald wat Hellemons en co doen. Als spits heeft NAC jeugdopleiding Fermina gehaald.

3   0  
Harrie

Nou ja, "speelt bij Sparta" is misschien iets teveel van het goede. Hij traint daar vooral, want 40 minuten invallen over 4 wedstrijden kan je niet echt spelen noemen.

12   2  
Ibio

Hij was de beste tegen de Eagles.
Heeft tenminste wel NOAD

0   1  
Henri

@Harry (bd)
Bedankt voor je reactie.

10   0  
Matc

Even heel iets anders. Net nog eens de prachtige documentaire zitten kijken van Sjoerd Mossou over het avondje NAC, De liefdesverklaring. Werkelijk kippenvel! Een brok in mijn keel en o wat verlang ik er weer naar om de stad in te gaan, een paar biertjes te drinken en daarna naar het stadion te gaan, een vol stadion! Ik hoop toch zo dat als het weer kan iedereen weer terug keert naar het stadion en de sfeer die er ooit was weer een nieuw leven in te blazen. Nu weet ik pas wat ik mis. NAC is de club waar het opnieuw moet gaan leven, waar heel Nederland jaloers naar moet gaan kijken. Gvd, ik wil er alles aan doen om het avondje NAC, ons avondje NAC weer op de kaart te krijgen, maar ik weet niet hoe en alleen lukt het zeker niet. Nu gaat het niet, maar als het straks weer begint moeten de supporters er klaar voor zijn. Ik zie in die documentaire zoveel passie bij de hoofdrolspelers, we kunnen er toch iets prachtigs van maken!!!

0   0  
Sjakkie

@nicky

Nog nooit een speler uit de jeugd gesproken ?
Die staan allemaal te trappelen om onder hem te trainen dus.....

2   0  
ome cor

@ Nicky
Dingsdag is beter in trainen en coachen dan jij in Nederlands.

0   0  
Shane uit de Keen

Ik heb alleen de wedstrijd tegen Feyenoord gezien en daar maakte Heuvelman inderdaad een uitstekende indruk. Verdedigend sterk, durft in te grijpen en geeft regelmatig een lange bal op maat. Daarnaast is hij volgens mij linksbenig, dus daar moeten we zuinig op zijn. Kan op termijn best het 1e halen.

Laad alle berichten na dit bericht in