Wij gaan niet opzij

Officieel: Riera stapt transfervrij over naar FC Barcelona B

Italo

De overstap van Roger Riera naar FC Barcelona B is rond. De Spaanse verdediger stapt per direct transfervrij over naar zijn voormalig club.

De overstap naar Barcelona B komt zeker niet als een donderslag bij heldere hemel. Al lange tijd werd er door de Spaanse grootmacht aan Riera getrokken. Afgelopen zomer leek een overstap ook al in de maak, maar kwam het uiteindelijk niet tot een overgang. Wel gaf Riera destijds tegenover BN DeStem al aan een overstap zeker te zien zitten: "Voor mij is het niet alleen de club Barcelona, maar ook het gegeven dat ik dicht bij mijn familie kan zijn."

Door de transfer komt er een einde aan een huwelijk van anderhalfjaar tussen Riera en NAC. De centrale verdediger groeide in zijn eerste seizoen uit tot een belangrijke speler voor zijn ploeg. In 28 duels was hij tweemaal trefzeker. Dit seizoen heeft de mannetjesputter ook alweer twee doelpunten gemaakt. Zijn basisplaats was hij echter kwijtgeraakt, waardoor club en speler bereid waren afscheid van elkaar te nemen.

Tijdens de wedstrijd tegen Jong PSV (18 januari jl.) maakte Riera zijn laatste minuten voor de club. In navolging van Monsalve en Noblejas vertrekt hiermee de derde Spanjaard uit de selectie van trainer Maurice Steijn.

NAC ontvangt geen transfersom voor Riera, ondanks een nog tot juni 2021 doorlopend contract. Het tussentijdse vertrek van de verdediger zorgt voor extra ruimte in de salarisbegroting van de club. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
Vorig bericht
Michaël Maria nieuwe aanwinst NAC 80 reacties
Volgend bericht
NAC op een achtste plek in veldenklassement 12 reacties
57 Reacties
105   32  
BlablaBlanco

Die vreselijk Blanco probeert alles te kleuren. Deze jongen heeft geen toekomst bij NAC. Van de zomer was er vlak voor sluiten vd window geen alternatief, dus hield NAC vast aan afkoopsom.

Nu staat er een linksback klaar om te tekenen ( tegen lager salaris dan Riera) en hebben we Hendriks voor centraal achterin.

Dus: minder salariskosten, beter passende spelers en geen afkoopsom.

Maar leg vooral de nadruk op transfervrij, dan weet je dat er herrie komt

87   39  
D'n opletter

Hele diepe zucht, kan Ton niet morgen beginnen?

107   38  
Tim

Doodzonde dat je deze jonge (zeker transfervrij) laat gaan. Hij was een van de beste verdedigers sinds Pablo Mari. Echter snap ik het heel goed dat je terug wilt naar Spanje, zeker als al je Spaanse vrienden ook de deur uit gewezen worden.

Veel succes bij Barca Roger. Bedankt voor je inzet!

68   14  
Snip

Als je zoveel goede spelers laat gaan om Maria te kunnen laten tekenen dan moet hij wel heel goed zijn.

Ik begin sterk te twijfelen aan de capaciteiten van Steijn als TD. Immers, Malone, Adilehou, Venema, DJ Buffonge allen nog geen versterking geweest.

Riera veel succes en jammer dat je gaat!

43   6  
Janus

Pfff, wie had dit op basis van vorig seizoen verwacht? Bijzondere gang van zaken en ontzettend jammer dat een prima speler zomaar de deur uit kan lopen.

Transfervrij ook weer... "we gunnen het hem". NAC is een BV, geen stichting!

Ik ben heel blij als we een TD hebben.

20   9  
Henkietenkie076

Misschien ligt deze transfer wel iets genuanceerder. Volgens mij heeft riera tijdens de 1e lockdown periode in spanje bij familie gezeten. Wel verteld ons dat hij geen heimwee heeft gekregen? Misschien was ie er met z’n kop er niet helemaal bij en presteerde daarom minder. Hoe dan ook jammer dat hij vertrokken is.

68   25  
N1912

Ik ben Maurice Steijn zo godsgruwelijk zat.

Roger, bedankt voor altijd volle 100% inzet. Voor mij ben jij de belichaming van wat wij onder NOAD verstaan hier in Breda. Ik gun het je van harte dat je nu wel onder capabele mensen mag gaan voetballen.

