Wij gaan niet opzij

Ons NAC deelt uitslag van mini-enquête

Das Phantom

Ons NAC deelde onlangs een mini-enquête om de supporters een aantal vragen voor te leggen die gingen over de overname van de club. Iets meer dan 1000 supporters gaven gehoor aan de oproep en de uitslag is nu bekend.

Op de website van Ons NAC is de volledige uitslag van het onderzoek terug te lezen In ieder geval werd duidelijk dat meer dan 85% van de ondervraagden het een goed idee zou vinden als supporters een aandeel in NAC zouden krijgen. 

Daarnaast gaf ook bijna 90% van de supporters aan zelf ook bereid te zijn om de portemonnee te trekken mocht het tot een overname komen. Het overgrote deel van de deelnemers zou tussen de 100 en 1.000 euro neerleggen om mede-eigenaar te worden van de club. 

Bron:
B-Side Rats, Ons NAC
21 Reacties
39   16  
SjorsNac

Het is echt mijn club maar gezien het afgelopen seizoen en die daarvoor heb ik er heel veel moeite mee om een bedrag te investeren. Ik wil eerst gedegen beleid zien, stabiliteit voor een langere tijd. Lijkt me fair om niet zomaar blind geld uit te geven, maar goed dit is mijn mening.

22   3  
Des NAC's

Raar dat de poll van DROL zo'n ander beeld gaf.

26   5  
Thaihardnaccer

Wij van WC eend.....

39   16  
SjorsNac

Het is echt mijn club maar gezien het afgelopen seizoen en die daarvoor heb ik er heel veel moeite mee om een bedrag te investeren. Ik wil eerst gedegen beleid zien, stabiliteit voor een langere tijd. Lijkt me fair om niet zomaar blind geld uit te geven, maar goed dit is mijn mening.

19   3  
Breetjeda

Ik heb toch het gevoel dat hier onderschat wordt hoe veel geld er elk jaar nodig is om het begrotingstekort te dichten.

Daarnaast vraag ik mij af wat er gebeurd met sponsoren die in het traject stappen en dus eigenaar ipv sponsor worden en dus geen sponsorgeld meer opleveren.

Hier mee een succes behalen is de droom, maar als we hier mee falen staan we wel voor lul.

Hup nac!

19   10  
Henri

@SJORSNAC
Jij wilt de koe in de kont kunnen kijken of een staatslot kopen als je zeker weet dat er een prijs op valt.
Als het totaal plaatje bekend is zal ik besluiten wat te doen. Ik doe dat dan uit betrokkenheid, vanwege een heel klein beetje inspraak en om mijn band met NAC een nieuwe, unieke dimensie te geven. Wetend dat ik dit geld niet meer terug wil/hoef/krijg. Ik zie het dus zeker niet als een investering. De kans dat ik daar rendement op ga behalen is namelijk nihil. Ik zie het meer als een gift, waar ik dan nu één of meerdere aandelen voor krijg.
Bovendien is het natuurlijk de vraag wat gaat eventueel een aandeel NAC kosten: € 100,00/€ 250,00/€ 500,00 of €1000,00? We zullen het allemaal zien. Ik ben wel erg benieuwd naar de toekomstige ontwikkelingen. Aan alles merk ik bij mezelf wel dat ik na het afgelopen seizoen en alles wat daar gebeurd is, met name de verdachtmaking naar de NAC supporters toe, ik mezelf eigenlijk alleen maar meer met onze club verbonden voel.

23   4  
Henri

Ik snap eigenlijk niet zo dat sommige supporters nou zo graag vasthouden aan datgene wat NAC al decennia lang doet. En wel zonder enige structurele groei cq succes.
Ik moet wel zeggen dat ik eigenlijk alleen voor het Duitse DFB model ga. Dus 51% voor de supporters en bij voorkeur één grote plaatselijke partij voor de andere 49%. Ik denk maar zo wat bij clubs als Bayern München, Borussia Dormund, BMG maar ook een Union Berlin, Freiburg, Mainz en een Bielefeld wel kan en goed functioneert waarom zou dat dan in Breda niet kunnen slagen. We hoeven het wiel niet uit te vinden hè.....het draait al vele jaren in de Bundesliga's meer dan perfect rond.

