Wij gaan niet opzij

´Olij beste NAC-speler eerste periode´

Eddy W

De eerste periode zit erop. Dat betekent dat wij terug kunnen blikken op de afgelopen negen wedstrijden, waarin er de dagen na de wedstrijd door jullie gestemd kon worden op de Man of the Match. Na iedere speelronde nemen wij de MotM mee in de BSRecap, maar jullie stemmen zijn meer waard dan een korte vermelding. Zo verzamelen wij alle gegeven punten en blikken hier viermaal per seizoen op terug. De speler die deze periode gemiddeld het hoogste punt van jullie heeft gekregen is Nick Olij.

Nick Olij kwam deze zomer over van AZ en lijkt zich thuis te voelen in Breda. De doelman ontbrak nog geen minuut in het basiselftal en wist met zijn sterke optredens snel indruk te maken op onze bezoekers. Het is enige tijd geleden dat er een keeper in Breda op doel stond die punten pakte voor zijn elftal en Nick Olij heeft met een aantal knappe reddingen laten zien dat hij dit seizoen de puntenpakker is waarna wij zo op zoek waren.

De keeper heeft deze periode vijf keer de nul gehouden en hoefde in de overige vier wedstijden slechts vijf maal een bal uit zijn doel te vissen. Daarnaast was hij met goede reddingen onder andere belangrijk in de thuiswedstrijd tegen NEC.

Manchester City huurlingen Luka en Ivan Ilic voeren de druk op Olij wel op, de middenvelders staan met een 7,38 en een 7,34 op de tweede en derde plek in ons klassement. De vorig seizoen afgebrande Verschueren en El Allouchi zijn terug te vinden op de vierde en vijfde plek met een 7,19 en een 7,02. De dit seizoen doorgebroken Sydney van Hooijdonk is terug te vinden op de viertiende plek. Ondanks dat de spits betrokken is geweest bij vijf van de laatste zes doelpunten van NAC heeft zijn spel hem slechts een 6,58 opgeleverd. Hekkensluiter van de selectie is nieuwkomer Boris Kudimbana met een 5,83.

Hieronder vind je de volledige uitslag/tussenstand. 

Bron:
B-Side Rats
12 Reacties
22   3  
Baron

De rangschikking komt aardig overeen met mijn eigen gevoel bij de individuele prestaties. Al denk ik dat Ivan belangrijker is voor het team, dan Luka.
Maar Verschueren vorig jaar afgebrand? Tot zijn blessure deed hij het vorig jaar toch al niet verkeerd?

22   3  
Baron

De rangschikking komt aardig overeen met mijn eigen gevoel bij de individuele prestaties. Al denk ik dat Ivan belangrijker is voor het team, dan Luka.
Maar Verschueren vorig jaar afgebrand? Tot zijn blessure deed hij het vorig jaar toch al niet verkeerd?

4   3  
Frank

Nog 5 kaarten voor Eindhoven uit, wie maakt ons los!?

6   5  
Da Huge

Heel tof dit! Misschien als BSR ook de spelers extra in het zonnetje zetten met een taart ofzo ;). Hebben die gasten ook iets om naar uit te kijken.

14   7  
Eddy W (BSR)

@Baron,
Als je de reacties leest hier op de site aan het einde van afgelopen seizoen over Arno dan vond een merendeel van de mensen die hier reageren dat Arno ook maar weg moest. Hij zou niet goed genoeg zijn en vooral balletjes breed geven. Het ontbrak hem aan lef en we moesten door selecteren. Verscheuren en El Allouchi zouden beide zwakke schakels zijn.

Persoonlijk vind ik Verschueren een van de betere spelers bij NAC en denk ik dat hij te vaak misbruikt is op posities (rechtsback, centraal achterin) waarin niet zijn kwaliteiten, maar zijn zwaktes naar boven komen. Op het middenveld zou hij afgelopen seizoen een van de eerste spelers zijn die ik op had gesteld.

8   5  
JN

Een verademing deze 21 hardwerkende spelers t.o.v. de selectie van vorig jaar. Dankzij deze selectie is NAC voor mij weer een belangrijke, leuke bezigheid geworden, in plaats van een 'moetje' in het weekend.

5   11  
WillemBreda

Voetballend was SvH niet eens een voldoende waard. Als spits mag je hem inderdaad een dikke voldoende geven. Ergo, die 6,58 is op z'n plaats...

0   7  
Baron

@Eddy W
Gevoelsmatig heeft Verschueren het sentiment begin vorig seizoen al gedraaid.
Echter het jaar daarvoor onder Vreven speelde hij om de door jouw aangegeven redenen simpelweg niet goed.

Ondertussen beetje cliché, maar met een andere keeper en een fitte Verschueren had vorig seizoen minder kansloos verlopen.

5   5  
Nacdictive

Verschueren is eerder door een groot deel bij het grof vuil gezet, ik ga de reacties natuurlijk niet nazoeken maar zo hypocriet zijn velen, net zo opportuun als de voetbaljungle.
Mounir idem dito..

2   2  
Martinus

Wat Verschueren betreft was ik het nooit eens met de kritiek op hem. Ik denk dat eredivisie clubs hebben zitten slapen, want die kon echt wel mee. Als enige zowat.

2   2  
WillemBreda

Oh sorry, ik had moeten aangeven dat SvH alle (kop)duels wint, prima kaatst, de bal goed vasthoudt, makkelijk passeert... En zo af en toe nog een bal tegen de touwen schiet.

0   0  
tomvk

Met afstand Nick Olij. Slechts 5 tegengoals. Uit bij Dordrecht eerste wedstrijd krijgt hij 7 schoten. Win je met 0-2 met 39% balbezit en minder schoten. Pak de laatste duels. Jong AZ uit, OSS uit en NEC thuis. Is hij ieder duel bepalend voor de zeges. NAC staat te hoog, als je puur naar het voetbal kijkt. Het zal me wel weer minnetjes opleveren. NAC hoort 4de te staan denk ik. Achter de Graafschap, Cambuur en Excelsior, maar dankzij een prima keeper tot nu toe, staan ze eerste.

2   0  
Naccie1912

@Tomvk
Dit kan zo zijn en ja NAC heeft geluk gehad bij een aantal wedstrijden zo realistisch zijn de meesten echt wel. Maar hoe vaak hadden we het in het verleden wel niet verdiend en stonden we met lege handen? Ik ben blij dat we het geluk eens aan onze zijde hebben, we gaan het echt nog wel zwaar krijgen dit seizoen dus alle punten moeten we koesteren!

Olij is daarbij een ontzettende verademing t.o.v. die koekenbakker die we vorig jaar op goal hadden staan. Ik hield vorig jaar bij elk schot of rollertje mijn hart al vast of Van Leer die bal wel zou tegenhouden. Die heeft ons écht punten gekost en Olij pakt ze voor ons. Mede door hem staan we dus nu eerste, en ik kan daar alleen maar van genieten.

Laad alle berichten na dit bericht in