17   26  
Kipiani

Jammer dat hij weg is. Wel een beetje traag voor een moderne verdediger.
Ligt niet aan Steijn !!!!!!

23   7  
Jos de Wit

Hij stuurt goeie spelers weg en haalt er slechte voor terug, zo hoort dat eigenlijk niet toch? Enige spelers die presteren zaten hier vorig jaar al

32   12  
Scheids!

Iedereen begint Maurice Steijn hartstikke beu te worden! Straalt niets uit, oogt slaapverwekkend aan de zijkant van het veld en werkt als een slaapmiddel op zijn gehele selectie!
Toch typisch dat zoveel trainers hier niét kunnen slagen, op Vreven na!

36   39  
Johnny1912

N1912

Ik ben jou zo godsgruwelijk zat.

Dat er onder ieder bericht maar alleen maar slecht gereageerd moet worden over Steijn begint ook wel irritant te worden. Allemaal even populair willen doen en duimpjes scoren.

Net of Steijn ondanks de vele fouten die hij maakt het slechtste met de club voorheeft. Doe allemaal een beetje normaal in plaats van zo dom onder ieder bericht. Dat laat alleen maar zien wat voor zielepiet en grote kneus je in het echte leven bent zoals N1912.
Als er maandag weer geen resultaat wordt gehaald kunnen we weer even op Steijn zeuren.

On topic: Helaas een heel ander beeld dan een jaar geleden. Maar door een samenloop van omstandigheden is de nu de juiste beslissing van zowel NAC als Riera. Prima werk dus, en Riera bedankt en succes verder!

32   4  
Rubenac

Denk zelf dat riera terug wilde vd zomer.
Niet gek in deze rare tijd.
Dicht bij je familie.

Adios amigo

16   12  
Breda-mike

Er kan hier wel weer kritisch gereageerd worden op steijn maar Riera wou vanaf begin van seizoen als terug naar spanje.
Dan moet je hem gewoon niet tegenhouden. Dan liever een vervanger die wel 100% voor NAC wil gaan.

19   28  
BREDA 1965

Kan er niet een verlossend telefoontje uit tilburg komen,dat ze onze trainer willen hebben,die zou daar uitstekend passen.Dat wij op ons gemak een echte NACtrainer zoeken,een kruising tussen Vreven en Hyballa.Tot die tijd een willekeurige supporter (behalve ome cor) trainer maken,gegarandeerd dat we dan leuker voetbal te zien krijgen.Ik ben steijn ook zo beu......jaagt alles wat goed is weg..pannekoek

105   32  
BlablaBlanco

Die vreselijk Blanco probeert alles te kleuren. Deze jongen heeft geen toekomst bij NAC. Van de zomer was er vlak voor sluiten vd window geen alternatief, dus hield NAC vast aan afkoopsom.

Nu staat er een linksback klaar om te tekenen ( tegen lager salaris dan Riera) en hebben we Hendriks voor centraal achterin.

Dus: minder salariskosten, beter passende spelers en geen afkoopsom.

Maar leg vooral de nadruk op transfervrij, dan weet je dat er herrie komt

23   8  
Jamie

Transfervrij😂😂 We lijken tegenwoordig de voedselbank wel! Geven alles gratis weg..

Wordt dat nieuwe stadion ook gratis gebouwd?

32   9  
Ons NAC

Een schande hoe Steijn met hem is omgegaan. Onze beste verdediger en altijd vooraan in de strijd, vechtend voor de club. Een keer een mindere wedstrijd gespeeld en direct verwezen worden naar de bank, terwijl droeftoeters als Venema en Malone week na week mogen blijven staan terwijl ze verschrikkelijk slecht spelen. Roger het gaat je goed amigo. Jij verdient beter dan hier bij Steijn. Lekker spelen bij een mooie club een bij je familie. Adiós!

33   7  
fvf6

Ik snap helemaal niets van dit NAC beleid . Het ga je goed Roger en bedankt voor je verdienstelijke voetbal wat je in Breda hebt laten zien

15   3  
Maik

Kan iemand hier is alle transfers inzetten van afgelopen 10 jaar waar NAC niks aan heeft verdient...