6   3  
Een ander geluid

Ik kan me vinden in de stelling aan te kopen aandelen meer als een gift te zien en daarmee loyaliteit te tonen. In de enquête aangegeven mee te doen mits een fatsoenlijk plan en een betrokken gefortuneerde grootaandeelhouder. En dat plan moet o.a. zijn dat er direct een oorlogskas beschikbaar is van minimaal 1M voor een vliegende start.
Overigens zou ik een beursgang a la Ajax ook leuk vinden. (Via een spac wellicht ). Voortaan de koersontwikkeling van nac bekijken na een overwinning lijkt me erg leuk.

14   14  
Sjonnie

Van die 90% die nu zeggen dat ze hun portemonnee zullen open trekken en tussen de €100,00 en €1000,00 geven, geeft 60% helemaal niks.
Want als het puntje bij paaltje zover komt om te dokken, dan zijn ze spoorloos verdwenen.

10   9  
Scheppioni

Genoeg NaCCer's die willen investeren, maar toch echt liever niet met narcist manders !!!

6   0  
Brecht

Ik ben best bereid hoor geld in NAC te steken, maar maak duidelijk wat je ervoor terugkrijgt : aandelen en in welke verhoudingen

12   4  
Henri

@Sjonnie
Waarom zou je als supporter willens en wetens de zaak vooraf al willen belazeren. Wat zou daar het voordeel van zijn? Dus: Zoals de waard is .....

10   2  
Barry

Waarom krijgt een reactie als die van Sjors zoveel duimpjes omhoog. Die wil eerst zien dat er gedegen beleid wordt gevoerd voordat hij met zijn mede supporters de club koopt? Huh? Dan snap je het doel van onsNAC gewoon niet....Het plan is om de club te kopen en zelf het beleid uit te gaan zetten met de mede investeerders.

7   3  
Tip

Deze enquête zegt iets over de doelgroep ‘NAC supporters die deze site zeer regelmatig bezoeken.’ Maar is deze groep representatief voor de andere 16000 NAC supporters die ook naar het stadion komen? Ik denk dat je een goed onderzoek moet doen onder de seizoenkaarthouders en sponsors. Die databases met adressen en e-mail zijn er. Daarachter kun je wat meer zeggen. Als je zou kunnen samenwerken met een degelijke partij wordt het m.i. haalbaarder. Is Nouwens nog in beeld ? Hoor je niks meer van. Vrolijk staat heel misschien ook open voor samenwerking. Het wordt een moeilijke onderneming, alles moet eigenlijk nog gebeuren, maar het is een dapper en lovenswaardig initiatief.

1   3  
Ome Mafkees

Gezien het verleden wordt het juist tijd voor verandering, lijkt mij. En daar kan Ons NAC dus iets in betekenen. Dat hoeft niet de coöperatie in zijn eentje te zijn, dat kan ook i.s.m. een andere partij of zelfs meerdere andere partijen. We zijn en gaan dan ook in gesprek met andere partijen.

Er wordt ook gesproken met supporters en supportersgroeperingen. De enquête is ook een middel om op hoog niveau een eerste feedback van zoveel mogelijk mensen te krijgen. Hij was gewoon openbaar en is ook openbaar gepubliceerd, dus daar valt weinig aan te manipuleren. Er hadden 16000 mensen mogen reageren. Graag zelfs. Ik weet dus niet waarom de poll (is iets anders dan enquête) van De Rat iets anders laat zien dan de onze. Ik kan wel zeggen dat hier in ieder geval geen WC-eend aan te pas is gekomen. Ik werp die beschuldiging dan ook ver van.mij.

Het zou überhaupt goed zijn als De Rat eerst eens met ons praat. Je hoeft het absoluut niet met ons eens te zijn, maar laten we er dan over praten, lijkt mij. Gefundeerde kritiek is ook feedback.