4   1  
Ed

Maik@

Dan zijn we lang bezig🤣🤣. Nieuwe TD Tom gaat dat veranderen

18   1  
Ivo

Jammer, zo bouw je natuurlijk nooit iets op. Monsalve en Riera zijn gewoon sterkhouders die bij iedere KKD-club in de basis staan. Maar niet bij NAC.

Gehaald door TvdA, nu alweer weg. Steijn mag zijn eigen spelers naar binnen kruien. Zo werkt het binnen NAC en dat is ook de reden dat het niks kan worden zo.

Een goede TD had tegen Steijn gezegd: je hebt goede spelers op die positie, je doet het er maar mee. Maar nee, we hadden echt een Adilehou en een Feyenoord-huurling nodig. Tuurlijk.

4   3  
Luuk

U zei transfervrij??

28   0  
Becherovka

Dit voelt zo onterecht. Ergens had ik hem een mooier afscheid gegund, dan als stand-in voor Dion Malone..

16   5  
Arie

Steijn kan geen Engels laat staan Spaans, beperkte ziel datie is.

9   2  
DunErwt

Gracias por tu compromiso Roger. Buena suerte y bueno estar de nuevo cerca de tu familia en estos tiempos difíciles.
¡Adiós guerrero!

3   1  
The Cosmic Gate

Triest ! Lekker bezig TD ....

9   8  
N1912

@Johnny1912

Wauw, jij moet wel ontzettend simpel in het leven staan. Populair doen en duimpjes willen scoren zegt ie dan. Als jij niet wilt inzien dat negatieve Steijn reacties voortkomen uit liefde voor NAC en oprechte zorgen over de gesteldheid van de club, dan is dat toch echt je eigen gebrek. En ja, ook de manier waarop Riera naar de uitgang is gedirigeerd is weer op zijn minst dubieus en twijfelachtig. En die duimpjes hier zeggen natuurlijk geen ene reet, dat is puur waan van de dag.

Maar gezien jouw woordkeuze (grote kneus, zielepiet) is het eigenlijk wel duidelijk dat jij de moeite van het reageren niet waard bent. Moeilijk he, dealen met andere meningen.





17   0  
Breda F2

Ik ga hem in ieder geval missen. Wat een heet broek op t veld. Hard werken en hard voor zich zelf. Bedankt en het gaat je goed!!!

13   2  
Piet

Ongekend. Een trage Dure malone in het centrum zetten omdat hij moet spelen. En een huurling van Feyenoord. Nee dat levert voordelen op bij de begroting. Prutsers Manders!

4   9  
willem 4,5

@blablablnco. Een Trumpiaanse opmerking van jou. Als er geen journalistiek is is er ook geen nieuws. Dan kunnen berichten zoals deze transfer pas 5 dagen later op Bsr. dus onzin verhaal van jou. Het feit dat je zoveel duimpjes omhoog krijgt zegt ook wat.

11   15  
The Don

Ongekend weer dit
Manders wat ben jij een zak stront
Met je open kut brief

10   4  
Henri

Er is dus op geen enkele wijze sprake van coherent beleid van met name Manders. Een paar maanden geleden geeft hij aan dat Riera niet transfervrij mag vertrekken, dit terwijl Barcelona NAC nog tegemoet wilt komen dmv drie spelers. En dan nu hoeft NAC niets, geen geld, geen spelers, nada...niets. Hier kan ik weinig begrip en respect voor opbrengen. Dit is zwalken en zeker niet werken vanuit een bepaalde zakelijke visie/strategie. Dit is amateuristisch broddelwerk, dat onze club ten gronde richt..

2   4  
Nicky

Open kut

11   2  
Ron

Het boeit me, eerlijk gezegd, geen ene flikker meer wat er momenteel gaande is. Alles is kutter dan kut. Je mag niet naar het stadion, je speelt in de keuken, wat er op het veld loopt is, op een uitzondering na, ook helemaal ruk, of laat in ieder geval zien er nog weinig van te snappen, het veld in het stadion is kut, de vooruitzichten op promotie is kut.... Pffff... moedeloos wordt je er van.....

0   6  
Dreman

Dylan Vente naar Roda.

Stond deze niet ook op de radar bij NAC(lees uhhh..)

8   1  
Wim

@BLABLABLANCO

Je bedoelt dat Maria en Hendriks gebruikt zijn om Riera naar de uitgang te duwen? Zeg dat dan... ipv de boodschapper de schuld te geven.

Hoe weet jij wat Hendriks en Maria (gaan) kosten?