4   0  
Nonkel Frans

https://tribunemag.co.uk/2021/07/how-dublins-bohemians-are-bringing-fan-owned-football-into-europe

Leest dit en laat u inspireren.

Mafkees gewoon met de mannen van deRat spreken - " als we gaan............"

7   3  
Tip

@omemafkees. Ik denk dat je degelijk moet onderzoeken hoeveel geld de supporters willen (en kunnen) investeren. Volgens mij kun je het beste seizoenkaarthouders (en sponsors) persoonlijk per mail of brief benaderen. Maar je moet dan wel goed kort maar krachtig uiteenzetten hoe je het participeren bij NAC gaat aanpakken.
Klinkt gek maar ik denk dat het zo gek nog niet is om relatief klein te beginnen. Stel dat je 5 ton ophaalt ; dat kan een heel mooi begin zijn. Je krijgt dan tenminste de kans om als Ons NAC organisatie, als coöperatie te groeien. Je kunt niet in 1 keer uit het niets met een cooperatie of vereniging een BVO gaan besturen. Dat moet groeien. En zo ga je ook vertrouwen winnen bij onze supporters en groeit waarschijnlijk het te investeren kapitaal. Daarom zou inderdaad samenwerking met een grote partij die dat wil, en Ons NAC dan een minderheidsaandeel, het beste zijn. Maar jullie zijn er mee bezig dus rustig voort gaan. Succes !!

5   1  
Ome Mafkees

Dank voor je adviezen Tip. Het ding is: die aandelen staan NU voor 100% te koop. Dit is waarschijnlijk een "eens in je leven" situatie. Wij staan niet onwelwillend tegenover een joint venture of andere vorm van samenwerking. Maar als dat er niet in zit om welke reden dan ook, dan gaan we toch zeker een gooi wagen naar 100% van de aandelen. Juist omdat dit een unieke kans is, omdat we de club bij de club (= supporters, sponsoren, etc.) willen houden en vooral niet bij een partij die echt niks heeft met NAC of haar cultuur.

Omdat de aandeelhouders nu 100% van de asndelen verkopen zijn er weinig andere smaken dan of alles,of een samenwerking om alles over te nemen.

Vergis je overigens niet in de capaciteiten, expertise en netwerken bij Ons NAC. Ik ben dan misschien Ome Mafkees, maar dat kan je van de overige leden die zich er tegenaan bemoeien bepaald niet zeggen. Er zit zoveel expertise op de tribunes van onze club. Ik snap die onderschatting door en van supporters zelf echt al jarenlang niet

7   2  
Tip

@omemafkees. Dat geloop ik graag. Maar dan moeten de mensen die achter Ons NAC staan zich ook bekend maken aan de supporters. Nu is dat maar ik kleine kring bekend. Als je voor de 100 procent wilt meedoen dan moet je wel weten hoe ver je financieel kunt gaan. Ik ben benieuwd en sta van harte achter het initiatief.

4   1  
die ne gast

@TIP
Het idee en het plan vind ik vooralsnog belangrijker dan de namen. De namen volgen wel.
Het idee spreekt mij enorm aan. Ik ga zeker geld doneren (investeren kan ik het niet noemen...).
Hoe fantastisch is het om op feestjes te kunnen zeggen: NAC is mijn club, want ik heb NAC gekocht.

En vergis je niet: als er een duidelijk plan ligt en het benodigde bedrag is bekend, dan kan er veel loskomen.
Vorig jaar waren er al ruim 5000 supporters die minstens 200 euro aan NAC gegeven hebben, zonder daar bij voorbaat iets voor terug te willen krijgen...

5   0  
die ne gast

@TIP
Je wordt op je wenken bediend. De drie bestuursleden zijn in ieder geval bekend:
https://www.onsnac.nl/ons-nac-cooperatie-officieel-opgericht/

3   0  
Tip

@dienegast. 👍🏻

Laad alle berichten na dit bericht in