Zo ongeveer het eerste dat Steijn in de krant liet schrijven bij zijn aanstelling is dat er weer Nederlands gesproken zou worden in de kleedkamer. Nou, dan ben je een echte peoplemanager....

3   1  
Willem 4,5

Hebben jullie ook nog een ander woord dan kut jongens?, weinig inspiratie?

6   0  
Kiko

En zo zijn we weer terug bij af. Het wordt nooit iets met deze club. Geen beleid. Jaarlijks nieuwe mensen aan het roer die de kruiwagen omkiepen en er nieuwe kikkertjes in plaatsen. Sterkte maar weer met het vinden van hernieuwde hoop, mede-supporters ✌

7   13  
ome cor

Wow....niet alleen in de woorden van JOHNNY1912 (15:54), maar ook in de woorden van mijn bff-je RUBENAC (15:57) zie ik normale en kloppende reacties.

Of Riera wel of niet eerste keuze had moeten zijn is iets waar we allemaal een mening over kunnen hebben, mogen hebben, maar Maurice Steijn is degene die dat bepaalt. Als vinden sommigen dat moeilijk te accepteren.
Nu speelt ie dus niet of nauwelijks, strijkt hij veel salaris op en wil hij zelf het liefst terug naar Catalonië.
Dan is de keuze logisch om alvast te besparen op de loonkosten en een goedkopere Hendriks tijdelijk daar neer te zetten.

Als onze nieuwe TD van de zomer Riera niet verkocht krijgt omdat Barcelona niet meer kan bieden dan een handje vol jeugdspelers begint Ton meteen al met een achterstand. Dan zou hier de vraag reizen waarom Riera niet een half jaar eerder was vertrokken ipv salaris zit te vangen op de reservebank.
Niet iedereen is een type Kali. Roger zeker niet.

Riera is gelukkig want die is daar waar hij wil zijn
NAC gelukkig, want een duur salaris valt weg.
Steijn gelukkig, want die heeft alternatieven centraal achterin.
Lokhoff gelukkig want als de huurlingen weg zijn hoeft hij alleen die gaten te vullen en niet met onverkoopbare spelers te gaan leuren.

16   0  
@BLABLABLANCO

Wat een dom gelul, die gast was vorig seizoen naast JP de beste centrale verdediger van de KK divisie. Dat die nu transfervrij vertrekt is gewoon zeer discutabel.

Ik kan je aanraden om de podcasts van Gegenpressing te luisteren want Blanco zegt hele terechte dingen. En ja hij is zeer kritisch, maar mag t ff? Zijn qua publiek de 5e club van Nederland maar staan 5e in de tweede divisie. Schandalig!!

7   2  
Scheppioni

Een sportief zwarte dag voor ons NAC ! Hopelijk kan Ton as Td die steijn een bietje fatsoenlijk de weg wijzen want het gaat hard bergafwaarts met ons NAC met steijn !!!

6   3  
Dromer

Mooi voor Riera dat hij terug kan naar zijn geliefde club al is het dan in het B team. Het is hem gegund en wellicht een gemis voor ons.
Het gevoel van onvrede wordt hierdoor weer verder gevoed. De trainer waardeloos, Manders waardeloos en de vermoedelijke nieuwe technisch directeur geweldig. Ton komt ons redden. Ja laat hem nu hij nog niet getekend heeft daar maar even van genieten. Maakt hij een paar slechte keuzes dan is hij ook waardeloos. Eigenlijk is het simpel: of je bent geweldig of juist waardeloos met hoofdletters. Heerlijk zo'n beerput. Daar stap je graag in

3   2  
Badeend

@ Breda-Mike (16:01)

Ja joh? Waar haal je die wijsheid vandaan? Riera gesproken?

18   3  
Ouwe spionkop

Ga zo verder NAC. Wegsturen van je beste verdediger. Lekker bezig Steijn.
Supporters raken totaal vervreemd van de club en het boeit ze allemaal geen reet meer.
Vroeger kon ik t halve competitieschema uit mn hoofd , tegenwoordig neem ik niet eens de moeite meer te kijken tegen we spelen in het weekend.
Wedstrijden kijken lukt me ook niet meer met dat laffe kutvoetbal.

6   10  
ome cor

@Ouwe spionkop
Wat fijn dat je in elk geval de kracht op kunt brengen om hier te blijven komen.

5   2  
Ibio

Steijn heeft gewoon een hekel aan alles wat met Spanje heeft te maken

3   0  
Hont

Jammer...

8   2  
Dun Diëe

@blablablanco,

Als je beste verdediger gratis de deur uitloopt is het volkomen terecht dat er kritiek is.

Meer passende spelers voor minder geld is een kutexcuus. Zeg dan gewoon spelers van mindere kwaliteit met minder ervaring die nergens anders aan de bak komen.

4   0  
NAC4Ever

Jammer, wens hem het beste.

2   6  
Harley

Maakt me niks meer uit. Heb het helemaal gehad met deze club. Kan de naam niet eens meer typen zonder kregelig te worden .Geen cent meer van mij

7   11  
BlaBlaBlanco

Riera de beste verdediger? Vind Rössler en Hendriks beter. Tel daarbij op dat Riera weg wil. Klaar ben je. Gewoon een huistuinenkeukenvoorstopper die matig en traag is in de opbouw.

Maar goed. Zowel Blanco als een deel vd fans vonden Van Hecke na paar wedstrijdjes KKD ook Europese top en rijp voor Oranje. Die jongen zit inmiddels al een tijdje op de bank bij een middenmoter in de eredivisie.

4   0  
Maarten

Bah, doet best zeer. Bedankt Steijn.

0   2  
BATI

Alle spaanse spelers liepen uit contract en kwamen niet in aanmerking voor een contractverlenging.

Als je ze dan eerder laat gaan met een paar salarissen mee bespaar je ook weer een aantal (dure) maanden. Komt nog bij dat op dit moment niemand transfersommen gaat betalen in deze tijd.

Riera vond ik ook altijd wel een prima speler maar dit seizoen valt er toch niets meer te halen. Dus waarom zou je hem houden als je goedkopere alternatieven hebt die het echt niet slechter doen. Monsalve was een dure kracht die altijd geblesseerd was en Noblejas was ook een twijfelgeval.

Dus we kunnen alles wel weer de negatieve kant op sturen maar in feite bespaart NAC hier geld mee en kan er weer gewerkt worden aan de toekomst. Die ik toch iets belangrijker vind dan de spanjaarden.


4   0  
PatjeR

Ik heb bijna het idee dat als Steijn 2 weken naar de nonnen in Vught qas gestuurd voor een spoedcursus Engels dat die gasten niet weg hadden gehoeven. ;)

8   0  
Bas

Ook dit is het gevolg van Steijn.
een betrouwbare ijzervreter die ook nog eens kan voetballen plus een zwaar populaire ploeggenoot was: hoppetee in de vuilnisbak! Eerst negeren en 90 minuten laten warmlopen. Dan gratis laten vertrekken.

Een speler met 100% Noad!
Een speler die nooit een minuut miste en altijd goed presteerde...

Dank je wel Maurice

1   2  
BlaBlaBlanco

@willen4,5

Journalistiek is niet het zelfde als permanent herrie maken en onrust stoken. Dat is wat Yadrannetje consequent doet.

BNdeStem heeft 3 matige journalistjes als NACwatchers aangesteld, dan moet je wel herrie en nieuws maken.

1   0  
Pannelap

Ongeacht de journalistieke kwaliteiten (welke?) van Blanco's schoolkrantje, feit blijft dat het gewoon amateuristisch prutswerk is van het NAC management. Riera loopt gratis en voor niks de deur uit..... een half jaar geleden - zelfde perspectief - had je nog iets kunnen bewerkstelligen binnen de transfer die al geagendeerd stond.

Nee, laten we vooral de focus leggen op een nieuw stadion en de top van de eredivisie...... dat het sportief bij NAC structureel een ballentent is en op deze manier blijft krijgt zo geen aandacht. Alsof wij ons zand in de ogen laten strooien....pfffff.

Hup NAC!

0   0  
Mc Guyver

De ambitie is spelen met 3 jeugdspelers nu die krijgen geen kans. De ambitie is positief transferresultaat hoe ga je dat bereiken als je voortdurend spelers met behoorlijke marktwaarde gratis of met afkoopsom weg last gaan. En dan de waanzin om nu over nieuw stadion te hebben ben blij als het financieel een beetje blijft lopen en het stadion straks niet maar half gevuld is.

Laad alle berichten na dit bericht in